Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#676 Re: Suntem sefi, suntem smecheri...la salarii si abuzuri inaintee..uraa...platesc psihologii de rand

2018-03-05 13:45

#674: - Suntem sefi, suntem smecheri...la salarii si abuzuri inaintee..uraa...platesc psihologii de rand... 

,,dar atata  timp cat tu esti ales presedintele unei filiale si ai pretentia de a primi salariu cred ca avem o eroare de gandire…"

Doru Dima


Musafir

#677 Cum va mai abuream impreuna cu Anitei si Comitetul Director, cand eram pe cai mari!

2018-03-05 14:05

COMPROMIS & SFIDARE

În ultima vreme sunt amenințat subtil si sunt invitat de mulți dintre trădători la un compromis, însă ceea ce mă uimește nu este intenția lor dolosivă, ci capacitatea cinică de regenerare a acestor indivizi prin sfidare. Educația com­promisului reprezintă cea mai gravă carență etică a societății românești, indiferent de vârstă sau nivel intelectual. Schimbarea aparentă a axei puterii înseamnă pentru mulți schimbarea sau flexibilizarea convingerilor aclamate puternic anterior, dar și a atitudinii față de adevărul cunoscut.  Fiecare comportament din registrul lașității este explicat de autorul său printr-un soi de dizidență perversă împotriva celui ce alege să rămână demn, utilizând etichete publice accesibile, asezonate consistent la nivel emoțional.  Cel mai înalt grad al falsității este sfidarea, când trădătorul cinic și-a pierdut rușinea retoricii, chiar și aparente, continuând să te privească în față.  Trăim într-o țară a etichetelor publice, în care spiritul gregar se bazează pe lașitatea asumării adevărurilor incomode și a unei individualități critice competente. Profitorii trădării, active sau pasive, o numesc înțelepciune. În realitate, oamenii nu acționează împotriva con­științei lor, deoarece aceștia nu și-au cristalizat un sistem axiologic real, ci pe baza instinctului de conservare, a oportunității imediate, afundându-se în promiscuitatea facilă a compromisului. Orice câștig bazat pe compromis are un preț, pierderea imediată a demnității, revenirea la instinctele bazale, egoiste și dobândirea unui modus vivendi în afara conștiinței, specific oricărui supraviețuitor primar.

DESCHIDE-ȚI MINTEA!


Musafir

#678

2018-03-05 14:28

 

Alba, neagra?!

Si-a batut neica fane joc de noi, nu si-a batut neica fane joc noi?!

Au fost impostori in conducerea cpr, nu au fost impostori in conducerea cpr?

Sunt impostori in conducerea cpr, nu sunt impostori in conducerea cpr?!

Daca sunt impostori in conducerea cpr si sunt de-ai nostri atunci e ok?!

,,Mi se pare că acum ar trebui să avem un singur război, cu neica-nimeni fane, care și-a bătut joc prea mult de cei mai mulți dintre noi. Abia după ce terminăm cu el cred că e cazul să ducem bătălii între tabere și puncte de vedere diferite. Altfel... nu facem decât să ne sabotăm unii pe alții, spre bucuria acelui nemernic și găștii lui de impostori."


Musafir

#679

2018-03-05 14:29

Eu nu am încredere în modul în care sunt gestionate lucrurile în prezent. Sper sa se schimbe și să ne îndepărtăm cat putem de mult de niste tare ale trecutului


Musafir

#680 Pilele trec, prostii raman sau lupul care isi schimba parul devine,,purtator de cuvant"Laura Patrut

2018-03-05 14:58

Pilele gastii intitulata ,,comisia" de munca-transporturi unde Laura Patrut, actuala,,purtatoare de cuvant" din alegericpr.ro era componenta semnatara din anul 2013, primeau cu prioritate, in fata tuturor ,,prostilor=deveniti acum -dragi colegi-" schimbarea de treapta autonom dupa 1 an si o luna de vechime in CPR, doar cu 3 ani de facultate, fara master sau studii complementare obligatorii pentru ceilalti ,,psihologi prosti"de rand, neinsemnati decat ca platitori la bunastarea gastii cpr in frunte cu Munteanu, Delia, Patrut, Anitei si Stefan.

Pila smechera la o gasca smechera - Branesc(Serban Crisan) Alexandra, din Arad, absolventa de facultate ciclul I - 3ani - in vara anului 2013 - la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

Inscrisa CPR in 2013 codul personal 14948. 

Pila a smecherilor din gasca stapanita de Munteanu de la Bihor, complicele lui Anitei si a lui Laurentiu-Stefan, a obtinut pe repede inainte treapta de autonom fara nici o urma de master ciclul II Bologna sau alte formari complementare. Daca ar fi inceput o astfel de formare-master sau formare complementara dupa terminarea facultatii in 2013, ar fi finalizat formarea in iunie-iulie 2015. In legea lor facuta pentru ,,prosti=dragi colegi" scria ca e nevoie sa se faca dovada finalizarii formarii complementare pentru treapta de autonom.

In data de 21.11.2014 primeste de la gasca de munca-transporturi proprietate a lui Munteanu, Delia, Laura Patrut,  schimbarea treptei de la psiholog in supervizare la psiholog autonom in 2 din specialitatile de mai sus - si munca si transporturi, mai exact devine autonom- dupa 1 an si o luna - de la data de 26.09.2013 cand a primit prima treapta de psiholog in supervizare, la baza avand studii de scurta durata de 3 ani.

Cine ne ,,reprezinta ca prtator de cuvant" si ne trimite pe e-mail mesaje ,,bine intentionate" de tipul ,,dragi colegi"? = Laura Patrut - din gasca de munca transporturi 2013-2017, individa ce isi punea semnatura -alaturi de ceilalti smecheri in frunte cu Munteanu, Delia - aflati acum in spatele ei- toti o adunatura =vestica=, sustinandu-si doar pilele lor= pentru sustinere si obtinere de putere, bani, functii. Pentru ceilalti psihologi platitori adusi obligatoriu in capitala pe banii lor, de la sute de km si tinuti sa frece peretii la cozi pe scarile cpr, distinsii ,domni si dooamne" din gasca Munteanu, Delia, Laura Patrut aveau de refulat suficient dispret, ura, jecmaneala ca intre ,,dragi colegi", sub patronajul ,,bunului" Anitei si cu sprijinul ,,superlegiuitorului, supercorectului, neatinsului, invincibilului" Laurentiu Stefan. Acum toti componentii gastii aflati in spatele individei Laura Patrut sunt din nou baieti si fete mari, virgini(e) si ne servesc lectii de ,,moralitate, corectitudine" doar sa le dam cascaval si sa stam cu botul pe labe.


Musafir

#681 Re: Pilele trec, prostii raman sau lupul care isi schimba parul devine,,purtator de cuvant"Laura Pat

2018-03-05 16:03

#680: - Pilele trec, prostii raman sau lupul care isi schimba parul devine,,purtator de cuvant"Laura Patrut 

Au lansat peste noi bomba atomică cu două componente - ticăloșia și prostia, ca să ne atomizeze.


Musafir

#682 din partea facebook-ului unui veteran al cpr

2018-03-05 16:13

,,...poi ce nu va place fratzica la crestinism de strimbatzi din nas,,?!...ca doar va invatza sa nu furatzi...sa nu mintzitzi...sa nu rivnitzi la truda si bunul altuia..sa nu va futetzi in cur...sa nu ucidetzi...sa nu va curvitzi in alte rele si desertaciuni..etc.etc...sa traim ca fratzi..sa ne iubim sa stim ce-i mila si iubirea aproapelui...o fi greu de dus acest jug...?!.. .pai usor nu e daca micutzul cu ipfon...tableta..mobil..si dus de tac"su la scoala cu mertzanul pin aproape"n clasa...invatza ca s-a nascut din maimutza... .daca nu si-l pune in inima pe iisus avind credintza ca din mainile truditoare ale creeatorului a fost plamadit poi atunci pe masura ce creste...maimutza va fi...bagabontzeala...leneveala,, curveala..trasul pe nasuc..pacaneala..furaciunea..minciuna..si alte motivatzii bioinstinctuale ii vor acompania destinul.... .sa nu va prinda mirarea parintzi si dascali carora va pare crestinismul desuiet la ce batute, jafuri din casa si abandonuri prin azil va vor supune cretinoizii carora azi le incurajatzi chiulul de la intilnirea cu cunoasterea divinului sadit in noi...!!!.. .poi fratzica inchinatorii idolului banet...de la hotzii maruntzi si pina la criminalii in serie la a caror exorcizare am trudit intreaga vietzica un singur pacat avusesera...ii inchisesera lui dumnezeu usa"n nas.cind in marea lui bunatate acesta batuse... ...dorise sa intre pentru a cina impreuna cu nemernicii, pentru a-i binecuvinta si a ramine in sufletul lor...dar nui-au deschis...trist..!!!.. ..in vremurile pe care le traim sintem cautatzi de dumnezeu ca si in vremurile cele vechi...sa-i deschidem dar...va indemn ca pe fratzi...!"


Musafir

#683

2018-03-05 18:38

Mă încearcă o greață teribilă. Să nu îi zic scârbă. Și nu trece cu lămâie.


Musafir

#684 Colegiul si psihologii - dusmani de clasa!

2018-03-05 18:57

Colegiul nu stie cum sa ne controleze mai mult si sa ne puna biruri...parca am fi "dusmani de clasa"! nici o profesie liberala din Romania nu este atat de batjocorita ca cea de psiholog ! Nu dai banul... nu esti psiholog. De ce?... pentru ca asa spun ei!!!


Musafir

#685

2018-03-05 19:28

Concubinajul afecteaza negativ personalitatea

Este important să înţelegem că relaţia de concubinaj este păgubitoare atât pentru sufletul bărbatului, cât şi pentru cel al femeii. Rolul de concubina aşază femeia într-o situaţie nefirească. În primul rând, ea nu este sigură de viitor. Şi nu se ştie care va fi rezultatul acestui „test": va deveni ea oare soţie sau va rămâne singură, cu sufletul rănit şi cu o experienţă amară a unei false casnicii? Dacă experimentul nu va reuşi, nu putem decât să ne închipuim câtă suferinţa, înjosire şi nedreptate va îndura această femeie. Şi aceste lucruri nu sunt fără repercusiuni pentru suflet. Astfel, femeile îşi distrug în mod conştient personalitatea. Drept rezultat, avem de-a face cu bărbaţi iresponsabili, infantili, răutăcioşi, dar şi cu femei agresive, puse pe scandal şi înrăite.


Musafir

#686 Re: Concubinajul afecteaza negativ personalitatea

2018-03-06 08:01

Concubinajul este curvie.

Biblia rămâne fermă: concubinajul este curvie.

Persoanele ce practica curvia au un nivel de moralitate redus si indoielnic.


Musafir

#687

2018-03-06 08:22

GURU DAFI, IMPOSTORUL PSIHOLOGIEI, UMBLĂ PRIN PARLAMENT CU BALOANE DE SĂPUN!

A devenit o regulă în România vremurilor tulburi ca toți oportuniștii și profitorii să iasă la rampă pentru a specula obținerea legitimitatii si a unui avantaj de imagine din nemulțumirile oamenilor, în timp ce profită din plin de naivitatea lor. Așa se întâmplă și în psihologie, unde de câteva săptămâni observ cum prin solicitări aberante, încurajări haotice și puncte de vedere populiste, câțiva escroci, în frunte cu impostorul Guru Dafi, încearcă să profite de pe urma psihologilor nemulțumiți, pe care nu- i reprezintă, nu i-au consultat și nu-i cunosc. Prin acte false, prin traficul de influență al unui senator, manipulare și înșelăciune, grupul de escroci, în majoritate așa-ziși "universitari", care nu trăiesc din practicarea psihologiei, autoproclamați reprezentanți ai profesiei de psiholog, încearcă să găsească "relațiile potrivite" la demnitari importanți pentru un profit de imagine. Aberațiile nu ar fi așa de evidente dacă acești oameni ar avea habar despre ce este vorba, însă nepracticând profesia și fiind rupți de psihologii practicieni, devine ridicolă orice încercare a acestora de a ieși în evidență. În realitate, Guru Dafi nu reprezintă pe nimeni, ci propria sa nevoie de legitimitate în fața psihologilor și a opiniei publice, ajunsă deja la paroxism pe un website administrat de o familie. Având în vedere solicitările primite de la psihologii din teritoriu, Colegiul Psihologilor din România a solicitat deja Guvernului României să modifice în regim de urgență condițiile de încadrare și de salarizare ale psihologilor plătiți din fonduri publice, pentru a corela veniturile salariale ale psihologilor cu realitatea României, plecând de la utilitatea socio-economică a profesiei de psiholog în domeniul clinic. Cea mai importantă problemă este cea a psihologului din unitățile sanitare și unitățile de asistență medico-sanitară, unde este vorba despre o activitate clinică, iar responsabilitățile și importanța psihologilor clinicieni nu au un corespondent corect în salarizare. De asemenea, încadrarea activității psihologilor clinicieni în categoria activităților paraclinice reprezintă o eroare gravă, așa cum ar fi și încadrarea activităților psihologului in activitatile medicale sau potrivit treptelor "profesionale" ale Ministerului Sănătății.  Până atunci, nu ne rămâne decât un spectacol sinistru al unui elefant al sistemului de relații universitare, fără formare în domeniu, dar cu "vrăjeala" în buzunar, care oferă astăzi din Parlament tradiționalele "circ și pâine" și câteva baloane de săpun! Spectacolul acesta aparent e gratuit, insa falsurile și formarea sunt pe bani!

DESCHIDE-ȚI MINTEA!  


Musafir

#688

2018-03-06 08:39

"Doru Dima-despre colegi si colegiu"…"noi trebuie sa punem la punct faptul ca functiile elective nu trebuie platite in Colegiu…adica presedinti si inclusiv presedintii de filiale…membrii, presedintii de comisii, membrii comisiilor…nu sunt platiti pentru ca ei sunt membrii comisiilor…sunt presedinti…ei sunt platiti daca au treaba pentru Colegiu..adica…cei care sunt in comisii si vin la comisiile prin care se intra in profesie sau se schimba trepte de specializare ei fac o munca pentru Colegiu si sa fie platiti…dar presedintii nu trebuie sa primeasca bani…atentie…nimeni, niciunul din cei ce au functii elective nu trebuie sa-si ia bani din Colegiu…si-au dorit functii, si-au dorit sa fie presedinti…extraordinar…este o onoare, dar pentru onoare nu se plateste salariu…aaa bineinteles…drumuri, deplasare, diurne ..e normal…dar atata  timp cat tu esti ales presedintele unei filiale si ai pretentia de a primi salariu cred ca avem o eroare de gandire…"


Musafir

#689 Ciudă, ciudă dusmanilor,semneaza dr.Stefan in continuare!

2018-03-06 09:34

De la Colegiul Psihologilor din str. Stoian Militaru s-a trimis in data de 15.02.2018 adresa catre Guvernul Romaniei inregistrata cu nr.17/2072.

Adresa are stampila Colegiului Psihologilor din Romania cu sediul in str.Stoian Militaru si este semnata de:

Dr.Stefan-Iulian Laurentiu.

Omul se trece in continuare dr. pe documentele trimise catre autoritatile statului roman.


Musafir

#690 Parlit dar cotizant la colegiu

2018-03-06 10:12

La cabinetul psihologului apare..cumnatu-su. - Hai sa traiesti cumnate..! Dar ce cauti la mine..? - Cred ca sunt bolnav psihic..! Ma cred cel mai destept din familie. - Mda..Asa si arati..Bolnav, nu destept, zic. Hi..hi..hi..! Dar iar spune cumnate, au mai existat in familia voastra cazuri cu boli mintale? - Da, sora-mea. E nebuna. Dar e nebuna de legat, nu asa..! In urma cu trei ani a refuzat sa se casatoreasca cu un batran american miliardar si s-a maritat din dragoste cu un pârlit de psiholog ca tine.


Musafir

#691

2018-03-08 16:53

COMUNICAT  privind protestul adresat Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților

Prin prezenta, protestăm față de primirea lui Ion Dafinoiu în calitatea pretinsă de președinte al Colegiului Psihologilor din România, la ședința comisiei din data de 6 martie 2018 în condițiile în care acesta nu deține funcția de președinte în mod legal. În prezent există mai multe acțiuni judiciare pe rol, având ca obiect actele ilegale comise de către Ion Dafinoiu începând cu data de 16 iulie 2017. Astfel, vă precizăm faptul că ultimul președinte al Colegiului Psihologilor din România a fost domnul Mihai Aniței, al cărui mandat a expirat la data de 19 aprilie 2017. După această dată nu a mai fost ales în mod legal nici o altă persoană în funcția de președinte al Colegiului Psihologilor din România, având în vedere faptul că la ședințele legal convocate nu a existat cvorum, iar ulterior, neexistând președinte, nu s-a mai putut convoca Convenția națională în condițiile art. 41 din Legea nr. 213/2004. Precizăm faptul că, Ion Dafinoiu susține că este președintele Colegiului Psihologilor din România, după ce în data de 15 iulie 2017 a preluat o ștampilă falsă de la numita Florinda Tinella Golu. Cu ajutorul acestei ștampile a emis mai multe acte în numele și pe seama Colegiului Psihologilor din România, în pofida sentințelor Judecătoriei Sectorului 4 București (anexa), care a constatat în mod definitiv și irevocabil că Florinda Tinella Golu nu a deținut niciodată funcția de președinte al Colegiului Psihologilor din România. Prin urmare, aceasta nu putea emite acte, nu are acces la ștampile, registre sau alte bunuri ale Colegiului Psihologilor din România. În concluzie, Ion Dafinoiu nu are calitatea de a reprezenta Colegiul Psihologilor din România în ceea ce privește propunerile privind modificarea condițiilor de încadrare și de salarizare ale psihologilor plătiți din fonduri publice, reglementate în prezent potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice așa cum a fost modificată și completată prin Ordonanța de urgență nr. 91/2017 din 6 decembrie 2017. Apreciem că Parlamentul României, în calitate de autoritate emitentă și garantă a respectării legii în România este prima chemată să respecte legea, respectiv, să respecte legalitatea obținerii mandatului de președinte al Colegiului Psihologilor din România, potrivit dispozițiilor Legii nr. 213/2004.

Director general al Colegiului Psihologilor din România

Ștefan Iulian Laurențiu

6 martie 2018


Musafir

#692

2018-03-08 16:55

COMUNICAT privind susținerea asociațiilor profesionale și a sistemului de formare profesional în vigoare

De cpr   martie 8, 2018  

Colegiul Psihologilor din România respinge cu fermitate propunerile vehiculate în spațiul public cu privire la schimbarea actualului sistem de formare profesională al psihologilor, prin excluderea asociațiilor profesionale ale psihologilor din sistemul formativ al profesiei. Astfel, un grup de interese din mediul universitar susține crearea unei dependențe instituționale prin introducerea obligatorie a formării universitare prin programe universitare de master și postuniversitare. Atragem atenția că aceste propuneri nu respectă cadrul normativ în vigoare și încalcă competențele profesionale obținute, drepturile și interesele psihologilor, așa cum sunt reglementate prin Legea nr. 213/2014 și prin standardele de calitate în serviciile psihologice, precum și prin standardele de formare profesională. În prezent, formarea profesională a psihologilor este reglementată potrivit actelor normative în vigoare, în cea mai mare parte prin intermediul asociațiilor profesionale ale psihologilor, care organizează cursuri, workshop-uri și conferințe precum și alte modalități de formare profesională specifice. Colegiul Psihologilor din România susține actualul sistem de formare prin intermediul asociațiilor profesionale ale psihologilor și respinge cu fermitate tentativa de impunere în mod ilegal a formării profesionale realizate exclusiv de cadre didactice universitare, prin universități.

Director general al Colegiului Psihologilor din România

Ștefan Iulian Laurențiu


Musafir

#693

2018-03-08 16:56

Iluzia reușitei îi face pe naivii trădători să ignore neîncrederea noilor prieteni.


Musafir

#694

2018-03-08 16:59

Elena Plesca 

Analiza pe text (care se vrea un raport de activitate a grupului care actioneaza in mod fraudulos)

I. In sprijinul celor care urmeaza sa se pronunte asupra valabilitatii juridice a textului.

1. O analiza a unui for se face folosind persoana a I plural (cu exceptia pasajelor cand –prin continut- sunt expuse situatii neutre( ex. a se vedea, se presupune etc…)

2. Un pasaj descriptiv trebuie urmat de explicitarea temeiului legal; II. Preluare si interpretare pasaje: 1. “În raport de hotărârile luate la Convenția Națională din 15 iulie 2017, practic întreaga activitate a Comitetului director a fost centrată pe aducerea la îndeplinire a deciziei forului decizional suprem a organizației naționale a psihologilor, respectiv:”

a) Conventia Nationala din 15 iulie 2017 nu are temei legal de desfasurare, realitate dovedita de Hotararea Instantei de judecata a Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti.

2. “Asigurarea opozabilității hotărârilor Convenției Naționale” Relativ la demersurile privind asigurarea opozabilității hotărârilor Convenției Naționale, respectiv - în principal, publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Convenției Naționale privind alegerea forurilor de conducere ale CPR - președinte și membrii, așa cum bine știți demersurile noastre au început încă de a doua zi după Convenția Națională. Însă, urmare a acțiunilor fostului angajat al Colegiului, Ștefan Iulian Laurențiu și a fostului președinte Mihai Aniței - în jurul cărora s-au raliat marea majoritate a salariaților, solicitarea noastră legală de publicare în Monitorul Oficial a hotărârii privind alegerea forurilor de conducere a fost blocata la nivelul Secretariatului General al Guvernului, printr-o adresă oficială, Secretarul General al Guvernului de la acea dată – Dl. Mihai Busuioc, informându-ne că publicarea se va face în momentul clarificării situației litigioase din interiorul Consiliului.

a) Cui ii sunt opozabile ?

b) De unde rezulta calitatea de “fost angajat?”-temeiul legal.

c) Cum explica blocarea la publicare?

3. “Trebuie să precizez, deși marea majoritate dintre dumneavoastră știți din ședințele și discuțiile anterioare, că în lipsa publicării în Monitorul Oficial a președintelui și componenței nominale a comitetului director, corelată cu hotărârea judecătorească pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București, prin care a fost respinsă ordonanța președințială de acces în sediu, formulată de conducerea interimara aleasă la ședința din 10 aprilie a CD și CCPR, am fost practic în imposibilitate de a reprezenta Colegiul, peste tot solicitânduni-se ca dovadă a calității de reprezentanți legali ai CPR, publicarea în Monitorul Oficial a componenței conducerii statutare”

a) Conducerea interimara nu exista in reglementarile legale- lucru reliefat si de Hotararea Instantei de judecata a Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti (vezi Anexa)

b) Ordonanta de urgenta urma sa se pronunte pe “aparenta de legalitate” nu pe fondul problemei;indiferent de motivarea publica a Instantei de judecata, ea devenea activa pentru perioada de timp cat o alta instanta de judecata se pronunta asupra fondului cauzei,ori,acest lucru nu este nici pana in ziua de astazi judecat.Chiar in conditiile in care a aparut (in data de 19 dec.2019 !?) aceasta motivare publica ,ea a fost atacata cu apel-prin urmare ea nu este definitiva si irevocabila si nu putea sub nicio forma sa fie luata ca temei juridic in publicarea in Monitorul Oficial a “rezultatelor alegerilor din 15 iulie 2017” Inlocuirea unei decizii judecatoresti cu o decizie administrativa nu poate avea efecte juridice favorabile initiatorilor ,dar poate avea efecte juridice asupra celor care au decis publicarea,fapt care a stat la baza demersurilor mele legale in a chema in judecata Secretariatul General al Guvernului Romaniei.

c) Pe buna dreptate li se cerea dovada calitatii de reprezentant!

4. “Petiția noastră a fost analizată cu atenție de comisia parlamentară, condusă de senatorul Iancu Caracotă, fiind invitați la audieri atât reprezentanții noștri cât și conducerea Secretariatului General al Guvernului. Pe parcursul audierilor, grație obiectivității tuturor membrilor acestei comisii - cărora le mulțumim și pe această cale, a rezultat că la analiza documentelor depuse de noi și de fosta conducere executivă CPR și analizate de reprezentanții SGG, nu au fost avute în vedere toate înscrisurile furnizate în mai multe etape de către noi. Audierile la Comisia Senatorială, au permis o analiză cronologică a faptelor și înscrisurilor relevante și au relevat un aspect foarte important pentru noi, respectiv că blocarea publicării de către SGG nu a fost un demers rău intenționat sau un abuz, SGG având întreaga disponibilitate de a rezolva, în condițiile legii, blocajul generat în situația în care putem face dovada legalității convocării și desfășurării Convenției Naționale și a inexistenței unor litigii relevante care să pună la îndoială legitimă legalitatea convocării, a desfășurării și ale hotărârilor Convenției Naționale”

a) O dezbatere in comisie parlamentara nu poate inlocui o hotarare judecatoreasca!(acest lucru nu a fost facut public pana acum,eu intentionand din acest moment sa demarez actiunile de chemare in judecata a membrilor comisiei parlamentareI)

5. “În acest context am decis ca CPR să înceapă o colaborare cu SCA Fenechiu Savu și Asociații, care a primit mandat să ne reprezinte în toate demersurile necesare atât publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii Convenției Naționale cât și preluării administrării sediului, resurselor, arhivei și personalului.În baza contractului încheiat în 10 ianuarie 2018, avocații SCA Fenechiu Savu și Asociații au început demersurile oficiale la SGG și urmare acestor demersuri – corespondență și depunere documente atestatoare a legalității solicitării noastre, pe data de 17 ianuarie 2018 s-a reușit publicarea în Monitorul Oficial partea a doua, a Dispoziției nr. 4 președintelui CPR cu privire la rezultatele alegerilor forurilor de conducere CPR.” a)in opinia mea, avocatul Fenechiu se afla in incompatibilitate, prin aceea ca in perioada de timp cat este parlamentar nu poate sa exercite si profesia de avocat;expunerile publice personale ale sale au constituit temeiul inceperii demersurilor mele catre Comisia de deontologie a Baroului de avocati Bucuresti,aceasta urmeaza a se pronunta in termenul legal de 35 de zile(termen prelungit prin redirectionarea cererii). b)prezenta in persoana a d-lui Fenechiu in comisia parlamentara,la SGG, la sediul Politiei sectorului 4, telefoanele de amenintare catre partenerii contractuali ai CPR, banci, retele de comunicare, ITM, reprezinta trafic de influenta a functiei sale de parlamentar.

6. Toate pasajele care urmeaza sunt interpretari publicitare ale celor care ocupa prin fals,uz de fals,presiuni a factorilor de influentapolitica, folosite pentru a da aparenta de legalitate.Emiterea unor documente catre psihologi –atestate, timbre ,etc –este o actiune ilegala asupra carora eu am facut sesizari la factorii compententi, la unele dintre ele primind raspunsul ca s-au deschis dosare de cercetare penala.

7. “În final, vreau să mulțumesc tuturor colegilor – membrii ai structurilor statutare sau simpli membrii ai profesiei, care s-au implicat în susținerea intereselor legitime ale profesiei și să fac un apel la unitate, întrucât doar de coeziunea noastră depinde evoluția favorabilă a profesiei noastre și vă asigur pe toți că imediat ce vom rezolva toate problemele privitoare la preluarea sediului, vom rezolva și problemele cu care se confruntă profesia: extinderea cadrului profesional și a serviciilor profesionale, îmbunătățirea cadrului legal și reglementar și nu în ultimul rând o reformă reală care să creeze o relație cât mai funcțională organele profesiei și colegii noștri.” a)apelul la unitate are ca scop crearea aparentei de legalitate,implicand psihologii in actiunile ilegale de pana in acest moment; b)sedinta din 9 martie are drept scop o asa –zisa aparenta de legalitate pentru suita de modificari legislative pe care initiatorii le vor demara cu scopul de a face posibila-in viziunea lor- trecera CPR –care este al practicienilor- in subordinea universitarilor, pentru ca ei sa decida birurile ce vor sta pe umerii psihologilor din punct de vedere al formarilor si al instrumentelor de lucru ce vor fi puse la dispozitie psihologilor la preturi exorbitante si vor deveni obligatorii in exercitarea profesiei.Neimplicarea voastra a facut posibile toate ilegalitatile de pana acum!Am constiinta libera ca v-am avertizat.Este alegerea voastra in viitor.

NOTA: Extrasele sunt luate din text aflat in expunere publica; Interpretarea imi apartine,fara niciun sprijin juridic; Hotararile judecatoresti despre care amintesc sunt publice, aflate pe situl oficial al CPR,


Musafir

#695

2018-03-09 10:33

TAXA DE PROTECȚIE A PSIHOLOGULUI ROMÂN SE NUMEȘTE TESTUL “CU LICENȚĂ”

Astăzi, mulți confundă ingineria financiară și matrapazlâcurile afaceriștilor testelor “culicență” cu practicarea profesiei de psiholog! Nimic mai fals, psihologul nu este comerciant, ci un profesionist, devenit victimă a șarlatanilor care au inventat testele “cu licență”.
Din superficialitate, în România trăim vremuri în care marii psihologi practicieni sunt puși la colț de niște impostori, plini de funcții și grade. Aceștia au acreditat ideea că nu poți să practici profesia de psiholog, chiar dacă deții atestat de liberă practică, până nu le plătești o taxă de protecție sub forma achiziției testelor “cu licență”.
De peste 15 ani ei au inventat cea mai mare afacere pe spatele psihologilor. Cumpără la prețuri de nimic un manual al unui test sau în cel mai bun caz o metodă deja construită într-o altă țară, cu un alt specific cultural și cu altă populație, le traduc pe genunchi și le editează în coperți colorate, după care le vând ca teste “cu licență” pentru psihologi.
Din păcate, ignoranța, comoditatea și compromisul îi determină pe foarte mulți să intre în acest joc, în care, atât utilizatorul testului “cu licență”, cât și clientul său, își fură căciula unul altuia, aceasta ajungând în final la niște șarlatani ce se erijează în oameni de știință, în timp ce își umplu conturile cu milioane de euro.
Spre diferență de testele “cu licență”, testele psihologice sunt instrumentele profesionale ale psihologilor, precise, care se elaborează în timp, cu rigoare, plecând de la teorii științifice valide sau de la comportamente observate, printr-o muncă îndelungată a multor psihologi, dar și a altor specialiști.
Rețeta de succes a afaceriștilor constă în preluarea unor manuale/așa-zise teste dintr-o altă țară și ignorarea tuturor etapelor obligatorii în elaborarea unor instrumente profesionale adecvate. Analizele esențiale ale constructelor sunt ignorate cu desăvârșire, “testele” fiind compromise de superficialitatea abordării, utilizarea în procesul de “producție” a unor persoane fără experiență practică (studenți), dar și de neutilizarea unor metode științifice adecvate.
Din nevoia de a obține cât mai mult profit, testele “cu licență” nu au validitate de conținut și nici validitate ecologică, deoarece itemii lor nu au trecut printr-o analiză riguroasă, în vederea selecției, adaptării și rescrierii lor, în funcție de cultura și subcultura populației specifice.
Printr-o verificare superficială, așa-zisele studii de validitate ale constructului nu sunt realizate pe loturi constituite din membri ai populației specifice, ci din studenții sau cursanții obligați sau disponibili să facă parte dintr-un lot de conveniență.
Poate cea mai mare problemă a acestor teste “cu licență” este aceea că nu au o validitate predictivă, neputându-se realiza o estimare a comportamentelor viitoare ale subiecților evaluați, instrumentele devenind astfel inutile.
În final, etalonarea instrumentelor nu este realizată pe eșantioane caracteristice populației specifice, ci pe niște așa-zise loturi de cercetare, constituite din aceiași studenți sau cursanți plictisiți. Pentru a înțelege cum reușesc acești “băieți deștepți” să obțină profituri uriașe, trebuie să precizăm faptul că etaloanele nu se mai actualizează la intervalele de timp recomandate, ci, sub paravanul colectării datelor de la utilizatori, se vinde câte un “update”, realizat ochiometric.
Astfel, manipulați încă de pe băncile facultăților de către “producătorii” preschimbați în cadre didactice, foarte mulți își golesc conturile pentru a-și împodobi rafturile bibliotecilor “cu licențe” nefolositoare, sperând la competențele mult-visate.
În concluzie, testele “cu licență” nu sunt decât taxa de protecție piperată, achitată din naivitate de către psihologii atestați, în beneficiul unor profitori care vând iluzii bine ambalate.

DESCHIDE-ȚI MINTEA PSIHOLOGULE!


Musafir

#696

2018-03-13 10:05

Psihologii, Cenușăreasa și prinții salvatori

De ceva timp, noua conducere a CPR a pus mana pe conturile organizatiei, pe cam toate contractele, pe angajați... Am spus doar mana?!?! Îmi cer scuze! Mana, ochii... Analizând comunicarea oficiala care ne-a ținut conectati la viata profesionala, putem spune că am fost uimiți de șocul pe care l-au avut aleșii noștri când s-au trezit în posesia finanțelor noastre, venituri și cheltuieli. Atât de șocați au fost încât au uitat sa ne informeze cu privire la ceea ce au găsit. O primă informare ar fi fost utilă, totuși, pentru a ne tine uniți în jurul ideii de lupta împotriva lui ILS. Am tot fost atenționați că se toacă bani, documente... Trecând prin experiența personală cu Claudia Tănase a cărei superioritate si importanta autoatribuita cresteau de la o zi la alta, nesancționate încă, dar și modul în care a fost gestionata relația cu psihologii clinicieni vs reprezentanții statului, minciunile și omisiunile din jurul acestui eveniment, mă determină să cred că șocul e mai mult o "tăcere de aur". Sunt bani multi in joc? Puțini?! Cum sunt gestionati? De către cine? Se "mai" lucrează în folosul nostru sau s-au acordat recompense pentru activitatea desfășurată în lupta împotriva mafiei maro? Există un sediu al filialei București, am transmis de acolo, dar uimirea mea de atunci și de azi este legată de poziționarea in acea parte a orașului, departe de sediul central, destul de izolat de mijloacele de transport. Gurile rele spun că e foarte aproape de casa lui Bogdan Ion. Așadar, ca o concluzie răuvoitoare, putem sa ne închipuim că un print a fost răsplătit. Mai avem și alții? Sa ne lăsăm ghidați de funcții și salarii, având speranța că vom afla cate ceva. Mandatul asta. Prinți și prințese, bani și putere, toate acestea alimentează "bombele" venite pe surse, iar fitilul este cat se poate de scurt. O bomba "mica" este legată de posibilitatea unora de a modifica direct pe website documentele trecute prin vot. Pe motiv de "uitare selectivă", modificările ulterioare se trec în urma votului majoritar al conștiinței celui care dictează. E adevărat ori mă înșel?!  Ei bine, in fiecare an în care au loc alegerile, aflăm că Cenușăreasa a rămas virgină (probleme cu potenta, ce să-i faci!!) și ca sunt multi care și-o doresc. Pentru palmares, desigur. De aceea, in jurul ei, daca nu o pot lua cu acte în regulă, mai sunt cate unii care-i ridica fusta sau încearcă s-o atinga cu degetul in zonele ei intime, vulnerabile. Bineînțeles, sunt toti prinți și prințese, unii aflați la prima dragoste, alții le-au uitat numărul. Nu mică îmi e mirarea când, de pe margine, mai vociferează cate unul despre cat de greu îi este Cenușăresei, dar nu descalecă pentru a-i da o mână de ajutor. Surprinde foarte bine nevoile sărmanei fete, o compătimește, dar nu-i curma suferinta, ajutand-o. E cavaler cu blazon, nu vreun piscotar de duzină fara eticheta la nădragi.  Și, uite așa, Cenușăreasa rămâne singura să-și facă treaba grea in timp ce cavalerii se bat in jurul ei cu gândul la virginitate și avere.  Bine că mai are forță de muncă și bilete la Băile Felix pentru tratamentul de spate! Spuneti-mi cine-i Cuza și va arat ocaua mica M-am angajat voluntar în Marea Revoluție Verde pentru a pune în dreptul CPR valori precum colegialitate, corectitudine, egalitate, cinste etc. Sa nu uit responsabilitatea!  Eram asigurat că nimic nu o să ne întoarcă la trecutul mizerabil marcat de "foștii" și că vom construi o comunitate profesionala capabilă să gestioneze cu maturitate, cu înțelepciune, cu transparență, problemele ce vor apărea. Sincer sa fiu, m-am cam bucurat. Îmi părea onest sa lucram cu demisiile in alb, iar când unul s-ar fi abătut de la drum... Era pe drumuri, ca-n filmele japoneze! Am fost naiv, dar cine a spus că revoluția verde s-a încheiat?! Nevoia de susținere e încă mare pentru că lucrurile nu s-au clarificat pe deplin și, chiar dacă sună (aparent) josnic ( sa lămurească cititorii din ce parte), va propun o înțelegere, un pact, un contract, ceva... Treceți la transparență, la respect față de comunitate, și taxați abuzurile, minciuna și manipulările de doi bani, folosirea nevoilor noastre pentru "accesul" pe o treaptă... superioară! Daca la vot ați fost răsplătiți pentru curajul de a va opune lui ILS, asta nu va asigura un bilet pe viață pentru un loc în colegiu. Continui sau s-a înțeles?! Dati-va demisia dacă nu mai puteți, dati-i afară pe cei care greșesc și nu-i mai țineți în brațe! Scutul făcut în jurul lor nu le face lor bine, va face vouă rău! Nu cred că ați fost votați sa apărați minciuna și bătaia de joc! Cum care?! Minciuna și bătaia de joc a Claudiei Tănase fata de cei angajați la stat. Sa presupunem că a tratat din iunie până în februarie cu autoritățile și a dat-o in bară. Nu a mințit și-mi cer eu scuze. Dar nu mai cred pe cineva pe cuvânt. Când, cat, cu cine, unde. Nu poate spune, dar a luat-o gura pe dinainte vrând să-i liniștească pe cei angajați? E un gest de o superficială profunzime și grijă! Mulțumim, neinteresant! Afară! Liniștirea asta ii costă salariul, adică banii care le face viața decentă. Bătaia de joc din Parlament a fost o greșeală? Ei bine, dacă ar fi greșit la cabinetul ei ar fi platit. Sa plătească și acum. Nu e suficient? Uitati-va la poza atașată și veți regăsi spusele ei. Știa ce spune, știa că e urmărită de sute de colegi (va dau datele statistice). Nu vi se pare nepotrivit să pună în pericol unitatea echipei și să decredibilizeze eforturile voastre? Aaa, nu mai sunteți o echipa? Înseamnă că nu trebuie să ne mai temem de ILS, ci de voi.  Așadar, faceti curat sau oferiți posibilitatea ca în profesie sa fie haos și nimeni sa mai respecte normele și regulile? Daca nu, la ce ne mai folosește Comisia de Deontologie și Disciplină? Daca da ... Sa nu mai vorbim de demisia de onoare. Daca există.


Musafir

#697

2018-03-13 10:06

  UN NOU EȘEC ... O ALTĂ SPERANŢĂ SPULBERATĂ

Am așteptat, crezând că după ședința reunită a Comitetului director și a Consiliului Colegiului, va apărea un comunicat care să prezinte rezultatul negocierilor privind salarizarea psihologilor clinicieni din rețeaua de sănătate publică. Am rămas cu așteptarea ... că de!... acum nu mai au timp nici să pregătească documentele pentru ordinea de zi. Având în vedere că Avizul Comisiei pentru muncă și protecție socială din cadrul Camerei Deputaților a apărut din dimineața zilei de 7 martie, speram să nu ne țină de proști, să își asume răspunderea și să își ceară scuze pentru înșelarea așteptărilor celor care credeau în ei. Chiar începutul avizului reprezintă o primă palmă pentru reprezentanții CPR, care nu se regăsesc pe lista partenerilor de dialog. Deci, cum a rămas cu asigurarea că "... interesele voastre (n.n. - ale psihologilor clinicieni) vor fi bine reprezentate"? În pofida celor mai optimiste așteptări, negocierile care au avut loc în ultimele trei săptămâni între reprezentanții CPR și Comisia mai sus menționată, s-au soldat cu un lamentabil eșec. Acesta nu este rezultatul inabilității membrilor Comisiei de a înțelege dificultățile prin care trec psihologii clinicieni, din punct de vedere al salarizării, ci, mai degrabă, este consecința lipsei de organizare și de implicare a celor care conduc destinele profesiei noastre (și mă refer aici la câteva persoane - 8, hai 10, dar mai ales la cel care ne comunica ritos cum a organizat dumnealui un grup pe care îl conduce personal, şi mai că mi l-am imaginat pe Napoleon pregătind bătălia ... de la Waterloo!). În primul rând, nu mergi, la o astfel de negociere, arătând cu degetul spre alții mai slab pregătiți profesional decât breasla în numele căreia vorbești şi nici cerând socoteală parlamentarilor ... "Da' de ce brancardierul are mai mult? Da' cum infirmiera să fie egală cu noi? Da' nu se poate ca ambulanțierul să câștige doar cu 400 de lei mai puțin!" Așa ceva nu se face! Mergi, la astfel de negocieri, fiind convins că știi cât de pregătiți și capabili sunt cei pe care îi reprezinți, de aceea îți axezi discursul pe importanța socială a actului psihologic, pe calitatea muncii colegilor tăi, pe beneficiile de netăgăduit pe care ei, psihologii, le aduc actului medical. În al doilea rând, nu întârzii! Este complet nepotrivit ca un deputat să te caute pe hol pentru a te chema la discuții și să ajungi cu o oră mai târziu! Dacă tot te-ai prezentat neinvitat, fii măcar punctual şi respectă-ţi colegii, care te-au aşteptat preţ de câteva ore, pentru a pune la punct strategia de abordare ... ca să nu ajungi să ţi se "taie" microfonul! În al treilea rând, depui documentele când ți se solicită, nu 5 zile mai târziu! Dacă marți, pe 27 februarie, ți se spune să le depui în două zile, atunci le trimiți pe adresa de e-mail indicată, pe data de 1 martie, nu pe 5 martie. Sunt reguli şi proceduri simple de flux informaţional în relaţiile oficiale şi instituţionale. Ține de bun simț, până la urmă! Așadar, negocierea s-a oprit la cei 10% adăugați salariului de bază, obţinuţi de reprezentanţii reali ai psihologilor clinicieni, "pentru o recunoaştere a importanţei activităţii acestei categorii de personal", adică un minim absolut, în raport de ceea ce s-a solicitat. Cu privire la amendamentele formulate de cei din CPR, acestea au primit un vot negativ zdrobitor. Stimați colegi psihologi clinicieni din unităţile sanitare, unitaţile de asistenţă medico-socială şi unităţile de asistenţă socială, vă rog să fiţi convinşi că această luptă nu trebuie abandonată!  Vă încurajez să continuați, pentru că momentul acesta nu trebuie pierdut, pentru că dreptatea este de partea dvs. și pentru că aveți sorți de izbândă.

Cu prețuire,  Edmond Cracsner 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2018-03-13 10:08



Musafir

#699

2018-03-13 10:09

Salarizarea psihologilor este o problema generală in toate ariile psihologiei nu doar in clinica. Nu suntem plătiți in funcție de studii si vechime, primim salariu ca persoanele cu studii medi sau chiar mai putin ca acestea. Se merge pe "invrajbeste i ca sa ii stăpânești!"


Musafir

#700

2018-03-13 10:11

Noi nu suntem în preocupările lor. Suntem cantitate neglijabilă până la bani.