Acces direct din Popesti Leordeni la noua statie de metrou de pe Sos Berceni

Către: Primaria Sectorului 4
În atenţia: Domnului Primar Daniel Băluţă
contact@ps4.ro

Primaria Sectorului 4
În atenţia: Consiliului Local Sector 4
contact@ps4.ro

Primăria Popeşti – Leordeni
În atenţia: Domnului Primar Petre Iacob
relatiipublice@ppl.ro

Primăria Popeşti – Leordeni
În atenţia: Consiliului Local Popeşti - Leordeni
relatiipublice@ppl.ro


Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei
În atenţia: Domnului Cseke Attila
info@mlpda.ro

Ministerului Transporturilor
În atenţia: Cătălin Drulă
petitie@mt.ro

Primăria Municipiului Bucureşti
În atenţia: Domnului Primar Nicuşor Dan
relatiipublice@pmb.ro

S.C. METROREX S.A.
În atenţia: Domnului Director Gabriel Daniel Mocanu
contact@metrorex.ro

S.C. Metroul S.A.
În atenţia: Domnului Director Sorin Călinescu
metroul@metroul.ro

Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene
În atenţia: Domnului Ministru Cristian Ghinea
cabinet.ministru@mfe.gov.ro


Stimaţi domni Miniştri, Primari şi Directori,

Prin prezenta petiţie dorim să atragem atenţia asupra unui detaliu de proiectare al noii staţii de metrou de pe Şos. Berceni. Având în vedere că acestă staţie are ca scop dezvoltarea zonei de Sud a Capitalei dar şi pentru a uşura accesul locuitorilor din localităţile învecinate către Bucureşti, vă solicităm realizarea unei căi de acces şi din Popeşti – Leordeni.

Din clipurile de prezentare şi detaliile de proiectare ale acestei staţii, se pare ca intrările în staţia de metrou sunt doar din Şos. Berceni (ambele părţi). Având în vedere că realizarea acestui proiect reprezintă o investiţie foarte bună, ar ajuta enorm dacă ar exista o intrare şi dinspre Popeşti – Leordeni, via str. Fagului şi prelungirea străzii Popeşti – Vest.

În susţinerea acestei solicitări, vă prezentăm avantajele şi beneficiile create locuitorilor din această zonă:

• oraşul Popeşti – Leordeni este într-o continua dezvoltare şi chiar dacă în acest moment, zona învecinată acestei noi staţii este o zonă agricolă, în viitorul apropiat această zonă se va dezvolta foarte mult;
• Str. Fagului este o stradă care poate face legatura între zona centrală/de sud a oraşului şi această staţie de metrou. Prin realizarea unei parcări de tip park and ride de către Primăria Popeşti – Leordeni, pe spaţiul UAT Popeşti – Leordeni, s-ar reduce traficul auto de pe Şos. Olteniţei spre staţia de metrou Piaţa Sudului;
• printr-un program de dezvoltare durabilă, Primăria oraşului Popeşti – Leordeni poate dezvolta în această zonă o platformă industrială sau de birouri, reducând astfel naveta locuitorilor din zona de sud catre zona de nord a capitalei;
• viziunea de metropolă implică realizarea acestor căi de legătură directe între Popeşti – Leordeni şi Bucureşti/Sector 4;
• realizarea ulterioară a unei căi de acces, cu siguranţă va implica costuri mai mari decât dacă s-ar realiza de la bun început. Cu toţii ştim în cât timp, cu cât efort şi la ce costuri a fost realizată pasarela pietonala de la staţia de metrou Berceni. Ar fi de preferat ca peste ceva ani să nu ajungem în aceeaşi situaţie şi să fie nevoie să se realizeze încă o pasarelă pietonală.

Având în vedere aceste aspecte dar şi în speranţa unei colaborări cât mai bună între instituţiile pe care le conduceţi, pentru interesul cetăţenilor, aşteptăm cu interes un răspuns afirmativ din partea dvs. .


CIPRIAN Moldovan - Grupul Civic Popesti Leordeni    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez CIPRIAN Moldovan - Grupul Civic Popesti Leordeni să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...