Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#726

2018-03-22 08:29

Institutia ravnita de toti dar parasita! Asa arata astazi forul.meu profesional; cu totii o vor " pentru contul bancar, resurse, sediu" , produce pasiuni distrugatoare de vieti( cati oameni ar trebui sa mai moara pentru ca cineva sa se sesizeze ca acolo ceva e putred?)dar nu e reprezentata de nimeni in litigii( false sau nu);unii nu au fost citati ca parte, altii nu- asuma reprezentarea decat daca le place! Nu stiu ce e acolo, dar o intitutie care are in maini soarta a cca 20.000 de profesionisti, ieri a fost declarata orfana.


Musafir

#727

2018-03-22 08:53

Angajarea directorului executiv actual Patrut Laura nu trebuia facuta cf. L286/2011? CPR nu e autoritate?


Musafir

#728

2018-03-22 09:04

Din cate am inteles deja vreți sa vindeți cladirea. Salarii v-ati aprobat, cotizații si taxe noi plătim, dar Noi Psihologii cu ce ne-am ales??? ca de reprezentat reprezentați doar interesele voastre financiare.


Musafir

#729 Noi facem exceptie! Doar in CPR functiile elective sunt platite cu salarii mari si multe

2018-03-22 09:24

In CPR pentru functiile elective-pompoase- se dau salarii mari si cat se poate de multe.

Functiile elective, in nici o asociatie profesionala de onoare NU sunt functii platite cu salarii ci cu indemnizatii pentru cele cateva zile -2-3 zile/luna- lucrate.


Musafir

#730 Re: Functiile elective din CPR sunt platite cu salarii mari si multe

2018-03-22 09:35

Presedintii de comisii lucreaza 2 zile/luna  si primesc de la CPR salarii pentru o luna intreaga

Nu e normal ca presedintii de comisii si presedintii de filiale sa primeasca SALARII ci indemnizatii pentru munca desfasurata.

Presedintii care muncesc 2 zile pentru colegiu trebuie sa fie platiti pentru 2 zile nu cu SALARIU pentru 30 de zile.


Musafir

#731 Acum in CPR e la fel ca inainte, cine plateste dispune!

2018-03-22 10:02

Am fost presedinte de filiala si ,,ma durea" in cur de psihopacalici. ,,Tineam capul plecat" fata de Anitei, Hiera, Stefan si gasca lor din comisii. Ii sustineam cand pentru greselile si abuzurile lor dadeau vina pe noi ca sa iasa ei basma curata. Le turnam lor orice si am fost rasplatit de ei, avansand foarte rapid(fara cursuri de formare complementara) in comparatie cu psihopacalicii de rand. Primeam si salariu pentru asta.

what is he saying?
Musafir

#732 operatiunea...intrarea in sediul cpr, avocatul alegericpr.ro in discutie cu Calin Valentin...zyce...

2018-03-22 10:45

,,...in aceeasi zi urma sa plec la Moscova, eram observator din partea OSCE pentru alegerile din Rusia, mi-am dorit sa nu ma urc in avion fara ca problema sa fie rezolvata gandindu-ma ca daca ma intreaba Putin ,,bai domnule Fenechiu ce ai facut cu cpr-ul?',, sa pot raspunde: domnule Presedinte, problema e rezolvata, am venit aicea pentru orice sarcini de genul asta...

Deci, una peste alta la ora 9 operatiunea era rezolvata, l-am informat pe domnul presedinte Dafinoiu...,,


Musafir

#733

2018-03-22 11:31

Dictatura Vrancea-Bucuresti

Noua dictatura.Câte amenințări! Și ce mod de exprimare!


Musafir

#734

2018-03-22 11:32

Vechea e tot una cu astia, salvatorii. Urmariti cum se saluta triumfator intre ei acesti impostori! Cica , exista APR! Deocamdata sunt preocupata de problematica CPR ; urmatoarea statie cu peronul APR.Oamenii astia nu au nimic comun cu normele legale.


Musafir

#735

2018-03-22 11:33

#733: - Re: Dictatura in Vrancea = cutremur ce pleaca din Vrancea spre Bucuresti?

Asa facea doamna din Vrancea si la Gara? Ameninta calatorii ca nu le mai da bilete si ca ii da jos din tren la primul "gest neloialitate si sfidare"? :))... Io zic ca tot la gara trebuie s.ajunga...bilet numai dus....!!...


Musafir

#736

2018-03-22 11:35

COMUNICAT privind tentativele de confiscare a bunurilor aparținând filialelor teritoriale ale Colegiului Psihologilor din România de către persoane neautorizate

Prin prezenta aducem la cunoștința membrilor, secretarilor și președinților filialelor teritoriale ale Colegiului Psihologilor din România, aleși în mod legal în cadrul alegerilor desfășurate in perioada ianuarie-aprilie 2017, încercarea ilegală și abuzivă de preluare a bunurilor instituției fără un titlu executoriu/hotărâre judecătorească definitivă. Astfel, ca urmare a sesizării mai multor secretari ai filialelor teritoriale, am constatat faptul că persoane neautorizate, autointitulate "noua conducere" a Colegiului Psihologilor din România, încearcă prin presiune și amenințare să obțină în mod ilegal bunurile deținute în gestiune de către secretarii și președinții filialelor teritoriale, instigând la abuz în serviciu. Reamintim faptul că organizația orofesională a formulat mai multe plângeri penale, constituindu-se deja mai multe dosare penale aflate în stadiu de cercetare, având ca obiect comiterea infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale, falsificarea înscrisurilor, uz de fals și înșelăciune, fapte comise de către persoanele care se autointitulează "noua conducere" a Colegiului Psihologilor din România. În concluzie, adresăm rugamintea tuturor secretarilor și președinților Colegiului Psihologilor din România să sesizeze imediat organelor de urmărire penală competente orice tentativă sau acțiune de confiscare fără un titlu executoriu/hotărâre judecătorească definitivă a bunurilor organizației profesionale.

Director general al Colegiului Psihologilor din România

Ștefan Iulian-Laurențiu

www.colegiulpsihologiloroficial.ro


Musafir

#737

2018-03-22 11:42

Va dati seama, cu "neloialitatea" asta, inseamna ca si daca esti martorul unor abuzuri, nu le poti raporta si devii complice fortat pt ca trebuie sa fii "loial"?


Musafir

#738 Re: Angajarea directorului executiv actual Patrut Laura nu trebuia facuta cf. L286/2011?

2018-03-22 11:55

#727: -  CPR e autoritate numai pentru psihologii de rand?

Concubina lui Alin Sava, prof. la univ. in Timisoara; protejatii universitarilor nu trebuie sa respecte legea ca nu e facuta pentru ei. Univ. fac regulile in colegiu pentru a manipula psihologii de rand!


Musafir

#739 Mesaj alegericpr.ro

2018-03-22 12:22

Cautam psihologi cu moralitate indoielnica in vederea ocuparii unor functii in ,,noul" nostru cpr. Oferim salariu motivant pentru sustinerea unui comportament ce vizeaza abuzarea si tinerea sub controlul intereselor noastre de grup a masei psihologilor din tara.

Ali Baba علي بابا ʾ
Musafir

#740

2018-03-22 12:43

Cu ce putere o mana de ,,universitari" pune stapanire pe site-ul oficial, contractele de telefonie fixa si mobila, conturile bancare, toate apartinand unei institutii private?

As dori sa stiu, daca nu-i cu suparare, cum se pot "prelua abuziv" niste conturi bancare? Intreb pentru un prieten care-si doreste de mult timp sa preia, fie si abuziv, conturile lui Bill Gates. Cum se procedeaza? Te duci la banca si zici "Buna ziua doamna/domnule, am venit sa preiau contul lui Bill Gates" iar ofiterul bancar iti raspunde: "Sigur, nicio problema, poftiti va rog. Va mai pot ajuta si cu altceva, poate contul lui Tiriac?". Iar tu, modest, spui: "Nu doamna, multumesc, deocamdata este suficient. Pentru contul lui Tiriac o sa vina soacra mea".


Musafir

#741 Re: Functiile elective nu trebuie platite! in CPR sunt platite cu salarii si indemnizatii mari

2018-03-22 13:03

#730: - salarii mari pentru functiile elective si indemnizatii din patru cifre pentru participare la fiecare sedinta

Nu primesc numai salarii mari ci si indemnizatii foarte mari pentru fiecare sedinta, mai exact indemnizatii din patru cifre/sedinta. Si celelalte cheltuieli(transport, cazare, masa) sunt decontate.Toti banii ridicati de ei sunt platiti de psihologii inscrisi in colegiu. 


Musafir

#742 Cei din conducerea CC, CD si Dep.juridic - conflicte, abuzuri si ilegalitati pe seama psihologilor

2018-03-22 13:37

Nu sărăcia este cel mai trist aspect al vieții, ci pierderea demnității. Psihologia, ca profesie în România actuală, se află exact în această tristă situație, în care demnitatea profesională aproape că nu mai există. Pentru noi psihologii redobândirea acestei demnități trebuie să devină un deziderat deoarece realitatea este că, în curând, vom rămâne fără capacitatea emoțională de a ne practica profesia. Seriozitatea, pasiunea și dedicația care ar trebui să definească profesia psihologului au fost umbrite, în ultimii ani, de animozitățile create de anumite personaje din conducerea Consiliului Colegiului, Comitetului director și Departamentul juridic și de comunicare. Evident că este chinuitor să vedem conflictele de interese și abuzurile la care am fost supuși în ultimii ani, dar aceste ilegalități trebuie să înceteze!  

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2018-03-22 14:01



Musafir

#744

2018-03-22 14:45

restartcpr...v-asteptam. la. VOT...!...sa v-o dam la..BOT..!


Musafir

#745

2018-03-23 10:22

COMUNICAT privind blocarea activității Colegiului Psihologilor din România, instituție de interes public

De cpr

La data de 15 martie 2018, aproximativ orele 8,00, speculând lipsa de la sediu a conducerii și a celei mai mari părți a salariaților, agenți de pază aparținând BGS au pătruns cu forța în clădirea sediului Colegiului Psihologilor din România, în afara programului de lucru și împotriva dispozițiilor agentului care asigura paza obiectivului. Ulterior au intrat și organizatorii acțiunii, însoțiți de mai mulți avocați, printre care și senatorul Daniel Cătălin Fenechiu, dar și executorul judecătoresc Dragoș Oprean, împreună cu agenți ai Poliției și jandarmi, care au legitimat salariații și reprezentanții acestora.

Chiar dacă nu au putut prezenta un titlu executoriu/hotărâre judecătorească definitivă, Florinda Tinella Golu, Cătălin Nedelcea și Dragoș Iliescu au dat dispoziții privind blocarea accesului salariaților în clădirea sediului Colegiului Psihologilor din România și în birourile unde își desfășurau activitatea.
De asemenea, aceleași persoane au schimbat sistemele și cheile de acces în sediu/birouri, au blocat funcționarea liftului, au deconectat sistemele de date și au sechestrat în interiorul clădirii bunurile personale ale unor salariați, aceștia fiind intimidați și obstrucționați. În urma acțiunii abuzive, mai mulți salariați și-au înaintat demisiile, mai ales că aceștia nu și-au primit drepturile salariale de aproximativ 2 luni, din cauza refuzului persoanei care a preluat în mod abuziv conturile bancare de a efectua plata salariilor.
În data de 16 Martie 2018 și în cele care au urmat, salariaților organizației profesionale nu li s-a permis accesul în imobilul în care își desfășoară activitatea, potrivit programului de lucru prevăzut în contractele individuale de muncă, de către agenți ai BGS, din dispoziția lui Ion Dafinoiu, însoțit de un grup din care făceau parte Laura Cristina Pătruț, Ramona Iocșa Pora și alții.
Directorului general al instituției i-a fost interzis accesul în sediul organizației profesionale, iar agenții de poliție, solicitați să intervină, nu au acordat sprijin salariatului pentru a intra în sediul organizației profesionale, la locul său de muncă, pe baza explicațiilor date de către agenții BGS, care au motivat că nu mai deține calitatea de salariat.
Astfel, în prezent clădirea sediului, arhiva, registrele, sistemele informatice, bazele de date, serverele aferente, conținând datele cu caracter personal al unui număr de peste 20.000 de membri, codurile și datele de acces, precum și alte bunuri ale Colegiului Psihologilor din România sunt în posesia ilegală a unor persoane neautorizate.
De asemenea, atragem atenția asupra faptului că începând cu data de 15 martie 2018, orice activitate a Colegiului psihologilor din românia a fost blocată, psihologii fiind în imposibilitatea comandării timbrelor profesionale aferente lunii aprilie 2018 sau primirii altor documente necesare desfășurării activității. În cazul în care activitatea salariaților nu va fi reluată, iar sistemul de comandă și distribuire a timbrelor profesionale nu va fi deblocat în timp util, există riscul ca evidența activității profesionale a psihologilor să nu poată fi realizată în condițiile Hotărârii Comitetului director al CPR nr. 3/2013 și astfel, să fie blocată activitatea profesională a psihologilor. Menționăm faptul că timbrele profesionale utilizate de către psihologi au elemente de securitate specifice, pot fi distribuite numai prin intermediul Biroului de timbre profesionale și sunt produse de către Fabrica de timbre din cadrul CN Poșta Română.
În urma acestor evenimente fără precedent, am sesizat organele competente să intervină, am formulat plângere penală împotriva persoanelor care au preluat în mod abuziv imobilul și alte bunuri aparținând Colegiului Psihologilor din România, precum și a celor care au facilitat aceste abuzuri. Astfel, s-a constituit dosarul penal nr. 2237/P/2018, fiind demarate acțiuni de cercetare penală de către poliția judiciară din cadrul Biroului de Investigații Criminale.
Totodată, vom demara acțiuni judiciare pentru evacuarea persoanelor neautorizate din sediul Colegiului Psihologilor din România.
În concluzie, având în vedere acțiunile abuzive prezentate mai sus, care au condus la blocarea activității Colegiului Psihologilor din România, instituție de interes public, facem apel către autoritățile statului să intervină urgent pentru restabilirea ordinii de drept, conservarea arhivei, registrelor și altor bunuri ale instituției, concomitent cu evacuare persoanelor neautorizate din sediul organizației profesionale, pe care îl ocupă în mod abuziv.
De asemenea, facem apel către membrii organizației profesionale și mass-media să aducă la cunoștința opiniei publice acțiunile abuzive descrise în prezentul comunicat.
Colegiul Psihologilor din România, instituţie de interes public, înfiinţată şi organizată prin Legea nr. 213/2004, având ca atribuţie principală organizarea exercitării profesiei de psiholog în România, este singura organizaţie profesională a psihologilor români recunoscută prin lege.

Director general al Colegiului Psihologilor din România
Ștefan Iulian-Laurențiu

București, 23 Martie 2018


Musafir

#746 Re: Re: Functiile elective din CPR sunt platite cu salarii mari si multe

2018-03-26 08:49

#730: - Re: Functiile elective din CPR sunt platite cu salarii mari si multe 

...30.000 si...15.000...poi cum dreaaq justificatzi ...lovelele...moi fratziore...


Musafir

#747 Re: Re: Functiile elective nu trebuie platite! in CPR sunt platite cu salarii si indemnizatii mari

2018-03-26 08:51

#741: - Re: Functiile elective nu trebuie platite! in CPR sunt platite cu salarii si indemnizatii mari 

Un clan mafiot urmat de amarati dezinformati, manipulati si oameni ce au dat reactie la abuz


Musafir

#748

2018-03-26 08:52

Este grav !...In ce se transforma profesia aceasta, intr-o lupta de egourii, putere, manipulare ?. Când se termină #circul?,dacă nu se vor mai plăti cotizațiile, vor mai fi aceste lupte între cele două #Colegii,-deja sunt discuții oamenii preferă să își ia informații de pe net în mare cam toți se cred psihologi, dar cum? ce sa înțeleagă studentul, cand vede că ditamai profesorul, doctorul sau ce funcție mai are nu se mai satură, nu își vede de treabă lui si stoarce si obliga pe absolvent să se înscrie în Colegiu, iar cu banii lui să plătească avocați, avocați si iar avocați!


Musafir

#749

2018-03-26 08:53

,,DE-ALE CARNAVALULUI … CPR!

În ultimele zile, două probleme par să dea bătăi de cap conducerii la vârf a CPR, și anume, gestionarea problemelor juridice și valurile de demisii ale unor membri marcanți ai victoriei în alegerile din 2017. Cum, prin opacitatea pâcloasă a așa zisei transparențe în comunicare a conducerii actuale a CPR, cu greu găsești drumul spre lumină, trebuie să faci eforturi titanice ca să întrevezi frânturile de adevăr. În primul rând, să ne oprim asupra chestiunilor juridice. Pe surse, înțelegem că, pentru a treia oară, factorii de decizie schimbă casele de avocatură. Le schimbă doar blana... În vara lui 2017, imediat după alegeri, noii conducători aproximau că datorează 30-35.000 de euro firmei de avocatură ONV LAW (detalii despre firmă la http://www.onvlaw.ro/about-us/) și organizau chetă în rândul colegilor pentru plata onorariile avocaților Maria-Magdalena Barbu-Preda și Ioana-Ruxandra Anghel, care oricum au produs, în mare parte, doar nemulțumiri, și nu doar prin lipsa unor rezultate marcante, ci prin încurcăturile provocate de anularea a două dosare pe fond, precum și pierderea în instanțăa unei ordonanțe prezidențiale - eșecuri, care i-au permis lui ILS să speculeze lipsa de legalitate a mandatului președintelui interimar. Mai mult decât atât, au fost voci din forurile de conducere ale Colegiului, care au solicitat în mod explicit renunțarea la serviciile acestor avocați. Se pare că aceste voci contează doar când propagă mesaje dezirabile pentru persoanele importante din CPR... La finele lunii decembrie 2017, liderii CPR au angajat S.C.A. Fenechiu, Savu și asociații, iar de puțin timp circulă un zvon în târg că vor să renunțe la serviciile acestora, chiar dacă, în mod real, și-au atins obiectivele așteptate (publicarea rezultatelor alegerilor în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 46/17.01.2018; acces la conturile bancare; intrarea în sediu). Despre suma pentru care a fost încheiat contractul de prestări servicii juridice oricum nu știm nimic. De ce ne-ar spune ce fac cu banii noștri? Doar urmează modelul lui Aniței! Iată deci că, în curând, aleșii noștri se vor îndrepta spre S.P.R.L. Furtună și asociații (detalii la https://www.baroul-bucuresti.ro/…/11174/furtuna-si-asociatii), iar contractul de prestări servicii juridice cu siguranță că nu va fi făcut public. Dar, ce surpriză! Cine credeți că figurează printre cei patru avocați? Doamnele Maria-Magdalena Barbu-Preda și Ioana-Ruxandra Anghel! Păi cum? Doar acum trei luni au renunțat la serviciile acestora, din lipsa performanțelor profesionale! Sau doar le-au dat timp pentru reorganizare? Probabil au rămas datori... Posibil să aibă nevoie doar de "yes people" în preajma lor. Cine să-i mai înțeleagă pe reprezentanții CPR? Distorsionate le mai sunt raționamentele! La finalul comentariilor legate de chestiunile juridice, îmi propun să revin, într-o postare viitoare, la dl. Daniel Fenechiu, căruia, în mod real, unii îi mulțumesc deja pentru realizările cunoscute. Eu, deși mă abțin de ceva vreme să nu stric euforia unor victorii "înălțătoare", nu pot manifesta același entuziasm și, în spiritul filozofiei lui Diogene cinicul, voi adresa întrebările mele, cât de curând în mod public, distinsului avocat și senator. În al doilea rând, tot pe surse, aflăm despre valurile demisiilor, din conducerea CPR, care par să nu se mai oprească. Pentru început a demisionat cel care a fost ales director general al CPR și membru al Comisiei pentru psihologia muncii, transporturilor și serviciilor, invocând, în realitate, o serie de nemulțumiri. Să fi eliberat oare locul pentru ILS, în cazul în care va câștiga procesul cu CPR, privind concedierea? Ar fi culmea, de abia atunci l-ar înscăuna definitiv! Aflăm că a demisionat dl. Petrică Alexa, membru al Comisiei de psihologie pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, fost președinte al Filialei teritoriale Buzău, un actor important în campania de alegeri din 2017. Ne informează că „și-a făcut datoria” și, prin urmare, se retrage. Totuși, nu pot să nu îl întreb pe colegul nostru, dacă s-au rezolvat cele mai spinoase probleme ale Colegiului, de ce nu poate să construiască mai departe ceea ce a început? O altă demisie este a dnei. Gabriela Hum, președinte al Filialei teritoriale Cluj, una dintre cele mai mari și importante filiale din țară, care a contribuit din plin la #Restart CPR. Nu știu motivele demisiei, dar se zvonește cum că, în locul domniei sale, ar fi preferat dl. Cristian Delcea, căruia îi doresc, anticipat numirii sale, mult succes. A propos, vom avea parte de numiri sau alegeri? Pentru că, în mod legal, la Filiala teritorială Cluj trebuie organizate alegeri pentru președintele filialei, iar pentru membrii Comitetului director trebuie vacantate locurile prin Monitorul Oficial și, ulterior, în cazul în care au fost suficienți candidați pe listele electorale, în ordinea clasificării, vor fi solicitați și, dacă își vor exprima acordul, aceștia pot deveni membri cu drepturi depline ai respectivului for de conducere. Poate că interesul le va dicta și de data aceasta să nu respecte legea... În încheiere, vă propun să-i lăsăm pe aleși să lucreze în liniștea mult dorită, iar noi să așteptăm cu răbdare și speranță, de ce nu și cu pioșenie, că tot suntem în post, minunile lor.

Edmond Cracsner "  


Musafir

#750

2018-03-26 09:25

AFACERILE CU TESTE ȘI CABINETELE PSIHOLOGICE

Ani de-a rândul, afaceriștii testelor au folosit Colegiul ca paravan pentru promovarea și comercializarea unor licențe comerciale.
În comisii, rudele și subordonații patronilor firmelor de teste au acționat ca reprezentanți comerciali pentru obligarea psihologilor să achiziționeze teste, condiționând înființarea cabinetelor de prezentarea la dosar a unor licențe comerciale.
Cu toate acestea, afaceriștii testelor au reușit sa obțină controlul mediului universitar din psihologie, singura problema rămânând Colegiul.
Afacerea a fost descoperită după ce mai mulți psihologi s-au plâns că atât soția, cât și colega de facultate/asociație a unora dintre afaceriștii testelor comerciale impunea, fără menajamente, condiția achiziționării testelor produse de către aceștia pentru înființarea unui cabinet.
Practic, în toate comisiile existau membri care condiționau înființarea cabinetelor sau obținerea unor trepte de specializare de achiziția licențelor comerciale pentru teste.
Chiar dacă taxa de înființare a unui cabinet era de 300 lei, psihologii trebuiau să achite mii de lei pentru a face dovada licențelor comerciale pentru teste nevalidate și neetalonate pe populațiile specifice.
Mai mult, în domeniul clinic, a fost promovat intens un raport de evaluare psihologică și psihodiagnostic, in care psihologii erau obligați să completeze datele privind testele cu licență deținute și utilizate în evaluare.
Concomitent, instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale au fost ținta afaceriștilor cu teste, aceștia au utilizat ca promotori chiar șefii secțiilor și departamentelor de psihologie.
Mediul universitar din psihologie se subordonează astăzi afacerilor cu licențe de teste, în timp ce testotecile facultăților au fost abandonate, iar studenții sunt învățați să achiziționeze teste cu licență comercială.

DESCHIDE-ȚI MINTEA!