Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#751 Re: Fara transparenta!La vremuri noi , tot noi cei dinainte!

2018-03-26 09:33

#749: -  

,,Despre suma pentru care a fost încheiat contractul de prestări servicii juridice oricum nu știm nimic. De ce ne-ar spune ce fac cu banii noștri? Doar urmează modelul lui Aniței!,,


Musafir

#752 America we come!

2018-03-26 09:36

Dragi kolegi, cautati-va prin buzunare si cotizati gros la noul cpr, eu impreuna cu prietenul meu si cupii ne-am propus sa mergem din nou in concediu in America! Pe banii vostri!


Musafir

#753 Suntem europeni nu americani!

2018-03-26 09:46

De ce ne-au bagat pe gat fortat  DSM-ul american in defavoarea ICD-ului european?


Musafir

#754

2018-03-26 09:55

Pentru a le fi de ajutor oamenilor, psihologii trebuie să-și poată exercita în mod liber profesia, fără bariere financiare. Ei trebuie să fie protejați de o organizație profesională care să nu le condiționeze activitatea de achiziții de instrumentar sau de obținerea unor diplome universitare fără relevanță profesională.
Orice profesie în care activitatea membrilor este condiționată de achiziția instrumentarului sau a masterelor chiar de la membrii conducerii acesteia, este deja o mafie.


Musafir

#755 Re: Suntem europeni nu americani!

2018-03-26 10:52

#753: - Suntem europeni nu americani! 

Cel mai mult ma amuza psihologii care se murdaresc pe la gura de cuvinte psihiatrice ... de le miroase gura a Blegomazin.


Musafir

#756 Re:

2018-03-26 10:53

#750: -  Afacerile cu teste psihologice

....sint mindru de voi si de riposta severa pe care-o datzi testologilor geambasi de ciori vopsite-n ...papagali...cit p-aci s-ai capuseze ,,si pa cei din aparare,,,manipulindu-i pa niste psihologi nima-n carare existentzi oplositori p-acolo...zyk,, Unii cu testele validate ca mustele la kkt! 


Musafir

#757

2018-03-26 11:07

Colegiul Psihologilor din România respinge cu fermitate propunerile vehiculate în spațiul public cu privire la schimbarea actualului sistem de formare profesională al psihologilor, prin excluderea asociațiilor profesionale ale psihologilor din sistemul formativ al profesiei.

Astfel, un grup de interese din mediul universitar susține crearea unei dependențe instituționale prin introducerea obligatorie a formării universitare prin programe universitare de master și postuniversitare.

Atragem atenția că aceste propuneri nu respectă cadrul normativ în vigoare și încalcă competențele profesionale obținute, drepturile și interesele psihologilor, așa cum sunt reglementate prin Legea nr. 213/2014 și prin standardele de calitate în serviciile psihologice, precum și prin standardele de formare profesională.

În prezent, formarea profesională a psihologilor este reglementată potrivit actelor normative în vigoare, în cea mai mare parte prin intermediul asociațiilor profesionale ale psihologilor, care organizează cursuri, workshop-uri și conferințe precum și alte modalități de formare profesională specifice.

Colegiul Psihologilor din România susține actualul sistem de formare prin intermediul asociațiilor profesionale ale psihologilor și respinge cu fermitate tentativa de impunere în mod ilegal a formării profesionale realizate exclusiv de cadre didactice universitare, prin universități.

Director general al Colegiului Psihologilor din România

Ștefan Iulian-Laurențiu

 


Musafir

#758

2018-03-26 11:28

Instituţia Privată "Colegiul Psihologilor din Moldova"

Informatii generale:

Denumirea: "Colegiul Psihologilor din Moldova"
Forma organizatorico-juridică: Instituţia Privată
Tipul: Republicană
Localitatea: S.TRUSENI, MUN.CHISINAU

Musafir

#759 Re: Afacerile cu teste psihologice

2018-03-26 11:29

#756: -CPR = profitori cu conturi pline si interese personale. 

CINE A VÂNDUT TESTE PSIHOLOGICE LA STAT?????? Școlile sunt pline de teste psihologice vândute pe zeci de milioane de euro, nimeni nu anchetează jaful testelor psihologice cumparate de stat.  CPR = profitori cu conturi pline si interese personale. 


Musafir

#760

2018-03-26 11:40

 CPR este o unealta a unora de a nu lasa pe altii sa mearga mai departe. Si mai este valabila si asta ,,Decit sa ajungă ăla acolo ,m-ai bine NIMENI “ Politica CPR ului ,,restartat", in continuare, nu va da raspunsuri la probleme ci la persoane.


Musafir

#761 Re: Angajarea directorului executiv actual Patrut Laura nu trebuia facuta cf. L286/2011?

2018-03-26 12:07

 E concubina lui Sava Florin Alin

Sava Florin Alin profesor universitar la Universitatea de Vest din Timisoara și președinte de comisie CNATDCU din Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Cica are rezilienta la presiuni exterioare.


Musafir

#762 Re:

2018-03-26 12:13

#760: -  

Impostori ahtiați după lovele


Musafir

#763

2018-03-26 12:15

 

...,,psihologia,,dezvoltarii personale în România a devenit escrocheria cadrelor didactice, transformată în business avizat profesional...


Musafir

#764

2018-03-26 12:30

 

Cunostinte, pile, relatii, in traducere CPR.


Musafir

#765 Re:Sa se impuna obligativitatea practicii psihologice la zi dovedita pentru cpr-istii "conducatori"

2018-03-26 12:52

#764: -  Cerem egalitate intre"psihologii" conducatori - "Zeii din Olimp" - si psihologii de rand

Să nu mai fie niciodată un psiholog tratat ca un „nimeni“, de către „zeii din Olimp“, plătiți și aleși de noi. Obligativitatea de a ne pregăti permanent -de parcă lucrăm în IT și dacă ratăm un an suntem ca și inexistenți- face să investim anual în psihologie cam cât câștigăm si e obligatie doar pentru psihologii de rand. Sa se impuna "psihologilor ce conduc cpr" sa obtina si "mariile sale" credite anuale si sa dovedeasca experienta practica la zi in psihologie.


Musafir

#766

2018-03-26 13:09

Sistemul de alegeri din Colegiu nu e democratic, de ce să votăm reprezentanți care să voteze în locul nostru? Hai să votăm cu toții online că doar suntem în secolul 21. Dacă tot trebuie să ne formăm continuu de ce să nu modernizăm și restul în același fel? Astfel, (auto)realegerea unor colegi nu ar mai fi posibilă!


Musafir

#767 Avem nevoie de colaborare cu psihologii practicieni. Locul prof.universitari e la catedra universita

2018-03-26 13:19

Domnilor prof.universitari,

V-am suportat mofturile la facultate.V-am suportat mofturile la master. V-am suportat mofturile la cursurile formarilor complementare. Va suportam mofturile anual la cursurile formarilor continue. Nu e de ajuns domnilor prof. universitari?Ati uitat ca locul dumneavoastra e la catedra universitatii? Lasati Colegiul Psihologilor psihologilor practicieni. Jos laba domnilor profesori universitari de pe Colegiul Psihologilor Practicieni.


Musafir

#768 Sa se impuna obligativitatea practicii psihologice la zi dovedita pentru cpr-istii ,,conducatori"

2018-03-26 13:38

#765: - Re:Sa se impuna obligativitatea practicii psihologice la zi dovedita pentru cpr-istii ,,conducatori" 

Numai psihologilor de rand li s-a impus obligatoriu creditele anuale ca valuta forte.


Musafir

#769

2018-03-26 13:43

#767: - Avem nevoie de colaborare cu psihologii practicieni. Locul prof.universitari e la catedra universita 

Ei sunt profesori si au placere sa corecteze temele studentilor. Ne percep pe noi practicienii mai degraba ca pe niste studenti care ar trebui sa-si faca la nesfarsit constiinciosi temele. Practicarea psihologiei a devenit mai degraba o nesfarsita studentie intarziata.


Musafir

#770 Se doreste ca psihologia practica sa fie inlocuita de teoria psihologica

2018-03-26 13:55

Ceea ce se doreste este mentinerea profesiei de psiholog practician la nivelul unor discutii filosofice, cvasiacademice, de conferinta, care sa mentina psihologul vesnic intr-o relatie de dependenta economica si sociala, exclusiv teoretica, astfel ca psihologul practician sa-si piarda independenta si sa fie vesnic contribuabil la veniturile universitarilor si ale universitatilor.


Musafir

#771

2018-03-30 09:58

IMPOSIBILITATEA COMANDĂRII ȘI DISTRIBUIRII TIMBRELOR PROFESIONALE

Începând cu data de 15 martie 2018, orice activitate a Colegiului Psihologilor din România a fost blocată, psihologii fiind în imposibilitatea comandării timbrelor profesionale aferente lunii aprilie 2018 sau primirii altor documente necesare desfășurării activității.  În cazul în care activitatea salariaților nu va fi reluată, iar sistemul de comandă și distribuire a timbrelor profesionale nu va fi deblocat în timp util, există riscul ca evidența activității profesionale a psihologilor să nu poată fi realizată în condițiile Hotărârii Comitetului director al CPR nr. 3/2013 și astfel, să fie blocată activitatea profesională a psihologilor. Menționăm faptul că timbrele profesionale utilizate de către psihologi au elemente de securitate specifice, pot fi distribuite numai prin intermediul Biroului de timbre profesionale și sunt produse de către Fabrica de timbre din cadrul CN Poșta Română.  


Musafir

#772 Manipulatorii universitari devin practic agresori intelectuali, “ciomăgari” ai psihologilor!

2018-04-02 09:51

EXPLOATAREA PSIHOLOGILOR

Am încercat să identific în această perioadă grea pentru profesia de psiholog mecanismele manipulării membrilor de către un grup de escroci din mediul universitar, militar și de afaceri cu teste comerciale. Am observat că în majoritatea cazurilor cei manipulați și manipulabili se raportează la discursurile agresive venite din mediul universitar, militar și de afaceri. Majoritatea celor vulnerabili sunt cei care manifestă neîncredere în cunoștințele sau competențele profesionale obținute sau cei care au o nevoie acută de siguranță și de apreciere, o dependență emoțională critică. Ceea ce înseamnă că pentru aceste victime ale manipulării, mediul universitar creează o predispoziție bolnăvicioasă, un motiv în plus fiind chiar beneficiile pe care le pot obține unii universitari exploatând ulterior o situație critică a propriilor absolvenți nesiguri și slab pregătiți. În facultate se exercită o influență puternică prin programare și exploatare emoțională de către cadrele didactice interesate comercial, cu intenția de a scădea încrederea și stima de sine a celor care urmează să fie manipulați, controlați și dirijați către plata beneficiilor (cursuri, mastere, taxe, teste etc). Manipulatorii universitari devin practic agresori intelectuali, deoarece își folosesc din plin ascendentul academic, copleșindu-i pe studenți cu argumentele lor aparent fundamentate, înțesate cu statistici și dovezi greu de controlat la nivel științific, mai ales când sunt completate de cv-uri impecabile, chiar ireale. Aceștia speculează necunoașterea și lipsa experienței studenților, erijându-se în experți incontestabili ai anumitor domenii. În realitate, puține cadre didactice au în mod real și competențe comparabile cu profesioniștii autentici, însă mulți reprezintă modele de succes academic, economic și social, mai ales că fac afaceri cu studenții/psihologii, cărora le vând pe mulți bani cursuri și teste comerciale. La toate acestea se adaugă figurile terne și mimica atotștiutoare a cadrelor, despre care auzi că sunt specifice nu știu cărui serviciu secret, transmițând un soi de siguranță socială care poate fi confundată ușor cu siguranța competenței profesionale, mai ales de către cei neexperimentați. Toți acești profitori abuzează de neștiința studenților, impunându-le statistici și alte informații pe care cea mai mare parte a viitorilor psihologi nu le cunosc foarte bine. Repercusiunile financiare și profesionale ale acestei situații sunt ușor de intuit, acestea generând primele ierarhii și primele traume în relațiile socio-profesionale ale absolvenților, care vor înțelege pe propria piele care este diferența între “colegi” și “profesori”. Asumându-și puterea experților, manipulatorii devin extrem de convingători mai ales când vor să le adopți ideile și să le urmezi comportamentele. Reușita îi face pe aceștia să se simtă superiori din punct de vedere intelectual față de cea mai mare parte a studentilor, dar și a psihologilor, care nu fac parte din acest sistem absurd. Orice încercare de împotrivire este sancționată în mod violent, studentul/psihologul care își asumă o poziție de dizidență este aspru și în mod constant judecat, ironizat și criticat. Exploatatorii psihologilor cunosc faptul că prin acest comportament de marginalizare și de ridiculizare a oponenților, își asigură poziția dominatoare, menținând balanța dezechilibrată, prin păstrarea unei superiorități intangibile. Manipulatorii agresivi obțin repede aderarea necondiționată a majorității receptorilor, studenți sau cadre didactice, care devin “ciomăgari”, inducând adesea ideea că e ceva în neregulă cu opozanții, care nu sunt niciodată suficient de deștepți, argumentați sau îndeajuns de buni. Nu doar studenții/psihologii sunt victime, ci și cadrele didactice oneste, care încearcă să deschidă mintea celor mai tineri, dorind să îi ajute și să le indice soluții legale, autentice și constructive pentru practicarea profesiei fără plata beneficiilor către exploatatori.  Doar în aceste condiții, prin cultivarea fricii și păstrarea unei relații de dependență continuă pentru garantarea securității profesionale, psihologii ajung să fie manipulați în propria lor profesie. Astfel, vor rămâne permanent în subordinea acestor escroci, care le confiscă profesia, le exploatează resursele și le blochează orice reușită profesională. Soluția? Informarea, conștientizarea valorilor comune, curajul și solidaritatea profesională, singurele care pot conduce la discernământul deciziilor, la stoparea confiscării profesiei și eliminarea căpușelor!

DESCHIDE-ȚI MINTEA!


Musafir

#773 Re: Manipulatorii universitari devin practic agresori intelectuali, “ciomăgari” ai psihologilor!

2018-04-02 09:53

Intenția universitarilor este de a scădea încrederea și stima de sine a celor care urmează să fie manipulați, controlați și dirijați către plata beneficiilor.Orice încercare de împotrivire este sancționată în mod violent, studentul/psihologul care își asumă o poziție de dizidență este aspru și în mod constant judecat, ironizat și criticat. Psihologilor le sunt exploatate resursele și li se blochează orice reușită profesională.

Ultima gaselnita pe care am auzit-o este sa iti doresti sa fii (re(re))"validat" de universitari, adica sa iti doresti sa ii impresionezi prin gradul de obedienta oarba la care poti ajunge, ceea ce ma face sa cred ca nivelul de aroganta este direct proportional cu gradul de prostie. Va dati seama, daca poti crede ca cineva care, prin experienta si cunostintele pe care le are deja si care a primit deja validari, poate fi speriat de niste validari negative venite din partea unor ilustri anonimi in comparatie cu cei de la care persoana respectiva chiar a invatat ceva... cred ca tine de retard mental sau ceva tulburari de personalitate ca sa le folosesc propriile arme. Diferenta dintre universitarii romani si cei din strainatate este faptul ca cei din strainatate gasesc o placere in a le fi contestate teoriile pe care le prezinta pt ca chiar le pot argumenta sau sunt deschisi in a afla si alte perspective, astfel devenind mult mai pregatiti in argumentari si practici. Astia din zona crepusculara a Romaniei, prinsi in propria bucla cognitiva sunt doar dogmatici, stiu o poezie pe care o recita constant, fara a avea exercitiul gandirii critice si mai si vor sa isi impuna poezia in orice context. In fine, sunt multe de spus... material de prezentat in conferinta internationala...


Musafir

#774

2018-04-02 10:36

COMUNICAT privind condiţiile exercitării dreptului de liberă practică şi emiterii avizelor/rapoartelor psihologice începând cu data de 1 aprilie 2018

Prin prezenta atragem atenţia asupra faptului că începând cu data de 15 martie 2018, orice activitate la sediul Colegiului Psihologilor din România a fost blocată, în prezent personalul fiind în imposibilitatea continuării distribuirii timbrelor profesionale pentru anul 2018 sau a altor documente necesare desfăşurării activităţii.

În cazul în care activitatea salariaţilor nu va fi reluată, iar sistemul de comandă şi distribuire a timbrelor profesionale nu va fi deblocat în timp util, există riscul ca evidenţa activităţii profesionale a psihologilor să nu poată fi realizată în condiţiile Hotărârii Comitetului director al CPR nr. 3/2013 şi astfel, să fie întâmpinate dificultăţi în activitatea profesională a psihologilor.

Menţionăm faptul că timbrele profesionale utilizate de către psihologi au elemente de securitate specifice, pot fi distribuite numai prin intermediul Biroului de timbre profesionale şi sunt produse de către Fabrica de timbre din cadrul CN Poşta Română.

În ceea ce priveşte interesul public, apreciem că exercitarea dreptului de liberă practică de către psihologi nu poate fi obstrucţionată de o situaţie cu caracter intempestiv (imposibilitatea temporară a comandării şi distribuirii timbrelor profesionale), care poate genera blocarea anumitor activităţi importante pentru cetăţenii României.

Amintim şi pe această cale faptul că am sesizat autorităţile publice cu privire la această situaţie extrem de gravă, însă până în prezent nu există nici o măsură/acţiune concretă a autorităţilor, în vederea asigurării funcţionării legale a Colegiului Psihologilor din România.

Astfel, precizăm faptul că psihologii care deţin timbre profesionale editate de către Fabrica de timbre din cadrul CN Poşta Română pentru anul 2018 le pot utiliza în continuare până la data de 31 decembrie 2018, potrivit Hotărârii Comitetului director al CPR nr. 3/2013.

De asemenea, psihologii care au comandat în sistem timbre profesionale pentru una dintre lunile anului 2018, dar nu le-au primit şi nu le pot utiliza din cauza blocajului Colegiului Psihologilor din România, vor putea să facă dovada comenzilor realizate prin menţionarea datei acestora în cuprinsul actelor profesionale.

Totodată, psihologii au obligaţia înregistrării actelor profesionale în registrele specifice şi păstrării evidenţei profesionale, cu posibilitatea menţionării observaţiilor aferente comenzilor de timbre profesionale efectuate (fără primirea acestora), în condiţiile Hotărârii Comitetului director al CPR nr. 3/2013.

Colegiul Psihologilor din România, instituţie de interes public, înfiinţată şi organizată prin Legea nr. 213/2004, având ca atribuţie principală organizarea exercitării profesiei de psiholog în România, este singura organizaţie profesională a psihologilor români recunoscută prin lege.

Directorul general al Colegiului Psihologilor din România Ştefan Iulian-Laurenţiu

Bucureşti, 30 martie 2018.

Web-site: www.colegiulpsihologiloroficial.ro

Facebook

#775

2018-04-02 10:48

Consilier Alina Dobrean, facebook

ALO, DNA!

Ofițeri implicați activ în preluarea Colegiului Psihologilor din România în perioada 2017-2018 (Episodul 1)

1. Dragoș Iliescu

2. Ilie Anghel Grădinaru

3. Ion Duvac

4. Kiss Csaba 

5. Constantin Edmond Cracsner

6. Marius Milcu

7. Alexa Petrică 

8. Petru Călin Grigoraș

9. Cristina Nicoleta Kulcsar 

10. Liță Corneliu Ștefan 

11. Vasile Marineanu

12. Ștefania Mirela Oana Turc

13. Doru Dima

14. Mihaela Minulescu

15. Ioana Golu

În următoarea perioadă vom solicita date și informații referitoare la modalitatea de implicare a instituțiilor din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale în sprijinirea demersurilor de preluare a Colegiului Psihologilor din România. Cum este posibil ca fără o hotărâre judecătorească definitivă/un titlu executoriu polițiști și jandarmi să sprijine un grup de persoane pentru preluarea sediului unei instituții de interes public? Cum este posibil ca să fie blocată activitatea unei instituții de interes public, iar autoritățile statului să nu reacționeze? Cum este posibil ca să fie editate și utilizate etichete false cu sigla Colegiului Psihologilor din România în locul timbrelor profesionale editate de Fabrica de timbre din cadru CN Posta Română? Cum este posibil ca o persoană căreia instanța de judecată nu îi recunoaște calitatea de reprezentant legal al Colegiului Psihologilor din România și nu este salariat al instituției să întocmească și să utilizeze o ștampilă falsă a instituției fără nici o consecință? Cum este posibil ca o persoană fără drept să emită atestate de liberă practică false, pe un format fals, cu o siglă falsă, ștampilate cu o ștampilă falsă, fără consecințe? Cum este posibil ca în Monitorul Oficial al României, Partea I, să se publice un act emis de către o persoană care se autointitulează președinte al unei instituții fără a face dovada obținerii în mod legal a acestei calități?  Cum este posibil ca aceleasi persoane să fie prezenti in funcțiile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România de la înființare până în prezent, iar aceștia să fie ofițeri? Care sunt sursele financiare din care sunt plătite onorariile avocaților acestor ofițeri? Cine are acces la arhiva dosarelor Colegiului Psihologilor din România? Citiți și vă cruciți...