Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#801 ILS un vesnic cautator de tapi ispasitori ca regret a bunastarii lui de odinioara din CPR

2018-04-17 12:41

ILS cauta inca tapi ispasitori pentru situatia in care a fost aruncat Colegiul Psihologilor si psihologia in ultimul an. Sunt vizati psihologii care i-au platit dumnealui salariul gigant, cheltuielile cu vacantele petrecute de el in strainatate, in numele psihologiei romanesti, cotizantii la asociatia de locatari numita IPJ unde a fost administrator si unde s-a,,spetit muncind" pe saci de bani, dupa mintea lui, bani veniti gratis in buzunarele tuturor psihologilor ,,puturosi si rai" ce cu intentie refuza sa contribuie la dezvoltarea psihologiei romanesti dupa modelul lui diareic, cacat de inteligenta lui ,,extranaturala".

,,Pestele de la cap se impute" asa cum bine zice romanul, ILS a fost capul CPR multi ani, acum da vina pe marea masa a psihologilor pentru situatia actuala a psihologiei romanesti. Ca sa-si spele pacatele ILS schimba barca. Pentru el tot acest circ e o autoconvingere de inteligenta si moralitate. Ca urmare ILS s-a spalat pe maini, nu ramane decat ca psihologii de rand sa plateasca factura lasata mostenire de CPR.


Musafir

#802

2018-04-17 19:20

Securitatea, Armata, Politia au angajat mai multi psihologi decat sistemul sanitar... aici e problema. Militarizarea psihologiei. Se mai cred si experti. Insa rezultatele sunt dezastruoase. Vor ramane sa se testeze si evalueze intre ei. Potentialele victime sufera de tulburare de personalitate paranoica, evitanta, narcisica, etc si fug, dle. Si specialistii astia securisti pe cine mai fac experimente? Asa ceva, trebuie sa intervenim, sa ii desensibilizam, sa ii echilibram, sa ii drogam... ceva, orice. Fac si eu misto. In naivitatea lor cred ca sunt experti... altii in modestia lor deja ii cunosc. Caricatura, nu alta. 
Aroganta merge cu prostia. Romanii nu sunt prosti. De aceea nu merg la psiholog. Bineinteles ca sunt si exceptii foarte putine de psihologi excelenti dar nu ei fac regula


Musafir

#803 Ca si in CPR scopul UB este de a crea norme pentru cadre didactice

2018-04-19 07:56

Ministerul Educaţiei a acuzat Universitatea Bucureşti că dezvoltă programe mai degrabă pentru a crea norme pentru cele 1.267 de cadre didactice titulare, decât pentru a răspunde cerinţelor pieţei muncii cu privire la absolvenţi, spunând că este "surprinzător" că ARACIS a acordat acestei instituţii de învăţământ superior, la cea mai recentă evaluare instituţională, calificativul "grad de încredere ridicat”.

https://observator.tv/eveniment/conflict universitatea din bucuresti ministrul educatiei nationale


Musafir

#804

2018-04-20 07:15

...historiile se repeta iar noi raminem permanent...corijentzi..!


Musafir

#805 Mesterii tepari ai Colegiului

2018-04-20 12:09

Mesterii tepari din Colegiu, tintuiti zdravan pe la etaje, ca la ei acasa, imi spuneau in miezul zilei ca afara este de fapt noapte si eu sunt un handicapat care nu-si poate da seama de treaba asta. Si toti astia au doua fetze, una prietenoasa, mieroasa, umila  la inceput si ailalta vesiune, marlaneasca, agresiva dupa ce ti-au luat banii.


Musafir

#806 Pupati moastele si marcati banul in conturile teoreticienilor expirati

2018-04-25 10:20

Adunatura de moaste a devenit o piedica in calea dezvoltarii psihologilor si a psihologiei, cpr e o gaura neagra in buzunarele psihologilor practicieni. Scopul trambitat de moastele vorbitoare e opus realitatii obiective. Veniturile obtinute din practicarea psihologiei intr-un cabinet individual sunt minuscule. Cheltuielile cu intretinerea cabinetului, taxele si formarea profesionala inghit orice motivatie a practicarii acestei profesii in regim privat. Moastele CPR-iste, teoreticieni expirati, adunati din colturile tarii in cladirea colegiului, sug veniturile psihologilor vanzandu-le iluzii ieftine.


Musafir

#807

2018-04-27 07:50

TRIBUNALUL BUCUREȘTI A CONSTATAT LEGALITATEA DEȚINERII FUNCȚIEI DE DIRECTOR GENERAL DE CĂTRE ȘTEFAN IULIAN-LAURENȚIU

În data de 25 aprilie 2018, Tribunalul București a constatat prin Hotărârea nr. 3534 din 25.04.2018 legalitatea deținerii funcției de director general al Colegiului Psihologilor din România de către Ștefan Iulian-Laurențiu. De asemenea, a obligat pârâta la plata către directorul general a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat până la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.  Hotărârea judecătorească este executorie. Menționăm faptul că, începând cu data de 12 iulie 2017, grupul organizat, condus de Florinda Tinella Golu și Ion Dafinoiu, au susținut că Ștefan Iulian-Laurențiu nu mai deține funcția de director general al Colegiului Psihologilor din România și că au numit un alt director general.  Aceleași persoane au dezinformat în mod sistematic psihologii români, mass-media, instanțele de judecată și autoritățile publice cu privire la faptul că Ștefan Iulian-Laurențiu nu mai deține funcția de director general al Colegiului Psihologilor din România.  Aceste acte au adus prejudicii grave organizării exercitării profesiei de psiholog cu drept se liberă practică și au contribuit la publicarea unui act ilegal în Monitorul Oficial al României, precum și la adoptarea unor hotărâri judecătorești. Reamintim faptul că după data de 19 aprilie 2017, directorul general a coordonat activitatea Colegiului Psihologilor din România, până în data de 15 martie 2018, când grupul organizat a pătruns în mod ilegal în sediul Colegiului Psihologilor din România și a blocat activitatea, precum și accesul personalului salariat, inclusiv a directorului general. În următoarea perioada vor fi informate toate autoritățile publice, instanțele de judecată, precum și psihologii români, cu privire la situația juridică a directorului general Ștefan Iulian-Laurențiu, conform hotărârii judecătoreaști pronunțate de către Tribunalul București. Adresez mulțumiri tuturor psihologilor, care au susținut activitatea directorului general și nu au dat curs acțiunilor ilegale întreprinse de către grupul organizat.

Director general al Colegiului Psihologilor din România Ștefan Iulian-Laurențiu București, 26 aprilie 2018

Demnitatea mă împiedică să descriu denigrarea, intimidarea, umilința și hărțuirea la care suntem supuși de o lungă perioadă eu, familia, colegii și colaboratorii mei, de către acest grup de psihopați din serviciile secrete... Rușine autorităților statului care tolerează și legitimează toate aceste abuzuri inimaginabile!


Musafir

#808

2018-04-27 07:51

“Prietenia” psihopaților este doar o conspirație pentru excluderea celorlalți.


Musafir

#809 Deschideti portofelele psihologilor de rand! Platiti salariile lui ILS!

2018-04-27 20:55

ILS a castigat in instanta procesul in care  a contestat concedierea sa de catre ,,profesionistii,, din alegericpr.ro 

Instanta a hotarat: concedierea a fost ilegala. I se vor plati obligatoriu lui ILS salariile restante indexate, majorate și reactualizate și celelalte drepturi banesti de catre CPR - mii de euro din buzunarele psihologilor de rand.

Incompetenta, lacomia, reaua vointa si prostia universitarilor din alegericpr.ro vor fi suportate din cotizatiile si taxele platite de psihologii de rand.

Tribunalul Bucuresti. Dosar nr.38206/3/2017

Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea. Anulează Decizia nr.435/12.07.2017 emisa de parata. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii si pana la data rămânerii definitive a prezentei hotărârii judecătoreşti. Respinge actiunea sub celelalte aspecte ca neîntemeiata. Executorie, provizoriu de drept. 


Musafir

#810

2018-05-07 08:10

RESTAURAȚIA SECURIȘTILOR DIN PSIHOLOGIE CONTINUĂ: EPISODUL “DISTRUGEREA SIMBOLURILOR & INTRAREA ÎN SALA TRONULUI”

„Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor”, reține înțelepciunea populară, însă ce altceva putea urma după un puci securist/lovitură de stat-ut profesional, menite să înlocuiască alegerile democratice, care ar fi putut avea loc doar potrivit legii?! Ultimul act al restaurației din psihologie s-a realizat ca în manualele de manipulare a maselor, cu un ceremonial absurd finalizat prin distrugerea vechilor simboluri, de către același grup de impostori, prin acapararea feroce a puterii în stil securist și legitimarea în urma unor “alegeri” ilegale, fațada aparent democratică a aceleiași vechi dictaturi. Astăzi este o zi neagră pentru psihologi, ziua în care legea a fost suspendată, pentru a face loc abuzurilor unui grup de securiști influenți, iar drepturile profesioniștilor au fost anulate, ziua în care prin intimidare s-a demonstrat că în România impostorii, sprijiniți de autorități și de parlamentari influenți, pot obține orice și oricum. Mai grav nu este faptul că un asemenea grup ilegitim a preluat controlul total și în mod ilegal asupra sediului organizației profesionale, ci altceva, compromiterea morală, lașitatea și trădarea multor psihologi și nu numai. Câțiva încă își exprimă bucuria fără să știe de ce și ce va urma, alții speră la recompense și la acoperirea unor ilegalități, unii se bucură pentru că au reușit să scape de represiune, iar cei mai mulți tac, de teamă, așteptând deznodământul. Securiștii din psihologie și-au readus fizic, pe tron, colegul, încoronat cu baloane și tort ca monarh al compromisurilor, care le poate garanta imunitatea și privilegiile, plătite scump de către cei mulți, rămași fără nici o apărare. Restaurația cleptocraţiei în psihologie vrea să-şi asigure astfel perenitatea, prin agresiune oficializării festiviste, insultând inteligența psihologilor, izolându-i pe cei onești, călcând în picioare și scuipând pe lege, pe simboluri și pe memoria profesioniștilor. Și totuși, Atena, zeița înțelepciunii, a reușit să dea oamenilor curajoși speranța...

DESCHIDE-ȚI MINTEA!


Musafir

#811

2018-05-10 07:58

UNIVERSITĂȚILE PROPAGANDEI, CÂMP TACTIC PENTRU SISTEM, PE BANI PUBLICI

Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, SNSPA, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara sunt principalele cuiburi unde se ascund și activează agenții propagandei sistemului.  Aceștia nu cultivă erudiția, spiritul intelectual și reflecția academică viitoarelor elite naționale, ci modelele politice ale oportunismului capitalist occidental unor consumatori de servicii, denumiți generic studenți, pe banii românilor. Lipsesc din programe meditaţiile aprofundate despre marile idei ale lumii, studiul marilor texte şi al marilor autori, modelele academice, selecția ideilor și studiilor predate realizându-se pe baza unor simple criterii politice ale UE, chiar de către sistem. Mai mult, statistica în ştiinţele umane nu mai este doar un instrument extra domeniului de cercetare, ci o materie fundamentală, pentru a relativiza importanța conținutului în domeniile studiate și a direcționa studenții către respectarea algoritmilor formali, specifici rigorii matematice. Prin aceasta, sistemul plafonează nivelul de pregătire și inhibă orice pasiune specifică unui spirit intelectual dornic de cunoaștere aprofundată, evaluând terenul pentru noi recrutări. Astfel, marii universitari și oameni de știință, generatorii de idei fundamentale, au fost înlocuiți de băieți spălați de sistem, cu haine și tunsori corecte, cu experiență practică irelevantă și marcați de complexe de inferioritate, care predau studenților o mixtură pretențioasă de vorbărie sterilă și incoerențe metodologice, plină de cifre şi formule. Universitățile mari din sistemul de stat și-au pierdut misterul științei, pentru că aici au fost introduse cadrele disciplinate ale sistemului, ancorate la realitatea câmpului tactic, care, în lipsa oricărei pasiuni, obosesc și plictisesc orice student pasionat și dornic de cunoaștere, însă atrag oportuniștii unor cariere în sistem, destrămând misterul științei din actul academic . Rezultatul acestor furnale în care se arde banul public cu vrednicie sunt absolvenții, care îşi ridică diploma de licenţa ca pe un premiu pentru răbdare, incapabili să articuleze ceva coerent în domeniul studiat, să genereze idei, fără fundamente reale științifice, care rămân cu acelaşi limbaj şi cu acelaşi discurs rudimentar de la nivelul primilor ani de liceu plus jargonul specific. Ei sunt absolvenții de mâine ai masterelor și doctoratelor, vânători imaturi de cariere, resemnați și bulversați în fața răsturnării ierarhiei valorilor, victimele falselor modele, fără nici o experiență practică relevantă, care se bucură în societate de prezumţia că diplomele lor sunt acoperite de studii oneste. Ca orice ajunge în mâinile securiștilor, și rezervoarele universitare de cadre ale sistemului sunt în faliment...

DESCHIDE-ȚI MINTEA!  


Musafir

#812

2018-05-16 09:22

În ultimii ani, mediile universitare sunt dominate de personaje obsedate de cultul personalității, care nu-și construiesc prin valoare, ci prin strategii mass-media, statui lustruite și se autoproclamă “elite”. În psihologie, de exemplu, există personaje universitare de carton, atente la detaliile aparițiilor lor, fără cariere profesionale și fără experiență practică, dar cu cv-uri, care au obținut titluri eliminând din universitate, prin trafic de influență, orice rezistență din partea valorilor autentice. Aceste personaje utilizează drept procedeu de persuasiune propaganda, cu tehnici de tip neostalinist, cu accente radicale, punând mereu sub semnul întrebării legitimitatea valorilor autentice, tocmai pentru a manipula mediocritatea cuminte și ascultătoarea, întărindu-și prin teroare controlul asupra domeniilor uzurpate.  În psihologie, de la confiscarea titlurilor marilor studii/lucrări academice (ex. Psihologia poporului român, Hipnoză clinică, etc), până la eliminarea oricărei perioade istorice benefice pentru psihologi și incomode pentru escroci (ex. distrugerea și profanarea sediului), falsele modele au folosit aproape orice escrocherie și abuz pentru a motiva ideologic agresivitatea și distrugerea. Stagnarea pregătirii academice a determinat construirea și acceptarea cu ușurintă a unor false modele, pe baza unor false istorii, aclamate de imbecili agresivi și ignoranți, după un scenariu al denigrării și al negării ușor de recunoscut în lupta politică. Restaurația mediocrității sistemului, ajunsă “elită universitară”, ascunde o alianță subtilă între lichele, compromiși și falsa “elită”, în care cel mai puțin grețos dintre discursuri este cel despre democrație, pentru că vârful ipocriziei este predica “validării științifice”, “performanței” și “excelenței”. Cățărată în copac, mediocritatea își clonează discipolii și se impune prin compromis moral, devenind în final falsul model ce ne permanentizează stagnarea.

DESCHIDE-ȚI MINTEA!


Musafir

#813

2018-05-16 09:24

Intr-o era a intunericului psihologiei romanesti, cu un conducator mincinos si urmarit de potera vremii, o mana de psihologi s-a reunit pentru a elibera profesia - doar pentru ei, prietenii si neamurile lor - de sub dominatia impostorilor. Cine imparte parte isi face!


Musafir

#814 Mentalitate de abuzator cu functie in cpr -"Cel ce ia atitudine impotriva abuzurilor e scandalagiu"

2018-05-16 09:38

Care este definiția pentru "a face scandal"? Esti scandalagiu dacă iei atitudine împotriva unor persoane abuzive care reprezintă autoritatea? Inca e nevoie ca psihologii cotizanti, aflati obligat-fortat in trecere prin Bucuresti sa ia atitudine impotriva abuzurilor dominatorilor instaurati in functii pe tronurile din cpr.


Musafir

#815

2018-05-29 20:32

FALȘII UNIVERSITARI ȘI PSEUDO-SPECIALIȘTII DIN PSIHOLOGIE. INTELECTUALII DE PARADĂ CU GRADE PE UMERI (I)

Este suficient să consulți statisticile publicate de Center for World University Rankings (CWUR) pentru a înțelege că în România învățământul superior nu există, iar rafturile librăriilor de psihologie sunt pline de maculatură bine ambalată, semnată de diverşi „intelectuali” de mare “prestigiu”, iluzioniștii unui vechi sistem.
Nulitatea imposturii are pretenția astăzi să fie recunoscută și să îi fascineze pe naivii seduși de funcţii publice în comisii prezidențiale, de funcții politice, de poziţii academice în administrația universităților, de impostori hipnoterapeuți alintați cu titlu de “guru” sau cu alte titulaturi bombastice specifice celor care îşi arogă merite intelectuale iluzorii.
Complexul științelor umaniste în fața științelor exacte a dat naștere în psihologia ultimilor ani unei dependențe față de pseudo-specialiştii care vând iluzia unor analize statistice riguroase, fâcând cel mai abject comerț cu teste comerciale, neetalonate și nevalidate pe populațiile specifice din România.
Megalomania îi face pe mulți dintre cei care au rămas la 100 de cărți citite, fără nici o identitate asumată, dar cu cv în engleză, să confiște paternitatea “psihologiei poporului român” adevăraților autori și să-și revendice genealogii intelectuale false sau descendențe științifice externe.
Sistemul auto-reproductiv al Securității a monopolizat mereu impostura intelectuală, e suficient să vezi “elitele psihologiei”, creatorii de ieri ai totalitarismului transformându-se prin reproducție din cei mai puri oportuniști și diletanți intelectuali în “profesori” de paradă, prosperi afaceriști din sistemul universitar românesc.
Cocoțați prin impostură în ierarhii publice, grobieni şi dictatori, copiii sau nepoții, soțiile, amantele, ginerii, colaboratorii sau protejații securiștilor constituie astăzi, împreună, prin moștenirea ultimei jumătăți de veac, “excelențele” universitare, căpuşele instituţionale ale universităților românești.
Psihologia românească nu a scăpat, absolvenții de “Informații” sau “militarii” au devenit vameșii, ispravnicii sau zapciii întregului sistem care formează psihologii, supranumiți “poliția psihologiei”, ascunși în spatele slujbelor de stat, ei controlează prin șantaj, impostură și trafic de influență întreg “sistemul academic”.
Ca orice sistem psihopat din România, cel din psihologie se ascunde în poziții cheie, politice sau ale sistemului de informații, făurindu-și cu grijă imaginea “performanței” și al celui mai “mare impact în literatura de specialitate naţională şi internaţională”.
Păpușarii de ieri încep să iasă la lumină...

DESCHIDE-ȚI MINTEA!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2018-06-01 20:24



Musafir

#817

2018-06-16 13:08

Psihologia pentru noi cotizantii la Colegiu=un serviciu de mers la cacat, platit scump.

Colegiul=W.C-ul unde psihologilor li se impun obligatii si taxe mari de cacat.

Rezultatul: psiholiogii nu se caca pe ei ci in spatiu organizat, platind supertaxe de existenta.


Musafir

#818 Vechiul cpr nu ne reprezinta ! Noi vrem cu cps-ul !

2018-06-16 13:31

Psihologii din spitale acuză ministerul de discriminare și cer să beneficieze și ei de noua lege a salarizării cadrelor medicale. Din cauza încadrării ca personal paraclinic, psihologii rămân în afara noii grile de salarizare și câștigă mai puțin decât asistentele fără studii superioare. Practic, veniturile lor sunt egale cu cele ale brancardierilor sau şoferilor. Revoltați de nedreptatea care li se face, psihologii au trimis un memoriu la Ministerul Muncii și ameninţă cu proteste dacă autoritățile nu vor rezolva problema.

Inființarea unui colegiu al celor angajați la stat-cps

Un psiholog vine cu o propunere, pentru a scapa de vechiul cpr: înființarea unui colegiu al celor angajați la stat-cps. Astfel, la o prima vedere, cele două colegii ar reglementa și reprezenta interesele mediului lor, adica interesele rudelor si cunostintelor in privat, pe de-o parte, actualul CPR- pe de cealaltă parte, ale celor angajați la stat, noul colegiu al barosanilor. Această idee s-a născut ca urmare a unei gestionari deficitare a interesului psihologilor angajați în raport cu instituțiile statului, cei desemnati s-o facă activând în cpr-ul lor privat si universități exclusiv in interesul propriu, acest aspect fiind resimțit din perspectiva lipsei unor argumente legale, a implicării conjunctuale, dar și a folosirii acestor negocieri pentru consolidarea imaginii personale a anumitor persoane-cunostinte, pile, relatii.


Musafir

#819

2018-06-16 14:22

Acum, când am învățat să zburăm prin aer ca păsările, să înotăm sub apă ca peștii, ne lipsește un singur lucru: să învățăm a trăi pe pământ ca oamenii.” 


Musafir

#820

2018-06-16 17:00

...despre ajutorarea psihologilor cu libera practica ce vor sa-si implineasca visele...

...cu scarbele din copsi...colegiul a devenit o arma de ucis demnitatea si visele psihologilor ce lucreaza in cabinetele private...


Musafir

#821 doar pentru că e „șef” crede că poate controla și stăpâni orice?

2018-06-16 17:23

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/04/27/exclusiv colegiul psihologilor din romania este partas la malpraxisul psihologic din ministerul afaceristilor interni/

,,Tocmai când credeam că nu ne mai miră nimic în România, Ministerul Afacerilor Interne și Colegiul Psihologilor din România demonstrrează (din păcate) că sunt „mână-în-mână” la comiterea de ilegalități.

Concret, Colegiul Psihologilor din România a avut mereu cunoștință de faptul că polițistul, funcționarul public și militarul sunt incompatibili (ca profesie) cu psihologul… dar, au tăcut pentru că știau foarte bine că aceste statute profesionale acordate fraudulos unor „psihologi” îi mulțumesc pe șefii cei mari (subordonarea serviciului de psihologie și a psihologului – lipsirea de imparțialitate și obiectivitate a actului psihologic), „mulțumiri” ce se răsfrâng prin numărul mare de membrii ai Colegiului și „căruțele cu bani”. În plus, care șef nu vrea să aibe controlul asupra unei profesii liberale, practicianul profesiei de liberă practică să fie subordonat incultului/analfabetului funcțional care, doar pentru că e „șef” crede că poate controla și stăpâni orice?,,


Musafir

#822

2018-06-16 18:03

Psihologii colegiului vor sa organizeze viata altora dar pe a lor a organizat-o instanta. Arogantii orbi ii conduc pe orbi, doar ca primii au puterea sa spuna ca "vad".


Musafir

#823

2018-06-16 18:23

,,Dragos Iliescu Draga Doina, e posibil sa vina o replica si de la CPR, dar o sa spun aici ce am mai spus de foarte multe ori in diverse ipostaze: Colegiul nu are datoria de a apara profesia. Colegiul este o institutie de reglementare. Mai degraba avem noi asteptari ca CPR sa apere - iar eu cred ca aceste asteptari sunt nerealiste.,,


Musafir

#824

2018-06-16 18:27

Cunostinta inganfa, dragostea zideste.


Musafir

#825 Re:

2018-06-16 20:14

pragmatismul-filozofie periculoasa cu consecinte infricosatoare