Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#601

2018-02-12 12:22

pai...la medici avem asa: se duce omul cu o durere, primeste un diagnostic, apoi o reteta de medicamente sau o trimitere la specialist (chirurg), apoi omul devine sanatos. In sensul asta sunt milioane..miliarde de exemple. Buuun... So, care e algoritmul..psihologic? Putem sa luam de buna statistica ca omul nu s-a sinucis datorita faptului ca a fost ajutat...psihologic?


Musafir

#602

2018-02-12 12:23

exista un plan si de a intra in Colegiu si de a apara drepturile profesionistilor de a lucra in aceasta profesie dar cel mai important, exista si un plan prin care sa creem noi locuri de munca pentru psihologi, noi nise pe care sa ne putem oferi serviciile noastre. Din pacate, in acest moment ne lovim de cei care traiesc din dezvoltarea personala a studentilor si isi iau clientii direct din facultate. N-au griji ca nu isi pot plati facturile, nu au presiuni din partea sefilor. Universitarii au alte prioritati fata de psihologii din scoli si din licee, fata de clinicienii din spitale/DGASPC-uri/unitati militare, etc. Actiunile lor de pana acum nu au vizat decat acest aspect, de a se inscauna in sediu, de a avea privilegiile de a negocia pentru ei contracte, nu salarii si conditii pentru psihologi


Musafir

#603 Re:

2018-02-12 12:30

#601: -  

Daca psihologii din sistemul sanitar ar face greva, ar fi dati afara si s-ar scoate posturile lor la concurs. Psihologii nu sunt reprezentati de nimeni in sistemul sanitar. Ei spun ca spitalele nu au fonduri pentru medicamente si nu inteleg clar rolul unui psiholog.


Musafir

#604

2018-02-12 13:01

COMUNICAT privind comanda și distribuirea timbrelor profesionale

De cpr

Prin prezenta vă atragem atenția asupra faptului că psihologii pot comanda timbrele profesionale doar de pe website-ul oficial al organizației profesionale.
Potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 3/2013, timbrele profesionale se distribuie către psihologi doar de către Colegiu, în baza unui sistem de comandă și expediție, coordonat de un birou unic din cadrul Departamentului juridic și de comunicare, prin intermediul filialelor teritoriale.
Vă reamintim faptul că timbrele profesionale sunt produse de către Fabrica de timbre din cadrul CN Poșta Română, având elemente de securitate specifice.
Utilizarea unor metode de evidență și securizare a actelor profesionale care nu respectă condițiile legale pot atrage invalidarea acestora și răspunderea psihologilor.

Colegiul Psihologilor din România
12 februarie 2018


Musafir

#605 Re: COMUNICAT privind comanda și distribuirea timbrelor profesionale

2018-02-12 13:02


Musafir

#606

2018-02-14 10:12

Iulian-Laurentiu Stefan, facebook

Un grup de psihopați vor să confiște profesia de psiholog și statul român tace... Din păcate puțini înțeleg că riscul de a pierde dreptul de practică este foarte mare, psihologii putand ajunge simpli operatori de teste exorbitant de scumpe... institutiile statului roman favorizează asemenea psihopati. Dreptul de a practica profesia de psiholog se va putea face doar de catre cei care absolvă masterele si cumpara testele psihopaților! Astăzi s-a amânat judecarea cauzei, deoarece psihopatii, reprezentati de 6 avocați, au venit cu un fals, iar instanta a decis sa cerceteze cine este reprezentant. România este o țară ținută captivă de un sistem de control care își protejează privilegiile sociale și interesele financiare. Dacă ai demnitate nu poți închide ochii la abuzurile celor privilegiați, continuând să lupți pentru a arăta și demonstra adevărul. Dacă ești om, poți pierde multe, dar nu poți să-ți pierzi propria libertatea de a gândi și de a crede în Dumnezeu și în adevăr. Eu sunt unul dintre acei oameni care nu au facut niciodată politica, nu am fost membru al niciunui partid, nu fac parte dintr-o familie de nomenclaturisti, nici măcar "toarăși" sau dintr-o categorie de îmbogățiți ai tranziției, dar am vazut cum DNA si colaboratorii din SRI au reușit sa decapiteze profesia de psiholog, prin presiuni, minciună și manipulare! Știu despre ce vorbesc... procurorul DNA Paul Silviu Dumitriu, ofițerul SRI Dragoș Iliescu, ofițerul SIE Ion Duvac, acoperitul Mircea Dumitru și mulți alții.


Musafir

#607 Re:

2018-02-14 10:14

#603: - Re:  

Din pacate, cind lucrezi in spital si nu mai poti practica si in privat, te bazezi pe salariu !! Așadar e normal sa fii supărat pt ceea ce se întîmplă!! Și nu prea mai poti supravietui, darămite să îți mai permiți si cursuri sau formări !!


Musafir

#608 Re:

2018-02-14 10:16

#603: - Re:  

Prin contractul cadru toti cei din spital suntem reprezentați de Sanitas!!


Musafir

#609

2018-02-15 10:08

COMUNICAT privind plățile către Colegiul Psihologilor din România

 
De cpr

Având în vedere faptul că în prezent un grup ilegal, reprezentat de către numitul Ion Dafinoiu, a preluat în mod abuziv conturile bancare ale Colegiului Psihologilor din România, pe baza unui act fals publicat în Monitorul Oficial al României, până la soluționarea cauzelor judiciare aflate pe rol, resursele financiare ale instituției nu mai pot fi utilizate pentru funcționarea acesteia.

Reamintim faptul că organizația profesională a Colegiului Psihologilor din România funcționează în sediul central din București, precum și în sediile filialelor teritoriale, unde își desfășoară activitatea un număr de 56 de salariați, care asigură corespondența cu instituțiile și alte entități interesate, emiterea adeverințelor și a certificatelor de recunoaștere, precum și a altor acte privind evidența dreptului de liberă practică, evidența profesională, evidența contribuțiilor reprezentarea juridică, administrarea financiar-contabilă, plata chiriilor și a utilităților, plata contribuțiilor legale și gestiunea bunurilor și a altor servicii.

Pe cale de consecință, recomandăm tuturor psihologilor ca plățile către Colegiul Psihologilor din România (pentru taxe, cotizații, timbre profesionale etc.) să fie efectuate direct la sediul organizației profesionale situat în str. Stoian Militaru, nr. 71, sector 4, București, la Departamentul economic și de resurse umane (et. 2) sau prin mandat poștal către Colegiul Psihologilor din România- Departamentul economic și de resurse umane.

Menționăm faptul că înscrierea plății cotizațiilor anuale sau a altor taxe în Registrul unic al psihologilor cu drept de liberă practică din România sau validarea comenzilor de timbre profesionale se poate opera numai pe baza documentelor doveditoare.

De asemenea, psihologii pot comanda timbrele profesionale direct la Biroul de timbre din cadrul Departamentului juridic și de comunicare, comanda fiind validată pe loc.

Colegiul Psihologilor din România

14 februarie 2018


Musafir

#610

2018-02-15 11:30

COMUNICAT privind solicitarea unor modificări urgente referitoare la condițiile de încadrare și de salarizare ale psihologilor plătiți din fonduri publice

Având în vedere solicitările primite de la psihologii din teritoriu, Colegiul Psihologilor din România a solicitat Guvernului României să modifice în regim de urgență condițiile de încadrare și de salarizare ale psihologilor plătiți din fonduri publice, reglementate în prezent potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice așa cum a fost modificată și completată prin Ordonanța de urgență nr. 91/2017 din 6 decembrie 2017.

Astfel, coerent punctului de vedere exprimat în anul 2017, Colegiul Psihologilor din România apreciază că salariul de bază al psihologului (psihologul practicant în supervizare)  trebuie să se situeze la nivelul de aproximativ 8640 lei/lună (coeficient de 3,46), având în vedere contravaloarea serviciilor psihologice deja reglementate potrivit Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, dar și în acord cu gradul mare de complexitate, responsabilitate socială sporită, riscuri specifice, și, nu în ultimul rând, potrivit nivelului de decizie, element esențial în formularea concluziilor psihodiagnosticelor sau planurilor de intervenție psihologică.

De altfel, având în vedere faptul că activitatea psihologului din unitățile sanitare și unitățile de asistență medico-sanitară este o activitate clinică, care se desfășoară în unitățile clinice, apreciem că, în prezent, încadrarea psihologilor în categoria activităților paraclinice din unitățile clinice și neplata unor sporuri salariale, specifice mediului clinic de desfășurare a activităților profesionale reprezintă o eroare gravă. Pe cale de consecință, solicităm schimbarea încadrării psihologilor din categoria personalului de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare, în categoria personalului de specialitate medico-sanitar, având în vedere specificul clinic al activităților psihologice.

 

Director general al Colegiului Psihologilor din România

Iulian-Laurențiu Ștefan

 

15 februarie 2018


Musafir

#611

2018-02-15 11:39

COMUNICAT

Începând cu 10 aprilie 2017 până în prezent, un grup organizat în mod ilegal, constituit din persoane influente, afacerişti ai testelor comerciale, cadre didactice universitare şi ofiţeri, încearcă preluarea abuzivă a sediului Colegiului Psihologilor din România, ameninţând şi încercând să intimideze personalul salariat al organizaţiei profesionale.

Astfel, numitul Doru Dima, om de afaceri, însoţit de Florinda Tinella Golu şi Ion Dafinoiu, au transmis ameninţări repetate către personalul salariat al Colegiului Psihologilor din România, inclusiv cu evacuarea de la locul de muncă/sediul profesional, fără a deţine un titlu executoriu, motiv pentru care au fost formulate mai multe plângeri penale. De asemenea, senatorul Daniel Fenechiu, utilizându-şi poziţia şi influenţa politică, a intervenit direct în favoarea grupului organizat în mod ilegal, exercitând presiuni publice la adresa personalului Colegiului Psihologilor din România, Secretariatului General al Guvernului, Poliţiei şi a altor instituţii publice.

Vă reamintim faptul că atât Florinda Tinella Golu, cât şi Ion Dafinoiu, utilizând o ştampilă falsă, au emis începând cu data de 10 aprilie 2017 până în prezent mai multe documente false, inclusiv acte profesionale (atestate de liberă practică, certificate de înregistrare a formelor de exercitare a profesiei, avize etc.), ignorând hotărârile Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti şi ale Curţii de Apel Bucureşti.

De asemenea, aceştia au reuşit publicarea în Monitorul Oficial al României a unui document ilegal, pe care îl utilizează în prezent pentru a obţine o aparenţă de legalitate în faţa instituţiilor publice, instituţiilor bancare şi a altor entităţi. Colegiul Psihologilor din România a solicitat revocarea actului ilegal publicat şi demarează acţiuni judiciare pentru tragerea la răspundere penală a celor care se fac vinovaţi de abuz în serviciu, uz de fals şi trafic de influenţă.

Scopul acestor presiuni continue şi al acţiunilor ilegale este acela de a evita răspunderea penală pentru faptele comise în perioada 2017-2018, dar şi renunţarea la acţiunile judiciare demarate de Colegiul Psihologilor din România pentru deblocarea organizaţiei profesionale şi verificarea legalităţii acţiunilor întreprinse.

Facem apel către opinia publică şi instituţiile publice competente să intervină urgent pentru stoparea acestor acţiuni ilegale şi tragerea la răspundere a celor care au determinat blocarea activităţii organizaţiei profesionale.

Director general al Colegiului Psihologilor din România

Iulian-Laurenţiu Ştefan

 


Musafir

#612

2018-02-15 13:53

Din ciclul ,,La vremuri noi tot noi" istoria se repeta. ,,Vom pune jugul si mai greu asupra psihologilor intrucat a  abuza, face parte din firea noastra". O sa vedeti ce usor vom uita fraza,,Psihologii din Romania sarbatoresc astazi democratia, eliberarea profesiei, increderea in forta comunitatii noastre."

Nu suntem handicapati psihic sa va credem pe cuvant. O sa vedem ce o sa traim peste un an de zile cand vom simti de cine a fost eliberata cu adevarat profesia si cata incredere avem in comunitatea noastra, atunci cand dumnealor fiind deasupra nu vor mai face parte din masa psihologilor de rand. Nu au facut parte niciodata. ,,Democratia, eliberarea profesiei, incredere in forta profesiei"=Vrajeala pentru adormit copii si vigilenta psihologilor. S-au schimbat stapanii conturilor bancare unde psihologii trimit obligatoriu bani, si modurile abuzarii psihologilor. Petarde si fum, pacaleala aparent legala cu sprijnul unei mase credule a psihologilor, masa ce va fi curand tradata de noii stapani.

 

VICTORIE!(Vrajeala pentru psihologii de rand) AM REUSIT IMPREUNA! (s-o credeti voi!)

 

,,Dragi colegi,(usor de pacalit!)

Va multumim din suflet(ala alb-negru-gri, curat-murdar) pentru ca, impreuna(noi cei ce trebuie sa ne recuperam banii !), am reusit sa scriem istorie(sa acaparam puterea) pentru comunitatea noastra(=se refera strict la noi!) profesionala, sa atingem un obiectiv atat de important pentru alegerile noastre verzi, democratice, sa rasplatim eforturile tuturor colegilor, din toate colturile tarii care, in 15 iulie 2017, au votat cu incredere o noua conducere a Colegiului Psihologilor din Romania.

Rezultatele Conventiei Nationale a Colegiului Psihologilor din Romania au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 46 din 17.01.2018.

Bucuria pe care o simtim si dorim sa o impartasim cu fiecare dintre d-voastra este imensa,( nu ne doare gura sa va ametim cu vorbe mieroase, la cati bani o sa incasam si la ce o sa incasati voi de la noi!) a meritat fiecare secunda din lupta dusa pentru recunoasterea democratiei in Colegiul Psihologilor(al nostru a fost, al nostru va fi !), pentru recunoasterea dreptului fiecaruia dintre noi de a avea o conducere responsabila(=abuziva), demna(???), o conducere(despre gasca noastra e vorba!) care, in ciuda tuturor constrangerilor de dupa alegeri, nu a incetat nicio secunda sa creada cu tarie in reusita gastii noastre de astazi!

Multumesc tuturor colegilor din Comitetul director si Consiliul Colegiului pentru eforturile depuse(de-ai nostri contra voastra!), suntem o echipa(mica dar smechera), ne-am demonstrat acest lucru in perioada cea mai grea pentru CPR-ul nostru si am convingerea ca o vom face si de acum inainte(mai sunt psihologi fraieri, usor de pacalit)!

Psihologii(din echipa intereselor noastre) din Romania sarbatoresc astazi democratia noastra-care democratie ???, eliberarea profesiei(Ha, Ha, Ha!)???, increderea in forta comunitatii noaste???.

La multi ani impreuna,(= daca tot ne-am inscaunat sa ramanem in functii pe veci!) dragi colegi!(vorba vine, nu ne doare gura sa va aburim!, hartia suporta!)

Cu respect, (de mine si de gasca!)
Ion Dafinoiu,"


Musafir

#613

2018-02-16 10:05

AFACERILE CU TESTE ȘI CABINETELE PSIHOLOGICE

Ani de-a rândul, afaceriștii testelor au folosit Colegiul ca paravan pentru promovarea și comercializarea unor licențe comerciale.
În comisii, rudele și subordonații patronilor firmelor de teste au acționat ca reprezentanți comerciali pentru obligarea psihologilor să achiziționeze teste, condiționând înființarea cabinetelor de prezentarea la dosar a unor licențe comerciale.
Puțini cunosc faptul că președinții Colegiului nu au acceptat niciodată să condiționeze înființarea cabinetelor psihologice de achiziția unor licențe comerciale, mai ales ca legislația reglementa dreptul psihologilor în elaborarea testelor și nu a societăților comerciale.
Cu toate acestea, afaceriștii testelor au reușit sa obțină controlul mediului universitar din psihologie, singura problema rămânând Colegiul.
Afacerea a fost descoperită după ce mai mulți psihologi s-au plâns că atât soția, cât și colega de facultate/asociație a unora dintre afaceriștii testelor comerciale impunea, fără menajamente, condiția achiziționării testelor produse de către aceștia pentru înființarea unui cabinet.
Practic, în toate comisiile existau membri care condiționau înființarea cabinetelor sau obținerea unor trepte de specializare de achiziția licențelor comerciale pentru teste.
Chiar dacă taxa de înființare a unui cabinet era de 300 lei, psihologii trebuiau să achite mii de lei pentru a face dovada licențelor comerciale pentru teste nevalidate și neetalonate pe populațiile specifice.
Mai mult, în domeniul clinic, a fost promovat intens un raport de evaluare psihologică și psihodiagnostic, in care psihologii erau obligați să completeze datele privind testele cu licență deținute și utilizate în evaluare.
Concomitent, instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale au fost ținta afaceriștilor cu teste, aceștia au utilizat ca promotori chiar șefii secțiilor și departamentelor de psihologie.
Mediul universitar din psihologie se subordonează astăzi afacerilor cu licențe de teste, în timp ce testotecile facultăților au fost abandonate, iar studenții sunt învățați să achiziționeze teste cu licență comercială.
În perioada 2015-2016, majoritatea membrilor Comitetului director de atunci au refuzat sa adopte măsuri împotriva acestor practici, în pofida dovezilor prezentate. Mai mult, în 2016, aceștia au respins proiectul de înființare a Centrului Naţional de Coordonare şi Standardizare a Metodelor şi Tehnicilor de Evaluare şi Asistenţă Psihologică, care ar fi asigurat teste adecvate fără eforturi financiare din partea psihologilor.

DESCHIDE-ȚI MINTEA!


Musafir

#614

2018-02-16 10:06

PROFESIA DE PSIHOLOG ESTE ÎNCĂ LIBERĂ, ALTCEVA DECÂT UN TÂRG DE TESTE ȘI DE MASTERE

În profesia de psiholog nu trebuie să păcălești pe nimeni, nici pe tine, nici pe alții. Nu este suficient să ai o licență sau un master pentru a fi psiholog, așa cum nu este suficient să porți halat, să deții o parafă sau să cumperi teste.
A fi psiholog este dincolo de aparențe, dincolo de titluri și de recunoaștere, a fi psiholog este o profesie, o vocație transformată în îndeletnicire permanentă, exercitată cu regularitate, pe baza unor norme și a unor calificări profesionale.
Psihologii, doar ei, nu testele cumpărate sau cărțile lor din bibliotecă, pot ajuta cu adevărat oamenii.
Pentru a le fi de ajutor oamenilor, psihologii trebuie să-și poată exercita în mod liber profesia, trebuie să poată înființa ușor cabinete, fără bariere financiare. Ei trebuie să fie protejați de o organizație profesională care să nu le condiționeze activitatea de achiziții de instrumentar sau de obținerea unor diplome universitare fără relevanță profesională.
Orice profesie în care activitatea membrilor este condiționată de achiziția instrumentarului sau a masterelor chiar de la membrii conducerii acesteia, este deja o mafie.
Într-o profesie liberă, conducerea nu poate profita de nevoile profesionale ale membrilor, ci trebuie să îi sprijine în formare și în elaborarea metodologiei, facilitându-le obținerea instrumentelor adecvate, nu obligându-i să le dețină contracost.
O breaslă care se transformă în târg de teste și de mastere este o corporație, unde aceiași membri ai consiliului de administrație își perpetuează la infinit statutul de lideri, dar mai ales interesele economice.
A fi conștient și solidar în profesia de psiholog înseamnă să-ți rafinezi continuu competențele și să nu permiți să ți se confiște drepturile, riscând să ajungi un biet operator de teste “cu licență”.
Fii solidar cu cei care îți apără drepturile și îți protejează libertatea profesională, nu acționa mimetic la ordinul unor afaceriști, nu deveni cotizant al unui sistem financiar care distribuie licențe și arma propriei tale înfrângeri profesionale!

DESCHIDE-ȚI MINTEA!


Musafir

#615

2018-02-16 10:08

TAXA DE PROTECȚIE A PSIHOLOGULUI ROMÂN SE NUMEȘTE TESTUL “CU LICENȚĂ”

Astăzi, mulți confundă ingineria financiară și matrapazlâcurile afaceriștilor testelor “culicență” cu practicarea profesiei de psiholog! Nimic mai fals, psihologul nu este comerciant, ci un profesionist, devenit victimă a șarlatanilor care au inventat testele “cu licență”.
Din superficialitate, în România trăim vremuri în care marii psihologi practicieni sunt puși la colț de niște impostori, plini de funcții și grade. Aceștia au acreditat ideea că nu poți să practici profesia de psiholog, chiar dacă deții atestat de liberă practică, până nu le plătești o taxă de protecție sub forma achiziției testelor “cu licență”.
De peste 15 ani ei au inventat cea mai mare afacere pe spatele psihologilor. Cumpără la prețuri de nimic un manual al unui test sau în cel mai bun caz o metodă deja construită într-o altă țară, cu un alt specific cultural și cu altă populație, le traduc pe genunchi și le editează în coperți colorate, după care le vând ca teste “cu licență” pentru psihologi.
Din păcate, ignoranța, comoditatea și compromisul îi determină pe foarte mulți să intre în acest joc, în care, atât utilizatorul testului “cu licență”, cât și clientul său, își fură căciula unul altuia, aceasta ajungând în final la niște șarlatani ce se erijează în oameni de știință, în timp ce își umplu conturile cu milioane de euro.
Spre diferență de testele “cu licență”, testele psihologice sunt instrumentele profesionale ale psihologilor, precise, care se elaborează în timp, cu rigoare, plecând de la teorii științifice valide sau de la comportamente observate, printr-o muncă îndelungată a multor psihologi, dar și a altor specialiști.
Rețeta de succes a afaceriștilor constă în preluarea unor manuale/așa-zise teste dintr-o altă țară și ignorarea tuturor etapelor obligatorii în elaborarea unor instrumente profesionale adecvate. Analizele esențiale ale constructelor sunt ignorate cu desăvârșire, “testele” fiind compromise de superficialitatea abordării, utilizarea în procesul de “producție” a unor persoane fără experiență practică (studenți), dar și de neutilizarea unor metode științifice adecvate.
Din nevoia de a obține cât mai mult profit, testele “cu licență” nu au validitate de conținut și nici validitate ecologică, deoarece itemii lor nu au trecut printr-o analiză riguroasă, în vederea selecției, adaptării și rescrierii lor, în funcție de cultura și subcultura populației specifice.
Printr-o verificare superficială, așa-zisele studii de validitate ale constructului nu sunt realizate pe loturi constituite din membri ai populației specifice, ci din studenții sau cursanții obligați sau disponibili să facă parte dintr-un lot de conveniență.
Poate cea mai mare problemă a acestor teste “cu licență” este aceea că nu au o validitate predictivă, neputându-se realiza o estimare a comportamentelor viitoare ale subiecților evaluați, instrumentele devenind astfel inutile.
În final, etalonarea instrumentelor nu este realizată pe eșantioane caracteristice populației specifice, ci pe niște așa-zise loturi de cercetare, constituite din aceiași studenți sau cursanți plictisiți. Pentru a înțelege cum reușesc acești “băieți deștepți” să obțină profituri uriașe, trebuie să precizăm faptul că etaloanele nu se mai actualizează la intervalele de timp recomandate, ci, sub paravanul colectării datelor de la utilizatori, se vinde câte un “update”, realizat ochiometric.
Astfel, manipulați încă de pe băncile facultăților de către “producătorii” preschimbați în cadre didactice, foarte mulți își golesc conturile pentru a-și împodobi rafturile bibliotecilor “cu licențe” nefolositoare, sperând la competențele mult-visate.
În concluzie, testele “cu licență” nu sunt decât taxa de protecție piperată, achitată din naivitate de către psihologii atestați, în beneficiul unor profitori care vând iluzii bine ambalate.

DESCHIDE-ȚI MINTEA!


Musafir

#616

2018-02-16 10:10

PSIHOLOGIA CEA DE PE URMĂ A TIMBRELOR PROFESIONALE

Au o istorie interesantă aceste timbre profesionale ale psihologilor, însă cine o mai re/cunoaște astăzi?! Haosul la care se ajunsese cu avizele psihologice în anul 2011 a impus adoptarea unei măsuri urgente, curajoase și eficiente. Din acest motiv, îmi amintesc că am prezentat președintelui Mihai Aniței pentru prima oară "soluția timbrelor profesionale" realizate de către Fabrica de Timbre din cadrul Companiei Naţionale "Poşta Română" S.A., care, a adoptat-o la scurt timp printr-o dispoziție, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 94 din 6 februarie 2012. Reacția celor care inflamau piața serviciilor psihologice cu mii de avize nu s-a lăsat așteptată, ne-au cerut demisia, cei mai virulenți fiind ca de fiecare dată oamenii sistemului, cadrele didactice și afaceriștii testelor, în frunte cu Miclea, Duvac și Minulescu. În urma adoptării măsurii, a fost găsită imediat o pungă cu niște droguri de mare risc în spatele banchetei din partea dreaptă a automobilului meu personal și am căpătat pe Internet apelativul de "drogat". Măsura a trebuit să mai aștepte deoarece sistemul nu admitea o asemenea revoluție etică fără o soluție de rezervă. După alegerile din 2013, i-am solicitat din nou președintelui Mihai Aniței introducerea timbrelor profesionale, care, a fost de acord să propună noului Consiliu această măsură, iar acesta a aprobat-o cu o majoritate zdrobitoare de voturi, fiind publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 654 din 24 octombrie 2013. A protestat iarăși sistemul, memoriile universitarilor au umplut facebook-ul, înjurăturile la adresa mea curgeau, însă de data aceasta măsura a rămas, mai ales cu ajutorul psihologilor, care au înțeles necesitatea timbrelor profesionale și normarea activității. Peste un timp am primit chiar felicitări din partea unora dintre protestatari, însă nu prea multe, pentru că resentimentele trec greu. Însă cele mai mari avantaje au constat în autentificarea și legalizarea emiterii avizelor/rapoartelor psihologilor, fara a uita normarea activității profesionale și accesul la activitatile psihologice a multor psihologi tineri.
Astăzi, după 4 ani de la implementare, protestatarii și denigratorii mei de ieri au ajuns să îmi distribuie "timbrele" și odată cu acestea, ideea evidenței profesionale.
Cum pot eu să nu le mulțumesc, mai ales că, nu-i așa, e seducătoare mintea cea de pe urmă a unor psihologi pârâți?!

DESCHIDE-ȚI MINTEA!


Musafir

#617

2018-02-16 10:12

EU NU ACCEPT SA FIU MASOCHISTA NICI MACAR LA NIVEL MENTAL....
Vine un avocat-pe numele lui Fenechiu Daniel- aflat intr-o crasa incompatibilitate profesionala(cat esti parlamentar nu ai dreptul sa profesezi ca avocat) si in miezul specificitatii mele profesionale imi creioneaza profilul psihologic al persoanei lipsite de LOCIGA , DISCERNAMANT si RESPONSABILITATE;

Vine un profesor universitar de psihologie-pe numele lui Dafinoiu Ion -care accede la profesia de psiholog cu libera practica prin metode ilegale si face o descriere publica, fara utilizarea vreunui instrument psihologic( decat propriile interese) a unei persoane despre care spune ca e NARCISISTA si PARANOICA (fara sa respecte cele mai elementare prevederi ale Codului deontologic al profesiei);

Vine un judecator - care, pe mine ca justitiabil, ma face sa-mi pierd increderea in justetea si impartialitatea zeitei dreptatii - si se pronunta pe o cerere a reprezentantilor profesiei mele, care se vrea in regim de urgenta,cu o hotarare exprimata in luna de primavara,dar motivata public in 27 decembrie (cand termenul de contestare este de 5 zile) si excedand obiectul cererii se pronunta pe aspecte invocate de invinuit.Hotarare contestata juridic!

Vine un instrument de lucru al Secretariatului General al Guvernului si publica in preziua caderii Guvernului Romaniei Motivarea judecatorului mai sus mentionat, fara sa astepte definitava decizie judecatoreasca;

Vin cativa psihologi -zombi, dispusi sa aplaude orice vine de la gruparea lor - eu le spun "cor de bocitoare" - si se cred reprezentativi pentru profesie...

si... eu trebuie sa tac!

Uite , nu tac!

Am luat atitudine!

Am deschis proces la Curtea de Apel Bacau si am termen de judecata pe 15 martie;
Am facut sesizare la Baroul UNBR - comisia de etica si deontologie profesionala;
Am facut Plangere prealabila la Secretariatul General al Guvernului Romaniei;

si urmeaza sa ma adresez forului meu profesional cu plangeri prealabile in cazul a catorva psihologi care au obtinut drept de libera practica in conditii ilegale.Daca forul nu se pronunta, voi demara actiuni in justitie.

Asta inseamna sa nu-ti iubesti statutul de victima! Agresorul nu are scrupule!


Musafir

#618 Re:

2018-02-19 10:59

#609: -  

As dori sa stiu, daca nu-i cu suparare, cum se pot "prelua abuziv" niste conturi bancare? Intreb pentru un prieten care-si doreste de mult timp sa preia, fie si abuziv, conturile lui Bill Gates. Cum se procedeaza? Te duci la banca si zici "Buna ziua doamna/domnule, am venit sa preiau contul lui Bill Gates" iar ofiterul bancar  iti raspunde: "Sigur, nicio problema, poftiti va rog. Va mai pot ajuta si cu altceva, poate contul lui Tiriac?". Iar tu, modest, spui: "Nu doamna, multumesc, deocamdata este suficient. Pentru contul lui Tiriac o sa vina soacra mea".


Musafir

#619

2018-02-19 11:01

Declaratie - Comisia de Deontologie si Disciplina  

Dragi colegi,

Intr-un context in care profesia noastra inregistreaza costuri majore la nivel de imagine, Comisia de deontologie si disciplina intelege sa-si asume o interventie prompta in procesul de reconstructie asumat de noi toti prin acest#restartCPR. Cu caldura va informam ca membrii comisiei au agreat angajamentul atasat, angajament prin care Comisia de deontologie si disciplina isi propune sa descurajeze orice incalcare a standardelor etice referitoare la responsabilitate stiintifica, integritate si respectul celorlalalti. Intelegem, de aceea, ca avem nevoie in demersul nostru de suportul intregii comunitati profesionale si va invitam sa ne fiti parteneri activi in acest proces de reconstructie profesionala.

Cu conisderatie, Psih. principal Ramona Iocsa Pora

Presedintele Comisiei de deontologie si disciplina - mandatul 2017-2021


Musafir

#620 ?????

2018-02-19 11:10

Mulțumesc Comisiei de Deontologie și Disciplină pentru aceste precizări importante.

In acest sens, aș avea nevoie de niste lamuriri:

1. Pot să-mi exprim public credinta in Dumnezeu? Daca da, e ne-etic sa fac apel doar la cel ortodox sau trebuie să-i numesc pe toți, in mod egal? 

2. Pot include in comportamentul meu zilnic atitudini naționaliste sau trebuie să mă raportez la cele europene? Cum sa fac sa nu-i discriminez pe cei care nu provin din spațiul european, existând posibilitatea să lucrez online cu chinezi, spre exemplu?

3. Pot să mă uit (doar) la A3 sau trebuie să-mi împart timpul in mod egal și pentru celelalte televiziuni?

4. Din punct de vedere politic, votez cu PSD-ul sau trebuie sa pun stampila pe toate partidele?

5. Pot sa ofer o cafea clientelor sau trebuie sa le cer bani pentru a nu se înțelege că le fac vreo...? Ferească-ma toți Dumnezeii din lume!!! Etc, etc, etc Va mulțumesc anticipat pentru seriozitatea cu care veți aborda fiecare aspect semnalat mai sus, pentru timpul alocat răspunsului și pentru efortul biopsihosocial pe care-l veți face pentru a nu distribui acest mesaj.

Cu multă dragoste,

Al vostru veșnic tânăr și neliniștit Cătălin


Musafir

#621 Re:

2018-02-19 11:11

#619: -  

N-am înțeles ce se vrea...


Musafir

#622

2018-02-19 11:12

cică, valori și principii. Să pledăm pt ”avort ” sau...? Ca să completez la ce a scris Catalin


Musafir

#623

2018-02-19 11:15

Pumnul in gura! Nu e prea clar din cauza lemnului folosit in limbaj. Sa nu mai spunem fuc, ass, dickhead, MF, si alte astea!


Musafir

#624

2018-02-19 11:16

să urmărim exemplele marilor modele deontologice, zyc

sunt cu ochii lipiți de modele...

Pfuuu... Lămâie! 


Musafir

#625

2018-02-19 11:18

Pai asta oare inseamna ca vor fi evaluati specialisti in noi formari profesionale???