Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#3201

2015-03-04 04:27

„Oricine va mărturisi pe Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri”. (Matei 10, 32-33) 

Prin înverşunarea cu care unii dau „reject” la orice înseamnă Dumnezeu, cu care spun NU inclusiv unor simple informaţii la şcoală, este o lepădare de credinţă.

Pentru că până şi imaginea lui Dumnezeu mă revoltă.

DAR DE CE ÎI URĂSC PE CEI CE VOR SĂ FACĂ RELIGIE? De ce mă bucur că este îngrădită, şi mâine scoasă din şcoală?


Musafir

#3202

2015-03-04 12:07

Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc

Julina

#3203 Re: Re: Re: 3195

2015-03-04 12:12

#3200: Elise - Re: Re: 3195 

 Este normal sa consideri religia necesara in scoli si in toata lumea, dar este normal doar sa o consideri, atat. 

Elise, eu am ascultat cuvantul lui Isus, si pentru ca am un spirit critic, nu m-a  convis. De ce?

Matei 13:41 Matei 13:42

Daca spui unui om asa : iti dau tie liberul arbitru si te las sa faci cum consideri tu mai bine pentru tine, insa apoi vi si spui ca fiul meu isi va trimite ingeri sa ii ia pe toti cei care pacatuiesc de pe pamant si sa ii arunce in cuptoare unde va fi plansete si scrasnirea dintilor, pai se cam anuleaza ce ai zi  in primul rand, nu?

Bine, ideea nu este sa iti demonstrez tine ca biblia este scrisa gresit sau alte chestii abstracte, din moment ce discutam aici de o carte scrisa pe parcursul a aprox 1500 de ani, formata din 66  de carti scrise de 40 de autori in 3 limbi si pe 3 continente diferite, si nici nu este cazul sa apofundam teoria cum ca cuvantul domnului s-a confundat cu proroci, pentru ca daca se insinueaza ca anumite pasaje nu sunt adevarate, atunci la fel de bine se poate insta dubiu si pentru celelalte.

Idea este urmatoare, si am proprietetea termenilor cand spun ca :

Cei mai multi credinciosi, cei infocati, vor religie in scoli pentru toti obligatorie, pentru ca ei considera ca asa este corect. Lucru care nu are treaba cu logica.

DESPRE ASTA ESTE TOT ACEST RAZBOI CE SE DESFASOARA PE TOATE POSTURILE TV SI INTERNET. 

Iar daca stai intr-un loc neutru privind intre cei care spun ca dumnezeu nu exista deloc si ceilalti care  dau incontinuu citate din biblie spunand ca fara dumnezeu nu avem sanse, ca educatia religioasa este singura salvare a copiilor nostri, etc,  te doare capul.

Este la fel ca si cum as veni eu acum cu o oala te ciorba de burta si va-s pune pe toti sa mancati doar pentru ca mie imi place, mie imi face bine. Nici nu conteaza ca tie nu iti place, daca mie imi place si pentru mine este scopul meu in viata, esti obligat sa iti placa si tie. Cam asta stau lucrurile, nu?

Mai vad la Tv si un prezentator pentru care aveam un respect deosebit pana acum cateva zile si spune: Inscrieti-va copii la religie daca nu vreti peste 30 de ani sa ii vedeti arestati de DNA pentru ca au luat mita.

Aceasta remarca este una care ar trebui drastic amendata de CNA.

Daca nu faci religie si daca nu studiezi in amanunt morala religioasa nu inseamna ca nu ai morala deloc. Scara de valori ti-o poti construi pe baza invataturilor din mai multe surse, asa cum este defapt si cazul ortodoxilor de la noi. Pentru ca daca suntem cinstiti hai sa fim pana la capat, omul de rand, cel foarte credincios, nu respecta intocmai invataturile din biblie, pentru ca daca ar face-o nu am vedea pe strada femei cu capul dezgolit, femei ce poarta machiaj, nu ar exista sex pana la casatorie, nu ar exista metode contraceptive  si etc. Deci in final credinciosi au spicuit din ce anume pot face si ce nu, pentru a-si creea o scara de valori ce cuprinde lucruri importanet din diferite surse. Lucru care este de altfel de laudat.

 

Si daca suntem toleranti cu propriile noatre invataturi, de ce sa nu fim si cu ale celorlalti?

 

Ca o teorie personala am sa spun asa: 

Noi suntem programati genetic sa credem in ceva, o forta exterioara ce ne aduce alinare atunci cand avem nevoie, o forta exterioara care ne ofera o stare de confort si siguranta, si desi se presupune ca noi majoritatea romanilor suntem nascuti in religia crestin ortodoxa, nu consider ca este corect fata de liberul arbitru pe care dumnezeu l-a promis, sa fim botezati atunci cand nu avem discernamant.

Nici Isus nu a fost botezat la 3 luni. 

Mai consider ca daca in viata ai un dram de curiozitate si apuci pe calea cunoasterii, mentalitatea ta se schimba de la o carte la alta. Insa in sensul crescator. Pentru ca daca vrei sa stii si te apuci sa te documentezi din mai multe surse, sa vrei sa vezi cum anume s-au intamplat lucrurile in trecut, s-ar putea sa nu iti mai placa ce vezi astazi si sa intelegi ca si in trecut oamenii au fost vicleni si manipulatori.

Ai vazut serialul Familia Borgia? Eu am vazut si filmul, mai citit si cartile unde sunt mai multe detalii, iar culmea, cand am aflat ca se va face film, ma steptam ca Vaticanul sa iasa public si sa dezminta detaliile, sa vina cu contra argumente, insa nu a venit nimeni cu nimic. 

Stii ca giurgiul din Torino a fost studiat de zeci de oamenii de stiinta si a fost declarat ca  fiind fals de aproape toti? Bine, mai putin cei care erau crestini si care probabil daca gaseau pe giurgiu urme de spray cu vopsea, ei tot urlau ca giurgiul este autentic.

Iar de aici as avea inca vre-o 100 de exemple care au la baza cam acelasi lucru, plecand de la legendele lasate noua de sumerienilor, cei care au scris prima data despre "dumnezei" si venirea lor pe pamant,  trecand pe la manuscrisele de la marea moarta, pe la misiunile templierilor si comoara lor imensa pe care o aparau cu viata, pana la lumina sfanta si felul cum apare ea la Ierulalim doar pentru patriarhul ortodox de acolo. Sau mai bine zis, cum acesta lumina nu a mai aparut timp de 70 de ani cat patriarhul ortodox a fost inlaturat, si cum s-au desfasurat studii stiintifice care au dovedit ca putem sa facem foc din aer daca folosim substantele corecte, substante ce erau cunoscute inclusiv acum 1500 de ani. 

In esenta exista explicatii stintifice astazi. Avem acces la informatie.

Ideal ar fi ca atunci cand tu cetatean al acestei tari in anul 2015 iti pui intrebari si ai motive ca doar 1000 de oameni super destepti au facut teste in ultimi 100 de ani, sa nu mai fi atacat imediat pe motive neinteimeiate.

Nu putem sa avem toti aceeasi deschidere catre religie, nu putem toti sa fim de acord si nu putem sa credem toti in acelasi fel si cu acelasi grad de daruinta. Asta ar insemana fie ca suntem toti o apa si un pamant si gandim la fel, lucru total neadevarat. Ori am fi subjugati acestei religii prin frica si presiuni. Si iarasi, nu mai sunt vremurile acelea.

In final idel ar fi ca cei care vor ca copii lor sa faca religie sa mearga la scoala si sa faca o cerere, ideal ar fi ca copii lor sa invete religia atat in scoala cat si in biserica si acasa, iar ceilalti ce nu vor sa nu mai fie atacati pe forumuri, pe simplu fapt ca nu gandesc la fel. Nu are nimeni dreptul sa judece pentru ca nici macar biblia nu permite acest lucru. 

Biblia spune credinciosilor sa fie toleranti si sa nu judece.

Credinciosul o face atat timp cat aproapele nu apartine unui alt cult religios, nu este ateu si nu este homosexual (exact cum spunea cineva mai sus), deci prin simpla logica asta insemana ca ortodoxul este tolerant si nu judeca doar un alt ortodox. 

Asta trebuie sa se schimbe pentru ca nu face onoare nimanui.

Iar Elise, la fel ca tine probabil ca foarte multi alti nu au citit decizia CCR, ori nu au inteles-o iar asta este un alt lucru foarte grav. Nu poti pur si simplu sa vi sa faci petitii, sa injuri pe alti, sa spui ca a fost religia scoasa din scoli in conditiile in care nu stii despre ce este vorba ci doar ai preluat ideea din mass-media care este impartita. Ca da, se spune la Tv ca se doreste scoaterea religiei din scoli de tot, am auzit si eu asta de la oamenii ce imi permit sa ii numesc fanatici cum ar fi de ex Manuela Harabor, insa nu am vazut nimic concret. Si cine ar vrea sa faca asta totusi, pentru ca din cate stiu eu exista un proiect de lege care sa adapteze efectiv ora de religie si sa devina istoria religiilor unde copii nostri sa poate avea acces la mai multe informatii. Chiar nu ne dorim ca ei sa aibe mai multe informatii? Pai atunci suntem corecti fata de copii nostri? Sau vrem ca ei ca si noi sa stam in umbra si sa ne hranim cu informatii din publicul larg, informatii care sunt lansate intotdeauna su scop? Pentru ca daca acesta este cazul, eu voi opta mereu pentru cunoastere. Oamenii puternici sunt intotdeauna foarte bine informati, iar eu ca parinte imi voi dori intotdeauna ca copilul meu sa ajunga cineva. 

Insa pentru ca suntem corecti hai sa mai spunem si faptul ca biserica isi doreste scandal, isi doreste cearta si invrajbire pentru ca insusi ministrul invatamantului spunea ieri in cadrul unui interviu la Europa FM, ca pana ieri la ora 14 ca mai putin de 40% din elevii romani au depus o cerere pentru religie.

Eu consider ca biserica a fost in final pusa in fata faptelor si in acest caz ar fi nevoie sa recunoasca totusi ca in ultmii ani numarul parintilor ce au incredere in ora de relie a scazut. Si de ce s-a intamplat acest lucru?

Fix din cauza acelor cazuri pe care toata lumea spune sa nu le generalizam. Nici nu trebuie. Insa sunt din ce in ce mai mult. 

Iar biserica daca ar fi dat dovata de marinimie si ar fi vrut cu adevarat sa isi faca reclama, ar fi trebui sa o faca prin metode ce ar trebui sa fie o obijnuita pentru ei: fapte caritabile.

Pe cand biserica nu a vut niciodata sa faca public numarul de cantine sociale pe care le-a facut si le finanteaza, biserica nu vrea sa ne spuna cum anume ajuta ei credinciosul de rand, nu vad asociatii ale biserici implicate in cazurile oamenilor fara adapost, nu vad nimic de acest gen. Si sincer daca ar exista as fi primul dintre voluntari care ar lucra in acest sens.

Dar ce vad in schimb?

Vad hotelul  si spa-ul de lux de la Dorna Arini care a fost facut din fondurile biserici pentru ca mai apoi sa fie cedat catre familia unui preafericit, vad o biserica romana ce evacueaza un spital de copii pentru a-si lua cladirea pe care au revendicat-o, vad un preot ce evacueaza o familie cu multi copii din casa pentru ca la fel a revendicat si el pamantul, mai vad si masini de ultima generatie in curtile tuturor bisericilor, vad o biserica ortodoxa ce ia de la stat cu doua maini bani, pamanturi, cladiri, ferme si inteleg romanul ce se indeparteaza brusc de biserica.

As fi vrut sa vad astazi cum biserica se implica in cazul scolilor vechi care reprezinta un pericol pentru copii, sa le renoveze, sa ajute astfel comunitatea, apoi sa vorbeasca de religie obligatorie. Si atunci nici nu ar avea nimeni de comentat.

Cosmin

#3204 Re: Re:

2015-03-04 12:29

#57: Andrada - Re:  

 Penibil raspuns.Acum cum toti sunt de acord cu un lucru care era pe vremea aia este catalogat comunist.


Musafir

#3205 Re:

2015-03-04 16:30

#3165: -  

 corect


Musafir

#3206 Re: Re: Re:

2015-03-04 16:35

#3204: Cosmin - Re: Re:  

 Puiule, nu cunoști  nimic de pe vremea aceea și nici nu vrei. Istoria s-a născut cu tine după 1989.

Cine nu cunoaște istoria riscă să o repete.

Nu stii ce înseamnă să trăiești într-o dictatură comunistă,  nu știi  ce înseamnă să fii arestat numai pentru faptul că ai salutat pe cineva aflat in vizorul lor. Nu știi că elita acestei țări a fost aruncată in închisori și lagăre.  Nu știi că aceiași propagandă se făcea si prin anii de după război până prin anii 60 pentru a-i denigra pe țăranii mai înstăriți și pe cei care aveau o mică afacere, dar mai ales pe intelectuali și preoți.

Nu știia că toți aceștia au fost declarați dusmanii poporului, care sug sângele poporului. La fel si preoții.  Tuturor li s-a pus taxe și dări împovărătoare care i-au adus in sapă de lemn. Astfel,  prin aceste metode li s-a luat tot pământul și tot avutul. A urmat și nationalizarea.

S-au bucurat unii care nu aveau  nimic. Că toți terchea -berchea au ajuns mari in partid - și oricum mai in toate revoluțiile cei care ajung la putere sunt cei puțin educați și mai ales fără caracter.  

Apoi cu toții si-au dat pământul la colectivă obligat forțat și au devenit oameni complet dependenți de un stat k.g.b.-ist. Biserica a trecut si ea prin prigoană.  Preoți,  călugări, credincioșii au făcut și ei pușcărie.  Nu mai era voie să fii credincios.  Dar culmea! In închisori au rezistat tocmai datorită credinței.  Cu prețul vieții lor preoții au făcut vie biserica in închisoare.  I-au spovedit in mare secret pe creștini,  i-au împărtășit.  Împreună au cântat Hristos a inviat! in noaptea de înviere,  cu riscul de a fi băgați la carcera.

Pe mulți numai credința i-a ținut.  Când in sfârșit in 64 s-a dat amnistia, cu greu au mai putut să-si găsească de lucru pe măsura educației si pregătirii lor. Unii dintre ei au fost până la sfârșitul vieții lor urmăriți de Securitate. Printre aceștia și părinții Arsenie Boca și Nicolae Steinhardt. Dar și mulți alți preoți si călugări.  Rudele celor care nu aveau dosar bun  cu greu ajungeau la facultate.  Mama a trebuit să omita la angajarea prin anii 58-60 că părinții săi fuseseră țărani înstăriți- la acel moment săraci lipiți,  supraviețuind doar din mila copiilor ce-si găsiseră cu greu un loc de muncă la oraș!  

Iar despre credință- asemenea tovarășilor sovietici, nimeni nu mai trebuia să creadă in Dumnezeu.  Nimeni nu mai trebuia să se boteze sau cunune. Tineretul sub nicio formă nu trebuia să meargă la biserică,  la Sărbători.  S-a făcut un soi de compromis ca cei din afară să nu spună că nu există biserică  in Romania si nu se respectă drepturile fundamentale ale omului. Se făcea in școli și facultăți materialism dialectic și lecții de ateism. Cuvântul Dumnezeu fusese exilat din școli, de la locul de muncă, de la Tv, ziare etc. In noaptea de Paști eram aduși obligatoriu la liceu sau facultăți și ținuți până târziu ca să nu mergem la Inviere. Biserici nu se mai construiau, cu greu se renovau cele existente,  iar unele se dărâmau. Unele au scăpat vremelnic de la demolare pentru că oamenii au aparat biserca, punându-se cu trupurile lor in fața utilajelor!  Poți să uiți toate acestea? 

Când in sfârșit regimul a căzut, am crezut că martiriul acestui popor ne va reda printre altele, dreptul foarte important la credință.  Ca în sfârșit vom fi liberi să mergem la biserică,  să facem cruce când trecem pe lângă ea, să facem religia in școli așa cum fusese inainte de comunism, sa construim din nou biserici,  mai ales că orașele crescuseră foarte mult din 1945 pana în 1989 și nu construise aproape nimic nou in 44 de ani.Credeam că nu ne va mai fi teamă sau rușine ca suntem credincioși. Dar iată că spălarea pe creiere iarăși s-a făcut și prigoana revine prin semenii noștri care asemenea securistilor nu suportă credincioșii,  religia și pe Dumnezeu. 

Și cum faci ca s-o distrugi? Aplici sistemul dezbină și stăpânește! Adică îi asmuți pe unii împotriva altora, atei impotriva credincioșilor.  Faci orice să scoți religia din școli,  distrugi familia, satirizezi și blasfemiezi biserica și slujitorii ei. Lansezi prin media o vânătoare de vrăjitoare care au ca scop decredibilizarea bisericii. Pui pe unii și pe alții să facă tot felul de comentarii, cât mai neadevarate, printre unele adevărate și le spui de un miliard de ori până  când unii incep sa creadă.  Mai creezi și confuzie. Din când in cand lansezi un mare scandal pe care il folosești la maximum. 

Și apoi găsești țapi ispășitori- crestinii si popii teme predilecte. 

Iar unii le i-au nemestecate si le propagă.  Au senzația că ei au ajuns la aceste concluzii cu mintea lor neindoctrinata. Aceasta este de fapt manipularea! Să crezi  că tu singur, in chip logic ai ajuns la aceste concluzii. 

Când trăiești multe lucruri pe pielea ta, cam știi cum să privești ce și cum se petrec "intamplarile".

Și să vezi de unde și cum vine manipularea.

 

Florian

#3207 Re: Re:

2015-03-04 16:54

#2651: user name - Re:  

 Atunci ce e?:)))

musafir

#3208 Să nu fim OBLIGAȚI să depunem jurămînt....

2015-03-04 18:58

Ce valoare mai are jurămîntul .....depus în diferite instituții, dacă noi nu facem religia în școală....


Musafir

#3209

2015-03-04 19:39

Sper să trecem și peste această încercare, cu ajutorul lui Dumnezeu, și să devenim mai puternici-ce nu te doboară te întărește.Post ușor și Doamne ajută.Cu considerație MERI!

Musafir

#3210 Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-04 19:54

#3203: Julina - Re: Re: Re: 3195 

 Ce mai face BOR?

 În anul 2014, în lucrarea social-filantropică a Bisericii noastre au fost implicate un număr de 10.576 persoane, după cum urmează: 29 consilieri eparhiali, 25 inspectori eparhiali de specialitate şi eparhiali, 452 asistenţi sociali, 1.309 persoane cu diverse specializari (cadre didactice, cadre medicale, jurişti, psihologi etc), 8.761 voluntari şi membri ai comitetelor filantropice. În cursul anului 2014, atât în Bucureşti, cât şi în diferite localităţi din cuprinsul eparhiilor, s-a desfășurat activitate socială în cadrul a 785 de instituţii și servicii sociale. Având în vedere diversificarea continuă a serviciilor oferite, precum şi extinderea şi acreditarea centrelor, s-a impus o reorganizare integrată a activităţilor pe criterii de competenţă. La nivelul structurilor bisericești (centre eparhiale, protopopiate și parohii), diagrama aşezămintelor social-filantropice arată astfel: 158 cantine sociale și brutării, 51 instituții ce oferă servicii medicale și farmacii, 85 centre de zi pentru copii, 14 centre de zi pentru vârstnici, 44 centre rezidențiale vârstnici, 29 centre comunitare, 35 centre de tip familial, 38 grădinițe sociale și afterschool, 14 locuințe protejate, 94 centre de informare, de consiliere și centre de resurse, 1 instituție de învățământ pentru adulți, 21 centre de urgență (pentru persoane fără adăpost, pentru victime ale violenței domestice, pentru victime ale traficului de persoane), 21 campusuri de tabără, 63 centre educaționale și alte 117 instituții cu specific diferit. În cuprinsul eparhiilor, la nivelul structurilor eparhiale se află în derulare un număr de 576 proiecte și programe sociale, din care: 36 cu finanţare externă, 53 cu finanţare publică, 430 finanţate din fonduri proprii şi 57 cu finanţare mixtă.

  Asistenţa religioasă în unităţile militare, penitenciare, spitale şi aşezăminte de ocrotire socială este asigurată de un număr de 512 preoţi, dintre care: 151 în unităţi militare şi penitenciare şi 361 în spitale, aşezăminte de ocrotire socială, unități de învățământ etc. În toate unităţile menţionate mai sus, există în prezent un număr de 424 biserici şi capele sfințite, altele 88 aflându-se în diferite stadii de construcţie şi amenajare.

  Atât în cadrul aşezămintelor, cât şi prin intermediul programelor și proiectelor sociale, au primit asistenţă 87.474 de beneficiari, după cum urmează: a) 39.006 copii din aşezămintele sociale ale Bisericii, dar mai ales din familii sărace şi fără posibilităţi de întreţinere, sau cu părinţii aflaţi la muncă în alte ţări; b) 3.892 persoane cu dizabilităţi, cu deficienţe de vorbire, vedere şi auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependenţe, persoane infectate cu HIV/SIDA; c) 22.429 persoane vârstnice din aşezămintele de protecţie socială bisericeşti, din centrele sociale de tranzit şi adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie şi care prezentau grave probleme de sănătate; d) 19.857 şomeri, adulți în dificultate, victime ale traficului de persoane, victime ale violenței familiale, deţinuţi eliberaţi, victime ale calamităților naturale; e) 2.290 alte categorii. În cadrul activităţii filantropice s-au acordat ajutoare financiare directe în valoare de 10.855.632,03 lei şi ajutoare materiale în valoare estimată de 17.230.904,66 lei.

  În ansamblu, pentru susţinerea întregii activităţi de asistență socială și filantropică şi pentru sprijinirea sinistraților, în anul 2014, la nivelul Patriarhiei Române, s-au cheltuit 87.365.322,13 lei ș106.906 euro.

 În afară de acestea Biserica Ortodoxă Română a oferit Patriarhiei Antiohiei şi a Întregului Orient suma de 500 000 euro, în urma colectei desfăşurate la nivelul întregii Patriarhii Române pentru ajutorarea creştinilor din Siria şi Orientul Mijlociu, victime ale prigoanei şi violenţe

IPOCRITILOR

#3211

2015-03-04 20:15

3079 de comentarii, tot atatea personaje de-a dreptul scarboase, IPOCRITE, oameni care isi urla credinta si se declara ortodocsi, insa nu au cea mai mica legatura cu ortodoxia.

Daca toti acesti oameni ar fi cu adevarat ortodocsi, si daca tara asta ar fi formata in proportie de 90% de ortodocsi, nu am mai vedea pe strada femei machiate, femei cu capul descoperit, am vedea insa femei supuse care ar sta in bucatarie la cratita, avand grija de copii si inmultindu-se in fiecare an. 

Daca 90% din populatie ar fi ortodocsa, in tara asta nu s-ar mai citi decat biblia si cartea de rugaciuni, cluburile nu ar mai fi pline de tineri si in fiecare dimineata de duminica ar fi toata populatia in strada in fata bisericilor.

Faptul ca voi luati de la biblie doar ce va convine si ca respectati dogmele acestei religii in procent de 20%, nu va face ortodocsi. 

IAR DACA FACETI PETITI, DOVEDITI SI ALTFEL CA SUNTETI ASA DE CREDINCIOSI CUM SUSTINETI:

femei, lasati volanul, este pacat.

fara machiaj, este pacat.

fara vopsea de par, este pacat.

fara cercei sau bijuteri, este pacat.

fara tv sau alte materiale care sunt impotriva credintei, este pacat.

va iubiti copii mai mult decat pe dumnezeu, este pacat.

faceti sex de mai multe ori pe zi, pacat.

faceti sex in alta pozitie decat cea a misionarului, pacat.

folositi orice forma de contraceptie, pacat. 

intregul vostru univers nu se invarte in jurul lui dumnezeu, pacat.

etc.

deci pana la urma cum sunteti voi ortodocsi, CUM ESTE TARA ASTA ORTODOCSA? cand tot ce vad in jurul meu este o societate care nu are nimic in comun cu ce va dati.

IPOCRITILOR.

si asa ca sa va dovedesc cat de ipocriti sunteti, am sa va arat ce spune biserica asta pe care voi o iubiti asa de tare, iar daca nu respectati cel putin 85% din cele de mai jos, nu aveti ce cauta aici!

IPOCRITILOR.

Sursa : site-ul crestin-ortodox.ro

Indreptar pentru spovedanie ( Lista de pacate)

 

 

1. Am deznadajduit in ajutorul si mila lui Dumnezeu.

 

2. Am zis ca nu ma mai iarta Dumnezeu, ca sunt prea pacatos(pacatoasa) si tot in iad voi merge.

 

3. Am zis: daca vrea Dumnezeu ma mantuieste, daca nu, nu.

 

4. Am zis ca nu-mi ajuta Dumnezeu, ca m-a uitat Dumnezeu.

 

5. Am crezut sau am zis ca nu exista Dumnezeu, rai, iad. Am indoiala ca exista Dumnezeu, rai, iad etc., pentru ca nu le-am vazut.

 

6. Am socotit Sf. Scriptura mincinoasa. Nu cred in anumite minuni, intamplari povestite in Sf. Scriptura.

 

7. Nu suport sa se vorbeasca despre Dumnezeu

 

8. Am avut prea mare incredere in mila lui Dumnezeu zicand: oricat as pacatui, ma iarta Dumnezeu, ca El e bun.

 

9. Am avut gand de sinucidere.

 

10. Am fumat. M-am drogat (fumatul si drogurile sunt sinucidere). Am vandut tigari si/sau droguri.

 

11. Am injurat. Si de cele sfinte am zis (Grijanie, Biserica, icoana, candela, Dumnezeu, Hristos, tamaie, morti etc.)

 

12. N-am platit lucratorii. Nu le-am dat cat trebuia, cat m-am impacat cu ei. Nu i-am platit la timp. Am cumparat ceva si n-am platit.

 

13. Am asuprit pe slugi, pe saraci, pe orfani, pe vaduve, pe neputinciosi. I-am batjocorit.

 

14. Mi-am dorit moartea la necaz.

 

15. Am ucis oameni, cu voie sau fara voie. Poate din si din cauza mea, a murit cineva.

 

16. Am cartit la Dumnezeu la necazuri ca prea mi-e greu, ca de ce am pierdut tocmai eu, ca de ce sunt prigonit eu si pacatosii traiesc bine, ca nu-i bine, sau ca e prea e frig, cald, prea ploua etc., in loc sa am rabdare.

 

17. Am zis zau, sa mor eu, sa n-am parte de, sa chiorasc, etc.

 

18. Am fost nemultumit(a) cu starea mea (mai bine era asa decat asa).

 

19. Am jurat stramb. Am jurat ca voi face ceva rau.

 

20. Am blestemat. Si pe mine insumi (insami) m-am blestemat.

 

21. Am fost fatarnic(a), prefacut(a), lingusitor(oare), viclean(a).

 

22. Am vorbit cu mai multe intelesuri.

 

23. Am purtat vorba de colo-colo.

 

24. Am pagubit sufleteste si trupeste pe aproapele meu.

 

25. Am impiedicat pe aproapele meu sa dobandeasca ceva bun, din invidie si rautate.

 

26. Am clevetit, discutat, barfit, tinut contul altuia. Am clevetit pe parinti, pe preoti.

 

27. Am stricat numele bun al cuiva, barfindu-l si discutandu-l.

 

28. N-am inlaturat raul pe care l-am vazut venind peste aproapele meu pe cat mi-a stat in putinta.

 

29. Am imprumutat cu camata (dobanda) la persoane fizice.

 

30. Fiind scumpaci, am vandut cu pret prea mare.

 

31. Am fost la vrajitoare, ghicitoare, spiritism. Am facut farmece cuiva.

 

32. Stiu sa descant de rau. Stiu sa fac farmece.

 

33. Am trecut pe cei vii pe pomelnic la morti, ca sa le fie rau. Am „ intors lumanarile ” pentru raul dusmanilor.

 

34. Am purtat ata rosie sa nu ma deochi, am uns toate cu usturoi la Sf. Andrei, am purtat pelin la Rusalii, am purtat diferite obiecte de la vrajitoare date „ ca sa nu se mai prinda farmecele de mine ” , am facut focuri si am sarit peste ele si alte obiceiuri dracesti. Mi-am cautat norocul in zodii, cu papagalul.

 

35. Am crezut ca sufletul, dupa ce iese din om, trece in diferite animale (reincarnare).

 

36. Am batjocorit, lovit, batut pe cineva. Pe parinti, pe preoti.

 

37. Am judecat pe altii ce fac, ce zic, de ce sunt asa si nu altfel etc.

 

38. Am presupus, banuit pe altii.

 

39. Am fost iscoditor (iscoditoare).

 

40. Am luat ceea ce se cuvenea altuia.

 

41. Am pacalit, inselat pe cineva. Am vandut marfa rea ca marfa buna.

 

42. Am nedreptatit pe cineva.

 

43. Am imprumutat ceva si n-am dat inapoi.

 

44. Am ascuns in casa mea lucruri straine.

 

45. Am gasit lucruri straine si, stiind ale cui sunt, nu le-am dat inapoi.

 

46. Am furat ceva. De la stat (averea publica), sau de la om? De la biserica? De la straini sau de la parinti, de la rude? Pacatul acesta nu se iarta pana nu inapoiem lucrurile. Daca nu mai putem ‚ sa facem milostenie.

 

47. Am mutat hotarul ca sa iau din terenul vecinului.

 

48. Am ascuns furtisagul altuia. Am in casa vreun lucru de furat.

 

49. Am vandut sau am cumparat lucruri despre care banuiam sau stiam ca sunt de furat.

 

50. Am adunat bani cu acte false si cu viclesug.

 

51. N-am intors paguba facuta aproapelui, chiar si fara voie.

 

52. Din rautate, am stricat avere straina (semanaturi, pomi, masina etc.).

 

53. Am inselat statul, depunand declaratii de venit false.

 

54. Am mostenit cu buna stiinta avere agonisita prin pacate. N-am facut milostenie multa din ea.

 

55. Am dat sau am luat spaga (mita).

 

56. Am castigat bani prin metode necinstite.

 

57. M-am lacomit la avere, zgarcindu-ma la milostenie.

 

58. Sunt necumpatat(a) in cheltuieli. Dau bani pe lucruri de lux, care nu sunt strict necesare.

 

59. N-am ajutat biserica si pe saraci dupa putere.

 

60. Daca mi-au venit in gand pacate, m-am indulcit gandindu-ma la ele, in loc sa le alung imediat.

 

61. Am cautat momentul potrivit pentru a face un pacat (exemplu: hotul care cauta sa fure, curvarul care cauta femeie, etc.).

 

62. Am parat pe cineva cu scopul de a-i face rau.

 

63. Am mintit impotriva cuiva cu scopul de a-i face rau (marturie mincinoasa impotriva aproapelui).

 

64. Am maniat sau am scarbit pe cineva cu vorbe sau fapte urate. L-am facut sa ma urasca.

 

65. Port ura pe cineva. Tin minte raul. As vrea sa ma razbun. M-am bucurat de raul altuia.

 

66. Doresc raul cuiva. Doresc altora boala, necazuri, moarte, etc.

 

67. In timpul rugaciunii m-am gandit la altceva.

 

68. Am vorbit in timpul slujbei. M-am foit, m-am miscat de colo-colo prin biserica.

 

69. Nu mi-a fost gandul la slujba. M-am uitat ce fac altii, cu ce sunt imbracati.

 

70. Am mancat, am baut ceva pe ascuns.

 

71. M-am lacomit la mancare. Am mancat cu nesat.

 

72. M-am ametit la cap cu bauturi alcoolice. M-am imbatat. Am si varsat dupa aceea.

 

73. Am vrut sa fiu deasupra tuturor cu ceva anume daca nu cu totul.

 

74. Am facut din saracia sau din bogatia mea un motiv de lauda.

 

75. M-am mandrit, m-am falit, m-am trufit, m-am dat mare, m-am ingamfat, m-am infumurat. M-am mandrit cu copiii mei.

 

76. M-am laudat. Am o parere buna despre mine. Ma cred a fi cineva in comparatie cu altii. Nu mai e nimeni ca mine.

 

77. Imi place sa ma laude altii. Cand fac o fapta buna, astept laude de la altii si nu plata de la Dumnezeu.

 

78. Am incredere mare in mine, in loc sa am in Dumnezeu.

 

79. M-am crezut mai bun(a), mai credincios(oasa) ca altii, socotindu-i pe ei mai rai, prosti, necredinciosi, etc.

 

80. Am ras de pacatele si defectele altora. Si de faptele lor bune am ras.

 

81. Am laudat pacatele altora.

 

82. M-am lenevit a face rugaciune in fiecare dimineata, seara, la fiecare masa.

 

83. Am mancat de dulce in vreo zi de miercuri sau vineri.

 

84. N-am tinut cele 4 posturi de peste an.

 

85. Am tinut post negru sambata si duminica.

 

86. Am zis: mai pacat este sa poftesti mancarea de dulce, decat sa o mananci.

 

87. Am postit cand Biserica dezlega, exemplu miercuri si vineri cand era harti sau sambata si duminica cand se manca peste, socotind ca nu sunt bune aceste randuieli.

 

88. N-am pastrat curatie cu sotul (sotia): miercuri, vineri, sambata, duminica, luni; in cele 4 posturi de peste an; in timpul sarcinii si al ciclului lunar; 40 de zile dupa nastere.

 

89. N-am pastrat curatie cu sotul (sotia) cu acordul lui (ei), ci fara, incat putea sa cada in pacatul preacurviei.

 

90. Am luat pastile anticonceptionale, am folosit spermicide, ca sa nu fac copii.

 

91. Am facut pacatul onaniei ca sa nu fac copii, adica: am folosit prezervativ sau am varsat samanta afara ca barbat, iar ca femeie am folosit diafragma.

 

92. Am facut avort. Ca barbat, am dat voie sotiei sa faca avort.

 

93. Am folosit sterilet ca sa nu fac copii (steriletul provoaca avort).

 

94. M-am impreunat cu sotul (sotia) de mai multe ori in 24 de ore.

 

95. M-am impreunat cu sotul (sotia) in diferite pozitii,ca animalele.

 

96. M-am impreunat cu sotul (sotia) in vazul sau auzul copiilor mei, crezand ca sunt mici si nu stiu.

 

97. Am curvit. Am preacurvit.

 

98. Am ganduri de desfranare cu persoane de sex opus sau de acelasi sex. Cand imi

vin aceste ganduri, nu le departez, ci ma indulcesc cu ele, desi n-as vrea sa fac

pacatul.

 

99. Am preacurvit cu ruda, fin, nas, var, frate, fiu, fiica, nepot.

 

100. Am gandit sa preacurvesc sau chiar am preacurvit cu preot, preoteasa, calugar,

calugarita.

 

101. Am pipait alt trup pentru a simti si provoca placeri de desfrau.

 

102. Am trait necununat(a), adica in concubinaj.

 

103. M-am casatorit cu alta femeie, nefiind divortat de prima.

 

104. M-am culcat cu femeia mea dupa ce am divortat de ea.

 

105. M-am casatorit cu rudenie de sange, de cuscrie (nu se poate decat de la gradul al 8-lea in sus, altfel e pacatul amestecarii de sange).

 

106. Ca nas (nasa), m-am casatorit cu fina (finul) sau am dat voie copiilor mei sa se casatoreasca cu copiii finilor mei.

 

107. Mi s-au facut mai mult de trei cununii in biserica( cununia a 4-a este pacat).

 

108. Am facut pacatul malahiei singur(a) (adica atunci cand o persoana isi provoaca placere singura, masturbare). Acest pacat se numeste curvia cu diavolul.

 

109. Am facut pacatul malahiei cu alta persoana, unul la altul. Eu cu altul, altul cu mine, cu femeie, barbat cu barbat, femeie cu femeie, cu copii.

 

110. Am facut pacatul sodomiei (barbat cu barbat, femeie cu femeie).

 

111. Am facut pacatul gomoriei (prostii cu gura, sex oral).

 

112. Am preacurvit cu animale, pasari (zoofilie), cu copii (pedofilie)

 

113. Am privit filme, poze cu prostii. Am in casa poze, statui cu prostii.

 

114. Am vorbit prostii.

 

115. Am privit cu placere cum se impreunau animalele.

 

116. Am fost invidios (invidioasa). Mi-a parut rau de binele altuia. Imi pare rau ca altul are si eu nu. Invidia este aceeasi cu zavistia si pizma.

 

117. M-am lacomit la munca. Am muncit peste puteri, incat poate chiar m-am si imbolnavit.

 

118. Am mintit. Am obiceiul sa mint mereu.

 

119. Imi place sa „ infloresc ” lucrurile si povestile.

 

120. Am dracuit. Am dat naibii. Si pe mine insumi m-am dat dracului. Am zis: „ sa fiu al naibii ” , „ sa ma ia ” .

 

121. Am muncit in duminici si sarbatori.

 

122. Am lipsit de la biserica in duminici si sarbatori. In timpul slujbei nu m-am rugat, ci am dormit ori m-am ocupat cu lucruri desarte, am fost la targ etc.

 

123. Daca am fost la biserica, n-am dat pomelnic si n-am aprins lumanari.

 

124. Am stat in fata la toti in biserica. I-am dat la o parte pe altii, zicandu-le ca stau pe locul meu.

Show replies (1) Returnează


Musafir

#3212 Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-04 20:30

#3203: Julina - Re: Re: Re: 3195 

1) Că se vrea scoaterea din şcoli, şi că se luptă cu învrăjbire pentru asta, şi că unii fac alergie doar la auzul cuvântului, este un lucru foarte uşor de remarcat.

2) Cât priveşte decizia CCR nr.669/2014, am citit-o de multe ori şi cu pixul în mână. Nu aceea este cea care dă unui om bun, cum este Manuela Hărăbor, care are mult mai multă „ştiinţă” de Dumnezeu şi cunoaştere a vieţii decât o au foarte mulţi. Aici este un alt fel de război, care are alte arme şi tertipuri.

3) La şcoală se face EDUCAŢIE, se DAU INFORMAŢII şi se modelează caractere.

De aceea este bine că avem şansa de a avea informaţii la şcoală care au legătură cu spiritualitatea acestui popor, cu istoria lui, cu civilizaţia europeană şi nu numai. Privăm copilul de nişte informaţii pe care nu le va putea lua decât cu greu mai târziu. În rest, crezi că morala creştină strică cuiva? Şcoala nu face prozelitism, ea doar informează, nu obligă la nimic. Deci, este bine să nu pierdem posibilitatea de a face religie.

Căci fără să cunoşti SPIRITUL unui fenomen şi amănunte din interior, n-ai cum vorbeşti despre el. Vei putea să vorbeşti orice, dacă aduni de ici de colo informaţii. Chiar zeci de cărţi cum spui. Căci religia inseamnă mai mult decât o sumă de cuvinte, fapte, date. 

Iar din Biserică facem parte 86% din populaţia acestei ţări. Şi eu fac parte din Biserică, şi eu sunt Biserica şi nu este normal să nu ştiu la nivel mediu cultural ce este ea.


Musafir

#3213 Re:

2015-03-04 20:46

#3211: IPOCRITILOR -  

 Nu ştiu cine eşti şi ce faci, dar nici măcar ORTODOXIE nu scrii corect.

Lasă morala - nu judeca, ca să nu fii judecat! Sunt destui care să-i mustre pe creştini când greşesc. Şi greşesc. Eu sunt primul care greşesc. Ca toţi oamenii de pe acest pământ. Dar ştii bine că cine are duhovnic, are cine să-i îndrume.

Altfel, fiecare om are momentul lui când vine din proprie convingere la Biserică.

Pentru că atunci s-a maturizat. Poate femeia machiată are o virtute pe care nici tu nu o ai. Aşa că lasă morala. Şi-ţi spun ca unul care merg de zeci de ani la biserică, am duhovnic.

Poate nu ştii importanţa acestui moment în care religia este aproape scoasă, cu ură din şcoală, după ce acum 25 de ani am crezut că libertatea nu ne va mai fii niciodată agresată şi terfelită de duşmanii lui Hristos.

Căci nu-i momentul, nici locul, nici audienţa cea care să înţeleagă ce trebuie din ce spui.

Dar poate rostul tău este să faci diversiune... şi asta faci.

Am incercat să-ţi răspund ca şi cum ai fii sincer interesat de virtuţiile creştinilor.

Unele amănunte date de tine NU SUNT sub nicio formă luate din cărţi ortodoxe.

Ci din cu totul alte surse de informaţie, cel puţin dubioase.


Musafir

#3214 Re:

2015-03-04 20:52

#3209: -  

 Grea încercare! Ce nu ne ucide, ne face mai puternici.

Abia acum conştientizăm cât de important este să se poate vorbi liber în şcoli despre Dumnezeu. Şi iarăşi, ne plânge sufletul pentru că ne-am uitat istoria, chiar şi cea recentă.


Musafir

#3215 Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-04 21:10

#3203: Julina - Re: Re: Re: 3195 

Citat „Eu consider ca biserica a fost in final pusa in fata faptelor si in acest caz ar fi nevoie sa recunoasca totusi ca in ultmii ani numarul parintilor ce au incredere in ora de relie a scazut. Si de ce s-a intamplat acest lucru?”

Asta zici tu. Dar crezi că părinţii sunt avizaţi? Şi ştiu măcar importanţa gestului pe care îl fac?

Nici ei înşişi nu prea merg la biserică. Iar dacă merg din când în când, nu stau nici prea mult în biserică, participă prea mult la slujbă, iar la predică, dacă râmân, nu prea înţeleg cu adevărat tot ce se spune.

Aşa că, dacă unul îi spune ceva, zice da, hai să nu mai facă religia, ce să se mai streseze copilul.

Şi nici nu a avut timp să-şi dea seama ce este în spatele acestui efort uriaş să înlăture biserica din şcoală, din identitatea românească, culturală şi istorică.

Pe de altă parte, este important ca românul să nu se mai gândească la Dumnezeu.

Francezii însă discută serios introducerea religiei în şcoli. Pentru că au pierdut enorm prin lipsa acesteia din şcoli...

Şi mai sunt vreo 25 de ţări în Europa care fac ore de religie. Inii dau şi examene - în Germania. Alţii fac 2 ore de religie pe săptămână. La unii nu există nici posibilitatea de a renunţa la ora de religie.


Musafir

#3216 Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-05 03:35

#3203: Julina - Re: Re: Re: 3195 

 Matei 13:41-42, ce ati prezentat dumneavoastra, se refera la Judecata sufletului, dupa moarte. Toti oamenii care fac faradelegi, toti cei care fac rau, de exemplu crime si alte nenorociri, si nu se pocaiesc, nu regreta fapta rea, nu le pare rau nici pe patul de moarte (si exista astfel de oameni), vor ajunge in iad. Acela este iadul.
Omul are aceasta viata, pentru a-si indrepta faptele rele, dincolo nu se mai poate face mare lucru, decat daca cei din familie se roaga, pentru persoana respectiva.
Exista oameni care fac rau si nu regreta, ba chiar le place. Spre exemplu, exista criminali, care si-au marturisit crimele cu sange rece, neavand nicio urma de regret, in fata parintilor victimei.
Ce ar mai putea sa faca Dumnezeu pentru ei?
Avem invatatura Lui Hristos, daca vrem sa ascultam bine, daca nu, asta e.
Avem aceasta viata, pentru a ne indrepta, iar Dumnezeu iarta, orice pacat, oricat de mare ar fi, chiar si o crima, daca omul se intoarce la El, regreta si se caieste de tot ce a facut, schimbandu-si viata in bine. Sunt pline inchisorile de oameni, care s-au indreptat, prin invatatura Lui Hristos.
Noi ne alegem calea.

Referitor la Vechiul Testament, eu nu-l contest, nu-l pun la indoiala, eu spun doar ca in mare  parte   s-a  amestecat cuvantul omului, cu cuvantul Lui Dumnezeu. In Vechiul Testament ne vorbesc proorocii, iar in Noul Testament, Dumnezeu insusi-Ioan capitol 10:30: “Eu şi Tatăl una suntem."
Vechiul Testament mai prezinta si foarte multe lucruri din istoria poporului evreu. Toate popoarele au istoria lor.
Noul Testament, nu poate fi contestat vreodata.
Spre deosebire de celelalte revelatii ale lui Dumnezeu, Domnul Iisus Hristos este imaginea cea mai evidenta si mai directa a lui Dumnezeu, iar peste cuvintele si faptele Sale, nu se poate trece asa usor. Daca analizam putin toate religiile majore ale lumii vom vedea ca Buddha, Mahomed, Confucius, Moise... s-au considerat toti invatatori sau profeti. Niciunul dintre ei nu a pretins vreodata ca ar fi egal cu Dumnezeu. Insa Domnul Iisus Hristos a sustinut ca El este egal cu Dumnezeu. Aceasta il deosebeste pe Iisus de toti ceilalti. El a spus ca Dumnezeu exista si chiar acum va uitati la El. Cand vorbea despre Tatal Sau din Ceruri, nu vorbea despre cineva separat de El, ci despre cineva cu care era intr-o unitate extrem de stransa, necunoscuta oamenilor. Iisus a spus ca cine L-a vazut pe El L-a vazut pe Tatal si ca cine crede in El crede in Tatal. El a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii." El a sustinut ca are calitati pe care le are doar Dumnezeu: de a le ierta pacatele oamenilor, de a-i elibera de obiceiurile pacatoase, de a le da o viata bogata si viata vesnica in ceruri. Spre deosebire de alti invatatori care ii determinau pe oameni sa se concentreze asupra cuvintelor lor, Iisus ii conduce pe oameni spre Sine. El n-a spus: „Urmaţi cuvintele Mele şi veţi găsi adevărul." Ci: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine."
Domnul Iisus Hristos a adus dovezi ca El este cu adevarat Fiul Lui Dumnezeu: A facut ceea ce oamenii nu pot face. A facut minuni. A vindecat bolnavi: orbi, schiopi, surzi; a inviat oameni din morti. A dovedit ca are putere asupra lucrurilor: a inmultit mancarea intr-atat încat au putut manca pe saturate cateva mii de oameni. A facut minuni si in ce priveste natura: a mers pe lac, a poruncit unei furtuni puternice sa inceteze. El a spus oamenilor ca daca nu vor sa creada ceea ce le spune, ar trebui sa creada in El macar fiindca vad minunile pe care le face.
La toate aceste minuni, 12 apostoli au fost martori si au scris despre ele.
Cei 12 apostoli si alti mii de sfinti au dus mai departe credinta in Sfanta Treime, lasata de Hristos.
Mai presus de toate, Domnul Iisus Hristos, ne-a lasat o invatatura desavarsita, iubirea aproapelui, iubirea vrajmasilor, iertarea etc.


Credinciosul si ateul, daca nu dau dovada de toleranta, sunt amandoi la fel. Unul cunoaste invatatura Lui Hristos, dar n-o urmeaza, celalalt nu stie nimic despre Hristos.


Botezul este si el necesar, este o protectie divina si face parte tot din invatatura Lui Hristos:
Trimitind pe Sf. Apostoli la propovaduire, Mantuitorul le spune: “Drept aceea, mergand invatati toate neamurile, botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sf. Duh” (Matei 28, 19).
Prin botez, ne unim cu Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh si se iarta pacatele stramosilor.
Sunt multe lucruri de spus despre botez, va asigur ca are si el rostul sau, in viata crestinului.


Nu spun ca omul ar deveni mai bun, prin ora de religie, dar l-ar ajuta in viata, sa deosebeasca binele de rau. Religia era necesara in scoli, ca orice alta materie, pentru simplul fapt ca nu i-ar fi invatat nimic rau, pe copii. O sa constatati asta, cu trecerea timpului.



Musafir

#3217

2015-03-05 08:51

rusine voua pt manipulare!
""Pentru a confirma semnătura dvs. sau pentru a elimina semnătura, vă rugăm accesați următoarea pagină:
"http://www.petitieonline.com/v/27692574/V9G78E"
accesand aceasta pagina am obtinut fara voia mea""Semnătura dvs. a fost confirmată. "" ceea ce este o mizerie; poate nu intrebarea in sine e problema, ci faptul ca imi IMPUNETI un raspuns.
cine sunteti voi? de unde ati aparut? de unde aveti adresa mea? MIZERIE MORALA ceea ce ati facut acum cu semnatura mea !
Julina

#3218 Re: Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-05 10:12

#3215: - Re: Re: Re: Re: 3195 

Francezi vor introduce religia in scoli, probabil de la anul, insa nu in mod confesional. Defapt, intreaba un francez si probabil va rade de ideea asta.

Ideea stautului Francez este bine venita de astfel pentru ca la aceste ore de religie ei vor invata istoria si marile religie. De exemplu vor stii ce inseamna Allah pentru musulmani, dece evreii nu-l recunosc pe Isus, etc. De altfel singurul lor scop este ca cetatenii sa fie mai informati si sa invete in final sa fie toleranti cu celelate religi. 

Nu vei vedea in veci in Franta, Germania, Anglia, ca profesorul sa puna elevul in clasa sa faca matanii sau rugaciuni. 


Musafir

#3219 Re: Re:

2015-03-05 10:35

#3213: - Re:  

 Sursa dubioasa?

Am prezentat sursa ca fiind site-ul crestinortodox.ro

In afara de asta, cu o simpla cautare pe google "indreptar de spovedanie" o sa il gasesti raspandit peste tot. Inclusiv pe cuvantul-ortodox.ro, unde apare ca fiind intocmit de Preafericitul Parinte Martir  Constantin Sarbu insa intr-o forma mai restransa dar ataca aceleasi subiecte:

"M-am împodobit şi m-am fardat ca să plac altora şi mi-a făcut plăcere să ademenesc sau să fiu admirată de bărbaţi străini."

"Nu m-am supus bărbatului în tot şi toate, aşa cum porunceşte Domnul."

Iar pe acelasi site gasim varianta mult mai eleborata compusa de Valeriu Gafencu.

Acest indreptar de spovedanie l-a primit baietelul meu anul trecut in clasa a 5-a, au fost pusi in clasa sa citeasca fiecare idem in parte iar profesorul de religie le-a explicat fiecare pacat. De la faptul ca este mare pacat ca mama sa poarte cercei, bijuterii, sa se gateasca si sa nu isi vada in schimb de atributiile ei de "maica buna", hranitoare, care sa aiba grija de copii si de barbatul ei. 

Pana la faptul ca este pacat si pedepsit aspru daca odata ajunsi la varsta majoratului, atunci cand au un servici si primesc salariu, sa nu faca "milostenie"la biserica in fiecare luna. Sa dea un procent din banii lor "sfintei biserici".

Si tot nu am dreptate?

 Daca astea sunt motivele mele care m-au facut sa imi retrag copilul de ora religie, inseamna ca sunt eu prea pacatoasa iar voi sunteti preacurate. Ca daca nu, nu aveti ce cauta aici.

Acelasi profesor al baiatului, mi-a spus atunci cand am mers sa discut personal cu el, ca pe Dumnezeu si legilele Lui nu le scoatem din conjunctura. Nu ne facem noi un propriu Dumnezeu care ne place si ne consideram crestini ortodoxi. Ori tinem de sfintele invataturi cap coada, ori ne-am indepartat de cuvantul Domnului din cauza sectarilor. 

Deci sa sa fie dragi parinti? Sunteti sau nu crestini? CAP-COADA?

 


Musafir

#3220 ateilor

2015-03-05 11:50

ateii sunt cei mai înverșunați fanatici . dovezi? ei au ucis mii de tineri de intelectuali în perioada comunistă în ROMÂNIA.  pentru simplu motiv că erau creștini. azi ce fac ateii ? vorbesc de TOLERANȚĂ. unde este toleranța lor ,unde a fost toleranța lor când ei au  ucis? asta este realitatea și istoria. și folosesc MINCIUNA pentru a dezinforma ,a devia percepția adevărului a oamenilor de bună credință. asta fac ateii. ce apără ei de fapt? îi apără pe oameni de Dumnezeu. de fapt puii comuniștilor din trecut luptă contra lui Dumnezeu și a credinței și azi. ei vor să scoată pe Hristos din școli ,din orice loc public,din sufletele copiilor. pentru că nu îl suportă. ce vor să pună în locul lui Hristos? nimic. se pun pe ei și ideologia lor delirantă adică omul este un animal ,lumea este o junglă cel puternic trăiește șel slab dispare viața se termină la mormânt nu există nimic după moarte  . știu că voi fi etichetat intolerant pentru comentariu.

ateii propovăduiesc moartea . creștinii propovăduiesc Învierea. asta e diferența.

ateii au cultura morții ,creștinii au cultura învierii.


Musafir

#3221 Re: Re: Re: celui deranjat de problema spovedaniei

2015-03-05 11:53

#3219: - Re: Re:  

 și cam ce păcate consideri tu cu mintea ta că ar trebui păstrate din lista aia și spovedite și care eliminate ca false păcate? dacă tot te iei de o listă cu păcate. tu ce păcate mărturisești?

Julina

#3222 Re: Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-05 12:04

#3210: - Re: Re: Re: Re: 3195 

 Okay, hai sa o luam pe puncte si sa lucram ordonat.

1) anul trecut, in cadrul unui episod "In premiera", jurnalisti Rise Project (un grup de oameni tineri si foarte apreciati), au vrut sa prezinte aceste lucruri pas cu pas insa au fost loviti de usa aruncata in fata lor de patriarhie. Totusi, s-au facut investigatii.

Ce aflam?

158 Cantine sociale si brutarii zice patriarhia in document. Jurnalisti au vrut sa merga sa filmeze, insa in afara de un numar de cantine sociale si asezaminte sociate, patriarhia nu a vrut sa dea public nimic. Cum ar fi de exemplu adresele acestor cantine, pentru a fi prezentate public. Jurnalisti au presat si in final au primit un nume de cantina aflat in satul Cobadin, unde patriarhia sustine ca se afla o cantina sociala a bisericii. Odata ajunsi insa acolo, jurnalisti afla cu stupoare ca aceasta cantina este a bisericii doar cu numele, din moment ce ea este sustinuta financiar de primarie si atat. La intrebarea "cati bani vin de la biserica", primarul raspunde : "0 lei, 0 bani". Totusi sa notam ca in imagini, copii care beneficiaza de o masa calda data de PRIMARIE, spun tatal nostru.

Brutarii stim toti ca are patriarhia, insa nu am vazut ca pleaca painea gratis de acolo. Este doar o alta forma de afacere pe care biserica o intreprinde, dupa cum am tot vazut in cadrul emisiunilor de stiri in ultimi ani. Mai exact, dupa ce Daniel a devenit patriarh. 

51 de institutii ce ofera servicii medicale si farmacii. Adica un alt tip de afacere. De retinut ca branch-ul medical al bisericii numit "Providenta" nu este un spital gratuit si nici clinicile mai mici nu sunt. Acolo mergi ca la orice alt spital, cu trimitere de la medicul de familie, iar analizele si tratamentul sunt decontate de casa nationala de asigurari de sanate.  Nici urma de gratuitate undeva. A fost o stire facuta in acest sens la TV, unde angajati explicau clar ca nu trebuie sa fi crestin ca sa mergi la clinica, dar nici benefici nu exista fata de spitalele de stat. Asta bineinteles, in afara faptului ca spitalul este nou si are conditii decente. La farmacie, la fel. Nu primesti medicamente gratuite. 

Centre comunitare patronate de biserica.  Nici in acest caz biserica nu a vrut sa dea lista exacta cu adresa si tot a acestor centre, insa stiu personal de la cineva care isi duce copilul intr-un aftershool in proprietatea biserici ca SE PLATESTE. Respectiv, cunostinta mea isi ducea copilul intr-un afterschool inainte unde platea in jur de 550 de lei cu engleza. La cel al biserici plateste 460 lei, insa nu exista engleza sau alte optiuni. Doar supraveghere, lectii si masa, iar serviciul este contra cost, asa ca nu incape vorba de munca social-filantropica.

Tot in materialul facut de cei de la Rise Project vedem cum biserica ia de la stat o ferma (Segarcea) pe care promite sa o transforme in asezamant pentru persoanele nevoiase. Nu se intampla nimic, ba mai mult este daramata, livada este taiata si un preot ne raspunde la intrebarea "cand vor fi facute centrele de ajutor?" cu "Pai, se faca asa usor? batem din palme? cand o vrea Dumnezeu se face."

Mai tarziu vedem cum biserica ia de la stat 120 cladiri amplasate pe un vast teren, o fosta unitate militara. Schimbul este facut sub acelasi pretext: statul da proprietatea, biserica face centru de ajutor. Statul isi face datoria si la fel face si biserica pentru ca scrie pe peretii exteriori ai cladirilor ca acolo sunt centre de ajutor, insa inuntru totul este parasit. Nu uita insa biserica sa defriseze padurea ce imprejmuieste unitatea militara si valorifica lemnul pentru a face fapte "filantropice". 

La fel si in puhoiul de centre de ajutor pentru persoane fara adaport, persoane abzuate, etc. Biserica merge atunci cand primariile fac un astfel de centru, "binecuvanteaza"o trece in CV si atat, pentru ca daca ar fi altfel, nu vad nici un motiv pentru care nu ar da cu subiect si predicat, lista acestor centre. Cu adresa in primul rand ca sa o localizam , apoi sa ne spuna cum cheltuie banii, ce cumpara. Transparenta. Iar negarea acestor lucruri nu naste decat suspiciuni. 

Si de ce am fi noi suspiciosi?

Pai cum sa nu fim avand in vedere ca biserica isi inchide portile pentru credinciosii sai atunci cand ei au cea mai mare nevoie? Cum s-a intamplat in 2012 cand oamenii fara adapost au murit de frig pe strada iar bisericile au fost inchise. Iar apoi culmea, cand cineva vrea sa puna intrebarea patriarhiei ei reactioneza asa:

aici

Avem mai sus notat si asistenta in penitenciare si spitale. 

Eh... aici am multe de zis.

Incep de la un exemplu scurt, atunci cand patriarhia vine si face o biserica in spital, din banii donati, bani de la stat si fonduri proprii, automat pamantul de sub biserica si pamantul ce impresmuieste biserica( vreo 3.9 m parca), devine al patriarhiei prin lege. Asta este punctul 1. 

Cu toti stim ca in majoritatea spitalelor exista o bisericuta facuta pentru bonlavi, insa stiati ca unele spitale au chiar 3?

Alt lucru care a intervenit anul trecut, intr-un mod foare tacut cel putin pentru presa si opinia piblica, a fost ca printr-un acord facut intre minister si patriarhie, preoti care slujesc in spitale nu mai au salariu doar de la patriarhie, ci  mai nou sunt angajati si spitalelor in departamentul administrativ si incaseaza salarii mult peste cel mediu. 

La fel se inatampla si cu penitenciarele.

Deci unde este munca social-filantropica?

Unde este smerenia, milostenia cand un mare spital din bucuresti se lupta de ani buni sa isi ia inapoi 2500 mp de teren ocupati abuziv de catre un popa, asta dupa ce a cerut si i-sa dat 2000mp pentru biserica cu curte si intrare, apoi a luat cu voia lui Dumnezeu inca 2500 pentru vila (casa parohiala) , sera de legume, si parcarea automobilelor de lux. Si nu stiu cum se face, ca nimeni nu pare sa il poata da afara de acolo, mai ales ca in general mai marii din institutii primesc telefoane de la patriarhie cand se incearca rezolvarea conflictului. 

Sa fie asta munca social filantropica?

Aici as mai putea da cateva exemple, insa ca reflex, intotdeauna oamenii spun : sunt cazuri izolate. Sa fie ele? Nu-s cam multe ca sa fie o chestie izolate? ca mie sincer mi-se pare izolat cazul unui alt preot din filmul de care va spuneam, care este de acord ca biserica nu are lagatura cu ce ar trebui sa fie despre. Doar bunatatea este un caz izolat in zilele noastre. 

Iar pentru ca nu conteaza de ce parte esti, trebuie neaparat sa te informezi, gasiti documentarul complet  mai jos. 

"sa fie primit"


Musafir

#3223 Re: Re: Re: Re: celui deranjat de problema spovedaniei

2015-03-05 12:08

#3221: - Re: Re: Re: celui deranjat de problema spovedaniei  

 Eu nu consider nimic. SUBLINIEZ   faptul ca daca nu respectati acele "porunci"care cica sunt derivate din cele 10, atunci nu aveti ce cauta aici numindu-va ortodoxi. Si ma gandesc, sunt 90% din romani calugari? Pocaiti? ca nu prea vad asa ceva.

Iar asta inseamna IPOCRIZIE.

 


Musafir

#3224 Re: ateilor

2015-03-05 12:45

#3220: - ateilor  

 De unde aceasta confuzia precum ca toti cei care nu vor sa isi trimita copii sa faca religie, sunt atei? Nu o inteleg pur si simplu.

La fel cum nu inteleg de ce se spune ca cei care nu vor ca si copii lor sa faca religie, vor ca religia in modul confesional sa fie scoasa din scoala. Cine a spus asta? UNDE? CAND?

Pentru mie lucrurile sunt extrem de clare si nu vad de ce nu ar fi asa si pentru ceilalti, asta bineinteles daca nu cumva cei care scriu aici sunt fie profesori de religie, fie preoti sau parinti care au facut o fixatie pentru acest subiect.

SE VORBESTE DESPRE O LUPTA? Intre cine?

Avem doua parti.

Niste parinti care nu vor ca si copii lor sa fie inscrisi obligatoriu la ora de religie, si in final forul superior a dat o decizie ce trebuie respectata. 

Si mai avem o parte a parintilor care vor ca copii lor sa faca religie. Bun. CINE-I OPRESTE?

 


Musafir

#3225 Re: Re: Re: Re: Re: celui deranjat de problema spovedaniei

2015-03-05 13:19

#3223: - Re: Re: Re: Re: celui deranjat de problema spovedaniei  

 Habar n-ai ce înseamnă de fapt o spovedanie. Faci o gravă confuyie în cele 10 porunci ale Vechiului Testament și păcatele pe care le avem, derivate din cele 10 porunci în mod direct sau indirect.

Sigur că TOTUL pe lumea asta trebuie luat in context.

Tu ai prins un fir, și mergi pe el. Dar într-un sens invers. Pui etichete, înscrii, cataloghezi și judeci după CUM CREZI CĂ AR FII PRACTICA ȘI GÂNDIREA ORTODOXĂ.

Nu este așa: DUMNEZEU ESTE IUBIRE. Iar un preot bun, la care mergi cu tot sufletul pentru ca TU DE FAPT VREI SĂ MERGI SPRE DUMNEZEU, te va povățui cum se cuvine, și dacă VEI SIMȚI NEVOIA SĂ TE SPOVEDEȘTI, vei vedea că acel îndrumar este doar orientativ, NICIUN PREOT NU SPOVEDEȘTE DUPĂ ÎNDRUMAR, iar la spovedanie vei afla cu adevărat și ce este păcatul și cum este de fapt el tratat în Biserica Ortodoxă.

Nu înțeleg de fapt împotriva cui te războiești: împotriva unui îndrumar, al Bisericii, al creștinilor? 

Vezi, că de la teorie și până la trăire sunt multe de aflat și de pus în practică.

Religia din școală dă doar niște noțiuni.

Până la urmă, păcatul este cel care rupe legătura dintre tine și Dumnezeu. De aici trebuie pornit. Restul sunt înterpretări și catalogări gratuite și forțate.

Pentru că n-ai înțeles fondul. Ai rămas la ambalaj.