Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#3251

2015-03-06 10:35

Fara Dumnezeu,noi nu avem nimic si nu suntem nimic.Suntem ca frunza-n vânt, ratacim pe caile vietii in toate sensurile si apoi cadem la pamant!
Religia in scoli in vremurile pe care le traieste omenirea acum, este o necesitate, copiii nostri, care sunt viitorul de maine al omenirii, numai prin religie isi pot gasi calea cea dreapta, "calea Adevaruui", care este Domnul nostrum IISUS Hristos. Sper ca Bunul Dumnezeu, sa le dea intelepciunea necesara guvernantilor nostril, pentru a lua decizia cea dreapta.
Virginia

Musafir

#3252

2015-03-06 11:18

Decizia CCR este un act antiromanesc, drept pentru care trebuie dusa la gunoiul Istoriei!!!
Julina

#3253 Re: Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-06 11:30

#3246: - Re: Re: Re: Re: 3195 

 Aici gresiti. Nu am plecat cu ideei preconcepute pentru ca nu am avut posibilitatea sa cunosc altceva inainte. Am facut religie la scoala din clasa a I-a pana in a 12-a pentru ca nu am stiu efectiv ca pot renunta. Sau mai bine zis, cand am vrut sa renunt pentru ca nu m-am mai regasit in tot ce se intampla la ora de religie, nu mi-sa dat voie. Singura scuza pe care scoala o accepta era o adeverinta de la un alt cult religios care sa garanteze faptul ca eu renunt "motivat"la ora de religie. 

Si asta nu se intampla in vre-un sat uitat al tarii, ci chiar aici in Bucuresti in cadrul unui liceu ce astazi este considerat de top.

Sunt insa de acord cu dvs. cand spuneti ca este bine ca toti sa aibe sansa de a studia religia. Nu am suflat nici un cuvant impotriva, pentru ca sunt adepta cunoasterii. Totodata sunt adepta respectarii drepturilor omului si este imperios necesar ca acest studiu al religie sa fie complet si prezentat elevului intr-o oferta educationala care sa satisfaca toate nevoile. In timp ce avem ora de religie confesionala, ar trebui sa avem ca optiune si  istoria religiilor, etica, sau derivate ale acestor materii alcatuite in asa fel incat sa fie pe intelesul celor mici. Caci desi de partea parintilor "pro-ora de religie" se striga in gura mare ca noi ceilalti care nu vrem suntem fie atei, fie vrem sa fie scoasa religia din scoala cu totul, nu este adevarat. 

Ce drept am eu sa va spun dvs sa nu va inscrieti copilul la religie confesionala?

Ce drept aveti dvs sa imi spuneti sa imi inscriu copilul la religie confesionala?

Si ce drept au directorii de scoli sa ne ameninte pe noi parinti ca daca nu optam pentru religie, atunci ne vor lasa copii pe holuri in timpul acestei ore?

Cine iese in pierdere aici?

Noi, cei care nu avem optiuni viabile. Cei carora nu li-se ofera optiuni de a ne inscrie copii la alte materii care sa ii tina ocupati in timp ce colegii lor studiaza religia in forma confesionala. Deci in final se vorbeste despre o lupta absolut gratuit.

zburlici

#3254 Religia obligatorie in scoli? Clar NU !

2015-03-06 12:21

Intradevar, este buna, adica traiesc cu speranta ca tinde sa ajunga la maturitate, dar sa fie predata in scoala, o doctrina de oricare ar fi ea, nu sunt deacord. Parintii care doresc religie o pot face la Biserica, sau chiar mai mult, pot cere ora de religie facultativ.

Oricum nu inteleg ce are Dumnezeu cu religia, Biserica este o institutie ca si oricare alta, ca ei pretind ca il reprexinta pe Dumnezeu, foarte bine, este punctul lor de vedere si chiar mai mult sa vedem cam ce a facut biserica in numele Domnului:

https://noapteafaraluna.wordpress.com/2013/04/01/ capitolul-4-biserica-ajunge-la-putere-evul-intunecat/

Juliana

#3255 Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 12:28

#3247: - Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

 Eu nu spun absolut nimic. Doar am pus problema faptului ca noi Romanii nu suntem un stat izolat, un stat in care putem sa mergem la infinit cu niste cutume si obiceiuri ce ataca sistematic drepturile minoritatii, pentru ca asta nu inseamna democratie ci este definita ca fiind o dictatura a majoritatii. 

Romania se afla de 8 ani intr-un continuu proces de adaptare care va mai dura ceva timp, si dupa cum vedeti, facem aceasta adaptare in etape. Telul fiind unul singur, ca in maxim 10 ani sa putem sa fim cetateni europeni bine definiti atat la nivel individual, cat si la nivel de stat. La fel cum intrarea in spatiul Schengen este o prioritatea, apoi trecerea la euro, secularizarea va si si ea un proces firesc. Tine de civilizatie si se separarea corecta a bisericii de stat. 

Si nu am insinuat ca bisericile vor disparea, insa se vor imputina cu siguranta odata pusa biserica romana in punctul in care singura sursa de venit a acesteia va fi contributia credinciosului si eventualul profit al afacerilor bisericesti. Lucru care este de altfel natural sa se intample.

Am facut o paralela catre tarile occidentale pentru ca ei s-au lovit de acest fenoment. Biserica in occident s-a vazut la un moment dat in imposibilitatea de a sustine financiar intretinerea tuturor bisericilor, asa ca s-au restrans si au scos cladirile la vanzare. 

Din nou folositi mai sus un atac la persoana ca mi-se pare cel putin nepotrivit. Nu sunteti in masura sa cunoasteti daca eu am o parte spirituala sau nu, si nici nu sunteti in masura sa decideti daca doar crestinii ortodoxi au o parte spirituala dezvolatata sau nu.

Sunt romano-catolicii mai putin spirituali?

Sunt budistii mai putin spirituali, desi sunt cunoscuti pentru ca petrec zile intregi in stadiu de meditare, iar in cercuri inchise ale calugarilor tibetani se obtine levitatia prin meditatie intensa?

Partea spirituala a individului este componenta ce vine in forma obligatorie, tine doar de noi daca si cum o cultivam, insa acesta pozitie a bisericii, sau mai bine zis a crestinilor practicanti, cum ca daca nu esti ortodox nu ai o spiritualitate dezvoltata, este o greseala grava de morala. Si nu va contrazic eu, ci va contrazice lumea larga.

Crestinii ortodoxi sunt o minoritatea de glob. Sunt de altfel si o minoritate in crestinatate  avand in vedere ca numarul crestinilor ortodoxi numara un procent de 9 % in lume, pe langa un procent de 53% al catolicilor, iar acest calcul a fost facut raportat la numarul crestinilor la general. Totusi, in lume sunt peste 7 miliarde de oamenii din care aproximativ 2.2 miliarde sunt crestini. Din teoria dvs sa intelegem ca noi ortodoxi care suntem gasiti in tarile Est Europene, suntem cei mai buni si cei mai spirituali? pentru ca daca acesta  este teoria, atunci gresiti iarasi.

Eu cand ma uit spre tarile civilizate nu vad deloc oameni morti sufleteste, ci vad o civilizatie multiculturala spre care tind. O civilizatie de oameni echlibrati, toleranti  si cu ideei inovative din care toti putem creste. 

Acesta conceptie de sine precum ca suntem un popor sfant si perfect, binecuvantat de dumnezeu, a facut bine romanilor atunci cand am fost asupriti. A fost un motor ce ne-a dat puterea de a trece mai departe, in a depasi perioade negre prin care noi romanii am trecut. Am trecut insa de partea in care propaganda este painea noastra cea de toate zilele. Este momentul in care nu trebuie doar sa ne multumim ca existam ci sa evoluam in persoane mai bune, mai tolerante, mai ales la nivel spiritual.

La fel cum dvs considerati ca este absolut necesar ca si copii sa aiba dreptul de a studia religia in mod confesional, (lucru cu care sunt de acord si il respect), eu consider ca nu trebuiesc toti obligati sa gandesca la fel. De exemplu, eu imi doresc foarte tare ca si copilul meu sa invete ca este o fiinta unica in univers, ca trebuie sa aiba incredere in el, si ca atunci cand ai toate orizonturile deschise, atunci cand ai de partea ta toata informatia pe care o poti asimila, poti ajunge departe.

Inca o data, eu nu vad o lupta aici pentru ca nu am venit sa va spun dvs sa nu mai fiti credincios, nu am venit sa va spun cum sa va cresteti copilul sau in cine sa credeti. Eu am pretins doar ca am acelesi drepturi si vreau ca ele sa fie respectate.

Cat despre biserica imi mentin ideea si o voi mentine cat traiesc. Sunteti crestini ortodoxi, insa folositi proprii bani pentru biserica. Biserica nu are de ce sa ia bani de la stat, nu in general, dar mai cu precadere acum cand intreaga noastra societate se afla in impas si nu avem strictul necesar. Nu avem spitale. Nu avem scoli. Nu avem asistenta sociala. 


Musafir

#3256 Re:

2015-03-06 12:39

#3252: -  

 CCR este forul superior in stat.

CCR este singurul care decide acolo unde legea este contestata.

Sa intelegem ca o idee buna ar fi crestinizarea cu forta in interiorul scolilor? Si daca da, cu ce ne face mai buni decat musulmanii care procedeaza la fel in ISIS?

Juliana

#3257 Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 13:44

#3249: - Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

 Toate cultele din romania beneficiaza de bani de la buget.

Acum noi facem discutia asta absolut inutil avand in vedere ca dvs stiti bine cum sunt impartiti banii, insa nu-i problema, reluam. 

In fiecare an atunci cand este conceput bugetul pentru urmatorul an, ministerului culturii si cultelor primeste un procent din PIB. Secretariatul cultelor, cel care se ocupa strict de culte, imparte mare parte din banii destinati cultelor direct bisericii ortodoxe, avand in vedere faptul ca are cei mai multi aderenti, si da asta se face cum spuneti mai sus "pe proiecte". Totusi, acum nu suntem noi toti neinformati sau ignorati. La acesta suma se mai adauga si bani din excedentul bugetar, din fondul de rezerva si etc. Mai ales daca este an electoral, pentru ca dupa cum vedem dupa grafice din anii '90 pana in prezent, in anii electorali aceste sume se multiplica de cateva ori. 

Deci in concluzie, traseul banilor catre BOR are multe surse si multe cai, ajungand de multe ori in punctul in care iti este greu sa tii evidenta.

Totusi, problema intervine atunci cand Biserica nu procedeaza ca orice alta institutie publica (pe bune dreptate, sustine ca nu este si nu exista obligativitatea) si nu ofera transparenta. Nu ofera bilantul. Nu ne explica noua "muritorilor de rand" cum anume cheltuie ea banii.Iar de aici avem doua posibilitati.

Fie biserica se separa cu totul de stat si se autofinanteaza din afacerile pe care le detine, din contributia credinciosului si alte surse grase de venit pe care le mai are, ori procedeaza ca orice alta institutie si ofera transparenta.

Si cand spun sa ofere transparenta ma refer ca atunci cand vrea sa construiasca biserica X, atunci o face legal ca orice alta institutie a statului. Cu studiu de impact, fezabilitate. Cu proiect si estimare. Apoi bineinteles, contracteaza firma ce executa acesta lucrare prin licitatie publica prezentata pe SEAP. In felul asta publicul larg vede cat anume costa o biserica, cine o face si cat incaseaza pentru ea. La fel, prin studii preliminare, vom vedea daca prezenta biserici X este una necesara, daca nu cumva exista prea multe biserici concentrare intr-un spatiu prea ingust.

Toate astea nu se intampla astazi iar asta nu este corect fata de omul de rand care are un salariu mizer la stat, fata de copii ce au o alocatie de 42 de lei si nici fata de batranii cu pensie minima. Nu este corect nici pentru mine din moment ce platesc taxe unui stat "european"si o fac tocmai pentru ca statul sa imi ofere mie infrastructure. sa imi ofere spitale decente. Sa imi ofere scoli pentru copii mei. 

Iar cum este posibil ca eu in calitatea de cetatean al acestei tarii, unul de buna credinta, sa nu devin frustrat cand pe un camp aproape uscat, mai rasare ici colo cate o biserica?

Stiti, sora si cumnatul meu sunt medici cercetatorii. Pentru ca ei sa faca in Romania un centru de cercetare si sa ofere ocazia copiilor cu afectiuni psihiatrice sa  se trateze in conditii bune in tara noastra de medici specializati, s-au caciulit ani de-a randul la ministere.

Nu s-a putut.

Nu au existat bani pentru a le da o sansa copiilor. 

Valoarea totala a proiectului era undeva la 20 mil de euro, bani care nu s-au gasit la noi in tara, astfel incat parintii ce au copii care sufera de afectiuni psihiatrice grave cum ar fi epilepsia, tetrapareze si alte afectiuni de acest gen, inca apar la tv cerand sustinere financiara pentru a-si trata copii in strainate.

Iar toate astea se intampla in timp ce conform unui studiu, din 1990 pana in anul 2012, statul i-a dat bisericii aproximativ suma de 800 milioane de dolari. 

UNDE ESTE CORECTITUDINEA?

Pe langa alinarea sufleteasca, nu mai avem noi oare nevoie si de stiinta. De ceva care sa intervina acolo unde partea spirituala nu are cum sa ajunga?

Este corect pentru parintii care isi privesc neputinciosi copii, stiind bine ca viata copilului lor se cantareste in bani, sa ii vada cum acestia se sting in bratele lor pentru ca STATUL NU ARE BANI?

In 2015 in Romania, copii mor pentru ca statul nu are bani de investit in aparate moderne. In medici specialisti. IN MEDICAMENTE.  Viata unui copil in ziua de azi costa bani, iar eu va intreb asa :

Cum se uita dumnezeu la biserica Romana si la inalti prelati cand vad ca in spitale mor copii cu zile iar biserica mai incaseaza o transa de cateva milioane de euro sa mai faca o biserica, sa mai repare alta?

CUM SE UITA DUMNEZEU LA BISERICA?

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-03-06 14:05


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-03-06 14:10


Juliana

#3260 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 14:33

#3259: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

 Tot ce se intampla gresit in Romania astazi este din cauza proastei manageriei, a clasei politice corupte, a intereselor meschine iar aici adaug si asocierea intregi clase politice cu biserica in scopuri electorale. 

Nu este un delir, mai degraba o stare de saturatie, pe care o putem numi popular si "scarba", iar acest punct in care se afla societatea romanesca este una fireasca de altfel. Nu consider ca Romanii sunt prosti, insa sustin de tarie ca generatiile se schimba, la fel schimba si nevoile oamenilor, iar noua generatie, cea educata, pur si simplu riposteaza. 

Aceste lucruri vor fi din ce in ce mai dese in anii ce vor urma, pentru ca dupa cum putem observa, tineri vor altceva. Iar acesti tineri sunt cei ce pastreaza motorul economiei ruland, astfel incat statul se va afla in punctul in care va fi obligat sa aculte noua generatie. 


Musafir

#3261

2015-03-06 15:10

adevărul este că este o campanie ateistă contra credinței agresivă de denigrare publică a bisericii . acesta este adevărul nu că tinerii s-au deșteptat . s-au ateizat . acesta este adevărul s-au secularizat. au o mentalitate materialistă lipsită de orice formație culturală,spirituală,religioasă.  sunt tineri fără rădăcini,fără istorie,fără trecut,fără repere spirituale. aceștia decid . exemplul cel mai cunoscut cernea și moise și asur. ei fac aceaqstă campanie . plus ziarul adevărul fostă scânteia. propagandă bolșevică. metode jidănești.


Musafir

#3262 Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 15:34


Musafir

#3263

2015-03-06 15:44

 de unde vine tot ateismul ăsta? de unde a pătruns la noi în țară?din  Europa. iar comunismul bolșevic din Rusia deși e țară creștină . Europa deși are o cultură creștină la bază totuși are un creștinism materialist de muzeu. de acolo a venit duhul acesta care cuprinde și România și vrea să se impună cu forța. România este printre puținele țări creștine unde viața religioasă e vie. deoarece s-a păstrat cu prețul martirilor din temnițele comuniste. românii nu pot uita ușor crimele comunismului. de aceea rezistă creștinismul la noi. și se miră și ei de înverșunarea cu care vrem să rămânem în continuare creștini. ne vor descreștina ei pe noi cu prețul vieții noastre.  vom fi numiți primitivi,din evul mediu,pupători de oase,înapoiați,intoleranți. în materie de credință nu se poate vorbi de toleranță. tolerăm multe dar nu tolerăm să vină cineva să ne facă nouă ordine în credință,să ne învețe pe noi cum să credem.


Musafir

#3264 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 15:45

#3260: Juliana - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

 Juliana, nu mai măcelări limba română. (Diacriticele în primul rând.)

În rest, tot adevărul este la tine! Eşti tare, le ştii pe toate, şi cum le interpretezi tu, nu le mai interpretează nimeni! Du-te fata tatii în politică, la guvern, la parlament, scapă lumea de toate cultele, nu numai de bor de care nu mai ai somn. Şi-o să vedem atunci că dintr-o dată ne înbogăţim. Nu sta numai la minister. Ai o viziune globală de ne-ai dat pe spate. Iar cu creştinismul şi cu Dumnezeu, las-o baltă. Lasă-i pe alţii. 


Musafir

#3265

2015-03-06 15:46

dacă poporul acesta român va pierde credința creștină se autodesființează ca popor. vom fi o populație.


Musafir

#3266 Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 16:33

#3257: Juliana - Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

 Vorbeşti de milioane de dolari date cultelor din toate sursele posibile în 22 de ani. Dar că numai Stadionul Naţional, care nu se poate întreţine decât cu greu, a cheltuit cu costuri de cinci ori mai mari decât în toate ţările europene dezvoltate o arenă care a costat un sfert de miliard de euro, nu spui nimic. Acolo este ok. Dacă nu se cheamă biserică, nu mă interesează. Şi curg datoriile pentru ceva ce nu ne putem permite.

Dar banii investiţi în biserici au mai atras de cel puţin 100 de ori bani de la enoriaşi şi sponsori şi că au făcut ceva, au restaurat monumente istorice, şi da, au construit biserici unde nu erau. Economic au creat locuri de muncă, pe care statul nu le face, dimpotrivă, le suprimă pe toate căile, s-au făcut investiţii, te asigur cu cele mai scăzute costuri din România, iar impactul fiscal a fost chiar pozitiv. Nu poţi aprecia acest lucru. 

Să vorbim şi de şpăgi şi evaziune fiscală, de jefuirea ţării, de distrugeri de multe mii de miliarde din avutul ţării, de contrabanda cu ..., şi cu.... şi de.. şi de...  Discutăm discuţii. Care văd că-ţi plac foarte mult. 

Ştiu, lucrurile se pot vedea din n planuri. De acolo de unde eşti, vezi doar prin crăpătura uşii.  

Oricum, pierdem inutil timpul. Recunoşti singură că vezi numai ce vrei tu. Abordare intelectuală de calibru, deschidere mare spre idei şi fapte noi! 


Musafir

#3267

2015-03-06 17:00

Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc


Musafir

#3268 Re: Religia obligatorie in scoli? Clar NU !

2015-03-06 18:06

#3254: zburlici - Religia obligatorie in scoli? Clar NU !  

 Ba da religia la scoala este dreptul nostru nu suntem in COMUNIS ca sa dati afara,este o materie foarte frumoasa!

Julina

#3269 Re:

2015-03-06 18:14

#3261: -  

 Si totusi, ei sunt viitorul. Nu ii subestimati.

Acum 4 luni de zile, intreaga opinie publica a fost sigura ca il vom avea pe Ponta drept presedinte. Atunci cand s-au facut sondaje de opinie nimeni nu a luat in calcul o posibila mutare a tinerilor, nici atat ca ea ar putea fi atat de puternica.

Astazi vedeti rezultatele. 

Nu este nici dreptul nici rolul dvs sa judecati daca ei (noi) avem radacini, istorie, trecut sau nu. Pentru ca intr-adevar, noi citim istoria altfel fata de cum ati facut-o dvs, noi avem resurse sa ne aflam istoria dincolo de granitele care ne-au fost impuse. 

 

zburlici

#3270 Re: Re: Religia obligatorie in scoli? Clar NU !

2015-03-06 18:19

#3268: - Re: Religia obligatorie in scoli? Clar NU !  

 Dar nu a zis nimeni sa nu faci religie la scoala, dar sa nu fie integrata obligatori in programa scolara, daca vrei religie, fac parintii o cerere si mergi la ora de religie si gata, nu se interzice, doar ca nu e obligatorie, este facultativa, daca nu ai inteles ca depre asta e vorba ai citit forumul asta degeaba!

Cat despre profesorii de religie, care sunt si Popi, deci automat primesc salariu de la stat, ar trebui sa nu mai cerseaca mila (adica inca un venit de profesor) ca nu e frumos!


Musafir

#3271 Re: Re:

2015-03-06 18:27

#3269: Julina - Re:  

 ce istorie aveți voi cine sunteți voi toți domnitorii români sunt ctitori de biserici mănăstiri și sunt înmormântați în mănăstiri . asta este istorie . voi care voi care vă rupeți de România? ce istorie puteți avea?

Juliana

#3272 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 18:35

#3264: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

Sunt absolut sigura ca sunteti posesorul unui intelect suficient de bine dezvoltat care percepe cea ce scriu eu si fara diacritice. Tastatura mea de altfel nu este setata pentru limba romana. 

Despre restul, aveti dreptul la o opinie.

Daca imi voi descoperii in viitor vre-o inclinatie spre politica, am sa va urmez sfatul. Insa pana atunci ma voi implica in toate campaniile ce militeaza pentru secularizare, incepand cu cele care incearca sa educe populatia ca "secular" nu este egal "ateu", ci doar separarea biserici de stat. 

zburlici

#3273 Re:

2015-03-06 18:46

#3263: -  

 Dar cine vorbeste de ateism? aici vorbim despre scoala, despre indoctrinarea copiilor de fragezi. Si ce vrei sa inteleg ca a rezistat religia comunismului si acuma dintr-o data este amenintata de democratie si nu mai rezista din cauza ca nu este obligatorie in scoli? Sau sa inteleg ca defapt problema este numarul din ce in ce mai mic de enoriasi care merg la biserica si atunci scoala ar dezvolta suficienti contribuabili in continuare! Ca sa cred in Dumnezeu nu am nevoie de biserica (care este o institutie), de rugat ma rog acasa (adevarata biserica), nu trebuie sa investesc in catedrala neamului si nici in bolizii care ii plimba pe purtatorii de cuvant a lui Dumnezeu (care numai ei stiu cum au fost inzestrati cu o asemenea putere), cu atat mai mult, nu trebuie sa bage nimeni frica in copilul meu, el trebuie sa invete ce e bine si raul nu din cauza ca il bate Dumnezeu ci din respect pentru semeni lui, trebuie sa fie un om integru, onest si patriot, tot odata trebuie sa fie curios ca sa evolueze (fara lozinci de genul "Crede si nu cerceta!"), trebuie sa traiasca intr-o societate pe care trebuie sa o respecte nu de care trebuie sa ii fie frica si in cazul in care gresete fata de respectiva societate sa aibe puterea sa isi recunoasca greselile si sa plateasca pentru ele in functie de gravitatea greseli (nu sa mearga la spovedanie ca sa fie iertat, probabil cel mai frumos lucru in Religie, ai intotdeauna pe cine sa dai vina "Asa a fost voia Domnului!")  

Julina

#3274 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 19:01

#3266: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

National Arena a fost si este un proiect promitator ce nu are legatura cu subiectul pe care noi il discutam aici. De ce?  Pentru ca National Arena are potentialul de a crea venituri pentru Bucuresti. Incepand de la meciuri de fotbal ce se desfasoara contra cost, la evenimente sportive pe care acum avem posibilitatea logistica de a le gazdui, ajungand inclusiv pana la evenimente artistice de genul concertelor care au avut loc pe standion. Si un alt motiv pentru care nu poate fi comparat stadionul cu situatia bisericilor este ca stadionul este unul singur. Era nevoie de el iar pe viitor vom putea sa gazduim si noi evenimente la nivelul celor occidentale. Bine, asta in cazul in care nu rasare pe viitor vreo biserica in mijlocul gazonului.

Cat despre locuri de munca... sunt tare curioasa sa stiu cate carti de munca exista pentru cei care muncesc in biserica. Pentru doamnele ce vand obiecte in biserica, cele care fac curat, cara apa, etc... au carti de munca? Sunt locuri de munca create de biserica? 

Pentru ca daca va referiti la locurile de munca pe care le genereaza afacerile bisericii, nu este un exemplu bun pentru nimeni. Un business este un business pana la urma, iar daca aceasta este pozitia dvs, atunci biserica sa se declare SRL si am incheiat povestea. In acest fel da posibilitate statului sa o impoziteze, si astfel sa beneficieze si economia dupa urma buna starii bisericii. 

Nu stiu in ce calitate imi puteti garanta dvs ceva (referitor la costurile bisericilor), insa daca acest lucru este real de ce nu exista transparenta? Eu stiu din logica precum ca cel ce se stie nevinovat nu se ascunde, iar biserica o face de 25 de ani. 


Musafir

#3275 Re: Re:

2015-03-06 19:05

#3273: zburlici - Re:  

 Zburlici, iar amestecăm lucrurile: RELIGIA ESTE OPŢIONALĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ! cel puţin după toate legile de până acum. Numai statul este obligat conform Constituţiei să asigure educaţia religioasă în şcoli. Confesional.

Ci nu vrea, nu este obligat!!!

Dar de aici şi până la a pune 2 milioane de părinţi / elevi să facă cerere într-un timp absolut record, sub presiunea ameninţării cu dosare penale şi Curtea de conturi dacă se face religia fără a se respecta decizia CCR; a-i zăpăci atât pe părinţi, cât şi pe copii şi nu în ultimul rând pe profesori şi secretare, este inuman!

Nu mai vorbim de faptul că nu au fost bine informaţi elevii şi părinţii, că s-au creat discuţii contradictorii degeaba, că sistemul de înregistrare şi transmitere a cererilor a fost foarte greoi, iar unii directori şi diriginţi chiar au blocat depunerea cererilor sub diverse forme,  ş.a.m.d.

CÂND ERA MULT MAI SIMPLU CA CEI CARE NU VOR SĂ FACĂ RELIGIA SĂ DEPUNĂ CERERE CĂ NU FAC!

Atât tot.