Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#3226 Re: Re: ateilor

2015-03-05 13:58

#3224: - Re: ateilor  

 problema este mult prea gravă: s-a ajuns ca într-un stat de drept CCR forul suprem să dea o decizie care este cam șubredă și totuși are caracter obligatoriu . decizie obținută prin presiuni,insistențe, păcăleli filozofice . cei ce au vrut aceast lucru cu ora de religie nu urmăresc de fapt democratizarea României așa cum o spun ci vor altceva. au întors o țară întreagă cu fundul în sus și râd la televizor vorbesc cu calm satisfăcuți că au reușit să dezbine o țară. și unii pe lângă care habar nu au de istorie ,de cultură,de legislație ,măcănesc . grav este că într-o țară creștină unde și stema țării este cu crucifix,și imnul țării este cu conținut creștin ortodox ,o minoritate atee și pro libertăți europene vor să descreștineze forțat țara asta întreagă.


Musafir

#3227 Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-05 14:06

#3222: Julina - Re: Re: Re: Re: Re: 3195 

 eu te propun pe tine și pe cei ca tine care ataci biserica cu argumente inventate să începeți un program de strângere de fonduri pentru ridicare de școli de biserici de spitale să bateți din ușă în ușă așa cum face biserica când construiește ceva . să vedem câți atei vor face aceste lucruri? nici unul .voi doar vorbiți ce fac alții dar voi nu faceți nimic. dați un exemplu de persoană atee ,nereligioasă înverșunată împotriva bisericii că a făcut ceva undeva din strângere de bani prin metoda bisericii? nu aveți. rușine doar gura este de voi.

Elise

#3228 Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-05 15:18

#3203: Julina - Re: Re: Re: 3195 

Am uitat sa semnez mesajul si l-am scris din nou, pentru ca mai am de adaugat unele lucruri.

 Matei 13:41-42, ce ati prezentat dumneavoastra, se refera la Judecata sufletului, dupa moarte. Toti oamenii care fac faradelegi, toti cei care fac rau, de exemplu crime si alte nenorociri, si nu se pocaiesc, nu regreta fapta rea, nu le pare rau nici pe patul de moarte (si exista astfel de oameni), vor ajunge in iad. Acela este iadul.

Omul are aceasta viata, pentru a-si indrepta faptele rele, dincolo nu se mai poate face mare lucru, decat daca cei din familie se roaga, pentru persoana respectiva.
Exista oameni care fac rau si nu regreta, ba chiar le place. Spre exemplu, exista criminali, care si-au marturisit crimele cu sange rece, neavand nicio urma de regret, in fata parintilor victimei.
Ce ar mai putea sa faca Dumnezeu pentru ei?
Avem invatatura Lui Hristos, daca vrem sa ascultam bine, daca nu, asta e.
Avem aceasta viata, pentru a ne indrepta, iar Dumnezeu iarta, orice pacat, oricat de mare ar fi, chiar si o crima, daca omul se intoarce la El, regreta si se caieste de tot ce a facut, schimbandu-si viata in bine. Sunt pline inchisorile de oameni, care s-au indreptat, prin invatatura Lui Hristos.
Noi ne alegem calea.

Referitor la Vechiul Testament, eu nu-l contest, nu-l pun la indoiala, eu spun doar ca in mare  parte   s-a  amestecat cuvantul omului, cu cuvantul Lui Dumnezeu. In Vechiul Testament ne vorbesc proorocii, iar in Noul Testament, Dumnezeu insusi-Ioan capitol 10:30: “Eu şi Tatăl una suntem."
Vechiul Testament mai prezinta si foarte multe lucruri din istoria poporului evreu. Toate popoarele au istoria lor.
Noul Testament, nu poate fi contestat vreodata.
Spre deosebire de celelalte revelatii ale lui Dumnezeu, Domnul Iisus Hristos este imaginea cea mai evidenta si mai directa a lui Dumnezeu, iar peste cuvintele si faptele Sale, nu se poate trece asa usor. Daca analizam putin toate religiile majore ale lumii vom vedea ca Buddha, Mahomed, Confucius, Moise... s-au considerat toti invatatori sau profeti. Niciunul dintre ei nu a pretins vreodata ca ar fi egal cu Dumnezeu. Insa Domnul Iisus Hristos a sustinut ca El este egal cu Dumnezeu. Aceasta il deosebeste pe Iisus de toti ceilalti. El a spus ca Dumnezeu exista si chiar acum va uitati la El. Cand vorbea despre Tatal Sau din Ceruri, nu vorbea despre cineva separat de El, ci despre cineva cu care era intr-o unitate extrem de stransa, necunoscuta oamenilor. Iisus a spus ca cine L-a vazut pe El L-a vazut pe Tatal si ca cine crede in El crede in Tatal. El a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii." El a sustinut ca are calitati pe care le are doar Dumnezeu: de a le ierta pacatele oamenilor, de a-i elibera de obiceiurile pacatoase, de a le da o viata bogata si viata vesnica in ceruri. Spre deosebire de alti invatatori care ii determinau pe oameni sa se concentreze asupra cuvintelor lor, Iisus ii conduce pe oameni spre Sine. El n-a spus: „Urmaţi cuvintele Mele şi veţi găsi adevărul." Ci: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine."
Domnul Iisus Hristos a adus dovezi ca El este cu adevarat Fiul Lui Dumnezeu: A facut ceea ce oamenii nu pot face. A facut minuni. A vindecat bolnavi: orbi, schiopi, surzi; a inviat oameni din morti. A dovedit ca are putere asupra lucrurilor: a inmultit mancarea intr-atat încat au putut manca pe saturate cateva mii de oameni. A facut minuni si in ce priveste natura: a mers pe lac, a poruncit unei furtuni puternice sa inceteze. El a spus oamenilor ca daca nu vor sa creada ceea ce le spune, ar trebui sa creada in El macar fiindca vad minunile pe care le face.
La toate aceste minuni, 12 apostoli au fost martori si au scris despre ele.
Cei 12 apostoli si alti mii de sfinti au dus mai departe credinta in Sfanta Treime, lasata de Hristos.
Mai presus de toate, Domnul Iisus Hristos, ne-a lasat o invatatura desavarsita, iubirea aproapelui, iubirea vrajmasilor, iertarea etc.


Credinciosul si ateul, daca nu dau dovada de toleranta, sunt amandoi la fel. Unul cunoaste invatatura Lui Hristos, dar n-o urmeaza, celalalt nu stie nimic despre Hristos.


Botezul este si el necesar, este o protectie divina si face parte tot din invatatura Lui Hristos:
Trimitind pe Sf. Apostoli la propovaduire, Mantuitorul le spune: “Drept aceea, mergand invatati toate neamurile, botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sf. Duh” (Matei 28, 19).
Prin botez, ne unim cu Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh si se iarta pacatele stramosilor. 
Sunt multe lucruri de spus despre botez, va asigur ca are si el rostul sau, in viata crestinului.


Nu spun ca omul ar deveni mai bun, prin ora de religie, dar l-ar ajuta in viata, sa deosebeasca binele de rau. Religia era necesara in scoli, ca orice alta materie, pentru simplul fapt ca nu i-ar fi invatat nimic rau, pe copii.

O sa constatati asta, cu trecerea timpului.

 

Completare...

Spuneati ca doar 40% din copii, au ales religia, dar asta se intampla mereu cu materiile optionale, pentru ca majoritatea copiilor, vor cat mai putine discipline de studiu, cat mai putine teme, cat mai mult timp liber pentru distractie. Ei nu vor alege materiile optionale, nu pentru ca nu le plac, ca n-ai cum sa spui, ca o mancare nu este buna, daca nu gusti din ea.

Intr-o tara ca Romania, care a ajuns rusinea Europei si a tuturor continentelor, fiind considerata de toti strainii, tara cu cei mai multi hoti, criminali, violatori, proxeneti etc, eu cred ca religia isi avea locul in scoli, pentru ca reprezenta, o ora de moralitate, o invatatura a Lui Hristos demna de urmat si multe lucruri pe care copiii ar trebui sa le asculte, avand in vedere, ca multi parinti, poate nu au timp sa le explice, ce este bine si ce este rau in lume. Poate este un lucru dur, ce spun acum, dar nu pot sa ma prefac, ca nu vad ce se intampla.

De ce nu devine optionala o materie , precum sportul, la care multi copii se accidenteaza, nefiind capabili, sa faca unele exercitii mai grele, cum ar fi saritul caprei etc? Sau, de ce nu devine matematica optionala, in liceele cu profil uman?

Sunt doar exemple...nu trebuie luate in considerare.

De ce tocmai religia devine optionala intr-o tara ca Romania, cand multe tari din vestul Europei, care nu au imaginea pe care o are Romania, au aceasta ora de religie in scoli?

Ma intreb si eu...

 

Va mai scriu o povestioara, din fapte reale, care pe mine ma impresioneaza, de fiecare data, cand o aud si cred ca are foarte mult adevar in ea:

“Domnilor,însărcinarea pe care am primit-o este foarte uşoară. Acuzatul îşi recunoaşte vina,prin urmare e puţin de apărat la dânsul.Totuşi,mă simt chemat să spun câteva cuvinte.

Inaintea mea şi a judecătorilor văd pusă Crucea;se află aici,în sala în care acuzatul va fi condamnat.Imi pun,însă,întrebarea de ce nu se găseşte Sfânta Cruce şi în şcoli,în fiecare sală de învăţământ, oriunde se află şi învaţă copiii.

De ce condamnatul vede crucea abia astăzi,aici,în sala de judecată, când este prea târziu?

Dacă i s-ar fi arătat încă de pe băncile şcolii,daca i s-ar fi vorbit responsabil despre Cel rastignit pe ea si despre invatatura Lui,e putin probabail ca astăzi acest tânăr ar mai fi aici,în postura de criminal.

Domnilor, Dumneavoastră sunteţi adevăraţii vinovaţi!Pe voi vă acuz! Prin Dumneavoastră se seamănă în popor necredinţa.Condamnaţi-l pe clientul meu,căci aceasta este meseria Dumneavoastră.Eu însă vă acuz pe voi,căci aceasta este datoria mea!”–Extras din pledoaria avocatului unui tânăr de 18 ani acuzat de crimă în 1910.

 

V-am spus, o sa vedeti, cu trecerea timpului, ca omul are nevoie in viata asta, de invatatura Lui Hristos.

 

Julina

#3229 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-05 16:22

#3227: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3195 

 Argumentele mele sunt perfect reale, valabile, bine documentate, publice.

Biserica nu construieste spitale PUBLICE pe care sa le dea statului sau ca aceste sa functioneze fara profit. Biserica nu construieste scoli publice ci doar cateva scoli teologice. In schimb dupa cum vedem in material, biserica construieste in curte unei scoli DIN BANI PUBLICI, in timp ce scoala este aproape de demolare.

Biserica (preotul) bate din usa in usa de cel putin 3 ori pe an la mine acasa pentru bani PENTRU BISERICA. Preotul de la mine de pe strada are Touareg VW ultimul model si o atitudine jignitor de aroganta.

NU SUNT ATEU.

NU SUNT PARTE AL UNUI ALT CULT.

M-am nascut intr-o familie ortodoxa. Parinti mei sunt ortodoxi insa sunt semi-scarbiti.

EU SUNT SCARBITA DE BISERICA SI AM DECIS CA NU AM NEVOIE DE UN OPORTUNIST INTRE MINE SI DUMNEZEU. 

 


Musafir

#3230 celei scârbite de biserică

2015-03-05 16:33

vă propun să mergeți din ușă în ușă din localitate în localitate să strângeți bani pentru o biserică după ce o ridicați prin efortul dumneavoastră să vorbiți despre cei ce fac ceva . câte biserici ați ridicat dumneavoastră?ce ați făcut bun pentru un copil orfan spre exemplu?

abia atunci  să vorbiți despre zidirea unei biserici dacă e bine sau rău

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-03-05 16:35


Julina

#3232 Re: celei scârbite de biserică

2015-03-05 19:13

#3230: - celei scârbite de biserică  

 Nu am de ce sa strang eu bani pentru biserica(se descurca foarte bine si singura) si daca considerati ca NU AM DREPTUL sa vorbesc despre biserici si numarul lor impresionant, va inselati. EU PLATESC taxe acestui stat. Inte mine si sotul meu care are un job de management in cadrul unei multi nationale, platim acestui stat cu titlu de taxe cuantumul catorva salarii medii. Eu vreau spitale, pentru ca imi este sila sa intru intr-un spital de stat si sunt nevoita sa merg la privat pe banii mei, asta dupa ce platesc 5.5% din salariu statului pentru asigurarea de sanate. Banii mei ajung in schimb la biserici, iar asta imi da mie dreptul sa comentez. Atunci cand biserica se va autofinanta (isi permite sa o faca), poate sa isi faca biserica si pe luna. Deocamdata construieste si pe banii mei. 

Cat despre ce fac eu in viata privata, este strict problema mea. Daca ajut sau nu, daca fac ceva sau nu, nu este motiv de discutie. Si stiti de ce? Pentru ca nu castig din bani publici. Nu ma plateste statul Roman din fonduri publice asa ca fac ce vreau cu banii mei. Singurul care are dreptul sa ma intrebe despre bani, este ANAF-ul. 

Iar daca asta este raspunsul dvs, un atac la persoana bazat pe presupuneri, este doar in dezavantajul dvs.

Eu nu am atacat biserica, ci am scris si punctat lucruri care sunt la vedere. Fiecare om trece in drum spre serviciu pe langa cel putin doua biserici. Bogatia preotilor este la vedere, asa cum este si saracia omului de rand.

Propun un experiment social. 

Romanule sarac, nepastuit, care muncesti pe 600 lei pe luna sau ai pensie de 350lei, mergi la biserica de care apartii si cere preotului sa te ajute. Sa faca "milostenie" si "lucru filantropic" si hai sa vedem ce zice preotul. Te ajuta, sau iti spune ca la biserica nu se cere ci se da?

 

 


Musafir

#3233

2015-03-05 20:34

De abia am intrat pe site si taraaa... "Semnătura dvs. a fost confirmată".
????????????????????????????????????????????????????
Petitia asta e zero.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-03-05 21:06



Musafir

#3235 Re:

2015-03-05 21:24

#3233: -  

 Semnatura poate fi stearsa.


Musafir

#3236 Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-05 22:23

#3222: Julina - Re: Re: Re: Re: Re: 3195 

 Este cumva numele adevărat Iuliana Conovici a autoarei Julina care stăpâneşte anumite informaţii?


Musafir

#3237 Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-05 22:36

#3232: Julina - Re: celei scârbite de biserică  

 Ştii câte zeci de oameni trec zilnic şi câte sute lunar? La care se adaugă cei pe care părintele îi cunoaşte personal, sunt fii lui duhovniceşti?Şi toţi vor câte ceva.

Eu am văzut cum sunt ajutaţi. Pentru că merg ceva mai des decât din An în Paşti la biserică. 

Nu ştiu ce salariu ai. Dar de câte ori faci tu milostenie personal?

Evident, lucrurile acestea personale nu se spun public. Eu nu vreau un răspuns. Vreau să te gândeşti când, cum, de câte ori îi ajuţi pe cei care nu au. Şi cu siguranţă sunt şi pe lângă tine.

Julina

#3238 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-05 22:43

#3236: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3195 

 Nu stiu cine este stimabila doamna, numele meu este Juliana.


Musafir

#3239

2015-03-05 22:53

Nu vreau sa semnez de ce pula mea s-a votat automat?

Musafir

#3240 Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-05 22:56

#3232: Julina - Re: celei scârbite de biserică  

 Cam 30 de lei pe an ajung din taxele unui salariu mediu pe economie la stat pentru culte. La acelasi salariu de 2200 lei / lună, se duc la sănătate 2800 lei anual.

Sigur, vei spune că nu vrei să se ducă nici 5 bani. Corect. Ar trebui să fii întrebată.

Şi eu aş vrea să fiu întrebat când se dau despăgubiri de milioane de euro nejustificaţi, de pildă la ANPR, când se cheltuie bani cu nemiluita pe autostrăzi care nu se termină în veci, când se dau păduri unora care nu au de fapt niciun drept asupra lor şi care lasă mii de hectare de dealuri şi munţi pustii, când se dă aproape un miliard de lei numai construcţiei (nu mai vorbim de întreţinerea năucitoare) Stadionului Naţional. Etc. Etc. Lista este extrem de lungă.


Musafir

#3241 Re:

2015-03-05 22:59

#3239: -  

 Credeam că ai creier şi-l foloseşti.

Cealaltă parte anatomică are alte utilizări.

Oricum, nu-i pentru spaţiu public.

Dacă ai semnat, înseamnă că ai completat nişte căsuţe.

Julina

#3242 Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-05 23:03

#3237: - Re: Re: celei scârbite de biserică  

 Totusi, sa pastram un sir al discutiei respectandu-ne. In primul rand eu nu v-am "tutuit". In al doilea rand, aici nu vorbim despre salariul meu sau al dvs,  iar mentiunea mea era strict legata de faptul ca platesc impozite si taxe in cuantum mai mare decat o fac oamenii ce au un castig lunar mediu. De aici rezulta ca banii mei merg la biserica, iar de acolo se duc in masini de lux, afaceri, etc. Nicidecum fapte caritabile.

Acum, banuiesc ca nu va indoiti de inteligenta mea, si v-ati dat seama ca mi-e clara profesia dvs. Ca sunteti fie preot, fie profesor de religie.

Haideti sa daramam impreuna zidul suspiciunii, si cereti sefilor dvs. sa isi faca publica intreaga "munca filantropica". Nu doar in forma sintetica, ci analitica.

Vrem sa stim si noi unde sunt cantinele saracilor. Vreau sa merg acolo personal sa fac donatii si sa fac voluntariat. Chiar de cateva ori pe saptamana. Vrem sa stim bilantul, cati bani se cheltuie in fiecare an pe un anumit asezamant, si cati bani vin donatii. 

Se poate sa avem transparenta, ca noi sa stim und merg bani nostri?

Sa nu mai fim "scarbiti". 

 


Musafir

#3243 Re: Re:

2015-03-05 23:05

#3241: - Re:  

 se poate sterge

Julina

#3244 Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-05 23:21

#3240: - Re: Re: celei scârbite de biserică  

 Suntem de acord aici.

Oricum, in  maxim 4 ani va fi votata o lege ce va oferi publicului larg transparenta in misiunea biserici, cu voia ei sau fara. Dupa modelul Englez adoptat de atfel si in alte state ale Uninuni Europene, cotizatia catre culte se va face de cetatean in parte, fara sa mai fie implicat statul Roman. A fost propusa acum ceva vreme, respinsa la insistentele si presiunea biserici in parlamentul Romaniei, insa totusi, lege europeana nu poate fi amanata la infinit. Va trebui la un moment dat armonizata cu cererile EU(la fel cum va si si cu istoria religiilor care va fi materie optionala alaturi de ora de religie confesionala).

Si astept cu nerabdare acele vremuri, pentru ca experienta mea profesionala in marketing m-a invatat anumite lucruri. Romanul poate fi ortodox in suflet, in statistici, insa Romanul nu isi va cara banii la biserica niciodata daca o face in mod direct. 

Vom fi spectatori cu totii la fel cum au fost si Englezi, cum bisericile au fost parasite intai, vandute, ca mai apoi sa fie transformate in bibloteci, cafenele si ceainarii. 

Eu as opta pentru centre de ajutor, insa am dubii ca atunci biserica va face donatii catre ONG-uri pentru a face aceste centre de ajutor. 


Musafir

#3245 Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-05 23:27

#3218: Julina - Re: Re: Re: Re: Re: 3195 

 Vezi în Irlanda. Acolo unde se face religie confesională se învaţă şi rugăciuni.

Zici că eşti ortodoxă, dar eşti refractară la orice este legat ortodoxie. Eşti de fapt nu credinciaos - poate crezi, aşa în general, în ceva divin. Nu pui în lucrare botezul care l-ai primit.


Musafir

#3246 Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-06 05:17

#3203: Julina - Re: Re: Re: 3195 

 Ai pornit din start cu idei preconcepute despre religie şi Dumnezeu. Ai „studiat” apoi pe cont propriu, având acces la fel de fel surse. Şi te-ai luminat.

Tot omul are acces la informaţie. Dar este bine să aibă acces egal şi nerestrictiv la o educaţie religioasă în şcoli. Ce va alege mai târziu, dacă să creadă sau nu, dacă să devină creştin practicant, dacă să aleagă drumul altor religii decât cea ortodoxă, sau dacă nu acceptă pe Dumnezeu în viaţa lor.

Dar este bine să ai ŞANSA de a face religia. Pentru a nu mai repeta ateismul obligatoriu al comunismului. Şi nici a suferi presiuni pentru că vroiai să fii credincios.

Interpretarea Bibliei aici este absolut personală. Sigur că poţi să-ţi spui părerea, dar nu înseamnă că este cea adevărată.

Apoi o morală fără Dumnezeu nu este viabilă. Ea poate fi ascultată, citită, dar parţial pusă în practică. Şi se va modifica de obicei în sens negativ de câte ori va dori omul. Adică în sensul „politically correct”.

Cunosc copii care au prins ură faţă de religie şi Dumnezeu. Şi nu au devenit nici pe departe morali. Ci dimpotrivă: au înţeles că au dreptul să fie imorali, au pierdut chiar hăţurile realităţii, devenind ateişti şi cochetând mult cu satanismul.

Deci cam astea sunt rezultatele când nu mai acceptăm pe Dumnezeu în viaţa noastră... Şi pot să-i afli pe cei care răsucesc la 180 de grade morala creştină. Binele devine rău şi răul normalitate. Pornind chiar de la declaraţii. Căci faptele... 


Musafir

#3247 Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 05:27

#3244: Julina - Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

Ce năzdrăvănii spui! Înlocuim Biserica, din care facem parte toţi credincioşii, cu centre de ajutor? Adică nu mai fac parte din trupul Bisericii de mâine şi-mi şterg apartenenţa la Dumnezeu, înlocuind un rost divin cu o trecătoare preocupare, care oricum face parte din viaţa mea de zi cu zi?

După cum văd la tine contează numai partea materială. Despre cea spirituală, nu prea aminteşti. Căci n-ai prea avut parte de trăire spirituală. N-ai vrut, n-ai putut sau amândouă la un loc.

Ca toţi secularii, vrei să se întâmple în Romania ceea ce se întâmplă cu Biserica şi bisericile din Occident. Da, au urmat cei mai mulţi ideile seculare pe care le spui tu. Au progresat material, şi au murit sufleteşte.

Probabil că din ce în ce mai mult vor considera că nu trebuie să le spună nimeni să fie morali, buni sau desăvârşiţi. Şi vor deveni „liberi” de orice.

Atunci vom vedea cine se cerne. Căci credinţa lor va trece prin proba de foc. Unii se vor întări, alţii se vor pierde.

 


Musafir

#3248 Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 07:11

#3242: Julina - Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

 Wrong. Absolvent în anii '80 a unei facultăţi din cadrul Academiei de Studii Economice. Când am fost - temporar - ateu. Căci lumea nu s-a născut cu noi, iar argumentarea ateismului este FIX aceeaşi, cu ceva nuanţe şi alt auditor. Aşa că, pentru mine este ceva déjà vu, trăit şi abandonat. Însemna moarte.

Eu însă L-am căutat pe Dumnezeu, L-am cercetat, nu L-am iscodit. Şi am descoperit viaţa.

Dacă îl cauţi cu sinceritate pe Dumnezeu, nu cu ură, Îl vei găsi şi vei recupera şi sufletul tău în demersul curăţirii inimii. Aşa am ajuns să cunosc Biserica şi să mă alături ei după 1990, când am vrut mai mult decât explicaţii ştiinţifice despre lume şi viaţă: căutam pe Dumnezeu cel viu şi personal. Şi după ani de zile de cercetare şi dorinţă puternică de adevăr, am primit răspunsurile în doar o săptămână.

Mi-a trebuit însă mulţi, mulţi ani ca să învăţ lucruri care astăzi se invaţă cu uşurinţă în şcoli. Iar apoi, a început reclădirea mea interioară şi dialogul cu Dumnezeu.

Iar Biserica nu a lăsat-o nici guvernele, nici intelectualii, nici oamenii în general. Ea este de origine divină. Din trupul Ei facem parte şi noi mirenii.

Dacă nu te simţi parte, eşti liberă să nu faci parte. Şi nu iau parte la niciun fel de cercetări materialiste care nu-mi aduc desluşiri spirituale. Căci de acestea am nevoie.


Musafir

#3249 Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 08:27

#3242: Julina - Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

 De aici rezulta ca banii mei merg la biserica, iar de acolo se duc in masini de lux, afaceri, etc.

De unde rezultă că n-am înţeles? Statul dă bani din conturi pentru maşini şi lux? Unde se dau aceştia? Că m-aş înscrie şi eu, că şi eu sunt membru al Bisericii ca alţi 18 milioane de cetăţeni români, membri ai unui cult.

Revenind cu picioarele pe pământ, sunt două căi prin care banii ajung în conturile cultelor:1) salarii pentru cler din toate cele 18 culte recunoscute (preoţi, diaconi, pastori, imami sau rabini) şi 2) ajutoare pentru construirea, repararea sau restaurarea lăcaşurilor de cult din România, unele dintre ele monumente istorice.

1) statul contribuie cu 60% din salariu unui cleric. iar clericul dă la stat din banii parohiei - TOATE contribuţiile şi impozitele la salariul întreg. De pildă, la un salariu de 1000 de lei, primeşte de la stat 600 de lei, care nu trebuie daţi clericului până când acesta nu achită 576 de lei către bugetul de stat, al asigurărilor sociale, de sănătate şi şomaj. Verificaţi că aşa este.

2) Dacă biserica parohiei este în construcţie, reparare sau restaurare, primeşte, dacă face cerere bine argumentată, un ajutor care nu-i ajunge de multe ori nici să facă pridvorul bisericii! Dacă are noroc, sumele pot fi ceva mai mare. ATENŢIE! Nu automat toate construcţiile beneficiază de fonduri de la stat. Preoţii încep construcţia, fac proiecte, angajează lucrări, cumpără materiale din banii enoriaşilor şi din donaţii şi sponsorizări ale firmelor. Se bazează pe enoriaşi şi alţi donatori. Şi când nu mai pot face faţă, ajung să apeleze şi la ajutorul din bugetul statului, la care se duc şi 90% din banii din impozitele credincioşilor, membrii ai bisericii.

Dar aceşti bani pe care îi cer sub forma unui minim ajutor, poate să nu vină niciodată!

A treia cale: bani pentru maşini, n-am auzit a figura în bugetul de venituri şi cheltuieli al statului. Incultura mea!

 

 


Musafir

#3250 Re:

2015-03-06 09:48

#3233: -  

 Pentru 3233

Analizeaza-te pe tine, sa nu fii tu zero!