Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

/ #3219 Re: Re:

2015-03-05 10:35

#3213: - Re:  

 Sursa dubioasa?

Am prezentat sursa ca fiind site-ul crestinortodox.ro

In afara de asta, cu o simpla cautare pe google "indreptar de spovedanie" o sa il gasesti raspandit peste tot. Inclusiv pe cuvantul-ortodox.ro, unde apare ca fiind intocmit de Preafericitul Parinte Martir  Constantin Sarbu insa intr-o forma mai restransa dar ataca aceleasi subiecte:

"M-am împodobit şi m-am fardat ca să plac altora şi mi-a făcut plăcere să ademenesc sau să fiu admirată de bărbaţi străini."

"Nu m-am supus bărbatului în tot şi toate, aşa cum porunceşte Domnul."

Iar pe acelasi site gasim varianta mult mai eleborata compusa de Valeriu Gafencu.

Acest indreptar de spovedanie l-a primit baietelul meu anul trecut in clasa a 5-a, au fost pusi in clasa sa citeasca fiecare idem in parte iar profesorul de religie le-a explicat fiecare pacat. De la faptul ca este mare pacat ca mama sa poarte cercei, bijuterii, sa se gateasca si sa nu isi vada in schimb de atributiile ei de "maica buna", hranitoare, care sa aiba grija de copii si de barbatul ei. 

Pana la faptul ca este pacat si pedepsit aspru daca odata ajunsi la varsta majoratului, atunci cand au un servici si primesc salariu, sa nu faca "milostenie"la biserica in fiecare luna. Sa dea un procent din banii lor "sfintei biserici".

Si tot nu am dreptate?

 Daca astea sunt motivele mele care m-au facut sa imi retrag copilul de ora religie, inseamna ca sunt eu prea pacatoasa iar voi sunteti preacurate. Ca daca nu, nu aveti ce cauta aici.

Acelasi profesor al baiatului, mi-a spus atunci cand am mers sa discut personal cu el, ca pe Dumnezeu si legilele Lui nu le scoatem din conjunctura. Nu ne facem noi un propriu Dumnezeu care ne place si ne consideram crestini ortodoxi. Ori tinem de sfintele invataturi cap coada, ori ne-am indepartat de cuvantul Domnului din cauza sectarilor. 

Deci sa sa fie dragi parinti? Sunteti sau nu crestini? CAP-COADA?