Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#51

2014-11-14 10:12

una sa nu vrei sa participi la orele de religie si alte sa fii deranjat ca altii o fac.
oana

#52 Re:

2014-11-14 10:14

#31: Andrei -  

 Înseamnă că tu ești un dobitoc


Musafir

#53

2014-11-14 10:21

Cu conditia ca profesorul de religie sa aiba cunostinte de psihologie scolara si sa nu traumatizeze elevii cu exagerarea escatologica a pacatelor ortodoxe, religia crestina ofera de timpuriu tipare ale moralitatii fara de care viata risca sa se autocompromita.

Musafir

#54

2014-11-14 10:32

ce lege poate fi, oare, mai presus decat Legea lui Dumnezeu?
Andrada

#55 Re: Imparat si proletar de Mihai Eminescu

2014-11-14 11:04

#38: Dan - Imparat si proletar de Mihai Eminescu 

 Rugaciune 

(Catre Maica Domnului)


a lui Mihai Eminescu


Craiasa alegandu-te
Ingenunchem rugandu-te,
Inalta-ne, ne mantuie
Din valul ce ne bantuie;
Fii scut de intarire
Si zid de mantuire,
Privirea-ti adorata
Asupra-ne coboara,
O, Maica prea curata
Si pururea Fecioara,
Marie!

Noi, ce din mila Sfantului
Umbra facem pamantului,
Rugamu-ne-ndurarilor,
Luceafarului marilor;
Asculta-a noastre plangeri,
Craiasa peste ingeri,
Din neguri te arata,
Lumina dulce clara,
O, Maica prea curata
Si pururea Fecioara,
Marie!
 

Andrada

#56 Re: Re: Imparat si proletar de Mihai Eminescu

2014-11-14 11:05

#55: Andrada - Re: Imparat si proletar de Mihai Eminescu 

 Ce pacat ca nu ai inteles mare lucru!!!

Andrada

#57 Re:

2014-11-14 11:07

#31: Andrei -  

 Saracul de tine!

Exact acelasi lucru il spuneau si comunistii!


Musafir

#58

2014-11-14 11:14

Doamne ajută!
Andrada

#59 Re: REligie?!?!

2014-11-14 11:18

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Vai de tine, ce comunist infocat esti!

Andrada

#60 Re: religia nu are ce cauta in scoli

2014-11-14 11:25

#33: IQ - religia nu are ce cauta in scoli 

Religia trebuie sa ramana in scoala!

Este cea mai veche materie de invatamant!

Intereseaza-te!

Iar adolescentii au cea mai mare nevoie de indrumare!

Tu , cu iepurele de Paste, esti intr-o grava confuzie!

Mai citeste!

 


Musafir

#61

2014-11-14 11:35

Felicitari pentru initiativa. Nu stiu daca va avea mare efect, dar merita incercat. Doamne ajuta.
P.S: Gramatical e corect "cat mai multor persoane", nu "la cat mai multe persoane".

Musafir

#62

2014-11-14 11:57

Sunt de 24 de ani profesor de religie , iar elevii mei devin adulti sub indrumarea morala a noastra si a bisericii.Ma bucur nespus cand ii vad la biserica cu proprii copii si fac ceea ce tine de randuiala crestineasca constient si responsabil.
Oare trebuie sa moara ce am cladit noi cu multa daruire in 24 de an i?Nu radacinile poporului si credinta trebuie pastrata cu orice sacrificii .

Berindei Adriana Rodica
profesor de Religie ortodoxa.
D.

#63 Re:

2014-11-14 11:57

#61: -  

 Asa este.

E greu, insa sa te mai concentrezi cand lucrezi 24  de ore fara intrerupere si cand mai stii ca iti pierzi si locul de munca!

Doamne ajuta!


Musafir

#64

2014-11-14 12:02

Decizia CCR nu a eliminat religia din scoli, ci doar a stabilit ca ea se va face la cererea expresa a parintilor sau elevilor majori.
E foarte normal sa fie asa pentru ca statul nu are autoritatea sa inscrie un copil din oficiu la ora de religie. Statul e doar obligat sa asigure aceasta ora pentru cei care o cer. Participarea la aceasta ora de religie este o decizie individuala, pentru ca religia este strict o chestiune privata, care tine de dorintele fiecarui individ.

Andrada

#65 Re:

2014-11-14 12:06

#64: -  

 Exact la fel sa se procedeze si cu orele de limba romana si de Istorie a Romanilor!

 Pentru tot ceea ce inseamna majoritar, trebuie sa facem cerere, nu-i asa?

 Deci statul este obligat sa asigure ora sipentru care cer sa studieze Limba romana, Istorie sau ...de ce nu...matematica, fizica etc!


Musafir

#66

2014-11-14 12:09

Doamne ajuta !

Musafir

#67

2014-11-14 12:12

Lipsa religiei va duce la anarhie. Smerenia nu e o tema dorita in ,,lumea civilizata"

Musafir

#68

2014-11-14 12:16

Buna ziua si Doamne Ajuta! Sunt profesor de Religie din anul 2006 si doresc sa mentionez ca tanarul trebuie deprins cu purtarea pe care trebuie sa o aiba, si chiar cand va imbatrani nu se va abate de la ea (Pilde 22,6), iar scoaterea Religiei din Trunchiul Comun va priva tinerii acestei tari de o componenta importanta a personalitatii lor: cea Spirituala, lasandu-i sa traiasca intr-o ignoranta duhovniceasca totala, cu repercusiuni dezastruoase in plan individual si social. Probabil cei de la ASUR vor pretexta ca fiecare va avea posibilitatea de a opta daca doreste sa frecventeze sau nu ora de religie, insa dansii fie nu cunosc, fie uita vorbele magistrale ale Sfantului Pavel ca "putin aluat dospeste toata framantatura..." (I Cor. 5,6). Va fi nevoie de 2,3 elevi "semiatei" - DAR NU PIERDUTI DEFINITIV din punct de vedere religios, ci doar rataciti - intr-o clasa (mai ales la liceu), pentru ca majoritatea sa renunte, dar...poate ca asta se doreste si se dicteaza in Romania contemporana: ratacire generalizata si ignoranta totala. Sa fiu sincer, din putina mea experienta, va pot spune ca elevii sunt foarte apropiati de profesorul de religie, ne solicita ajutorul in diverse probleme pe care le au - chiar azi, dupa ore un elev mi-a cerut opinia intr-o astfel de problema...de ce nu a consultat un alt profesor? pentru ca relatia profesor de religie - care poate fi chiar preot sau cantaret fara remuneratie in parohia respectiva - si comunitate este una mult mai stransa, decat cea pe care o au celelalte cadre didactice..., iar eu nu cunosc ca educatia crestina din ultimul secol si jumatate sa fi daunat cuiva, insa cunosc NUME MARI ale culturii noastre, care s-au dezvoltat la streasina Bisericii si a invatamantului religios: Nichifor Crainic, Nae Ionescu, Mircea Eliade, Virgil Ionescu sunt doar cateva...despre convertirea lui Nicolae Steinhardt se stie ca ea s-a datorat in mare masura si orelor de Religie pe care le-a frecventat in liceu si care au contribuit la formarea sa ulterioara...dar poate ca trebuie sa uitam si de acestia...oricum multi elevi n-au auzit de ei decat la ora de Religie in clasa a XII-a...cam tarziu! In ceea ce-i priveste pe membrii altor confesiuni...doresc sa mentionez ca nu sunt impotriva orei de religie in scoala, din contra, unele unitati de invatare la Religie vin sa aprofundeze si sa clarifice unele informatii pe care le detin de la adunarile cultului...mai ales cele de Noul si Vechiul Testament, dar si cele de Morala si Spiritualitate Crestina. Unde este asadar indoctrinarea? Domnii de la ASUR stiu ca o societate care nu-si mai cunoaste identitatea nationala, valorile si traditiile spirituale, este o societate mutilata, ratacita, asemenea unui orfan, lucru care le convine cu siguranta, nu doar lor...dar noi trebuie sa avem in vedere ca ORFANII SUNT CEI MAI NEFERICITI OAMENI!!! DOAMNE AJUTA!
MOTAMARIN
Musafir

#69 atacul asupra Bisericii si masura injusta a CCR= bucuria SATANISTILOR CerneaFlorinel&PatrascuToma

2014-11-14 12:20

atacul asupra Bisericii si masura injusta a CCR= bucuria satanistilor lui CerneaFlorinel&PatrascuTomita cu gasca Renate Weber, Emil Moses&LouisaMakovei pseudo-greco-papistasa

ANTIHRISTII

ASUR salută decizia Curții Constituționale privind SABOTAREA religia în școli

Miercuri, 12 noiembrie, Curtea Constituțională a decis că acordul prezumat pentru înscrierea copiilor la ora de religie este neconstituțional. Judecătorii Curții au apreciat că părinții care doresc ca aceste cursuri de Religie să fie urmate de copiii lor ar trebui să facă o cerere.

”Ne bucură decizia Curții constituționale, pe care am așteptat-o ani de zile, alături de mii de părinți și elevi din întreaga țară. Îl felicităm pe Emil Moise pentru eforturile depuse pentru obținerea acestei decizii și sperăm ca implementarea să se realizeze de facto în școlile din întreaga țară cât mai curând.” a declarat Toma Pătrașcu, președintele ASUR.

ASUR a derulat campania de informare ”Stop îndoctrinării religioase în școli!” începând cu anul 2011, campanie prin care a solicitat în repetate rânduri autorităților să acorde atenția cuvenită problemelor cauzate de obligativitatea orelor de religie și predarea confesională în școli. În acești ani, zeci de părinți și elevi au fost ajutați de ASUR cu soluții pentru rezolvarea conflictelor apărute în relația cu profesorii și directorii de școli care încălcau în mod repetat legea, obligând elevii să participe la orele de religie și după ce aceștia depuneau notificări de retragere.

”Pe parcursul campaniei ”Stop îndoctrinării”, la fiecare început de an școlar ASUR a transmis mesaje directorilor de școli din România, amintindu-le legislația în privința orelor de religie, mesaje care de multe ori au fost ignorate. Sperăm că nu vor ignora și decizia Curții Constituționale și vor respecta, în sfârșit, drepturile elevilor.” a mai declarat Toma Pătrașcu.

Campania ”Stop îndoctrinării” a fost premiată în 2012 în cadrul Galei Premiile Participării Publice.

Ionel&Vasile

#70 atacul asupra Bisericii si masura injusta a CCR= bucuria satanistilor lui CerneaFlorinel&Patrascu

2014-11-14 12:22

Impotriva lui HRISTOS:

atacul asupra Bisericii si masura injusta a CCR= bucuria satanistilor lui CerneaFlorinel&PatrascuTomita cu gasca Renate Weber, Emil Moses&LouisaMakovei pseudo-greco-papistasa anti-HRISTOS:

 

ASUR salută decizia Curții Constituționale privind SABOTAREA religia în școli

 

Miercuri, 12 noiembrie, Curtea Constituțională a decis că acordul prezumat pentru înscrierea copiilor la ora de religie este neconstituțional. Judecătorii Curții au apreciat că părinții care doresc ca aceste cursuri de Religie să fie urmate de copiii lor ar trebui să facă o cerere.

 

”Ne bucură decizia Curții constituționale, pe care am așteptat-o ani de zile, alături de mii de părinți și elevi din întreaga țară. Îl felicităm pe Emil Moise pentru eforturile depuse pentru obținerea acestei decizii și sperăm ca implementarea să se realizeze de facto în școlile din întreaga țară cât mai curând.” a declarat Toma Pătrașcu, președintele ASUR.

 

ASUR a derulat campania de informare ”Stop îndoctrinării religioase în școli!” începând cu anul 2011, campanie prin care a solicitat în repetate rânduri autorităților să acorde atenția cuvenită problemelor cauzate de obligativitatea orelor de religie și predarea confesională în școli. În acești ani, zeci de părinți și elevi au fost ajutați de ASUR cu soluții pentru rezolvarea conflictelor apărute în relația cu profesorii și directorii de școli care încălcau în mod repetat legea, obligând elevii să participe la orele de religie și după ce aceștia depuneau notificări de retragere.

 

”Pe parcursul campaniei ”Stop îndoctrinării”, la fiecare început de an școlar ASUR a transmis mesaje directorilor de școli din România, amintindu-le legislația în privința orelor de religie, mesaje care de multe ori au fost ignorate. Sperăm că nu vor ignora și decizia Curții Constituționale și vor respecta, în sfârșit, drepturile elevilor.” a mai declarat Toma Pătrașcu.

 

Campania ”Stop îndoctrinării” a fost premiată în 2012 în cadrul Galei Premiile Participării Publice.


Musafir

#71

2014-11-14 12:22

Nu este normal ceeace se intimpla!

Musafir

#72

2014-11-14 12:24

Este inadmisibil ca fiului meu sa ii fie refuzata educatia religioasa!

Musafir

#73

2014-11-14 12:28

NU se supune o mare majoritate de oameni, catorva neispraviti.

Musafir

#74

2014-11-14 12:30

Ar trebui mentionat ca trebuie sa fie vorba de Religia Ortodoxa.
Ereziile, sectarismele sau paganismele nu sunt de dorit pentru copiii romani.
Parerea mea ca nu se rezolva problema.

Musafir

#75 Re: Re:

2014-11-14 12:41

#65: Andrada - Re:  

 Ora de religie oricum nu avea un statut echivalent cu cel al orei de matematica, de exemplu, de vreme ce un elev putea fara probleme sa termine scoala fara sa faca religie.
Repet: religia este strict o chestiune de alegere personala. Statul ofera posibilitatea de a se studia religia in scolile sale pentru cei care doresc asta, dar asta nu o face o materie egala cu limba romana.