Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

/ #3212 Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-04 20:30

#3203: Julina - Re: Re: Re: 3195 

1) Că se vrea scoaterea din şcoli, şi că se luptă cu învrăjbire pentru asta, şi că unii fac alergie doar la auzul cuvântului, este un lucru foarte uşor de remarcat.

2) Cât priveşte decizia CCR nr.669/2014, am citit-o de multe ori şi cu pixul în mână. Nu aceea este cea care dă unui om bun, cum este Manuela Hărăbor, care are mult mai multă „ştiinţă” de Dumnezeu şi cunoaştere a vieţii decât o au foarte mulţi. Aici este un alt fel de război, care are alte arme şi tertipuri.

3) La şcoală se face EDUCAŢIE, se DAU INFORMAŢII şi se modelează caractere.

De aceea este bine că avem şansa de a avea informaţii la şcoală care au legătură cu spiritualitatea acestui popor, cu istoria lui, cu civilizaţia europeană şi nu numai. Privăm copilul de nişte informaţii pe care nu le va putea lua decât cu greu mai târziu. În rest, crezi că morala creştină strică cuiva? Şcoala nu face prozelitism, ea doar informează, nu obligă la nimic. Deci, este bine să nu pierdem posibilitatea de a face religie.

Căci fără să cunoşti SPIRITUL unui fenomen şi amănunte din interior, n-ai cum vorbeşti despre el. Vei putea să vorbeşti orice, dacă aduni de ici de colo informaţii. Chiar zeci de cărţi cum spui. Căci religia inseamnă mai mult decât o sumă de cuvinte, fapte, date. 

Iar din Biserică facem parte 86% din populaţia acestei ţări. Şi eu fac parte din Biserică, şi eu sunt Biserica şi nu este normal să nu ştiu la nivel mediu cultural ce este ea.