Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#3276 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 19:14

#3274: Julina - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

 N-ai înţeles nimic, te dai doar deşteaptă. Vorbeam de construcţiile care s-au făcut cu contracte în regulă. Cred că eşti plătită de la buget. Ai avut vreodată vreo firmă să vorbeşti?

Aberezi cu graţie despre multe probleme despre care nu ştii cu ce se mănâncă. Eşti „specialistă” în toate, deşi vorbeşti total aiurea şi neconstructiv. 

Ai doar tupeu.

 

zburlici

#3277 Re: Re: Re:

2015-03-06 19:25

#3275: - Re: Re:  

 Tocmai aici e problema, ea este facultativa intradevar, noua schimbare vine chiar prin inversarea rolurilor, sa depui o cere daca doresti sa faci religie la scoala, adica o rasturnare de situatie, in loc sa ceri scutire de religie sa ceri sa participi la religie, sunt cazuri in care nu erai scutit decat daca duceai adeverinta ca ai apartenenta la alt cult religios (de unde si miscarea asta) si pana la urma  sa nu uitam: CREDINȚA nu se poate preda în nicio școală - nu este un obiect, ci o relație spirituală. Religia e altceva, nu trebuie confundată cu credința. 

DIn cate vad eu pe aici majoritatea le baga in aceeasi oala, chiar ne considera atei (cred ca le suna bine cuvantul)!


Musafir

#3278

2015-03-06 19:33

păi cum poate fi numit un om care este împotriva bisericii????dacă nu anti creștin sau ateu?

 


Musafir

#3279

2015-03-06 19:39

 

 

Julina

#3280 Re: Re: Re:

2015-03-06 19:41

#3271: - Re: Re:  

 Istoria care nu cuprinde biserica. Cealalta fata a istoriei, cea care arunca un ochi critic asupra evolutie societatii noastre inclusiv asupra motivelor care au facut ca tara noastra sa ramana intr-un stadiu involuat, in timp ce alte tari vecine sunt intr-o continua accesiune. Dupa 1989 toate tarile scapate de sub comunism au avut sanse elegale, insa ce s-a intamplat cu ele in ultimi 25 de ani?  

Cu simpla privire aruncata spre vest vedem ca aceste state fost comuniste au inflorit,  toate mai putin Romania, Bulgaria,Moldova, Ucraina, tari ce au trecut de sub controlul partidelor comuniste sub cel al biserici. Toate celelalte state au inflorit si sunt pe drumul cel bun catre Uniunea europeana,  insa mai au un alt lucru in comun. SECULARIZAREA. Sunt state multi-culturale unde influentele bisericii stau departe de statul de drept, astfel incat procesul de crestere a fost stimulat. Cand va ajunge insa Romania in acel punct, cand in anul 2015 persoane ca dvs folosesc cuvantul "ateu"ca pe o jignire? Ca pe o ciuma. Persoane ca dvs considera astazi ca tara va apartine si ca noi, cei ce nu suntem de acord, suntem niste parveniti.  Ca daca nu suntem de acord cu ce face biserica si cum exista o continua intoleranta catre diversiune, suntem "atei"

Asta nu inseamna TOLERANTA.

Asta nu inseamna coabitare. Nu inseamna intelegere.

Inseamna o incercare de  crestinizare fortata sub sloganuri cum ar fi "identitate nationala", "popor crestin","ne-am nascut crestini", un lucru care nu mai este posibil in zilele noastre pentru ca noi ne stim drepturile si stim ca putem alege. 

Si nu, nu noi de rupem de Romania pentru ca Romania este si tara noastra. Aici ne-am nascut, aici muncim, aici ne ridicam case si aici ne platim impozite. Generatia noua umple cladirile enorme ale companiilor multi-nationale care au venit aici pentru ca noi PUTEM.  Generatia noua este cea care se ridica peste conditia ei si ne reprezinta tara cu mandrie in strainatate, iar dvs nu aveti dreptul sa ne "alegeti" dupa cum credem fiecare, nici sa ne spuneti cum sa gandim.

Iar toata acesta polemica este una strict bazata pe o minciuna pentru ca ati facut o petitie pentru ora de religie, informand publicul ca cineva vrea sa o scoata din scoli.

ESTE O MINCIUNA.

Ce incercati de fapt este sa va asigurati ca ne trimite copii la religie in turma, si ca pe viitor nu va exista o reala optiune in istoria religiilor, moment in care biserica este perfect constienta ca va pierde jumatate din elevi.

Optiuni vom avea pentru ca traim in democratie.

RESPECTATI-NE DORINTELE PENTRU CA NOI LE RESPECTAM PE ALE DUMNEAVOASTRA. 

 

zburlici

#3281 Re:

2015-03-06 19:48

#3278: -  

 Biserica este o institutie, cum ai putea crede in ea? Eu credeam ca crezul este fata de Dumnezeu (credinta) nu fata de biserica (religie)!

Cineva a scris mai devreme procentele religilor pe glob, parca noi, Ortodocsii, avem 7% pe plan mondial, asta inseamna  dupa gandirea ta ca restul de 93 % sunt atei?

Si da, exista si ceva intre biserica si atei (ateu fiind un termen care teoretic nu exista, neputand sa negi existenta sau inexistenta lui Dumnezeu), agnostic adica nu a gasit pe Dumnezeu in ceea ce stie, dar Dumnezeu poate exista in ceea ce nu stie! Dar nu e cazul meu si auma ma repet  Religia si Credinta sunt doua lucruri diferite!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-03-06 19:48


Julina

#3283 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 19:55

#3276: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

Atac la persoana, se pare ca acesta este singurul dvs raspuns.

Si totusi cum facem cu transparenta?

Nu vreti si dvs sa scapati de toate aceste suspiciuni?

De cei ce striga ca preoti sunt infractori in sutana?

 

Julina

#3284 Re: Re:

2015-03-06 20:02

#3281: zburlici - Re:  

 Crestini ortodocsi ( a se observa ca am scris asa cum mi-sa atras atentia) reprezinta un procent de 9% din totalul CRESTINILOR. Iar crestini sunt 2.2 miliarde  pe glob (aici includem catolici, ortodocsi, protestanti, baptisti, etc), iar populatia intregului glob numara aproximativ 7 miliarde de oameni. 

Asta insemna ca din calcule aproximate, populatia ortodoxa pe glob este undeva la 3%.

Restul sunt "atei", si da ...eram sarcastica. 

zburlici

#3285 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-03-06 20:06

#3282: - Re: Re: Re: Re:  

 Da intradevar, Boierii si Popi au dus-o bine intotdeauna ! 

Uite si alte pareri despre religie (documentate, vezi linkul de mai jos), dar desigur la slujba uita sa zica si cele rele facute de Biserica, uita sa ne spuna cum am stagnat evolutiei si am fost trasi inapoi, ca doar Popi aveau dreptul la educatie,  iti suna cumva a Dictatura? este istorie intradevar, fiecare vede ce vrea in ea, uni vad doar binele, alti doar raul si mai sunt cei care le vad pe amandoua (si sper sa ma numar printre ultimi)

https://noapteafaraluna.wordpress.com/2013/04/01/


Musafir

#3286

2015-03-06 20:08

fiecare își făurește un adevăr personal de care se agață . tot 3%sunt și inteligenți pot spune restul ....


Musafir

#3287

2015-03-06 20:09

ce cauți aia găsești dacă cauți despre lucruri bune vezi lucruri bune și invers. musca se duce la căcat și albina la flori pe românește.

alt musafir

#3288

2015-03-06 20:17

domnule musafir, daca eram inteligent nu ma aruncam pe acest forum in discutii, probabil le faceam la alte nivele, asa ca nu e nevoie de subtilitai de genul! 

Ne bucuram ca tu faci parte dintre ei!


Musafir

#3289

2015-03-06 20:26

Ateii au încercat să influenţeze si sindicatele britanice la începutul Secolului XX, dar fără succes, proletarii britanici, la fel ca şi cei germani, optând pentru umanismul secular socialist. Proletarii Europei nu au devenit inamici ai credinţei ori religiei aşa cum ateii şi Marx anticipaseră.

Doar în Uniunea Sovietică au îmbrăţişat muncitorii ateismul, dar şi acolo, explică Spencer, bătălia pentru minţile lor a fost acerbă. În Rusia Sovietică credinţa s-a păstrat în special la populaţia rurală care a devenit tinţa unui ateism militant şi agresiv.

În primii cinci ani după Revoluţia Bolşevică şcolile creştine au fost închise, educaţia religioasă a copiilor a fost interzisă, atât în biserica cât şi acasă, biserici au fost demolate ori desacralizate, peste 2.500 de preoţi şi 1.900 de călugări au fost ucişi, la fel 3.000 de călugăriţe.

În 1925 Uniunea Sovietică a format Liga Militantă a celor fără Dumnezeu, o organizaţie alcătuită mai mult din tineri, care erau însărcinaţi cu distrugerea bisericilor, hărţuirea preoţilor şi a credincioşilor, batjocorirea oamenilor pioşi, şi sabotarea slujbelor religioase. Un exemplu a fost exproprierea clopotelor pentru a fi folosite în industrializare. Rezultatele acţiunilor antireligie au fost extreme şi fără precedent în istorie. Dacă înainte de Revoluţia Bolşevică Biserica Ortodoxă Rusă avea 54.000 de biserici, mănăstiri şi instituţii teologice, în 1940 au mai rămas doar cîteva sute.

Ca rezultat, şi numărul celor care s-au declarat atei a crescut vertiginos, mai ales în rîndurile celor educaţi ori născuţi după Revoluţia Bolşevică. 

zburlici

#3290

2015-03-06 20:26

citat de pe alt site:

"Popescu Virgil

2.03.2015, 20:32:15

Pe timpul comunistilor nu se facea religie in scoli.Din '89 incoace copii invata religie la scoala. Cei care ati trait acele vremuri , uitati-va in jurul vostru si spuneti: au devenit romanii mai buni la suflet de cand se invata religia la scoala ? Eu cred ca dimpotriva..."

 

Nu stiu de ce, dar tind sa ii dau dreptate!

Julina

#3291 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-03-06 20:30

#3282: - Re: Re: Re: Re:  

 Nu mai bine citit dvs niste istorie, asa ca sa nu mai aberati pe baza unor lucruri ce sunt deja cunoscute? Aveti acces la informatie, cine va opreste?

Biserica a fost aici de la inceputul poporului? Biserica este un fel de antena 3?

Eu nu stiu de unde va luati dvs informatiile, daca acestea vin pe cale "religioasa" sau nu, insa crestinizarea romaniei a fost facuta treptat si cu precadere dupa secolul al X. Si ca sfat prietenesc, nu mai cititi doar istoria pe care a scris-o repede biserica ortodoxa pe genunchi, negandindu-se vreodata ca vom ajunge in punctul in care informatia va venii catre noi din mai multe parti.

Si daca vreti sa vorbim despre identitate nationala, vorbim de DACI.

Vorbim de Zalmoxis.  

Sau putem vorbi ca pana in secolul al XV- lea crestinismul a existat si inaintat alaturi de religii pagane sau trace, asta bineinteles pana cand am avut de ales intre papa si patriarhul de la Constantinopol, moment in care alegerea a fost facuta de partea ortodoxiei.

Deci pana la urma, ne-am nascut noi ortodocsi?

Suntem noi un neam cu crucea in frunte, pentru ca daca personal ma gandesc la identitate nationala, inevitabil imi vine in minte lupul dacic.

Doriti cateva referinte spre adevarate izvoare de cunoastere?


Musafir

#3292

2015-03-06 20:30


China comunistă a urmat modelul sovietic. În copilărie, Mao a fost budist, mama lui fiind o budistă pioasă, dar la 18 ani a devenit ateu. Dacă Mao vedeaîn creştinism o religie autentică, privea religia tradiţională a chinezilor (taoismul, confucianismul şi budismul) ca o superstiţie de care chinezii trebuiau să se debaraseze. Campania antireligioasă a lui Mao a fost la fel de agresivă că cea a sovieticilor.

Se estimează că în 1949 în China erau 5 milioane de creştini la o populaţie de 550 de milioane.

 Numărul creştinilor a scăzut vertiginos sub Mao. Bisericile au fost închise, instituţiile religioase expropriate, păstorii şi preoţii închişi ori executaţi, iar misionarii străini expulzaţi. Sute de creştini au fost executaţi în public şinumărul lor a scăzut vertiginos.

După campania cruntă a lui Mao împotriva creştinilor, au mai rămas în China sub 1 milion de creştini.

 

Remarcabil, însă,în China zilelor noastre sunt, oficial, 65 de milioane de creştini, dar numărul lor neoficial este estimat la 100 de milioane. După 65 de ani de comunism numărul creştinilor în China comunistă e cu mult mai mare decît al tuturor membrilor Partidului Comunist Chinez. 


Musafir

#3293

2015-03-06 20:34

de biblia lui ulfila ați auzit secolul 4?

 

alt musafir

#3294

2015-03-06 20:35

sa inteleg ca sti si numarul membrilor comunisti chinezi ? sau ne lasi in aer?!

alt musafir

#3295

2015-03-06 20:40

ma mir ca nu a aparut si Turnul de Veghe pe aici ...., o statisca, ceva, macar ei o fac cu bun simt, ii poti refuza civilizat si nu te critica ....


Musafir

#3296

2015-03-06 20:40

tablita votiva de la biertan secolul 3


Musafir

#3297

2015-03-06 20:44

Învățământul românesc e prăbuşit cu totul. Predau profesori care fac greşeli de clasa a şasea. Absolvă cu diplomă, studenţi care acum 15 ani ar fi căzut la admitere. Conduc doctorate oameni total necalificaţi. Comisia centrală de acreditare a titlurilor universitare face conducători de doctorat în glumă. Sunt un excelent prooroc. Nu se mai miră nimeni că n-avem universităţi remarcabile cu cercetători remarcabili, când înşişi conducătorii de doctorat se fac din carton lipit cu aracet.

Problema universităţilor din România nu e să ajungă din urmă cine ştie ce universităţi vestice. Problema universităţilor noastre e să ajungă din urmă nivelul liceelor româneşti din 1988. Şi atunci mai vorbim! Educaţia e singurul domeniu în care nu se vorbeşte de “greaua moştenire a comunismului”. Regimul de debandadă, numit “democraţie”, şi miniştrii incapabili şi iresponsabili au transformat învățământul românesc într-un haos. Din toţi olimpicii internaţionali români de anul trecut, unul singur s-a înscris de nevoie (!!!) la Universitatea din Bucureşti, fiindcă nu ştia engleză, ca să devină bursier la o Universitate străină.

Fac încă patru profeţii :

1. Peste cinci ani nici un licean olimpic nu se va înscrie student în vreo universitate română.

2. Peste zece ani, nivelul de analfabetism (!!!) al studenţilor români va fi acelaşi ca cel pe care l-am pomenit mai sus.

3. Peste zece ani nici o universitate românească nu va intra în lista primelor 500 de universităţi din lume, iar kazahii, saudiţii, sri-lankezii şi zuluşii ne vor privi ca şi acum, de sus.

4. Nici peste zece ani Ministerul Educaţiei nu-şi va decupa din presă un articol despre starea învățământului românesc, ca să-l aibă la îndemână. 

alt cetatean

#3298

2015-03-06 20:46

:))) am cautat ce ai zis (ulfila), am gasit orthodoxwiki, ma umfla rasul, cat de neinspirat sa fi sa pui numele la o pagina de informare Religioasa ortodocsa cu terminatia wiki, platiti drepturi de autor? pentru wiki desigur! 

cu totul alt cetatean

#3299

2015-03-06 21:04

Daca tot de discuta religie si vad ca sunt si niste somitati prezente zic ca am si eu nevoie de ajutor cu geneza. Deci Adam si Eva au avut doi fii, Cain si Abel, apoi pe Set. Cum mama lor s-au inmultit atunci?

alt musafir

#3300 Re:

2015-03-06 21:06

#3297: -  

 si sa nu uitam, toate astea dupa ce ati inceput sa predati religia in scoli, inainte, pe vremea comunismului, asa Dictatori cum erau nu se intampla asa ceva, deci nu are nici o legatura cu religia, ba mai mult daca ar fi sa dam mers la cele spuse chiar ati avut un impact negativ.

Pana in 89 eram recunoscuti pe plan mondial, dezvoltam valori (asa comuniste cum erau ele),cei din occident vedeau o concurenta in noi, acuma, acuma intradevar invatamantul decade, se inchid din ce in ce mai multe scoli (mai ales in zona rurala), profesorii sunt din ce in ce mai prost platiti si noi ne permitem luxul sa ridicam biserici peste biserici (ca deja sunt ca si bancile si barurile, la fiecare colt), in detrimentul scolilor, spitalelor si caselor de copii!

Daca ne uitam la BOR vedem numai lux, vile, afaceri imobiliare, tranzactii cu paduri si terenuri, masini care mai decare mai "satanice", un adevarat paradis fiscal (nefiind platitori de taxe la stat), va cred si eu ca va luptati sa aparati un astfel de sistem, nici nu intleg relatia voastra cu statul, e ca si cand s-ar intalni mutul cu surdul ca altfel nu imi pot imagina cum sa aibe atatea avantaje o institutie si stau asa si ma intreb, oare voi, BOR, chiar nu mai aveti pic de respect, chiar nu va este frica de ceea ce incercati sa ne explicati noua ca ar trebui sa ne fie frica, nu va este frica ca va bate Domnul? Sau probabil voi va spovediti mai sus, aveti alte nivele de iertare?

deci cine vinde gogosi pe aici, ca nu mai inteleg nimic ....

Am vizitat de curand o manastire, am ramas uimit sa vad masinile din doatare, ce sa mai vorbesc de balcoanele de marmura traforata nou montate, nici macar nu vreau sa ma gandesc cat costa toate aceste mofturi, desigur le meritati ..... este chiar obositor sa te ocupi de "spiritul" unei natiuni