Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post

Cosmin

#3204 Re: Re:

2015-03-04 12:29

#57: Andrada - Re:  

 Penibil raspuns.Acum cum toti sunt de acord cu un lucru care era pe vremea aia este catalogat comunist.

Raspunsuri


Musafir

#3206 Re: Re: Re:

2015-03-04 16:35:13

#3204: Cosmin - Re: Re:  

 Puiule, nu cunoști  nimic de pe vremea aceea și nici nu vrei. Istoria s-a născut cu tine după 1989.

Cine nu cunoaște istoria riscă să o repete.

Nu stii ce înseamnă să trăiești într-o dictatură comunistă,  nu știi  ce înseamnă să fii arestat numai pentru faptul că ai salutat pe cineva aflat in vizorul lor. Nu știi că elita acestei țări a fost aruncată in închisori și lagăre.  Nu știi că aceiași propagandă se făcea si prin anii de după război până prin anii 60 pentru a-i denigra pe țăranii mai înstăriți și pe cei care aveau o mică afacere, dar mai ales pe intelectuali și preoți.

Nu știia că toți aceștia au fost declarați dusmanii poporului, care sug sângele poporului. La fel si preoții.  Tuturor li s-a pus taxe și dări împovărătoare care i-au adus in sapă de lemn. Astfel,  prin aceste metode li s-a luat tot pământul și tot avutul. A urmat și nationalizarea.

S-au bucurat unii care nu aveau  nimic. Că toți terchea -berchea au ajuns mari in partid - și oricum mai in toate revoluțiile cei care ajung la putere sunt cei puțin educați și mai ales fără caracter.  

Apoi cu toții si-au dat pământul la colectivă obligat forțat și au devenit oameni complet dependenți de un stat k.g.b.-ist. Biserica a trecut si ea prin prigoană.  Preoți,  călugări, credincioșii au făcut și ei pușcărie.  Nu mai era voie să fii credincios.  Dar culmea! In închisori au rezistat tocmai datorită credinței.  Cu prețul vieții lor preoții au făcut vie biserica in închisoare.  I-au spovedit in mare secret pe creștini,  i-au împărtășit.  Împreună au cântat Hristos a inviat! in noaptea de înviere,  cu riscul de a fi băgați la carcera.

Pe mulți numai credința i-a ținut.  Când in sfârșit in 64 s-a dat amnistia, cu greu au mai putut să-si găsească de lucru pe măsura educației si pregătirii lor. Unii dintre ei au fost până la sfârșitul vieții lor urmăriți de Securitate. Printre aceștia și părinții Arsenie Boca și Nicolae Steinhardt. Dar și mulți alți preoți si călugări.  Rudele celor care nu aveau dosar bun  cu greu ajungeau la facultate.  Mama a trebuit să omita la angajarea prin anii 58-60 că părinții săi fuseseră țărani înstăriți- la acel moment săraci lipiți,  supraviețuind doar din mila copiilor ce-si găsiseră cu greu un loc de muncă la oraș!  

Iar despre credință- asemenea tovarășilor sovietici, nimeni nu mai trebuia să creadă in Dumnezeu.  Nimeni nu mai trebuia să se boteze sau cunune. Tineretul sub nicio formă nu trebuia să meargă la biserică,  la Sărbători.  S-a făcut un soi de compromis ca cei din afară să nu spună că nu există biserică  in Romania si nu se respectă drepturile fundamentale ale omului. Se făcea in școli și facultăți materialism dialectic și lecții de ateism. Cuvântul Dumnezeu fusese exilat din școli, de la locul de muncă, de la Tv, ziare etc. In noaptea de Paști eram aduși obligatoriu la liceu sau facultăți și ținuți până târziu ca să nu mergem la Inviere. Biserici nu se mai construiau, cu greu se renovau cele existente,  iar unele se dărâmau. Unele au scăpat vremelnic de la demolare pentru că oamenii au aparat biserca, punându-se cu trupurile lor in fața utilajelor!  Poți să uiți toate acestea? 

Când in sfârșit regimul a căzut, am crezut că martiriul acestui popor ne va reda printre altele, dreptul foarte important la credință.  Ca în sfârșit vom fi liberi să mergem la biserică,  să facem cruce când trecem pe lângă ea, să facem religia in școli așa cum fusese inainte de comunism, sa construim din nou biserici,  mai ales că orașele crescuseră foarte mult din 1945 pana în 1989 și nu construise aproape nimic nou in 44 de ani.Credeam că nu ne va mai fi teamă sau rușine ca suntem credincioși. Dar iată că spălarea pe creiere iarăși s-a făcut și prigoana revine prin semenii noștri care asemenea securistilor nu suportă credincioșii,  religia și pe Dumnezeu. 

Și cum faci ca s-o distrugi? Aplici sistemul dezbină și stăpânește! Adică îi asmuți pe unii împotriva altora, atei impotriva credincioșilor.  Faci orice să scoți religia din școli,  distrugi familia, satirizezi și blasfemiezi biserica și slujitorii ei. Lansezi prin media o vânătoare de vrăjitoare care au ca scop decredibilizarea bisericii. Pui pe unii și pe alții să facă tot felul de comentarii, cât mai neadevarate, printre unele adevărate și le spui de un miliard de ori până  când unii incep sa creadă.  Mai creezi și confuzie. Din când in cand lansezi un mare scandal pe care il folosești la maximum. 

Și apoi găsești țapi ispășitori- crestinii si popii teme predilecte. 

Iar unii le i-au nemestecate si le propagă.  Au senzația că ei au ajuns la aceste concluzii cu mintea lor neindoctrinata. Aceasta este de fapt manipularea! Să crezi  că tu singur, in chip logic ai ajuns la aceste concluzii. 

Când trăiești multe lucruri pe pielea ta, cam știi cum să privești ce și cum se petrec "intamplarile".

Și să vezi de unde și cum vine manipularea.