Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#351 Re:

2017-11-06 11:10

#348: -  

 facebook,Discriminare si abuz in Colegiul Psihologilor din Romania

Autointitulatul "expert psiholog" fără expertiză, fane, zis și ils, se dovedește a fi doar un impostor plagiator.  Acest individ care nu a lucrat niciodată în domeniul psihologiei a creat ipj, cunoscută și sub numele de "școala de experți"... Comentariile sunt de prisos. 


Musafir

#352

2017-11-06 11:15

Colegiul Psihologilor din România www.alegericpr.ro

3 noiembrie 

Dragi colegi, Astăzi este o nouă zi importantă pentru colegii noștri din întreaga țară, a avut loc prima ședință a Comisiei de psihologia muncii, transporturilor și serviciilor. Au fost analizate toate dosarele transmise de președinții filialelor teritoriale, aferente specialităților: psihologia muncii și organizațională, psihologia transporturilor și psihologia aplicată în servicii. A fost o zi cu multă activitate, cu multă muncă depusă de membrii comisiei, o zi în care au susținut interviurile pentru schimbare de treaptă, au analizat dosarele depuse pentru formele de exercitare și au validat accesul în profesie pentru colegii care au participat la interviurile din cadrul filialelor teritoriale. Această zi va fi urmată de eliberarea atestatelor de liberă practică și a certificatelor de înregistrare / anexelor pentru mențiuni, după validarea acestora în ședința Comitetului director din data de 24 noiembrie 2017. De astăzi, suntem cu 37 mai mulți. Le dorim mult succes în activitatea profesională colegilor noștri care astăzi au obținut validarea Comisiei MTS pentru accesul în profesie!

Laura Cristina Pătruț Colegiul Psihologilor din România Consilier pe probleme de comunicare și purtător de cuvânt

Dragi colegi, 10 noiembrie 2017 este data la care va avea loc prima ședință a Comisiei de psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională. Lista candidaților programați la schimbarea de treaptă a fost finalizată, revenim cu detalii despre locația interviurilor și programarea candidaților pe ore. Succes tuturor colegilor care vor participa la interviu!

Laura Cristina Pătruț Colegiul Psihologilor din România Consilier pe probleme de comunicare și purtător de cuvânt

www.alegericpr.ro

 

Adriana Cherti Si dupa aceste interviuri se vor elibera atestate?

Tihan Eusebiu Doar certificate de participare    

Colegiul Psihologilor din România www.alegericpr.ro D-na Adriana, buna dimineața! In numele Colegiului, ne cerem scuze pentru comentariile unor persoane care nu au nicio calitate sa ofere informații oficiale despre activitatea Comitetului director și Consiliului Colegiului.  După aceste interviuri se vor elibera atestate, certificare de înregistrare, anexe la aceste certificate, se vor elibera toate tipurile de documente prevăzute in legislație. Va dorim o zi frumoasa!

www.alegericpr.ro


Musafir

#353 Re:

2017-11-06 11:17

#352: -  

 

Facebook www.alegericpr.ro

Florin Petru Ce părere aveți de comunicatul transmis pe emailul tuturor psihologilor de ILS?,, COMUNICAT PRIVIND ILEGALITATEA GRUPULUI AUTOINTITULAT „CONDUCEREA INTERIMARĂ” ȘI A ACTELOR REDACTATE DE CĂTRE ACESTA, INCLUSIV A AȘA-ZISELOR „ALEGERI” ORGANIZATE CU ÎNCĂLCAREA DISPOZIȚIILOR LEGII NR. 213/2004 "

Florin Sava Comunicatul, nesemnat cum altfel, conține o mulțime de neadevăruri si nu face referire la hotărârile din 10 Aprilie 2017. El a apărut ca urmare a unor elemente din motivarea instanței de respingere a ordonanței președințiale de la finalul lunii Iunie, prin urmare nu se referea la decizii noi, nici la decizii definitive ale instanței. 


Musafir

#354

2017-11-06 11:23

Conform unui studiu recent, oamenii au mai multă empatie pentru câini decât pentru alţi oameni

Un nou studiu confirmă că oamenii iubesc mai mult câinii decât alţi oameni, iar acest lucru are legătură cu faptul că patrupedele sunt mai neajutorate. Un studiu precedent, efectuat acum doi ani, realizat în Marea Britanie, a ajuns la concluzia că oamenii ar dona bani mai degrabă pentru câini decât pentru semenii lor, potrivit The Independent. În cadrul acestui studiu, cercetătorii au scris două anunţuri care puneau întrebarea: „ai dona cinci lire pentru a-l salva pe Harrison de la o moarte lentă şi dureroasă?” Singura diferenţă dintre cele două anunţuri era imaginea. Una îl arăta pe Harrison ca fiind un copil, iar alta un câine. Harrison câinele a primit cele mai multe donaţii.  


Musafir

#355 Rateurile bogatilor din Colegiu servite ca ,,performante cpr,, psihologului de rand

2017-11-06 12:46

Risipita in motiuni, luari de pozitie sterile si tardive conducerea CPR a ratat pe rand mai toate parghiile sustinerii acestei profesii.

· Esuarea negocierilor cu Ministerul Sanatatii si CNAS - serviciile psihologilor clinicieni, consilierilor psihologici si psihoterapeutilor fiind considerate in continuare servicii conexe celor ale medicilor, neputand fi incheiate contracte direct cu CNAS, fiind limitate si decontate indirect (prin intermediul medicilor).

· Pierderea sustinerii legislative a Ministerului Muncii si a Ministerului Sanatatii prin modificarea HG 355/2007 cu HG 1169/2011 prin care psihologii organizationali nu au mai fost inclusi in procesul de autorizare pe functii decat la indicatia medicului de medicina muncii.

· Pierderea competentei de autorizare in Psihologia Transporturilor a formelor de exercitare a profesiei de catre CPR in favoarea Ministerului Transporturilor, adica una din putinele facilitati pe care le-a oferit membrilor cotizanti.

· Subminarea membrilor CPR atestati ce detin competente in psihologia clinica prin luari de pozitie oficiale ale CPR fata de unele instante judecatoresti si alte institutii ale statului care urmareau promovarea discriminatorie a membrilor unei asociatii private, fondata si coordonata de directorul juridic al CPR, intr-o specializare inexistenta in Legea 213/2004 creand confuzie si blocaj in piata serviciilor psihologice.

http://www.tabloupsihologi.ro/actualitate/335 petitie online pentru demiterea colegiului psihologilor din romania


Musafir

#356

2017-11-06 13:11

Psihologul Stefan Laurentiu Iulian, puternic contestat de breasla psihologilor, a ramas fara titlul de doctor din cauza unui plagiat - CNATDCU

de Red. Stiri     HotNews.ro

Luni, 30 octombrie 2017 Actualitate | Esenţial

Psihologul Stefan Laurentiu Iulian a ramas fara titlul de doctor, dupa ce Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificate Universitare (CNATDCU) a luat decizia cu 45 de voturi pentru, din totalul de 55 de membri. “In temeiul concluziilor Raportului comisiei de lucru, Consiliul General al CNATDCU a validat prin vot propunerea de retragere a titlului de doctor in Psihologie acordat domnului Stefan Laurentiu Iulian pentru teza de doctorat intitulata Coordonate psihologice privind stabilirea discernamantului pentru fapte penale savarsite de minori” conferit prin Ordinul Ministrului nr. 4387/0606.2011”, arata decizia CNATDCU. Potrivit deciziei, Consiliul General a validat cu 45 de voturi “pentru”, din care 6 voturi exprimate in sistem de videoconferinta si o singura abtinere, din totalul de 55 de membri, raportul comisiei de lucru intocmit la sesizarea depusa la UEFISCDI LA 28.11.2016.   Iulian Laurentiu Stefan este puternic contestat de breasla psihologilor. El este acuzat ca, impreuna cu Mihai Anitei (fost presedinte al Colegiului Psihologilor, trimis in judecata de DNA in martie 2017 pentru conflict de interese), ar fi subordonat Colegiul propriilor sale interese si ar fi incercat sa trunchieze rezultatele alegerilor pentru conducerea organizatiei care reprezinta meseria.   Armand Veleanovici, de la Comisia de deontologie a Colegiului Psihologilor din Romania, a declarat pentru HotNews ca Iulian Laurentiu Stefan a fost director executiv in cadrul organizatiei profesionale pana acum cateva luni, cand a fost concediat in urma unei cercetari disciplinare. Concedierea a fost hotarata de Consiliul de Administratie, iar in acest moment se afla in litigiu cu Colegiul Psihologilor. De asemenea, Armand Veleanovici a spus ca, potrivit extraselor lucrarii lui Iulian Laurentiu Stefan publicate pe site-urile de socializare, zeci de pagini pareau plagiate cuvant cu cuvant.   

Comentarii

mitg Se vede dupa poza  Ce fata de “profesionist” are.  Ar trebui si psihologii sa aplice principii de antropocriminologie macar intre ei ...

fatza  Cris.Tian Cum arata o fatza de profesionist? ps: esti profesionist in recunoasterea de fetze? si, mai ales, ai fatza de profesionist in recunoasterea de fetze

mariusssss Nu a plagiat...  mariusssss ...doar a "imprumutat". Avea de gand sa le si dea inapoi, dar nu i-a mai gasit pe proprietari, fiind plecati de ceva timp pe lumea cealalta. Nu-i nimic, vom mai auzi de el, doar este vremea hotilor. 

baiat fain  floyd Asta ii psihologul lui Ponta Ca sa iti bați joc de oameni,fără remușcări,ai nevoie de unul de asta  Unii psihologi trebuie duși la psihiatrie

Acelasi aluat  Iorgovan Daca va intelegeati la impartitul cascavalului, isi pastra titlul de doctor si nu era nicio problema, este?

http://mobile.hotnews.ro/stirecom/22083009


Musafir

#357 Cei ce au fost in masura sa medieze nemultumirile psihologilor prin puterea functiei au tacut!

2017-11-06 13:16

http://jurnalul.ro/stiri/observator/razboiul nervilor intre psihologii din romania-738919.html

Războiul nervilor între psihologii din România Conducerea Colegiului Psihologilor din România (CPR) este acuzată că a instaurat dictatura și monopolul în domeniu, în urma unor abuzuri din ultimii ani. Directorul general al CPR îi acuză, la rândul lui, de impostură și hărțiure, pe toți cei care i se opun, dar și pe jurnaliștii care au mediatizat scandalul. Neînțelegerile între psihologi au început cu circa opt ani în urmă și la baza acestora stă o lege unică în lume, care ar fi trebuit să protejeze activitatea specialiștilor din acest domeniu.


Musafir

#358 Cepereul (CPR) e un fel de BOR al enoriașilor psihologi care colectează taxe

2017-11-06 13:21

Primesc saptamanal informări de la un grup ”ocult” de profesori in psihologie (Consorțiul Universitaria). Acesta vrea sa vindece cu niscaiva incantații bubele dulci ale căpcăunului Cepereu (poftim, rimează cu derbedeu). Deocamdată încearcă cu arma dialogului rațional. Apoi, sper eu, vor trece la artileria grea, adică la vrăjile voodoo, ritualuri de purificare, descântece cu argint viu și cu atacuri sonoluminiscente în sistem HD. Alternativa ar putea fi rachetele aer-sol trase din avioanele ălea de vânătoare cumpărate recent pe milioane de euroi în timp ce avem spitale și școli în care șobolanii, bacteriile și ciupercile țin bairam. Dând gluma deoparte, că Cepereul (CPR) e un fel de BOR al enoriașilor psihologi care colectează taxe și împarte drepturi (auzi!) de liberă practică și de blagoslovire (acreditare) pe cursuri de profil tuturor deliranților cotizanți, nu e o noutate. Că nu protejează profesia asta prin filtre/criterii științifice (veritabile!), aflată la concurență cu astrologia și vrăjitoria cu atestate tot de la ei, nu mă mai miră demult.

Că studenții pregătiți la noi în domeniul psihologie (fie la private, fie la bugetate) au ZERO șanse să ocupe un post de psiholog în alte state europene, n-ar trebui să ne mire. E consecința firească a unei pregătiri universitare paralelă cu standardele europene. (Doar n-o să ne învețe europenii ăstia să facem psihologie!!!) Grupul numit Consorțiul Universitaria a realizat un sondaj pentru evaluarea nivelului de satisfacție al psihologilor vizavi de activitatea CPR-ului. Rezultatele sunt pe site-ul grupului. Evident, orice psiholog(ă) cu atestat de la căpcăun și care mai și gândește e nemulțumită. De ce taxele sunt uriașe comparativ cu organizațiile profesionale din alte țări? De ce să contribui obligat ca să-ți cumperi an de an dreptul la liberă practică? N-ai încheiat studii universitare? Diplomele nu-ți oferă dreptul la muncă? Nu prea, conform cu viziunea Cepereului. Îmi amintesc cum a atentat la ștergerea ocupației ”Psiholog” din COR cu ajutorul condeiului unei cucoane plumbuite. Ștergerea ar fi însemnat obligativitatea legală a tuturor psihologilor să se înscrie în vestitele registre ceperiste (=injecție de capital? nu, era doar o tranziție înspre legalitate a tuturor meseriașilor). (poți găsi mai multe în acest post mai vechi).

Mirajul acestei profesii, din păcate de un foarte modest spre inexistent prestigiu (și pe bună dreptate în acest context), continuă să amăgească anual sute de tineri, dar și adulți care încearcă o reconversie profesională. Toți aceștia nu știu că din această meserie se trăiește, per ansambluprost.Conform sondajului, 1 din 5 psihologi (cu drept de liberă practică) se declară ”mulțumit” de veniturile sale din profesie. In timp ce unul din doi are o ocupație alternativă (mare noroc!) din care își completează veniturile. În prezent, facultățile de psihologie (cele serioase) freamătă de o reformă inițiată de grupul Consorțiul Universitaria, care încearcă să reformeze și căpcăunul, să-l facă poate mai omenos ori să-l mute în pădure. Cepereul refuză sistematic dialogul din motive ecologice. (”Cine sunt oamenii ăștia? Niște nimeni. Las că le trece.”). Dacă și pentru tine contează ca această meserie să devină onorabilă, atunci merită să-ți asumi o poziție clară și să acționezi. Cum anume vei alege tu.

http://www.sasseramis.ro/unde-merg-psihologii-pentru-blagoslovire


Musafir

#359

2017-11-06 14:27

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18231723-psihiatrii dat judecata psihologii

"Litigiul dintre psihiatri si psihologi nu are precedent in Romania. Cele doua profesii au convietuit pana acum in buna pace. Tot ceea ce se intampla are loc pe fondul unei nemultumiri cronice a unei parti semnificative a psihologilor din Romania fata de conducerea forului care, teoretic, ii reprezinta. Deci nu sunt nemultumiti doar psihiatrii, ci si un procent semnificativ al psihologilor. Acum cateva zile, conducerii Colegiului Psihologilor i s-a cerut demisia de onoare de catre reprezentantii tuturor universitatilor de stat din marile centre universitare, reuniti in Consortiul Universitaria. In opinia mea, toate problemele, inclusiv cele privind actiunea in justitie a psihiatrilor sau demersul marilor universitati, se reduc la faptul ca o persoana juridica privata de interes public, Colegiul Psihologilor, are mecanisme de functionare si de conducere neclare, emite dispozitii confuze si incearca sa inlocuiasca sistemul universitar de formare cu structuri colaterale, nonuniversitare, care nu sunt validate de ministerele Sanatatii si Educatiei", a declarat, pentru HotNews.ro, dr. Camelia Popa, psiholog clinician.

sigur ca da...  liviu_ [utilizator] sunt 100% convins ca ii dau in judecata numai pentru ca le este mila de pacienti... faptul ca probabil ar pierde niste b ani din toata treaba asta nu are nimic de a face... "Consortiul Universitaria cere suspendarea acestui document si demisia ..."

- mda asta apropos de interese ascunse...   nimeni nu se apuca sa faca asa ceva fara sa aiba un interes direct... nu stiu cum este mai bine pentru noi, totusi sunt destul de sigur ca psihiatrii nu se oftica acum pentru binele nostru, ci pentru al lor.

mda  liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui liviu_ http://www.copsi.ro/comanda-timbre-profesionale/informatii-comanda-timbre-profesionale la "Câte timbre pot comanda într-o lună?" pretul unui timbru e de 0.5 lei...  va dati seama la o ora de consiliere care e 80-100 lei de cate ori o sa se mareasca pretu la 0.5... pe bune credeam ca psihiatrii stiu sa minta mai frumos... probabil niste razboaie pe ciolan si nimic mai mult... in romania oamenii nu pricep ca fiecare e pe bucatica lui si nu trebuie sa faca de toate... in fine. fiecare crede ce vrea dar atat costa un timbru. sa zici ca o sa fie naspa pentru pacienti ca o sa creasca preturile e deja insulta la adresa inteligentei noastre

„Războiul Timbrelor” continuă, dar... Marius-ChristianBurcea [anonim] i-a raspuns lui liviu_   Nu prețul timbrelor e problema, ci modul în care conducerea executivă a CPR înțelege să reglementeze profesia de psiholog. Principalele motive pentru care unii psihologi solicită demisiile președintelui și directorului general CPR sunt: 

1. Discriminarea in randul membrilor CPR , promovarea preferentiala a membrilor unor asociatii particulare sau in baza relatiilor personale.

2. Lipsa de transparenta financiara si decizionala.

3. Ineficienta in promovarea profesiei de psiholog.

4. Abuzuri in functie repetate in perioada mandatelor actualului presedinte CPR.   

Deci pathfinder [utilizator] Am ras cu lacrimi. Cine da in judecata pe cine?!? Psihiatrii pe psihologi?!? Astia-s nebuni... :J

intr-un spital de nebuni  [utilizator] i-a raspuns lui pathfinder erau cativa care strangeau pisicile si le puneau intr-un cos, cu care urcau in pod, si le aruncau pe o ferestruica. discutie intre doi doctori care se aflau afara si vedeau ce se intampla: - azi cred ca va ploua. - de ce? - zboara pisicile cam jos.

Recapituland...  justin puscasu [utilizator] Exista multe feluri de smecheri in Romania, dar parca nu mai sunt altii atat de smecheri, incat sa-si "traga" singuri dreptul de a impune taxe, de a emite timbre, de a stabili cine misca sau respira in domeniul lor de interes. Baietii astia de la Colegiul Psihologilor merita cu siguranta mai multa atentie, din partea presei, si chiar a Parchetului.

sunt sigur...  liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui justin puscasu la cat costa un timbru d-ala (0.5 lei) o sa-si faca fiecare cel putin 3 vile...  este ceva de control, dar in nici un caz de castig financiar. nu unul substantial cel putin. oricum nu au facut aia de la colegiu faza cu timbrele de capu lor si pe langa asta psihiatrii numai de interesu pacientilor nu-i doare. probabil pur si simplu decretu asta ii face sa nu mai aiba atat de mutle atributii pe psihiatrii (a se citi mai putini bani) si d-aia sunt crizati. sunt niste meserii destul de apropiate ca sa fie doar o coincidenta si ca sa fie ceva fara nici un interes


Musafir

#360 Psihologul de rand – o miza de “muls” la alegeri

2017-11-06 14:35

http://psihologicum.blogspot.ro/2016/12/am intalnit si psihologi de rand

ILS – delirul crescut cu atentie psihologica

La inceput, stiam doar de ce vreau eu sa particip la schimbarea conducerii CPR – o intalnire cu presedintele Anitei care mi-a permis sa-l descopar ca fiind un oportunist. Dezamagit, refuz sa colaborez cu institutia pe care o conduce, asumandu-mi riscul de a ramane incadrat la “in supervizare”. De-a lungul timpului, am facut formari si am strans diplome cat sa-mi ajunga o viata, totul pentru dezvoltarea mea profesionala, nimic pentru recunoasterea lor de catre un colegiu pe care nu-l consideram reprezentativ in ceea ce ma priveste. A fost o alegere determinata de componenta emotionala, cea rationala retragandu-se elegant.
Pe directorul juridic, Iulian Stefan Laurentiu, nu l-am cunoscut pana la momentul septembrie 2016. Refuzam sa cred ca, un om cu pregatirea si experienta lui Anitei, poate fi o marioneta in mainile unui aparent neica nimeni. Cum toate descrierile despre conducerea CPR il zugraveau ca fiind Dumnezeul nostru, unul de care ascultau chiar si “greii” psihologiei dambovitene, mi-am invins poticneala si am inceput sa caut informatii despre el cu abilitatea fostului jurnalist de investigatii (scuzati-mi aroganta!). Datele oficiale mi-au creionat un traseu interesant care incepe, surprinzator, cu profesorul Mitrofan. Ulterior, din aproape in aproape, juristul ajunge sa cladeasca relatii intime cu cercul de prieteni al celui mentionat anterior. Intuitia mea – sustinuta si de declaratiile unor apropiati de-ai lui - imi spune ca acestia au apelat la ILS pentru a le rezolva unele aspecte juridice intalnite in munca la facultate sau la asociatiile in care activau. Un act azi, o negociere maine si, uite asa, au fost nevoiti sa-l rasplateasca pe tanarul aspirant. Mai degraba o problema de moralitate decat una legala, juristul primeste la schimb ungerea ca psiholog printr-un doctorat condus de acelasi profesor Mitrofan. O mana spala pe alta si amandoua fata!
Amicitia lui Mitrofan cu Anitei nu este un secret, chiar daca au existat si momente mai tensionate intre ei, acest aspect facilitandu-i lui ILS o pozitie in CPR. Oportunismul presedintelui este acoperit in acte de catre jurist cat sa le dea o nota de legalitate in fata psihologilor afiliati, acestia din urma avand prea putine cunostinte in domeniu. Putine cunostinte, putine intrebari, foarte putin deranjati din munca cu oportunitatile, cei doi – Anitei si ILS – ajung sa conduca prin comunicate. Cei care ii pot opri sunt prea putini si, fie sunt trecuti prin rutina salilor de judecata, fie le este transmis subtil la inceput, pe fata mai tarziu ( chiar si in prezent), ca nu vor mai fi acreditati – discreditati fiind cuvantul cu care au inceput sa se legitimizeze. Mai exista doua categorii, din prima facand si eu parte:
• dezinteresatii - pozitie ingrata ce a favorizat tacit ascensiunea cuplului toxic;
• supusii sau cei care au acceptat compromisurile, atat cele legale cat si cele morale. Legati prin cumetrii sau prin avantaje conjuncturale, ori de interese pe termen lung, acestia isi submineaza propria identitate profesionala prin recunoasterea si acceptarea abuzului fata de proprii colegi, chiar daca erau din alta “ograda” - vezi filiala.
• Cu o astfel de sustinere in teritoriu, dar fara niciun mandat consemnat in urma vreunui vot, cu sistemul juridic romanesc care a inventat vesnicia, conducerea CPR intra cu pasi fermi pe drumul catre ilegalitati. Institutia, nereprezentativa pentru profesie, este regandita pentru confortul unor “profesionisti” care se autodeclara experti. 

Psihologul de rand – o miza de “muls” la alegeri


Musafir

#361 Reactii la comunicatele trimise psihologilor

2017-11-07 08:36

Ramureanu Lorena Minciuni! Lasa-ne în pace!

Iulia Calin Care sunt minciunile?

Ramureanu Lorena Din punctul meu de vedere, toate sunt minciuni și cele spuse aici și cele spuse dincolo, este doar o luptă pentru putere! Punct!

Psihoterapeut Celestin Agache Minciuna și impostura sunt demonstrate prin neasumarea acestui comunicat printr-o semnătură. Tot punct.

Psihoterapeut Celestin Agache Nu mai faceți apel, nu aveți credibilitate. Sunteți în egală măsură răspunzători pentru situația existentă la acest moment, nu mai aruncați vina doar pe ceilalți.

Cris

#362 Psihologii sunt artificial comparati cu medicii

2017-11-07 08:41

Diferenta majora este plata rezidentiatului si sansele de angajare: medicii sunt platiti si au si posturi dupa, iar psihologii platesc rezidentiatul, care se efectueaza de cele mai multe ori in conditii jenante, cu pacienti sedati (daca au noroc sa li se aduca macar cate 1 pacient/sedinta sustinuta la gramada, in sala de mese a spitalului Obregia, daca nu, eventual se roaga rezidentii de pacienti sa vina in sala, sa aiba si ei "material de studiu" :(). Dupa rezidentiat, nu le ramane decat sa faca rost de bani pt cabinet si supervizor, pt ca posturi de psiholog nu exista. Dar ironic este ca se cere la inceperea supervizarii sa dovedesti ca profesezi - f amuzant :(! Si mai "amuzant" este ca desi voluntari s-ar gasi cu siguranta destui, nu ar avea unde sa profeseze. In spitale, eu cel putin, nu am reusit sa intru nicaieri in Bucuresti: ba era alt psiholog sub acoperire(in acte figureaza asistent, infirmier, sau naiba mai stie ca altceva) care astepta cu indarjire deblocarea vreunui post, ba trebuia "sa te pui bine" (nu stiu concret ce insemna asta - pot banui, dar ma abtin) cu psihiatrii (adica oarecum la sfantu'asteapta, dupa cat suntem de iubiti de catre acestia - nu toti, nu dati cu piatra! :)), s.a. Iar prin asociatii, fundatii, ca voluntar cum ai depasit "onorabila" varsta de 25 ani, gata, "n-avem loc", sau ti se ofera "extraordinara oportunitate" de a-i face pe copiii din spitale sa rada (cica asta se cheama entertaiment :)) - si cam atat, nici urma de psihologie p'acolo!


Musafir

#363

2017-11-07 08:47

Psihologii, a căror meserie a fost radiată, obligaţi să plătească atestări de mii de euro în conturile COPSI

http://www.puterea.ro/dezvaluiri

PSIHOLOG NEOBEDIENT, posesor "ilegal" de creier cf legii 213/2004: 100 x 7000 psihologi x 12 luni + 8.400.000 lei cca 2mil euro doar din timbre. adaugati multitudinea de taxe, formari, avizari supervizori si formari si metodologii. suma a cam crescut asa-i ?!  

PSIHOLOG SPOLIAT - Grecu Mariana Masura aberanta a doamnei Plumb - atinge psihologii din spitale, scoli, armata, politie, SRI, SPP s.a. care sunt ANGAJATI ; Ei nu practica profesia liberala in cabinete sau ca persoane fizice autorizate. Este ca si cum ai obliga juristul de intreprindere sa intre in Barou sau in Uniunea Executorilor sau la notari adica aberant. De ce nu dispare si medicul? Sa ramana pediatrul, internistul, urologul ?  

NICU MARDARE Medicul are rezidentiat platit si specializare . Aici la psihologi imi miroase a fabrica baneasca . Nu se mai inscrie lumea la aceasta facultate fiindca sunt mii de tineri fara loc de munca de psiholog si ei cauta sa-si extinda baza de impozitare. Pentru cei care sunt salariati la stat ii convine Rovana Plumb sa plateasca stagii de 5.000-10.000 de euro?! Ca sa fie ca la medici - formare platita. Si ce sa mai formeze cand oamenii (unii) au muncit o viata? 

ANONIM  In cazul tuturor profesiilor liberale (notari,avocati,experti in diverse domenii,traducatori,etc) in Ro se procedeaza in stil mafiot.Nimic din reglementarile de organizare si functionare a acestora nu este ca in tarile din UE. La noi totul este o golanie si o perversitate nemaiitalnita ca si democratia originala care ne arata acul ca am ajuns cu oistea in gard si nu o mai poate scoate nimeni.........  

PSIHOLOG SATUL DE CPR aceasta institutie asa zis organism profesional nu a prezentat niciun audit financiar prevazut prin lege anual membrilor.de ce nu sunt afisate pe site ?  

FLORIN Duhul comunismului n-a pierit. E încă în mințile politrucilor care ne conduc. Mai are cineva curaj să râdă de Partidul Comunist Chinez? Ăia măcar sunt consecvenți. PCR s-a dat de trei ori peste cap și s-a metamorfozat într-o creatură care continuă opera de construcție a utopismului. E drept că azi au alte argumente, dar cu aceleași efecte. Activista de partid Măria și-a schimbat pălăria. Cum scăpăm noi de blestemul ăsta? Poate ar trebui sa aflam si ce a fost cu cele 3 ipoteci de peste 300000 euro facute de anitei fara acordul comitetului director si achitate putin pana.n alegeri. Rusine alegatorilor din noiembrie 2013 !  

ADRIAN Ce se va intampla cu absolventii de facultate din anii anteriori, pana in 2006, pe vechiul sistem de invatamant, care au facut 4 sau 5 ani de facultate fara obligatia de a face master? De ce nu se recunosc si studiile lor universitare? Nimic din ce a fost inainte de 2005 nu mai este valabil acum. 2+3 ani de facultate nu mai fac 5. 2+3 fac 5000 - 6000 de euro. Deturnati probabil in sponsorizari politice. Eu cred ca pricipalul scop al acestei radieri a meseriei de psiholog din COR este demiterea personalelor licentiate in psihologie, angajate cu contract de munca in posturi de psiholog. Ele vor fi puse in situatia de a alege intre a plati nspe mii de euro spaga la COPSI sau a renunta la serviciu si a fi inlocuite cu noua tagma de psihologi cu aviz de la colegiu. Eu cred ca acesta este adevaratul scop: psihologii cu avize si cabinete sa fie favorizati la angajarea cu contracte de munca, deoarece psihologia in sistem de libera practica este practic in faliment. Pe de alta parte, eu cred ca angajatorii isi doresc un psiholog pentru firma, nu unul care vine cand vrea el si face ce vrea el. De aceea, pana acum era foarte greu sa te angajezi si cu contract de munca, si cu libera practica, iar de acum va fi poate mai usor. Asistam la o noua epurare, dupa modelul celor comuniste din anii 50, cu incalcarea drepturilor constitutionale ale unor cetateni romani, cu invrajbire la ura, un model atat de cunoscut si drag in Romania. Prin aceasta masaura cei din Colegiu vor doar sa-si acopere furturile si incompetenta din cei 10 ani de existenta. Rusine !!! Se poate solicita de la MMuncii dosarul care a stat in spatele radierii, solicitantul radierii trebuie sa fundamenteze baza/motivele care determina radierea, cel mai important motiv ar trebui sa fie acela ca in piata muncii NU ESTE SOLICITATA ACEASTA OCUPATIE, ceea ce nu cred ca este adevarat, dimpotriva, radierea in acest caz pune bazele unui monopol al acestui Colegiu  

AURA GARDOS, nu e mai frumos sa ii pupi in fund tu pe acei psihologi care dupa mintea ta cu retard taie frunza la caini? de aia sunt specimene ca tine care ar trebui sa traiasca la iesle, legate, nu in societate, pentru ca psihologii nu au cum sa isi faca treaba. SICTIR ca esti chiar retardata irecuperabila    

MIMI Dragilor, problema nu e ministerul muncii si modificarea din COR. Problema sunt taxele colegiului si cele pe formare, supervizie, formare continua, atestare si reatestare (incluzand si drumul pana la Bucuresti pentru cei care stau in celalalt capat de tara, ca doar filialele locale sunt pentru...timbre). Basca asociatiile care s-au prins ca pot sa nu crediteze workshop-uri si sa te oblige sa mergi la conferinta anuala, unde taxele sunt duble (700-800 ron pentru cele 10 credite anuale la COPSI pe formare continua/ an, pana la pensie). Stiti cat e pentru mine ora de supervizie? 80 ron. Stiti cate ore de supervizie trebuie sa fac in termen de 3 ani (obligatoriu in 3 ani, conform COPSI) ca sa trec de la practicant sub supervizare la practicant autonom? 160. Do the math. Si asta e dupa terminarea formarii. Alta chestie: COR = Codul OCUPATIILOR din Romania. Conform "Consiliere si orientare. Ghid de educatie pentru cariera" (coord. Mircea Miclea), “PROFESIA reprezinta calificarea pe care o persoana o dobandeste prin studiu, iar OCUPATIA este activitatea pe care o desfasoara efectiv o persoana, intr-o unitate economico-sociala, si care reprezinta pentru aceasta sursa de existenta.” De unde deducem posibilitatea recunoasterii competentelor dobandite la locul de munca. Recunoscute si acum, dar numai pentru cei pe educationala care deja erau de 10 ani pe un post in momentul schimbarilor de la COPSI din sept. 2014.  

MATRAGUNA Doar Ceauseascu a mai desfiintat profesia de psiholog si acum COPSI...si-l mai si platim pentru asta!  

MATRAGUNA Legea 213/2004 reglementeaza doar exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica,si cum prin titulatura legii nu reuseau sa detina monopolul si sa colecteze suficiente taxe(desi din punctul meu de vedere cumulate taxele erau mai mult decat prejudiciul din dosarul Microsoft) au gasit cea mai buna solutie...RADIEREA!  

DAN C intentiile acestui colegiu au fost clare de la prima hotarare in 2006. incalcand art 6 din lege acolo fac talmes-balmes cu notiunile psiholog si psiholog cu drept de libera practica si introduc atestarea psihologilor angajati (segment pe care nu-l puteau taxa) interzicandu-le prestarea de servicii catre terti. cat despre transparenta financiara nimeni nu a vazut vreodata ce se face cu banii multi colectati. o serie de norme tampite in contradictie cu legea este toata activitatea lor. in plan legislativ au pierdut toate reglementarile favorabile ale ministerelor muncii si sanatatii. iar cu transporturil;e se stie ce au facut. nimeni din votanti nu a fost interesat de explicatii privind ipotecile de peste 300000 euro.sau de contractul incheiat cu posta pt timbre fara acordul comitetului director. istoria lor este un lung sir de abuzuri prezentat ca lupta intru propasirea psihologilor. o mizerie !  

BEA C Ce mizerie...nu stiu cum sa mai suga bani de la psihologi.ce sa mai zic de acea taxa inutila anuala la Copsi...  

DAN C pt acest presedinte ca si pentru iliescu astept ca singura solutie : Puscaria !  

MARIUS ULMEANU SCHIMBATI LEGEA PARLAMENTARILOR !!! ALTFEL SUNTETI IN COMPLICITATE. Acest colegiu sa fie doar deontologic nu sa incaseze !!!  

DAN C pt bianca p : cati habarnisti sunt in acele comisii cpr ? stiti d-ra ? ca copsi poate te trimite la studiu , scuza.mi imitatia de cacofonie  

ANA O Colegiul Psihologilor .... fara profesia de Psiholog... :))  

ADRIAN MAI recunoaște radierea ocupației de psiholog. Ordinul nr. 23/2015, Ministerul Afacerilor Interne - MAI, 16 martie 2015.  

ADRIAN O veste buna? Sau sa ne asteptam la ce e mai rau? http://www.mediafax.ro/social/ministrul muncii a revenit asupra unui ordin prin care fusese radiata din cor ocupatia psiholog 14054717  

 


Musafir

#364

2017-11-07 08:51

Scriu din perspectiva mea, de student la psihologie…termini facultatea, te apuci de master, mai faci si o formare complementara, iti iei si atestat, stai in supervizare, iti trebuie credite in fiecare an, deci comferinte, congrese, workshop-uri – timp, bani, etc, etc => loc de munca = ?????? Daca tot te duce capul si vrei sa muncesti, mai bine sa alegi medicina si poti sa faci psihiatrie dupa sau o alta facultate, decat sa faci ce, ca psiholog? Parintii nu pot finanta la infinit! ...mai bine ne-am gandi cum sa lucreze si prapaditii de psihologi!


Musafir

#365 Reactie la oferta  Pink Monday a Test Central

2017-11-07 08:54

Corina Cucui

Stimate Test Central, va anunț ca, din punctul meu de vedere, marea oferta de Pink Monday este o mizerie. Nu exista deloc transparenta, așa cum exista la firmele online care fac reduceri ocazionale. Nu afișați reducerea clar si vizibil pe site, în dreptul fiecărui test și ascundeți totul sub forma unor pachete, care la vedere au afișat un preț, dar la o analiza atenta a preturilor constați ca ieși mai scump decât dacă le-ai cumpăra in oricare alta zi. Reclama zilei e totusi clara...43%, care de fapt nu exista! Pachete care au un pret, dar la cumparare afli ca de fapt fiecare test din pachet costa, unele mai mult decat in mod normal. Si-atunci de ce se mai numesc "pachete"? Cum spuneam, oferta primită pe mail a fost o mizerie, unul din testele de care eram interesata avea reducere de fix 0, 07%, (nici vorba de 43%), iar la un altul "oferta" dvs a constat in suplimentarea numărului de formulare "ca este mai avantajos asa", îmi spune telefonic angajata dvs., care ducea prețul undeva la valoarea de achiziție normala. Si va intreb, avantajos pentru cine? Ca daca nu simti ca te costa mai puțin decât în mod normal, arunci nu exista reducere. De ce nu lasati la vedere reducerile si trebuie sa fie trimise mesaje pentru "personalizarea" preturilor? Deci Pink Monday, așteptat de psihologi un an intreg, se dovedește a fi o pacaleala, stimați domni! Mutati-o pe 1 Aprilie!


Musafir

#366

2017-11-07 09:00

Facebook Poliția Psihologiei

Ex-doctor Iulian Laurențiu Ștefan a fost uns cu titlul "dottore de copy/paste". Sau, ca să folosim un termen drag domniei sale... impostor dovedit.

http://m.hotnews.ro/stire/22083009


Musafir

#367 Universitaria a "descoperit" ca psihologii romani supravietuiesc,singuri,fiecare cum poate!

2017-11-07 09:05

 "CPR nu ajută pe nimeni, în acest moment, urmărind doar interesele conducerii sale. Noi toți, ca oameni de bun simț,!!! am încercat să ne ținem departe de “politică”. Și am greșit. Am lăsat prestigiul profesiei să se erodeze, am acceptat biruri din ce în ce mai mari, măsuri arbitrare și oprimante, am închis ochii la abuzuri, pentru că ne-am resemnat că trebuie să supraviețuim, singuri, fiecare cum poate"


Musafir

#368

2017-11-07 09:20

"Deviza CPR este cainii latra, ursul trece! In cele ce urmeaza va ofer din punctul meu de vedere o evaluare a posibilelor actiuni de protest cetatenesc pentru apararea dreptului la munca al psihologilor si pentru oprirea abuzurilor conducerii CPR si  a posibilului lor efect:

- Reclamatie la politie - absolut inutila!

- Reclamatie la parchet - inutila!

- Mesaje pe internet, petitii online - bune pentru a intretine spiritul de lupta, insa total ineficiente!

- Petitie scrisa catre diverse institutii publice interesate (gen Ministerul Muncii) - eficienta mica! - Actionare in instanta - o solutie eficienta in conditiile angajarii unor avocati foarte buni!

- Aparitii in mass-media, de preferabil la televiziuni, in care sa fie semnalate abuzurile punctuale realizate de CPR si faptul ca legea 213/2004 nu le poate curma, dimpotriva aceasta lege fiind generatoare de coruptie si in final de lipsa de calitate a activitatilor CPR.

Aceasta este o actiune cu efecte foarte mari. - contactarea  unor partide politice pentru a promova o noua lege a psihologilor si lobbyul intens in acest sens, care sa prevada faptul ca organismul de reglementare a activitatii psihologilor este de interes public, astfel incat in cazurile de membrii din conducerea organizatiei care se afla in conflict de interes deoarece sustin cursuri de formare sa fie condamnati pentru coruptie.

Esenta problemei Colegiului este faptul ca in prezent conflictul de interese submineaza toata eficienta organizatiei si nu poate fi eradicat deoarece colegiul nu este institutie de interes public. De aceea legislatia privind coruptia nu poate fi aplicata in cazul CPR. Aceasta este la randul ei o actiune cu efect foarte mare, daca este conjugata cu cea anterioara!  

Nu va bazati pe nimeni ca va apara interesele fie persoana sau organizatie, pot fi infiltrati de CPR printre neumultumiti. Asociati-va in lupta doar cu persoane de incredere. De exemplu APIO a spus ca sesizeaza toate forurile internationale cu care are contacte. Evident ca aceasta este o actiune fara nici un efect asupra conducerii si deciziilor CPR, este o frectie la piciorul de lemn!  

Lupta cu mafia CPR este foarte grea, conexiunile cu diversi factori de putere din societatea romaneasca pe care le are conducerea CPR fiind numeroase si importante, asa ca pregatiti-va de o lupta grea, de durata si in care mafia CPR va utiliza cele mai murdare mijloace posibile proabil. Pana la urma este vorba doar de bani din pacate! "              


Musafir

#369

2017-11-07 09:21

Toate hotararile luate de catre conducerea COPSI in ultimii ani nu au facut decat sa-i imbogateasca foarte rapid pe cei aflati la conducere. Se pare ca nu au fost in stare sa castige suficient prin activitatile didactice, cabinete, manuale si carti etc. si vor sa subjuge o comunitate asemenea boierilor de acum 300 de ani. Este rusinos ca acesti oameni sa mai fie si psihologi!


Musafir

#370

2017-11-07 09:33

CPR are competenţă doar asupra psihologilor cu drept de liberă practică, nu şi asupra celor care lucrează în sectorul privat, în regim salarial şi în sectorul public. Aceştia din urmă se supun reglementărilor legale din domeniile în care activează.


Musafir

#371 Cauzele care au dus la actualul blocaj al CPR in care victime sunt psihologii cotizanti

2017-11-07 09:42

Gabriela Stanciu

Psihologia din Romania se afla intr-o criza majora. Psihologii din toata tara sunt revoltati impotriva abuzului de putere, a lipsei de transparenta decizionala, a proliferarii situatiilor de conflict de interese, a inechitatilor sustinute sistematic, a birocratiei, a supra-reglementarilor juridice, a zecilor de taxe impuse…

http://evz.ro/cearta-ca-la-nebuni-la-colegiul-psihologilor.html

Ps. Colegiul psihologilor din Romania la momentul actual este o mare afacere. Ne-am saturat de aceste taxe pe care le improvizeaza, aceste comisii, care nu fac nimic pentru meseria de psiholog cu drept de libera practica in Romania. La mometul actual profesia de psiholog de libera practica nu este promovata in Romania, nu se castiga din infintarea unui cabinet, trebuie sa lucram in alta parte ca sa tinem un cabinet. Comisile de la Colegiul Psihologilor se comporta EXECRABIL, mai ales comisia de PSIHOLOGIA MUNICII, TRANSPORTURI, nu respecta psihologii, mergi la interviu si se comporta ca la usa cortului. Noi platim taxe, cotizatii, de la noi va luati salarii. Faceti contracte cu Ministerul Muncii, Transporturilor, Educatiei, Sanatatii, schimabati ceva, nu numai taxe si cotizatii. Mie sincer imi este scarba de asa zisa "elita a psihologilor de la colegiu".

Ps. Ma incearca sentimentul terorii pe care l-am trait in perioada de dinainte de '89. Probabil, cei care au fost "in aceeasi barca" cu mine stiu despre ce vorbesc. Sunt atatea de spus in legatura cu aceasta URIASA CAPUSA SUGATIVA (cum imi place sa o denumesc) care este Colegiul... Capusa condusa de alte mici lipitori comuniste, fosti securisti si actuali comunisti, lacomi, tirani, obsedati de bani, cu cefele groase, ghiftuiti pe spatele nostru! Ceea ce scrieti aici e perfect adevarat, insa la fel de reala e si puterea lor pe care noi le-am dat-o prin votul nostru si prin banii pe care i-am virat in cont. Noi suntem cei care le-a ingrosat ceafa, buzunarul si nesimtirea! Ma simt neputincioasa... atat de neputincioasa... si atat de neincrezatoare in acest demers al nostru... E ca si cum noi, psihologii, am trai intr-un alt stat din interiorul statului roman care, oricum, e de tot plansul! Un stat aproape stalinist care ma sperie! Mi-e frica de acest Colegiu! Mi-e atat de frica, incat nu sunt sigura daca imi voi scrie numele real aici.


Musafir

#372

2017-11-07 10:55

S.O.S. ATENȚIE, ATESTATE FALSE DE PSIHOLOG!

Din data de 19 aprilie 2017, Colegiul Psihologilor din România nu mai are comisii aplicative, astfel că nu mai pot fi emise atestate de psiholog cu drept de liberă practică și nu mai pot fi înregistrate forme de exercitare ale profesiei de psiholog. Cu toate acestea, un grup de impostori din sistem, comercianți de teste, cadre didactice universitare și “foști” manipulează naivii care ar da orice pentru un atestat de psiholog.

DESCHIDE-ȚI MINTEA!


Musafir

#373 Re: Obisnuit sa i se vireze in conturi banii cu sacul s-a reorientat catre cpr, targhet-psihologii=b

2017-11-08 11:23

 "Sunt o groaza de bani acolo" sau cum zice romanul  "Obraznicul mananca praznicul!"

Doru Dima in discutie telefonica cu Calin Valentin 21.09.2017 - Despre munca, impostori si oportunitati in Romania.

Iata opiniile domnului  Doru Dima despre psihologi si psihologie exprimate in data de 21.09.2017:

...psihologii se prefac ca muncesc si angajatorii se prefac ca ii platesc!

…pai ce eu n-am voie sa fiu nemultumit?        

…sa ne organizam: nu e greu, nu e usor!        

…faptul ca nu-i place cuiva ce spun eu, ma lasa absolut rece!         

…pe mine ma lasa absolut rece care e parerea unuia sau altuia.!        

….daca nu le convine sa nu m-asculte ma!        

 …sper s-ajungem in cladirea aia sa punem lucrurile la punct!         

…fara noi, fara mine si Petrica in noimbrie nu se intampla nimic. Atentie absolut nimic!        

…am reusit sa-i convingem pe oameni ca unii sunt niste hoti!        

…referitor la e-mailurile trimise de copsi.ro: va asigur ca nu o sa le mai primiti mult,   cateva zile, dupa care se rezolva(si a zys-o pe 21.09.2017)       

…daca vom vorbi cum vorbim in seara asta nu ne mai voteaza nimeni!         

…eu de regula sunt un om foarte politist !      

…baiatul ala a inteles si el ca e bine sa stea in banca lui ca altfel risca sa dispara de tot chiar de la o masa a discutiilor!

…iti spun eu care e problema si pe care n-o sa o rezolvam niciodata – ILS ! 

…el(ILS) e acolo dintr-un singur motiv : trebuie sa spele urmele furaciunilor, tot ce inseamna bani furati, cheltuieli facute aiurea!

...  asta incearca ILS, sa stearga urmele prin orice mijloace!

…sunt o groaza de bani acolo(!!!!?????) si Stefania este partasa !

…nu pot sa-l intreb pe domnul Dafinoiu daca semneaza diplomele cu credite, sunt convins ca nu o sa o faca !  

Poruncile ce reies din cele afirmate de DD sunt pentru voi psihologilor, cei care va prefaceti ca munciti:

-Doru Dima este farul calauzitor, are  intoadeauna dreptate in tot ceea ce spune si dispune!

-Voi psihologilor din Romania sunteti impostori intrucat va prefaceti ca munciti de aceea angajatorii se prefac ca va platesc!

-Daca nu ati avut pile psihologilor, prieteni in pdl sau in alte partide politice care sa va dea contracte cu multe zerouri- nu degeaba ci pe comisioane- sunteti slabi pregatiti profesional psihologilor !

-Daca nu va convine psihologilor subalterni (deja?) ma doare fix in… si raman rece, ->mare omenie!

-Doru Dima este seful, el spune asta e bine! asta nu e bine! va spune el ca voi nu stiti !

-Voi psihologilor de rand sa stati in banca voastra (cu mainile la spate si scotch la gura?)

-Doru Dima in 21.09.2017 zice: in cateva zile ILS nu o sa mai trimita comunicate! (comunicatele continua sa vina!)

-Doru Dima se vrea lider rece si nu este dispus sa asculte pe nimeni, cu atat mai putin pe psihologi!

-Nemultumirile a mii de psihologi fata de practicile Colegiului nu au determinat nicidecum actualul blocaj din CPR, totul se datoreaza lui Doru Dima si lui Petrica!

-Dima Doru reprezinta autoritatea – politistul - orice cuvant sau comportament  neconform fata de el ca -politist- atrage incadrarea la ultraj a celui ce indrazneste!   

"Obraznicul mănâncă praznicul" zice romanul.

Comentarii:

Marilena Popa · Nebunie in doi?

Viorica Muntean ·Va fac un cadou si merg sa visez,ca atata mi-a ramas.Va multumesc 

Calitățile native ale unui șef Integritatea – Calitatea care determină încredere. Fără ea, relațiile sociale dintre oameni sunt distruse.

Omenia – Un lider trebuie să exemplifice bunătatea interioară atunci când are ocazia.

Modestia – Un lider trebuie să manifeste o dispoziție către ascultare și învățare și să își poată recunoaște propriile greșeli.

John Addair(autorul) Profesorul spune că lucrul care dăunează cel mai mult unui lider este aroganța. „Un lider arogant se otrăvește singur, iar în timp, acest lucru îl va costa propria echipă, pe care se bazează. Ca să ajungi un viitor lider, trebuie să exemplifici ideea de om bun”, a continuat Addair.

Viorica Muntean  Domnule,parca suntem masoni.Eu pana vad comunicari similare cu parerile voastre,de cate ori e nevoie (si era nevoie de la bun inceput),nu mai cred in recuperarea noastra ,nici in ochii proprii nici in ai altora

Ion Duvac Are dreptate! In cateva zile se termina tot balamucul!  ( a zys-o si Duvac pe 21.09.2017)

Marilena Popa Eu n-as mai vota ceea ce-am votat pana acum

Marilena Popa si se fac ca ne platesc

Gabriel Diaconu Ce voiam să vă zic...da, domniilor voastre dintre aceia care mai deschideți când uși, când minți,

De mai bine de jumătate de an psihologia, meseria de psiholog în România sunt blocate administrativ de un conflict ale cărui tentacule afectează atât profesioniști, dar mai ales oameni. Unii au meseria de psiholog, alții au nevoie de psiholog. Faptul că vârfurile Colegiului nu găsesc diplomația necesară de a rezolva amiabil diferendele, de a debloca lucrurile astfel încât să revenim la banalul (a)normal anterior e sub demnitatea atât a funcțiilor, cât și formației specifice a protagoniștilor. Domnilor, și mă refer la toti, dați un exemplu dezamăgitor tuturor celorlalți minim implicați sau potențial beneficiari. COPSI nu e o bucată de carne, e o instituie liant între o meserie liberală și Stat. Că unii au ștampila, că unii au voturi, că alții dau cu subsemnatul pe la parchete...gata, e (un pic) prea mult. Astfel că am să arunc această rugăminte, și o fac o singură dată: hai la masa negocierilor. Dacă aveți nevoie de arbitraj o facem și pe asta. Dacă în schimb e nevoie să dărâmăm COPSI ca să putem merge înainte, nici asta nu e imposibil.  Mizez pe maturitatea celor care vor citi. 

 Suman Mih   Dl. este intr-o mare eroare: CPR nu este un liant intre psihologi si stat, cum este cazul Colegiului Medicilor (care este controlat de stat). CPR este o institutie de autoreglementare si autoguvernare a psihologilor, condusa de foruri alese numai de catre psihologi pe baza principiului reprezentativitatii. In CPR statul nu are ABSOLUT NICIUN ROL! CPR nu este finantat de stat si nu este controlat sub nicio forma de catre stat, fiind chiar mai liber si mai independent decat un SRL. (CMR este organism de drept public iar CPR este o organizatie de drept privat!!!)

 


Musafir

#374

2017-11-08 11:36

COMUNICAT pentru evitarea participării la activități ilegale/clandestine a solicitanților atestatelor de liberă practică sau a membrilor Colegiului Psihologilor din România

Scris de copsi   Publicat 7 noiembrie 2017   În Comunicate 

Prin prezenta atragem atenția tuturor solicitanților atestatelor de liberă practică asupra faptului că în prezent nu se pot convoca și/sau organiza în mod legal nici una dintre comisiile aplicative ale Colegiului Psihologilor din România și nu au fost desemnați prin vot președintele și membrii Comitetului director ai Colegiului Psihologilor din România. După data de 19 aprilie 2017, dată la care au expirat mandatele tuturor membrilor Comitetului director și președintelui Colegiului Psihologilor din România, organizația profesională nu mai poate convoca comisiile aplicative, nu mai poate realiza activitatea de atestare profesională și nu mai poate emite atestate de liberă practică care permit exercitarea profesiei de psiholog în România. De asemenea, sediul Colegiului Psihologilor din România este situat în strada Stoian Militaru, nr. 71, sector 4, București, activitățile de atestare profesională fiind organizate doar la sediul organizației profesionale. Astfel, menționăm faptul că în data de 27 iunie 2017, prin sentința pronunțată în dosarul nr. 10837/4/2017, Judecătoria Sectorului 4 București a recunoscut legitimitatea reprezentanților Colegiului Psihologilor din România (Mihai Aniței, până în data de 19 aprilie 2017 și Ștefan Iulian-Laurențiu, după data de 19 aprilie 2017 până în prezent) și a respins ca neîntemeiată cererea formulată de către Florinda Golu, autointitulată “președinte interimar”, în numele forurilor de conducere ale Colegiului Psihologilor din România. De asemenea, având în vedere sentința civilă din data de 7 iulie 2017, pronunțată de către Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul nr. 15002/4/2017 și sentința civilă din data de 14 iunie 2017, pronunțată de către Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul nr. 10835/4/2017, prin care se constată că numita Florinda Tinella Golu nu a deținut calitatea de președinte/reprezentant legal al Colegiului Psihologilor din România, actele semnate și ștampilate de către numita Florinda Tinella Golu în perioada 10 aprilie 2017 până în prezent, în numele și pe seama Colegiului Psihologilor din România, sunt nule, fiind produse prin falsificare și uzurparea de calități oficiale, neputând produce efecte juridice. Totodată, numita Florinda Tinella Golu a semnat acte ilegale de convocare a unor ședințe ale unor așa-zise foruri de conducere ale Colegiului Psihologilor din România, fără a avea calitatea de reprezentant legal al instituției, dezinformând psihologii și opinia publica cu privire la calitatea sa oficială și a predat în data de 15 iulie 2017 numitului Ion Dafinoiu, autointitulat “președinte al Colegiului Psihologilor din România” (acesta nefiind ales în mod legal, potrivit dispozițiilor Legii nr. 213/2004), o ștampilă falsă, confecționată și utilizată de către aceasta. Pe cale de consecință, s-a constituit un dosar de urmărire penală și pentru numitul Ion Dafinoiu, având în vedere toate actele false semnate și ștampilate cu o ștampilă falsă, de către numitul Ion Dafinoiu în perioada 15 iulie 2017 și până în prezent, în numele și pe seama Colegiului Psihologilor din România, unele dintre acestea fiind comunicate instituțiilor publice. Pe numele numitei Florindei Tinella Golu și a numitului Ion Dafinoiu, pentru săvârșirea și/sau înlesnirea comiterii următoarelor fapte penale: fals intelectual, abuz în serviciu, falsificare de instrumente oficiale, folosirea instumentelor false, uzurpare de calități oficiale, fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic. Având în vedere transmiterea către psihologi și solicitanții atestatelor de liberă practică a unor documente neoficiale, fără valoare legală, în scop de dezinformare, de către numita Laura Cristina Pătruț, prin care se anunță organizarea unor așa-zise ședințe ale comisiilor aplicative, vă aducem la cunoștință faptul că acestea sunt false și nu provin de la Colegiului Psihologilor din România, această persoană neavând calitatea de salariat sau reprezentant al Colegiului Psihologilor din România și neputând emite/transmite documente oficiale către membrii Colegiului Psihologilor din România. În prezent, Colegiul Psihologilor din România a solicitat pe cale judiciară Curții de Apel București să analizeze situația actuală a organizației profesionale și să se pronunțe asupra modalității de convocare a Convenției naționale, rezultate în urma alegerilor desfășurate în perioada 18 ianuarie 2017-18 aprilie 2017, în vederea desemnării forurilor de conducere ale instituției. În concluzie, facem apel către toți membrii organizației profesionale să nu sprijine și să nu participe la niciuna dintre acțiunile/activitățile promovate și solicitate de către numiții Ion Dafinoiu, Dragoș Iliescu, Doru Dima, Ion Duvac, Laura Cristina Pătruț sau alte persoane fără calități oficiale, în numele și pe seama Colegiului Psihologilor din România, direct sau prin intermediari și să se abțină de la utilizarea actelor/documentelor emise de către aceste persoane. Menționăm faptul că potrivit dispozițiilor art. 323 din Codul penal al României privind sancționarea infracțiunii de uz de fals, folosirea unor acte false, indiferent de denumire (atestate, adeverințe, certificate, etc.) emise de către persoane neautorizate (așa-zis “Comitet director al Colegiului Psihologilor din România”), în vederea producerii unei consecinţe juridice, respectiv, pentru a face dovada calității profesionale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.

Colegiului Psihologilor din România București,

7 noiembrie 2017  


Musafir

#375

2017-11-08 12:10

" Dacă nu ar mai exista conturile false, şi dacă toate bârfele ar ieşi la iveală, cred că organizația asta ar intra ireversibil în disoluție - întrucât nu ar mai susține aproape nimeni, pe aproape nimeni; iar majoritatea nu s-ar mai putea privi în față.

Asta facem noi, psihologii, la vedere predicăm despre asertivitate, empatie, dezvoltare personală, de juri că suntem zen în permanență, dar în conversații telefonice, sau în cercuri puțin mai restrânse... ventilăm cu invective... Nu vă mai povestesc despre ipocrizie! Cu siguranță însă, că nu din cauza schimburilor mai aprinse de idei se va alege praful de tot ce s-a întâmplat până acum. Dacă acest lucru se va întâmpla, va fi doar din cauza a două "mutări" greşite pe tabla de şah, făcute de tabăra verde. Atât!

Blocajul de acum este rezultatul aroganței. Din grabă şi din disperare, în tabăra verde, s-au comis erori de judecată, care acum costă pe toată lumea. Criticându-ne unii pe alții nu avem cum să afectăm procesul de schimbare! Exclus! Repet, doar greșelile din trecut îl vor dinamita! Împărtășindu-ne nemulțumirile nu facem altceva decât să ne lungim răbdarea! Chiar trebuie să ne transformăm cu toții în majorete pentru a putea vedea rezultate concrete? Sigur că nu!

Din punctul acesta de vedere, nu prea mai suntem psihologi. Un psiholog nu ar spune niciodată "Ține în tine! Nu cârâi nimic! Vezi că dacă deschizi gura, e vai şi amar de tine!" Mai remarc şi faptul că am început să atacăm oameni, nu idei. Interesant! Asta mie îmi arată neputința şi disperarea ce plutește în aer. Sfatul meu este să găsiți cele mai bune metode pentru voi înşivă, pentru a putea îndura cât mai bine această așteptare.

Cu gânduri bune, Edmond Cracsner,, facebook