Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #375

2017-11-08 12:10

" Dacă nu ar mai exista conturile false, şi dacă toate bârfele ar ieşi la iveală, cred că organizația asta ar intra ireversibil în disoluție - întrucât nu ar mai susține aproape nimeni, pe aproape nimeni; iar majoritatea nu s-ar mai putea privi în față.

Asta facem noi, psihologii, la vedere predicăm despre asertivitate, empatie, dezvoltare personală, de juri că suntem zen în permanență, dar în conversații telefonice, sau în cercuri puțin mai restrânse... ventilăm cu invective... Nu vă mai povestesc despre ipocrizie! Cu siguranță însă, că nu din cauza schimburilor mai aprinse de idei se va alege praful de tot ce s-a întâmplat până acum. Dacă acest lucru se va întâmpla, va fi doar din cauza a două "mutări" greşite pe tabla de şah, făcute de tabăra verde. Atât!

Blocajul de acum este rezultatul aroganței. Din grabă şi din disperare, în tabăra verde, s-au comis erori de judecată, care acum costă pe toată lumea. Criticându-ne unii pe alții nu avem cum să afectăm procesul de schimbare! Exclus! Repet, doar greșelile din trecut îl vor dinamita! Împărtășindu-ne nemulțumirile nu facem altceva decât să ne lungim răbdarea! Chiar trebuie să ne transformăm cu toții în majorete pentru a putea vedea rezultate concrete? Sigur că nu!

Din punctul acesta de vedere, nu prea mai suntem psihologi. Un psiholog nu ar spune niciodată "Ține în tine! Nu cârâi nimic! Vezi că dacă deschizi gura, e vai şi amar de tine!" Mai remarc şi faptul că am început să atacăm oameni, nu idei. Interesant! Asta mie îmi arată neputința şi disperarea ce plutește în aer. Sfatul meu este să găsiți cele mai bune metode pentru voi înşivă, pentru a putea îndura cât mai bine această așteptare.

Cu gânduri bune, Edmond Cracsner,, facebook