Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #359

2017-11-06 14:27

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18231723-psihiatrii dat judecata psihologii

"Litigiul dintre psihiatri si psihologi nu are precedent in Romania. Cele doua profesii au convietuit pana acum in buna pace. Tot ceea ce se intampla are loc pe fondul unei nemultumiri cronice a unei parti semnificative a psihologilor din Romania fata de conducerea forului care, teoretic, ii reprezinta. Deci nu sunt nemultumiti doar psihiatrii, ci si un procent semnificativ al psihologilor. Acum cateva zile, conducerii Colegiului Psihologilor i s-a cerut demisia de onoare de catre reprezentantii tuturor universitatilor de stat din marile centre universitare, reuniti in Consortiul Universitaria. In opinia mea, toate problemele, inclusiv cele privind actiunea in justitie a psihiatrilor sau demersul marilor universitati, se reduc la faptul ca o persoana juridica privata de interes public, Colegiul Psihologilor, are mecanisme de functionare si de conducere neclare, emite dispozitii confuze si incearca sa inlocuiasca sistemul universitar de formare cu structuri colaterale, nonuniversitare, care nu sunt validate de ministerele Sanatatii si Educatiei", a declarat, pentru HotNews.ro, dr. Camelia Popa, psiholog clinician.

sigur ca da...  liviu_ [utilizator] sunt 100% convins ca ii dau in judecata numai pentru ca le este mila de pacienti... faptul ca probabil ar pierde niste b ani din toata treaba asta nu are nimic de a face... "Consortiul Universitaria cere suspendarea acestui document si demisia ..."

- mda asta apropos de interese ascunse...   nimeni nu se apuca sa faca asa ceva fara sa aiba un interes direct... nu stiu cum este mai bine pentru noi, totusi sunt destul de sigur ca psihiatrii nu se oftica acum pentru binele nostru, ci pentru al lor.

mda  liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui liviu_ http://www.copsi.ro/comanda-timbre-profesionale/informatii-comanda-timbre-profesionale la "Câte timbre pot comanda într-o lună?" pretul unui timbru e de 0.5 lei...  va dati seama la o ora de consiliere care e 80-100 lei de cate ori o sa se mareasca pretu la 0.5... pe bune credeam ca psihiatrii stiu sa minta mai frumos... probabil niste razboaie pe ciolan si nimic mai mult... in romania oamenii nu pricep ca fiecare e pe bucatica lui si nu trebuie sa faca de toate... in fine. fiecare crede ce vrea dar atat costa un timbru. sa zici ca o sa fie naspa pentru pacienti ca o sa creasca preturile e deja insulta la adresa inteligentei noastre

„Războiul Timbrelor” continuă, dar... Marius-ChristianBurcea [anonim] i-a raspuns lui liviu_   Nu prețul timbrelor e problema, ci modul în care conducerea executivă a CPR înțelege să reglementeze profesia de psiholog. Principalele motive pentru care unii psihologi solicită demisiile președintelui și directorului general CPR sunt: 

1. Discriminarea in randul membrilor CPR , promovarea preferentiala a membrilor unor asociatii particulare sau in baza relatiilor personale.

2. Lipsa de transparenta financiara si decizionala.

3. Ineficienta in promovarea profesiei de psiholog.

4. Abuzuri in functie repetate in perioada mandatelor actualului presedinte CPR.   

Deci pathfinder [utilizator] Am ras cu lacrimi. Cine da in judecata pe cine?!? Psihiatrii pe psihologi?!? Astia-s nebuni... :J

intr-un spital de nebuni  [utilizator] i-a raspuns lui pathfinder erau cativa care strangeau pisicile si le puneau intr-un cos, cu care urcau in pod, si le aruncau pe o ferestruica. discutie intre doi doctori care se aflau afara si vedeau ce se intampla: - azi cred ca va ploua. - de ce? - zboara pisicile cam jos.

Recapituland...  justin puscasu [utilizator] Exista multe feluri de smecheri in Romania, dar parca nu mai sunt altii atat de smecheri, incat sa-si "traga" singuri dreptul de a impune taxe, de a emite timbre, de a stabili cine misca sau respira in domeniul lor de interes. Baietii astia de la Colegiul Psihologilor merita cu siguranta mai multa atentie, din partea presei, si chiar a Parchetului.

sunt sigur...  liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui justin puscasu la cat costa un timbru d-ala (0.5 lei) o sa-si faca fiecare cel putin 3 vile...  este ceva de control, dar in nici un caz de castig financiar. nu unul substantial cel putin. oricum nu au facut aia de la colegiu faza cu timbrele de capu lor si pe langa asta psihiatrii numai de interesu pacientilor nu-i doare. probabil pur si simplu decretu asta ii face sa nu mai aiba atat de mutle atributii pe psihiatrii (a se citi mai putini bani) si d-aia sunt crizati. sunt niste meserii destul de apropiate ca sa fie doar o coincidenta si ca sa fie ceva fara nici un interes