Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #355 Rateurile bogatilor din Colegiu servite ca ,,performante cpr,, psihologului de rand

2017-11-06 12:46

Risipita in motiuni, luari de pozitie sterile si tardive conducerea CPR a ratat pe rand mai toate parghiile sustinerii acestei profesii.

· Esuarea negocierilor cu Ministerul Sanatatii si CNAS - serviciile psihologilor clinicieni, consilierilor psihologici si psihoterapeutilor fiind considerate in continuare servicii conexe celor ale medicilor, neputand fi incheiate contracte direct cu CNAS, fiind limitate si decontate indirect (prin intermediul medicilor).

· Pierderea sustinerii legislative a Ministerului Muncii si a Ministerului Sanatatii prin modificarea HG 355/2007 cu HG 1169/2011 prin care psihologii organizationali nu au mai fost inclusi in procesul de autorizare pe functii decat la indicatia medicului de medicina muncii.

· Pierderea competentei de autorizare in Psihologia Transporturilor a formelor de exercitare a profesiei de catre CPR in favoarea Ministerului Transporturilor, adica una din putinele facilitati pe care le-a oferit membrilor cotizanti.

· Subminarea membrilor CPR atestati ce detin competente in psihologia clinica prin luari de pozitie oficiale ale CPR fata de unele instante judecatoresti si alte institutii ale statului care urmareau promovarea discriminatorie a membrilor unei asociatii private, fondata si coordonata de directorul juridic al CPR, intr-o specializare inexistenta in Legea 213/2004 creand confuzie si blocaj in piata serviciilor psihologice.

http://www.tabloupsihologi.ro/actualitate/335 petitie online pentru demiterea colegiului psihologilor din romania