Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #368

2017-11-07 09:20

"Deviza CPR este cainii latra, ursul trece! In cele ce urmeaza va ofer din punctul meu de vedere o evaluare a posibilelor actiuni de protest cetatenesc pentru apararea dreptului la munca al psihologilor si pentru oprirea abuzurilor conducerii CPR si  a posibilului lor efect:

- Reclamatie la politie - absolut inutila!

- Reclamatie la parchet - inutila!

- Mesaje pe internet, petitii online - bune pentru a intretine spiritul de lupta, insa total ineficiente!

- Petitie scrisa catre diverse institutii publice interesate (gen Ministerul Muncii) - eficienta mica! - Actionare in instanta - o solutie eficienta in conditiile angajarii unor avocati foarte buni!

- Aparitii in mass-media, de preferabil la televiziuni, in care sa fie semnalate abuzurile punctuale realizate de CPR si faptul ca legea 213/2004 nu le poate curma, dimpotriva aceasta lege fiind generatoare de coruptie si in final de lipsa de calitate a activitatilor CPR.

Aceasta este o actiune cu efecte foarte mari. - contactarea  unor partide politice pentru a promova o noua lege a psihologilor si lobbyul intens in acest sens, care sa prevada faptul ca organismul de reglementare a activitatii psihologilor este de interes public, astfel incat in cazurile de membrii din conducerea organizatiei care se afla in conflict de interes deoarece sustin cursuri de formare sa fie condamnati pentru coruptie.

Esenta problemei Colegiului este faptul ca in prezent conflictul de interese submineaza toata eficienta organizatiei si nu poate fi eradicat deoarece colegiul nu este institutie de interes public. De aceea legislatia privind coruptia nu poate fi aplicata in cazul CPR. Aceasta este la randul ei o actiune cu efect foarte mare, daca este conjugata cu cea anterioara!  

Nu va bazati pe nimeni ca va apara interesele fie persoana sau organizatie, pot fi infiltrati de CPR printre neumultumiti. Asociati-va in lupta doar cu persoane de incredere. De exemplu APIO a spus ca sesizeaza toate forurile internationale cu care are contacte. Evident ca aceasta este o actiune fara nici un efect asupra conducerii si deciziilor CPR, este o frectie la piciorul de lemn!  

Lupta cu mafia CPR este foarte grea, conexiunile cu diversi factori de putere din societatea romaneasca pe care le are conducerea CPR fiind numeroase si importante, asa ca pregatiti-va de o lupta grea, de durata si in care mafia CPR va utiliza cele mai murdare mijloace posibile proabil. Pana la urma este vorba doar de bani din pacate! "