TRĂIESC ÎN ROMÂNIA, CUMPĂR ÎN LIMBA ROMÂNĂ!

petitie29.jpgMotivul lansării prezentei petiții îl reprezintă apariția filmării, de Ziua Limbii Române - 31 august, în care unui cetățean român i-a fost refuzată servirea la punctul de comercializare a produselor de tip grill din cadrul magazinului Kaufland din localitatea Odorheiu Secuiesc, județul Harghita.

Clipul, denumit STRĂIN ÎN ȚARA MEA, este edificator în sensul existenței acestui obicei, în zonele țării în care etnia maghiară este majoritară ca oricine încearcă să comunice în limba oficială a statului român să fie marginalizat, refuzându-i-se orice solicitare...

Realizatorul materialului video, din postura de client, a filmat angajata punctului de servire descris mai sus apostrofându-l pentru simplul motiv că a cerut o porție de mici și chiar refuzând servirea fără să îi comunice vreun motiv în acest sens. Mai mult, clientul este abordat de mai multe persoane din jurul punctului de servire, adresându-i-se pe un ton ridicat, aproape amenințător, pentru simplul fapt că nu vorbește limba maghiară.

Semnatarii petiției solicită luarea în regim de urgență de măsuri în sensul amendării de către Consiliul pentru Combaterea Discriminării a lanțului de magazine Kaufland și impunerea în cadrul tuturor magazinelor a unui regulament clar cu privire la incidente similare celui descris.

Solicităm implicarea prim-ministrului Mihai Tudose pe acest subiect și introducerea pe ordinea de zi a primei ședințe de Guvern a unei dezbateri în urma căreia să fie identificate măsuri ce pot fi luate pentru stoparea acestui fenomen.

De asemenea, toți semnatarii prezentei petiții își asumă o campanie de boicot la adresa lanțului de magazine Kaufland, până la și în funcție de reacția oficială, asumată și setul de măsuri care vor fi implementate pe tema expusă.

Acest incident nu este singular, însă de data aceasta trebuie să producă urgent efecte la modul cel mai ferm. Nu se poate ca în România, în orice zonă sau ținut inventat de unii sau de alții, să ți se refuze servirea pentru că nu cunoști o limbă străină.

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Alin Marina să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )