Dorim menținerea liniei de zbor directe Nisa-Cluj | Demande de maintien du vol direct Nice-Cluj

cover_Avion_Nice_Cluj.png
[RO] Comunitatea românilor din sudul Franței, vestul Italiei și Monaco apreciază foarte mult existența liniei de zbor directe între Cluj și Nisa și ne exprimăm mulțumirea pe această cale.

Din păcate, de la 1 septembrie 2023 această linie va fi anulată ceea ce ne crează un mare neajuns: distanța mare la care se află alte aeroporturi (Lyon, Milano) precum și variantele de a schimba avionul într-un aeroport intermediar, deci cu escală de mai multe ore sau zile, face aproape imposibilă deplasarea familiilor cu copii mici sau a persoanelor în vârstă.

Mai mult decât atât, întreruperea acestui zbor direct va afecta mai multe categorii de călători: 

1. Numeroșii membri ai diasporei românești din Nisa și împrejurimi care se deplasează frecvent spre locurile natale, cât și familiile și prietenii lor ce doresc să vină în vizită.

2. Turiștii din Transilvania dornici de a călători pe Coasta de Azur, la Monaco sau în vestul Italiei.

3. Studenții francezi originari din zona Nisa - Marsilia care urmează cursurile universităților din Cluj, în special la facultățile de Medicină și Stomatologie, și care se deplasează regulat spre casă sau își aduc în vizită familia și prietenii.

4. Oamenii de afaceri din zona Nisa - Monaco - Marsilia care au colaborări cu firme din Transilvania sau care doresc să-și extindă activitatea economică în zona Clujului.

5. Turiștii francezi, italieni și monegasci ce vor avea posibilitatea de a descoperi potențialul turistic al Clujului si ale diverselor zone din Ardeal.

6. Turiștii clujeni și din alte județe din Transilvania care au nevoie de legături aeriene spre diverse orașe din lume, Nisa având al doilea aeroport ca importanță din Franța, după Paris, cu zboruri spre aproape 100 de destinații.

Vă rugăm foarte mult să ne sprijiniți în a fi menținută această linie de zbor directă, extrem de importantă pentru noi.

Impactul benefic al acestei linii de avion este mare, mai ales asupra vieții românilor din Nisa, a francezilor din mediul universitar din Cluj si asupra turiștilor din ambele destinații, acest zbor fiind folosit de mii de călători.

Urmărește ultimele informații despre linia de zbor Cluj - Nisa pe pagina https://www.facebook.com/AvionNiceCluj

Participă la discuțiile de pe grupul dedicat acestei linii directe: https://www.facebook.com/groups/avion.nice.cluj

[FR]

La communauté des Roumains du sud de la France, de l'ouest de l'Italie et de Monaco apprécie beaucoup l'existence de la ligne aérienne directe entre Cluj-Napoca et Nice, depuis août 2021. 

Malheureusement, après le 1er septembre 2023, cette ligne sera supprimée ce qui nous va créer des grands inconvénients. La distance importante à laquelle se situent les autres aéroports (Lyon, Milan) ou le changement d'avion dans un aéroport intermédiaire, donc avec une escale de plusieurs heures ou jours, rend quasiment impossible le déplacement pour les familles avec des petits enfants ou pour les personnes âgées.

Par ailleurs, l'interruption de ce vol direct affectera plusieurs catégories de voyageurs :

  1. De nombreux membres de la Diaspora roumaine de Nice et de ses environs qui se déplacent fréquemment vers les lieux d’origine ainsi que leur famille et leur amis qui désirent venir leur rendre visite.
  2. Les touristes de Transylvanie intéressés de voyager sur la Côte d’Azur, à Monaco, à l’ouest de l’Italie ou bien à Marseille.
  3. Les étudiants français du sud de la France qui font leurs études aux universités de Cluj, notamment aux Facultés de Médecine et Dentaire et qui se déplacent régulièrement vers leurs maisons ou bien qui font venir leurs familles et leurs amis en Roumanie.
  4. Les gens d’affaires de la zone de Nice - Monaco - Marseille qui ont des collaborations avec des compagnies de Transylvanie qui souhaitent développer leur activité économique dans cette région
  5. Des touristes français, italiens et monégasques qui auront la possibilité de découvrir la beauté de la ville de Cluj et de toute la zone de l’Ardeal
  6. Des touristes de Cluj et des autres régions de Transylvanie qui ont besoin de liens aériens vers d’autres villes du monde entier, vu que Nice est le deuxième aéroport de France, après Paris, qui opère des vols vers presque 100 destinations.

 Nous vous demandons vivement de nous soutenir dans le maintien de cette ligne de vol directe, qui est extrêmement importante pour nous.

L'impact bénéfique de cette compagnie aérienne est important, notamment sur la vie des Roumains de Nice, des Français du milieu universitaire de Cluj et des touristes des deux destinations, ce vol étant utilisé par des milliers de voyageurs.

Suivez les dernières informations sur la ligne aérienne Cluj - Nice sur la page https://www.facebook.com/AvionNiceCluj

Rejoignez les discussions sur le groupe dédié à ce vol direct : https://www.facebook.com/groups/avion.nice.cluj

#avionNiceCluj


Dorel Toderici    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Dorel Toderici să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...