SPUNEM „NU” CERTIFICATULUI VERDE COVID-19

Certificatul sanitar european a intrat într-o fază de teste care ar trebui să-i permită să fie operaţional din punct de vedere tehnic în luna iunie, înaintea începerii sezonului estival, a anunţat Comisia Europeană.

Nu susținem acest demers, întrucât reprezintă o formă gravă de discriminare în rândul cetățenilor și, voalat, va impune oamenii să se vaccineze forțat doar pentru a obține acest certificat verde digital COVID-19.

Cerem Guvernului României, Președinției și tuturor organelor abilitate:

1. O campanie națională de conștientizare asupra riscurilor de marginalizare, segregare și discriminare aduse de implementarea pașapoartelor COVID-19 pentru cetățenii români, precum și de cunoaștere a riscurilor la adresa confidențialității, accesului pe piața muncii și oportunităților de afaceri.
  2. Analiza obiectivă a necesității introducerii acestui certificat verde digital, astfel încât fiecare cetățean să fie egal în fața legii și să nu fie obligat să se vaccineze contrar legii.
  3. Blocarea propunerii legislative europene pentru instaurarea pașapoartelor COVID-19 „digital green pass”, dat fiind impactul negativ la adresa drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Președintele României și Guvernul României pot bloca aceste inițiative la nivel european.

Nimeni și nimic nu poate îngrădi libertatea de circulație a omului, iar un astfel de pașaport va crea premise pentru discriminare.

Spunem „NU” certificatului verde digital COVID-19! Semnează și tu petiția pentru ca demersul nostră să ajungă pe masa autorităților!

Andrei Busuioc, senator de Vaslui, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Andrei Busuioc, senator de Vaslui, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.