Spune NU montarii antenelor de telefonie VODAFONE GSM pe blocurile din ansamblul SUN PARK BERCENI-STR POSTALIONULUI NR 61-67 sect 4 București! Spune NU radiațiilor și efectelor nocive!

     

 

ALEGE VIATA,ALEGE SANATATEA TA SI A FAMILIEI TALE!

https://www.petitieonline.com/?page=myPetitions#mySignatures

În cadrul ședinței Adunării Generale a Asociatiei de proprietari din bl 3 str Postalionului nr 63,sect 4 București, care va avea loc în data de 22 martie 2023,ora 19, în fața blocului 3 din ansamblul SUN PARK BERCENI, se propune montarea antenelor de telefonie GSM pe acoperișul blocului nr 3, din ansamblul SUN PARK BERCENI, prin prezentarea ofertei de închiriere spațiu acoperis pt operatorul de telefonie mobila VODAFONE.Aceeasi oferta urmeaza a se propune si pt bl 5, din spusele locatarilor

O parte din locatarii bl 3 NU sunt de acord sa se expună acestui risc major, luând în calcul efectele nocive pe termen lung dar alti locatari,orbiți de beneficiul material în valoare de 700€ /lună, bani care vor întra în contul Asociației de proprietari,își vând efectiv sănătatea și viitorul copiilor lor în favoarea montarii acestor antene de telefonie GSM, nepunand în balanta risc/beneficiu.

ROG SEMNATI PREZENTA PETITIE PT A EVITA UN DEZASTRU CARE NE VA AFECTA IN MOD DIRECT VIETILE SI SANATATEA

Conform situațiilor apărute atat în București cât și în tara, în urma montarii acestor antene GMS pe acoperișul blocurilor, locatarii se confrunta cu probleme de sanatate, care sunt cauzate de antenele GSM din apropierea locuintelor lor, cancer,leucemie,probleme cardiovasculare,neurologice.Oamenii au acuzat afectiuni cardiovasculare, dureri lombare, dureri de cap, depresii, pierderi temporare de memorie, caderea parului, disfunctii endocrine, afectiuni cardiovasculare, afectiuni preneoplazice, afectiuni neoplazice, tulburari de somn, somnolenta, tulburari vizuale, nervozitate, afectiuni gastrointestinale si hepatice, afectiuni dermatologice, tumora la colon,leucemie,cancer,plus ca interferează cu toate dispozitivele medicale bypass,proteze auditive

Desi au încheiat contracte de închiriere spatiu acoperis pe 10 ani cu  firma de telefonie, locatarii au acționat în instanta societatea și au obținut cu greu, demontarea acestor antene GSM care si-au demonstrat nocivitatea.

Trebuie punctat si faptul ca în situația montarii acestor antene Gsm ale operatorilor de telefonie pe blocurile respective, valoarea acestor apartamente va scădea considerabil atat la vânzare  cât și la închirierea acestora, plus ca acoperișul blocului va suferi în timp infiltratii și alte deteriorari ce pot apărea la apartamentele de la etajul superior.Actual,se doreste montarea unei antene de telefonie GSM pe acoperisul bl. 3 de pe str Postalionului nr 61-67 sect 4 Buc.

Se considera ca numai blocul 3 trebuie sa isi dea acordul si doar blocul pe care se va monta antena. Avand in vedere art 39 din Legea 230/2007 consider ca si ceilalti locatari , de la celelalte blocuri trebuie sa isi dea acordul avand in vedere ca sunt "proprietari direct afectati de vecinătate și fac parte din același ansamblu rezidențial SUN PARK BERCENI.

art. 39-L230/2007

Proprietatea comună poate fi utilizată de către terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritătii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosintă sau de concesiune.

Acordul trebuie sa fie dat de proprietarii de la ultimul nivel si de pe scara unde se intentioneaza instalarea antenei.Fiind subiect care a generat dea lungul timpului controverse si suspiciuni vis-a-vis de eventuale prejudicii de sanatate suferite de oamenii din imediata apropiere a antenelor,este de preferat sa analizati cu responsabilitate avantajele si dezavantajele pe termen lung a montarii acestor antene GSM.

Reguli la amplasarea antenelor de telefonie mobilaLegea spune ca antenele se instaleaza numai cu aprobari de la Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), Serviciul Roman de Informatii, Ministerul Administratiei si Internelor, Agentia pentru Protectia Mediului, Inspectoratul de Stat in Constructii si cu aviz sanitar din partea Directiei de Sanatate Publica. Apoi, pentru amplasarea unui releu sau a unei antene trebuie autorizatie de construire emise de catre primar.

 

 

În ceea ce priveşte pericolul pentru sănătatea locatarilor, prin montarea echipamentelor la care face referire contractul, s-a dovedit faptul că instalarea echipamentelor GSM pe terasa blocului ar fi nocivă pentru sănătatea umană. Prin montarea unui sistem de antene GSM şi a unui dulap RBS direct pe planşeul apartamentelor locuite permanent de oameni, se încalcă recomandarea 1999/519 a Consiliului Europei în ceea ce priveşte asigurarea unui nivel ridicat de protecţie tuturor persoanelor şi animalelor prin măsurile privind câmpurile electromagnetice. State precum Franţa, Germania şi Italia au interzis deja prin legislaţia internă amplasarea unor astfel de antene pe blocurile de locuinţe, grădiniţe, spitale, şcoli”

Atâta timp cât nu s-a stabilit cu un anumit grad de certitudine că antenele GSM nu au nici un efect periculos asupra vieţii şi sănătăţii unei persoane ce locuieşte permanent în preajma acestor dispozitive, locatarii direct vizati trebuie să beneficieze de principiul precauţiei instituit de art 174 din Tratatul de Instituire a Comunitatii Europene (fostul art. 130 R din Tratataul de la Maastricht), care s-ar traduce prin aceea că, în lipsa unor date certe referitoare la consecinţele pe termen lung ale expunerii la campuri electromagnetice, autorităţile trebuie sa protejeze cu prioritate individul contra riscurilor potenţiale .Dreptul la viaţă şi integritate fizică şi implicit la sănătate, garantat de art. 2 din Convenţia Drepturilor Omului ratificată de România prin Legea nr. 30 din 18.05.1994 (publicată in M. Of. Nr. 135/31.05.1994) şi consacrat de art. 22 si 34 din Constitutie, presupune şi eliminarea din mediul biologic al individului, a oricarui risc potenţial pentru sănătatea şi bunăstarea sa.

Conform GDRP, datele care nu au un caracter special (cum sunt, de ex., numele, prenumele, adresa, telefonul), art. 6 pct.d- stabilește că prelucrarea este legală numai dacă și în măsura în care se aplică cel puțin una dintre următoarele condiții:

(d) prelucrarea este necesară pentru a proteja interesele vitale ale persoanei vizate sau ale altei persoane fizice;

Convenția CEDO-Art.11

Articolul 11 corespunde articolului 10 din CEDO, având următorul text: `(1) Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie şi libertatea de a primi sau de a comunica informaţii sau idei fără amestecul autorităţilor publice şi fără a ţine seama de frontiere.

Prezenta petitie are la baza temeiul legal oferit de articolele de lege atasate.

PUTETI SEMNA PETITIA ONLINE SAU FIZIC,in data de 22.03.2023,in fata bl 3, sau contactand nr 0764 384 914, PT LISTA DE SEMNĂTURI.

Marinaș Simona-locatar et 4 bl 3 ap 36,str Postalionului nr 63 sect 4 București. Email: marinassimona85@gmail.com 

 


Marinaș Simona-locatar et 4 bl 3 str Postalionului nr 63 sect 4 București    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Marinaș Simona-locatar et 4 bl 3 str Postalionului nr 63 sect 4 București să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...