Liturghie greco-catolică la TVR

8704126-3x2-700x4672.jpg

15 martie 2020

În atenția conducerii Televiziunii Române,

Doamnei Doina Gradea, Președinte-Director general al SRTv,  

Ținând cont de faptul că restricțiile privind întrunirile devin tot mai severe, în contextul adoptării măsurilor de diminuare a riscurilor de răspândire a epidemiei de coronavirus - COVID 19, conform hotărârilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, și limitează accesul credincioșilor la oficiile liturgice, vă solicităm difuzarea pe unul dintre canalele de transmisie ale TVR a unei liturghii greco-catolice duminica și în sărbători.

În felul acesta oferiți un ajutor extraordinar celor ce nu pot acum sau nu vor mai putea să participe fizic la slujbele greco-catolice, mai ales în această perioadă deosebită, premergătoare marii sărbători a Învierii Domnului.

Studiind grila Dvs. duminicală, am remarcat posibilitatea de a insera liturghia greco-catolică (ce se poate limita la o oră de difuzare), în oricare dintre spațiile de transmisie ale TVR:

√ TVR1 are:                   

- între 10-1030, emisiunea În grădina Danei și                   

- între 1030-11, emisiunea Viața satului

√ TVR2 are:

- între 9-10, emisiunea Ferma

- între 10-1030, emisiunea Pescar hoinar

√ TVR3 are:                   

- între 9-955: emisiunea Mic dejun cu un campion                   

- între 955-10: emisiunea Mașina timpului  

Considerăm că realizatorii acestor emisiuni vor da dovadă de înțelegere și compasiune pentru toți acei bătrâni sau persoane bolnave care se găsesc în imposibilitatea de a mai merge la biserică și nu au nici posibilități tehnice de a urmări liturghiile ce se difuzează prin intermediul Radio Maria, youtube sau Fb.  

Vă mulțumim.  

Grupul de inițiativă civică ACUM

Carmen Moldovan, Matei Boilă, Silviu Iulian Sana, Bogdan Andrei Mihele, Daniel Claudin Sîrb, Emilia Precup, Dorin Sabău, Maria Hodiș

Str. Stejarului 1, Târgu-Lăpuș, MM Tel. 0722141567, 0723377599

 


Greco Catolici    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Greco Catolici să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook