Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#1026 Re: Cine sunt trepadusii strecurati din neatentie in colegiul psihologilor, sus?

2018-07-02 10:37


Musafir

#1027

2018-07-02 10:42

"Reprezentantii" nostri sunt oameni cuminti, cu bun simt, nu intervin in discutii decat cu aprobare de la inalt nivel universitar. Ei "spera", ca au experienta golanelii, ca o sa fie ascultati de catre universitari. Daca nu li se va da voie sa vorbeasca in sedinta din 02.07.2028 vor sta in banca lor, vor medita filozofic? Asta e profilul aparatorilor profesiei in fata marilor interese financiare ale universitarilor? Capul plecat, demnitate redusa?

Dumnezeu sa aiba mila de noi.

Fara sa cerem ajutor de la Dumnezeu nu vom avea sorti de izbanda in lupta impotriva balaurului universitar.


Musafir

#1028 Calitatea actelor medicale mincinos bagata in fata de catre CPR pentru justificarea abuzurilor sale!

2018-07-02 14:58

Buna ziua,
de aproximativ un an am tot felul de simptome: o stare de oboseala excesiva, ameteala continua, buimaceala. Am inceput cu un consult la medicul de familie care mi-a recomdat o serie de analize de sange; Le-am facut de mai multe ori, la mai multe laboratoare, toate au iesit in limite normale, mai putin calciul ionic care era usor scazut. Am facut 10 zile calciu intravenos dar nu m-am simtit mai bine. Am luat o gramada de vitamine cu minerale, a mai trecut un timp fara sa simt nici o ameliorare. Am si o senzatie de lipsa de aer, casc si oftez tot timpul, parca nu imi ajunge aerul. Am fost din nou la medicul de familie care parea foarte plictisit sa mai asculte o data aceleasi simptome si a decis ca totul e pe baza de stres si surmenaj. Am mers pe apoi la un cardiolog, am facut ecograf la inima si mi-a spus ca am nistre extrasistole, probabil din lipsa de calciu si magneziu si ca nu e nimic altceva asa ca am luat din nou calciu si magneziu la recomanadarea medicului cardiolog; palpitatiile s-au rarit dar ameteala, oboseala si lipsa de aer au ramas. Nu stiu ce sa mai fac, la medicul de familie nu mai are sens sa ma duc ca se enerveaza deja daca aude aceleasi lucruri, nu imi indica nici un alt medic. Am fost si la un neurolog, am facut si RMN cerebral care este in regula dar in urma unei radiografii cervicale neurologul mi-a spus ca "s-ar putea" sa am o insuficienta circulatorie vertebro-bazilara asa ca mi-a prescris tanakan de trei ori pe zi timp de 6 luni; am luat deja trei luni dar nu simt nici o ameliorare. In sfarsit am fost si la psihiatru care a spus ca, avand in vedere ca toate celelalte analize sunt bune, trebuie sa fie o stare de anxietate, bla, bla, bla...asa ca am luat o luna si un antidepresiv, bineinteles fara nici un rezultat. Cum sa nu te apuce depresia cand nici un medic nu are rabdare sa analizeze toate simptomele si sa le particularizeze pe pacient, cand te trateaza ca si cum ii deranjezi cu atatea intrebari despre sanatatea ta si daca insisti devii deja plictisitor... Nu mai stiu cui sa ma adresez, m-am saturat de toti medicii dezinteresati asa ca va scriu dumneavoastra, poate ati trecut prin asa ceva si imi puteti da niste sfaturi. Sper ca nu v-am plictisit cu atatea detalii, multumesc mult.

Multumesc mult pentru raspuns, Margiana. Vad ca ai avut aceleasi stari neplacute ca si mine si te felicit sincer ca ai reusit sa-ti revii prin forte proprii. La fel si mie mi se spune sa ma odihnesc ca totul va fi bine dar oricat dorm de mult e la fel. Am incercat sa ma mobilizez singura si sa fac miscare dar nu am nici o dorinta de asa ceva. Inainte eram o persoana foarte activa, faceam de toate si nu ma simteam obosita. Cineva care stie cum eram inainte ar putea spune ca cea de acum este o stare de lene (parca sunt o leguma) dar nu sunt deloc asa. As putea sa dorm oricat de mult. Cel mai mult ma deranjeaza buimaceala persistenta, fac eforturi sa ma concentrez la scoala (sunt profesoara de informatica), acasa, peste tot. Abia daca ma mai trezesc dupa o cafea dimineata; am incercat sa nu beau cafea, nu-mi place in mod deosebit dar e singurul lucru dupa care imi mai revin un pic. Altfel imi vine sa dorm tot timpul. Vitaminele luate nu au facut decat sa ma ingrase, mananc la fel dar nu mai fac miscare. Dintre toti medicii la care am fost, nici unul nu a avut rabdare sa caute cauza simptomelor mele. Am ajuns la convingerea ca medicii nostri nu pot sau nu vor sa piarda timpul cu gasirea cauzelor unei suferinte. Ne trateaza ca pe niste obiecte care ar trebui sa ne incadram in anumite stas-uri. Fiecare dintre noi este altfel dar pe domnii doctori nu ii intereseaza asta. Oricum, in ultimul an mi-am pierdut si bruma de incredere care imi mai ramasese in doctori. Poate ca exista si exceptii, adica medici care isi fac datoria, dar toti pe care ii cunosc (si sunt destul de multi) sunt niste ignoranti, plictisiti de meserie si preocupati doar de castig. Nu le pasa nici cat negru sub unghie de pacientul care le trece pragul, chiar daca a lasat o gramada de bani pentru consultatie. Cred ca in situatia mea mai sunt multi altii si de aceea am scris pe acest forum. Nu stiu cui sa ma mai adresez, va rog sa ma credeti, simt ca sunt la capatul puterilor. Inca o data, multumesc ca mi-ai scris, Margiana


Musafir

#1029

2018-07-02 16:36

 în școli psihologii nu sunt recunoscuți și asta afectează foarte multe categorii de elevi aflați în risc, dar permite și apariția a tot felul de anormalități, precum această tendință a angajaților MEN de a-și deturna atribuțiile profesionale înspre astfel de activități extra-profesionale și totuși rămân profesori cărora li se ia numai dreptul de a beneficia de unele funcții. Vi se pare că în aceste condiții MEN mai este în măsură să ne controleze și nu considerați că ar fi mai bine să căutăm doar o cooperare cu ei? Mai ales că psihologii și-au dat deja examenele teoretice/declarative și nu aceste cunoștințe necesită o verificare suplimentară, ci cunoștințele procedurale și competențele practice. (ca să fiu mai explicită, Ministerul nu are reguli suficient de clare în privința necesității de a evalua nu numai vârsta majoratului, ci și eventualele situații de abuz atât prin autoritate, cât printr-o stare de vulnerabilitate/dependență și altele asemenea, astfel încât nu solicită nici psihologii și nici Poliția, ci ancheta este făcută după cum se vede de Consiliul de Administrație)

 
 

Musafir

#1030 evz.ro

2018-07-02 16:41

Reacţii dure din partea Colegiului Psihologilor din România. Ei solicită în mod public reevaluarea candidaţilor care au susţinut examenul pentru ocuparea funcţiilor de conducere din sistemul educaţional preuniversitar. Psihologii spun că grilele de la proba scrisă nu pot evidenţia competenţele manageriale ale profesorilor şi mai mult, Ministerul Educaţiei nu are dreptul legal să evalueze psihologic candidaţii.

Specialiştii de la Colegiu nu s-au ferit de cuvinte grele când s-au referit la examenele organizate de Ministerul Educaţiei. ,,Este o afacere, vrem să vedem reţeta financiară din spatele organizării. Nu e normal ca profesioniştii să fie înlocuiţi cu funcţionari publici care să testeze aptitudini cognitive şi competenţe manageriale. Ne dorim reluarea examenelor cu realizarea unei evaluări psihologice, făcute de psihologi atetestaţi”, spun ei.

Examen făcut pe genunchi, cu preluări din alte teste

Nemulţumirile dascălilor referitoare la grile sunt fondate, conform Colegiului Psihilogilor. Aceştia explică cum grilele care au apărut în foaia de examen nu sunt altceva decât preluări. ,,Cei care au conceput grilele au luat o întrebare dintr-un test, alte două din altul şi aşa mai departe. Un test psihologic cu o sută de întrebări are relevanţă în ansamblul său, altfel, dacă îl dezbini şi culegi doar una, nu mai putem vorbi de relevanţă”, spune Bebe Mihăescu, psiholog.

Psihologii se simt neîndreptăţiţi

Elaborarea subiectelor de către cei care nu activează în domeniul psihologiei îi nemulţumeşte pe profesionişti. „Ne întrebăm ce relevanţă are acel test în condiţiile în care a fost aplicat, cu interpretarea datelor psihologice pe baza unui instructaj făcut de constructorii unor teste psihologice. Din păcate, în acest fel Ministerul Educaţiei induce în acest fel că oricine poate face psihologie, ceea ce nu este nici adevarat şi nici corect faţă de miile de profesionişti, care au studiat şi s-au perfecţionat şi au obţinut atestare legală.

abrambucariciu la 21 octombrie, 09:42 a spus:
pun pariu că colegiu asta al psihopatilor are legatura cu psd si abramburica. examenul ar trebui anulat pentru ca directorii au stat in banci si nu au stat in cancelarie.

 


Musafir

#1031

2018-07-02 17:01

In Bucuresti ni s-a spus că psihologii în supervizare nu au drept de vot. Doar de la autonom în sus. Proasta organizatie, manipulare sau rele intentii. Oricum sunt multe lucruri aiurea si neclarificate în CPR.  A fi reprezentant cred că asigură și dreptul de vot la cel mai important for al CPR. Dacă vrem să gândim la binele profesiei ar fi echitabil să conferim și celor în supervizare acest drept.


Musafir

#1032

2018-07-02 17:03

La nivel de filiala au drept însă dacă studiați art. 53 alin. (2) din proiectul HG se poate observa că psihologii în supervizare nu fac parte din Convenția Națională. CN este ”constituită în mod exclusiv din psihologi cu drept de liberă practică în regim autonom....”. Sunt de acord ca si psihologii in supervizare trebuie sa fie implicati in procesul decizilonal cand este vorba despre viitorul profesiei.


Musafir

#1033

2018-07-02 17:13

Nu vad de ce ne-ar reprezenta interesele profesionale MEN, cand majoritatea psihologilor angajati in subordinea acestui minister nu sunt membrii ai CPR. Am tot auzit in ultimii 8 ani ca psihologii din scoli sunt angajati ca profesori si nu ca psihologi, deci ei nu trebuie sa detina atestat de libera practica, nu platesc taxe la CPR si nu au nevoie de credite in urma formarilor profesionale aprobate prin CPR. Cele mai multe atestate profesionale se pare ca sunt emise de CPR ptr. specialitatile psihologie clinica si psihoterapie. Probabil din acest motiv, cei care lucram in MS vom fi reprezentati de un minister care considera neimportanta acreditarea angajatilor sai de un organism (CPR) pe care il va reprezenta in fata guvernului si va face propuneri de modificare legislativa in numele nostru al membrilor CPR.


Musafir

#1034

2018-07-02 17:14

La medici le-a crescut Importantă, la profesori de asemenea. Noua când ne v-a crește importanța în societate?


Musafir

#1035

2018-07-03 07:41

O temă de preocupare ptr Colegiu ..ar fi sa ne faca o mai bună imagine tuturor psihologilor...sa fie apreciati pentru munca lor...si mai ales pe ce salariu ??!!..in conditiile in care ni se cer numai taxe, credite si workshop-uri cât mai multe pe banii proprii..oare nu ar fi mai buna aceasta tema cu o rezolvare pe măsura???


Musafir

#1036

2018-07-03 07:42

Nu suntem de acord cu nici un fel de colaborare cu MEN. Colegiul are resursa umana să se descurce singur !!!  Mă doare sufletul.  


Musafir

#1037

2018-07-03 07:43

HAOS, MINCIUNĂ ȘI MANIPULARE ÎN PSIHOLOGIE: SECURISTANUL PSIHOLOGIEI ROMÂNEȘTI

Ieri, în sediul Colegiului Psihologilor din România, un grup de securiști și noi colaboratori au discutat despre confiscarea profesiei de psiholog și demararea unor noi acte ilegale, care să le acopere pe cele precedente. Psihologia a fost redusă la un asalt al intereselelor comerciale ale furnizorilor de teste și ale industriei diplomelor universitare, patronate de același grup de impostori. Autoritățile române păstrează tăcerea de mai bine de un an, nici o plângere penală nu a fost soluționată, hotărârile judecătorești emise în 2017 nu sunt respectate, justiția în acest caz este amânată, iar psihologii români par hipnotizați. De ce? Pentru ce? Cine sunt aceștia? Securistanul psihologiei românești a ajuns la apogeu, securiștii se simt indispensabili!

DESCHIDE-ȚI MINTEA!


Musafir

#1038 Fereastra Overton – manipulare in cpr

2018-07-03 08:02

 
Fereastra Overton – manipulare la nivel inalt
 
Concepte ca manipulare, dezinformare, intoxicare media, fraudare electorală etc. sunt tot mai prezente în vocabularul nostru. Opinia publică le conferă anverguri mistice, împotriva cărora nu există măsuri de contracarare, conturându-se falsa idee a unor conspiraţii la nivel mondial ale tuturor împotriva tuturor.

De fapt nu este nicio conspiraţie, efectele acestor concepte făcând parte dintr-o altă tipologie, aceea a „amenințărilor hibride“. Toate conceptele de mai sus au la bază instrumente sociologice (sondaje de opinie, publicitate, inginerie socială etc.) sau psihologice (de convingere). Dezvoltate de actori statali rău intenţionaţi, acestea pot fi transformate facil în arme silenţioase şi folosite împotriva ţintelor, într-un război tăcut cu efecte devastatoare. Utilizarea lor vizează, printre altele, răspândirea confuziei în rândul populaţiei, atingerea obiectivelor prin manipularea opiniei publice şi mărirea neîncrederii în factorii de conducere. Efectele ameninţărilor hibride, dificil de contracarat, pot fi devastatoare din punct de vedere politic, social sau economic pentru naţiuni întregi.

În prezent, într-o analiză post-eveniment, efectul cel mai vizibil al acestor ameninţări a fost influenţarea alegerilor din mai multe state democratice: candidaţii „agreaţi“ au avut succes prin promovarea pe canalele social media a unor ştiri false (fake news). Mesajul promovat viza discreditarea celorlalţi candidaţi, prin prezentarea lor în faţa electoratului într-o postură de „corupţi“.

Mesajul virtual

Întrebarea naturală generată de aceste evenimente este „Cum au reuşit?“, ţinând cont că electoratul (opinia publică) nu este o masă compactă/ unitară, fiind împărţit în clase sociale diferite, având culturi şi opinii diferite.

Acest succes poate fi explicat prin evoluţia tehnologică din ultimii ani, care a transformat radical media, prin trecerea de la suportul hârtie şi eter (canalele radio sau TV clasice) la platforme digitale. În cadrul acestora, consumatorul (opinia publică în formare) poate selecta ceea ce îi trebuie (sau ceea ce îl reprezintă). Mai mult, canalele social media reprezintă sursa de informare pentru o parte din media clasică (tabloidele, micile publicaţii etc.).

Cum poţi să te adresezi tuturor în acelaşi timp, iar mesajul tău să ajungă la fiecare individ, să fie înţeles şi asumat ca şi când ar fi părerea lui? Răspunsul se regăseşte în mediul de propagare. Mesajele sunt promovate în spaţiul virtual, pe canalele social media, cum ar fi Facebook sau Twitter. Organizarea implicită a acestor platforme de socializare permite utilizatorilor să aleagă propriile #canale sau #grupuri, generând un „efect de domino“ care facilitează diseminarea anumitor mesaje.

Platformele digitale permit ca, dintr-un număr oarecare de „fake news“ publicate în mediul virtual, utilizatorii să le aleagă pe cele reprezentative pentru ei şi să le distribuie mai departe, printr-un efect de domino, în listele de prieteni. Astfel, pentru a maximiza gradul de diseminare a mesajului este suficient ca ştirea falsă să fie adresată unui anumit profil psihologic ţintă, care să o accepte şi, în final, să o distribuie în grupul de prieteni (posibil să adauge şi unele comentarii care să susţină mesajul). Propagarea mesajului se poate realiza până când conţinutul acestuia se perimează. Mesajul poate să reapară, după intervale mari de timp, ca un ecou sau o replică seismică, republicat de un utilizator.

Avantajele mediului virtual pentru cel care lansează atacul hibrid constau în faptul că adresarea vizează o masă compactă/unitară, compusă din persoane care în realitate pot să nu aibă nicio zonă de interferenţă.

Fereastra Overton

Am identificat, deci, „câmpul de acţiune“ şi „publicul ţintă“, însă lipseşte mecanismul prin care conţinutul unui mesaj care nu este acceptat de nimeni să devină acceptat de toată lumea.

Un astfel de mecanism este „Ferestra Overton“, sau trecerea unei idei de la „imposibil“ la „legal“ în 6 paşi:
pasul 1 – imposibil: într-un moment de oportunitate politică/ socială, se prezintă opiniei publice o idee (problemă sau chiar o soluţie la o problemă) care este cunoscută în societate ca fiind imposibilă şi de neacceptat (bazându-se pe logică şi fapte). În această fază este forţată acceptarea existenţei ideii/ problemei şi sunt provocate discuţiile pe tema acesteia;
pasul 2 – radical: este iniţiată dezbaterea ideii de către specialiştii în domeniu, care o prezintă ca fiind radicală, însă nu de neconceput. În mediul virtual, utilizatorul poate substitui specialistul, devenind chiar el vectorul de inoculare a acesteia. Ideea este în continuare respinsă ca neviabilă;
pasul 3 – acceptabil: unii formatori de opinie declară că ideea poate fi acceptabilă şi poate funcţiona în anumite circumstanţe;
pasul 4 – raţional: „Fereastra Overton“ este mutată în zona raţională, etapă în care media începe să joace un rol foarte important în „manipularea auditoriului“. Ideea este reprezentată ca fiind soluţia raţională, fiind utilizate argumente raţionale pro şi contra acesteia;
pasul 5 – popular: ideea este prezentată ca fiind foarte populară, răspândită în societate, deseori fiind utilizate jumătăţi de adevăruri. Diseminarea şi dezvoltarea este preluată de „postaci“, accentul fiind pus pe susţinerea cantitativă a ideii;
pasul 6 – legal: „Fereastra Overton“ se mută în zona legalizării ideii/ problemei, prezentată ca fiind o oportunitate politică. Politicienii promulgă o lege personalizată, care reglementează ideea.

Îmbinarea unor instrumente sociologice, cum ar fi teoria „Ferestrei Overton“, cu platformele de social media de către unele state poate genera efecte imediate cu impact semnificativ asupra mecanismelor democratice.

Din punct de vedere profesional, o parte importantă a activităţii de contracarare a acestui tip de atacuri se limitează la a acţiona asupra punctului 6, prin comunicate media care nu mai au nici o relevanţă (sunt tardive, deoarece a fost deja generată discuţia şi popularizată viabilitatea ideii).

Activitatea de contracarare a unor astfel de atacuri „hibride“ trebuie să pornească de la primul punct, de la baza teoriei. Construcţia în sine – iniţiată pe baza unei idei posibil greşite – poate fi de cele mai multe ori ireproşabilă, argumentată logic, fără nici o scăpare pentru grupul ţintă. Angrenarea într-o astfel de luptă, în care trebuie aduse argumente împotriva unei construcţii logice deja acceptată de majoritate, nu poate avea succes.

Un rol important în identificarea, localizarea şi contracararea unor astfel de ameninţări asimetrice îl au structurile de intelligence, singurele care pot avea imaginea de ansamblu a fenomenului şi pot lua decizia corectă cu privire la instrumentele ce trebuie folosite pentru a inhiba un astfel de atac.


Musafir

#1039 "Alesii" vor sa repare erodarea profesiei din ultimul an cu cheltuiala psihologilor de rand

2018-07-03 08:29

Intr-o echipa sau in comunitate, increderea nu se ofera, si nici nu se presupune si nici nu se poate pretinde pentru declaratii si pentru intentiile bune.

Increderea se hraneste si se (re)dobandeste prin fapte... de respect si colegialitate. Prin fapte consistente...

Deocamdata tocmai niste fapte au erodat-o serios.

E nevoie de asumare si de reparatii concrete pentru a o redobandi, nu de a sta sa astepti sa se astearna praful peste urme.


Musafir

#1040 Ei nu apara practicarea profesiei, ei isi hotarasc interesele clanului lor!

2018-07-03 09:32

Stie onor colegiu ca in lunile iulie-august-septembrie si decembrie ale fiecarui an, bate vantul prin cabinetele psihologice? Stie onor colegiu ca psihologul practician are sau nu are bani, trebuie sa plateasca obligatoriu cheltuielile cabinetului in aceste 4 luni ? Daca nu stie, e cazul sa afle "onoratii" teoreticieni-universitari ce paine se mananca din "activitatea practica" aproape inexistenta din cabinetele psihologice in aceste 4 luni moarte. Asteptam din partea lor hotarari concrete despre cum sustine colegiul activitatea practicienilor in aceste 4 luni moarte si in celelalte luni ale anului!? Sau, asa cum am aflat pe pielea noastra pana acum, pe "distinsii" bugetari-universitari ii intereseaza doar banii nostri, ca e mai usor de pus biruri decat a identifica solutii benefice pentru cotizantii practicieni!?


Musafir

#1041

2018-07-03 09:50

Care este diferenta dintre toleranta la frustrare si pasivitate? Daca sistematic este indusa ideea ca toleranta la frustrare este echivalenta cu pasivitatea, cred ca stiti raspunsul la intrebarile pe care vi le puneti. Noaptea mintii. Si apoi stiti strategia gainii?


Musafir

#1042

2018-07-03 09:54

Pe strada ma opresc cetatenii nedumeriti de haosul din profesiei.Un secret se tine cel mai bine la vuietul strazii!


Musafir

#1043

2018-07-03 09:59

Oare nu este o obsesie ca ne urmareste securitatea? Daca Nu, atunci este grav.


Musafir

#1044

2018-07-03 10:11

Fereastra Overton – manipulare in cpr

Fereastra Overton – manipulare la nivel inalt


Musafir

#1045

2018-07-03 11:57

Care este suma de bani pe care doamna Pătruț o încasează lunar de la Colegiul Psihologilor din Romania?


Musafir

#1046

2018-07-03 11:58

Ce inseamna lipsa de experienta si management dincolo de cabinete, dialogul are alte criterii nu mai este functional,  interventii strict academice ...! ?


Musafir

#1047

2018-07-03 12:00

Scrisoare deschisa adresata membrilor Consiliului CPR

Dragi colegi,

Va rog sa-mi permiteti cateva comentarii legate de ultima sedinta a CD. Am admis, inca de la inceput, ca modul de elaborare a proiectului HG a fost unul discutabil. Acum insa, imi este foarte clar ca adevarata miza nu a fost proiectul HG , ci ROFI. Acel proiect ROFI , care contine propuneri de eliminare a conflictului de interese. Daca problema ar fi fost modul de elaborare a proiectului HG, s-ar fi eliminat doar HG. Deci, nu s-a dorit ca ROFI sa intre in dezbatere publica, desi acest proiect a fost asumat de catre toti cei implicati, inclusiv de catre colegul nostru Bogdan Ion. De altfel, decizia CD este profund ilegala: nu poate CD sa invalideze o hotarare a unui for superior, CC, care a nominalizat o comisie cu atributia de a elabora niste proiecte. Acum CD vine si spune ca acea comisie doar traseaza liniile directoare. Miza a fost pastrarea privilegiilor pentru unii membri din CD. Sunt convins ca fostii mei colegi si prieteni, presedinti de filiale, care au semnat acea lista de revendicari, nu asta au dorit sa iasa la aceasta sedinta (ROFI nu este pe acea lista). Nu cred ca fostii mei colegi, presedinti de filiale, ca si unii membri din CD, pe care ii cunosc bine, pot fi de accord cu legalizarea conflictului de interese. Avem colegi care vor sa ramana exminatori, supervizori, formatori. Si tot ei sa avizeze supervizorii, formatorii si sa acorde credite pentru activitati de formare. Chiar si pe vremea lui Anitei, membrii CD nu aveau voie sa faca supervizari pe linia comisiilor respective. Desi normele sunt in vigoare, acum, intr-o sfidare generala se continua cu aceste activitati. Ce asteptari sa avem de la un membru CD care spune: “noi nu suntem functionari publici, deci nu ne supunem regulilor conflictului de interese” !? Remarc cu incredere gestul unei doamne, membru in CD, care a iesit public si a anuntat ca renunta la calitatea de supervizor. Mai urmeaza si altii? Sunt mandru de colegii mei care au luptat in aceasta sedinta pentru implementarea principiilor, ce ne-au unit in ultimii doi ani in restart CPR . Nu vreau sa nominalizez aici, dar o voi face cu siguranta la un moment dat. Dupa cum, comunitatea trebuie sa afle si numele celor care doresc altceva. In final, eu vad o singura solutie: Conventie Nationala cu doua puncte pe ordinea de zi:

- adoptarea de catre CN ca for suprem a unor criterii pentru candidaturi (eliminarea conflictului de interese);

- alegeri anticipate


Musafir

#1048

2018-07-03 12:01

Sper sa se spuna PUBLIC nominal cine din CD a votat impotriva idei ca ROFI (ce includea ideea de a elimina conflictul de interese) sa se duca in dezbatere publica. ROFI urmarea să fie menținute aceleași privilegii pentru unii sau le combătea. Insa o parte din conducere a blocat proiectul. 


Musafir

#1049

2018-07-03 12:03

Trebuie sa scăpati de mentalități și apucături rele si de oameni încremeniți în proiect. Sunt unii care cred ca totul e să vrea ceva si psihologii practicieni fraieri aprobă fără comentarii!


Musafir

#1050

2018-07-03 12:05

Salarii de 12000 lei/luna. Asta în afara de alte surse de venit pe care le au ca profesori la una sau două facultati, formatori, supervizare, etc.O parte din CD a votat ieri ca ei sa poata ramana in continuare cu aceste beneficii, supervizare, formatori etc. Le mai si multumim pentru ca au luptat sa ramana cu aceleasi beneficii pe care le aveau si pana acum.