Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#951

2018-07-01 17:16

„ „Nu am om” sa ma ajute si pe mine” zice un om care are nevoie de cineva sa-l ajute. 
Vlad e un om pentru cel care „n-are om”.
Fiecare din noi putem fi un om pentru cel fara om.

 
https://www.facebook.com VladVasileVoiculescu videos 10215120176530511 ?t=280
 
 
 

Musafir

#952

2018-07-01 17:21

..."In liceu faceam caricaturi profesorilor care ne abuzau. Era modul meu de razbunare/ rabufnire. 
 M-am asteptat la dezbateri care sa conteze, la momente sa-mi spun parerile si ideile si ... se pare ca am estimat gresit."


Musafir

#953

2018-07-01 17:23

Constatam c-am fost folositzi/preostitzi...ca ni s-a traficat imaginea...dar...AM REUSIT PERFORMANTZA. DE"AL SCHIMBA. PE...DREAK...exact cu...TAC"SU...direct...zyk.....cu simpatie maxima...


Musafir

#954

2018-07-01 17:26

Am votat altceva decât majoritatea. Mă așteptam la surprize. Încă o revoluție! Cu eșarfe, și de altă culoare. Estimarea mea profesională o pot face doar formatorii din școlile care m-au pregătit. Altfel spus, VOR TREBUI DESFIINȚATE MAI ÎNTÂI ȘCOLILE DE FORMARE.


Musafir

#955

2018-07-01 17:27

Lucrurile nu sunt simple, cum par. Eliminarea șefilor de filiale de la decizii e cu schepsis mare, imho. Eu m-am saturat de viclenii.


Musafir

#956

2018-07-01 17:28

Oare exista democrație in colegiu?Se pare că nu prea. 


Musafir

#957

2018-07-01 17:29

Se simte oboseala si dezamagirea.Noi insa, astia mai “romantici”, nu avem optiunea pragmatica de a ne vedea de propriile interese, linistiti si dezinteresati de restul. 


Musafir

#958

2018-07-01 17:30

Lucrurile nu vor rămâne așa și anumite personaje vor ieși în relief chiar dacă nu asta intenționează. Vor fi sacrificați unii cu nume mari datorită unor erori personale. Unii uită că noi suntem psihologi și suntem foarte abili în a citi gânduri și intenții!


Musafir

#959

2018-07-01 17:31

Eu ma simt foarte dezamagita de felul in care mi-am creat asteptari (se pare nerealiste) fata de acesti oameni. M-am amagit ca sa am pt ce ma dezamagi ulterior.


Musafir

#960

2018-07-01 17:32

Eu am ajuns la capătul disperării, deci pentru mine nu mai este altă alternativă decât să merg în direcția bună ca să am măcar mulțumirea propriului mers.


Musafir

#961

2018-07-01 17:33

Au anunțat că există o "echipă desemnată" de forurile de conducere, fara sa fie, și nu au corectat decât astăzi, asumandu-si ca a fost proiectul președintelui și câtorva persoane din conducerea operativă, și ar mai fi si altele. 


Musafir

#962

2018-07-01 17:34

Cel mai grav mi se pare ca nu li se pare nimic in neregula si am putine sperante ca se doreste reparerea..dar vom vedea destul de curand.. pana atunci ma mentin sceptica. De acord ca sa poate merge spre bine, depinde de multe 'conditii' care sa ajunga sa functioneze spre binele colectiv...


Musafir

#963

2018-07-01 17:35

Adevarul si binele invinge intotdeauna! Cu siguranta va veni si ziua in care lucrurile se vor schimba in bine.Trebuie doar sa avem rabdare si sa luptam pana la capat. Unele lucruri nu se intampla asa cum ne dorim, insa important e sa avem constiinta impacata ca am facut tot ce a tinut de fiecare din noi, pentru binele comun al comunitatii. Daca nu se se vor discuta propunerile serios si intr-un interval de timp rezonabil inainte de a fi puse in aplicare, fii sigura ca Colegiul va fi taxat mai devreme sau mai tarziu. Un referendum in randul psihologilor nu se poate organiza? Este cea mai democratica cale de a se lua niste decizii.


Musafir

#964

2018-07-01 18:42

Modificarea „pe repede înainte” printr-un HG va demonstra că nu putem sta în picioare alături de celelalte profesii ci eventual după colt sau, Doamne ferește, în genunchi.


Musafir

#965

2018-07-01 18:44

 Isi bat joc de noi in timp ce noi vrem sa ne implicam in aceasta profesie cu toate resursele personale si profesionale.


Musafir

#966

2018-07-01 18:51

PROFESIA ARDE … ȘI ALEȘII SE PIAPTĂNĂ!

S-au rezolvat toate problemele presante ale profesiei și ale psihologilor, iar acum trebuie să ne axăm pe modificarea și completarea unor norme de drept, care au rămas nerezolvate.

Da! Psihologii, care lucrează la stat, au salarii decente! Psihologii, care lucrează în cabinete, au liste de așteptare! Tinerii dau năvală spre această profesie nobilă, iar publicul larg ne respectă și nu ne mai confundă cu vracii. Suntem bine! Excelent chiar ... Legea 213/2004 și ROFI au fost modificate după o amplă dezbatere publică, actele administrativ normative, emise în mod abuziv de vechea conducere, au fost abrogate din Monitorul Oficial, iar oficialii CPR sunt în permanență invitați la masa dezbaterilor, atunci când se discută aspecte care vizează, chiar și tangențial profesia de psiholog. E minunat!

Revenind la realitate însă, ne dăm seama că cei care au stat un an să conceapă 144 de pagini, se așteaptă ca membrii Comitetului director să le citească, să le analizeze și să facă amendamente în 10 zile. Cum oare?

De asemenea, noi ar trebui să credem că aceste documente chiar vor fi dezbătute în cadrul ședinței Comitetului director din data de 2 iulie. Să stabilești 17 puncte pe ordinea de zi, înseamnă ori că nu ai experiență, ori că ai tupeu - pentru că asta îți trebuie ca să crezi că textele acelea nu vor fi citite și vor fi votate fără discuții.

Totodată, ar fi de așteptat să voteze un for mai mic și mai controlabil aceste documente, și nu un for mai mare, Consiliul Colegiului, care ar putea să îi încurce.

Iată cum actuala conducere face același greșeli pe care le-a făcut și vechea conducere - ignoră Consiliul! La fel ca și ceilalți, când simt că nu mai stăpânesc oamenii, îl ocolesc. Mare greșeală!
Sper ca membrii Comitetului director să nu se lase păcăliți și să nu voteze documente care ies din sfera lor de atribuții.

Pentru edificare, vin cu câteva precizări referitoare la Ordinea de zi a ședinței Comitetului director din 2 iulie 2018, astfel:

1. Prima atribuție a Convenției naționale, conform Art. 27, lit. a) din Lega nr. 213/2004, este aceea că „aprobă Regulamentul de organizare și funcționare internă, Codul deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, Codul de procedură disciplinară, Normele de avizare a metodelor și tehnicilor de evaluare și asistență psihologică, precum și modificările la acestea”. Prin urmare, toate aceste documente trebuie înaintate Convenției naționale numai după ce liniile directoare au fost stabilite de către Consiliul Colegiului, indiferent de cine le elaborează, redactează prezintă etc.
2. Prima atribuție a Consiliului Colegiului, conform Art. 30, lit. a) din Legea nr. 213/2004 este aceea că „stabilește liniile directoare în legătură cu problemele fundamentale ale profesiei de psiholog cu drept de liberă practică și ale activității Colegiului”. 
În consecință, Consiliul Colegiului este îndrituit să aprobe punctele: 1 (1.1-1.3.) - Proiect privind modificarea H.G. 788/2005; 2. Proiect de modificare a Standardelor de calitate în serviciile psihologice; 3. Proiect de modificare a Standardelor de calitate ale programelor de formare profesională a psihologilor cu drept de liberă practică; 6. Proiect de modificare a Hotărârii nr. 1/2013 privind ROFI; 7. Proiect privind accesul în profesie și obținerea treptelor profesionale; 8. Proiectul privind activitatea de voluntariat; 10. Proiect privind creditarea programelor de formare profesională continuă (punctul 9 - semnarea diplomelor și 11 - avizarea programelor de formare sunt părți componente ale punctului 10); 12. Proiect privind activitatea de supervizare profesională.
Prin urmare, aprobarea de către Consiliul Colegiului trebuie explicitată și înțeleasă, conform legii în vigoare, ca stabilire a liniilor directoare care guvernează profesia fie prin avizarea și înaintarea documentelor spre aprobarea lor de către Convenția națională, fie prin hotărâri ale Consiliului Colegiului, după caz.
3. Atribuțiile Comitetului director sunt stipulate de:
3.1. Legea nr. 213/2004, care, la Art. 33, prevede că acesta:
a) elaborează Regulamentul de organizare și funcționare internă;
b) elaborează Codul deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică;
c) elaborează, împreună cu Ministerul Educației Naționale, normele metodologice de aplicare a prezentei legi;
d) elaborează Codul de procedură disciplinară și urmărește aplicarea acestuia;
h) elaborează Normele de avizare a metodelor și tehnicilor de evaluare și asistență psihologică.
3.2. Hotărârea de Guvern nr. 788/2005 de aplicare a Legii nr. 213/2004, care:
- la Art. 37 prevede că „Potrivit Art. 38 din lege comisiile aplicative elaborează norme și proceduri de control și supervizare profesională în domeniile proprii aprobate de către Consiliul Colegiului Psihologilor din România”;
- la Art. 50 prevede că „La propunerea Comitetului director, Ministerul Educației Naționale poate emite ordine în sprijinul reglementării unor aspecte ale desfășurării activității de psiholog cu drept de liberă practică. 
Prin urmare:
- elaborarea nu este sinonimă/identică cu aprobarea;
- documentele de la Ordinea de zi prevăzute la punctele 1-12, pentru decizie și aprobare, sunt de competența Consiliului Colegiului, respectiv a Convenției naționale.

Unde este conducerea aceea colegială? Unde este democrația? Au dispărut? Cu siguranță că da, atâta timp cât multe dintre aceste documente au fost lucrate de un grup restrâns, fără știrea măcar a colegilor lor din conducere, darămite a psihologilor de rând.

S-au ajuns și acum încep să își servească interesele. Voi adăuga aici un pasaj desprins de colega noastră, Marilena Popa, din Standardele de calitate ale programelor de formare profesională a psihologilor cu drept de liberă practică: „Prin excepție, pot derula activități de formare și cadrele didactice universitare care nu îndeplinesc prezentele cerințe, cu condiția deținerii unui atestat de liberă practică autonomă, a minim 2 ani experiență profesională autonomă și a deținerii titlului de doctor în psihologie, dar numai în componentele teoretice ale formării (nu și în componentele de abilitare profesională)''- (magistral, profesore!).

Documentele aflate pe ordinea de zi reprezintă, în primul rând, un mesaj prost pentru populație! Nu ne mai miră expresii de genul: „Cum să avem încredere în psihologii ăștia pregătiți la apelul de seară? Cum să avem încredere în psihologii intrați în profesie „fără niciun filtru bazat pe competențe” (n.n. -citat din nota de fundamentare)?”. În al doilea rând, aruncă o umbră de îndoială asupra noastră și în afara țării, ca să nu mai vorbim de imaginea proastă pe care ne-o creează în fața autorităților statului.


Musafir

#967

2018-07-01 18:53

COLEGIUL=POLITICA


Musafir

#968

2018-07-01 18:54

 Auzisem de salariile pe care si le-au dat. Sa le fie rusine! Am citit propunerile. Sa le fie rusine! Pe mine, CPR nu ma mai reprezinta ci doar ma exploateaza.


Musafir

#969

2018-07-01 18:55

Ne apara cineva si pe noi , ce se intampla in data de 2 iulie , ni se retrag diplomele dupa ce am muncit si muncim pana la epuizare ? 
Cand vreodata a fost chemat vreun doctor sa dea ex.dupa 5 ani sau sa fie dat in jos pe treapta de specializare - salarizare care si asa este mizerabila fata de a unui medic sau asistente


Musafir

#970

2018-07-01 18:56

 Prevedeam ca nu va fi bine pentru noi, cei din Cabinete, care de peste 10 ani, practicam, strângem credite sa menținem treptele atestalor obținute, ne chinuim sa supraviețuind sperând ca schimbarea va fi benefică! Dar universitarii.... se pare ca rămân cantonați in sfera universităților.. . Și da cum spunea cineva puțin le pasa de cei ce chiar practica in Cabinete... trist...


Musafir

#971

2018-07-01 19:00

Examenul scris la schimbarea de treaptă este o ABERAȚIE ! Orice schimbare de treaptă trebuie făcută prin dovedirea experienței în munca din cabinet ! ATÂT ! Nici un examen scris nu poate dovedi ceea ce piața liberă a clienților poate !!!!


Musafir

#972

2018-07-01 19:01

 Ia sa ne imaginam cati bani si cata glorie se pregatesc pt preafericitii ale caror carti vor deveni adevarate Biblii pt toata tara. mii si zeci de mii de psihologi memorand ca animalele cuvintele maiestrilor si regurgitand la examen. PUTERE si BANI. astea nu's aberatii.


Musafir

#973

2018-07-01 19:02

Eu știu că studenții dau examene !! Eu nu mai sunt demult student !!! Nu îmi măsoară nimeni de la colegiu experiența sau cunoștințele mele prin examene scrise ! Este degradant și jignitor !!!


Musafir

#974

2018-07-01 19:03

 Cum este posibil?! Câștiga vreun psiholog cât un medic? ! Chiar putem pune semnul egal?! Pe ce paliere ne suprapunem cu medicii?! Ce naiba se întâmplă? ! Câte examene mai dam pentru 14 lei avizul psihologic?! În provincie ne chinuim sa supravietuim în unele luni din an.


Musafir

#975

2018-07-01 19:04

Am aflat că cercul restrâns lucrează acum în spațiu antifonat... Nu ignoră, pur și simplu nu aud!