Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#926

2018-07-01 16:42

 nu e superior...e un instructor.....era doar un reper moral...acum si asta e discutabil....vor doar sa ingrase porcul lor si asta nu e tocmai moral....mai ales ca e un colegiu al practicienilor nu al teoreticienilor....populatia e in miscare ,generatiile se racordeaza la informatii fantastic de repede.....incep sa devina anacronici si faptul ca in loc sa fie niste mentori se transforma in judecatori si comercianti nu face decat sa subrezeasca increderea in ei


Musafir

#927

2018-07-01 16:44

Imi aduce aminte aceasta propunere de HG de Ordonanta13. Ma refer si la modalitatea de livrare a ei, deloc Solution focus!


Musafir

#928

2018-07-01 16:45

În primul live pe care l-am urmărit, cu Bogdan Ion și Cătălin Nedelcea, prin intervenția telefonică a cuiva, nu dau nume că nu sunt sigură că am reținut corect, s-a adus în discuție rolul președintelui de filială. Mi s-a părut jenant să se pună problema așa cum s-a pus, în condițiile în care Stimabililor, președinții de filială v-au strâns psihologii la vot și iată ați avut marele noroc să ajungeți acolo unde sunteți. Este revoltător să vezi cum se trezesc unii, după ce au fost aleși, să dea “tot ce e mai bun din ei”. Speram să nu ne întâlnim cu situații de genul ăsta în breasla asta, că avem niște pretenții. 
Mai mult decât atât, se discută despre această nouă evaluare a psihologilor, total greșit, punând profesori să facă subiecte unor oameni care lucrează în cabinet. Așa cum se fac subiectele de bac de deștepții ăia de la învățământ care nu știu nici ce și nici cum se predă, nici cine și nici cât de receptivi mai sunt copiii la cursuri sau ce nevoi au. Au fost acuzați unii și au fost dați jos și cu toate scuzele, au venit “alții” - că nici nu știm exact cine sunt - să le zicem “grup de oameni” care au o atitudine fără vreo legătură cu profesia pe care o avem noi. Este jenant...


Musafir

#929

2018-07-01 16:46

hihihiii...daca se aproba textele de incompatibilitate si conflict de interese tot CD-ul ar trebui sa-si dea demisia.


Musafir

#930

2018-07-01 16:47

Condescendenta însă rămâne plutind toxic în aer...
Și omoară lent colegialitate, transparenta, speranța și orice motivație de implicare...
Și cui servește? 
Cine câștigă din asta?


Musafir

#931

2018-07-01 16:48

Oricum treaba cu impinsul colegilor in jos e cam ordinara.Ca psihologi ar trebui sa stie ca motivarea pozitiva e aia benefica.Pana si in dresaj se foloseste positive training.Sa intelegem ca profesia (o perceptie buna din exterior,incurajarea colegilor in autodezvoltare etc)e secundara functiilor pe care le ocupa?


Musafir

#932

2018-07-01 16:49

traiasca,infloreasca epoca prelungita pe sest.
Solutia sta in desfiintarea intitutiilor de genul asta.Nu sunt viabile,niste ramasite din sistemul alalalt


Musafir

#933

2018-07-01 16:50

 Cunoasterea nu e a stiintei si n-a fost niciodata si nici nu v-a fi-este a constiintei.Cunoasterea nu poate fi mai mica sau mai mare decit omul,cu cit esti mai mult cu atit cunosti mai mult.Interpretarile unora n-au treaba cu stiinta ci cu ei insusi.Stiinta intotdeauna a incercat sa inteleaga totul separat,pe materii de specialitate,ori cum nimic nu e separat-a gresit,cea moderna trateaza omul si materia din punct de vedere spiritual.

Cred ca la inceputul acestui secol se simte nevoia mai mult ca oricand de integrare a tot ce se stie. Si, din fericire, putem invata mult dincolo de rigiditatea secventiala a stiintei cu care am fost invatati.
Si oare, de ce cred unii ca stiinta are granite fixe si orice trecere "dincolo", frizeaza superficialitatea. 
Sper sa se ajunga cat mai curand la o redefinire a stiintei, prin reintegrarea ei, functie de multitudinea de informatii si noi acumulari in cunoastere.


Musafir

#934

2018-07-01 16:51

Anul trecut psihologii au pornit un proces de democratizare a colegiului. Eu si multi psihologi de rand ne-am asteptat ca fiecare din noi sa contam in mod egal si sa ne construim democratia. Sa ne negociem relatiile, sa ne punem limite si reguli de rol si de interactiune a rolurilor. Colegiul este despre psihologi care presteaza si ar fi trebuit sa aiba la conducere practicieni in majoritate. Anul trecut cand s-au depus candidaturi de-ale practicienilor si de-ale teoreticienilor s-a licitat prin cv-uri. Si cine are Cv-ul mai bogat decat teoreticianul? Ceea ce a decurs din cei alesi de noi a fost ca unii dintre alesi s-au autovalidat in a hotari pentru toti ceilalti propunand masuri cu efecte care nu convin oamenilor.
Am fi putut prin presedintii de filiala (si comitetul director) sa facem recesamantul psihologilor, am fi putut demara control la cabinete, am fi putut sa upgradam supervizorii si sa intarim relatia supervizor-supervizat, am fi putut multe. Da, ar fi fost o munca imensa dar acest efort ar fi insanatosit sistemul in 1-2 ani. Ar fi fost un travaliu de reparare, un proces de normalizare a situatiei practicienilor, caci despre calitatea actului profesional vorbim. 
Dar unii din cei alesi, mai degraba teoreticieni cu reflexii de elitism au ignorat procedura greoaie si taraneasca cu una rapida si dura. 
Metaforizat e ca si cand parintele actioneaza dur pentru copil inscriindu-l la cursuri fara sa consulte copilul pe principiul „copilul e mic nu are discernamant deci eu hotarasc pentru el”.
Parentingul echilibrat e cel de cooperare in care parintele educa copilul, copilul educa parintele. 
Exista un curent de „antiparenting” care promoveaza faptul ca parentingul modern duce la pozitia de parinte sclav al copilului si ca toate prostiile moderniste scot „copii stricati de atata recomandari”. 
Anul asta, „unii” din colegiu (exact nici nu se stie cine) vor sa ne ajute pe noi astia de jos, fara ca noi sa le fi cerut ajutorul. 
Au furat startul la proiecte, au emis un proiect in tacere si ca in orice relatie, secretele distrug relatii. Tinerea proiectului in secret ne-a distrus increderea in „ei”. 
Nu luam in calcul daca proiectul e bun sau rau, potrivit sau nepotrivit, dur sau bland ci felul in care s-a lucrat in tacere, pe blat si apoi l-au zvarlit in piata. 
Credeam ca numai in fotbal, in politica si in cofetarie se vorbeste de blaturi dar am ajuns sa vorbim si noi. Blatul tortului cuiva. Chiar acum se pregateste frisca si martipanul. Umeaza lumanarile si cineva va sufla in lumanari si-si va indeplini o dorinta.


Musafir

#935

2018-07-01 16:52

Isi bat joc de noi in timp ce noi vrem sa ne implicam in aceasta profesie cu toate resursele personale si profesionale.


Musafir

#936

2018-07-01 16:54

imi este rusine sa postez ceva, orice are legatura cu circul si panarama psihologilor de teama sa nu sperii clientii.

ne-au trebuit somitati, asa ne trebuie


Musafir

#937

2018-07-01 16:55

exact, am crezut ca oamenii cu multa scoala vor vedea clar si obiectiv realitatea. Ne-am inselat si suportam consecintele. Nimeni nu s-a asteptat ca vom schimba un rau cu un mai rau.


Musafir

#938

2018-07-01 16:57

 profesorul nu e superior...e un instructor.....era doar un reper moral...acum si asta e discutabil....vor doar sa ingrase porcul lor si asta nu e tocmai moral....mai ales ca e un colegiu al practicienilor nu al teoreticienilor....populatia e in miscare ,generatiile se racordeaza la informatii fantastic de repede.....incep sa devina anacronici si faptul ca in loc sa fie niste mentori se transforma in judecatori si comercianti nu face decat sa subrezeasca increderea in ei


Musafir

#939

2018-07-01 16:58

Pentru ca am isit din scoala cu ideea ca profesorul e superior elevului si ne-am ales profesori in continuare. Pentru ca idolatrizam teoria in defavoarea experientei din practica.


Musafir

#940

2018-07-01 16:59

Practica din teorie este diferita de practica din practica.


Musafir

#941

2018-07-01 17:00

Daca presedintii de filiala nu le aducea lumea la vot, universitarii nu erau acum la putere.


Musafir

#942

2018-07-01 17:01

Din pacate, cum am mai zis, nu sunt uimita de atitudinea lor. Am intre-vazut-o usor cand se luptau pt CPR, un pic de atitudine "nu am timp sa vb cu tine ca am prea mult de luptat" , din relatarile altor colegi care incercau sa le atraga atentia, si carora li se raspundea in genul "lasa ca stim NOI ce sa facem!!"
Faptul ca incearca sa isi ascunda esecul din universitati prin asa zisele testari, faptul ca incearca sa elimine dreptul practicienilor de a alege ce viziune si in ce studii sa abordam si sa ne uniformizeze si sa semanam intre noi, ma dezamageste profund.


Musafir

#943

2018-07-01 17:02

 perfect adevarat...cred ca pe viitor ar trebui votati psihologi mai tineri si doar practicieni pt ca au inceput sa se cam amestece lucrurile...scoala e una ,formarea e alta iar cei mai multi profesori habar n au ce se intampla la locul de munca al psihologilor.....de populatia care beneficiaza de aceste servicii ce sa mai spunem....vin sa intareasca ceea ce face statul adica nimic.


Musafir

#944

2018-07-01 17:03

Sucesc nasul cand e vorba de nonsomitati.Intr-un fel e atat de tragic si enervant. Sicer, prefer sa ramanem cu enervarea ca sa putem sa facem ceva.


Musafir

#945

2018-07-01 17:04

Se pare ca din randul practicienilor se va naste o miscare rezist in interiorul colegiului....se pare ca , cei mai multi au intoleranta daca nu chiar alergie la reformele facute noaptea.


Musafir

#946

2018-07-01 17:05

Si ar fi bine sa luam in calcul si proiectul si procedura fiindca ambele sunt corelate si vicioase atat pe forma cat si pe fond !


Musafir

#947

2018-07-01 17:07

Caracatita,slujitorii banului sint peste tot chiar si acolo unde cred altii ca nu sint,nu degeaba s-a decis la congresul stiintific de la Copenhaga (1939) sa nu mai informeze publicul cu noile descoperiri.


Musafir

#948

2018-07-01 17:08

Sunt dezamăgită și mă simt trădată.
Am pus mult suflet în acțiunea verde de anul trecut, iar acum constat că schimbarea obținută a fost doar de a lua frâiele din mâna binomuluitoxic pentru a le da altor persoane...
"Colegiu" înseamnă în primul rând asociere pe principiul colegialității, al egalității membrilor, o asociație care să APERE și PROMOVEZE interesele profesionale ale celor aflați sub umbrela sa, în relație cu instituțiiile statului și cu societatea în general, nicidecum ce se petrece în CPR încă de la creare.
Studii, testări, examene, am urmat și susținut cât ne-am format. Cine își arogă dreptul de a mă examina acum în examene naționale, COLEGII mei? Cei pe care i-am ales DEMOCRATIC să mă REPREZINTE?
Să ne reprezinte, nu să ne pună genunchiul pe grumaz!


Musafir

#949

2018-07-01 17:09

 Imaginea care imi tot vine in minte e cea a de acum cativa ani a unei deputate (culmea fosta profesoara parca) care spunea "Acum suntem noi la putere!"


Musafir

#950

2018-07-01 17:10

As vrea sa cred, ca se mai poate face ceva in legatura cu proiectul de modificare a HG... Daca lecturam cu atentie Nota de fundamentare, la sectiunea a 6-a Consultari efectuate, se specifica clar: "A fost consultat CD a CPR iar punctul de vedere al acestuia este de a-si insusi acest proiect..." MEN este initiatorul, iar in procedura de legiferare, daca citim actele normative in vigoare, nicaieri nu se cere avizul conform al CD din CPR. Iar asa cum se stie, HG-urile se dezbat si se aproba in Guvern. As vrea sa nu fie adevarat...