Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39701 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-09 14:30

ASA A INCEPUT TOTUL CU  MASA SI DANSUL LA OLTCHIM, SERVIREA SI DEGUSTAREA DE BUNATATI SI TOTI FRIPTURISTII LA MASA BOGATA A ACESTUI COLOS INDUSTRIAL COMBINATUL CHIMIC RAMNICU VALCEA:

Oltchim se extinde în cultivarea de plante

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor - Bursei de Valori. http://www.zf.ro/

UNDE SUNT BANII????

PARTIEEEEEEEEEEEEEE.........CONCEDII PLACUTE, aveti bani de bilete de avion, aveti bani de plinul la autorurisme, va ajung si de cadouri la amante sau familie...etc.

 

 CLIK pentru a deschide pentru vizualizare:

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39702 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-09 14:31

#39676: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: Re: Re: Re: Re:  

  AU CREAT NUMAI ABUZURI:

NU SUNTEM PE CAZ SOCIAL DISPONIBILIZATI, ASA CUM AU INCHEIAT EI DUPA DISPONIBILIZARE PE HOTIE COMPLETARE IN FURT SI CREAND CONFUZII SI ALTE ILEGALITATI... DISPONIBILIZATII 2013 AVEM DREPTURI SALARIALE DIN RAPORTUL DE MUNCA PE LEGE CCM OLTCHIM SALARII si Legea 85/2006 cu  TOATE LEGILE IN SUSTINERE  

VA MAI DAU INCA O INFORMATIE SCRIS, OFICIAL EI NU AU ADUS NIMIC LA CUNOSTINTA FOSTILOR SALARIATI DISPONIBILIZATI 2013, NIMIC, ABSOLUT NIMIC, NU DETINEM NICIO HARTIE IN AFARA DE CE AM PLECAT DIN OLTCHIM, DUPA ACHITARE C.O., SALARII CONCEDII DE ODIHNA CEI CARE NU I-AU PRIMIT, ATUNCI LI S-A ACHITAT SI S-A SPUS STOP, GATA DE LA OLTCHIM OPRIRE ACHITARI STOP PLATI ... NIMIC, CHEMARE NICAIERI SAU PREZENTARE UNDEVA SA FACEM NOI "INTELEGERI" CU EI SI INTERESELE LOR MESCHINE SAU SA NE ADUCA CEVA LA CUNOSTITA, NIMIC, NOI NE-AM DUS SA NE INTERESAM, SA INTREBAM, SA...SA, AVEM DREPTUL SA REFUZAM, SA NU NE INSUSIM CEEA CE AU CREAT EI  SI FARA ACORDUL NOSTRU CREAND FAPTE PENALE, CAT SI, SA NI SE ADUCA LA CUNOSTINTA OFICIAL SI NU IN BATAIE DE JOC,  IAR CEREREA AIA ARUNCATA-N VANT SI IRONIC CATRE NOI SI TOTAL PENALA, SA SI LE INFIGA-N CU_R, ACOLO UNDE-I DOARE PE EI HEMORAGIC SI  FAC NECESITATILE FIZIOLOGICE PE EI... SI SA SUFERE ASA CUM NE-AU EXPLICAT NOUA, N-A FOST NICI AIA LEGAL, BA DIN CONTRA TOTAL ILEGAL, ASA CA ISI ASUMA IN TOTALITATE FAPTELE CU CEI CARE II STRANGETI BINE IN BRATE SI VA PUPATI CU EI SI SEMNATI SAU ALTE NEMERNICII, FAPTE PENALE.

CEI CARE PICA LA INTELEGERI CU EI, ASTA PRIMESC, E VINA COMUNA PENALA COMISA CHIAR DE EI CU VOI CEI PICATI IN CAPCANA LOR CARE STIU CA MERG PE DRUMUL PUSCARIILOR, sunt declaratiile lor scrise:

" abuzul nu ţine cont de lege ci numai de voința şi interesul făptuitorului."

Mateita si Deaconu 

"să le înfigem ţăruşul în inimă. Să îi radiem de pe faţa pământului! Repede!"

MIRCEA DEACONU

Practician în insolvenţă
(partener RomInsolv)
 

http://www.rominsolv.ro/legenda Mircea Deaconu

FLORIAN MATEIŢĂ

Practician în insolvenţă
(partener RomInsolv)
 

http://www.rominsolv.ro/cine-i  FLORIAN MATEITA


Musafir

#39703 CONDUCERE DEZASTRUASA LA SVO. BUNI DE PLATA ... MEMBRI SVO!

2015-06-09 14:31

Si iata cum "epopeea" judiciara si ambitia prosteasca a liderilor de rahat de la SVO s-a incheiat intr-un mod rusinos, in care buni de plata sunt membrii SVO:
- 3.000 de lei (cheltuieli de judecata stabilite prin hotarari judecatoresti) catre SLO;
- probabil inca 3.000 de lei (daca nu mai mult) catre proprii avocati.

DOSAR: 2923 / 288 / 21013

PARTI:          - SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM – PETENT / RECLAMANT / CONTESTATOR / APELANT                      - SINDICATUL VLIBER OLTCHIM     – PÂRÂT / RECLAMAT / INTIMAT

Document: Hotarâre  6266 / 2013  28.06.2013
INSTANTA: Judecatoria Ramnicu Valcea
SOLUTIE:
Respinge acţiunea formulată şi precizată. Obligă pe reclamantă (SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM) la plata sumei de 500 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 dezile de la comunicare.

Document: Hotarâre  69 / 2014  27.02.2014
INSTANTA: Tribunalul Valcea
SOLUTIE:
 Admite apelul. Anulează sentinţa şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 27 februarie 2014. 

Document: Hotarâre  4676 / 2014  10.10.2014
INSTANTA: Judecatoria Ramnicu Valcea
SOLUTIE:
 Respinge contestaţia aşa cum a fost precizată la fila 11 dosar. Obligă pe contestator (SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM) la plata sumei de 1.500 lei cheltuieli de judecată către intimat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul Vâlcea, ce se va depune la Judecătoria Rm. Vâlcea.

Document: Hotarâre  420 / 2015  04.06.2014
INSTANTA: Tribunalul Valcea
SOLUTIE:
 Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelanta la plata sumei de 1000 lei cheltuieli de judecată către intimată. Definitivă. 

 

Ar fi cazul ca acesti impostori sa plece si sa plateasca ei oalele sparte de ei nu sa ne puna pe noi sa-i platim pe ei si sa platim si oalele sparte de ei. Tiraaa javrelor, tiraaa!


Musafir

#39704 Re: Re: Re: Re: Re: RASPUNDE MAI GAOAZA RETARDATA,RASPUNDEEE.

2015-06-09 14:53

#39601: - Re: Re: Re: Re: RASPUNDE MAI GAOAZA RETARDATA,RASPUNDEEE. 

 

#39579: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: Re: Re: RASPUNDE MAI GAOAZA RETARDATA,RASPUNDEEE. 

Cu poza asta am invatat si eu cainele sa latre. Asa ca i-am schimbat numele din Azorel in Ghiocel.
Mars Ghiocel! Mars javra!

Adevarul este ca acest individ mizerabil, infect mare mincinos si mare mancator de CA_CAT este o jigodie de om, o javra ordinara, o zdreanta. De cand este lider de sindicat si frecator de menta (sudoare) in combinat i-a crescut c-uru cat banita si creierul i-a ajuns in cutia craniana cat aluna.

Mars Ghiocel! Mars javra!


Musafir

#39705 Re: CONDUCERE DEZASTRUASA LA SVO. BUNI DE PLATA ... MEMBRI SVO!

2015-06-09 14:59

#39703: - CONDUCERE DEZASTRUASA LA SVO. BUNI DE PLATA ... MEMBRI SVO! 

 Dementilor, ce faceti cu banii nostri?
Ati spus ca cernev a plecat cu un miliard de lei din visteria sindicatului? Adica in banii noi cu 100.000 de lei.
Acum vad ca voi ati f-tut 6.000 de lei.
Cat sa va mai rabdam si cat va mai rabda pamantul trantorilor?

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39706 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-09 15:10

 

JAF LA OLTCHIM 2012-2013-2015:UNDE SUNT BANII????

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:  

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

 link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01. 2015

link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi din an 2012 si toti din combinatul chimic trecuti  http://media.rtv.net/ care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 Membrii CAR Oltchim acuza Consiliul de Administratie de deturnare de fonduri    
Data publicarii: 25-03-14
Membrii CAR Oltchim s-au trezit fără bani, după ce au constatat că, în ultimii ani, multora dintre ei li s-au reţinut din drepturile salariale ratele pentru CAR, dar acestea nu s-au mai virat către organismul financiar. Mai mulţi membri ai CAR Oltchim acuză astfel faptul că persoanele care aveau obligaţia legală de a le apăra drepturile, adică Consiliul de Administraţie al CAR, nu au ridicat nici-un deget împotriva celor vinovaţi de deturnare de fonduri. În ziua de 25 martie a fost programată conferinţa CAR, iar păgubiţii sunt hotărâţi să înlăture actuala conducere a organismului, dar sesizează în acelaşi timp, în mod public, autorităţile de cercetare penală.

  http://www.impactreal.ro/

DISPONIBILIZATII DE N- ORI PAGUBITI:

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZATI 2013;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM 2013  DIN ACESTIA PLATIM C.A.R. OLTCHIM 2012 SI PENALIZARI CU DOBANZI DIN 2013 PANA AZI, DETURNAREA DE FONDURI BANI SALARII  PE TIMPUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN anul 2012,CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA PLATI SALARII COMPENSATORII 2013 CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI SI N-AU AJUNS LA DESTINATARII DISPONIBILIZATI 2013;

4. BLOCATI SI DETURNATI VOIT FARA ACORDUL SCRIS DE CATRE DISPONIBILIZATI  2013, ILEGAL FIIND BLOCATI CATRE MASA CREDALA 2013-2014,SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME..., DOVEDITE ACUM CA NU AVEAU CE CAUTA ACOLO BLOCATE;

5. ANAF IMPOZITATI, PILONUL II PENSII PRIVATE SI CASEI DE PENSII STATUTUL ROMAN, APAREM CU SUME DE BANI  PE CARE NOI NU-I AVEM NICI PANA AZI;

6. INCALCAREA LEGII INSOLVENTEI 85/2006 SI TOATE LEGILE DE CATRE PIPEREA CU ASOCIATII &CO SI  NICULAE BALAN BDO Business Restructuring SPRL si restul participantilor....!!!!!!

7.

8.

9.

10.

-

-

-

N.

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.

AUGUST 2012 PANA AZI 2015........

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE.

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39707 Re: CONDUCERE DEZASTRUASA LA SVO. BUNI DE PLATA ... MEMBRI SVO!

2015-06-09 15:15

#39703: - CONDUCERE DEZASTRUASA LA SVO. BUNI DE PLATA ... MEMBRI SVO! 

  "Sa nu speriati investitorii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..."

SINDICATUL INVRANGERILOR VICTORIENE CIUMPALACE CERNEVUVUZELE LIPSA MATERIE CENUSIE SI CUMUL SCRUM DE LA EXCES DE ( SI ) FUMURI:

URMARITI VIDEO LINK PERSONAJELE : https://vimeo.com/77369548

URMARITI VIDEO LINK PERSONAJELE : https://www.facebook.com/petr.fatr/videos

  OLTCHIM, ( O MARE VIRGULA INTRE OLTCHIM SI EI )

 SINDICATUL VICTORIA CERNEV

CIUMPALACII:

 

imagine preluata din GANDUL.RO

URMATITI VIDEO LINK PERSONAJELE : https://vimeo.com/77369548

 

Nr. unic (nr. format vechi) : 2923/288/2013*
Data inregistrarii 23.04.2014
Data ultimei modificari: 03.10.2014
Sectie: CIVILA
Materie: Civil
Obiect: alte cereri
Stadiu procesual: Fond

  Parti:

NumeCalitate parte
SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM Apelant Petent Reclamant
SINDICATUL LIBER OLTCHIM Intimat Reclamat

   Sedinte:

04.06.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: Complet amânare pronunţare
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe sc_urt: Respinge apelul ca nefondat.
Obligă apelanta la 1000 lei cheltuieli de judecată către intimată.
Definitivă.
Pronunţată în şedinţă publică, azi,04 iunie 2015.
Document: Hotarâre  420/2015  04.06.2015

26.03.2015
Ora estimata: 10:30
Complet: A2
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe sc_urt:
Document: Încheiere de şedinţă    26.03.2015
10.10.2014 (SENTINTA DATA DE JUDECATORIA VALCEA)
Ora estimata: 09:00
Complet: Amanare pronuntare - CIVIL
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe sc_urt: Respinge contestaţia aşa cum a fost precizată la fila 11 dosar. Obligă pe contestator la 1.500 lei cheltuieli de judecată către intimat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul Vâlcea, ce se va depune la Judecătoria Rm. Vâlcea. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 10 octombrie 2014.
Document: Hotarâre  4676/2014  10.10.2014
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39708 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-09 15:17

RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT

UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!

JOS CENZURA OLTCHIM!!!

 

JOS CENZURA ROMANIA!!! 

 

JOS CENZURA !!! Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A. & NATO,

Convenţia europeană a drepturilor omului 

 

 

 

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 

 

 Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

Principala modificare adusa textelor legale, cu un impact deosebit, consta in trecerea creantelor ,,salariale" intr-un rang de prioritate superior. LEGEA 85/2006

 

 

 

"Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange, ca sa ai dreptul, sa nu fi de acord cu mine "

 

 

 

 

 

A FOST O COMPLICITATE DIN AUGUST 2013 PANA-N 2015 INTRE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39709 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-09 15:19

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE  (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA, CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN, SUNT IN CULPA.

 ASA A INCEPUT TOTUL CU  MASA SI DANSUL LA OLTCHIM, SERVIREA SI DEGUSTAREA DE BUNATATI SI TOTI FRIPTURISTII LA MASA BOGATA A ACESTUI COLOS INDUSTRIAL COMBINATUL CHIMIC RAMNICU VALCEA:

 Un calau neindemanatic: Victor Ponta, PAAA PONTA!!!! PUSCARIE.

VA PREZENTAM CALAII,

 ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

Culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim: în timp ce muncitorii îşi primesc salariile mizerabile cu întârziere, armata de directori şi şefi nu are nici o remuşcare să-şi ridice salariile grase de circa 100 milioane lei vechi net/lună.

Nu am fi avut nimic împotriva ideii ca oamenii care aduc performanţă într-o companie să fie remuneraţi pe măsură, însă Oltchim se află într-o situaţie dramatică, este în insolvenţă din ianuarie 2013, are pierderi şi datorii uriaşe

şi funcţionează la mai puţin de 20% din capacitate.

Dăm câteva exemple care în 2013 au ridicat de la Oltchim în total venituri de aproape 1 miliard de lei vechi:

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,

etc.


La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

ziaruldevalcea.ro

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane
 
La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!
 

Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane

Pirvu Marius*  Director Directia Petrochimica Bradu

* incepand cu data de 25 iulie 2014 este detasat la Aministratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, pe o perioada de 6 luni

oltchim.ro

impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA

si toti care  contribuiti la DEMOLARE

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

http://www.zf.ro/

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 Un calau neindemanatic: Victor Ponta, PAAA PONTA!!!! PUSCARIE.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39710 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-09 15:21

  Un calau neindemanatic: Victor Ponta, PAAA PONTA!!!! PUSCARIE.

A INCHIS USILE LA GUVERN SI ROMANIA ESTE INCHISA DE ACEST CALAU FALIMENT!!!!

 

GUVERUL ROMANIEI ARE INGHIS LA ORICE FEL DE MANIFESTATIE SI GREVE.

PLANGERI PENALE IMPOTRIVA LUI PIPEREA CU ASOCIATII & CO SI  STATUL ROMAN CU SINDICATELE  SI CEI CARE AU SEMNAT CONVENTII PROTOCOLARE ILEGALE... SI TOATE CONVENTIILE ILEGALE SA FIE ANULATE SI TRASI LA RASPUNDERE FAPTASII, SUNT IN CULPA!!!!!!

JAF LA OLTCHIM 2013-2015:UNDE SUNT BANII DE LA OLTCHIM PUSCARIASIULE???

RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT ACHITARI OLTCHIM!

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

Art. 13
Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

LEGEA 656/2002 REPUBLICATA 2012 PENTRU PREVENIREA SI SANCTIONAREA SPALARII BANILIOR, PRECUM SI PENTRU INSTITUIREA UNOR MASURI DE PREVENIRE SI COMBATERE A FINANTARII ACTELOR DE TERORISM

CODUL PENAL

#38297 Re: Re: Codul Penal actualizat 2015

#37295 CODUL CIVIL (Legea nr. 287/2009) - Republicat si Actalizat 2015

LEGEA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA OLTCHIM!

LEGEA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA 2011-2014

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 #28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE

JOS CENZURA OLTCHIM!!! JOS CENZURA !!! Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A. & NATO, Convenţia europeană a drepturilor omului

Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

 Principala modificare adusa textelor legale, cu un impact deosebit, consta in trecerea creantelor ,,salariale" intr-un rang de prioritate superior.

SUNTEM PRADUITI!!!!!!    

INSOLVENTA OLTCHIM 30.01.2013

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

JAF LA OLTCHIM; JAF LA OLTCHIM;JAF LA OLTCHIM;

UNDE SUNT BANII SALARIILE  DE LA  OLTCHIM IN INSOLVENTA?????

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

UNDE SUNT BANII????  

SUNTEM PRADUITI!!!!!!   

INSOLVENTA OLTCHIM 30.01.2013 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA


Musafir

#39711 Re: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-09 15:37

#39695: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

 Nu ai inteles co_aie, tu esti un DOBITOC.

Nu mai baga definitii copiate.

Esti si ai ramas dobitocul petitiei.

Credeam ca a murit fota (murit in urma ingurgitarii de alcool), dar a revenit cu imbecilitatile tipice lui.

Ia-l de mana si inotati in lungul Oltului: scapam de doi DOBITOCI.

SI BA FOTA PULEA, SURPRIZA, NU SCRIE DOAR GHIOCA TUGURINI BIDINI SAU CE MAI VISEZI TU.

MAI SUNT SI ALTII CARE ITI DAU MU_IE


Musafir

#39712 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-09 15:38

#39702: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Asa e coa_ie, tu nu esti un caz social. Tu esti caz DE PSIHIATRIE.

EDTI NEBUN BAAAAA!!!!

PE UNDE ITI FACI VEACUL, SA IMI ASCUND COPIII DE TINE, ZALUDULE.

TE N CU_R CU TROLII TAI.

trolul da la mu_ie creantei raducan

#39713 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C

2015-06-09 15:41

#39681: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C 

 Raducane, ti-o trage trolul la muita, cum doar tu stii! Ti-o trage in stil mare.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39714 Re: Re: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-09 15:46

#39711: - . < = MAI DATI TELEFOANE, URLATI SI ZBIERATI,  FACETI CA TOTI DRACII !!! NU VA MAI ARE NIMENI DE SPUS NIMIC, SUNTETI SCOSI DIN CIRCUIT.

 TU " POETULE " RATAT A VREMURILOR DE LASI SCRIS PRECUM UN LUZAR, O CAUZA PIERDUTA A VIETII DE SPUI TU O TRAIESTI. CE AI TU DE SPUS CONCRET SI IN CONTEXT, VREI DOAR DIALOG PE FORUM...??? MORI TU SI LIMBA TA ACOLO UNDE TE DOARE PE TINE IN CONTINUU SI IN SCROT UNDE ESTI TU IMPOTENT SI CA  O ISTERICATA ZBIERI AICI CA NU MAI .... , OLIGOFRENULE,  TI-O TRAG ALTII CONTINUU..BA DAR CONTINUU SI-N GURA SI ACOLO UNDE TE DOARE PE TINE DE AI HEMORAGIE. ESTI NU EMBRION CARE AI RAMAS LA STADIUL ASTA SI ASA RAMAI SI MORI PE LIMBUTA SI FAPTELE TALE. NU POTI EXPLICA NIMIC, PENTRU CA NU AI CE...

ESTI O CAUZA PIERDUTA SI UN NEVERTEBRAT, TROLL NEMERNIC SI MORT DE  CEEA CE AI COMIS PE CARE VEI RASPUNDE IN DISPERAREA TA SI CAUZA TA,  DE AI IMPINS SI PE ALTII LA A PICA IN ISPITA SI A GRESII PE LEGI SI LEGE PE TOT CE E POSTAT AICI PE ACEASTA PETITIE.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39715 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-09 15:48

#39712: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  < = MAI DATI TELEFOANE, URLATI SI ZBIERATI, FACETI CA TOTI DRACII !!! NU VA MAI ARE NIMENI DE SPUS NIMIC, SUNTETI SCOSI DIN CIRCUIT.

 MA,  CAND NU MAI AI CE SPUNE IN BOALA TA SI LATRII IN GRUP CU HAITA TA DE BABUINI... CORUL LATRAILOR, URLII DE DURERE...  VA CREDETI CEEA CE NU SUNTETI BOLNAVILOR ....,  NISTE LINGAI , ASTA SUNTETI ,  SMIRGHELUITORI DE CU_RURI SI MANCATORI DE RAHAT, RAMAI UN BABUIN FARA NEURONI SI LIPSA CREIER FIIND LA STADIUL DE EMBRION NEDEZVOLTAT, O CAUZA PIERDUTA....

ESTI O CAUZA PIERDUTA SI UN NEVERTEBRAT, TROLL NEMERNIC SI MORT DE  CEEA CE AI COMIS PE CARE VEI RASPUNDE IN DISPERAREA TA SI CAUZA TA DE AI IMPINS SI PE ALTII LA A PICA IN ISPITA SI A GRESII PE LEGI SI LEGE PE TOT CE E POSTAT AICI PE ACAESTA PETITIE.

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39716 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C

2015-06-09 15:53

#39713: trolul da la mu_ie creantei raducan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C < = IAR ADUCI NUME SI SPECIFIC TROLLILOR NU STAPANESC CEEA CE SPUN.

 TROLLI , SUGACIUL SI SUGATIVA DE SERVICIU  V-O FRECATI SINGURI SI MOLFATI IN GURITA LASAT SI SCRIS AICI CE FACETI VOI INTRE VOI  , ESTI O CAUZA PIERDUTA SI O VIATA DECAZUTA SI ASA RAMAI, O BOALA RARA A TA SI O IMPOTENTA MINTALA , N-AI VOIE SA RESPIRI, ESTI MORT VIU. MURITI PE FAPTELE VOASTRE, CE ATI COMIS.

HAI MARSS, FUGA MARSS..MARSSS, APORT, FUGAA MARSS, FUGA MARSS, ROIU..., PLECATI BAAA TROLLI NENOROCITI SI TOXICI.

VRAJELILE, VRAJITORIILOR, VRAJITILOR, VRAJITOARELOR....

 


Musafir

#39717 Re: Re: Re: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-09 16:23

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39718 Re: Nişte golani

2015-06-09 16:24

#25622: - Nişte golani 

 

http://www.criterii.ro/i

Dacă Dinu Săraru a scris romanul "Nişte ţărani", eu ar trebui scriu unul intitulat "Nişte golani".

Personajele ar fi inspirate de golanii clasei politice vâlcene, de genul acela de gunoaie umane care ajung să ne reprezinte şi chiar să ne conducă vremelnic, căţărându-se pe o scară alcătuită din trupuri de ziarişti locali.

Poate vi se pare fantasmagorică imaginea, dar eu chiar aşa îi văd pe aceşti nenorociţi, îi văd cum urcă scara politicii punând o talpă pe spinarea lui Petre Tănăsoica, apoi o talpă pe grumazul lui Romeo Popescu, încă una pe omoplatul lui Silviu Popescu, după aceea încă una pe coastele lui Tiberiu Pîrnău, apoi încă o talpă pe occipitalul meu, până sus, sus de tot, la demnităţi de lideri şi consilieri, de făcători şi desfăcători de afaceri şi destine.

 Îmi e o scârbă de ei încât adeseori după ce scriu un articol sau realizez o emisiune simt nevoia să vomit, dar îmi înghit voma fiindcă sunt ziarist.

Sunt ziarist de provincie şi trebuie să scriu despre ei, "să scriu de meserie, scrie-mi-ar numele pe mormânt şi n-aş mai fi ajuns să trăiesc !”, vorba lui Eminescu.

 Golani, golani, golani  cu aere de inşi providenţiali, goi pe dinăuntru de îi ia vântul, sfertodocţi şi mişei, prostia fiindu-le egalată doar de egoismul şi îngâmfarea cu care ne binecuvântează zilnic.

Cu indivizii ăştia trebuie să semnez eu contracte de imagine, lor trebuie să le public  comunicatele inepte, să le sorb declaraţiile imbecile, iarăşi şi iarăşi, cu fiecare ciclu electoral, ca într-un carusel al morţii spiritului şi al nebuniei depline.

 Rareori, printre ei, câte un om muncitor, care umbla cocoşat de griji, căruia nu îi arde de miştouri şi aroganţe. Rareori câte unul care să fi pus cărămidă pe cărămidă sau filă de carte peste filă de carte, ori măcar gest generos lângă gest generos.Rareori câte unul pătruns de grijă şi responsabilitate, modest şi aşezat, conştient de limitele şi vremelnicia lui.

În rest, nişte putori pe care dacă aş putea le-aş schimba imediat cu fauna de pe centură, fiindcă un partid al cu_rvelor de profesie ar face mai puţin rău decât fac aceşti derbedei.

 

Iar noi, noi ziariştii suntem treptele scării lor de carne şi oase pe care urcă şi iar urcă până la cerurile putrede ale puterii corupte.

Ptiu, lua-v-ar naiba să vă ia !

 Lua-v-ar  are cratime, golanilor.

 

 


Musafir

#39719 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C

2015-06-09 16:26

#39716: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C 

 Te doare cand ti o iei peste bot zilnic! Su ge o boule! Su ge o la GREU! CA TARE ITI PLACE SI FII FU TUT IN BOTUL ALA ISTERIC.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39720 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C

2015-06-09 16:30

#39719: -   < = MAI DATI TELEFOANE, URLATI SI ZBIERATI, FACETI CA TOTI DRACII !!! NU VA MAI ARE NIMENI DE SPUS NIMIC, SUNTETI SCOSI DIN CIRCUIT.

 VREI SA SPUI CA VA LUATI IN BOT SI INGURGITATI ZILNIC, BAAA  DAR ZILNIC INFULECATI SI RONTAITI, ZILNIC AVETI DURERI SI ZBATERI, ZVARCOLACII SI STRIGOII RETARZI DE SERVICIU, SUGACII SI SUGATIVELE CU HEMORAGII INTENSE UNDE VA DOARE, AVETI CONTINUITATE IN CEEA CE  ATI LASAT SI LASI IN URMA VOASTRA ZILNIC PUBLICE , NISTE TOXICI CONTAMINATORI SI OTRAVITI DE VIATA DE O AVETI, BAAA, SI 200 DACA ATI FI, VOI TOT PUTINI SUNTETI , OTRAVITILOR, NICI AZI NU ITI DAI SEAMA CAT DE MIC ESTI IN CREIERUL TAU BOLNAV SI INGANFAT DE INDOBITOCIREA DE O DETII ...!!! TI-O IEI SI O RUMEGI CONTINUU... ACADEAUA O SUGTIVIZEZI .... SI O SUGI CU PILE CU TOT CUM SPUI TU, O RONTAI...

TU SI CODITA TA NU REPREZENTI PE NIMENI, ESTI UN NIMIC, O SCUIRSURA A VIETII DE O AI..., BAAA PE NIMENI, NICI PE VOI, MA JUR PE VOI SI NEAMUL VOSTRU ,  VOI NU VA REPREZENTATI NICI  PE VOI, ASA CEVA....

" Ptiu, lua-v-ar naiba să vă ia !

 Lua-v-ar  are cratime, golanilor. "

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39721 Re: Re: Re: Re: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-09 16:35

#39717: - < = MAI DATI TELEFOANE, URLATI SI ZBIERATI, FACETI CA TOTI DRACII !!! NU VA MAI ARE NIMENI DE SPUS NIMIC, SUNTETI SCOSI DIN CIRCUIT.

 AI DOVEDIT TU TOT CE INSEAMNA PROSTIE  SI TOT CE AI IN URMA TA LASAT DOVEDIT UNDE TE INCADREZI..., E TOT CE AI FACUT SI FACI IMPOTRIVA NOASTRA ,  A CELOR CU CREANTE OLTCHIM SI TOATE CREANTELE SALARIALE OLTCHIM .

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39722 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-09 16:43

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39723 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-09 16:45

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39724 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-09 16:46

Legea 85/2006

Art. 3, Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A. Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

  http://www.oltchim.ro/

Comunicat privind concedierile

15 Mai 2013

Obiectivul principal al consortiului de administratori judiciari este reorganizarea activitatii Oltchim SA pe principii de performanta si productivitate, concomitent cu mentinerea in stare functionala a activelor neutilizate. Pentru sectiile si fabricile oprite (de ex. Arpechim este inchis de 4 ani, Monomer de 4 ani, PVC de 2 ani etc), am decis revenirea la normalitate, respectiv pastrarea exclusiv a personalului necesar conservarii.

Reducerea de personal vizeaza 929 de salariati (602 in Vâlcea si 327 in Pitesti) si are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariati care au solicitat benevol sa fie acceptati pe listele de disponibilizari.

Atenuarea impactului social al planului de disponibilizare se realizeaza prin dispozitiile legale in vigoare si prevederile Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A, iar criteriile de concediere sunt stabilite prin CCM Oltchim, Codul Muncii si Legea 85/2006 - privind procedura insolventei.

In ceea ce priveste masurile de protectie sociala acestea se refera, in principal, la indemnizatia de somaj, venitul lunar de completare si nivelul salariilor compensatorii acordate conform Contractului Colectiv de Munca Oltchim.

Conform art. 39 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a)  6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b)  9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Conform art. 8, al. 2 din Ordonanta de Urgenta 36/2013, venitul de completare se acorda lunar pe perioade stabilite diferentiat, in functie de vechimea in munca a persoanelor concediate, dupa cum urmeaza:
-    12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;
-    20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;
-    22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;
-    24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;


De asemenea, conform art. 38, alin. b din Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A. salariatii concediati vor beneficia de o indemnizatie de concediere in functie de vechime, astfel:
1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

De exemplu, un salariat Oltchim cu un salariu de 1.500 lei net si 20 de ani vechime, va beneficia cu titlu de protectie sociala in urma concedierii colective, de urmatoarele facilitati:

  1. Primele 12 luni va avea un venit lunar de 1.500 de lei compus din indemnizatie de somaj in valoare de 525 lei si venit de completare de 975 lei,
  2. Urmatoarele 10 luni va avea un venit lunar de completare de 975 lei,
  3. La care se adauga 51.318 lei reprezentând salarii compensatorii.
BREAKING NEWS ALERT , ALERT, ALERT, ROMANIA :

#39725 Prefectul de Vâlcea, în incompatibilitate şi conflict de interese

2015-06-09 18:01

http://laraport.ro/index.

Dumitru Cornoiu este şi preşedinte al Colegiului Psihologilor Vâlcea, asociaţie din care face parte şi fiul său, beneficiar al unui contract de miliarde de lei vechi cu CET Govora SA!

Concomitent cu funcţia de Prefect al judeţului Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu deţine şi funcţia de preşedinte al Colegiului Psihologilor din România (CPR) – Filiala Teritorială Vâlcea. Din aceeaşi asociaţie face parte şi fiul său, Constantin Bogdan Cornoiu, specializat, conform informaţiilor postate pe site-ul oficial al CPR, în psihologia aplicată în servicii. Cornoiu junior încasează anual sume consistente în urma contractelor de prestări servicii de psihologia muncii de la instituţii şi societăţi publice. Numai de la CET Govora SA, fiul prefectului a încasat, prin încredințare directă, cel puţin 136.000 lei pe an, adică 1,36 miliarde de lei vechi!

Colegii psihologi îl acuză chiar de incompatibilitate

Situaţia din Colegiul Psihologilor Vâlcea este una explozivă, nemulţumirile fiind generate de aceeaşi atitudine inconsecventă de care este acuzat Dumitru Nicu Cornoiu şi în calitate de prefect. “În şedinţa de pe 24 mai anul cu_rent îi delegase atribuţiile de preşedinte al filialei domnului secretar Adrian Sandu, pentru că unii dintre noi i-am atras atenţia că este în incompatibilitate. A revenit asupra deciziei peste o săptămână, în şedinţa din 3 iunie şi şi-a reluat atribuţiile de preşedinte. A susţinut că nu se află în nicio situaţie de incompatibilitate. Domnia sa a fost ales în 2012 în această funcţie, concomitent cu câştigarea alegerilor de către USL. Vom sesiza toate instituţiile abilitate să cerceteze această situaţie”, ne-a declarat una dintre sursele noastre, căreia momentan îi vom păstra anonimă identitatea.

Atât Dumitru Cornoiu, cât şi secretarul Adrian Sandu nu au răspuns la repetatele noastre încercări de a-i contacta, ambii fiind plecaţi în concedii.

Preşedintele CA recunoaşte că CET Govora SA are psihologi angajaţi

Aşa cum recunoaşte şi Sorin Fodoreanu, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) de la CET, Constantin Bogdan Cornoiu are încheiat un contract de prestări a serviciilor de psihologia muncii cu societatea. “În şedinţa consiliului de administraţie de acum două săptămâni am dezbătut renunţarea la astfel de contracte externe, în condiţiile în care avem şi personal angajat de specialitate. Am hotărât, totuşi, să amânăm luarea unei decizii în acest sens din raţiuni pur economice, nu legate de alte supărări, ca să mă exprim plastic, bazate pe complexitatea procesului de fuziune cu UMC Berbeşti. Gândiţi-vă că acum societatea numără aproape 2.800 de angajaţi. Vom reanaliza situaţia în şedinţa de săptămâna aceasta situaţia. Avem la CET o doamnă care s-a specializat în acest domeniu, dar care până de cu_rând a activat ca şi asistent medical. Există şi la UMC Berbeşti personal cu pregătire şi situaţie similară. Şi noi dorim să lucrăm cu angajaţii proprii, pentru a nu mai fi nevoie să externalizăm astfel de servicii”, ne-a declarat Sorin Fodoreanu.

Buget dublu pentru “alte servicii executate de terţi” aprobat de consilierii judeţeni

Din informaţiile noastre Claudia Joică este psiholog atestat, specialzat şi recunoscut în breaslă, fiind angajată la CET Govora. Tot din informaţiile noastre, tariful minim perceput pentru serviciile de asistenţă psihologică la CET este de 80 de lei de persoană, anual. La un număr de aproape 1.700 angajaţi, ar rezulta că fiul prefectului Dumitru Nicu Cornoiu a încasat de la societatea la care acţionar unic este judeţul Vâlcea aproape 136.000 lei, adică 1,36 miliarde de lei vechi!

În şedinţa ordinară din 29 mai, CJ Vâlcea a aprobat bugetul CET Govora SA. Din document reiese că a fost dublată suma prognozată a fi cheltuită pentru “Alte servicii executate de terţi”, de la 9,72 milioane lei, la 18,53 milioane lei!

Hotărârea CJ privind bugetul CET a trecut şi pe sub ochii prefectului

Articolul 253 din Codul Penal al României stabileşte că funcţionarii publici nu pot lua parte la luarea unei decizii dacă aceasta aduce beneficii materiale pentru propria persoană, o rudă ori un afin până la gradul II.

În calitate de preşedinte al Colegiului Psihologilor, Cornoiu senior pune parafă pe orice act profesional necesar lui Cornoiu junior pentru a încheia contracte comerciale.

În calitate de prefect, Cornoiu senior acordă aviz de legalitate hotărârilor CJ Vâlcea. CJ Vâlcea este unic acţionar la CET Govora SA şi dezbate şi aprobă inclusiv bugetul anual de venituri şi cheltuieli al societăţii. Din poziţia de prefect, Cornoiu poate condiţiona spre beneficiul propriu sau al apropiaţiilor, avizul de legalitate. “Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru aceste categorii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”, mai prevede Codul Penal.