Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#25501 Re: Re: DECI, ESTE "JALE" SI VA FI "MACEL"!

2014-08-23 20:32

#25500: - Re: DECI, ESTE "JALE" SI VA FI "MACEL"! 

 

CET Mihai Bălan => HOTIA, DETURNAREA  FONDURI SALARII DE BANI CATRE CAR OLTCHIM!!!!!!!!!!

 CJ Ion Câlea și  CET Mihai Bălan => HOTIA, MINCIUNA SI TRADAREA !!!!!!!!!!

Momente dramatice pentru județul Vâlcea

Economia județului Vâlcea este în cădere liberă după ce mai multe guverne au contribuit din plin la această situație.

Privatizarea Oltchim se amână fără termen iar disponibilizații nu își primesc salariile compensatorii, pârtia de la Voineasa este nefinalizată și se degradează, CET Govora nu primește banii pentru aburul furnizat combinatului și are datorii la furnizorii de lignit etc.

Astăzi, o delegație în fruntea căreia s-au aflat președintele CJ Ion Câlea și directorul general al CET Mihai Bălan a fost la Guvern pentru a debloca preluarea minelor de la Berbești și formarea unui complex energetic vâlcean.

La ieșirea de la discuțiile cu guvernanții, președintele Cîlea a declarat special pentru Criterii că delegația a înregistrat un succes și lucrurile se vor rezolva cât mai curând posibil.

Este o rază de speranță pentru un județ p*rsecutat de autoritățile centrale.

Vom reveni cu amănunte.

#24662 Re: Momente dramatice pentru județul Vâlcea


Musafir

#25502 Re: Re: Administratorul judiciar: "În august va exista un plan de reorganizare la Oltchim" BURSA

2014-08-23 20:52

#24486: - Re: Administratorul judiciar: "În august va exista un plan de reorganizare la Oltchim" BURSA 

 LA TRIBUNALUL RAMNICU VALCEA, NU EXISTA NICIUN TABEL FINAL DE PLATI CREDITORI OLTCHIM APROBAT SI AFISAT  LA AVIZIER,  SEMNAT SI APROBAT DE JUDECATORUL-SINDIC DE PLATA CREDITORI OLTCHIM. 22.08.2014 SFARSITUL LUI AUGUST.

Administratorul judiciar: "În august va exista un plan de reorganizare la Oltchim" BURSA 19.06.20142014-06-19 13:42

http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=240031

Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a declarat, miercuri, că la sfârşitul lunii august va exista un plan de reorganizare a combinatului care va prevedea atât varianta vânzării societăţii, cât şi cea a funcţionării "aşa cum este acum la capacitate de 40-65%".
     "Conform previziunilor domnului ministru Niţă, la sfârşitul lunii august Oltchim va funcţiona la 40% capacitate", a precizat Piperea, citat de Agerpres, continuând: "Banii din China or să vină în tranşe până la sfârşitul lunii decembrie, dar atenţie, nu e vorba doar de banii din China, mai e vorba de aproximativ 9 milioane de euro din alte surse de finanţare. Pot garanta că la sfârşitul lunii august avem un plan de reorganizare la Oltchim şi acest plan de reorganizare printre altele va prevede vânzarea Oltchim SPV, dar nu numai. Există şi o măsură complementară planului A, hai să-i spunem planul B, în care societatea îşi desfăşoară activitatea aşa cum este acum, la capacitate de 40-65%. Procedura de selecţie a investitorului care va prelua Oltchim se va relua pe 12 decembrie. Nu pot spune mai mult deoarece până în 24 iunie, când urmează să se aprobe de către Comitetul Director toate demersurile pentru obţinerea de credite, pentru reducerea costurilor etc, sunt confidenţiale. Condiţiile de obţinere a creditului din China sunt confidenţiale".
     Referitor la banii pe care îi solicită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că "în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor".
     Valoarea pagubelor produse de managementul anterior de la Oltchim, potrivit lui Piperea, se ridică la 500 de milioane de euro. "Astăzi am avut un termen într-o acţiune care este la îndemâna adminis¬tratorului judiciar. Este vorba de o acţiune prin care încercăm antrenarea răspunderii managementului anterior al societăţii, care deşi a constatat că societatea se afla în insolvenţă din 2009, nu a luat nicio măsură, ba mai mult decât atât, s-a afundat în pierderi. Pentru că azi s-au făcut nişte întâmpinări, se va judeca probabil în 19 noiembrie această acţiune. Din această acţiune, organele de anchetă penală, pe care noi le-am sesizat încă de anul trecut, vor putea să-şi extragă toate probele necesare pentru a declanşa ceea ce trebuie să fie declanşat. Valoarea pagubelor de la Oltchim, după calculele noastre, se ridică la 500 de milioane de euro", a spus Piperea.
     Acesta spune că a cerut falimentul Astra, iar Oltchim ar putea primi sumele asigurate.
     "Am cerut falimentul Astra. Dacă se ajunge la falimentul Astra, Oltchim are şanse să obţină sumele ca orice asigurat. Asigurarea pentru Oltchim este de 10 milioane de euro, adică jumătate din capitalul de lucru care ne este nouă necesar (...) Atenţie însă că nu e vorba de un prejudiciu de doar zece milioane de euro, care este suma care a fost asigurată. Noi ne referim la un prejudiciu de 500 de milioane de euro, asta invocăm noi astăzi", a mai spus administratorul judiciar.
     Dacă s-ar ajunge la falimentul Oltchim, administratorul judiciar a spus că ar pleca în secunda următoare, falimentul fiind o variantă greşită.
     "Dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura. Dar ar trebui pus în balanţă, a aştepta 6-7 luni de zile până la privatizarea combinatului sau a aştepta doi ani de zile pentru lichidare, cu riscul de a intra în concurs cu creditorii. Şi ar trebui să ştie toată lumea că dacă se va ajunge la faliment, Piperea nu va fi lichidator. Dacă se va ajunge la faliment, în secunda următoare eu am plecat", a mai spus Piperea.
     Oltchim este cea mai mare societate economică din judeţul Vâlcea, aflat în insolvenţă din ianuarie 2013. 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-24 06:32


AM UITAT PIPEREA SA MA RECOMAND,EU SINT;PIPICASSO

#25504 SI MAI IA CU TINE PE HOTUL DE BALAN CU POPESCU VALENTIN

2014-08-24 06:34

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-24 06:41Musafir

#25506 Re: Re: Re: Re: Re: INCEPETI PLATILE SI DEBLOCATI SITUATIA CADERII SI DISTRUGERII....

2014-08-24 06:56

#25497: - Re: Re: Re: Re: INCEPETI PLATILE SI DEBLOCATI SITUATIA CADERII SI DISTRUGERII.... 

 DA BA DA,DA CRED CA STI PROVERBUL;PINA NU SE LOVESTE OMUL CU CAPUL DE PRAGUL DE SUS,NU L VEDE PE CEL DE JOS,TU NU ESTI IN MASURA SA MI REPROSEZI MIE,TU SA TI VEZI DE ALE TALE,CA DE ALE MELE AM EU GRIJA,OK?


Musafir

#25507 Re: Re: Re: Re: Re: Re: INCEPETI PLATILE SI DEBLOCATI SITUATIA CADERII SI DISTRUGERII....

2014-08-24 06:58

#25506: - Re: Re: Re: Re: Re: INCEPETI PLATILE SI DEBLOCATI SITUATIA CADERII SI DISTRUGERII.... 

 VREAU SA TI MAI SPUN CA LA MINE ,ESTE A2A OARA CIND MA LOVESC,PRIMA A FOST CU NEMERNICUL SI IMPUTITUL DE CERNEV[TAMBALAGIUL SULI MELE]


Musafir

#25508 Cum e Iohannis ca om şi ca politician ? Urmăriţi acest VIDEO ORIGINAL de 2 minute şi veţi înţelege

2014-08-24 09:12

 

criterii.ro

Sâmbătă, Klaus Iohannis a fost la o întâlnire cu activiştii Alianţei Creştin – Liberale din Vâlcea, apoi la Brezoi, la Târgul Lotrilor.

Imaginile îl prezintă pa candidatul ACL la preşedinţie în momentul în care este întâmpinat de copreşedinţii Cristian Buican şi Romulus Bulacu la sosirea în Rm. Vâlcea.

Vine vorba şi despre Oltchim.

Urmăriţi stilul şi reacţiile.

https://www.youtube.com/watch?v=V2awXaZjiJA

=====================================================================

Decizia din data de 15.05.2013  DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

 

#24788 Re: Rectificare bugetară

 

 

#24789 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

 

 

A SPUS https://www.youtube.com/watch?v=R5G53xM9ty0 =>PIPEREA - 18 iunie 2014 SI SECUNDA.

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii,  vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

CREÁNȚĂ ~e f. 1) Drept al creditorului de a cere debitorului executarea unei obligații. 2) Act care certifică acest drept. [G.-D. creanței; Sil. cre-an-] / Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink
CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink
CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink
creanță f. dreptul de a cere plata unei sume de bani (= fr. créance).
Sursa: Șăineanu, ed. a VI-a (1929) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
*creánță (ea 2 silabe) f., pl. e (fr. créance, din credance, d. croire, a crede. V. credit). Hîrtie prin care se arată că cel ce a iscălit-o e dator altuĭa (poliță). V. chitanță, adeverință.

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SI ANGAJATII


Musafir

#25509 Re: Cum e Iohannis ca om şi ca politician ? Urmăriţi acest VIDEO ORIGINAL de 2 minute şi veţi înţele

2014-08-24 09:48

#25508: - Cum e Iohannis ca om şi ca politician ? Urmăriţi acest VIDEO ORIGINAL de 2 minute şi veţi înţelege 

 minciuni si minciunele fratilor,numai minciuni,ce poate face IOHANIS? nimic. SI da ca presedinte poate.  EL NU E CRIN SAU VOSGANIAN[MINCINOSI SI TRADATORII],E DIFERENTA MARE INTRE EI,CA DE LA CER LA PAMINT,asta i pererea lui picasso


Musafir

#25510 DECI, ESTE "JALE" SI VA FI "MACEL"!

2014-08-24 13:11

#25499: - DECI, ESTE "JALE" SI VA FI "MACEL"! 

25466: - DECI, ESTE "JALE" SI VA FI "MACEL"! 


ESTE "JALE" SI VA FI "MACEL". SA NE SPUNA SI NOUA!

HAIDETI, CU TOTII, LUNI - ORELE 10 - LA CONSILIUL JUDETAN SI LA PREFECTURA!

SA NE SPUNA CEI DOI CAPI AI JUDETULUI - "VERDE IN FATA": NE DAU SAU NU NE DAU BANII DATORATI CA SALARII COMPENSATORII!


 • Marţi, în faţa sediului Consiliului Judeţean Vâlcea a avut loc un protest timid organizat de vreo 20 de foşti angajaţi de la Oltchim.

În caz că nu vor primi plăţile compensatorii şi alte drepturi, care sunt restante de peste trei luni, foştii angajaţi de la Oltchim au ameninţat că vor face mitinguri şi acţiuni de protest în

centrul Râmnicului şi la sediul societăţii pe perioadă nedeterminată.


Musafir

#25511 Oltchim cu doua taiusuri

2014-08-24 13:56

Cata vreme mafia are nevoie de noi traim in fericire si veselie, cat nu, vom fi linsati!

nu au ce ne face daca suntem unitii,pt ca destul am fost mintiti

#25512 cita vreme suntem dezbinati,da,vom fi linsati,dar si noi le putem da peste bot

2014-08-24 14:37


Musafir

#25513 Re: Oltchim cu doua taiusuri

2014-08-24 15:09

#25511: - Oltchim cu doua taiusuri 

OLTCHIM si ARPECHIM, scoate presedintele tarii pe viitorii ani. Asta daca vrea si stie sa se atinga scopul petitiei:

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#25514

2014-08-24 17:16

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM! DATI BANII BAAAAAAAAA................!!!!!!!!!


Musafir

#25517 Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-08-24 18:25


Musafir

#25518 Re: Re: Re: Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-25 12:34

#25476: - Re: Re: Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim  

Legea 85/2006

Art. 3, Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A. Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

 http://www.oltchim.ro/index.php?name=presa/comunicate-de-presa/comunicat-privind-concedierile

Comunicat privind concedierile

15 Mai 2013

Obiectivul principal al consortiului de administratori judiciari este reorganizarea activitatii Oltchim SA pe principii de performanta si productivitate, concomitent cu mentinerea in stare functionala a activelor neutilizate. Pentru sectiile si fabricile oprite (de ex. Arpechim este inchis de 4 ani, Monomer de 4 ani, PVC de 2 ani etc), am decis revenirea la normalitate, respectiv pastrarea exclusiv a personalului necesar conservarii.

Reducerea de personal vizeaza 929 de salariati (602 in Vâlcea si 327 in Pitesti) si are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariati care au solicitat benevol sa fie acceptati pe listele de disponibilizari.

Atenuarea impactului social al planului de disponibilizare se realizeaza prin dispozitiile legale in vigoare si prevederile Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A, iar criteriile de concediere sunt stabilite prin CCM Oltchim, Codul Muncii si Legea 85/2006 - privind procedura insolventei.

In ceea ce priveste masurile de protectie sociala acestea se refera, in principal, la indemnizatia de somaj, venitul lunar de completare si nivelul salariilor compensatorii acordate conform Contractului Colectiv de Munca Oltchim.

Conform art. 39 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a)  6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b)  9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Conform art. 8, al. 2 din Ordonanta de Urgenta 36/2013, venitul de completare se acorda lunar pe perioade stabilite diferentiat, in functie de vechimea in munca a persoanelor concediate, dupa cum urmeaza:
-    12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;
-    20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;
-    22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;
-    24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;


De asemenea, conform art. 38, alin. b din Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A. salariatii concediati vor beneficia de o indemnizatie de concediere in functie de vechime, astfel:
1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

De exemplu, un salariat Oltchim cu un salariu de 1.500 lei net si 20 de ani vechime, va beneficia cu titlu de protectie sociala in urma concedierii colective, de urmatoarele facilitati:

  1. Primele 12 luni va avea un venit lunar de 1.500 de lei compus din indemnizatie de somaj in valoare de 525 lei si venit de completare de 975 lei,
  2. Urmatoarele 10 luni va avea un venit lunar de completare de 975 lei,
  3. La care se adauga 51.318 lei reprezentând salarii compensatorii.

Musafir

#25519 Valea Oltului nu accepta condamnarea la subdezvoltare economica!

2014-08-25 18:28

Valea Oltului nu accepta condamnarea la subdezvoltare economica!

Data publicarii: 25-08-14 
http://www.impactreal.ro/2014082517428/Romeo-Radulescu-Valea-Oltului-nu-accepta-condamnarea-la-subdezvoltare-economica.html

Printr-o declaraţie politică, deputatul PDL Romeo Rădulescu, atrage atenţia asupra faptului că “o dată cu instalarea primului guvern Ponta, măsurile economice promovate constant de către acesta au generat o dramă, ce se desfăşoară zilnic chiar în faţa noastră: Valea Oltului este abandonată subdezvoltării economice.”
Astfel, potrivit spuselor deputatului, pe data de 30 ianuarie 2013, în urma renunţării la conversia datoriilor la stat în acţiuni, cel mai mare combinat chimic din România, Oltchim Râmnicu Vâlcea, era forţat să-şi anunţe insolvenţa:
“După o privatizare eşuată marca Dan Diaconescu şi acumularea unor mari datorii, pe care compania nu le mai putea duce în spate, s-a intrat într-o reorganizare judiciară, ce se dovedeşte a fi un adevărat fiasco pentru vâlceni. Practic, în afară de cei doi administratori judiciari, plătiţi fiecare regeşte cu câte 50.000 euro lunar, totul se degradează în combinat. Luând exemplu de la primul-manipulator al ţării Victor Viorel Ponta, domnii Piperea şi Balan nu ezită a se lăuda cu “realizările” lor pe primul semestru din 2014: pierderi de 115 milioane lei obţinute prin funcţionarea redusă la 22% din capacitatea de producţie (generată de lipsă cronică a capitalului de lucru) cu 2.441 salariaţi, faţă de 3.175 la 30 iunie 2013. Totodată, aceşti domni nu uită să ne promită (a câta oară?) că licitaţia “izbăvitoare” pentru vânzarea combinatului va fi reluată pe 15 decembrie, căci doar se apropie campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, în care Dl Ponta ne-a anunţat încă de pe acum că va consuma mult suc şi popcorn în faţa televizorului. Aflat în continuare pe pierdere, Oltchim este ca o corabie ce se scufundă clipă de clipă, industria sa pe orizontală, plasată firesc în judeţele Vâlcea şi Argeş, reuşind să mai producă doar şomeri şi falimente pe bandă rulantă”, a declarat deputatul PDL, Romeo Rădulescu.

În declaraţia politică, deputatul Rădulescu a adus în atenţie şi faptul că vâlcenii nu sunt ajutaţi nici de ceilalţi decidenţi ai Cabinetului PONTA, care înţeleg să” susţină” activitatea unui partener economic strategic vest-european al României, precum concernul Dacia – Renault, prin tergiversarea licitaţie pentru tronsonul Şelimbăr – Bascov din autostrada A1 Nădlac – Constanţa.
“Inutil să mai detaliem lipsa totală de interes pentru susţinerea şi promovarea binecunoscutelor staţiuni termale de pe Valea Oltului, sau pentru finalizarea modernizării şoselei de creastă Transalpină şi a facilităţilor de parcare şi alimentaţie publică din Transalpina Ski Resort – “derdeluşul” pe care 60 000 turişti s-au încăpăţânat să schieze iarna trecută, în ciuda abandonului guvernamental.
Din păcate, anul acesta şi natura şi-a întors faţa de la noi, hectarele de pădure defrişate ilegal zilnic în România ultimelor decenii resimţindu-se cel mai puternic în Vâlcea, prin inundaţiile catastrofale înregistrate în zona montană. Tipic deja, ajutorul guvernamental a fost vizibil doar la TV, căci deşi este cel mai crunt lovit, fondurile acordate judeţului nostru pentru înlăturarea pagubelor produse de inundaţii sunt până la de trei ori mai reduse decât cele acordate altor judeţe.
Prin urmare, semnalez şi pe această cale partidului-stat PSD şi baronilor săi roşii că Valea Oltului refuză să accepte prezenta condamnare la subdezvoltare economică!”, îşi încheie deputatul PDL, Romeo Rădulescu, declaraţia politică.
Ramona BĂLTEANU


Musafir

#25520 Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-25 18:31

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

VEDETI MINCIUNA SI DEZINFORMAREA DE LA PIPEREA&CO CU BDO SI GASCA LUI DE HOTI CUM AU NENOROCIT VIETI SI FAMILII:

"De asemenea, conform art. 38, alin. b din Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A. salariatii concediati vor beneficia de o indemnizatie de concediere in functie de vechime, astfel:"

site-ul Oltchim: http://www.oltchim.ro/index.php?name=presa/comunicate-de-presa/comunicat-privind-concedierile

"De asemenea, conform art. 38, alin. b din Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A. salariatii concediati vor beneficia de o indemnizatie de concediere in functie de vechime, astfel:"

site-ul rominsolv,COMUNICAT CONCEDIERE COLECTIVĂ OLTCHIM. 15.05.2013

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

MINCIUNA SI DEZINFORMAREA PIPEREA, SA AFLI SI TU BAI BAIATULE: SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SUNT CONFORM CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCA , NU DATORITA ASTEPTARII TALE A ORDONANTEI CARE ESTE O ALTA ASIGURARE DE SOMAJ SI AJOFM  (STATUL ROMAN) PLATIT SI ACESTA PRIN COTIZATIE LA STATUL ROMAN DIN SALARII (LA CARE TU INCURCI BORCANELE AMETITULE), ACESTE PLATI SE APLICA LA DISPONIBILIZARE CONFORM CCM SI SUNT SALARII PLATI COMPENSATORII IN FUNCTIE DE VECHIMEA IN MUNCA SI COTIZARILE RESPECTIVE, TREBUIAU PLATITE  PE LOC PRIN DECIZIA PRIMITA LA PLECARE DIN COMBINATUL CHIMIC OLTCHIM, AI NENOROCIT LEGILE SI LEGEA FANTEZISTULE, VISATORULE, AMETITULE HUUUUUUUUU....!!!!!!!! AI INCALCAT SI DISTRUS TOT IN JURUL TAU IMPREUNA CU TOTI CEI CU CARE ITI PLACE SA TE AFISEZI PIPEREA&CO CU BDO SI RESTUL HOTILOR.......!!!!!!!!!!!!!PAI DACA SPUI CA TREBUIE SA FACI PLATI CATRE CREDITORI, DE CE N-AI FACUT NEMERNICULE, SI PRIMII PRIORITARI LA PLATA SUNT SALARIATII (PLATI SALARII COMPENSATORII DISPONIBILIZATI  SI ANGAJATI)??????????? SUNTEM LA SFARSITUL LUI  AUGUST 2014?!!!!!!!!!!!!!

*conform declaratiilor lui Piperea la ZF.ro in data de 19 apr 2013, a incurcat voit ordonata asigurarii indemnizatiei de somer pe AJOFM prin protectia sociala, cu platile salarii compensatorii conform CCM (contractul colectiv de munca), pentru a duce pe toti in deruta si a impinge sumele spre HOTIA CREATA, apeland la a IMPOZITA ANAF SI VIRA PILON II PENSII PRIVATE, fara ca suma REALA A PLATILOR SALARII COMPENSATORII SA AJUNGA LA DISPONIBILIZATI.

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

SUNT PLATI SALARII COMPENSATORII DIN CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,Art38.

 

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

 

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

 

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

 

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

 

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

 

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

NOI AVEM DE PRIMIT SALARII PLATI COMPENSATORII SI NU INDEMNIZATIE DE COMPENSARE CUM S-A RELATAT IN NEMERNICIILE LOR PESTE TOT, ATI MINTIT SI DEZINFORMAT, ATI FURAT SI FRAUDAT, NU VRETI SA ACHITATI SI MERGETI IN CONTINUARE PE NEPLATA LA ZI A TUTUROR CREANTELOR, AVAND O OBLIGATIE FATA DE NOI TOTI.

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII NU SUNT LA MASA CREDALA (PUNCT).  CONFORM CU Decizia din data de 15.05.2013 DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

Va ofer text la interviu adevarul.ro  spus de Nita:"Nu, nu, ea este in insolventa..."

"Este o procedura pe care o prevede legea, FMI nu are ce sa faca in asemenea situatie."

"SA RESPECTAM CU TOTII LEGEA !!!< =PIPEREA & CO SI RESTUL PARTICIPANTILOR... RESPECTA LEGEA ???

"Comitetul creditorilor este cel care spune ce trebuie sa faca cu aceasta companie"

"PENTRU CA, BANII SUNT AI LOR !!!"

"PAI, ASTA ESTE...!!!"

 [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014] "În acest sens, consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante", notau atunci administratorii judiciari.
Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014 curierulnational.ro

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SI ANGAJATII:

 

 


Musafir

#25521 Sechestru pe afacerea ministrului Economiei. Firma lui Constantin Niță are datorii la stat.

2014-08-25 18:36

#25519: - Valea Oltului nu accepta condamnarea la subdezvoltare economica!  

ASTA ESTE NITA, MINISTRUL ECONOMIEI. SALVATORUL OLTCHIM???

 Sechestru pe afacerea ministrului Economiei. Firma lui Constantin Niță are datorii la stat.

Autor: Alexandra Ciliac | luni, 25 august 2014 |

http://beta.evz.ro/sechestru-pe-afacerea-ministrului-economiei-frma-lui-constantin-nita-are-datorii-de-peste-5000-de-lei-la-stat.html


Direcția Fiscală Brașov a pus sechestru pe firma deținută de ministrul Economiei, Constantin Niţă și de împreună cu soţia acestuia, relatează ziarul Ring.

Constantin Niţă şi soţia sa deţin firma Nimpex, din Braşov, care se ocupă de "comerţ cu amănuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine".

Potrivit sursei citate, în luna aprilie, Direcția Fiscală Brașov  a emis prima somaţie pentru "debitele restante constând în închirieri şi concesiuni terenuri". Ulterior, pentru Nimpex s-a emis şi un proces-verbal de sechestru. Luna trecută, firma a primit o nouă somaţie de plată.

Nimpex SRL figurează cu datorii de 53.871 de lei la bugetul asigurărilor sociale, de 15.717 de lei la cel al asigurărilor de sănătate, de 10.666 de lei la bugetul de stat şi de 1.813 lei la cel al asigurărilor pentru şomaj. În total, este vorba despre aproximativ 82.000 de lei, pentru care s-au acordat "înlesniri la plată".

Datoriile au mai scăzut cu aproximativ 9.000 de lei, comparativ cu datele Fiscului de la sfârşitul lui martie.


Musafir

#25522 Sechestru pe afacerea ministrului Economiei. Firma lui Constantin Niță are datorii la stat.

2014-08-25 18:47

#25521: - Sechestru pe afacerea ministrului Economiei. Firma lui Constantin Niță are datorii la stat. 

 http://www.evz.ro/sechestru-pe-afacerea-ministrului-economiei-frma-lui-constantin-nita-are-datorii-de-peste-5000-de-lei-la-stat.html

Direcția Fiscală Brașov a pus sechestru pe firma deținută de ministrul Economiei, Constantin Niţă și de împreună cu soţia acestuia, relatează ziarul Ring.

 

Constantin Niţă şi soţia sa deţin firma Nimpex, din Braşov, care se ocupă de "comerţ cu amănuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine".

Potrivit sursei citate, în luna aprilie, Direcția Fiscală Brașov  a emis prima somaţie pentru "debitele restante constând în închirieri şi concesiuni terenuri". Ulterior, pentru Nimpex s-a emis şi un proces-verbal de sechestru. Luna trecută, firma a primit o nouă somaţie de plată.

Nimpex SRL figurează cu datorii de 53.871 de lei la bugetul asigurărilor sociale, de 15.717 de lei la cel al asigurărilor de sănătate, de 10.666 de lei la bugetul de stat şi de 1.813 lei la cel al asigurărilor pentru şomaj. În total, este vorba despre aproximativ 82.000 de lei, pentru care s-au acordat "înlesniri la plată".

Datoriile au mai scăzut cu aproximativ 9.000 de lei, comparativ cu datele Fiscului de la sfârşitul lui martie.


Musafir

#25523 SECHESTRU pe afacerea ministrului Economiei

2014-08-25 18:49

#25522: - Sechestru pe afacerea ministrului Economiei. Firma lui Constantin Niță are datorii la stat. 

 

 

 

Cu toate că este un demnitar important al statului şi ministrul Economiei, Constantin Niţă are împreună cu soţia sa o firmă care pare să fi “uitat” să-şi plătească dările fiscale. Drept urmare, familia Niţă s-a trezit cu somaţii de la primărie, dar şi cu un proces-verbal de sechestru pentru SRL-ul în cauză. Constantin Niţă şi soţia sa deţin firma Nimpex, din Braşov, care se ocupă de "comerţ cu amănuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine". Anul acesta, SRL-ul soţilor Niţă a intrat de mai multe ori în atenţia Direcţiei Fiscale Braşov. Mai precis, în luna aprilie, instituţia publică a emis prima somaţie pentru "debitele restante constând în închirieri şi concesiuni terenuri". Ulterior, după cum se arată într-un document publicat oficial în iunie, pentru Nimpex s-a emis şi un proces-verbal de sechestru. Luna trecută, firma s-a trezit cu o nouă somaţie de plată. Direcţia Fiscală Braşov ne-a informat că nu ne poate transmite informaţii cu privire la sumele datorate, invocând prevederile legale privind secretul fiscal. Până la închiderea ediţiei, nu am primit niciun răspuns din partea ministrului economiei cu privire la situaţia firmei familiei sale. Teren de 18.900 de euro În 2011, Consiliul Local Braşov a adoptat o hotârâre privind vânzarea directă a unui teren către Nimpex, aferent construcţiilor deţinute de firmă. Preţul pentru 126 de metri pătraţi a fost de 18.900 de euro. "La data încheierii contractului de vânzare-cumpărare în formă autentică al terenului, contractul de concesiune nr. 200 din 19.02.2003, încheiat în baza HCL nr. 194/2003, se modifică în mod corespunzător urmând a se întocmi un act adiţional în acest sens", potrivit respectivei hotărâri de consiliu. Fiscul i-a acordat înlesniri la plată Firma se regăseşte în continuare pe listele "negre" ale Fiscului, actualizate până la finele lui iunie. Nimpex SRL figurează cu datorii de 53.871 de lei la bugetul asigurărilor sociale, de 15.717 de lei la cel al asigurărilor de sănătate, de 10.666 de lei la bugetul de stat şi de 1.813 lei la cel al asigurărilor pentru şomaj. În total, este vorba despre aproximativ 82.000 de lei, pentru care s-au acordat "înlesniri la plată". Datoriile au mai scăzut cu aproximativ 9.000 de lei, comparativ cu datele Fiscului de la sfârşitul lui martie. 872 de mii de lei a fost cifra de afaceri a firmei Nimpex în 2013, an în care a înregistrat pierderi de aproximativ 57.000 de lei. 82 de mii de lei este suma pentru care Fiscul a acordat înlesniri la plată firmei familiei Niţă.

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online - http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/243355/2014/SECHESTRU-pe-afacerea-ministrului-Economiei

Musafir

#25524 Piperea: “Nu pot garanta privatizarea Oltchim până în 12 decembrie!”

2014-08-25 19:41

 

Piperea:

"Nu spun vorbe doar ca să mă aflu în treabă, pentru că nu sunt politician. Pot garanta doar că la sfârşitul lunii august avem gata un plan de reorganizare a combinatului Oltchim" - Gheorghe Piperea, administrator judiciar Oltchim SA.        

PIPEREA NU POATE GARANTA NIMIC:
- NU GARANTEAZA PRIVATIZAREA OLTCHIMULUI;
- NU GARANTEAZA UN PLAN DE REORGANIZARE AL OLTCHIMULUI - PENTRU CA NU-L ARE SI PENTRU CA ESTE INCAPABIL SA-L FACA;
- NU GARANTEAZA FUNCTIONAREA OLTCHIMULUI LA MAI MULT DE 10%;
- NU GARANTEAZA PLATA SALARIILOR COMPENSATORII;
- NU GARANTEAZA ... NIMIC PENTRU CA NIMIC POATE SA FACA.

POATE SA GARANTEZE SI POATE SA-SI BAGE MANA-N FOC FARA SA SE ARDA CA ISI IA BANII: ONORARIUL FIX DE 50.000 DE EURO / LUNA SI ONORARIUL PROCENTUAL DE CEL PUTIN 1,5 MILIOANE PE LUNA.

T R O M B O N !!!

Iata ce declara acum mai bine de un an de zile, intr-o zi de 13 (aprilie 2013) "salvatorul Oltchimului":

Administratorul judiciar al Oltchim a mai declarat că planul complet de restructurare şi de reorganizare a societăţii Oltchim nu va fi gata mai devreme de septembrie -octombrie 2013, după soluţionarea contestaţiilor la tabelul de creanţe. 

'Pe 20 aprilie ar trebui să se definitiveze tabelul creanţelor, dar nu se va întâmpla, pentru că vor fi contestaţii la acest tabel, unele făcute chiar de foştii administratori, de sindicate.
Teoretic se poate ajunge la o soluţie în iunie, dar practic nu se va întâmpla să avem un plan de reorganizare mai devreme de septembrie-octombrie 2013, pentru că aşa este realist să considerăm.
Acela este momentul în care vom propune creditorilor un program de reorganizare, fie noi, fie administratorul special, fie împreună, iar în planul de reorganizare se va prevedea şi metoda de privatizare pe care o recomandăm noi şi care urmează să fie aprobată de creditori', a spus Piperea, pe 13 aprilie, la un post privat de televiziune.

Gheorghe Piperea a precizat că s-a reuşit accesarea unor bani pe baza Legii 200/2006, privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale şi că în prezent se lucrează pentru obţinerea unei finanţări de 50 milioane euro de la o instituţie de credit.

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/8291-combinatul-oltchim-in-agonie-pagini-pentru-o-istorie-neagra


Musafir

#25525 Re: Piperea: “Nu pot garanta privatizarea Oltchim până în 12 decembrie!”

2014-08-25 20:20

#25524: - Piperea: “Nu pot garanta privatizarea Oltchim până în 12 decembrie!” 

VI SE PARE CA A RESPECTAT TERMENELE SI LEGEA INSOLVENTEI, SAU TOT CEEA CE A DECLARAT ??????????? Sigur a respectat MINCIUNA SI DEZINFORMAREA, ASTA ESTE SIGUR!!!!  NOI SUNTEM IN SITUATIA CARE SUNTEM, AZI 25.08.2014 IN MINCIUNA, INSELATORIA SI HOTIA LUI PIPEREA&CO CU BDO IMPREUNA CU TOTI PARTICIPANTII....!!!!!!!!!!

PREA MULT SACRIFICIU UMAN LA OLTCHIM SI ARPECHIM !!!!!!!!!!!!!!

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

SINDICATUL, UNDE ESTE SINDICATUL OLTCHIM?????????????

 http://www.zf.ro/eveniment/ce-solutii-sunt-pentru-oltchim-si-ce-sanse-sunt-ca-din-2014-compania-sa-lucreze-la-100-din-capacitate-si-sa-ajunga-la-afaceri-de-800-milioane-de-euro-10764682  19 apr 2013

Care e situaţia acum la Oltchim?

###Gheorghe Piperea:

Principala sarcină a administratorului judiciar în cadrul unei proceduri de insolvenţă este să maximizeze averea debitorului şi face acest lucru prin creşterea veniturilor, respectiv reducerea costurilor. Deocamdată creşterea veniturilor depinde de nişte condiţionalităţi, de obţinerea finanţării capitalului de lucru, dar costurile au fost reduse substanţial şi putem spune că până la sfârşitul lunii vom ajunge pe zero.

 

Dacă vorbim de insolvenţă, această procedură are nişte termene pe care nu le putem încălca. Pe data de 19 iunie, preconizăm că se vor soluţiona contestaţiile la tabelul preliminar, depus săptămâna trecută.

După ce se vor soluţiona aceste contestaţii vom avea un tabel definitiv, după care urmează un termen de 30 de zile în care trebuie să depunem planul de reorganizare, fie noi, fie debitorul prin administratorul special. Soluţia e ca acest plan de reorganizare să fie cosemnat de noi şi de administratorul special, care e reprezentantul acţionarului majoritar.

Judecătorul sindic este cel care are un cuvântul final în planul de reorganizare. Noi lucrăm la pregătirea acestui plan de reorga­nizare, dar şi la pregătirea privatizării. La pregătirea privatizării noi încercăm să încheiem nişte contracte care să ne asigure o precalificare a unui investitor.

În 2014 – 2015, Oltchim poate să ajungă din nou la o cifră de afaceri de 1 miliard de euro. E o afacere care poate să fie făcută bună, însă cu o condiţie: să ni se permită să peticim sacul atât la fund, cât şi în părţi.

 

Gheorghe Piperea: Etilena este un produs extrem de costisitor şi foarte special, circulă prin conducte de la Arpechim la Oltchim la temperatura de -180 de grade.

Soluţia este în cazul de faţă opţiunea între două variante. Potrivit specialiştilor, acum şi în următorii 10 ani va fi un surplus de benzină nafta de 15% faţă de ce se consumă pe piaţă. Benzina nafta e un produs de rafinare, e o fracţie a petrolului care apare inevitabil.

Cea mai bună soluţie este să cumpere cineva din domeniul petrochimic platforma de la Bradu.

A doua soluţie, cea pe care o recomandăm, este să găseşti un actor important din domeniul petrochimiei care să aibă o structură integrată a acestui business, care să însemne în afară de rafinare, distribuţie de carburanţi şi petrochimie.

Acesta este efortul nostru cel mai serios, de a identifica un astfel de actor din domeniul petrochimiei. Avem 2-3 în România, însă nu sunt interesaţi de această afacere. Mai mult, vecinul nostru de la Arpechim, OMV, a spus nu doar că nu e interesat de acest lucru, ci că dacă statul nu găseşte o soluţie în 6 luni, e nevoit să o demoleze. Există însă doi investitori, mai de la Est, care sunt interesaţi.
Demolarea Arpechim ar însemna sfârşitul producţiei PVC la Oltchim?

Gheorghe Piperea: Nu neaparat. Materia primă necesară, în special această benzină nafta se poate obţine şi din altă parte.

Cea mai bună soluţie este însă ca cineva din domeniul petrochimic să cumpere într-o prima fază Bradu şi după, rafinăria de la Arpechim, astfel încât să reintegreze această activitate şi să o împartă în aceste trei divizii.

Sunt cel puţin doi actori mari importanţi care vor să implanteze în România, pentru că nu pot altfel să se implanteze în Europa.

Petre Ianc: Cu producţia de PVC, combinatul va avea o şansă. Altfel, costurile vor creşte.

Gheorghe Piperea: În momentul de faţă, circulă nişte planuri de reorganizare, care sunt doar planuri fanteziste, ale “superspecialiştilor”.

În momentul de faţă, PVC-ul este o “fantezie” dacă nu se pune problema preluării de către un jucător din domeniul petrochimic, respectiv dacă nu se pune în funcţiune instalaţia de piroliză de la platforma Bradu, lucru care înseamnă o investiţie de 50 de milioane de euro, în plus faţă de cele 50 de milioane de euro, necesare pentru Oltchim pentru a ajunge la breakeven.

Ce şanse sunt să puneţi în planul de reorganizare producţia de PVC?

Gheorghe Piperea: Sunt şanse mari. Dacă actorul respectiv din petrochimie vrea şi secţia de PVC, care e legată ombilical de platforma de la Bradu, răspunsul meu e categoric afirmativ.

În momentul de faţă, problema cu PVC-ul, este că există foarte mulţi mari producători. Turcia deţine 80% din totalul vânzărilor de PVC din Europa. Restul de 20% se împarte între o fabrică mai mică de Ungaria, una din Polonia şi Oltchim

PVC-ul este un produs care se vinde. Problema este că există oscilaţii foarte mari a preţului PVC-ului.

http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2014-05-12/Pierderile+Oltchim+sunt+duble+fata+de+vanzari

### Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL:

 [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014] "În acest sens, consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante", notau atunci administratorii judiciari.
Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]