Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#25351 Re: Re: DACA INTELEGE TI D LE AVRAM SI D LE STANESCU,MAI APLECATI SI URECHEA

2014-08-20 15:19

#25350: - Re: DACA INTELEGE TI D LE AVRAM SI D LE STANESCU,MAI APLECATI SI URECHEA 

 IAR PT OAMENII DE LA SECTIA MECANICA;SA PUNE TI MINA SI SA VA RETRAGETI DE LA ESCROCUL DE VINCEA,ASTA E O MIZERIE EXACT CA POPESCU V,TALPASANU SI PIPEREA,I A PUPAT IN POALA SAU POALE,PE TOTI ACEST TRADATORII DE OAMENI DIN OLTCHIM SAU MENTCHIM,ESTI O SCIRBA VINCEOOOOOOOOOO,NE VOM INTILNI SI NU TE MAI IERT,,,,,EU PICASSO

Disponibilizat informat

#25352 Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii

2014-08-20 17:56

Conform lui Alexandru Iorgulescu, angajatorii au obligatia de a achita compensatiile prevazute in contractele colective de munca la nivel de unitate catre salariatii concediati din motive neimputabile.

"Astfel, daca masura concedierii este prealabila deschiderii insolventei, compensatiile vor avea natura unei unei creante anterioare procedurii si vor trebui sa figureze in Tabel, in timp ce in situatia in care masura a fost adoptata ulterior, compensatiile vor avea natura unei creante curente ce va trebui achitata in baza documentelor din care rezulta (in conformitate cu art. 5 pct.21 raportat la art. 75 alin. 4 din Legea nr. 85/2014)", a punctat acesta

art. 5 pct 21. <  creditor cu creanţe curente sau creditor curent este acel creditor ce deţine creanţe certe, lichide şi exigibile, născute în timpul procedurii de insolvenţă, şi care are dreptul de a i se achita cu prioritate creanţa, conform documentelor din care rezultă;    

art 75 pct.(4) > Titularul unei creanţe curente, certe, lichide şi exigibile ce a fost recunoscută de către administratorul judiciar sau de către judecătorul-sindic potrivit alin. (3) şi al cărei cuantum depăşeşte valoarea-prag poate solicita pe parcursul duratei perioadei de observaţie deschiderea procedurii de faliment al debitorului dacă aceste creanţe nu sunt achitate în termen de 60 de zile de la data luării măsurii de către administratorul judiciar sau a hotărârii instanţei de judecată. Prevederile art. 143 alin. (2) şi (3) se vor aplica în mod corespunzător.          

 

Nu credeti ca PIPEREA , PONTA, NITA tac tocmai pt faptul ca disponibilizatii  sunt fraieriti.

Nu ar fi cazul sa ne cerem drepturile noastre?  Daca nu ni se va da un raspuns cu data certa de plata a salariilor compensatorii cred ca cea mai scurta cale este falimentul.                

PIPEREA

#25353 Plati compensatorii

2014-08-20 17:58

Deci sa nu mai bata campii cu Tabelul creantelor, sunt obligati la plata salariilor compensatorii.

Cat timp ne mai mint?

Pitestean

#25354 Ponta nu a mai venit

2014-08-20 18:12

Liviu Dragnea, aproape sa fie linsat la Pitesti de protestatari !


Scandal monstru astazi dimineata in fata Prefecturii Arges acolo unde peste 200 de protestatari, mare parte disponibilizati de la Arpechim au fost la un pas de a-l linsa pe vicepremierul Liviu Dragnea. Acesta din urma a venit la Pitesti intr-o vizita anuntata la care trebuia sa participe si premierul Victor Ponta, pentru a preda autoritatilor un lot de micobuze scolare. Surse din interiorul PSD Arges au declarat pentru ziarul nostru ca pe ultima suta de metri Victor Ponta si-a anulta vizita in Arges fiind informat ca nu va avea o primire calduroasa. Asa se face ca Liviu Dragnea a fost cel care a incasat azi dimineata mii de injuraturi si reprosuri de sutele de protestatari care l-au asteptat in fata Prefecturii. Numai prezenta fortelor de ordine a facut ca vicepremeirul sa nu fie practic linsat de oamenii furiosi: ” Banditule, ai nenorocit judetul asta si acum vii sa ne dai pomeni electorale ?”, “Noi murim de foame si veniti sa ne dati microbuze electoorale “, ” Tu si Ponta ati distrus judetul Arges”, ” Javrelor ! ” au fost doar cateva din cuvintele cu care Liviu Dragnea a fost asteptat la iesirea din Prefectura Arges. Sa mai spunem ca, desi insotit de presedintele CJ Arges si prefectul Oprescu, alaturi de alti lideri ai PSD, Liviu Dragnea si-a dat seama de gravitatea situatiei si la vederea masei furioase de protestatari a vrut sa se retraga in interiorul Prefecturii.


Musafir

#25355 Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii

2014-08-20 18:16

#25352: Disponibilizat informat - Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii 

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

 http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

Capitolul II - Participantii la procedura insolventei



Art. 5
(1) Organele care aplica procedura sunt: instantele judecatoresti, judecatorul-sindic, administratorul judiciar si lichidatorul.
(2) Organele prevazute la alin.(1) trebuie sa asigure efectuarea cu celeritate a actelor si operatiunilor prevazute de prezenta lege, precum si realizarea in conditiile legii a drepturilor si obligatiilor celorlalti participanti la aceste acte si operatiuni.

Art. 75
(1) Dupa expirarea termenului de depunere a contestatiilor, prevazut la art.73 alin.(2), si pana la inchiderea procedurii, orice parte interesata poate face contestatie impotriva trecerii unei creante sau a unui drept de preferinta in tabel definitiv al creantelor, in cazul descoperirii existentei unui fals, dol sau erori esentiale care au determinat admiterea creantei sau a dreptului de preferinta, precum si in cazul descoperirii unor titluri hotaratoare si pana atunci necunoscute.
(2) Judecarea contestatiei se va face de judecatorul-sindic, dupa citarea contestatorului, a creditorului care detine creanta contestata, daca acesta nu este chiar contestatorul, a administratorului judiciar/lichidatorului, a membrilor comitetului creditorilor si a oricarei alte parti interesate, dupa caz.
(3) Pana la judecarea irevocabila a contestatiei, judecatorulsindic va putea declara creanta sau dreptul de preferinta contestat ca admis numai provizoriu.

Alexandru Iorgulescu- cine este persoana care nu stie ca Oltchim este in insolventa conform deciziei judecatorului-sindic  Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA ...?

http://www.oltchim.ro/uploaded/2013/hotarare%20insolventa_%20legalizata.pdf => HOTARARE JUDECATOREASCA DE INTRARE IN INSOLVENTA S.C. OLTCHIM S.A RAMNICU VALCEA

 

 

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi raman supuse legii aplicabile anterior acestei date. Legea nr. 85/2014 - procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

Musafir

#25356 Re: Plati compensatorii

2014-08-20 18:18

#25353: PIPEREA - Plati compensatorii 

 Tot ce se judeca pe insolventa Oltchim, aceasta lege se aplica:

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA.

Pana la FINAL.


Musafir

#25357 Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii

2014-08-20 18:19

#25355: - Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii 

 Esti dezinformat, citeste Legea 85/2014- aprobata


Musafir

#25358 Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii

2014-08-20 18:19

#25357: - Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii 

 Nu ai treaba cu legea cea noua.

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

 

 

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi raman supuse legii aplicabile anterior acestei date. Legea nr. 85/2014 - procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

Musafir

#25359 Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii

2014-08-20 18:24

#25358: - Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii 

 Atunci de ce Piperea se ruga mai deuna-zi de noi sa nu cumva sa cerem falimentul?

Tot dezinformati ramaneti, aduceti-va aminte, "daca cereti falimentul dureaza un an si ceva pana va luati platile compensatorii"

Mai informati-va


Musafir

#25360 Re: Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii

2014-08-20 18:26

#25359: - Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii 

 Din simplul motiv ca e mai usor si mai rapid sa achite acum in insolventa, a si spus o sa-ti dau textul dar lasa-ma sa-l caut si dureaza intre un an si mai mult pana la achitare in caz de faliment.

O secunda caut textul exact.

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/avocatul-gheorghe-piperea-nu-garanta-oltchim-privatiza-data-12-decembrie-1_53a194590d133766a8afcf7f/index.html

“Este dreptul foştilor angajaţi să ceară falimentul Oltchim, dar ar fi greşit întrucât falimentul înseamnă cel puţin un an şi jumătate pentru a se obţine nişte bani din vânzări. Disponibilizaţii îşi vor putea recupera nişte bani cu prioritate, e adevărat, doar din vânzarea bunurilor care nu sunt supuse garanţiilor şi acestea sunt foarte puţine, e vorba despre instalaţia de piroliză de la Piteşti, pe care am scos-o noi de sub garanţie pentru că am avut o negociere cu unul dintre creditori. Dacă se va ajunge la faliment, se va ajunge probabil într-un an şi jumătate, dar cine ştie cât durează lichidarea pentru că instalaţia de piroliză nu se poate vinde aşa cum este în momentul de faţă. Oricine poate face cerere de trecere la faliment, numai că trebuie pus în balanţă şase sau şapte luni de zile de aşteptare versus doi ani de zile, cu risucl de a intra în cu băncile, ceilalţi creditori. Dacă se va ajunge la faliment, să nu se aştepte nimeni că Piperea va fi lichidator” , a mai spus avocatul.

Citeste mai mult: adev.ro/n7db94

Musafir

#25361 Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii

2014-08-20 18:35

#25357: - Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii 

 S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013:

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.

Musafir

#25362 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii

2014-08-20 18:35

#25360: - Re: Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii 

 Nu le pot garanta acestor oameni că-şi vor primi banii după 12 decembrie,

Oricine poate face cerere de trecere la faliment, numai că trebuie pus în balanţă şase sau şapte luni de zile de aşteptare versus doi ani de zile, cu risucl de a intra în cu băncile, ceilalţi creditori.

Ca orice avocat de succes, se contrazice pe sine in doua fraze.


Musafir

#25363 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii

2014-08-20 18:39

#25362: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii 

 Am sesizat si eu, dar e stilul avocatului, care lasa mai multe cai si cine cade in plasa, asta e... Ei, administratorii judiciari rominsolv si bdo impreuna cu administratorul special, trebuie URGENT sa porneasca Planul de plati catre creditori care este in Planul de reorganizare FINAL aprobat de judecatorul-sindic.

 

 

 

BANII TREBUIESC CONFORM LEGII INSOLVENTEI SA SE ACHITE, LEGEA INSOLVENTEI ESTE LEGE DE ACHITARE SI NU DE TARAGANARE, ALTFEL FALIMENTUL POATE FI DECLANSAT DE ORICARE CREDITOR, ORI ABA OLT, ELECTRICA, CET...ETC, NU CRED CA MAI POATE STA DUPA MOFTURILE ACESTOR ADMINISTRATORI, NU MAI AU EI CUM SA REZISTE SFARSITUL ANULUI SI TRECEREA IN 2015, PENTRU MULTI FIIND SFARSIT DE AN FATAL...

 

 

UITATI CE NE SPUNEA DOMNUL NICULAE BALAN DE LA BDO SI UTITATI-VA LA DATA:

 [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014] "În acest sens, consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante", notau atunci administratorii judiciari.
Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]

http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2014-05-12/Pierderile+Oltchim+sunt+duble+fata+de+vanzari

 


Musafir

#25364 Re: Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii

2014-08-20 18:42

#25359: - Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii 

 Bineinteles ca disponibilizatii pot cere falimentul. Asta nu inseamna ca se va si aproba.


Musafir

#25365 Re: Ponta nu a mai venit

2014-08-20 18:42

#25354: Pitestean - Ponta nu a mai venit 

 Niste oameni muuuult mai verticali decat cei din Valcea.


Musafir

#25366 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii

2014-08-20 18:43

#25364: - Re: Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii 

 Conform datelor si dovezilor, garantez ca niciun judecator nu poate refuza, daca nu disponibilizatii, sigur o sa fie restul creditorilor enumerati de mine si va garantez aceia cer bani, n-o sa trimta ei oameni acasa sau intrerup activitatea, ori intra in insolventa din cauza Oltchim-ului.


Musafir

#25367

2014-08-20 18:48

UITATI CE NE SPUNEA DOMNUL NICULAE BALAN DE LA BDO SI UTITATI-VA LA DATA:

 [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014] "În acest sens, consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante", notau atunci administratorii judiciari.
Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]

http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2014-05-12/Pierderile+Oltchim+sunt+duble+fata+de+vanzari

 


Musafir

#25368 Re: NE VREM BANII LA ZI SI SA SE FACA DREPTATE!

2014-08-20 18:52

#25328: - NE VREM BANII LA ZI SI SA SE FACA DREPTATE! 

 divulgarea impreuna cu "expertii" in management de la Oltchim alde:

 

Mendeleev Corleone Tambal - dezinformatorul si somnambulul de serviciu, expert in producerea de deflagratii de canalizari in combinat aflat sub tutela spirituala a colonelului sponsor de excursii in Polonia in scopul strategiei nationale de integrare romano - polone;
- Emilianos Fordilios Ghionoiu - cautatorul de capuse prin gazonul combinatului si pilotul numarul ONE al superbolidului VL 24 CCH;
- Socherez Propenoxid - consatean cu Faraonu`

 

Cum sa zic, ca cei din conducerea de dupa 2012 au manevrat informatii sunt de acord. Dar cu mama dreaq a putut furniza informatii unul precum dl Emil sau unul precum dl Burdoaza (banuiesc ca la dluui te referi, desi esti un pic cam fantezist)?

Adica, daca scriem de dragul de a arunca cu niste invective, ce sa zic, suntem de mult pe taramul penibilului. Mai bine incercam sa facem ceva constructiv, de la un capat la altul al Oltchim-ului, inclusiv pe la DGL.

Si inchei spunand si eu ceva pe subiectul tau: sa dea Dumnezeu sa plateasca toti cei vinovati de aceasta situatie, atat din fosta conducere cat si din cele de dupa 2012.


Musafir

#25369 Re:

2014-08-20 18:57

#25367: -  

 Trebuie inteles ca:

- oamenii astia mint in de cand s-a intrat in insolventa;

- cred ca posibilitatea de a rezolva ceva nu sta in mana lor, cred ca e de ordin politic;

- situatia de acum se datoreza politicii dezastruoase din '92 incoace, cand in Oltchim s-au pompat bani fara a se face un bilant real;

- toata conducerea actuala este pusa strict politic, pe prostia maselor care sunt de mult KO;


Musafir

#25370 Piperea: “Nu pot garanta privatizarea Oltchim până în 12 decembrie!”

2014-08-20 18:57

Piperea:
"Nu spun vorbe doar ca să mă aflu în treabă, pentru că nu sunt politician. Pot garanta doar că la sfârşitul lunii august avem gata un plan de reorganizare a combinatului Oltchim" - Gheorghe Piperea, administrator judiciar Oltchim SA.          

 http://saptamana.net/articol/6144-piperea-nu-pot-garanta-privatizarea-oltchim-pana-in-12-decembrie

Administratorul judiciar le-a spus disponibilizaţilor ce-şi aşteaptă salariile compensatorii că banii necesari pot fi obţinuţi prin vânzarea Oltchim SPV

Autor: Marin Sararu

Zeci de disponibilizaţi de la Oltchim SA au fost prezenţi săptămâna trecută la Tribunalul Vâlcea cu ocazia unui nou termen în procesul pe care l-au intentat conducerii societăţii. În ciuda faptului că avocaţii au recunoscut şi în faţa instanţei sumele pe care foştii salariaţi le revendică, ei n-au scăpat de întrebările vehemente privind data în care îşi vor vedea salariile compensatorii promise. Disponibilizaţii se tem că vor rămâne în curând fără niciun fel de venit, având în vedere că în iunie a.c. le-a expirat indemnizaţia de şomaj celor mai mulţi dintre ei, iar în noiembrie urmează a le expira şi venitul de completare. Unii dintre foştii angajaţi au cerut să li se spună şi ce s-a întâmplat cu banii care li s-au reţinut ca şi cotizaţie la CAR-ul societăţii şi care nu le-au fost returnaţi. Foştii salariaţi i-au cerut vehement socoteală administratorului judiciar al SC Oltchim SA, avocatul Gheorghe Piperea, care s-a aflat la tribunal pentru a studia documentele din dosarul de insolvenţă al societăţii.

Banii necesari, condiţionaţi de succesul privatizării

Piperea nu s-a hazardat să promită că va face rost de bani pentru plata compensatoriilor, însă a promis demararea reorganizării societăţii din luna august. “Fac doar promisiuni pe care pot să le respect, nu spun vorbe doar ca să mă aflu în treabă, pentru că nu sunt politician. Pot garanta doar că la sfârşitul lunii august avem gata un plan de reorganizare a combinatului Oltchim. Printre altele, acest plan va prevedea vânzarea Oltchim SPV. Există şi o măsură complementară planului de bază, în care societatea îşi desfăşoară activitatea aşa cum este şi în prezent, numai că la capacitate de 40 până la 60% (în prezent este de aproximativ 20% - n.r.). Nu pot garanta nici privatizarea Oltchim SA până în data de 12 decembrie a anului curent”, a declarat jurnaliştilor prezenţi la tribunal administratorul judiciar.

"Nu spun vorbe doar ca să mă aflu în treabă, pentru că nu sunt politician. Pot garanta doar că la sfârşitul lunii august avem gata un plan de reorganizare a combinatului Oltchim" - Gheorghe Piperea, administrator judiciar Oltchim SA.                                                                   

Oltchim datorează 38,16 milioane de lei foştilor salariaţi

Cu o săptămână înainte, administratorul special al Oltchim SA, Bogdan Stănescu, dar şi un reprezentant al administratorului judiciar, au promis în faţa a 260 foşti muncitori cu care s-au întâlnit la sediul societăţii că ar putea plăti salariile compensatorii, însă doar după ce combinatul va fi privatizat.
969 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost disponibilizaţi colectiv în vara anului trecut. Conform contractului colectiv de muncă, ei au dreptul de a primi între 6 şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă. În prezent, fiecare are de recuperat sume restante cuprinse între 20.000 şi 50.000 de lei. În total, Oltchim SA datorează disponibilizaţilor plăţi compensatorii recunoscute în sumă netă de 38.16 milioane de lei lei.


Musafir

#25371 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii

2014-08-20 18:58

#25363: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii 

 . Potrivit lui Piperea, până la sfârşitul lunii august 2014 va fi întocmit planul de reorganizare a combinatului.

ALTA MINCIUNA DE AVOCAT?

 

 


Musafir

#25372 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii

2014-08-20 19:01

#25371: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii 

 Cum putem afla data cand are loc intalnirea lui Piperea acum la sfarsit de august cu Judecatorul-sindic, sau daca a avut loc o astfel de infatisare???

Atunci e obligat sa afiseze la tribunal tabelul final de plati creante catre creditori si la sediul Oltchim.


Musafir

#25373 Re: Re:

2014-08-20 19:02

#25369: - Re:  

Daca e politic nu credeti ca ar trebui sa ne agitam un pic, poate se indura Ponta sa ne dea banii

 


Musafir

#25374 Re: Re: Re:

2014-08-20 19:05

#25373: - Re: Re:  

 L-ai vazut pe Ponta sa se indure sau toti din psd...., mai sus ai postat ce a facut Dragnea si ce a declarat de curand la tv, il doare undeva de tot ce se intampla, a amutit pe toti cand a spus asta..., prefera orice si oricum., sunt MITOMANI.

Guvernantii azi sunt, maine pot sa nu mai fie pe scaune, putin le pasa lor de noi.


Musafir

#25375

2014-08-20 19:07

Singura sansa tot administratorii judiciari, administratorii speciali si conducerea Oltchim, fratilor acum e septembrie si iarna bate la usa....

EU AM PROPUS CA MINISTERUL ECONOMIEI, PENTRU CA ARE BANI SA ACHITE SI  PENTRU CA E PATRON POATE RAMANE CU CREANTA SA O RECUPEREZE DIN PRODUCTIA OLTCHIM DUPA ACEEA, ESTE FORMA LEGALA SI SE ACCEPTA, PENTRU CA ACHITA SALARII.

LEGEA INSOLVENTEI CHIAR SPECIFICA ACHITARE SUB ORICE FORMA:

Legea 85/2006 http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;