Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#25326 Re: NU STIU CE SA MAI ZIC,DAR CEVA TOT SE VA INTIMPLA,TE ASIGUR,DE SCAPAT NU VOR SCAPA DE MINE.

2014-08-19 17:14

#25325: EU NU MAI STIU SA IERT CURVELE DE OLTCHIM - NU STIU CE SA MAI ZIC,DAR CEVA TOT SE VA INTIMPLA,TE ASIGUR,DE SCAPAT NU VOR SCAPA DE MINE. 

 DE CE DOARME D ZEU? NU STIU,DAR CU SIGURANTA FOTA NU DOARME SI VEGHEAZA ZI SI NOAPTE ,NEMERNICII CARE M AU MATRASIT SI UMILIT CINDVA.

CERNEVEEEEEEEEE,TE RECUNOSTI CUMVA?

#25327 Re: Re: NU STIU CE SA MAI ZIC,DAR CEVA TOT SE VA INTIMPLA,TE ASIGUR,DE SCAPAT NU VOR SCAPA DE MINE.

2014-08-19 17:19


Musafir

#25328 NE VREM BANII LA ZI SI SA SE FACA DREPTATE!

2014-08-19 18:19

#25205 Blue Eyes

2014-08-17 15:56Musafir

#25173 Blue Eyes / #3719 Piperea va fi anchetat pentru date confidentiale industriale de la Oltchim divul

2014-08-16 20:46

Blue Eyes / #3719 Piperea va fi anchetat pentru date confidentiale industriale de la Oltchim divulgate

 

STIRE !!!


Administratia Oltchim este monitorizat de servicii puternic incepand cu luna martie 2013 si in curand va fi obiectul unei anchete de amploare pentru divulgarea impreuna cu "expertii" in management de la Oltchim alde:
- Talpasita mega sistola - expert cu 35 de ani vechime in stat pe bara si luat salariu la Oltchim - omul care fibrileaza cand noi angajatii ii cerem explicatii de ce nu functionam si nu se dau salarii la timp, de ce suntem plini de clor - vezi declaratiile lui Piperel si bineinteles are mereu o exprimare coerenta continua formata din sughituri anarhice: DECI< DECI< DECI< DECI<
- Spirocheanul Haretian Ciobica - un manager expert in comertul cu pesti, ceaiuri si Magyi la Compania Multinationala BORSODCHEM MAGIC TIC TAC concurenta Oltchim din Ramnicu Valcea cu o desavarsita capacitate de identificare a tacamurilor de aur cu care ar fi mancat cica Faraonu (citat de la Tiberius Pirnaie - cronicarul de pe Olt) si cautator de closti cu oua sau pui de aur utilizate ca sursa alternativa pentru finantarea functionarii combinatului la 65%;
- consoarta Spirocheata Mini Jupa - cu experienta desavarsita in somaj tehnic si concediu de ingrijire copii (conform declaratiei de avere) parasutata de EMILICA DNA FRANCU si fratii masoni liberisti in functia de Directoreasa Adjuncta Finantista la noi in combinat. Are stofa ce-i drept sa ne scoata din insolventa si de aceea serviciile sunt cu ochii pe ea sa nu cumva sa alunece in derizoriu. Deocamdata a invatat decat sa isi monteze scaunul copilului in limuzina de serviciu marca Volkswagen data de combinat si sa faca comisioane cu aceeasi masina pe la supermarketurile din Ramnicu Valcea;
- Abramburica Insolvica Popel - maestrul insolventei Mentchim - supranumit si capusarul sef dar acum reevaluat ca expert energetician;
- Grangurele Vichemist - absolvent cu brio de facultate in 6 ani in loc de 5 cum era normal (cititi in CV-ul sau daca nu credeti de pe site-ul societatii) de ce oare in 6 ani?? Pai a aprofundat dar nu conteaza ca guru DNA Milica Francu supranumit 20 000 EUR bacsis il apreciaza si din pirnaie si poate fi si el reevaluat oricand ca expert in echipa polonezului;
- Mendeleev Corleone Tambal - dezinformatorul si somnambulul de serviciu, expert in producerea de deflagratii de canalizari in combinat aflat sub tutela spirituala a colonelului sponsor de excursii in Polonia in scopul strategiei nationale de integrare romano - polone;
- Emilianos Fordilios Ghionoiu - cautatorul de capuse prin gazonul combinatului si pilotul numarul ONE al superbolidului VL 24 CCH;
- Socherez Propenoxid - consatean cu Faraonu`
- Giurel Sandwich Catani - omul care niciodata nu a semnat nici un contract de achizitie materii prime sau chimicale, nu stie cine a facut analizele de oferte de la Aprovizionare si cum s-au stabilit furnizorii ci tot timpul a fost fortat de semneze fiind batut cu urzici peste bulane, legat de stalpii din combinat si batut la c..u gol cu biciu de calaii Faraonului, in final exilat intr-un birou cu aer conditionat;
- Doamna Directoreasa psiholoaga experta din Multinationala DANMar SRL - supranumita doamna salopeta care de maine ne va cauta prin sectii cum ne-au anuntat "Apele vii" sa vada daca purtam indispensabili pe noi. Va raspundem de acum ca nu purtam dar puteti sa ne controlati ca sa va convingeti.
- Biela Manivela BMW - parte componenta a satrei tambalagiului colaborator direct si artizan al revolutiei din septembrie rosu.
Cum spuneam exceptand aspectele Caragialiene privind personajele de basm psihotic in care ne aflam involuntar toti oltchimistii in prezent statui de stat ca de functionare nu poate fi vorba acesti indivizi impreuna cu respectivul administrator aflat in atentia serviciilor au divulgat in ultimele doua luni catre PCC si nu numai ( si catre concurentii Oltchim) o serie de date tehnologice confidentiale specifice strict combinatului care era trecute la "secret de serviciu":
-fluxuri tehnologice;
-parametrii de lucru detaliati;
-retete de fabricatie;
-furnizori de materii prime;
-lista detaliata de clienti - PCC este foarte fericit si a contactat deja multi dintre acestia pentru a initia contracte comerciale pentru Rokita.
Dragilor liberieni sefi involuntari ai nostrii va informam solemn ca SRI are toate informatiile si a intrat pe fir. Sesizarea este mama invataturii.........
Asteptati-va la ce va asteptati mai putin - nu uitati de cazul MILICA FRANCU fostul nostru edil.


Musafir

#25329 Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA

2014-08-19 18:20

#25272: - Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA 

 "Nu chiar asa..., revin si spun, orice intarziere si abatere"

Esti prea naiv ca sa nu zic altfel. Statul asta roman se pisa pe tine , pe postarile tale si pe lege.  


Musafir

#25330 Re:

2014-08-19 18:22

#25273: -  

 Bravo ba , tare destept mai esti. Traiasca maicuta care te-a facut


Musafir

#25331 Re: Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA

2014-08-19 18:42

#25329: - Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA 

 Pai sa nu-mi vi sa-mi scri aici ca ABA OLT, Electrica sau CET nu-si cer banii...nu mai pun si restul creditorilor... Hai ca ai dat-o-n gard definitiv, mai si jignesti aiurea... si sa nu mai continui cu argumentul...., dar sper sa mai si gandesti. Cred ca esti nu naiv, ci chiar PACALICI.

p.s. Dar uite asa scoate-ti din context tot si comentati cateva cuvinte, nu aveti rationament si va limitati la bucati din ceea ce a fost scris.


Musafir

#25332 Re: Re:

2014-08-19 18:44

#25330: - Re:  

 Aici ai dreptate insa nu trebuie sa-l jignesti, omul n-a stiut si cum dezinformarea a circulat prin oras si prin sat, comuna, tara... Uite ca de azi stie si el adevarul, l-am lamurit si i-am aratat de ce, Ok.


Musafir

#25333 Tampeni si uni tampiti ,non valori

2014-08-19 19:11

Numai tampenii scrise pe aici fiecare cu ai lui ,ala injura pe ala ceilalti pe ailalti si uite asa salvam oltchimul.


Musafir

#25334 APEL pentru donare voluntară de sânge: Deficit de sânge în sistemul sanitar

2014-08-19 19:21

http://www.voceavalcii.ro/2014081923226/APEL-pentru-donare-voluntara-de-sange-Deficit-de-sange-in-sistemul-sanitar.html

Ministerul Sănătăţii face un apel către cetăţeni pentru donarea voluntară de sânge, ţinând cont de faptul că în aceste zile se înregistrează un deficit de sânge, precum şi de produse de sânge.

"În lunile de vară, pe perioada concediilor şi a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentându-se cu 20-25% mai puţini donatori faţă de media obişnuită. Pe de altă parte, tot în această perioadă, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate. Ca urmare, se creează un dezechilibru între cerere şi cantităţile disponibile", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

În beneficiul pacienţilor, Ministerul Sănătăţii vrea să îmbunătăţească modul de donare a sângelui în rândul populaţiei, astfel încât să încurajeze din ce în ce mai mult donarea voluntară de sânge.

Centre mobile de colectare a sângelui

Ministrul Sănătăţii a cerut marţi reprezentanţilor Institutului Naţional de Hematologie analizarea posibilităţii de prelungire a programului de lucru la centrele de transfuzii, dar şi creşterea numărului de utilizări a celor 5 centre mobile de recoltare achiziţionate în anul 2009.

Ministerul Sănătăţii va monitoriza cu atenţie utilizarea acestora pentru îmbunătăţirea activităţii în mod continuu şi a obţinerii rezultatului optim de la fiecare centru mobil de recoltare de sânge.

"Autocarele trebuie folosite nu numai în locuri publice. Trebuie să se deplaseze la instituţii, firme pentru a recolta sânge de la persoane voluntare, aşa cum se procedează şi în alte ţări europene. Fiecare autocar va deservi un număr de judeţe iar activitatea va fi monitorizată atent în vederea creşterii numărului de donări şi reducerii lipsei de sânge", a adăugat ministrul Sănătăţii.


Musafir

#25335 La birou e calm si bine. Dar la OLTCHIM cum este?

2014-08-19 19:45

Vezi mai mult:
http://ro-ro.facebook.com/gheorghe.piperea

 
Gheorghe Piperea

M-am intors deja din asa-zisa vacanta judiciara. La birou e calm si bine. Linistea din concediu devenise deja asurzitoare...

In afara de sumedenia de evenimente sociale, politice si mediatice care au umplut spatiile libere create de cele doua luni de vacanta, am avut bucuria sa constat doua evenimente realmente importante pentru destinul unui numar foarte mare de persoane indatorate la banci.


Musafir

#25336 La birou e calm si bine. Dar la OLTCHIM cum este? Gura pacatosului ... adevaru-l graieste!

2014-08-19 19:51

#25335: - La birou e calm si bine. Dar la OLTCHIM cum este? 

    13    
Mai14

Love me or hate me. This will be both in my favour.
If you will love me, I will forever be in your heart.
If you will hate me, I will forever haunt your mind
.
(William Shakespeare, Îmblânzirea scorpiei)

 

http://www.piperea.ro/blog/gheorghepiperea/


Musafir

#25337 La birou e calm si bine. Dar la OLTCHIM cum este? Gura pacatosului ... adevaru-l graieste!

2014-08-19 19:58

#25335: - La birou e calm si bine. Dar la OLTCHIM cum este? 

    28   
Apr14
 

Jocurile "foamei" la OLTCHIM

Postat de Gheorghe Piperea

Publicatiile noastre main-stream anunta o crestere peste asteptari a PIB-ului, plus o apreciere calduta de la agentia de rating Moody’s – stabil, cu perspectiva de revenire la invesment grade. Numa’ vesti bune : producem mai mult, pentru ca suntem gospodari, iar economia iese din zona de risc. De aici o potentiala revenire a interesului investitorilor straini.

http://www.piperea.ro/blog/gheorghepiperea/


Musafir

#25338 La birou e calm si bine. Dar la OLTCHIM cum este? Gura pacatosului ... adevaru-l graieste!

2014-08-19 20:03

#25335: - La birou e calm si bine. Dar la OLTCHIM cum este? 

    24    
Feb14
 

PR-ul nimicului "la OLTCHIM" vs. Parakletos

Postat de Gheorghe Piperea

Libertatea este un vis cu care masele sunt manipulate. Totul, inclusiv revolutiile, se intimpla pentru a permite financiarilor si speculatorilor lumii sa ruleze cit mai multe volume de bani si, din postura de creditori, sa ne poata controla mai bine.

http://www.piperea.ro/blog/gheorghepiperea/


Musafir

#25339 La birou e calm si bine. Dar la OLTCHIM cum este? Gura pacatosului ... adevaru-l graieste!

2014-08-19 20:08


Musafir

#25340 Re: Re: Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA

2014-08-19 21:03

#25331: - Re: Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA 

 Ce nu ai inteles tu care zici ca mai citesti (daca nu cumva doar copiezi) platile tale si ale mele si ale tuturor colegilor de suferinta , intr-un stat de drept si nu unul de tip mafiot, nu pot fii creante. Platile noastre compensatorii nu pot reprezenta altceva decat plati curente, plati de care trebuia sa beneficiezi/beneficien la data disponibilizarii. Restul e can-can, hai sa mai scriem si noi cate ceva sa parem interesanti.

Concluzia : Dl. Piperea (cu sprijinul statului) nu este nimic altceva decat un hot de buzunare.

Oricum , dl. Piperea sa nu creada ca va scapa asa cu una cu doua cand bancile ne vor executa silit ca nu ne mai putem platii ratele sau cand greutatile vietii ne vor lovii din plin.

Dl. Piperea daca era cinstit si corect asa cum prevede deomtologia profesiei lui, trebuia sa spuna de la inceput ce strategie are nu sa vina apoi cu propunerea ca banii se vor da la privatizare sau cand societatea va avea in cont 7 mil. euro (adica la sfantul asteapta)

Ceea ce postezi tu legi si articole e doar "fix-pix", singura solutie e coasa, barda , toporul. sapa , deci 1907. Asta e statul roman si astia sunt alesii nostrii


Musafir

#25341 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA

2014-08-19 22:14

#25340: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA 

 CREÁNȚĂ ~e f. 1) Drept al creditorului de a cere debitorului executarea unei obligații. 2) Act care certifică acest drept. [G.-D. creanței; Sil. cre-an-] /<fr. créance
Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

SA TE DECIZI SI TU CE CERI SI CE COMENTEZI AICI: 7 mil. euro ????????????????????? Stai rau cu matematica...., sau ai deruta in cap la ora asta????????Sunt ~9 milioane euro (38.164.916 lei)., sau te pot intreba ce ai facut cu diferenta...??????? Sau facut plati pe smecherii, ti-ai luat banii .... zi....hai ca ai acum  posibilitatea.....AI INTRAT PE PETITIE SA FACI MISTO DE NOI  CA TU AI LUAT BANII...

ASA AI CERUT SI LUI PIPEREA ?????????? BRAVOOOO.....DA-MI BAAA BANII..., ASA AI SPUS, ESTI GENIAL.

TU CU CINE  ESTI,  OMUL LUI PIPEREA (dupa ce ai scris mai sus sigur ti-a intins o cursa si esti K.O, curand  aflam si de tine... ) SAU CERNEV,... ASTA ASA..., SA STIM SI NOI CU CINE VORBIM.

Dl. Piperea pentru ca e avocat si face si psihologie cu tine, te imbata repede si uiti de ce ai venit la el sau ce ai sa-i ceri, sau te-a cumparat si te-ai dat dracu, te-a imbatat atat de bine incat esti partas cu el .... Tu in fata instantei judecatoresti ai fost catastrofa mondiala cu avocatii tai si cu tine in frunte, ce ceri tu....???? Si la cine ai cerut...???????

Piperea sa iti spuna tie strategii, nuuuu baiii zabaucule, el se joaca cu legislatia nu cu strategia, are alte strategii cu care si-a batut joc si de tine si de noi la un loc, amanari si reamanari, minciuni, intoxicari si jonglerii, hai ca le-am spus eu, sa nu mai zici ca nu sti. Ce strategii vrei tu deontologic?

ASTEA SUNT STRATEGII PENTRU TINE SI MAI SUNT, DAR DACA NU CITESTI:

Legea 85/2006 http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

Art. 3,

Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;
Al. 8. creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei este acel creditor care a formulat si i-a fost admisa, total sau in parte, o cerere de inregistrare a creantei sale pe tabelul definitiv al creantelor contra debitorului si care are dreptul de a participa si vota in adunarea creditorilor, inclusiv asupra unui plan de reorganizare judiciara admis de judecatorul-sindic, de a fi desemnati in calitate de membri ai comitetului creditorilor, de a participa la distributiile de fonduri rezultate din reorganizarea judiciara a debitorului sau din lichidarea averii debitorului, de a fi informat sau notificat cu privire la desfasurarea procedurii si de a participa la orice alta procedura reglementata de prezenta lege;

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

Al. 21. categoria de creante defavorizate este prezumata a fi categoria de creante pentru care planul de reorganizare prevede cel putin una dintre modificarile urmatoare pentru oricare dintre creantele categoriei respective:
a) o reducere a cuantumului creantei;
b) o reducere a garantiilor sau a altor accesorii, cum ar fi reesalonarea platilor in defavoarea creditorului;
c) valoarea actualizata cu dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, daca nu este stabilit altfel prin contractul privind creanta respectiva sau prin legi speciale, este mai mica decat valoarea la care a fost inscrisa in tabelul definitiv de creante;
Al. 22. prin program de plata a creantelor se intelege tabelul de creante mentionat in planul de reorganizare care cuprinde cuantumul sumelor pe care debitorul se obliga sa le plateasca creditorilor, prin raportare la tabelul definitiv de creante si la fluxurile de numerar aferente planului de reorganizare, si care cuprinde:
a) cuantumul sumelor datorate creditorilor conform tabelului definitiv de creante pe care debitorul se obliga sa le plateasca acestora;
b) termenele la care debitorul urmeaza sa plateasca aceste sume;

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

2014-05-09 11:11

http://www.oltchim.ro/uploaded/2013/hotarare%20insolventa_%20legalizata.pdf

 

 

 


Musafir

#25342 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA

2014-08-19 22:20

#25340: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA 

[Anul 19. Luni, 12 Mai 2014] "În acest sens, consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante", notau atunci administratorii judiciari.
Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]

 http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2014-05-12/Pierderile+Oltchim+sunt+duble+fata+de+vanzari


Musafir

#25343 Re: Re: AUDIT: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

2014-08-19 23:09

#25164: - Re: AUDIT: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA! 

 

http://www.impactreal.ro/2014061517061/Pierderile-firmelor-la-care-Oltchim-detine-actiuni-au-afectat-rezultatele-financiare-consolidate.htmlSocietatea PKF Finconta SRL Bucureşti a auditat situaţiile financiare consolidate ale SC Oltchim SA şi ale filialelor sale, care cuprind situaţia consolidată a poziţiei financiare la 31 decembrie 2013, precum şi situaţia consolidată a rezultatului global, situaţia consolidată a modificării capitalurilor proprii şi situaţia consolidată a fluxurilor de numerar pentru anul încheiat la 31 decembrie 2013, împreună cu un sumar al politicilor contabile semnificative şi alte note explicative. „Conducerea SC Oltchim SA este responsabilă de întocmirea şi prezentarea fidelă a acestor situaţii financiare consolidate, în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară şi pentru acel control intern pe care conducerea îl consideră necesar pentru a permite întocmirea de situaţii financiare consolidate care sunt lipsite de denaturări semnificative, cauzate fie de fraudă, fie de eroare. Aşa cum este prezentat în raportul de audit întocmit pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012, emis la data de 23 aprilie 2013, situaţiile financiare consolidate pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012 au fost auditate de un alt auditor, care a emis imposibilitatea exprimării unei opinii asupra situaţiilor financiare consolidate întocmite la 31 decembrie 2012. Aşa cum este prezentat în raportul de audit întocmit pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012, acesta nu a putut efectua proceduri alternative pentru a obţine asigurare în legătură cu soldurile de deschidere ale exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2012. Drept urmare, noi nu am putut stabili dacă sunt necesare modificări asupra performanţei financiare consolidate pentru anul încheiat la 31 decembrie 2013, ca urmare a unor eventuale ajustări ale soldurilor de deschidere aferente exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2012. SC Oltchim SA a intrat în insolvenţă la data de 30 ianuarie 2013, dar situaţiile financiare consolidate au fost întocmite pe baza principiului continuităţii activităţii. La data de 31 decembrie 2013, SC Oltchim SA a înregistrat capitaluri proprii negative în sumă de 2,289 miliarde de lei, o pierdere contabilă aferentă exerciţiului în sumă de 947,67 milioane de lei, iar datoria curentă netă este de 3,483 miliarde de lei. La data aprobării situaţiilor financiare consolidate, SC Oltchim SA nu are un plan de reorganizare care să indice măsuri de redresare, aprobat de adunarea creditorilor, conform prevederilor Legii privind procedura insolvenţei. Situaţia indică existenţa unei incertitudini semnificative care ar putea pune la îndoială capacitatea SC Oltchim SA de a-şi continua activitatea şi, prin urmare, va fi inaptă să realizeze activele şi să execute obligaţiile sale în cursul desfăşurării normale a activităţiisale. Situaţiile financiare consolidate şi notele explicative ale acestora nu prezintă acest fapt. La 31 decembrie 2013, SC Oltchim SA prezintă active imobilizate în sumă de 1,245 miliarde de lei. Ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă, societatea a procedat la reevaluarea tuturor activelor imobilizate deţinute de aceasta, aşa cum rezultă din raportul de reevaluare datat la 20 iulie 2013, emis de un evaluator independent, având ca dată de referinţă pentru determinarea valorii juste a acestora 30 aprilie 2013. Rezultatele reevaluării conform raportului menţionat mai sus au fost înregistrate de SC Oltchim SA la data de 31 decembrie 2013, deşi, în conformitate cu prevederile standardelor internaţionale de raportare financiară, determinarea valorii juste aferente activelor imobilizate se realizează la sfârşitul perioadei de raportare.”, se arată, printre altele, în raportul de audit.

Societatea nu a înregistrat provizioane pentru datoriile faţă de angajaţi

Societatea care a realizat auditul la SC Oltchim SA mai menţionează că nu se poate cuantifica impactul unor eventuale ajustări ale valorilor juste aferente activelor imobilizate la data de 31 decembrie 2013 şi nu se poate exprima o opinie cu privire la valorile raportate de către SC Oltchim SA la 31 decembrie 2013 şi asupra impactului acestora în situaţia consolidată a poziţiei financiare la 31 decembrie 2013 şi în situaţia consolidată a rezultatului global, la aceeaşi dată. „Datorită riscului ca SC Oltchim SA să nu îşi mai continue activitatea, există indicii că valoarea netă a activelor raportate de către SC Oltchim SA este mai mare decât valoarea recuperabilă estimată şi, în acest caz, valoarea activelor ar trebui redusă la valoarea recuperabilă respectivă. Societatea a realizat o analiză a valorii de lichidare a activelor imobilizate la data de 30 aprilie 2013, ca urmare a raportului de reevaluare. Nu am fost în măsură să estimăm impactul unor eventuale ajustări asupra poziţiei financiare consolidate la 31 decembrie 2013 şi a performanţei financiare consolidate a SC Oltchim SA, la aceeaşi dată. Societatea a avut în anul 2013 în medie 2.744 de salariaţi şi nu a înregistrat provizioane la data bilanţului privind datoriile SC Oltchim SA faţă de angajaţii săi la data pensionării acestora, conform Contractului Colectiv de Muncă aflat în vigoare. Ordinul nr. 1286/2012 cere ca un astfel de provizion să fie calculat de un specialist în calcule actuariale. Societatea nu a efectuat un calcul actuarial cu privire la aceste provizioane, drept urmare nu am fost în măsură să estimăm impactul unor eventuale ajustări asupra poziţiei financiare la capitolul de «Provizioane pentru riscuri şi cheltuieli» şi, în situaţia consolidată a rezultatului global, la «Cheltuieli cu provizioanele pentru riscuri şi cheltuieli», la data de 31 decembrie 2013. Având în vedere semnificaţia aspectelor descrise în paragrafele de mai sus, nu am putut obţine probe de audit suficiente şi adecvate pentru a oferi o bază pentru o opinie de audit. În acest sens, nu exprimăm nici o opinie cu privire la situaţiile financiare consolidate la 31 decembrie 2013, întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară, adoptate de Uniunea Europeană. Atragem atenţia asupra notei 32 a acestor situaţii financiare consolidate, care specifică faptul că SC Oltchim SA trebuie să realizeze investiţii în valoare de 101 milioane de euro până la data de 31 decembrie 2014, din care aproximativ 67 de milioane de euro pentru conversia instalaţiei de electroliză cu mercur, pentru a se conforma legislaţiei privind protecţia mediului. Realizarea acestor investiţii este dependentă de sursele de finanţare pe care le va putea contracta SC Oltchim SA. Situaţiile financiare consolidate nu includ ajustări care ar putea rezulta din această incertitudine. În acest sens, noi nu exprimăm o rezervă. Auditul nostru a fost efectuat pentru a putea raporta acţionarilor SC Oltchim SA acele aspecte pe care trebuie să le raportăm într-un raport de audit financiar, şi nu în alte scopuri. În măsura permisă de lege, nu acceptăm şi nu ne asumăm responsabilitatea decât faţă de societate şi de acţionarii acestuia, în ansamblu, pentru auditul nostru, pentru acest raport.”, se mai precizează în raportul de audit. Firma PKF Finconta SRL este membră a PKF International Limited, o reţea de firme independente din punct de vedere legal, şi nu acceptă nici o responsabilitate sau răspundere pentru acţiunile sau inacţiunile din partea oricărei firme membre individuale sau a unui grup de firme.


Musafir

#25344 Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-08-19 23:11

#25258: - Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

#24757 BOGDAN STANESCU RECUNOSCAND CA EXISTA CADRUL LEGAL SA FIM PLATITI CU BANII SALARIILOR PLATILOR COMPENSATORII, CEI 9 MILIOANE EURO, SI PIPEREA A ZIS CA NE DA BANI IN SECUNDA CAND ARE IN CONT SUMA .

 

Ministrul Economiei vorbeşte despre soarta Oltchim, reindustrializarea României şi negocierile cu China

 

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/ministrul-economiei-vorbeste-adevarul-live-despre-soarta-oltchim-reindustrializarea-romaniei-negocierile-china--8_53bb9dc40d133766a83cfd58/index.html

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII NU SUNT LA MASA CREDALA (PUNCT).

 

Va ofer text la interviu adevarul.ro  spus de Nita:

 

"Nu, nu, ea este in insolventa..."

 

"Este o procedura pe care o prevede legea, FMI nu are ce sa faca in asemenea situatie."

 

"SA RESPECTAM CU TOTII LEGEA !!!< =PIPEREA & CO SI RESTUL PARTICIPANTILOR... RESPECTA LEGEA ???

 

"Comitetul creditorilor este cel care spune ce trebuie sa faca cu aceasta companie"

 

"PENTRU CA, BANII SUNT AI LOR !!!"

 

"PAI, ASTA ESTE...!!!"

 

 [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014] "În acest sens, consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante", notau atunci administratorii judiciari.
Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]

http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2014-05-12/Pierderile+Oltchim+sunt+duble+fata+de+vanzari

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SI ANGAJATII:

 

 

 

#24788 Re: Rectificare bugetară:

 

 

 

 

 

#24789 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

 

 

 

 

 

#24790 Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

 

 

 

#24751 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: STOP CENZURA !!!!!!!!!!!

 

 

 

Toata lumea si toti trebuie sa se informeze cat si sa aibe limpezite ideile si definitivate spre solutionare, conform CCM (CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ) si tuturor legilor in vigoare care specifica libertatea de exprimare si libertatea de opinie, coroborat cu toate alte reguli si decizii legale ale legislatiilor si regulilor.

 

 

 

#24786 ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS

 

 

 

#24789 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

 

 

 

#23472 Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

 

#24790 Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

 

 

 

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

 

#23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

 

 

 

#24751 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: STOP CENZURA !!!!!!!!!!!

 

JOS CENZURA !!! Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A & NATO

 

 

 

Convenţia europeană a drepturilor omului


Musafir

#25345

2014-08-20 04:21

Asta cu Stanescu de o tot repostezi e o naivitate din partea ta. Parol.

Apoi, daca voi ati transat lucrudile in doua tabere adica "noi" si "voi" cum naiba sa existe unitate si cam cum crezi tu ca ne-ar putea asculta cineva?


Musafir

#25346 Re:

2014-08-20 06:47

#25345: -  

ESTE ULUITOT CE FACI TOANTA. Cred ca tu ai dezbinat si aiurit PE TOTI OAMENII, cum ti-a stat tie in imaginatia ta bolnava, TU CARAGIALE, PAROL. De cum scri acum mi-am dat seama dl. Toanta, nu mai vrei sa te recunosti cu afirmatia ta si ramasa public in ziar si in mass-media (sau iti trebuiau sticlele de WHISKY DE LA STANESCU, TOT IN PRESA DAT DE TINE???) redactat si publicat.  Tu esti cel care fabulezi, pentru ca TU ai spus cu glaciorul tau toxic si acum nu mai vrei  sa recunosti, culmea ai ramas inregistrat. Ori cu Stanescu, ori fara lucrurile spuse de mine sunt adevarate si reale si  se pot pune in aplicare. Tu ai scris si de creanta si ai sustinunt nemernicia, care ai postat-o si pe care o vad toti ce inseamna in dex CREANTA =  este un act oficial de a cere creditorul o suma garantata de bani de la debitor. Tu esti acum cel ce ai scris 7 milioane si de fapt sunt ~9 mili euro in functie de euro(38.164.916 lei) si dl. Piperea a spus in secunda cand vor fi 9 milioane euro in cont plateste (a spus la iesire din salade judecata si sta marturie video-audio), in presa mai apari si cand ai spus 10 milioane euro, pai decidete, DE CE DEZINFORMEZI SI IMBARLIGI LUMEA???? DE CE TE OCUPI DE FAPTE NEMERNICE....????????? TU CREZI CA NOI STAM DUPA O VORBA ARUNCATA, ACEEA ESTE DOAR O CONFIRMARE LA CARE NUMAI TU AI PARTICIPAT SI CINE A MAI FOST CU TINE... NOI AM PRELUAT DE LA TINE, INSA NU ARE IMPORTANTA ACUM, IDEEA ESTE SA SE APLICE PLATILE LA ZI TUTUROR, DOMNUL NICULAE BALAN DE LA BDO INCHEIE PLANUL DE REORGANIZARE SI TABELUL FINAL DE PLATI CREDITORI, PENTRU CA EL EXISTA DE CAND S-A DEMARAT PROCEDURA DE INSOLVENTA SI MEREU ACTUALIZAT (DAR NOI N-AM PRIMIT SUMELE NICI PANA AZI , CINEVA S-A OCUPAT SA NU FIM INCLUSI) SI CUM A SPUS PIPEREA LA SFARSITUL LUI AUGUST SE PREZINTA CU EL LA JUDECATORUL-SINDIC SPRE APROBARE. ACUM INTELEGEM SI NOI DE CE AU ATATA URA PE NOI, PENTRU CA ATI MINTIT SI DEZINFORMAT, AIURIT SI IMBARLIGAT TOT, ASTA E ADEVARUL TU AI DEZBINAT TOANTA !!!!!

 CREÁNȚĂ ~e f. 1) Drept al creditorului de a cere debitorului executarea unei obligații. 2) Act care certifică acest drept. [G.-D. creanței; Sil. cre-an-] /<fr. créance
Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

 

[Anul 19. Luni, 12 Mai 2014] "În acest sens, consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante", notau atunci administratorii judiciari.
Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]

 http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2014-05-12/Pierderile+Oltchim+sunt+duble+fata+de+vanzari


Musafir

#25347 se prelungeste agonia

2014-08-20 10:45

Surse din interior spun ca s-ar fi negociat functionarea societatii cu sporuri, salarii si grupe de munca pe inca un an de zile. Doar ROI se inaspreste drastic.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-20 13:09



Musafir

#25349 DACA INTELEGE TI D LE AVRAM SI D LE STANESCU,MAI APLECATI SI URECHEA

2014-08-20 14:14

#25348: - Re: La birou e calm si bine. Dar la OLTCHIM cum este? Gura pacatosului ... adevaru-l graieste! 

 DATII AFARA PE ACESTI 2[DOI] NEMERNICI SI BOSOROGI IMPUTITI,TALPASANU SI POPESCU VALENTIN[AU FACUT DESTULE FURTURI SI NEPOTISME,AU DAT AFARA OAMENII NEVINOVATI],ASTFEL , CAM INTRAM LA BANUIELIIIIIIIIIIIII,,,,,,,,,NU MAI TINE TI HOTI SI MINCINOSII OLTCHIMULUI,CU STIMA DE LA FOTA,,,,,,E ULTIMUL AVERTISMENT DOMNILOR


Musafir

#25350 Re: DACA INTELEGE TI D LE AVRAM SI D LE STANESCU,MAI APLECATI SI URECHEA

2014-08-20 15:08