Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-22 14:17


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-22 14:18



Musafir

#25453 Re: STENOGRAME PSD DE CAMPANIE: “I-am spus lui Dragnea: E jale”

2014-08-22 14:51

#25443: - STENOGRAME PSD DE CAMPANIE: “I-am spus lui Dragnea: E jale” 

 http://www.mediafax.ro/politic/dragnea-huiduit-la-pitesti-de-mai-multi-fosti-angajati-ai-arpechim-13121803

Dragnea, huiduit la Piteşti de mai mulţi foşti angajaţi ai Arpechim

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost huiduit, miercuri, la Piteşti, de mai mulţi foşti angajaţi ai rafinăriei Arpechim, obligaţi să restituie companiei OMV sume primite în urmă cu mai mulţi ani drept sporuri salariale, Dragnea spunând că se vor face demersuri pentru eşalonarea acestor executări.

 

Liviu Dragnea a participat, miercuri, la Piteşti, la predarea a 15 microbuze şcolare repartizate judeţului Argeş, din primul lot de 600 de microbuze achiziţionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

La un moment dat, pe parcursul vizitei, la ieşirea din sediul Consiliului Judeţean, Dragnea a fost apostrofat şi huiduit de mai mulţi foşti angajaţi ai Arpechim, care i-au cerut să-i asculte.

"Ascultaţi-ne şi pe noi o secundă, domnule Dragnea. Vă mulţumim şi pentru microbuze, dar suntem şí noi..., ascultaţi-ne...", a spus un bărbat.

Ulterior, Liviu Dragnea a spus că vor fi făcute demersuri către conducerea OMV pentru a accepta "un moratoriu pentru o perioadă rezonabilă" sau pentru a eşalona executările în cazul foştilor angajaţi ai Arpechim.

"O să facem demersuri la conducerea OMV, sperăm să accepte să aibă o întâlnire cu noi, pentru că există posibilitatea ca şi aceste executări, or să accepte un moratoriu pentru o perioadă rezonabilă, or măcar să eşaloneze aceste executări pentru a putea fi suportate de oameni", a spus vicepremierul.

În luna martie, aproximativ 300 de foşti şi actuali salariaţi ai rafinăriei Arpechim au participat la un marş şi un miting de protest în centrul municipiului Piteşti, nemulţumiţi că trebuie să restituie companiei OMV sumele primite în urmă cu mai mulţi ani drept bonusuri şi sporuri salariale.

Atunci, o delegaţie a protestatarilor a fost primită de reprezentanţii Prefecturii, aceştia reclamând că trebuie să returneze companiei OMV Petrom sumele primite sub formă de prime în cursul anilor trecuţi, după ce Petrom a câştigat în instanţă returnarea acestor sume.

Adrian Maghinici, preşedintele asociaţiei "Justiţie până la capăt", ONG care apără interesele angajaţilor şi foştilor angajaţi ai OMV Petrom, declara corespondentului MEDIAFAX că oamenii sunt nevoiţi să returneze sume cuprinse între 5.000 şi 20.000 de euro de persoană, primite de-a lungul anilor drept prime de Paşti, de Crăciun sau de Ziua Petrolistului, în baza contractului colectiv de muncă.

În luna februarie, reprezentanţii foştilor angajaţi ai Arpechim s-au întâlnit la Piteşti cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, dar şi cu reprezentanţi ai conducerii rafinăriei.

Potrivit unei informări a Prefecturii Argeş, la acea întâlnire reprezentanţii Arpechim au spus că nu pot interveni în stoparea executărilor, întrucât la un eventual control al Curtii de Conturi administratorul societăţii răspunde pentru nerecuperarea sumelor de bani, conform sentinţelor judecătoreşti.

Rafinăria Arpechim se află în proces de închidere, conform unui program aprobat în martie 2011 de Consiliul de Supraveghere al companiei OMV Petrom, care deţine pachetul majoritar al rafinăriei. Compania a renunţat, în anul 2009, la activitatea de pe platforma Arpechim, care era strâns legată de cea a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.


Musafir

#25454 STENOGRAME PSD DE CAMPANIE: “I-am spus lui Dragnea: E jale”

2014-08-22 17:28

#25453: - STENOGRAME PSD DE CAMPANIE: “I-am spus lui Dragnea: E jale” 

ESTE "JALE" SI VA FI "MACEL". SA NE SPUNA SI NOUA!

HAIDETI, CU TOTII, LUNI LA CONSILIUL JUDETAN SI LA PREFECTURA SA NE SPUNA CEI DOI CAPI AI JUDETULUI - "VERDE IN FATA": NE DAU SAU NU NE DAU BANII DATORATI CA SALARII COMPENSATORII!

 • Marţi, în faţa sediului Consiliului Judeţean Vâlcea a avut loc un protest timid organizat de vreo 20 de foşti angajaţi de la Oltchim.

În caz că nu vor primi plăţile compensatorii şi alte drepturi, care sunt restante de peste trei luni, foştii angajaţi de la Oltchim au ameninţat că vor face mitinguri şi acţiuni de protest în

centrul Râmnicului şi la sediul societăţii pe perioadă nedeterminată.

Cimitir din EL III

#25455 disparutii

2014-08-22 19:05

Cine mai este PRESEDINTELE Sindicatului Victoria caci Cernev a disparut si la propriu si la figurat? 


Musafir

#25456 STENOGRAME PSD DE CAMPANIE: “I-am spus lui Dragnea: E jale”

2014-08-22 19:35

http://www.voceavalcii.ro/2014082023258/EXCLUSIV-STENOGRAMA-sedintei-PSD-Valcea-foto.html

EXCLUSIV: STENOGRAMA şedinţei PSD Vâlcea

" Cîlea: „Cum intrăm noi în campanie când cei de la Oltchim vor fi pe scări în greva foamei"

Ion Cîlea şi-a avertizat colegii de partid că în campania electorală vor avea mari probleme de imagine şi că le va fi greu să ceară voturile vâlcenilor în condiţiile în care situaţia Oltchim este una îngrijorătoare, la Obârşia Lotrului nu s-a alocat nici un ban, iar primarii au o „foame" acută de bani. Liderul PSD Vâlcea susţine că i-a expus această situaţie vicepremierului Liviu Dragnea, în speranţa că se vor rezolva măcar o parte din aceste probleme: „Am fost cu domnul vicepreşedinte Persu şi cu Lucian Rădulescu la domnul Dragnea şi am ridicat cinci probleme. I-am spus: «Cum intrăm noi în campanie când cei de la Oltchim vor fi pe scări în greva foamei. Cum intru eu în campanie cu banii nedaţi, 395 de miliarde lei, pentru domeniul schiabil Vidra, care este o minune Dumnezeiască». A recunoscut şi domnul Sârbu (care era și el preyent la întâlnire - n.r.), care a spus că la Obârşia Lotrului e mai frumos decât ce a văzut în toată Austria. Am ridicat problema să ne dea bani pentru situaţia aceea pe care v-am cerut-o la primării, respectiv 141 de miliarde de lei pentru localităţi şi 41 de miliarde lei pentru Consiliul Judeţean, pentru lucrările de localităţi. Bineînţeles, le-am spus să scoată acum bani de la buget pentru ordonanţa 28, că dacă nu plătim aşa e jale."

STENOGRAME PSD DE CAMPANIE: “I-am spus lui Dragnea: E jale”

http://www.stiripesurse.ro/stenograme-psd-de-campanie-i-am-spus-lui-dragnea/

Pesedistii intra in campania electorala pentru alegerile prezidentiale cu o lista lunga de probleme. În ședinta din 18 august a organizatiei judetene PSD Valcea, sedinta dedicata campaniei prezidentiale, presedintele Consiliului Judetean se intreaba: “Cum intru eu în campanie cu banii nedați?”

Liderul PSD Valcea, Ion Cîlea, şi-a avertizat colegii de partid ca vor avea mari probleme de imagine. De asemenea, problema deconcentratelor nu s-a rezolvat nici acum, spune seful PSD, iar Dragnea s-a enervat.

Am fost cu domnul vicepreşedinte Persu şi cu Lucian Rădulescu la domnul Dragnea şi am ridicat cinci probleme. I-am spus: «Cum intrăm noi în campanie când cei de la Oltchim vor fi pe scări în greva foamei. Cum intru eu în campanie cu banii nedaţi, 395 de miliarde lei, pentru domeniul schiabil Vidra, care este o minune Dumnezeiască». A recunoscut şi domnul Sârbu (care era și el prezent la întâlnire – n.r.), care a spus că la Obârşia Lotrului e mai frumos decât ce a văzut în toată Austria. Am ridicat problema să ne dea bani pentru situaţia aceea pe care v-am cerut-o la primării, respectiv 141 de miliarde de lei pentru localităţi şi 41 de miliarde lei pentru Consiliul Judeţean, pentru lucrările de localităţi. Bineînţeles, le-am spus să scoată acum bani de la buget pentru ordonanţa 28, că dacă nu plătim aşa e jale”, a spus Ion Cilea in sedinta de campanie a PSD Vilcea din 18 august, potrivit stenogramei obtinuta de Vocea Valcii.

Am mai ridicat încă o problemă cu deconcentratele. Vreau să vă rog să nu mă acuzaţi pentru că vă arăt aici hârtiile cu propunerile pe care le-am discutat într-un cadru restrâns şi până acum nu au rezolvat niciuna. Şi am zis: «Domnu’ ministru, din ce v-am dat eu dvs. la Orăştie şi, am discutat acolo 2 ore tete-a-tete, nu s-a rezolvat nicio problemă şi multe posturi sunt vacante». Chiar s-a enervat şi a avut o stare de nervozitate pentru că la Orăştie a dat ordin miniştrilor, că dacă nu rezolvă îi execută. Ca să ştiţi şi treaba asta şi să ziceţi că ăsta nu schimbă nimic. Dar ne luptăm în continuare să ajungem unde ne-am propus“, a mai spus liderul PSD Valcea, potrivit sursei citate.

Liderul pesedist i-a facut si un tablou magulitor lui Victor Ponta. “Cine poate să fie mai corect şi mai bun?”, s-a intrebat acesta.

Haideţi domnilor să fim cinstiţi! Cine poate să fie mai corect şi mai bun pentru această funcţie decât Victor Ponta? E un om cinstit, e un om tânăr, merită să fie preşedinte. A demonstrat că are apropiere faţă de oameni. Pe mine m-a impresionat măsura aia cu oamenii care s-au spânzurat cu pensiile, ca să le plătim noi. Şi eu aş fi gândit la fel. Să nu se mai omoare oamenii… Nu e chiar o sumă mare. Demonstrează că are suflet şi are aplecare pentru problemele oamenilor. De aceea trebuie să facem tot efortul să-l avem preşedinte pentru a avea şi noi linişte în această ţară“, a spus Cilea in sedinta PSD Valcea.


Musafir

#25457 un bagator de seama

2014-08-22 19:40

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea va organiza în data de 21 august 2014 prima licitaţie publică pentru vânzarea bunurilor imobile ce aparţin debitorului Sinidicatul Liber Oltchim, în dosarul de executare nr. 38. La licitaţie se va vinde o clădire în suprafaţă de 203,6 mp compusă din parter 82,12 mp, etaj 82,12 mp, mansardă 39,38 mp construită din beton caramidă şi lemn în anul 1998, situată în comuna Dăeşti, sat Fedeleşoiu, judeţul Vâlcea. Clădirea se află pe terenul proprietate a SC Oltchim SA. Această construcţie nu este intabulată în cartea funciară, dar se află amplasată pe terenul cu nr. cadastral 35.288. Preţul de pornire a licitaţiei este de 175.608 lei (nu include TVA). Menţionăm că intabularea respectiv toate costurile referitoare la aceasta operaţiune cad în sarcina cumpărătorului. AJFP Vâlcea invită pe cei care pretind vreun drept asupra acestui bun sa înştiinţeze despre aceasta organul de executare, înainte de data stabilită pentru licitaţie. Potrivit dispoziţiilor din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, când urmează să se ia măsuri de executare silită, nu este obligatorie audierea contribuabilului. Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte, până în ziua precedentă termenului de licitaţie, 20 august 2014, ofertele de cumpărare însoţite de certificatele fiscale din care să rezulte că nu au datorii la bugetul local şi bugetul general al statului, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de şomaj, bugetul asigurărilor de sănătate, dovada depunerii taxei de participare reprezentând 10% din preţul de pornire al licitaţiei în contul AJFP Vâlcea deschis la Trezoreria Municipiului Rm. Vâlcea (răspunderea creditării contului indicat până la data ţinerii licitaţiei cu suma reprezentând taxa de participare, revine ofertanţilor). Ofertanţii pot constitui si garanţii in condiţiile legii, sub forma de scrisori de garanţie bancară. La începutul aesctui an, baza sportivă deţinută de Sindicatul Liber Oltchim la Fedeleşoiu a fost scoasă la licitaţie pentru a treia oară. Atunci, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea anunţa, pentru a treia oară, scoaterea la vânzare a unei clădiri ce aparţine Sindicatului Liber Oltchim. Construcţia de 200 de metri pătraţi face parte din baza de agrement de la Fedeleşoiu. Clădirea din beton şi cărămidă a fost construită în 1998 şi nu este intabulată în cartea funciară, dar este amplasată pe terenul deţinut de Sindicatul Liber Oltchim în comuna Dăeşti. Construcţia a mai fost scoasă la licitaţie, pentru prima dată, în octombrie 2013 pentru suma de 140.000 de lei, după care, preţul de vânzare pornea de la suma de 69.000 de lei. Persoanele fizice sau juridice interesate erau invitate să depună ofertele de cumpărare însoţite de certificatele fiscale din care să rezulte că nu au datorii la bugetul de stat, până la data de 29 ianuarie 2014.


Musafir

#25458 un bagator de seama

2014-08-22 19:45

ce a facut hotul de Dixi cu bani nostrii ca, aia nu e mosia" masii" ?

 


Musafir

#25459 un bagator de seama

2014-08-22 19:50

sa il execute pe el la bunurile pe care le are , nu pe patrimoniul care este al nostru, al fostilor si al actualilor angajati Oltchim, oare asa i-a inchis gura GENERALUL sa taca , eu sunt convis ca ,da, voi care i-i pupati in cur ce spune-ti?

 


Musafir

#25460 Re: STENOGRAME PSD DE CAMPANIE: “I-am spus lui Dragnea: E jale”

2014-08-22 19:55

#25456: - STENOGRAME PSD DE CAMPANIE: “I-am spus lui Dragnea: E jale” 

 

Guvernul Ponta le-a tras o țeapă dureroasă celor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Salariații disponibilizați anul trecut nu și-au primit salariile compensatorii nici până azi.

Ponta se lăuda că va rezolva problema Oltchim, vorbea despre chinezi salvatori, care abia așteaptă să investească la Râmnicu Vâlcea. A fost doar o minciună, între atâtea altele.


Între timp, chiar și "Domnu' Dan" - l-ați recunoscut pe Dan Diaconescu, salvatorul de odinioară - a bătut palma cu Ponta, primind în schimb o emisiune nocturnă la România TV, adică Ghiță TV, adică Ponta TV.

Oltchim deținea, cândva, primul loc în Europa la producția de pesticide și locul 2 la PVC. Acum e o ruină în cenușa căreia politicieni cinici mai caută încă voturi.

 

Musafir

#25461 Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-22 20:01

http://www.impactreal.ro/2014081017369/Administratorii-judiciari-acuzati-de-devalizarea-Oltchim.html

• Mai mulţi angajaţi ai combinatului sunt nemulţumiţi de activitatea conducerii societăţii
• Piperea dă vina pe apropiaţii lui Cernev



Zilele trecute, un grup de angajaţi ai SC Oltchim SA a acuzat conducerea şi administratorii combinatului chimic vâlcean de fapte grave, în perioada de insolvenţă derulată din 24 ianuarie 2013 şi până în prezent. Potrivit unui document oficial, angajaţii susţin că, în intervalul menţionat, au fost comise o serie de acte de ilegale, respectiv subminarea economiei societăţii şi, implicit, a economiei naţionale, de către conducerea SC Oltchim SA, cu ştiinţa administratorilor judiciari Gheorghe Piperea (Rominsolv SPRL) şi Niculae Bălan (BDO Business Restructuring SPRL) şi cu aprobarea administratorului special Bogdan Stănescu. Administratorul judiciar Gheorghe Piperea a declarat că, dacă grupul de angajaţi este cel din jurul lui Corneliu Cernev (liderul Sindicatului Victoria din SC Oltchim SA), acuzaţia nu este doar falsă, artificială şi neconformă realităţii, dar şi necredibilă. Piperea a precizat: „Corneliu Cernev se răzbună pe toată lumea acum, pentru că a fost demis disciplinar, şi nu de mine, ci de o comisie din fabrică. Până acum, însă, domnul în cauză declara peste tot că este în relaţii amicale cu conducerea. Când o fi spus adevărul, când o fi fost ipocrit? Eu, cel puţin, sunt ultimul care le-ar refuza dreptul la informare salariaţilor, iar informaţiile publice pot fi comentate de toţi, inclusiv de angajaţi. În legătură cu acuzaţia de corupţie, în primul rând, este o glumă proastă, mai ales când acuzaţia îmi este adusă mie. În al doilea rând, oricine poate acuza pe cine vrea, dar mai trebuie şi probe. În al treilea rând, întrucât nimeni nu m-a acuzat niciodată de vreo ilegalitate, cel care o va face abuziv şi calomnios va plăti daune morale.”. Grupul de angajaţi din SC Oltchim SA susţine că, de la începutul intrării în insolvenţă a combinatului chimic vâlcean, au fost şi sunt promovate acţiuni ilegale de dezafectare a instalaţiilor şi activelor, fără aprobarea creditorilor şi a judecătorului sindic, societatea aflându-se sub incidenţa Legii nr. 85/2006, a insolvenţei. Potrivit salariaţilor, deşeurile de inox rezultate prin dezafectarea ilegală a instalaţiilor şi echipamentelor funcţionale ale SC Oltchim SA sunt vândute sub cotaţia de piaţă a inoxului, în beneficiul unor apropiaţi ai administratorilor sau managerilor combinatului chimic vâlcean şi generează pierderi imense pentru SC Oltchim SA.

Pierderile Oltchim s-au dublat, ca urmare a practicilor de devalizare

Semnatarii sesizării au mai precizat: „Am atras atenţia managementului şi administratorilor SC Oltchim SA asupra acestor acţiuni ilegale, dar am fost trataţi cu dispreţ şi nici la acest moment nu s-au luat măsuri de către organele în drept. Mai mult, am fost şi suntem în continuare ameninţaţi de conducerea actuală a SC Oltchim SA şi de administratorul Gheorghe Piperea că, dacă vom devoala presei ilegalităţile în curs, vom fi disponibilizaţi. În fapt, din combinat dispar utilaje, ba chiar secţii întregi, iar totul se face cu girul managerilor şi administratorilor care s-au perindat pe la conducerea societăţii după intrarea în insolvenţă a acesteia, imediat ce fostul manager, Constantin Roibu, a fost înlăturat, fiind acuzat că ar fi generat insolvenţa combinatului chimic vâlcean”. Angajaţii afirmă că administratorul judiciar Gheorghe Piperea emite puncte de vedere nesustenabile legat de eficienţa administrării în insolvenţă a SC Oltchim SA sub conducerea lui, pentru a induce în eroare opinia publică în ceea ce priveşte actele de corupţie care se produc de fapt. „Cu toate că Gheorghe Piperea se victimizează în presă, indicând că sindicatele şi angajaţii îi vor capul nejustificat şi lansează mesaje liniştitoare către presă şi opinia publică, dezinformând inclusiv Ministerul Economiei faţă de situaţia economică reală în care a fost adus SC Oltchim SA, devalizarea şi înfundarea în datorii a combinatului continuă”, potrivit documentului citat. Cifra de afaceri a SC Oltchim SA a scăzut vertiginos anul trecut, iar pierderile s-au dublat ca urmare a practicilor de devalizare a combinatului chimic vâlcean prin sistem suveică, au mai spus angajaţii SC Oltchim SA, care susţin că instalaţiile tehnologice funcţionale ale combinatului chimic vâlcean au fost dezmembrate şi vândute pe bucăţi, la fier vechi. Potrivit sursei citate, ingineriile financiare privind reevaluarea activelor societăţii, în sensul scăderii valorii contabile a acestora, sub administratorul Gheorghe Piperea, aduc un prejudiciu semnificativ economiei societăţii, în folosul personal al membrilor conducerii şi administratorilor.
 


Musafir

#25462 Valcea, aproape de soarta Detroitului

2014-08-22 20:11

http://www.impactreal.ro/2014042716712/Valcea-aproape-de-soarta-Detroitului.html

 

Cu un Oltchim împins de parlamentari spre insolvenţă, în urma votării Legii insolvenţei în Camera Deputaţilor, cu mii de şomeri care îşi caută în zadar un loc de muncă, judeţul Vâlcea riscă, în scurt timp, să aibă soarta oraşului Detroit sau să se scufunde în dezastrul economic cu care se confruntă, de exemplu, Zimbabwe. Primăria Detroit a cerut, în luna iulie 2013, protecţia sub Legea falimentului, iar acum locuinţele din oraş, ajuns în proprietatea primăriei în contul taxelor neplătite de proprietari, sunt scoase la vânzare la preţuri derizorii. Pe de altă parte, economia din Zimbabwe se confruntă cu deflaţia. Inflaţia a fost de -0,49% din cauza activităţii economice foarte slabe. S-a ajuns astfel ca magazinele să fie pline de produse, dar foarte puţini oameni mai au bani să le cumpere. În 2008, salariul minim pe economie al unui muncitor necalificat era de 200 de miliarde de dolari zimbabweni pe lună (adică 6,75 euro), iar 80% din populaţie trăia sub limita sărăciei. O pâine costa 100 miliarde de dolari (adică 3,38 euro). Nici Vâlcea nu este departe de aceste cifre, iar, în acest caz, bătălia pentru conducerea municipiului sau judeţului devine derizorie. Deocamdată, alternativa pentru angajaţii rămaşi pe drumuri este munca în străinătate sau mutarea în mediul rural, „migraţiune” care nu îi avantajează cu nimic pe politicienii locali, inactivi în ultimii ani în privinţa atragerii de investiţii din exteriorul judeţului. Prin votarea Legii insolvenţei în Camera Deputaţilor, parlamentarii, în frunte cu PSD, au deschis practic calea falimentului Oltchim.


Musafir

#25463 Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-22 20:13

#25461: - Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim  

Piperea: “Nu pot garanta privatizarea Oltchim până în 12 decembrie!”

 

Piperea:
"Nu spun vorbe doar ca să mă aflu în treabă, pentru că nu sunt politician. Pot garanta doar că la sfârşitul lunii august avem gata un plan de reorganizare a combinatului Oltchim" - Gheorghe Piperea, administrator judiciar Oltchim SA.          

 http://saptamana.net/articol/6144-piperea-nu-pot-garanta-privatizarea-oltchim-pana-in-12-decembrie

Administratorul judiciar le-a spus disponibilizaţilor ce-şi aşteaptă salariile compensatorii că banii necesari pot fi obţinuţi prin vânzarea Oltchim SPV

Autor: Marin Sararu

Zeci de disponibilizaţi de la Oltchim SA au fost prezenţi săptămâna trecută la Tribunalul Vâlcea cu ocazia unui nou termen în procesul pe care l-au intentat conducerii societăţii. În ciuda faptului că avocaţii au recunoscut şi în faţa instanţei sumele pe care foştii salariaţi le revendică, ei n-au scăpat de întrebările vehemente privind data în care îşi vor vedea salariile compensatorii promise. Disponibilizaţii se tem că vor rămâne în curând fără niciun fel de venit, având în vedere că în iunie a.c. le-a expirat indemnizaţia de şomaj celor mai mulţi dintre ei, iar în noiembrie urmează a le expira şi venitul de completare. Unii dintre foştii angajaţi au cerut să li se spună şi ce s-a întâmplat cu banii care li s-au reţinut ca şi cotizaţie la CAR-ul societăţii şi care nu le-au fost returnaţi. Foştii salariaţi i-au cerut vehement socoteală administratorului judiciar al SC Oltchim SA, avocatul Gheorghe Piperea, care s-a aflat la tribunal pentru a studia documentele din dosarul de insolvenţă al societăţii.

Banii necesari, condiţionaţi de succesul privatizării

Piperea nu s-a hazardat să promită că va face rost de bani pentru plata compensatoriilor, însă a promis demararea reorganizării societăţii din luna august. “Fac doar promisiuni pe care pot să le respect, nu spun vorbe doar ca să mă aflu în treabă, pentru că nu sunt politician. Pot garanta doar că la sfârşitul lunii august avem gata un plan de reorganizare a combinatului Oltchim. Printre altele, acest plan va prevedea vânzarea Oltchim SPV. Există şi o măsură complementară planului de bază, în care societatea îşi desfăşoară activitatea aşa cum este şi în prezent, numai că la capacitate de 40 până la 60% (în prezent este de aproximativ 20% - n.r.). Nu pot garanta nici privatizarea Oltchim SA până în data de 12 decembrie a anului curent”, a declarat jurnaliştilor prezenţi la tribunal administratorul judiciar.

"Nu spun vorbe doar ca să mă aflu în treabă, pentru că nu sunt politician. Pot garanta doar că la sfârşitul lunii august avem gata un plan de reorganizare a combinatului Oltchim" - Gheorghe Piperea, administrator judiciar Oltchim SA.                                                                   

Oltchim datorează 38,16 milioane de lei foştilor salariaţi

Cu o săptămână înainte, administratorul special al Oltchim SA, Bogdan Stănescu, dar şi un reprezentant al administratorului judiciar, au promis în faţa a 260 foşti muncitori cu care s-au întâlnit la sediul societăţii că ar putea plăti salariile compensatorii, însă doar după ce combinatul va fi privatizat.
969 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost disponibilizaţi colectiv în vara anului trecut. Conform contractului colectiv de muncă, ei au dreptul de a primi între 6 şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă. În prezent, fiecare are de recuperat sume restante cuprinse între 20.000 şi 50.000 de lei. În total, Oltchim SA datorează disponibilizaţilor plăţi compensatorii recunoscute în sumă netă de 38.16 milioane de lei lei.


Musafir

#25464 Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-22 20:21

#25463: - Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim  

Administratorii judiciari nu sunt singurii vinovati! Sa nu uitam de capuse, "experti" in management si vuvuzelele PCC, alde:
- Talpasita mega sistola - expert cu 35 de ani vechime in stat pe bara si luat salariu la Oltchim - omul care fibrileaza cand noi angajatii ii cerem explicatii de ce nu functionam si nu se dau salarii la timp, de ce suntem plini de clor - vezi declaratiile lui Piperel si bineinteles are mereu o exprimare coerenta continua formata din sughituri anarhice: DECI< DECI< DECI< DECI<
- Spirocheanul Haretian Ciobica - un manager expert in comertul cu pesti, ceaiuri si Magyi la Compania Multinationala BORSODCHEM MAGIC TIC TAC concurenta Oltchim din Ramnicu Valcea cu o desavarsita capacitate de identificare a tacamurilor de aur cu care ar fi mancat cica Faraonu (citat de la Tiberius Pirnaie - cronicarul de pe Olt) si cautator de closti cu oua sau pui de aur utilizate ca sursa alternativa pentru finantarea functionarii combinatului la 65%;
- consoarta Spirocheata Mini Jupa - cu experienta desavarsita in somaj tehnic si concediu de ingrijire copii (conform declaratiei de avere) parasutata de EMILICA DNA FRANCU si fratii masoni liberisti in functia de Directoreasa Adjuncta Finantista la noi in combinat. Are stofa ce-i drept sa ne scoata din insolventa si de aceea serviciile sunt cu ochii pe ea sa nu cumva sa alunece in derizoriu. Deocamdata a invatat decat sa isi monteze scaunul copilului in limuzina de serviciu marca Volkswagen data de combinat si sa faca comisioane cu aceeasi masina pe la supermarketurile din Ramnicu Valcea;
- Abramburica Insolvica Popel - maestrul insolventei Mentchim - supranumit si capusarul sef dar acum reevaluat ca expert energetician;
- Grangurele Vichemist - absolvent cu brio de facultate in 6 ani in loc de 5 cum era normal (cititi in CV-ul sau daca nu credeti de pe site-ul societatii) de ce oare in 6 ani?? Pai a aprofundat dar nu conteaza ca guru DNA Milica Francu supranumit 20 000 EUR bacsis il apreciaza si din pirnaie si poate fi si el reevaluat oricand ca expert in echipa polonezului;
- Mendeleev Corleone Tambal - dezinformatorul si somnambulul de serviciu, expert in producerea de deflagratii de canalizari in combinat aflat sub tutela spirituala a colonelului sponsor de excursii in Polonia in scopul strategiei nationale de integrare romano - polone;
- Emilianos Fordilios Ghionoiu - cautatorul de capuse prin gazonul combinatului si pilotul numarul ONE al superbolidului VL 24 CCH;
- Socherez Propenoxid - consatean cu Faraonu`
- Giurel Sandwich Catani - omul care niciodata nu a semnat nici un contract de achizitie materii prime sau chimicale, nu stie cine a facut analizele de oferte de la Aprovizionare si cum s-au stabilit furnizorii ci tot timpul a fost fortat de semneze fiind batut cu urzici peste bulane, legat de stalpii din combinat si batut la c..u gol cu biciu de calaii Faraonului, in final exilat intr-un birou cu aer conditionat;
- Doamna Directoreasa psiholoaga experta din Multinationala DANMar SRL - supranumita doamna salopeta care de maine ne va cauta prin sectii cum ne-au anuntat "Apele vii" sa vada daca purtam indispensabili pe noi. Va raspundem de acum ca nu purtam dar puteti sa ne controlati ca sa va convingeti.
- Biela Manivela BMW - parte componenta a satrei tambalagiului colaborator direct si artizan al revolutiei din septembrie rosu.
Cum spuneam exceptand aspectele Caragialiene privind personajele de basm psihotic in care ne aflam involuntar toti oltchimistii in prezent statui de stat ca de functionare nu poate fi vorba acesti indivizi impreuna cu respectivul administrator aflat in atentia serviciilor au divulgat in ultimele doua luni catre PCC si nu numai ( si catre concurentii Oltchim) o serie de date tehnologice confidentiale specifice strict combinatului care era trecute la "secret de serviciu":
-fluxuri tehnologice;
-parametrii de lucru detaliati;
-retete de fabricatie;
-furnizori de materii prime;
-lista detaliata de clienti - PCC este foarte fericit si a contactat deja multi dintre acestia pentru a initia contracte comerciale pentru Rokita.
Dragilor liberieni sefi involuntari ai nostrii va informam solemn ca SRI are toate informatiile si a intrat pe fir. Sesizarea este mama invataturii.........
Asteptati-va la ce va asteptati mai putin - nu uitati de cazul MILICA FRANCU fostul nostru edil.


Musafir

#25465 Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-22 20:22

#25464: - Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim  

 "În luna iunie 2014 a expirat indemnizaţia de şomaj, mulţi dintre noi fiind nevoiţi să trăim cu un venit de 600 – 800 lei pe lună, din care trebuie să ne întreţinem familiile. În curând, respectiv octombrie – noiembrie 2014, expiră şi venitul de completare al majorităţii salariaţilor disponibilizaţi, rămânând astfel fără niciun venit. SC Oltchim SA datorează disponibilizaţilor plăţi compensatorii recunoscute în sumă netă de 38.164.916 de lei. Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, vă propunem să dispuneţi iniţierea unui act normativ care să prevadă plata salariilor compensatorii menţionată mai sus, urmând ca aceasta să fie recuperată de către statul român în procedura insolvenţei, conform legii. Precizăm că suntem într-o situaţie disperată care ne va conduce la gesturi extreme şi chiar la cererea falimentului SC Oltchim SA", se arată în adresa care este însoţită de liste cu semnăturile celor peste 260 de foşti salariaţi ai Oltchim şi care vineri va fi trimisă prin curier celor trei membri ai Guvernului.


Musafir

#25466 DECI, ESTE "JALE" SI VA FI "MACEL"!

2014-08-22 20:24

#25465: - Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim  

#25453: - STENOGRAME PSD DE CAMPANIE: “I-am spus lui Dragnea: E jale” 

ESTE "JALE" SI VA FI "MACEL". SA NE SPUNA SI NOUA!

HAIDETI, CU TOTII, LUNI LA CONSILIUL JUDETAN SI LA PREFECTURA SA NE SPUNA CEI DOI CAPI AI JUDETULUI - "VERDE IN FATA": NE DAU SAU NU NE DAU BANII DATORATI CA SALARII COMPENSATORII!

 • Marţi, în faţa sediului Consiliului Judeţean Vâlcea a avut loc un protest timid organizat de vreo 20 de foşti angajaţi de la Oltchim.

În caz că nu vor primi plăţile compensatorii şi alte drepturi, care sunt restante de peste trei luni, foştii angajaţi de la Oltchim au ameninţat că vor face mitinguri şi acţiuni de protest în

centrul Râmnicului şi la sediul societăţii pe perioadă nedeterminată.


Musafir

#25467 Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-22 20:27

#25464: - Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim  

 http://www.zf.ro/eveniment/ce-solutii-sunt-pentru-oltchim-si-ce-sanse-sunt-ca-din-2014-compania-sa-lucreze-la-100-din-capacitate-si-sa-ajunga-la-afaceri-de-800-milioane-de-euro-10764682

Ziarul Financiar a avut ieri o discuţie cu Gheorghe Piperea, administrator judiciar la Oltchim, şi Petre Ianc, fost director general în Ministerul Economiei, despre stadiul insolvenţei de la Oltchim şi ce soluţii sunt pentru punerea pe picioare a companiei.

Care e situaţia acum la Oltchim?

Gheorghe Piperea: După două luni şi jumătate de la deschiderea procedurii insol­venţei, pacientul Oltchim este stabilizat. Sunt două elemente care mă fac să spun acest lucru. În primul rând nivelul producţiei s-a stabilizat la 23-25% din capacitate.

Încercăm ca până la finalul lunii să obţinem finanţarea de capital de lucru, 15 milioane cash şi încă 35 de milioane în contracte, care să ne ducă la 65%, despre care s-a spus că e nivelul de breakeven pentru Oltchim.

În acelaşi timp, salariaţii pentru care există o intenţie de restructurare, suspendată deocamdată, sunt plătiţi atât din fondurile de la  AJOFM, cât şi din fondurile societăţii. În momentul de faţă, există însă o restanţă salarială pe luna februarie, dar ea va fi achitată foarte curând.

De la un nivel de pierdere de 4,5 milioane de euro pe lună, am redus pierderile cu peste 3 milioane. Sperăm în mai să ajungem la zero.

Principala sarcină a administratorului judiciar în cadrul unei proceduri de insolvenţă este să maximizeze averea debitorului şi face acest lucru prin creşterea veniturilor, respectiv reducerea costurilor. Deocamdată creşterea veniturilor depinde de nişte condiţionalităţi, de obţinerea finanţării capitalului de lucru, dar costurile au fost reduse substanţial şi putem spune că până la sfârşitul lunii vom ajunge pe zero.

Ce soluţii întrevedeţi pentru Oltchim pentru perioada următoare?

Gheorghe Piperea: Există trei paliere care trebuie avute în vedere.

Dacă vorbim de insolvenţă, această procedură are nişte termene pe care nu le putem încălca. Pe data de 19 iunie, preconizăm că se vor soluţiona contestaţiile la tabelul preliminar, depus săptămâna trecută.

După ce se vor soluţiona aceste contestaţii vom avea un tabel definitiv, după care urmează un termen de 30 de zile în care trebuie să depunem planul de reorganizare, fie noi, fie debitorul prin administratorul special. Soluţia e ca acest plan de reorganizare să fie cosemnat de noi şi de administratorul special, care e reprezentantul acţionarului majoritar.

Cel de-al doilea palier e operaţional. În momentul de faţă, societatea funcţionează la 23% din capacitatea de producţie. Încercăm să obţinem nişte contracte cu traderii. Furnizorul de propilenă ne-a anunţat zilele trecute că poate să ridice livrarea de propilenă la 5.000 de tone pe lună, ceea ce înseamnă aproape jumătate din capacitatea totală a Oltchim pe partea de propilenă.

Principala problema este energia electrică. Aceasta este foarte costi­sitoare. Între timp, ea a fost redusă însă de la 80 de euro pe MW la 69 euro/ MW. Consumul maxim este de 110 euro/MW.

Ca să funcţionezi la capacitate maximă trebuie să pui în funcţiune electroliza cu mercur, care este relativ învechită din punct de vedere energetic şi consumă jumătate din energie. A cumpăra această energie acum, când nu suntem siguri că putem vinde la întreaga capacitate, este periculos.

În ceea ce priveşte al treilea palier, noi pregătim în momentul de faţă nu doar schiţa planului de organizare. Nu orice visător poate să facă un plan de reorganizare la Oltchim. Există doar trei persoane care pot face acest lucru: administratorul special (Bogdan Stă­nescu), adică acţionarul majoritar, administra­torul judiciar şi orice creditor care are minim 20% din creanţe. În această postură sunt AVAS şi Electrica.

Vorbim despre creditori care au o expunere de 793 de milioane de euro, cu şanse foarte mari să piardă o mare parte din aceste creanţe. Ei nu vor vota un plan de reorganizare „fantezist“, ci unul care include cel puţin două condiţii: e fezabil, inclusiv la nivel operaţional şi la nivel de plăţi şi asigură un tratament echitabil pentru creditori.

Judecătorul sindic este cel care are un cuvântul final în planul de reorganizare. Noi lucrăm la pregătirea acestui plan de reorga­nizare, dar şi la pregătirea privatizării. La pregătirea privatizării noi încercăm să încheiem nişte contracte care să ne asigure o precalificare a unui investitor.

Ce şanse sunt să ajungă Oltchim la o cifră de afaceri de 800 mil. euro?

Gheorghe Piperea: Până la sfârşitul acestui an, dacă nimic imprevizibil nu se întâmplă, Oltchim nu poate ajunge la această cifră.

În 2014 – 2015, Oltchim poate să ajungă din nou la o cifră de afaceri de 1 miliard de euro. E o afacere care poate să fie făcută bună, însă cu o condiţie: să ni se permită să peticim sacul atât la fund, cât şi în părţi.

Petre Ianc: Eforturile domnului Piperea şi ale echipei sale trebuie apreciate. S-a stopat o parte din pierderi. Este un drum  lung, al cărui scop final este restructurarea şi privatizarea acestei companii în aşa fel încât în competiţia mondială în care sunt agrenate produsele sale, să fie eligibilă.

Trebuie ca în perioada următoare să definim ce dorim de la Oltchim din punct de vedere tehnologic, financiar şi al personalului.

Pentru partea tehnologică trebuie pornit de la evaluarea pieţei de desfacere pentru produsele de bază ale Oltchimului. Există o piaţa constant bună pentru toate produsele, inclusiv PVC-ul, care reprezintă o componentă importantă a activităţii Oltchimului. Trebuie stabilit care va fi sursa de materie primă pentru Oltchim, cu accent pe PVC, etilenă.

A doua problemă mare e cea financiară. La acest nivel de datorii, e imposibil să cumpere cineva. O parte a acestei datorii ar putea fi rezolvată prin procedura de insolvenţă.

Vom pierde în alte zone până la 16.000 de locuri de muncă.  S-a gândit cineva la aspectul pierderilor locurilor de muncă? Din punct de vedere al tratamentului, la nivel macroeco­nomic trebuie să fim foarte atenţi. Nu putem să rezolvăm o problemă, nenorocind în amonte şi aval o grămadă de companii.

Vor accepta creditorii o reducere a datoriilor de la 800 mil. la 200 mil. euro? Gheorghe Piperea: Vor fi obligaţi.

Ceea ce trebuie să avem în faţă ca spectru este falimentul Oltchim. Din falimentul Olt­chim poate să reiasă alte falimente şi dispo­nibilizări de peste 15.000 de salariaţi.

De supravieţuirea Oltchim depind între­prinderi precum uzinele de la Govora, Salrom.

Dacă intervine falimentul Oltchim, aceste locuri de muncă ori dispar în totalitate, ori sunt în pericol de a dispărea în proporţii mari.

Faptul că AVAS pierde o parte din suma de 250 milioane euro, care conţine multe penalităţi, ar putea să ne sperie. În procedura de faliment, aceste sume se pierd în totalitate.

Dar faptul că statul român, care pierde nişte bani din sumele plătite încă din 1995 cu titlul de garanţii de stat, pe care nu reuşea să le acopere Oltchim,  nu trebuie să ne sperie decât dacă se ajunge la faliment, pentru că această societate când va ajunge din nou la cifra de afaceri de 1 mld. de euro, va redeveni un foarte mare contribuitor la bugetul statului şi un furnizor de muncă. Din 3.300 de salariaţi, vom ajunge probabil la 10.000.

Din acest plan de reorganizare unde se vor şterge datorii, nu pierd întreprinderi impor­tante româneşti.

Singura care pierde ceva bani e Electrica. Pierd însă traderii de produse finite şi materii prime care au făcut afaceri cu domnul Roibu la momentul respectiv în următorul fel: furnizorul de materie primă era şi în acelaşi timp cumpărător de produs.

Oltchim până a intra în insolvenţă era captiv. Era forţat să facă ceea ce i se cânta de către aceşti furnizori, care au câştigat mulţi bani.

În 2008, jumătate din minusul de 234 de mi­li­oane de lei se datorează acestor firme offshore sau care aparţin într-un fel sau altul fostei administraţii, schemei clasice de căpuşare, achiziţii la preţuri mai mari şi vânzări la preţuri reduse. Cea mai mare parte a pierderilor se datorează hiperinvestiţiei de la Arpechim, de la platforma petrochimică Bradu, unde s-au făcut „investiţii“ de 106 milioane de euro. Banii aceştia au fost împrumutaţi de la bancă doar în proporţii foarte mici, 8 milioane de euro de la CEC. Contractele de investiţii au fost făcute cu 3-4 firme, care aparţin sau sunt afiliate administraţiei vechi a Oltchim. Cele mai multe dintre acestea sunt deja în insolvenţă.  

Aceste sume au fost cheltuite în baza unui număr de  4.000 contracte, care sunt sub­con­tracte, pe care deocamdată nu le putem vedea.
Dacă nu exista „căpuşarea“, Oltchim putea fi pe profit?

Gheorghe Piperea: Cu siguranţă da. Am făcut o analiză care arată că în 2009, dintr-un număr 3.500 persoane fizice sau juridice cu care Oltchim făcea afaceri până în momentul respectiv, numărul a ajuns la 1.500, dintre care 10 firme reprezentau peste 80% din CA a Oltchimului.
Dacă a fost căpuşată, de ce până la ora asta nu e nimeni arestat?

Gheorghe Piperea: Puneţi întrebarea asta DNA-ului, DIICOT-ului. Noi am făcut şi vom mai face o serie de sesizări.
Ce soluţii sunt să meargă şi producţia de PVC?

Petre Ianc: Prima condiţie este să existe o piaţă de PVC. A doua condiţie este ca acest produs să fie făcut la costuri care să-l facă vandabil pe piaţă.

Oltchimul a fost proiectat şi pentru PVC. A da deoparte 35-40% din capacitatea de producţie a combinatului, cât este producţia de PVC, înseamnă că infra­structura com­binatului, conducte, tot ce alimentează, vor fi utilizate în proporţie de doar 70%, ceea ce este nerentabil.

Este foarte important să evaluăm partea tehnologică a Oltchimului. Trebuie să ştim ce vrem de la Oltchim.

Situaţia de la Oltchim nu este prima în România. Toate combinatele mari siderurgice şi complexurile industriale din România au trecut prin aceste probleme la un moment dat, iar problemele au fost rezolvate. Ce se poate face pentru a fi repornită secţia de petrochimie de la Arpechim pentru producerea de etilenă?

Petre Ianc: Această chestiune se discută cu potenţialii investitorii. Acest lucru îl poate cuntifica cel care investeşte. Dar el trebuie să aibă un suport din partea română, şi legal, şi moral.

Acest proces trebuie susţinut de o revizie generală a rafinăriei, de o revizie generală a petrochimiei, de un capital de lucru care trebuie să meargă pe ciclul bani, marfă, bani. Trebuie rezolvată problema materiei prime, dacă este nafta sau ţitei.

Gheorghe Piperea: Etilena este un produs extrem de costisitor şi foarte special, circulă prin conducte de la Arpechim la Oltchim la temperatura de -180 de grade.

Soluţia este în cazul de faţă opţiunea între două variante. Potrivit specialiştilor, acum şi în următorii 10 ani va fi un surplus de benzină nafta de 15% faţă de ce se consumă pe piaţă. Benzina nafta e un produs de rafinare, e o fracţie a petrolului care apare inevitabil.

Cea mai bună soluţie este să cumpere cineva din domeniul petrochimic platforma de la Bradu.

A doua soluţie, cea pe care o recomandăm, este să găseşti un actor important din domeniul petrochimiei care să aibă o structură integrată a acestui business, care să însemne în afară de rafinare, distribuţie de carburanţi şi petrochimie.

Acesta este efortul nostru cel mai serios, de a identifica un astfel de actor din domeniul petrochimiei. Avem 2-3 în România, însă nu sunt interesaţi de această afacere. Mai mult, vecinul nostru de la Arpechim, OMV, a spus nu doar că nu e interesat de acest lucru, ci că dacă statul nu găseşte o soluţie în 6 luni, e nevoit să o demoleze. Există însă doi investitori, mai de la Est, care sunt interesaţi.
Demolarea Arpechim ar însemna sfârşitul producţiei PVC la Oltchim?

Gheorghe Piperea: Nu neaparat. Materia primă necesară, în special această benzină nafta se poate obţine şi din altă parte.

Cea mai bună soluţie este însă ca cineva din domeniul petrochimic să cumpere într-o prima fază Bradu şi după, rafinăria de la Arpechim, astfel încât să reintegreze această activitate şi să o împartă în aceste trei divizii.

Sunt cel puţin doi actori mari importanţi care vor să implanteze în România, pentru că nu pot altfel să se implanteze în Europa.

Petre Ianc: Cu producţia de PVC, combinatul va avea o şansă. Altfel, costurile vor creşte.

Gheorghe Piperea: În momentul de faţă, circulă nişte planuri de reorganizare, care sunt doar planuri fanteziste, ale “superspecialiştilor”.

În momentul de faţă, PVC-ul este o “fantezie” dacă nu se pune problema preluării de către un jucător din domeniul petrochimic, respectiv dacă nu se pune în funcţiune instalaţia de piroliză de la platforma Bradu, lucru care înseamnă o investiţie de 50 de milioane de euro, în plus faţă de cele 50 de milioane de euro, necesare pentru Oltchim pentru a ajunge la breakeven.

Ce şanse sunt să puneţi în planul de reorganizare producţia de PVC?

Gheorghe Piperea: Sunt şanse mari. Dacă actorul respectiv din petrochimie vrea şi secţia de PVC, care e legată ombilical de platforma de la Bradu, răspunsul meu e categoric afirmativ.

În momentul de faţă, problema cu PVC-ul, este că există foarte mulţi mari producători. Turcia deţine 80% din totalul vânzărilor de PVC din Europa. Restul de 20% se împarte între o fabrică mai mică de Ungaria, una din Polonia şi Oltchim

PVC-ul este un produs care se vinde. Problema este că există oscilaţii foarte mari a preţului PVC-ului. S-a tot discutat că sunt interese să se închidă Oltchim? E adevărat?

Gheorghe Pipera: Prefer să nu vorbesc despre acest gen de interese. Prefer să vorbesc despre lucruri oficiale. Există rapoarte ale FMI, care arată că Oltchim trebuie să fie lichidat prin faliment.  De asemenea, potrivit Comisiei Europene, ajutorul de stat de la Oltchim este cel mai negativ exemplu de ajutor de stat din istoria Digi Competition, început chiar din 1995.

Petre Ianc: Dar în 1995 România nici nu era în UE şi nici nu pornise discuţiile de aderare! Dialogul cu UE este unul extrem de delicat. Trebuie să ai aceiaşi termeni de discuţie. Până în 2004, România nu a avut nişte bariere pentru a acorda ajutor de stat. Astăzi, discuţia cu UE privind ajutorul de stat la Oltchim nu poate fi făcută în spiritul a ceea ce înseamnă ajutor de stat.

Ajutor de stat înseamnă o singură dată, pentru viabilitate, fără mărirea capacităţilor. Această discuţie cu UE nu poate fi purtată decât în faţa investitorului, cu obligaţii pentru investitor în echivalentul ajutorului de stat şi cu garanţii că acest ajutor nu va duce decât la viabilitate.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.04.2013


Musafir

#25468 Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-22 20:39

Principala sarcină a administratorului judiciar în cadrul unei proceduri de insolvenţă este să maximizeze averea debitorului şi face acest lucru prin creşterea veniturilor, respectiv reducerea costurilor. Deocamdată creşterea veniturilor depinde de nişte condiţionalităţi, de obţinerea finanţării capitalului de lucru, dar costurile au fost reduse substanţial şi putem spune că până la sfârşitul lunii vom ajunge pe zero.

Dacă vorbim de insolvenţă, această procedură are nişte termene pe care nu le putem încălca. Pe data de 19 iunie, preconizăm că se vor soluţiona contestaţiile la tabelul preliminar, depus săptămâna trecută.

După ce se vor soluţiona aceste contestaţii vom avea un tabel definitiv, după care urmează un termen de 30 de zile în care trebuie să depunem planul de reorganizare, fie noi, fie debitorul prin administratorul special. Soluţia e ca acest plan de reorganizare să fie cosemnat de noi şi de administratorul special, care e reprezentantul acţionarului majoritar.

Conform ZF.ro

Legea 85/2006 http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html

Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

 Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]

Societatea nu a înregistrat provizioane pentru datoriile faţă de angajaţi

Societatea care a realizat auditul la SC Oltchim SA mai menţionează că nu se poate cuantifica impactul unor eventuale ajustări ale valorilor juste aferente activelor imobilizate la data de 31 decembrie 2013 şi nu se poate exprima o opinie cu privire la valorile raportate de către SC Oltchim SA la 31 decembrie 2013 şi asupra impactului acestora în situaţia consolidată a poziţiei financiare la 31 decembrie 2013 şi în situaţia consolidată a rezultatului global, la aceeaşi dată. „Datorită riscului ca SC Oltchim SA să nu îşi mai continue activitatea, există indicii că valoarea netă a activelor raportate de către SC Oltchim SA este mai mare decât valoarea recuperabilă estimată şi, în acest caz, valoarea activelor ar trebui redusă la valoarea recuperabilă respectivă. Societatea a realizat o analiză a valorii de lichidare a activelor imobilizate la data de 30 aprilie 2013, ca urmare a raportului de reevaluare. Nu am fost în măsură să estimăm impactul unor eventuale ajustări asupra poziţiei financiare consolidate la 31 decembrie 2013 şi a performanţei financiare consolidate a SC Oltchim SA, la aceeaşi dată. Societatea a avut în anul 2013 în medie 2.744 de salariaţi şi nu a înregistrat provizioane la data bilanţului privind datoriile SC Oltchim SA faţă de angajaţii săi la data pensionării acestora, conform Contractului Colectiv de Muncă aflat în vigoare. Ordinul nr. 1286/2012 cere ca un astfel de provizion să fie calculat de un specialist în calcule actuariale. Societatea nu a efectuat un calcul actuarial cu privire la aceste provizioane, drept urmare nu am fost în măsură să estimăm impactul unor eventuale ajustări asupra poziţiei financiare la capitolul de «Provizioane pentru riscuri şi cheltuieli» şi, în situaţia consolidată a rezultatului global, la «Cheltuieli cu provizioanele pentru riscuri şi cheltuieli», la data de 31 decembrie 2013. Având în vedere semnificaţia aspectelor descrise în paragrafele de mai sus, nu am putut obţine probe de audit suficiente şi adecvate pentru a oferi o bază pentru o opinie de audit. În acest sens, nu exprimăm nici o opinie cu privire la situaţiile financiare consolidate la 31 decembrie 2013, întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară, adoptate de Uniunea Europeană. Atragem atenţia asupra notei 32 a acestor situaţii financiare consolidate, care specifică faptul că SC Oltchim SA trebuie să realizeze investiţii în valoare de 101 milioane de euro până la data de 31 decembrie 2014, din care aproximativ 67 de milioane de euro pentru conversia instalaţiei de electroliză cu mercur, pentru a se conforma legislaţiei privind protecţia mediului. Realizarea acestor investiţii este dependentă de sursele de finanţare pe care le va putea contracta SC Oltchim SA. Situaţiile financiare consolidate nu includ ajustări care ar putea rezulta din această incertitudine. În acest sens, noi nu exprimăm o rezervă. Auditul nostru a fost efectuat pentru a putea raporta acţionarilor SC Oltchim SA acele aspecte pe care trebuie să le raportăm într-un raport de audit financiar, şi nu în alte scopuri. În măsura permisă de lege, nu acceptăm şi nu ne asumăm responsabilitatea decât faţă de societate şi de acţionarii acestuia, în ansamblu, pentru auditul nostru, pentru acest raport.”, se mai precizează în raportul de audit. Firma PKF Finconta SRL este membră a PKF International Limited, o reţea de firme independente din punct de vedere legal, şi nu acceptă nici o responsabilitate sau răspundere pentru acţiunile sau inacţiunile din partea oricărei firme membre individuale sau a unui grup de firme.

Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

Pentru adeverinta aceasta s-a platit timbru  ca fiecare dintre disponibilizati sa se informeze si sa afle ca sunt impozitati, la fel si pilonul II pensii private li se opreste pentru informare o suma.

Disponibilizatilor, NU li s-a adus nimic scris oficial de la Oltchim ce s-a intamplat cu creanta salariilor compensatorii. ACUM ESTE TARDIV SA MAI FACA ASA CEVA, TREBUIE SA-I ACHITE URGENT LA ZI.

LA TRIBUNALUL RAMNICU VALCEA, NU EXISTA NICIUN TABEL FINAL DE PLATI CREDITORI OLTCHIM APROBAT SI AFISAT  LA AVIZIER,  SEMNAT SI APROBAT DE JUDECATORUL-SINDIC DE PLATA CREDITORI OLTCHIM2014-08-22.

 

ALTE FIRME CARE SUNT IN INSOLVENTA  DESCHISA LA JUDECATORIA DIN TERITORIUL UNDE-SI DESFASOARA ACTIVITATEA SOCIETATILE, AU TABELUL FINAL DE CREANTE PUBLIC LA TRIBUNAL AFISAT IN AVIZIER APROBAT DE JUDECATORII-SINDICI CARE LE JUDECA CAUZA SI AU DESCHISA INSOLVENTA.

 

18 iunie 2014.Prezent astăzi la Tribunalul Vâlcea pentru a reprezenta combinatul Oltchim în mai multe procese cu creditorii, avocatul Gheorghe Piperea a declarat că nu poate garanta că societatea se va privatiza la finele acestui an. Potrivit lui Piperea, până la sfârşitul lunii august 2014 va fi întocmit planul de reorganizare a combinatului.Citeste mai mult: adev.ro/n7db94
 

Musafir

#25469 Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-23 06:41

#25468: - Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim 

 În ceea ce priveşte al treilea palier, noi pregătim în momentul de faţă nu doar schiţa planului de organizare. Nu orice visător poate să facă un plan de reorganizare la Oltchim. Există doar trei persoane care pot face acest lucru: administratorul special (Bogdan Stă­nescu), adică acţionarul majoritar, administra­torul judiciar şi orice creditor care are minim 20% din creanţe. În această postură sunt AVAS şi Electrica. ZF.ro, 19 apr 2013.

 

Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]

http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2014-05-12/Pierderile+Oltchim+sunt+duble+fata+de+vanzari

 

P.S. Nu si-au facut temele si au restante plus intarzieri si abateri grave de la lege coroborate cu multe minciuni. 23.08.2014


Musafir

#25470 Re: disparutii

2014-08-23 08:04

#25455: Cimitir din EL III - disparutii 

 Pai tu din El III ar trebui sa cunosti.


Musafir

#25471 Re: Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-23 09:19

#25469: - Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim 

 

http://www.bursa.ro/unii-angajati-ai-oltchim-acuza-conducerea-si-administratorii-de-acte-de-coruptie-243748&s=companii_afaceri&articol=243748.html


BURSA 06.08.2014
 
*  Avocatul Gheorghe Piperea: "Acuzaţiile sunt o glumă proastă"
       Un grup de angajaţi ai Oltchim a acuzat conducerea şi administratorii combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea de fapte de corupţie, în perioada de insolvenţă 24 ianuarie 2013 şi până în prezent, potrivit unui document oficial sosit pe adresa redacţiei. Angajaţii susţin că, în intervalul menţionat, au fost comise o serie de acte de corupţie, respectiv subminarea economiei societăţii şi implicit a economiei naţionale, de către conducerea Oltchim, cu ştiinţa administratorilor judiciari Gheorghe Piperea (ROMINSOLV SPRL) şi Niculae Bălan (BDO Business Restructuring SPRL) şi cu aprobarea administratorului special Bogdan Stănescu.
     Contactat de ziarul BURSA, avocatul Gheorghe Piperea a declarat că, dacă grupul de angajaţi este cel din jurul domnului Corneliu Cernev (n.r. liderul sindicatului Victoria din Oltchim care a fost concediat pentru abateri disciplinare), acuzaţia nu este doar falsă, artificială şi neconformă realităţii, dar şi necredibilă.
     * Piperea: "Oricine poate acuza pe cine vrea, dar mai trebuie şi probe"
     Domnia sa ne-a precizat: "Domnul Cernev se răzbună pe toată lumea acum pentru că a fost demis disciplinar, şi nu de mine, ci de o comisie din fabrică. Până acum însă, domnul în cauză declara peste tot că e în relaţii amicale cu conducerea. Când o fi spus adevărul, când o fi fost ipocrit? Eu, cel puţin, sunt ultimul care le-ar refuza dreptul la informare salariaţilor, iar informaţiile publice pot fi comentate de toţi, inclusiv de angajaţi. În legătură cu acuzaţia de corupţie, în primul rând este o glumă proastă, mai ales când acuzaţia îmi este făcută mie. În al doilea rând, oricine poate acuza pe cine vrea, dar mai trebuie şi probe. În al treilea rând, întrucât nimeni nu m-a acuzat niciodată de vreo ilegalitate, cel care o va face abuziv şi calomnios va plăti daune morale".
     Grupul de angajaţi susţine că, de la începutul intrării în insolvenţă a combinatului, au fost şi sunt promovate acţiuni ilegale de dezafectare a instalaţiilor şi activelor fără aprobarea creditorilor şi fără aprobarea judecătorului sindic, societatea aflându-se sub incidenţa legii 85/2006 (a insolvenţei). Potrivit salariaţilor, deşeurile de inox rezultate prin dezafectarea ilegală a instalaţiilor şi echipamentelor funcţionale ale combinatului sunt vândute sub cotaţia de piaţă a inoxului în beneficiul unor apropiaţi ai administratorilor sau managerilor combinatului chimic şi generează pierderi imense societăţii Oltchim.
     Semnatarii sesizării au precizat: "Am atras atenţia managementului şi administratorilor asupra acestor acţiuni ilegale, dar am fost trataţi cu dispreţ şi nici la acest moment nu s-au luat măsuri de către organele în drept. Mai mult, am fost şi suntem în continuare ameninţaţi de către conducerea actuală a Oltchim şi de către administratorul Gheorghe Piperea că, dacă vom devoala presei ilegalităţile în curs, vom fi disponibilizaţi. În fapt, din combinat dispar utilaje, ba chiar secţii întregi, iar totul se face cu girul managerilor şi administratorilor care s-au perindat pe la conducerea societăţii după intrarea în insolvenţă a acesteia, imediat ce fostul manager Constantin Roibu a fost înlăturat, fiind acuzat că ar fi generat insolvenţa combinatului".
     Angajaţii afirmă că administratorul judiciar Gheorghe Piperea emite puncte de vedere nesustenabile legat de eficienţa administrării în insolvenţă a combinatului Oltchim sub conducerea domniei sale, pentru a induce în eroare opinia publică în ceea ce priveşte actele de corupţie care se produc de fapt.
     "Cu toate că domnul Piperea se victimizează în presă indicând că sindicatele şi angajaţii «îi vor capul» nejustificat şi lansează mesaje liniştitoare către presă şi opinia publică, dezinformând inclusiv Ministerul Economiei faţă de situaţia economică reală în care a fost adus Oltchim, devalizarea şi înfundarea în datorii a combinatului continuă", potrivit documentului citat.
     * Angajaţi: "Pierderile Oltchim s-au dublat în administrarea Piperea"
     Cifra de afaceri a combinatului a scăzut vertiginos anul trecut, iar pierderile s-au dublat ca urmare a practicilor de devalizare a combinatului prin sistem suveică, au mai spus angajaţii Oltchim, care susţin că instalaţiile tehnologice funcţionale ale combinatului au fost dezmembrate şi vândute pe bucăţi la fier vechi.
     Potrivit sursei citate, ingineriile financiare privind reevaluarea activelor societăţii în sensul scăderii valorii contabile a acestora, sub administratorul Gheorghe Piperea, aduc un prejudiciu semnificativ economiei societăţii în folosul personal al membrilor conducerii şi administratorilor. 

Musafir

#25472 Re: Re: Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-23 09:21

#25471: - Re: Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim 

  http://www.zf.ro/eveniment/ce-solutii-sunt-pentru-oltchim-si-ce-sanse-sunt-ca-din-2014-compania-sa-lucreze-la-100-din-capacitate-si-sa-ajunga-la-afaceri-de-800-milioane-de-euro-10764682

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/actiunile-oltchim-s-au-prabusit-pe-bursa-cu-15-dupa-decizia-de-insolventa-10520670

24 ian 2013

Acţiunile Oltchim s-au prăbuşit pe bursă cu 15% după decizia de insolvenţă

Titlurile combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) au revenit astăzi în jurul orei 16:20 la tranzacţionare şi înregistrau un declin de 15%, până la un preţ de 0,4875 lei/acţiune.

 

Acţiunile Oltchim au fost introduse la tranzacţionare după ce administratorii companiei au decis în adunarea de astăzi să depună la Tribunalul Vâlcea cererea de deschidere a procedurii insolvenţei.

 

În cadrul cererii aceştia au propus ca administrator judiciar provizoriu consorţiul format din firma Rominsolv, reprezentată de avocatul Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, reprezentată de Nicolaie Bălan.

 

Acţionarii Oltchim s-au grăbit să vândă astăzi titluri pentru că aceasta ar putea fi una dintre ultimele şansă să mai obţină ceva în schimbul lor în condiţiile în care titlurile Oltchim vor fi retrase de la tranzacţionare pentru o lungă perioadă de timp dacă justiţia aprobă cererea de insolvenţă.

De asemenea activele Oltchim nu sunt suficiente pentru a acoperi creanţele pe care creditorii le au de încasat de la combinat, iar acţionarii sunt ultimii care se îndestulează din active în cazul unui faliment sau reorganizare prin ştergerea de datorii.

Acţiunile Oltchim au continuat să scadă puternic şi la deschiderea şedinţei de vineri

Acţiunile combinatului chimic au coborât încă de joi cu 15%, când au revenit la tranzacţionare în ultimele 25 de minute ale şedinţei după ce Oltchim a transmis un comunicat către Bursă...

ZFCorporate.ro  25 ian 2013

Oltchim se prăbuşeşte la BVB la limita maximă de variaţie, vineri dimineaţă

zf.ro, 25 ian 2013

Bursa a deschis indecis; acţiunile Oltchim continuă să cadă puternic

ZFCorporate.ro  29 ian 2013

Oltchim continuă prăbuşirea pe bursă, pe o piaţă în stagnare

 29 ian 2013

Piperea: Datoriile Oltchim către AVAS vor fi şterse în totalitate. Cu băncile se va merge pe reeşalonare

 30 ian 2013

Vosganian: A venit momentul să facem curat în ceea ce priveşte proprietatea economică a statului

ZFCorporate.ro  31 ian 2013

Acţionarii Oltchim vor desemna peste o lună un nou director general al Oltchim

ZFCorporate.ro  7 feb 2013

Ponta:Oltchim nu va fi revitalizată la dimensiunea de 3.000 angajaţi,nici la CFR Marfă nu rămân toţi

ZFCorporate.ro  19 feb 2013

 Ministrul Economiei spune că OMV Petrom nu va demola rafinăria Arpechim

ZFCorporate.ro  22 feb 2013

Ministrul Economiei: Nu există firme de stat ieşite cu succes din insolvenţă, din cauza ezitării autorităţilor

ZFCorporate.ro  5 mar 2013

Cum arată platforma industrială Oltchim după investiţii de 455 milioane de euro în ultimii 12 ani. Galerie Foto  16 mar 2013

Mihail Tălpăşanu este noul director general al Oltchim

ZFCorporate.ro  17 mar 2013

Creditorii insolventei Oltchim au de recuperat 793 mil. €

ZFCorporate.ro  9 apr 2013

900 de angajaţi ai Oltchim vor fi disponibilizaţi începând de săptămâna viitoare  8 mai 2013

Evoluţia rezultatelor trimestriale ale Oltchim: afacerile s-au prăbuşit de cinci ori în doi ani

ZFCorporate.ro  20 mai 2013

 Creditorii Oltchim vor stabili vineri modul de finanţare pe termen scurt; Ramplast poate fi vândută

ZFCorporate.ro  26 sep 2013

Şeful platformei petrochimice Bradu de la Piteşti a fost numit director general al Oltchim

ZFCorporate.ro  24 oct 2013

Pe 3 februarie are loc licitaţia pentru vânzarea activelor de 305 mil. euro ale Oltchim  12 dec 2013

La un an de la insolvenţa Oltchim nu s-a rezolvat nimic: combinatul funcţionează la 20% din capacitate, nu are finanţare, iar investitorii „salvatori“ întârzie să apară

ZFCorporate.ro  6 feb 2014

Calendarul insolvenţei Oltchim: După un an, soarta combinatului rămâne incertă  9 feb 2014

Oltchim nu a reuşit să atragă interesul investitorilor chiar şi fără datoriile de 700 de milioane de euro. Numele mari au dispărut din peisaj

ZFCorporate.ro  31 mar 2014

Eşec la Oltchim: administratorii judiciari n-au reuşit să atragă cumpărători nici în a doua licitaţie

ZFCorporate.ro  10 iun 2014

Topul celor mai mari pierderi ale firmelor, îngroşat de bănci şi companii de asigurări

ZFCorporate.ro  16 iun 2014

Administratorii Oltchim încearcă din nou să vândă compania care deţine activele combinatului chimic

ZFCorporate.ro  13 aug 2014

„Oltchim-ul bun“, scos la vânzare pentru a treia oară

ZFCorporate.ro  13 aug 2014


Musafir

#25473 Re: Re: Re: Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-23 09:50

 Oltchim Ramnicu Valcea 19 apr 2013  http://www.zf.ro/eveniment/ce-solutii-sunt-pentru-oltchim-si-ce-sanse-sunt-ca-din-2014-compania-sa-lucreze-la-100-din-capacitate-si-sa-ajunga-la-afaceri-de-800-milioane-de-euro-10764682  MINCIUNA SI DEZINFORMAREA PIPEREA, SA AFLI SI TU BAI BAIATULE: SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SUNT CONFORM CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCA , NU DATORITA ASTEPTARII TALE A ORDONANTEI CARE ESTE O ALTA ASIGURARE DE SOMAJ SI AJOFM  (STATUL ROMAN) PLATIT SI ACESTA PRIN COTIZATIE LA STATUL ROMAN DIN SALARII (LA CARE TU INCURCI BORCANELE AMETITULE), ACESTE PLATI SE APLICA LA DISPONIBILIZARE CONFORM CCM SI SUNT SALARII PLATI COMPENSATORII IN FUNCTIE DE VECHIMEA IN MUNCA SI COTIZARILE RESPECTIVE, TREBUIAU PLATITE  PE LOC PRIN DECIZIA PRIMITA LA PLECARE DIN COMBINATUL CHIMIC OLTCHIM, AI NENOROCIT LEGILE SI LEGEA FANTEZISTULE, VISATORULE, AMETITULE HUUUUUUUUU....!!!!!!!! AI INCALCAT SI DISTRUS TOT IN JURUL TAU IMPREUNA CU TOTI CEI CU CARE ITI PLACE SA TE AFISEZI PIPEREA&CO CU BDO SI RESTUL HOTILOR.......!!!!!!!!!!!!!PAI DACA SPUI CA TREBUIE SA FACI PLATI CATRE CREDITORI, DE CE N-AI FACUT NEMERNICULE, SI PRIMII PRIORITARI LA PLATA SUNT SALARIATII (PLATI SALARII COMPENSATORII DISPONIBILIZATI  SI ANGAJATI)??????????? SUNTEM LA SFARSITUL LUI  AUGUST 2014?!!!!!!!!!!!!! Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective Legea 85/2006

Art. 3,Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;
Al. 8. creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei este acel creditor care a formulat si i-a fost admisa, total sau in parte, o cerere de inregistrare a creantei sale pe tabelul definitiv al creantelor contra debitorului si care are dreptul de a participa si vota in adunarea creditorilor, inclusiv asupra unui plan de reorganizare judiciara admis de judecatorul-sindic, de a fi desemnati in calitate de membri ai comitetului creditorilor, de a participa la distributiile de fonduri rezultate din reorganizarea judiciara a debitorului sau din lichidarea averii debitorului, de a fi informat sau notificat cu privire la desfasurarea procedurii si de a participa la orice alta procedura reglementata de prezenta lege;

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

Al. 21. categoria de creante defavorizate este prezumata a fi categoria de creante pentru care planul de reorganizare prevede cel putin una dintre modificarile urmatoare pentru oricare dintre creantele categoriei respective:
a) o reducere a cuantumului creantei;
b) o reducere a garantiilor sau a altor accesorii, cum ar fi reesalonarea platilor in defavoarea creditorului;
c) valoarea actualizata cu dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, daca nu este stabilit altfel prin contractul privind creanta respectiva sau prin legi speciale, este mai mica decat valoarea la care a fost inscrisa in tabelul definitiv de creante;
Al. 22. prin program de plata a creantelor se intelege tabelul de creante mentionat in planul de reorganizare care cuprinde cuantumul sumelor pe care debitorul se obliga sa le plateasca creditorilor, prin raportare la tabelul definitiv de creante si la fluxurile de numerar aferente planului de reorganizare, si care cuprinde:
a) cuantumul sumelor datorate creditorilor conform tabelului definitiv de creante pe care debitorul se obliga sa le plateasca acestora;
b) termenele la care debitorul urmeaza sa plateasca aceste sume;

Decizia din data de 15.05.2013  DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

OUG 36/2011 pentru modificarea si completarea OUG 116/2006 =>protectie sociala AJOFM alte sume asigurate si platite conform legii, n-au nicio legatura cu CCM salarii plati compensatorii

 

Musafir

#25474 Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-23 09:57

#25463: - Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim  

 Domnul Piperea NU SPUNE, ( II INTRA) SAU MAI BINE SPUS A ZIS SI CONFIRMAT LA INCEPUTUL INTRARII IN INSOLVENTA II INTRA IN ATRIBUTIUNI SA ACHITE PRIN ORICE MIJLOACE CARE LEGEA II PERMITE< NU CUM AFIMA CA LA VANZAREA COMBINATULUI< CEEA CE E FALS> LEGEA SPUNE ACHITA CU PLAN DE REORGANIZARE APROBAT SI INCLUS PLAN FINAL PLATI CREDITORI IN TABELUL DE CREANTA FINAL. OBLIGARE A TERMENELOR CARE TOT CU GLASCIORUL LUI A AFIRMAT CA NU TREBUIE ABATERE PE LEGE. ================================================================================

Principala sarcină a administratorului judiciar în cadrul unei proceduri de insolvenţă este să maximizeze averea debitorului şi face acest lucru prin creşterea veniturilor, respectiv reducerea costurilor. Deocamdată creşterea veniturilor depinde de nişte condiţionalităţi, de obţinerea finanţării capitalului de lucru, dar costurile au fost reduse substanţial şi putem spune că până la sfârşitul lunii vom ajunge pe zero.

  Gheorghe Piperea: Există trei paliere care trebuie avute în vedere.

Dacă vorbim de insolvenţă, această procedură are nişte termene pe care nu le putem încălca. Pe data de 19 iunie, preconizăm că se vor soluţiona contestaţiile la tabelul preliminar, depus săptămâna trecută.

După ce se vor soluţiona aceste contestaţii vom avea un tabel definitiv, după care urmează un termen de 30 de zile în care trebuie să depunem planul de reorganizare, fie noi, fie debitorul prin administratorul special. Soluţia e ca acest plan de reorganizare să fie cosemnat de noi şi de administratorul special, care e reprezentantul acţionarului majoritar.

Judecătorul sindic este cel care are un cuvântul final în planul de reorganizare. Noi lucrăm la pregătirea acestui plan de reorga­nizare, dar şi la pregătirea privatizării. La pregătirea privatizării noi încercăm să încheiem nişte contracte care să ne asigure o precalificare a unui investitor.

Conform ZF.ro

Legea 85/2006 http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

Legea 85/2006

Art. 3,

Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;
Al. 8. creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei este acel creditor care a formulat si i-a fost admisa, total sau in parte, o cerere de inregistrare a creantei sale pe tabelul definitiv al creantelor contra debitorului si care are dreptul de a participa si vota in adunarea creditorilor, inclusiv asupra unui plan de reorganizare judiciara admis de judecatorul-sindic, de a fi desemnati in calitate de membri ai comitetului creditorilor, de a participa la distributiile de fonduri rezultate din reorganizarea judiciara a debitorului sau din lichidarea averii debitorului, de a fi informat sau notificat cu privire la desfasurarea procedurii si de a participa la orice alta procedura reglementata de prezenta lege;

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

Al. 21. categoria de creante defavorizate este prezumata a fi categoria de creante pentru care planul de reorganizare prevede cel putin una dintre modificarile urmatoare pentru oricare dintre creantele categoriei respective:
a) o reducere a cuantumului creantei;
b) o reducere a garantiilor sau a altor accesorii, cum ar fi reesalonarea platilor in defavoarea creditorului;
c) valoarea actualizata cu dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, daca nu este stabilit altfel prin contractul privind creanta respectiva sau prin legi speciale, este mai mica decat valoarea la care a fost inscrisa in tabelul definitiv de creante;
Al. 22. prin program de plata a creantelor se intelege tabelul de creante mentionat in planul de reorganizare care cuprinde cuantumul sumelor pe care debitorul se obliga sa le plateasca creditorilor, prin raportare la tabelul definitiv de creante si la fluxurile de numerar aferente planului de reorganizare, si care cuprinde:
a) cuantumul sumelor datorate creditorilor conform tabelului definitiv de creante pe care debitorul se obliga sa le plateasca acestora;
b) termenele la care debitorul urmeaza sa plateasca aceste sume;

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

vezi link: http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."2014-05-09 11:11

  Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]


Musafir

#25475 Re: Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-23 10:08

#25474: - Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim  

 

DISPONIBILIZATII DE TREI ORI PAGUBITI (CHIAR DE PATRU, PENTRU CA AU RAMAS FARA LOC DE MUNA):

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZAT;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM  DIN ACESTIA PLATIM CAR DETURNAREA DE FONDURI BANI  PE TIMUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI;

 4. ANAF IMPOZITATI SI PILONUL II PENSII PRIVATE APAREM CU SUME DE BANI CARE NOI NU-I AVEM.

S-AU INDEPLINIT CONDITIILE:

TERMENELE LEGII INSOLVENTEI (Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective, Legea 85/2006) SI TOATE REGULILE FIIND INCALCATE SI NERESPECTATE. NU S-AU ACHITAT CREDITORII PRIVILEGIATI SALARIATII (DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI).

 

#24790Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

Legea 85/2006

Art. 3, Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A. Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

AUDITUL. http://www.impactreal.ro/2014061517061/Pierderile-firmelor-la-care-Oltchim-detine-actiuni-au-afectat-rezultatele-financiare-consolidate.html[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

 

Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]


A TRECUT PESTE UN AN DE ZILE, ROMINSOLV A SPUS CASTIGUL OLTCHIM DIN DISPONIBILIZARE LA UN AN ESTE 14,4 MILIOANE EURO, NOI DISPONIBILIZATII N-AM PRIMIT SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII , 9 milioane euro.

http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html