Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#31351 Mina Berbeşti-Alunu, la un pas de închidere. Peste 1.000 de muncitori riscă să rămână pe drumuri.

2014-12-22 09:09

Mina Berbeşti-Alunu, la un pas de închidere. Peste 1.000 de muncitori riscă să rămână fără locuri de muncă.

http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Craiova

Peste 1.000 de muncitori de la Exploatarea Minieră Berbeşti-Alunu din judeţul Vâlcea riscă să rămână fără loc de muncă. Complexul Energetic Oltenia a trimis o adresă către Consiliul Judeţean Vâlcea prin care anunţa autorităţile judeţene că nu mai există fonduri pentru a susţine financiar această mină decât până la sfârşitul lunii ianuarie. Acum, conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea face eforturi ca mina să fie preluată de cei de la CET Govora pentru că, dacă aceasta va fi închisă, întreaga economie a judeţului va fi afectată.

Vestea a căzut ca un trăsnet asupra angajaţilor de la mina Berbeşti-Alunu, dar şi pentru familiile acestora care trăiesc din salariile obţinute aici. Mai mult şi locuitorii oraşului Berbeşti spun că ar însemna un dezastru închiderea acestei mine de cărbune.

Şi primarului oraşului Berbeşti recunoaşte că economia acestei localităţi ar fi la pământ, dacă se va ajunge la disponibilizări masive.

„Şi noi, primăria, alături de mineri, luptăm ca aceste locuri de muncă să rămână. Vedem care vor fi şi problemele de organizare, dar nu se poate să dai de sus dispoziţii”, a spus Vintilă Chelcea, primar Berbeşti.

Singura soluţie pentru ca minerii să nu rămână fără loc de muncă este ca Exploatarea Berbeşti-Alunu este să treacă în administrarea CET Govora şi astfel să formeze Complexul Energetic Vâlcea.

„Va trebui să urgentăm realizarea Complexului Energetic Vâlcea de la Berbeşti, evitând o situaţie dramatică pentru cei peste 1.300 de mineri”, a spus Dumitru Persu, vicepreşedinte CJ Vâlcea.

La Exploatarea Minieră Berbeşti-Alunu muncesc în prezent 1.300 de angajaţi, 400 din oraşul Berbeşti şi restul din localităţile limitrofe.

S.C. Oltchim S.A,

#31352 DNA a descins la VÂLCEA. Politicieni de marcă vor da cu subsemnatul

2014-12-22 11:06

DNA a descins la VÂLCEA. Politicieni de marcă vor da cu subsemnatul

Procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii în judeţul Vâlcea, în renumitul caz al însuşirii a trei munţi din nordul judeţului. Gicu Deaconeasa este principalul acuzat în dosar, dar acum oamenii legii se pare că sunt pe urmele unor politicieni vâlceni care au cumpărat terenuri de la Deaconeasa sau care, pur şi simplu, au complotat cu el. Citiţi mai jos întreaga poveste şi veţi da şi peste numele politicienilor ce vor da cu subsemnatul la DNA, în curând.

La sfârşitul acestei săptămâni, mai exact joi, 18 decembrie a.c., procurorii DNA şi mascaţii au descins în judeţul Vâlcea. Principalul vizat a fost controversatul om de afaceri şi fost şef al Ocolului Silvic Voineasa, Gheorghe (Gicu) Deaconeasa, cel ce are mai multe dosare penale pe rol. Printre altele, acesta este acuzat că şi-a însuşit ilegal terenurile forestiere de pe trei munţi, Galbenu, Petrimanu şi Puru, prin inducerea în eroare a Consiliile Locale Mălaia şi Voineasa şi Comisia judeţeană de fond funciar.
Conform procurorilor DNA, alături de Deaconeasa mai sunt acuzaţi şi Mircea Basarabă - administrator la S.C. Consult Turist Company S.R.L. Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii continuate de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit având ca urmare producerea unor consecinţe deosebit de grave, dar şi Dan Mihai Petrulian - fost asociat la S.C. Consult Turist Company S.R.L. Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii continuate de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit având ca urmare producerea unor consecinţe deosebit de grave.

Moştenitorii care nu erau de fapt moştenitori

Oamenii legii îi acuză pe cei trei inculpaţi că, în perioada iunie 2004 - august 2006, au falsificat mai multe acte şi hărţi pentru a dobândi, în mod fraudulos, terenuri forestiere situate în munţii Puru, Galbenu și Petrimanu, din judeţul Vâlcea. Mai mult, Deaconeasa, Basarabă şi Petrulian s-au dat reprezentanţi ai unor falşi moştenitori, ei folosindu-se de documentele şi hărţile false de care scriam mai sus. „Cei trei inculpaţi i-au indus în eroare pe membrii Comisiilor locale de aplicare a Legii nr. 18/1991 Voineasa şi Malaia, respectiv pe membrii Comisiei judeţene Vâlcea pentru stabilirea dreptului de proprietate privată. Inculpaţii au acţionat ca reprezentanţi ai unor persoane fizice, moştenitori ai unor persoane despre care au susţinut, în mod nereal, că ar avea drepturi de retrocedare asupra terenurilor respective şi, în susţinerea acestor afirmaţii mincinoase, au prezentat mai multe înscrisuri falsificate. Inculpatul Basarabă Mircea, în calitate de reprezentant al SC CONSULT TURIST COMPANY SRL Craiova, a încheiat cu moştenitorii contracte de prestări servicii prin care se angaja să-i reprezinte în vederea reconstituirii drepturilor de proprietate în munţii Galbenu, Puru și Petrimanu. În schimbul acestor servicii, moştenitorii respectivi erau obligaţi să plătească o sumă echivalentă cu un procent de 15% din sumele încasate în urma vânzării terenurilor reconstituite, aspect care s-a concretizat" – se arată în comunicatul DNA.

S-au împroprietărit prin falsuri şi apoi au vândut pădurile

Procurorii, în rechizitoriul lor, au reţinut faptul că cei trei inculpaţi au prejudiciat statul, prin infracţiunile lor, cu suma totală de peste 3,5 milioane de euro. De fapt, Deaconeasa, Basarabă şi Petrulian au pus stăpânire, pur şi simplu, pe terenurile forestiere ale statului român, iar mai apoi le-au vândut. În concluzie, cei trei vâlceni inculpaţi au deposedat statul de o suprafaţă totală de 509,9 hectare de teren forestier, situate în munţii Puru, Galbenu și Petrimanu, din judeţul Vâlcea. „Basarabă Mircea și Petrulian Mihai Dan s-au hotărât să beneficieze de foloase materiale necuvenite prin obţinerea unor retrocedări frauduloase, apelând la sprijinul unor funcţionari din cadrul Direcţiei Silvice Vâlcea, mai precis la sprijinul inculpatului Deaconeasa Gheorghe. Prin intermediul acestuia din urmă, care deţinea, în acea perioadă, funcţia de şef al Ocolului Silvic Voineasa din cadrul Direcţiei Silvice Vâlcea, au fost identificate terenuri forestiere al căror beneficiar ar fi trebuit să fie Statul român. Apoi, inducând în eroare o serie de funcţionari, au reuşit să deposedeze statul român, în mod fraudulos, de terenuri cu vegetaţie forestieră pe care, în scurt timp, le-au şi înstrăinat către alte persoane" – susţin anchetatorii în rechizitoriul lor.

Politicieni din Vâlcea, implicaţi în dosar

În acest scandal sunt implicaţi şi câţiva politicieni de marcă de la PDL şi PNL, precum şi un fost prefect de Vâlcea, care au cumpărat terenuri de la Deaconeasa sau au complotat cu el. Acesta a fost se pare şi motivul pentru care procurorii DNA au descins la Vâlcea, ei încercând să dea de urma celor care au cumpărat terenuri de la Gicu Deaconeasa.
Surse demne de încredere ne-au mărturisit că, în perioada imediat următoare, vor fi chemaţi la DNA pentru audieri atât politicieni, cât şi oameni de afaceri. Din ce am reuşit să aflăm, ar fi vorba de co-preşedintele PNL Vâlcea, Romulus Bulacu, de fostul prefect PDL Petre Ungureanu, de Elena Udrea – care a cumpărat teren prin doi interpuşi, precum şi de Ioan Mihăilă, fost membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, care, în prezent este arestat la domiciliu.


Musafir

#31353 Curtea de Apel Bucureşti decide confiscarea a aproape 890.000 de lei din averea fostului ministru Da

2014-12-22 11:11

Curtea de Apel Bucureşti decide confiscarea a aproape 890.000 de lei din averea fostului ministru Dan Ioan Popescu

Curtea de Apel Bucureşti a decis confiscarea a aproape 890.000 de lei de la fostul ministru Dan Ioan Popescu şi soţia acestuia, bani care ar reprezenta cheltuieli nejustificate, decizia fiind luată la rejudecarea cauzei, după ce ICCJ dispusese, în 2011, confiscarea a peste patru milioane de lei.

 

Instanţa a stabilit că Dan Ioan Popescu şi soţia acestuia, Elena, au făcut cheltuieli nejustificate de 889.026,60 de lei, dispunând confiscarea acestei sume.

"Admite în parte sesizarea. Constată că persoanele cercetate au efectuat cheltuieli nejustificate în valoare de 889.026,60 RON. Dispune confiscarea sumei menţionate şi obligă persoanele cercetate să plătească această sumă la bugetul statului în termen de 30 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei sentinţe", se arată în sentinţa din 19 decembrie.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi contestată cu recurs la instanţa supremă.

Dosarul lui Dan Ioan Popescu şi a soţiei acestuia a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti după ce, în 5 iulie 2013, Completul de cinci judecători al instanţei supreme a casat sentinţa de confiscare a peste patru milioane de lei din averea acestuia şi a trimis cauza la rejudecare. Instanţa a admis atunci recursurile făcute de Elena şi Dan Ioan Popescu împotriva deciziilor anterioare, din 14 iulie 2011 şi 3 noiembrie 2011.

Avocaţii lui Dan Ioan Popescu spuneau în 2013, la ultimul termen de la Completul de cinci judecători, că au trecut opt ani de când clienţii lor nu se simt judecaţi, ci hărţuiţi, iar instanţa de fond s-a purtat ca un pluton de execuţie şi nu le-a luat în seamă nicio probă.

În 14 iulie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus confiscarea a peste patru milioane de lei din averea soţilor Popescu. Judecătorii ICCJ au arătat în motivarea deciziei că peste patru milioane de lei din averea dobândită de fostul ministru PSD al Industriilor Dan Ioan Popescu şi soţia sa reprezintă cheltuieli făcute în baza unor venituri a căror obţinere s-a dovedit a fi ilicită.

În 7 aprilie 2008, un complet de nouă judecători al ICCJ decidea ca procesul privind averea dobândită de Dan Ioan Popescu şi soţia acestuia să fie reluat de Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a instanţei supreme.

Iniţial, un complet de trei judecători de la ICCJ a decis închiderea dosarului, motivând că procurorul general Ilie Botoş, cel care a cerut verificarea averii fostului demnitar, nu şi-a întemeiat suficient solicitarea de verificare, că nu cuprinde dovezi şi sursele de unde pot fi cerute acestea, limitându-se doar la două articole din presă.

Totodată, ICCJ a amendat şi maniera soluţionării cererii procurorului Botoş de către Comisia specială de verificare a averii demnitarilor constituită la nivelul instanţei supreme, cea care a fost sesizată iniţial de către fostul şef al Ministerului Public.

Potrivit motivării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, atât sursa de provenienţă a averii soţilor Popescu, cât şi modul în care aceştia au efectuat cheltuielile sunt licite, motiv pentru care instanţa supremă a decis închiderea dosarului şi ridicarea sechestrului asigurator pus atunci pe mai multe bunuri ale familiei fostului demnitar.

În final, judecătorii arătau că activitatea de verificare a averilor este preluată de Legea 144/2007 privind Agenţiei Naţionale de Integritate, astfel că instanţele de contencios administrativ şi fiscal sunt competente să judece aceste cazuri, iar în cazul miniştrilor, senatorilor, deputaţilor - instanţa supremă.

Ulterior, prin decizia din 7 aprilie 2008, irevocabilă, s-a admis recursul Ministerului Public împotriva deciziei din 1 octombrie 2007 şi s-a stabilit casarea acesteia şi trimiterea cazului la Secţia de Contencios Administrativ a ICCJ, pentru rejudecare.


Musafir

#31354 Protest la Oil Terminal. Sute de oameni cer demisia CA.

2014-12-22 12:29

http://www.evz.ro/protest-la-oil-terminal-sute-de-oameni-cer-demisia-ca.html

Protest la Oil Terminal. Sute de oameni cer demisia CA.

Câteva sute de angajații de la Oil Terminal au declanșat un protest spontan. Din primele informații, revolta oamenilor este îndreptată împotriva conducerii Consiliului de Administrație (CA) după ce AGA a decis disponibilizarea a 300 de angajați și a 500 de oameni din personalul auxiliar. Oil Terminal este cel mai mare preparator de produse petroliere din România și unul dintre cei mai mari operatori de profil din Sud-Estul Europei.

Protestatarii s-au revoltat după ce au aflat decizia Adunării Generale a Acționarilor care a dispus concedierea celor 300 de angajați. După cum se arată pe pagina oficială, Oil Terminal SA Constanta ocupă o poziție strategică în Zona Mării Negre, fiind cel mai mare operator pe mare, specializat în vehicularea țițeiului, produselor petroliere și petrochimice lichide și a altor produse și materii prime în vederea importului, exportului și tranzitului. De asemenea, Oil Terminal Constanța reprezintă unul dintre cele mai mari terminale din Sud-Estul Europei.

 

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-12-22 12:30



Musafir

#31356 Re: OIL TERMINAL in GREVA! Combinatul DOARME si Valcea voteaza ROSU.

2014-12-22 12:41

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#31357 AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?

2014-12-22 12:47

#27308: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?  

 

 CONVERSIA DATORIILOR ÎN ACŢIUNI A FOST APROBATĂ DE EUROPA

BURSA 09.03.2012

[ document ataşat - click aici ]

 

Comisia Europeană pune umărul la privatizarea "Oltchim"

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA
Musafir

#31358 Re: Oil Terminal, executată silit de stat pentru o datorie deja plătită BURSA 26.08.2014

2014-12-22 12:50

#25527: - Oil Terminal, executată silit de stat pentru o datorie deja plătită BURSA 26.08.2014 

 

http://www.bursa.ro/

 

 

"Oil Terminal" (OIL) a infomat acţionarii că a primit de la ANAF o somaţie privind începerea executării silite pentru suma de 73,36 milioane de lei, însă precizează că datoria a fost deja stinsă şi că urmează să facă demersurile legale pentru anularea titlurilor executorii, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.
     Reprezentanţii companiei arată că, potrivit titlurilor executorii ale Biroului Vamal Constanţa, ar datora taxe vamale în cuantum de 874.637 lei, TVA de 70,64 milioane de lei şi comision vamal de 1,84 milioane de lei.
     Potrivit Oil Terminal, Autoritatea Naţională a Vămilor a transmis companiei o somaţie de plată pentru aceeaşi sumă, pe 7 februarie 2012, pentru datorii existente la 31.12.2011, aceasta fiind contestată şi soluţionată în instanţă.
     Prin sentinţa civilă din 17 august 2012, Judecătoria Constanţa s-a pronunţat astfel: "Executarea silită pornită împotriva Oil Terminal este nelegală, dar fiind că debitul imputat acestui agent economic a fost achitat integral de către codebitorul Rafo. Potrivit principiilor de drept civil, orice datorie se stinge prin plată, fără a afecta legalitatea actului prin care a fost stabilită datoria".
     Statul deţine 59% din acţiunile Oil Terminal. Recent, acţionarii companiei de manipulare petrol şi produse petroliere au ales un nou Consiliu de Administraţie Astfel, Dan Codescu, Viorel-Adrian Coman, Cristian Florea, Gheorghe Ionescu, Andrei Barbu Todea (care a demisionat în data de 25 mai 2012), Cristian Drăgan (demisie în data de 30 ianuarie 2013) şi-au încetat mandatul, fiind înlocuiţi de Aniţei Mihai-Daniel, Valeriu Ivan, Mihai-Cristian Chebac, Laurenţiu-Gabriel Ciocârlan, Anca Maria Gherman, societatea Staar Rating şi Comşulea Corin.

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA
Musafir

#31359 Re: S-a declanşat “jihadul” la Oil Terminal

2014-12-22 12:52

#27298: - S-a declanşat “jihadul” la Oil Terminal 

 

Se anunţă un sfârşit de an interesant la compania constănţeană Oil Terminal. Acţionarul Broadhurst ţine morţiş să-i „faulteze” pe managerii companiei şi a introdus pe ordinea de zi a viitoarei Adunări Generale Ordinare a Acţionarilor propuneri de chemare la tribunal a directorilor şi administratorilor Oil Terminal.

Pe 13 noiembrie, acţionarii companiei Oil Terminal sunt convocaţi în cadrul A.G.O.A pentru luarea unor decizii controversate. Potrivit unui raport către piaţa de capital, primele cinci puncte de pe ordinea de zi fac referire la pornirea acţiunilor în răspundere împotriva echipei manageriale a companiei. Mai pe scurt, acţionarul Broadhurst cere ca societatea să- i dea în judeactă pe directori şi administratori întru cît aceştia „nu şi-au exercitat supravegherea impusă de îndatoririle funcţiei lor şi nu s- au delimitat, în conformitate cu prevederile articolului 144 din Legea nr. 31/1990, pentru prejudicicierea societăţii ca urmare a nerespectării contractului nr. 27/C/2009 încheiat cu S.C. Oscar Downstream S.R.L. şi prin urmare, pentru suportarea de către societate a sumei de 292.656, 25 USD cu titlu de contrastalii (…)”. Urmează încă patru propuneri care fac referire la acte administrative similare: un prejudiciu de peste 1, 1 milioane lei în cazul S.C. Oil Prod, alte 1, 8 milioane lei pierdute, susţine acţionarul Broadhurst, ca urmare a nerelizierii la timp a contractului cu Oltchim, scandalul cu ANF şi subevaluarea cordului de concesiune petrolieră. Cu totul, suma invocată de Broadhurs în cele cinci puncte de pe ordinea d ezi se ridică la patru milioane de lei. Nu este pentru prima dată când acţionarii Oil Terminal se revoltă împotriva conducerii. Acelaşi acţionar a încercat anul trecut să promoveze  o serie de decizii radicale împotriva statului român care este acţionarul majoritar la Oil Terminal. Fondul de investiţii Broadhurst a introdus pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, programată pentru 4 iulie 2013, o serie de propuneri ce vizează direct Ministerul Economiei şi O.P.S.P.I. Printre acestea s-a numărat „Anularea îndemnizaţiilor de şedinţă pentru reprezentanţii Ministerului Economiei în adunarea generală a acţionarilor“, „Anularea/rezilierea contractelor de comodat prin care autoturismele societăţii au fost puse gratuit la dispoziţia unor persoane din Ministerul Economiei – Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie“, precum şi o propunere privind pornirea acţiunii în răspundere împotriva a şase administratori, printre care şi Sorin Ciutureanu, care deţine şi funcţia de director general al societăţii. Broadhurst a mai solicitat numirea definitivă a unor administratori în locul celor menţionaţi mai sus şi retragerea mandatului acordat O.P.S.P.I. pentru angajarea unui consultant independent, pentru recrutarea de administratori. Niciunul dintre acestea nu a trecut în A.G.A. Oil Terminal este unul dintre cele mai mari terminale din sud-estul Europei şi este specializat în vehicularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi a altor produse şi materii prime în vederea import/exportului şi tranzitului. Societatea deţine şapte dane operative în Portul Constanţa şi trei depozite pentru produse petrochimice. Fondul de investiţii Broadhurst a cumpărat 7,63% din acţiunile companiei petroliere. Rămâne de văzut ce şanse va avea fondul de investiţii luna viitoare.

http://observator.ro/

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA
Musafir

#31360 Re: Oil Terminal pierde milioane de lei din cauza insolvenţei Oltchim şi a firmelor din mafia petrol

2014-12-22 12:53

#27180: - Oil Terminal pierde milioane de lei din cauza insolvenţei Oltchim şi a firmelor din mafia petrolului 

 

Oil Terminal pierde milioane de lei din cauza insolvenţei Oltchim şi a firmelor din mafia petrolului

http://www.replicaonline.ro/

Oil Terminal pierde milioane de lei din cauza clienţilor săi mici şi mijlocii care au intrat în insolvenţă, fără a mai pune la socoteală afacerile în picaj din contextul desenat de marii clienţi, precum Lukoil, Rompetrol şi chiar OMV Petrom, care şi-au unit forţele pentru a se decupla de la serviciile companiei de stat constănţene, situaţie prezentată pe larg de "Replica" în numerele sale anterioare. Practic, pe lângă faptul că acelaşi stat român care deţine Oil Terminal, negociază prin intermediul altei companii de-a sale, Conpet, cu ruşii de la Lukoil şi kazahii de la Rompetrol mutarea operaţiunilor de descărcare ţiţei de la Oil la terminalul Midia, ceea ce ar însemna desfiinţarea companiei constănţene, apar şi clienţi care fie refuză să-şi achite obligaţiile, fie sistează plăţile pentru că au intrat în insolvenţă. Asta ca să nu mai vorbim de efortul intens depus tot de statul român, prin ANAF, de a obliga Oil Terminal la plata a peste 111 milioane de lei, invocând taxe şi accize din anul 2003, despre care se ştie însă că au fost plătite. Şi, dacă toate acestea n-ar fi de ajuns, mai apar şi politicieni, de altfel foarte potenţi din punct de vedere financiar, ori foşti angajaţi ai Oil Terminal, care pun şi piedici.

În prezent, cel mai mare datornic al Oil Terminal este, evident, tot statul român, prin altă companie mamut de-a sa, Oltchim, pe care eşuează în mod lamentabil, de ani de zile, să o privatizeze. Compania constănţeană are de recuperat de la Oltchim peste 3 milioane de lei, bani pe care îi va vedea sau nu, în funcţie de evoluţia dosarului de insolvenţă al societăţii din Râmnicu Vâlcea. Astfel, reprezentanţii Oil Terminal apreciază că sunt 100% şanse de a nu mai recupera următoarele datorii de la Oltchim, după cum urmează: 406.458 lei, penalităţi pe 3 ani de întârziere a plăţilor, într-un dosar înregistrat în 2012 la Tribunalul Constanţa; 806.356,74 lei, pe facturi emise în perioada 01.01.2010- 20.11.2012, dosar aflat, de asemenea, pe rolul Tribunalului Constanţa, din 2013; 1.159.783,62 lei debit, 725.922,11 lei penalităţi întârziere şi 39,03 lei cheltuieli de judecată, sume înscrise la masa credală a Oltchim, într-un dosar deschis în 2013 la Tribunalul Vâlcea. În total, 3.098.559,5 lei de la care Oil Terminal, aflată oricum într-o situaţie din ce în ce mai precară, trebuie să-şi ia adio. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în cazul altor firme aflate în insolvenţă, chiar dacă debitele sunt mult mai mici decât la Oltchim. Adunate, însă, însumează alte milioane de lei pe care Oil Terminal riscă să nu le mai vadă niciodată.

Gruparea Eco Petroleum- Oil Prod şi evazioniştii din dosarul Blejnar au ţepuit şi Oil Terminal

Un caz de notorietate, prezentat în detaliu de "Replica", de-a lungul anilor, este cel al Oil Prod SRL, care a intrat deja în faliment, de pe 02.06.2014, prin decizia Tribunalului Constanţa. Firma controlată de soţii Gheorghe şi Camelia Chealfă are datorii totale de circa 60 de milioane de lei, din care 242.498,99 lei reprezintă debite neachitate către Oil Terminal. Despre Oil Prod şi firma geamănă Eco Petroleum există indicii certe, făcute publice inclusiv de către procurori, că fac parte din mafia petrolului din România, afacerile lui Gheorghe Chealfă (personaj afiliat sau chiar înregimentat în serviciile secrete, potrivit informaţiilor noastre) prejudiciind bugetul de stat cu zeci de milioane de euro. Tot de mafia petrolului se leagă şi Inkasso Jobs SRL din Mihail Kogălniceanu, una din firmele implicate în dosarul de evaziune ţesut în jurul fostului şef ANAF Sorin Blejnar şi a fostului său şef de cabinet, dispărutul Codruţ Marta, cu complicitatea fostului şef SIPI Constanţa, Florin Secăreanu, al afaceristului Radu Nemeş, proaspăt extrădat de SUA şi altor persoane influente. Oficialii Oil Terminal apreciază că există 80% să nu recupereze debitul de 43.319,78 lei înregistrat de Inkasso Jobs, potrivit dosarului înregistrat în 2013 la Judecătoria Constanţa. La fel de slabe sunt şansele şi în cazul Bioromoil SRL, firmă deţinută de milionarul moldovean Vladislav Chetrar, de la care Oil Terminal are de recuperat suma de 114.243,14 lei reprezentând debite, plus 1.097,75 penalităţi, pentru care s-a înscris la masa credală, în dosarul deschis în 2012 la Tribunalul Bucureşti. Şi falimentul Onedia Petrol SRL din Craiova riscă să păgubească Oil Terminal cu 71.182,94 lei, societatea constănţeană apreciind că sunt şanse de 90% de a nu mai vedea vreodată aceşti bani. La fel, există şanse minime ca Elvimex Trans Group SRL să mai achite vreodată debitul de 56.099,29 lei către Oil Terminal, în timp ce la Elche Vision SRL nu mai există nici un dubiu asupra faptului că nu mai poate fi recuperată datoria de 40.616,08 lei. În total, şi în cazul firmelor de mai sus vorbim despre 569.057,97 lei pe care Oil Terminal nu-i va mai vedea, probabil, niciodată.

Tucan, obligat de judecători să-şi achite datoria către Oil Terminal. Fosta directoare Daniela Dragomir refuză şi acum să plătească prejudiciile aduse

Situaţiilor de insolvenţă li se adaugă zecile de litigii cu cel mai mare client independent din România, Oscar Downstream, în special pe marginea zecilor de mii de tone de motorină care se "evaporă" din vagoanele CFR de la expeditor la destinatar. Pe lângă pagubele amintite, mai există şi parteneri de afaceri sau foşti angajaţi care pun şi ei piedici activităţii Oil Terminal. JT Oil, firmă deţinută de politicianul Jean Paul Tucan a trebuit să fie obligată de Judecătoria Constanţa pentru a-şi achita o datorie de 59.631,39 lei, în ianuarie 2014. Pe de altă parte, fostul director juridic Daniela Dragomir nu vrea să returneze către Oil Terminal prejudiciul de 24.840 lei pe care l-a adus societăţii în perioada cât a fost angajată, procesul aflându-se în acest moment pe rolul Curţii de Apel Constanţa.

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#31361 Re: Re: Re: Re: CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!!

2014-12-22 12:56

#27188: - Re: Re: Re: CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!! 

 

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.www. oltchim.ro

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

OLTCHIM si ARPECHIM! INCHIS.
SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!!

50.000 de euro pe lună plus bonusuri şi comisioane - consorţiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL.

 Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu Valcea...????

https://www.youtube.com/  MIN. 1,26  " Eu fac promisiuni pe care eu mi le respect, nu promisiuni doar asa ca sa ma aflu in treaba, pentru ca nu sunt politician..., VA POT GARANTA CA LA SFARSITUL LUNII AUGUST AVEM UN PLAN DE REORGANIZARE LA OLTCHIM... " => PIPEREA&CO 18 iun. 2014

http://www.rominsolv.ro/

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#31362 Re: Re: Piperea despre insolventa Oltchim: este un caz de care voi putea vorbi studentilor 20 de ani

2014-12-22 12:58

#27189: - Re: Piperea despre insolventa Oltchim: este un caz de care voi putea vorbi studentilor 20 de ani de  

 

Piperea despre insolventa Oltchim: este un caz de care voi putea vorbi studentilor 20 de ani de acum incolo

 

http://www.wall-street.ro/

 

 

Insolventa Oltchim este un caz de care va putea vorbi studentilor 20 de ani de acum incolo, spune avocatul Gheorghe Piperea, a carui societate Rominsol a fost nominalizata ca administrator judiciar al combinatului. Avocatul a povestit pentru wall-street.ro care vor fi primii pasi in aceasta insolventa, ce datorii ar putea fi sterse si care sunt beneficiile acestei variante de restructurare a companiei.


Consiliul de administratie al Oltchim a nominalizat societatea Rominsolv, controlata de Gheorghe Piperea, alaturi de BDO Business Restructurig, ca administratori judiciari ai Oltchim. Cererea de insolventa a companiei a fost depusa vineri la Tribunalul Valcea si va fi judecata pe 30 ianuarie. Tribunalul va numi apoi administratorii judiciari.

Este insolventa varianta corecta pentru Oltchim? „Cu siguranta. Sunt multe motive. Oltchim nu poate fi salvata prin privatizare, ca urmare a datoriilor foarte mari. Nimeni nu da un leu pe o companie care are 800 de milioane de euro datorii si care mai si sta, fiind, practic, aproape inchisa operational”, considera Gheorghe Piperea.

 

Insolventa poate permite stergeri masive de creante

Cunoscutul avocat da ca exemplu, Arpechim si sectia de pvc, care sunt inchise chiar si de mai mult timp.

Care sunt avantajele insolventei in aceasta situatie? „In insolventa se pot obtine niste finantari imediate care sa reporneasca activitatea. De asemenea, se pot vinde rapid unele active excedentare pentru a face rost de cash. In fine, in insolventa se pot opera esalonari, reduceri sau chiar stergeri masive de creante. Spre exemplu creanta AVAS, de 250 milioane de euro, va putea fi stearsa, fara teama de a considera aceasta masura drept ajutor de stat”, mai spune Piperea.

De ce sunt finantarile mai accesibile in insolventa? Avocatul a explicat ca imprumuturile sau creditele acordate pe perioada insolventei au un statut special, platile fiind prioritizate, iar in cazul unui falimentul, cei care acorda aceste imprumuturi se situeaza ierarhic chiar si in fata creditorilor garantati, fiind primii care isi recupereaza banii.

Importante sunt, potrivit avocatului, si efectele imediate ale deschiderii procedurii - suspendarea automata a executarilor silite si a actiunilor contra debitorului, inghetarea valorii creantei, obligarea furnizorilor de utilitati la continuarea contractului, anularea actelor debitorului din perioada suspecta si asa mai departe.

Electrica Furnizare a declasat spre exemplu o procedura de executare silita impotriva Oltchim, iar primele licitatii sunt programate luna viitoare. Aceste executari, ca oricare altele deja demarate sau care se vor demara, se vor opri insa imediat ce se va deschide procedura insolventei.

„Insolventa Oltchim nu e cea mai rea solutie, e singura solutie”, Piperea


Ce obiective are, personal, avocatul in aceasta insolventa, daca va ramane administrator judiciar?

„Vreau sa am in Oltchim un caz - scoala, in care sa pot demonstra ca insolventa poate fi o solutie de salvare mult mai sanatoasa si viabila decat privatizarea; dupa un succes al acestei insolvente, toata teoria juridica si economica va fi scrisa altfel. Nu doar Oltchim va arata altfel dupa insolventa, ci si toata industria de pe orizonatala sa. Nu doar locurile de munca de la Oltchim vor fi salvate, ci si locurile de munca a peste 20 de mii de oameni ce depind de Oltchim. Iar dintr-un mare "producator" de pierderi (6 mil euro pe luna in prezent), Oltchim va putea re-deveni un mare contribuabil la bugetul central si la cel local. Este o provocare profesionala si teoretica pentru mine, un caz de care voi putea vorbi studentilor mei 20 de ani de acum incolo”, conchide Gheorghe Piperea.

De ce ar putea schimba succesul insolventei Oltchim teoria juridica si economica? Piperea a explicat ca juridic insolventa este perceputa ca un final, cand de fapt nu este neaparat nevoie sa fie asa. In plus, implicatiile sunt si economice pentru ca trecerea unei companiei sub protectia tribunalului prin insolventa, fiind aparata de creditori, poate oferi avantaje competitive unei companii.

Numirea celor doi administratori judiciari revine Tribunalului Tribunalului Valcea. Acelasi tribunal va trebui sa decida daca accepta cererea de intrare in insolventa a Oltchim, masura propusa Guvernului de ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Guvernul a decis sa ceara intrarea in insolventa a Oltchim dupa ce anul trecut a esuat in incercarea de a-l privatiza.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Dicoanecu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Sursa foto: Agerpres

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#31363 Re: Pierderile Oltchim sunt duble faţă de vânzări

2014-12-22 12:59

#27190: - Pierderile Oltchim sunt duble faţă de vânzări 

 

http://www.curierulnational.ro/

Situaţia financiară, aprobată deja de Adunarea Creditorilor, indică o cifră de afaceri de 498 mil. lei în 2013 şi pierderi de 945 mil. lei
În timp ce veniturile totale nu au depăşit 623 mil. lei, cheltuielile au însumat 1,57 miliarde lei


În lipsa finanţării de care are nevoie pentru repornirea unor instalaţii care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie, Oltchim a înregistrat în continuare pierderi majore, aproape duble faţă de cifra de afaceri.
Potrivit rezultatului financiar consolidat, aprobat recent de acţionarii Oltchim la aceeaşi dată la care a fost aprobat şi raportul administratorilor judiciari, anul trecut cifra de afaceri a combinatului abia a însumat 498 milioane lei, iar veniturile totale 623 milioane lei, în timp ce cheltuielile s-au ridicat la 1,57 miliarde lei, ceea ce a făcut ca în 2013 pierderea înregistrată de Oltchim să fie de 947,7 milioane lei.
Combinatul se confruntă cu mari dificultăţi financiare, având nevoie de nu mai puţin de 15 milioane de euro, pentru repornirea unor instalaţii care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie, astfel încât să se ajungă la nivelul de rentabilitate al combinatului.
Până la termenul limită de la sfârşitul lunii martie, niciun investitor nu s-a arătat interesat de preluarea acţiunilor Oltchim SPV, motiv pentru care administratorii judiciari propun reluarea licitaţiei, ţinând cont de faptul că o parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile.
"Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim SA, RomInsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, informează că, până la această dată, un număr de patru potenţiali investitori a achiziţionat Caietul de prezentare care detaliază procedura şi etapele vânzării fluxului de producţie al Oltchim SA. La expirarea termenului-limită, consorţiul de administratori judiciari a consemnat că nu a fost depusă nicio ofertă angajantă din partea investitorilor interesaţi", anunţau atunci administratorii judiciari.

Investitorii ar fi interesaţi de preluarea SPV împreună cu Arpechim

Potrivit acestora, o parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile, motivat de orizontul de timp în care estimează că vor finaliza negocierile pentru preluarea rafinăriei odată cu Oltchim SPV.
"În acest sens, consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante", notau atunci administratorii judiciari.
Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim, aflat în insolvenţă din luna ianuarie a anului trecut.
Potrivit raportului auditorului independent PKF Finconta, la 31 decembrie 2013, Oltchim a înregistrat capitaluri proprii negative de 2,29 miliarde de lei (511 milioane de euro), o pierdere contabilă aferentă exerciţiului de 947,6 milioane de lei, iar datoria curentă netă este de 3,48 miliarde de lei (777 milioane de euro). La data aprobării situaţiilor financiare consolidate, SC Oltchim SA nu avea un plan de reorganizare care să indice măsuri de redresare, aprobat de adunarea creditorilor, conform prevederilor Legii 85/2006, privind procedura insolvenţei. Situaţia indică existenţa unei incertitudini semnificative care ar putea pune la îndoială capacitatea SC Oltchim SA de a-şi continua activitatea şi, prin urmare, va fi inaptă să îşi execute obligaţiile în cursul desfăşurării normale a activităţii", se arată, printre altele, în raportul de audit realizat de PKF Finconta.

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#31364 Re: Re: Guvernul a şters oficial datoriile Rompetrol.

2014-12-22 13:00

#27191: - Re: Guvernul a şters oficial datoriile Rompetrol.  

  http://www.gandul.info/

Guvernul a şters oficial datoriile Rompetrol. Statul va încasa în total 270 din cele 760 de milioane de dolari cu care a creditat compania

După aproape un de tergiversare între Palate, memorandumul încheiat de Guvern cu The Rompetrol Group pentru stingerea datoriilor fostei rafinării Midia Năvodari, în jurul căreia omul de afaceri Dinu Patriciu şi-a construit în anii 2000 afacerea, a fost aprobat miercuri prin Hotărâre de Guvern.

Premierul Victor Ponta şi-a pus astfel semnătura pe actul normativ  prin care statul va încasa efectiv doar 270 din cele 760 de milioane de dolari cu care a creditat Rompetrol în 2003. Cu perspectiva incertă că, din cei 18% cu care rămâne acţionar în companie, va scoate în următorii ani profit şi cu7 promisiunea unui Fond de investiţii din partea kazahilor.

"Hotărârea este finalizată cu observaţiile de la Finanţe şi de la Justiţie, dar facem cum a spus Curtea Constituţională. Vreau să dăm un semnal clar că salvăm investiţiile în România", a spus Ponta, evitând astfel să îşi asume ca un eşec încercarea de a trece Memorandumul prin lege, cu votul Parlamentului. Niciun oficial al Guvernului nu a dorit însă să ofere vreo explicaţie legată de aceste observaţii care ar însoţi avizele miniseriale.

Astfel, dacă Guvernul Năstase a creat fereastra legală prin care Rompetrol a primit o poziţie mai avantajoasă decât statul care l-a creditat, dacă Guvernul Boc a pus poliţişti fătră atribuţii legale “să negocieze”, Guvernul Ponta închide subiectul fără a pune pe masă ce compensaţii realiste s-au negociat concret cu oficialii kazahi în contul celor 400 de milioane rămase. Calculul actualei puteri ar fi, potrivit explicaţiilor fostului şef al OPSPI, Gabriel Dumitraşcu, cel care a semnat acordul, gaz kazah ajuns în România la un preţ mai mic, prin conductele Gazprom.

Hotărârea de Guvern, la presiunea CCR

„Se sting, pe cale amiabilă şi reciproc avantajos, litigiile aflate pe rolul instanţelor de judecată dintre Ministerul Finanţelor Publice şi The Rompetrol Group N.V. De asemenea, The Rompetrol Group N.V. se angajează ferm să achiziţioneze un număr de acţiuni emise de Societatea „Rompetrol Rafinare” S.A. Constanţa, reprezentând 26,6959 % din capitalul social în schimbul a 200 milioane dolari SUA şi obligaţia corelativă a părţii române de a oferi spre vânzare aceste acţiuni.Totodată se reglementează principiile referitoare la înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea unui fond de investiţii în sectorul energetic sub forma unei societăţi pe acţiuni la care aportul The Rompetrol Group N.V. va fi de 150 milioane dolari SUA şi o cotă de participare la capital de 80%, statul român urmând să deţină o participaţie de 20%”, a rezumat Guvernul, la finalul şedinţei.

Decizia Guvernului vine după ce, la finalul anului trecut, Curtea Constituţională a declarant neconstituţională încercarea Executivului şi a Parlamentului de a trece acordul cu kazahii prin lege. În motivarea deciziei luate pe 21 noiembrie, dar publicate o lună mai târziu, pe 21 decembrie în Monitorul Oficial, judecătorii arată că Parlamentul a încălcat Constituţia intrând în jocul Guvernului şi aprobând Memorandumul cu Rompetrol prin lege şi  îi semnalează premierului, jurist de profesie, „lacune în înţelegerea instituţiilor de drept” prin iniţierea proiectului de lege în această formă.

Concret, Curtea Constituţională susţine că termenii în care s-a semnat acordul conduc la concluzia că acesta este un contract de stat şi nicidecum un memorandum. În aceste condiţii, Parlamentul s-a substituit Guvernului adoptându-l şi a încălcat principiul că „nimeni nu este mai presus de lege” votând un act normativ pentru un caz individual.

Judecătorii, care au luat cu majoritate de voturi această decizie îi răspund de altfel şi lui Victor Ponta, care a susţinut public că, odată atacat memorandumul la CCR, există riscul întrării în insolvenţă a rafinăriei Rompetrol. „Decizia Curţii Constituţionale nu va produce niciun efect asupra existenţei, conţinutului şi efectelor juriduce pe care contractul de stat le produce între părţile semnatare”, arată Curtea, dându-i premierului şi soluţia rapidă pentru a-şi pune în praactică ceea ce a negociat cu kazahii: hotărârea de Guvern.

Ce prevede Memorandumul

Memorandumul cu Rompetrol pentru stingerea litigiului şi, implicit, ştergerea datoriilor istorice ale companiei în contul unor investiţii promise, a fost semnat în februarie 2013, statul fiind reprezentat de OPSPI.

În ianaurie 2013, Victor Ponta i-a dat afacerea Rompetrol pe mână ministrului pentru Energie, Constantin Niţă. Pe 15 februarie se semna un acord cu KazMunaiGaz, iar trei zile mai târziu se suspenda procesul intentat de statul roman în 2010 pentru recuperarea datoriilor.

Pe scurt, statul a acceptat să vândă 26% din pachetul său cu 200 de milioane de dolari, luându-şi măsuri de precauţie ca restul de 18% să nu poată fi diluat de KazMunaiGaz timp de 3 ani.

Ca o compensaţie, deocamdată numai pe hârtie s-a făcut un acord pentru un fond de investiţii comun kazaho-român care să susţină financiar dezvoltarea rafinăriei. Mai exact, kazahii susţin că vor veni cu 150 de milioane de dolari plus 30 de milioane pentru a acoperi partea României, într-o societate comercială 80%-20% care să facă prin credite bancare investiţii de până al un miliard în următorii 7 ani în România. Între acestea, o centrală de cogenerare la Midia şi câteva sute de noi benzinării.

În afacerea fondului, profitul va reveni în primă fază exclusiv KazMunaiGaz, până la recuperarea celor 180 de milioane. Surse guvernamentale au explicat pentru gândul că în calculele de la Palatul Victoria ar intra înfiinţarea unei companii botezate provizoriu "RomKaz" în care Rompetrol şi KazMunaiGaz să fie parteneri 50%-50% şi să se impună astfel în regiune. Prin această companie ar fi plănuită şi legarea României la conducta SouthStream, un alt proiect aflat deocamdată pe hârtie, printr-o prelungire din Bulgaria la Negru Vodă, construită cu bani din Kazahstan.

Cronologia unei afaceri

Octombrie 2003 – Prin ordonanţa OUG 118/ 2003, Guvernul Năstase reglementează subscrierea integrală de către statul român a tututor obligaţiunilor Rompetrol Rafinare (RRC) rezultate din conversia unei creanţe a rafinăriei Petromidia, în valoare totală de 570,3 milioane euro (aproximativ 762 de milioane de dolari), cu scenadenţa în 7 ani.

August 2007 – Omul de afaceri Dinu Patriciu vinde 75% din grupul Rompetrol, implicit Rompetrol Rafinare, companiei de stat din Kazahstran, KazMunaiGaz, contra sumei de 2,7 miliarde de dolari. 1 miliard, s-a estimat la acea vreme, ar fi fost preţul plătit pentru rafinăria în jurul căreia era construită întreaga afacere.

2003-2009 – Grupul Rompetrol plăteşte dobânzile la termen. În total, 249 de milioane de dolari, după cifrele ANAF.

August 2010 – The Rompetrol Group N.V. achită 54 de milioane de euro (în jur de 70 de milioane de dolari) statului român, în contul datoriei

Septembrie 2010 – Rompetrol majorează capitalul, apoi converteşte datoria rămasă într-un pachet de 44,6% din acţiuni, statul pierzând în acest fel pachetul majoritar pe care miza. Cu câteva zile înainte, ANAF pune sechestru pe activele Rompetrol, menţinut şi în prezent.

Octombrie 2010 – Cu mandat de la Emil Boc, ANAF dă în jdecată Rompetrol, reclamând recuperarea integrală a celor 570,3 milioane euro.

Iunie 2011 – Tribunalul Constanţa respinge acţiunea. ANAF face recurs.

Februarie 2013 – OPSPI acceptă vânzarea unui pachet de 26,69% la preţul de 200 de milioane de euro, cu asigurarea că restul de 18% nu vor fi diluate timp de 3 ani şi cu negocierea unui fond de investiţii cu KMG. La termenul stabilit la trei zile după semnarea înţelegerii, statul cere la Curtea de Apel Constanţa suspendarea procesului ca urmare a soluţionării diferendului pe cale amiabilă.

Mai 2013 – legea care parafează acordul este adoptată în Camera Deputaţilor (21 mai 2013 - din 326 de deputaţi, 233 votează pentru: PSD, PNL, PC, minorităţile şi Dan Cristian Popescu de la Forţa Civică) şi în Senat (28 mai 2013 – 83 de voturi pentru, 8 contra şi 4 abţineri), dar este întoarsă de preşedintele Băsescu la reexaminare.

2004-2012 – obligaţiile fiscale achitate de Rompetrol la bugetul de stat sunt de 24.312.276.819 lei, din datele ANAF.Totodată, Guvernul ia în calcul, în nota explicativă a memorandumului că, "după data anulării creanţelor" echivalentul în dolari a sumei achitate cu titlu de obligaţii bugetare "se ridică la aproximativ 8.673 milioane de dolari", luând ca sursă datele Rompetrol Rafinare.

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#31365 Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

2014-12-22 13:02

Cei 969 de disponibilizaţi anunţă că, dacă până miercuri, 2 iulie a.c., nu primesc un răspuns favorabil în privinţa achitării salariilor compensatorii, vor solicita declararea falimentului companiei.

http://www.indiscret.ro/

Cei 969 de disponibili zaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, obţin, din partea administratorului special, promisiunea că şi-ar putea primi în curând salariile compensatorii. Luni, 30 iunie, într-o întâlnire care a avut loc la Ministerul Muncii, între un grup de lucru al acestui minister şi patru reprezentanţi ai disponibilizaţilor, administratorul special Bogdan Stănescu a spus, potrivit unui fost salariat al Oltchim, participant la discuţii, că miercuri, 2 iulie, urma să facă demersuri la Ministerul Muncii pentru un împrumut de 10 milioane de euro, care să acopere salariile compensatorii. Disponibilizaţii îi dau un ultimatum lui Stănescu: dacă până miercuri-seară nu le prezintă o soluţie convenabilă, deschid proces colectiv şi cer falimentul combinatului.

„Noi le-am cerut salariile compensatorii, ei ne-au recomandat să ne apucăm de piscicultură”

Ion Ţoanţă, unul dintre cei patru foşti salariaţi ai companiei, care au participat la negocierile de la Ministerul Muncii, a declarat pentru Indiscret în Oltenia că discuţiile au avut momente hilare, dacă situaţia celor 969 de oameni nu ar fi dramatică: „Noi am înaintat petiţii cabinetului primului -ministru, Ministerului Economiei şi Ministerului Muncii, în care solicitam salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă. Doleanţele ne-au fost dirijate către Ministerul Muncii, unde, luni, am avut o întâlnire cu un grup de lucru creat special pentru situaţia noastră. Când au auzit că vrem salarii compensatorii, adică bani, s-au mirat: «Bani, de unde? Noi nu vă dăm bani, dar vă putem ajuta să vă găsiţi locuri de muncă, să oferim oportunităţi să accesaţi fonduri pentru vânătoare, pentru activităţi de piscicultură»”. Ne-au mai sugerat să ne găsim de lucru la Drăgăşani şi, dacă facem asta, ne dau 1.000 de lei, iar dacă ne mutăm şi locuinţele, ne dau 3.500 de lei. Sigur, acestea sunt promisiuni de început, apoi, ce-o da Domnul! Cu alte cuvinte, o parte a acestei întâlniri a fost ca în bancul în care un însetat aleargă, aleargă, şi la un moment dat dă de unii cărora le cere apă. Ăia îi spun celui aproape mort de sete că ei nu îi pot oferi apă, însă îi pot arăta cel mai nou stoc de cravate”.

Administratorul special promite banii

Ion Ţoanţă a mai declarat că întâlnirea a avut şi o parte care poate da motive de optimism: promisiunea administratorului special, Bogdan Stănescu, de a face rost de 10 milioane de euro pentru salariile compensatorii: „Administratorul special ne-a spus că a găsit cadrul legal prin care se pot da banii pentru salariile compensatorii şi că, miercuri, 2 iulie, urma să aibă o întâlnire la Ministerul de Finanţe pentru găsirea soluţiilor în acest scop. Am înţeles că este vorba despre o formă de împrumut legală, în aşa fel încât forurile europene să nu îl considere ajutor de stat”. Ţoanţă a mai spus că a început, deja, numărătoarea inversă pentru administratorii companiei: „Pentru miercuri a fost stabilită o întâlnire cu salariaţii, în care le vom prezenta discuţiile de la Ministerul Muncii. Apoi, aşteptăm să vedem ce va face administratorul special la Ministerul de Finanţe. Dacă mâine seară, adică pe 2 iulie, nu avem un răspuns, contactăm casa de avocatură şi cerem falimentul combinatului”. Solicitarea falimentului ar putea avea urmări grave asupra perspectivei de revigorare a companiei şi a eventualei privatizări.

Stănescu, în concediu?

Potrivit însă unor surse, Bogdan Stănescu ar fi intrat, de marţi, 1 iulie, în concediu de odihnă. La discuţiile de la Ministerul Muncii, alături de Ion Ţoanţă, au participat Nicolae Burdoază, Cornel Mistreanu şi Nonica Subţirelu. Anul trecut, 969 de angajaţi ai combinatului aflat în insolvenţă au fost disponibilizaţi colectiv, ei având dreptul să primească, potrivit contractului colectiv de muncă, 12, 18 sau 24 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime. Pentru aceste salarii este nevoie de circa 10 milioane de euro, bani pe care Oltchim a anunţat că îi va plăti abia după privatizare. Însă cea de-a treia tentativă de privatizare a combinatului a eşuat în data de 6 iunie, când nu a fost depusă nicio ofertă angajantă pentru achiziţionarea acţiunilor deţinute de Oltchim S.A. la Oltchim S.P.V. O nouă încercare de vânzare a fost programată peste circa şase luni. De la începutul anului 2014, protestele pentru salariile compensatorii s-au înteţit, culminând şi cu câteva acţiuni de greva foamei şi pătrunderea, cu forţa, în sediul administrativ al companiei. 

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.

#31366 BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. Cu insolvenţa nu-i de glumit!

2014-12-22 13:04

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

DECIZIA NR... DIN DATA DE 15.05.2013.

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

http://portal.just.ro/

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

ATENTIE!
Prezentra Lege a fost abrogata de noua Lege a Insolventei: Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi Legea 85/2014 raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 359 din 21 aprilie 2006

  • OUG nr. 86/2006
  • OUG nr. 173/2008
  • OG 1/2010
  • Legea nr. 25/2010
 

 S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013.

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

 

 DECIDE:

Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

#28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].

Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE

UNDE SUNT BANII????

SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!!

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.

#31367 BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. Cu insolvenţa nu-i de glumit!

2014-12-22 13:05

A. LA NIVELUL TARII SI DELIMITARE PROTECTII SOCIALE SI FORME DE RECONVERSIE PROVESIONALA:

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

Art. 7. - Persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de urmatoarele drepturi:

Art. 7. a) indemnizatie de somaj, stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare;

# indemnizatie de somaj care beneficiaza toti somerii  in categoriile de someri, OBLIGATIE PE PROTECTIE SOCIALA LA NIVELUL TARII ROMANIA, luati in evidente de AJOFM:

a)  6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;

b)  9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;

c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Art. 7. b) venit lunar de completare;

 # indemnizatie venit de completare prin protectie sociala si cu reconversie provesionala,  dupa caz cine doreste si se inscrie, nefiind obligatie, pe baze sindicale si statul roman patron coroborat cu AJOFM statul roman:

–      12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;

–      20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;

–      22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;

–      24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;

B. SOCIETATILE COMERCIALE CAZUL DE FATA SC. OLTCHIM SA., PATRON SI ACTIONAR MAJORITAR STATUL ROMAN.

#30010 CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA

Art. 7. c) plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli ale acestora, in conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de munca aplicabile, respectiv incheiate la nivelul fiecarui operator economic.

# plati salarii compensatorii in functie de vechime in munca pe Legea CCM (Contractului Colectiv de Munca ) la nivel de S.C. Oltchim S.A. conform acestei legi  aprobata judecatoresc si de toate institutiile in competenta lor si sprijinita de alte legi in vigoare:

Art38. Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI, 9 milioane de euro, valoarea salariilor compensatorii

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii

UNDE SUNT BANII????

 Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.UNDE SUNT BANII????

http://www.rominsolv.ro/

UNDE SUNT BANII????

OUG SI HG A FOST CREAT PENTRU 105O DISPONIBILIZARI COLECTIVE. UNDE SUNT BANII DIFERENTA PE PROTECTII SOCIALE ALTE SUME DEBLOCATE PENTRU PROTECTIE SOCIALA  CARE NU AU LEGATURA CU CCM LA NIVELUL OLTCHIM OPERATORUL ECONOMIC, DELIMITARILE FACANDU-SE FOARTE CLAR SI IN LITERA LEGII????!!!!!!!!!

In conformitate cu prevederile art. 1alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/ 2013 masurile de protectie sociala se acorda in baza unui plan de disponibilizare întocmit in conditiile legii.
Prin planul de disponibilizare propus de consortiul de administratori judiciari se propune disponibilizarea a 1050 de salariati ai SC Oltchim SA, cu influente asupra bugetului asigurarilor pentru somaj de aproximativ 32.000.000 lei.

http://arhiva.gov.ro/

UNDE SUNT BANII????

SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!!

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.

#31368 Re: BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. Cu insolvenţa nu-i de glumit!

2014-12-22 13:08

#31008: Cu insolvenţa nu-i de glumit! - BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. Cu insolvenţa nu-i de glumit! 

 

 SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!!

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.www. oltchim.ro

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

OLTCHIM si ARPECHIM! INCHIS.
SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!!


Musafir

#31369 OLTCHIM, SUB SPECTRUL FALIMENTULUI

2014-12-22 15:32

http://www.impactreal.ro/2014122118277/Oltchim-sub-spectrul-falimentului.html

OLTCHIM, SUB SPECTRUL FALIMENTULUI

Sindicaliştii de la Oltchim solicită intervenţia premierului Victor Ponta şi a preşedintelui ales, Klaus Iohannis, în cazul Oltchim, altfel, în luna aprilie a anului viitor, combinatul vâlcean va intra în faliment. "Era un eşec previzibil procesul de privatizare, cei care s-au ocupat de procesul de privatizare nu au făcut-o în mod profesionist, de aceea s-a ajuns aici. Nu s-a prezentat în acest plan istoria combinatului, importanţa lui în prezent, perspectivele de dezvoltare. Normal că cei care ar fi fost interesaţi de combinat nu au mai depus nicio ofertă. În acest caz, trebuie ca atât autorităţile locale, cât şi partidele politice să se implice pentru a solicita guvernului o strategie", a declarat luni pentru AGERPRES liderul sindicatului liber Oltchim, Mihai Diculoiu, potrivit Agerpres. El susţine că este necesară o implicare a prim-ministrului şi a preşedintelui ales pentru redresarea combinatului.

"Vor urma două luni
de foc, ianuarie şi februarie, în care statul trebuie să grăbească conversia creanţelor în acţiuni, dar pentru asta trebuie să existe voinţă politică, precum şi o implicare a domnului Victor Ponta şi a domnului Klaus Iohannis. Dacă nu se va face conversia astfel încât Oltchim să devină bancabil, atunci în aprilie scrie faliment", a afirmat Mihai Diculoiu.

Niciunul dintre cei patru investitori care s-au arătat interesaţi de preluarea Oltchim nu a depus ofertă până la termenul limită de vineri. Soarta combinatului se va decide în 10 martie, când Comitetul Creditorilor va vota planul de reorganizare elaborat de administratorul judiciar. În prezent, privatizarea Oltchim se consideră încheiată, fabrica nu va mai fi scoasă la vânzare pentru o perioadă de trei ani, cât durează implementarea planului de reorganizare.

"Nu s-a prezent nimeni, nici chinezii, nici turcii, nici Vuza, nici SIF 3. (...) Noi elaborăm acum planul de reorganizare, care va fi votat de Comitetul Creditorilor în 10 martie 2015, în perioada de până atunci urmând să se înfiinţeze şi SPV-ul Oltchim", spunea vineri Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al combinatului. Oltchim Râmnicu Vâlcea este, de doi ani, în insolvenţă, cu datorii de 700 de milioane de euro şi cu pierderi de zeci de milioane de euro. Preţul ţintă pentru pachetul Oltchim-Arpechim era de circa 300 de milioane de euro, iar investitorul selectat ar fi urmat să preia şi obligaţiile de mediu aferente Arpechim. În plus, ar mai fi trebuit să investească alte sute de milioane de euro în repornirea tuturor instalaţiilor din cele două unităţi.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-22 16:39


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-22 17:06


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-22 17:42


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-22 17:54



Musafir

#31374 Re: Re: ,TI O SPUNE FOTA[FARA PERDEA]AI ULTIMELE SARBATORI IN IOLTCHIM

2014-12-22 17:57

#31372: - Re: ,TI O SPUNE FOTA[FARA PERDEA]AI ULTIMELE SARBATORI IN IOLTCHIM 

 TI O VOI DEMONSTRA CIT ESTI DE MIC CIOCANARULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-22 18:04