Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#31001 Re:

2014-12-16 08:12

#31000: Ceausescu -  

 Da, prin CET Govora, acelasi deturnator. Cilea a fost la Ponta sa i-se vireze bani in CET Govora din Oltchim si s-a aprobat, nerespectand pe ceilalti creditori din tabelul de creante si incalcand legea, fara un plan de reorganizare aprobat de judecator-sindic, CET Govora fiind furnizor captiv si conform legii nu are voie sa intrerupa pe perioada insolventei necesarul de functionare catre Oltchim, la fel si ceilalti furnizori captivi...

Sumele de bani fiind creante la plata conform tabelului de creante, care nu a fost depus la judecatorul-sindic, a tuturor creditorilor, prioritari la plata si primi salariatii (fosti si actuali), dupa restul creditorilor..., conform cu Legea 85/2006.


Musafir

#31002 Niţă: Nu există interes pentru Oltchim.

2014-12-16 08:27

http://saptamana.net/articol/7280-nita-nu-exista-interes-pentru-oltchim

Niţă: Nu există interes pentru Oltchim!

La încheierea mandatului, fostul ministru al Economiei susţine că societatea vâlceană a reintrat pe profit, iar statul poate transforma datoriile în acţiuni.

Luni, 15 decembrie, ex-ministrul Economiei, Constantin Niţă, a făcut un bilanţ la încheierea mandatului. Locul său a fost luat de Mihai Tudose, care a primit aviz favorabil, cu 37 de voturi pentru, din partea comisiilor de specialitate din Parlament, pentru a ocupa funcţia de ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului.

Constantin Niţă a anunţat pentru luna noiembrie exporturi record de 4,9 milioane euro, cu previziunea de încheiere a anului 2014 cu un volum de vânzări pe pieţele externe de peste 50 miliarde euro. El a precizat că în mandatul său a fost finalizată şi strategia de industrializare. “Ceea ce avem în momentul de faţă ca industrie necesită o retehnologizare puternică”, a subliniat Constantin Niţă. 
Acesta a mai spus că situaţia combinatului Oltchim este bună, cu o cifră de afaceri de 16 milioane de euro lunar, în 2014, faţă de 5 milioane euro în 2013.

“Oltchim a avut un profit operaţional de un milion de euro. În condiţiile în care nu vine niciun investitor, sunt soluţii de transformare a datoriilor Oltchim în acţiuni ale Statului. Nu se pune problema ca această companie să fie dată la fier vechi, să fie falimentată”, a afirmat demnitarul.

Fără un investitor interesat realmente, nu se poate negocia preluarea Arpechim

Fostul ministru a precizat că există un investitor care doreşte să cumpere Oltchim la pachet cu Arpechim, iar în cazul unei înţelegeri va trebui discutat cu Petrom preţul Arpechim. “Va fi nevoie să discutăm cu Petrom pentru a negocia un preţ pentru Arpechim. În condiţiile în care nu există un investitor care să-şi exprime punctul de vedere legat de preluarea acestei companii la pachet cu Arpechim, nu putem să facem această negociere. Există un investitor din China care şi-ar dori acest pachet. Din păcate, nu şi-a depus scrisoarea de intenţie. Altcineva din Uniunea Europeană sau din afara Uniunii Europene nu a venit. Nu este vorba de faptul că noi nu dorim să privatizăm. Nu există interes”, a explicat Constantin Niţă.
Fostul ministru nu a explicat cauzele remanierii sale. “Nu aş putea să vă spun din ce cauză plec. Explicaţia v-o poate da primul ministru. Eu sunt om politic. Fiind parlamentar şi politician de o lungă perioadă, am acceptat aceste luări de decizie”, a declarat Niţă.


Musafir

#31003 PLANUL B PENTRU REORGANIZAREA OLTCHIM.

2014-12-16 08:33

http://m.bursa.ro/s=piata_de_capital&articol=256446.html

PLANUL B PENTRU REORGANIZAREA OLTCHIM.

Piperea: "Continuăm să căutăm finanţatori şi să reducem şi mai mult costurile"
 
Piaţa de Capital
16.12.2014

Soarta Oltchim pare să devină din ce în ce mai complicată, după ce, timp de aproximativ un an de zile şi patru licitaţii, nu a reuşit să atragă oferte ferme de preluare de la investitorii interesaţi.

Administratorii judiciari ai combinatului susţin că au şi un plan B de reorganizare a combinatului, după ce vânzarea Oltchim către un investitor strategic a eşuat vineri.

Avocatul Gheorghe Piperea, care este unul din administratorii societăţii, ne-a declarat, ieri: "Încercăm să ne descurcăm cu Oltchim aşa cum este el în momentul de faţă. Planul B constă în continuarea identificării unor surse de finanţare pentru creşterea producţiei şi o reducere şi mai mare a costurilor. Dacă pe parcurs mai apar investitori interesaţi, atunci vom supune oferta lor aprobării creditorilor".

Până acum, administratorii Oltchim au încercat să obţină, fără succes, împrumuturi de la bănci, fonduri de investiţii sau chiar de la inverstitorii care s-au arătat, de-a lungul timpului, interesaţi de combinat. Doar RCS&RDS a împrumutat, în vară, societatea cu 1,5 milioane de euro, în cadrul unui contract de asociere cu Oltchim, după cum au anunţat, la vremea respectivă, administratorii judiciari.

Întrebat ce s-a întâmplat cu celebrul consorţiu chinez Junlun & Baota, interesat să participe la licitaţie, dar şi să crediteze Oltchim cu 15 milioane de euro, domnul Piperea ne-a răspuns: "Chinezii ne-au transmis că nu mai sunt interesaţi să participe la licitaţia pentru Oltchim, dar că vor să facă afaceri cu societatea vâlceană. Banii de la ei nu ne-au sosit, dar am semnat în China un acord de împrumut şi ei ne-au cerut de 3 ori să amânăm licitaţia pentru Oltchim ca să aibă timp să pregătească oferta. Dacă aşa se întâmplă în toate afacerile cu chinezii, atunci pot să spun că nu agreez deloc modelul lor de afaceri".

Avocatul susţine că tabelul final al creditorilor este gata şi că va fi depus la tribunal pe 7 ianuarie 2015. Ulterior, la finele lunii ianuarie, va fi prezentat creditorilor şi planul de reorganizare, mai spune Gheorghe Piperea, menţionând că, undeva la începutul lunii martie, documentul urmează să fie supus aprobării creditorilor şi judecătorului sindic.

Acţionarii Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) au respins, la finele săptămânii trecute, cererea acţionarului minoritar PCC de aprobare a elaborării şi propunerii de către societate a planului de reorganizare, în calitate de debitor, precum şi mandatarea administratorului special să elaboreze şi să publice planul pe website-ul societăţii, în termen de 30 de zile de la data ţinerii AGA.

Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC în România, ne-a spus că reprezentanţii autorităţilor noastre ar fi motivat votul prin lipsa de resurse financiare şi de expertiză în domeniu.

Domnia sa a prezis, într-o declaraţie acordată ziarului BURSA săptămâna trecută, că Oltchim va cunoaşte un nou eşec, explicându-ne că privatizarea combinatului a fost pregătită neprofesinist de către administratori.

PCC a fost, până în acest an, interesat de preluarea Oltchim.

Până în vară, autorităţile au defilat cu tot felul de nume de investitori care şi-ar fi exprimat interesul pentru Oltchim (de la omul de afaceri Ştefan Vuza, până la MOL, SOCAR, Gazprom, şi culminând cu celebrul consorţiu chinez Baota&Junlun, dar şi cu proprietarul Uzinelor Sodice Govora).

Oltchim a raportat, în primele nouă luni, afaceri de 436 milioane lei, mai mari cu 21,3%, faţă de perioada similară din anul trecut, în timp ce pierderile s-au redus cu numai 8%, la 159,2 milioane lei, potrivit raportului companiei.
Ministerul Economiei a primit o ofertă din partea unei companii chineze interesate de preluarea Oltchim, dar deocamdată s-a cerut prelungirea termenului de ofertare, a declarat, ieri, Mihai Tudose, ministrul propus pentru portofoliul Economiei, deşi vineri administratorii combinatului au anunţat oficial că la licitaţie nu au înregistrată nicio ofertă.

Domnul Tudose a spus, ieri, în Parlament, citat de Agerpres: "La Ministerul Economiei există o ofertă din partea unei companii chineze interesată de preluarea Oltchim. Deocamdată s-a cerut prelungirea termenului de ofertare. Există o parte foarte bună că Oltchim a intrat pe profit operaţional. Sunt datorii de 700 de milioane de lei, ceea ce este o sumă, dar vrem să transformăm aceste datorii în acţiuni, să facem conversia, iar pe baza acestui lucru, fără datorii, ea să fie bancabilă şi împreună cu un investitor vom putea să rezolvăm această situaţie".

Domnia sa nu crede că va avea opoziţie din partea Comisiei Europene în ceea ce priveşte conversia datoriilor în acţiuni.

  A.T.

Musafir

#31004 Oltchim caută în Ungaria alternativă la rafinăria Lukoil

2014-12-16 09:18

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/

Niciun cumpărător nu s-a prezentat la selecţia de oferte pentru activele viabile ale combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (simbol bursier OLT), aflat în insolvenţă, iar administratorul judiciar va propune creditorilor până în luna martie un plan de reorganizare în baza căruia compania să meargă mai departe prin forţe proprii. Compania va căuta în continuare un investitor strategic, dar „fără grabă“.
 
Administratorii judiciari ai combinatului, care este în insolvenţă din ianuarie 2013, vor depune în luna ianuarie tabelul definitiv al creanţelor şi planul de reorganizare, asupra căruia creditorii se vor pronunţa pe 10 martie.
 
„Planul are ca variantă principală reluarea acestei idei de selecţie a unui investitor care să cumpere businessul viabil al societăţii, care va fi pus într-un SPV, un vehicul de investiţii. Nu va mai fi niciun fel de grabă pentru acest lucru. Odată confirmat planul de reorganizare, între timp se va continua programul de ajustare a costurilor şi de majorare a veniturilor atât cât permite situaţia actuală a societăţii“, a spus avocatul Gheorghe Piperea, proprietarul firmei Rominsolv, unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim.
 
Piperea a mai spus însă că există şi un plan B, în care activele Oltchim nu s-ar mai transfera la un investitor, ci compania ar fi reorganizată printr-un management de criză.

Musafir

#31005 Ofertă chineză pentru Oltchim

2014-12-16 09:19

http://www.capital.ro/oferta-chineza

Ministerul Economiei a primit o ofertă din partea unei companii chineze interesate de preluarea Oltchim, dar deocamdată s-a cerut prelungirea termenului de ofertare, a declarat, luni, Mihai Tudose, ministrul propus pentru portofoliul Economiei, Comerţului şi Turismului.

 

"La Ministerul Economiei există o ofertă din partea unei companii chineze interesată de preluarea Oltchim. Deocamdată s-a cerut prelungirea termenului de ofertare. Există o parte foarte bună că Oltchim a intrat pe profit operaţional. Sunt datorii de 700 de milioane de lei, ceea ce este o sumă, dar vrem să transformăm aceste datorii în acţiuni, să facem conversia, iar pe baza acestui lucru, fără datorii, ea să fie bancabilă şi împreună cu un investitor vom putea să rezolvăm această situaţie', a spus Mihai Tudose, întrebat despre interesul companiilor chineze pentru Oltchim, la audierile în comisiile reunite de specialitate din Parlament.

Acesta a afirmat că nu crede va avea opoziţie din partea Comisiei Europene în ceea ce priveşte conversia datoriilor în acţiuni.

SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!!
Musafir

#31006 AFACERE DE FAMILIE. Noua conducere a Oltchim, compusă din soţi şi soţii

2014-12-16 10:06

22 octombrie 2012.

http://www.radicalonline.info/

După ce fostul director general al Oltchim Râmnicu Vâlcea, Constantin Roibu, a fost acuzat ani la rând că a căpuşat combinatul prin firme conduse de el şi apropiaţii lui, astăzi lucrurile nu s-au îmbunătăţit cu nimic. Noua conducere executivă este compusă din foşti colegi ai actualului director al Oltchim, Mihai Bălan, lideri PNL, soţi şi soţii.

Săptămâna aceasta Consiliul de Administraţie al Oltchim a aprobat componenţa noii conduceri executive.

În comunicatul transmis Bursei de Valori Bucureşti apar şapte nume. Primul, Ion Cocleţ a fost numit în funcţia de director al departamentului de Resurse Umane.

Acesta mai îndeplineşte şi atribuţii de purtător de cuvânt al combinatului. Este unul dintre apropiaţii lui Mihai Bălan şi a lucrat la CET Govora cu acesta în ultimii 20 de ani. A părăsit CET-ul din funcţia de director de termoficare urbană, iar acum a ajuns la Oltchim ca specialist în resurse umane. Ion Cocleţ nu a venit singur.

Şi-a adus şi soţia, Livia Mihaela Cocleţ, care a lucrat tot la CET Govora, dar s-a ocupat de achiziţii. La Oltchim vine pe o poziţie similară, într-un departament creat special pentru ea, combinatul având deja un departament de aprovizionare.

Alte două nume apar în comunicatul transmis bursei: Felicia Spiru-Ciobescu şi Armand Spiru-Ciobescu. Soţ şi soţie, cei doi au fost numiţi pe poziţiile de director operaţiuni comerciale, respectiv director general adjunct operaţiuni financiare.

În vârstă de 35 de ani, Armand Spiru-Ciobescu este membru PNL Vâlcea, lider al organizaţiei de tineret. Până să ajungă la Oltchim a lucrat ca director executiv la o companie care făcea comerţ cu produse alimentare.

Soţia sa, director adjunct la departamentul financiar a lucrat la diferite bănci comerciale ca analist de credite. În poziţia de director economic este un alt fost coleg de-al lui Mihai Bălan.

Daniel Ilinca a lucrat timp de şapte ani la serviciul financiar de la CET Govora. Din noua conducere executivă a combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea mai fac parte şi Valentin Popescu, Marius Pârvu, Norocel-Lucian Marinescu şi Mihail Tălpăşanu . Cei patru sunt angajaţi ai Oltchimului de ani buni. Sursa: Digi24.ro

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.
Musafir

#31007 CET Govora a inregistrat incasari de 61 de milioane de euro si pierderi record, de 10 milioane euro

2014-12-16 10:24

http://www.impactreal.ro/.....

01-12-14 .......

În primele nouă luni, Oltchim a achitat către CET suma de 93,6 milioane lei

În perioada ianuarie - septembrie 2014, CET Govora a livrat şi facturat către SC Oltchim SA energie electrică în sumă de peste 89 de milioane de lei şi energie termică în sumă de 26,3 milioane de lei, în total 115,3 milioane de lei. SC Oltchim SA a achitat în această perioadă suma de 93,67 milioane de lei cu bilete la ordin, ordine de plată şi compensări cu marfă livrată de SC Oltchim SA. Valoarea încasărilor realizate de CET Govora în perioada ianuarie - septembrie 2014 de la SC Oltchim SA acoperă doar contravaloarea energiei electrice livrate în această perioadă, o parte din aceste încasări, în sumă de 19,8 milioane de lei, fiind descărcată în evidenţele contabile pe facturile de energie electrică şi termică din ianuarie - iunie 2013, conform procesului-verbal de eşalonare din data de 26 iunie 2014 încheiat între CET Govora şi SC Oltchim SA. Suma de 19,8 milioane de lei reprezintă contravaloarea ratelor de
eşalonare scadente în lunile ianuarie, februarie şi martie din procesul-verbal de eşalonare încheiat cu SC Oltchim SA. Conform procesului-verbal de eşalonare, SC Oltchim SA avea obligaţia ca, începând cu luna iulie 2014, să achite rate de eşalonare în sumă de 6 milioane de lei lunar, obligaţie care nu a fost respectată. Începând cu luna august 2014, SC Oltchim SA garantează plata energiei electrice livrate lunar cu bilete la ordin scadente la 15 zile după decada de livrare, valoarea acestor bilete fiind achitată de SC Oltchim SA la termen. CET Govora a primit din partea SC Oltchim SA adresa din data de 29 august 2014, prin care acesta se angajează ca, începând cu luna septembrie 2014, să achite lunar suma de 14,5 milioane de lei, din care 13 milioane de lei în contul facturilor curente şi 1,5 milioane de lei în contul datoriilor restante, astfel ca, până în decembrie 2015, întreaga datorie restantă să fie achitată. Din
cei 14,5 milioane de lei achitaţi lunar de SC Oltchim SA, 4 milioane de lei urmează a fi achitaţi prin furnizare de cărbune energetic către CET Govora, până la această dată SC Oltchim SA nefinalizând un acord cu Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru livrarea de cărbune. Din corespondenţa purtată de CET Govora reiese că SC Oltchim SA nu poate achiziţiona cărbune direct de la Complexul Energetic Oltenia, fiind făcute demersuri în vederea încheierii unei tranzacţii prin care SC Oltchim SA să facă plata către Complexul Energetic Oltenia pentru cărbunele livrat către CET Govora. SC Oltchim SA a propus încheierea unui protocol între părţi, document care nu a fost finalizat până la această dată. Conform prevederilor bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2014 al CET Govora, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 63 din 30 mai 2014, în Anexa nr. 8 privind reducerea arieratelor a fost cuprinsă măsura nr. 5, prin care s-a prevăzut încasarea în anul 2014 a energiei termice livrate la SC Oltchim SA, restantă la 31 decembrie 2013. Ca urmare a solicitării SC Oltchim SA, din adresa din data de 29 august 2014, de eşalonare la plată a datoriilor până la sfârşitul anului 2015, prin Decizia CA nr. 58/2 septembrie 2014, s-a dispus ca SC Oltchim SA fie să achite suma de 22,6 milioane de lei lunar până la sfârşitul anului, pentru ca CET Govora să se încadreze în buget, fie rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al CET Govora, aprobat, pentru ca propunerea SC Oltchim SA să se încadreze în prevederile din buget.

Oltchim şi CET au semnat un protocol care să garanteze plata datoriilor

În conformitate cu Decizia Consiliului de Administraţie nr. 58 din 2 septembrie 2014 a fost depusă la Consiliul Judeţean Vâlcea solicitarea de rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli al CET Govora pentru anul 2014 conform propunerii de plată eşalonată, prezentată de SC Oltchim SA şi modificarea Anexei 8, prin diminuarea arieratelor în 2014 cu 4,5 milioane de lei şi în anul 2015 cu suma de 57,5 milioane de lei. Până la această dată, solicitarea CET Govora nu a fost introdusă pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Judeţean Vâlcea. Prin adresa din data de 22 septembrie 2014, SC Oltchim SA a fost notificat că, începând cu data de 25 septembrie 2014, vor fi puse în aplicare prevederile Deciziei CET Govora nr. 58/2 septembrie 2014, privind sistarea livrărilor de energie termică către SC Oltchim SA, prin nereluarea furnizării de abur industrial, după oprirea tehnologică. Ca răspuns la notificarea transmisă de CET Govora a fost primită din partea SC Oltchim SA adresa nr. 8631/23 septembrie 2014, prin care solicită CET Govora să nu pună în aplicare decizia de sistare a livrărilor de abur industrial, având în vedere faptul că, în acest moment, se fac eforturi pentru creşterea nivelului de producţie a SC Oltchim SA, prin repornirea unei noi secţii. În completare la notificarea de sistare a livrărilor, CET Govora a trimis la SC Oltchim SA adresa din data de 24 septembrie 2014, prin care a solicitat ca, până în data de 26 septembrie 2014, să se prezinte de către SC Oltchim SA soluţii concrete de stingere a datoriilor şi de plată a facturilor curente, în caz contrar urmând să fie sistată livrarea de aur industrial şi energie electrică. În data de 6 octombrie 2014, CET Govora a notificat SC Oltchim SA că se va reduce presiunea şi debitul aburului industrial livrat către SC Oltchim SA cu câte 2 bar pe zi, pe ambele niveluri de presiune,
până la minimul tehnologic. În luna septembrie 2014, SC Oltchim SA nu a achitat suma de 22,6 milioane de lei, conform deciziilor consiliului de administraţie al CET Govora şi nu s-a aprobat nici o rectificare de buget de venituri şi cheltuieli pentru anul 2014. Pentru găsirea unei soluţii, în data de 14 octombrie 2014 a avut loc, la sediul SC Oltchim SA, o întâlnire la care au participat reprezentanţii CET Govora, membrii Consiliului de Administraţie al CET Govora şi reprezentanţii SC Oltchim SA, în prezenţa ministrului Economiei, Constantin Niţă, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, întâlnire în cadrul căreia s-au discutat aspectele prin care se poate asigura combustibilul necesar funcţionării centralei şi posibilităţile de plată ale SC Oltchim SA pentru creanţele curente şi restante. În urma întâlnirii s-a stabilit ca părţile prezente să încheie un protocol prin care SC Oltchim SA să
garanteze plata livrărilor viitoare de energie electrică şi termică şi a restanţelor, conform angajamentelor asumate prin livrări de cărbune, şi s-a propus ca prevederile Deciziei Consiliului de Administraţie al CET Govora nr. 58/2 septembrie 2014 să fie amânate.

SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!!

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati.

Cu insolvenţa nu-i de glumit!

#31008 BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. Cu insolvenţa nu-i de glumit!

2014-12-16 10:27

#30956: Cu insolvenţa nu-i de glumit! - Re: Cu insolvenţa nu-i de glumit!  

 SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!!

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.www. oltchim.ro

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

OLTCHIM si ARPECHIM! INCHIS.
SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-16 11:30


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-16 11:35


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-16 11:36



Musafir

#31012

2014-12-16 11:39

http://www.cotidianul.ro//upload

 

 

Victor Ponta a renunţat la titlul de doctor pentru care a fost acuzat de plagiat.

Într-o scrisoare trimisă Rectorului Universităţii Bucureşti şi publicată pe pagina personală de Facebook, Victor Ponta declară că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în anul 2013 de către Universitate şi anunţă în acelaşi timp că, după ce va părăsi viața politică, îşi doreşte "să inițieze un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment". Această precizare poate fi interpretată ca o recunoaştere a faptului că lucrarea scrisă de el a fost un plagiat.

"Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat", spune Victor Ponta în scrisoarea către rectorul Universităţii.

Scrisoarea prin care Ponta renuţă la titlul de doctor


Stimate Domnule Rector, 
Vă scriu pentru a vă notifica renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București.

Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credință în argumentele mele la momentul apariției contestării și nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic.

După ce voi părăsi viața politică îmi doresc să inițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment.

Domeniul Educației este unul fundamental și esențial nu doar pentru activitatea Guvernului ci și pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educației și Cercetării și îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care în timp a devenit eminamente politică.

Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultății de Drept a Universității București reprezintă o amintire excepțională și regret nespus dacă discuțiile apărute după momentul preluării funcției de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituții pe care o iubesc la fel de mult ca toți ceilalți absolvenți ai săi!

Pentru toate aceste argumente, vă rog să luați act, domnule Rector, de decizia mea de a renunța la titlul de doctor în drept.

Cu stimă, 
Victor Ponta

București, 16 decembrie 2014. În atenția Rectorului Universității București, Prof. univ. dr. Mircea Dumitru

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.
Musafir

#31013 BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. Cu insolvenţa nu-i de glumit!

2014-12-16 11:42

#31009: - Re: Re: Re: Cu insolvenţa nu-i de glumit!  PENTRU TOTI SUGACII SI POSTACII PARTIDELOR POLITICE:

 Stati-ar crucea in gat pentru ca tu creier nu ai, AU MURIT OAMENI NENOROCITULE SI OLTCHIM INCHIS. SA-TI FIE TARANA EXTREM DE GREA SI CRUCEA LA FEL DE  GREA, UN POMANAGIU HOT CE ESTI TU SI ALTII CA TINE!!!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-16 12:04


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-16 12:09


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-16 13:02


SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.
Musafir

#31017 BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. Cu insolvenţa nu-i de glumit!

2014-12-16 13:21

#31016: suge sefule max rudotel stressss - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cu insolvenţa nu-i de glumit!  PENTRU TOTI SUGACII SI POSTACII PARTIDELOR POLITICE:

 Spitalul Socola din Iaşi se transformă în institut regional de psihiatrie http://www.mediafax.ro/social/

Cu dedicatie pentru tine si multi altii ca tine maimutoiule, porcule, jegule si linge  tot si suge bine. Vei suge acadele colorate si le inghiti pentru sanatatea ta. Pomanagiilor, colivarilor, sugatorilor, cersetorilor, mitomanilor, HOTILOR, viata voastra este pentru acest spital Socola. Drum bun si insanatosiree...cand o vrea Dumnezeu, poate va trateaza el.

 

Voi sunteți demenți ? Recunoașteți că ați căpușat Oltchim-ul ?

 13 December 2014

Niciunul dintre cei patru investitori care s-au arătat interesaţi de preluarea Oltchim nu a depus ofertă până la termenul-limită , scrie economica.net. Firma de stat nu va mai fi privatizată. Soarta combinatului se va decide în 10 martie, când Comitetul Creditorilor va vota planul de reorganizare elaborat de administratorul judiciar.

 

Suprinza însă abia acum vine, conducerea Oltchim cică ar fi luat decizia ca necesarul de cash al societăţii să fie asigurat din credite-furnizor, precum şi din eliminarea unor costuri actuale cum ar fi plata energiei şi a aburului prin terţi. Conducerea societăţii urmăreşte să ajungă direct la producător pentru plata acestor utilităţi, scrie publicația economic amintită.

 

Așadar, în condițiile în care o mie de muncitori au fost dați afară și nu au primit plățile compensatorii, în condițiile în care combinatul se prăbușește, energia și altele sunt cumpărate prin terți !!

 

Terți pe care îi știm, evident, atâta doar că ne-a șocat faptul că la nivelul conducerii se recunoaște că Oltchim a fost și este jecmănit și când se află cu un picior în groapă. 

 

Ar mai fi de spus și că ambiția unui anumit politician vâlcean de a controla Consiliul Județean poate fi explicată tot prin existența acestor terți, dar asupra acestor aspecte vom reveni.

===================

În primele nouă luni, Oltchim a achitat către CET suma de 93,6 milioane lei

Oltchim şi CET au semnat un protocol care să garanteze plata datoriilor

http://www.impactreal.ro/

01-12-14

===================

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

din 30.01.2013

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati.

SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-16 13:48


SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#31019 PENTRU TOTI FRIPTURISTIII, POFTA BUNA, CAPUSE OLTCHIM, LOVITI IN TOTI COLEGII CU TRADARILE VOASTRE:

2014-12-16 13:49

 SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!!

  PENTRU TOTI FRIPTURISTIII , POFTA BUNA :             

PENTRU INTERESUL VOSTRU MESCHIN ATI VANDUT OLTCHIM  LA FIER VECHI SI INCA ESTE INCHIS, MUNCA SI VIITORUL NU VA INTERESEAZA SI SUNTETI FOLOSITI PE POST DE CERSETORI LA O FRIPTURA SI-UN PAHAR DE ALCOOL, INSTIGATI SA NE FACETI ZILE FRIPTE SI SA TRADATI TOT, RUSINE SA VA FIE IMPOSTORILOR, NUMAI GALAGIA ESTE DE VOI DAR IMPOTRIVA NOASTRA A CELOR NEVINOVATI, NU SI A SINDICATELOR SI STATULUI ROMAN CARE NE UMILESC, NE FURA, NE JIGNESC, NE HAITUIESC, NE IMPING LA DEZASTRU, NE MINT........S.A.M.D., PENTRU COLEGII SI FAMIILELE LOR CARE I-ATI UMILIT SI DISTRUS, ATI CALCAT SI PE CADAVRE SI FAMILIILE LOR, TOT COLEGI CU NOI, LA PROPRIU, VETI PLATII TOTI. DUMNEZEU NU DOARME!!! NUMAI DUMNEZEU FACE DREPTATEA SI LEGEA PENTRU TOTI CARE VA COMPORTATI PE PLACUL ALTORA CA VOI, DAR CARE NE-AU FURAT VIITORUL SI BANII!!!

 SINDICATELE TREBUIAU SA FIE CU  AVOCATI SI SA LUPTE LA BAIONETA CU STATUL ROMAN PE ACEST PROCES AL INLSOLVENTEI, INSA EI AU FACUT PACT CU EI SI DIVERSE HARTII SEMNATE INTRE EI, INTALNIRI DE TAINA LA PREFECTURA SAU MAI STI TU PE UNDE..., EVITAND PROCESUL IN CARE ESTE OLTCHIM.  SINDICATELE  AU FOST IN RAZBOI CU ANGAJATII SI FOSTII SALARIATI * PLATITI DE ACESTIA PRIN COTIZATII SI INCASAND BANI DE LA NOI * SI IMBARLIGATORI CONTINUU......., DETURNATORI DE FAPTE SI EVENIMENTE, INSTIGATORI, RAU VOITORI SI DIVERSIONISTI CONTINUU...

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

#28378 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 

 UNDE SUNT SINDICATELE IN PROCESUL ASTA?????

SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-16 13:52


SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.
Musafir

#31021 BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. Cu insolvenţa nu-i de glumit!

2014-12-16 14:00

#31020: CRED CA TU SI RESTUL DE POPONARI VETI SUGEEE - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cu insolvenţa nu-i de glumit!  PENTRU TOTI SUGACII SI POSTACII PARTIDELOR POLITICE:

 SI TU REPREZINTI UN PARTID POLITIC SINDICALIST PRIN DICULOIU CARE-I FACI TU DULCEGARII. POSTAC DE SERVICIU SPURCAT JEG LA LIMBA TA INFECTA SI OTRAVITA IN TANDEM CU ALTII CA TINE. SA FI APT SA NE EXPLICI, CUM AU FUGIT BANII SI CE VRJI A MAI FACUT VRAJITORIA VOASTRA...TOTI, SINDICATE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 SINDICATELE TREBUIAU SA FIE CU  AVOCATI SI SA LUPTE LA BAIONETA CU STATUL ROMAN PE ACEST PROCES AL INLSOLVENTEI, INSA EI AU FACUT PACT CU EI SI DIVERSE HARTII SEMNATE INTRE EI, INTALNIRI DE TAINA LA PREFECTURA SAU MAI STI TU PE UNDE..., EVITAND PROCESUL IN CARE ESTE OLTCHIM.  SINDICATELE  AU FOST IN RAZBOI CU ANGAJATII SI FOSTII SALARIATI * PLATITI DE ACESTIA PRIN COTIZATII SI INCASAND BANI DE LA NOI * SI IMBARLIGATORI CONTINUU......., DETURNATORI DE FAPTE SI EVENIMENTE, INSTIGATORI, RAU VOITORI SI DIVERSIONISTI CONTINUU...

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

 

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-16 14:26


SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#31023 BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. Cu insolvenţa nu-i de glumit!

2014-12-16 14:27

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-16 14:38


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-16 14:43