Ursul brun din Carpati a fost condamnat la disparitie!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Ursul brun din Carpati a fost condamnat la disparitie!

Anonimus

#51

2016-10-11 07:30

Este cea mai mare  prostie care am putut-o citi vreodată. Nu Domnule Stroia, nu aveți dreptate. Sunt foarte multe ONG/uri, care sunt mult mai mult în teren, și au o groază de studii pe domeniul faunei. Eu sunt inginer cinegetic, implicat direct în asemenea studii, și ce fac vânătorii în teren nu este nimic altceva decât transfromarea faunei într-o fermă unde cărăm mâncare cu camionul. Crezând că urșii nu au destulă hrană. Să vă aduc aminte de câteva date: Județul Vrancea e învecinat cu Covasna. Cu habitate poate mai de calitate decât în Covasna. Totuși în Vrancea nu sunt pagube comparativ cu Covasna, unde sunt de 100 de ori mai multe. Oare de ce? Aceeași situație în cazul Bacău, Neamț și Harghita. Doar în Harghita sunt multe pagube comparativ cu celelalte 2 județe. Oare de unde această discrepanță? Vă spun eu de unde: în Harghita și Covasna abundența grănitoarelor de urs este de aproximativ de 20-30 de ori mai mare față de Bacău, Neamț și Vrancea. Datorită ”gospodăririi” pe care o implementați. Și iată cum atrageți sumedeniile de urși, îi concentrați în zone mici, unde crește numărul paguelo. 

Să vă mai dau niște date: În Ungaria se plătesc anual aproximativ 8 milioane de uro pagube. Atenție! PE CARE LE PLĂTESC ASOCIAȚIILE DE VÎNĂTORI! Dar acolo vînătorii nu mai plâng în hohote că au prea mulți mistreți și cerbi (cei care fac pagubele). Le plătesc din veniturile pe care le fac din vânătoare, prin asta ajungând la balanța zero sau minus la sfârșit de an. Cunosc situația de acolo foarte bine. Doar la noi vânătorii le plâng de milă ciobanilor și tuturor celor care suferă pagube de pe urma animalelor sălbatice. Pagube pe care nici macar nu le plătiți dumneavoastră vînătorii. Și vreau să vă spun că da, ministerul mediului a plătit o grămadă de pagube. Și lucrează la simplificarea sistemului de compensări. 

Știți de ce nu sunt în țările învecinate urși? PENTRU CĂ AU FOST ÎMPUȘCAȚI DOMNULE!!! DE CĂTRE VÎNĂTORI!

Așa zisul management cinegetic la care faceți atâta referire este o mascaradă la noi: împușcăm mereu urșii cei mai mari pentru că aduc cei mai mulți bani. Credeți că reglați populația de carnivore? Ei vă spun eu că nu. Efectul de reglare prin recoltă este mai mic de 10% !!! Citiți articole științifice domnule VÂNĂTOR. Eu sunt unul care a stdiat acest fenomen și trăiesc în pădure de 20 de ani. Mi-am dedicat viața stdierii urșilor și credeți-mă tot ce ați scris în această petiție este o grămadă de prostie. 

Da, vă dau dreptate, că vânătoarea nu reprezintă un pericol la adresa ursului. Și că un management cinegetic este mult mai bun decât lăsarea speciei în paragină. Într-adevăr vînătorii sunt în multe zone cei care și apără fauna. Dar vă spune eu, în extrem de multe cazuri sunt și cei mai mari braconieri. Am văzut asta cu ochii mei de nenumărate ori. 

Vă spun eu unde ați greșit domnilor Vînători: atunci când ați acceptat ca această specie să fie inclusă în anexa 2 din Directiva Habitate. Unde ați fost cu petițiile cînd s-a făcut acest lucru? Pentru că de atunci derogarea care s-a tot dat de ani buni a fost o mare minciună. Care dacă se va afla veți avea probleme mari. Eu compătimesc acum asociațiile vînătorești care au probleme financiare în urma stopării ordinului. DAR ATENȚIE: VÂNĂTOAREA NU ARE MENIREA SĂ REDUCĂ PAGUBE, așa cum nu a redus tot acești ani. La nici o specie de pe pământ și în nici o țară vînătoarea nu are efecte de reducere a pagubelor. Sunt sumedenii de publicații științifice legate de acest aspect. Apucați-vă și citiți. Vînătoarea ar trebui să persiste pentru că este o practică străveche, care nu are efecte negative dacă este practicată cum trebuie. Din contra, într-adevăr o populație care este supusă recoltei poate fi menținută la nivelul maxim de prductivitate biologică, deoarece așa lucrează natura: compensează pierderile. Dar dumneavoastră tot plîngeți cu pagubele. Ceea ce este cea mai mare idioțenie și nu face altceva decât crează o imagine negativă a speciei. Este trist că vânătorii văd în urs doar bani. Care dacă nu vin, ursul este ceva rău, care trebuie eradicat... 


Musafir

#52 Re:

2016-10-11 07:39


Musafir

#53

2016-10-11 12:42

Semnez aceasta petiții deoarece trăiesc si inteleg ce inseamna si cum se face vânătoarea in Romania , sunt convins de faptul ca doar acordând acele derogări privind vanarea (nu recoltare-parere proprie)unui nr de carnivore protejate gestionarul va fi încurajat sa gestioneze cu adevarat responsabil efectivele acelor specii, sa luat decizia de a nu se mai vâna cocosul de munte , nu cred ca efectivele de sa fi crescut considerabil (sunt convins de contrariu)acelasi rezultat va avea si acesta masura , va plangeti ca vanatorii straini platesc sume exorbitante pt a vana in Romania , ???-le plangem de mila?-ne pare rau ca ne intra aceste sume de bani in tara? (o tara vecina obtine venituri de 1% din PIB - ul national din vanatoare , iar guvernul acesteia nu obstructioneaza ci incurajaza concret gestionarea performantă a vanatorii) nu inteleg! va asigur ca nici un gestionar responsabil nu va exagera vanarea unei anumite specii protejate sau nu ci va avea grija ca aceasta sa prospere, ( poate si din dorinta de a putea vana un numar mai mare de piese de vanat ), dar o va face deoarece acesta se va întoarce impotriva lui, in concluzie consider ca vanatoarea carnivorelor protejate trebuie sa se desfasoare urmând strategiile stabilite in urma studiilor unor specialisti consacrati si nu după dorinta unei colectivitati (poate vine intenționată dar de loc specializata)care nu are nici cele mai elementare cunostinte privind etologia marilor carnivore si impactul acestora asupra celorlalte specii de vanat (unele de asemenea protejate) , a animalelor domestice , livezillor, populației din zonele limitrofe.
oaspat

#54 Re:

2016-10-11 13:19

#51: Anonimus -  

Stimate domnule inginer cinegetic,

da, si eu sint din domeniu, insa realist.

Imi dau seama pentru cine lucrati, si de cine sinteti platit, (nici nu puteti altfel) . 

Luati exemplu Lupii in Germania, se inmultesc dealungul autostrazii, si fiecare este chipat, nu se pare curios???

Si fiecare paguba este de la inceput clar, ca a fost un caine mare hoinari, al dracului multi caini hoinari mari sint in Germania.

Mare va fi revolta dupa ce primul om va fi ranit de lup.

Si de acuma se stie cum vor reactiona acei  zisi iubitori de animale : a fost un cazi unic tragic, care nu se va mai intimpla. iar raspundere ... alarm fals.

De ce toti iubitori de animale aduna semnaturi in orasele mari ? fiindca acolo nu trebuie sa-i fie teama la nimeni de urs, si lup.

De ce trebuie schimbat ce a fost milenii intregi bun ???

Daca ramane asa,  va fi vai de ursuletii daca numai au vanatori sau paznici, aparatori la fata locului.

Asta vor idealistii, 

Apelez la toti vanatori, crescatori de animale si agricultori semnati aceasta petitie.

 

 

Doru Stroia

#55 Re:

2016-10-11 14:20

#51: Anonimus -  

 Domnule "anonim " ,  este prima si ultima oara cand iti raspund !

In primul rand, hranirea la urs este strict interzisa prin lege . Asadar despre ce vorbesti?  Apoi daca binevoiesti a citi inca o data , sau de doua ori, pana intelegi, o sa vezi ca accentul se pune pe ceea ce se va intampla in urmatorii ani cu aceasta specie care DATORITA interesului cinegetic si unei bune gestionari  a existat si exista.  In momentul in care nu va mai exista interes nu il va mai ocroti nimeni , nici de caini ciobanesti, nici de oameni si nici de ingineri ca tine . Ca sa intelegi , cand spun oameni nu ma refer la braconieri  sau la vanatori , ci la proprietarii de terenuri si animale, care au de suferit din pricina lor.

Ah , si revenind la ONG-urile dumneavoastra ce fac in teren? Observa si fac studii???  Serios! Si sunteti platiti bine?

Deci nu  am gasit nici un ONG asigurand paza , linistea sau hrana complementara a vanatului. Ce mama naibi cautati voi in teren ?  Eu cand merg zilnic in teren am asupra mea arma de paza , arma de combatere a daunatorilor vanatului si o bena de cca 700 kg de hrana cu care asigur hrana complementara a vanatului (mistret, cerb , caprior) conform contractului de gestionare. Dumneata d-le inginer cinegetic de ONG si imi e rusine ca iti spun cinegetic , ce faci in teren? Ce ai facut in toti cei 20 de ani?

Ati umplut padurea de caini si pisici hoinare pe care le "protejati" dandu-le noaptea drumu din camioane la lizierele padurilor.

Faceti tot felul de studii ca intr-un laborator care nu duc la nimic bun .Fondul cinegetic nu este farmacie.

Paza si ocrotirea vanatului nu este o stiinta exacta asa cum o credeti voi si asa cum o afisati in "studiile stiintifice" la care faci referire. Este o arta care se aplica in functie de caz , nu fiecarui fond cinegetic , ci daca trebuie fiecarui animal , sau fiecarei specii dintr-un fond cinegetic. Este cat se poate de clar ce anume urmariti, eu unu nu sunt platit de nimeni sa fac ceea ce fac , dar o fac cu abnegatie , cu sacrificiu si sunt cunoscut ca om si familie in toate cercurile de oameni care iubesc si gestioneaza vanatul in tara si peste hotare.Opriti vanatoarea la urs si vom vedea in scurt timp  care din noi doi are dreptate!! Daca intr-adevar esti inginer cinegetic cu atatea studii in teren , ar trebui sa renunti la profitul material pe care ti-l aduc ONG-urile cu care lucrezi si sa recunosti barbateste ca ati facut o greseala atunci cand ati incercat sa implementati aceasta interdictie.

Sincer cred ca esti inginer cinegetic doar pe o diploma de care te-ai folosit ca sa fi angajat de ONG-urile cu care te lauzi si care iti dicteaza linia , pentru ca pana in momentul de fata esti singurul om care te dai Silvicultor si care contrazice realitatea.

 

Doru Stroia


Musafir

#56

2016-10-11 15:02

Domnule "cinegetician"  va multumim respectuos pentru parerile dumneavoastra "bine intentionate"!  Imediat ce voi avea vreme vom mai povesti aici!

Respecte celor de pe urma carora animalele salbatice o duc bine, fizic nu prin studii!

Nu ca studiile  nu ar fi bune, dar depinde cine si cum le face.

Cine studiaza mai bine animalele salbatice decat cei care stau zilnic intre ele?

Pacat ca ei nu prea mai au vreme de scrieri pompoase cu iz stiintific!

Cu respect,

Ionut Ionescu

Un cinegetician mai mic, care depune toate eforturile ca animalele salbatice sa o duca mai bine, atat prin cercetare, dar fi practic.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-10-12 12:06



Musafir

#58 Re: Re: Re:

2016-10-13 10:46

#29: Madalina Gherman - Re: Re:  

 Ieri, la Sibiu, s-a marcat încă un episod trist care demonstrează faptul ca bietele animale nu au nicio șansă în fata bestiile umane. Madalina,  ești și tu vreo vânătorita? Sau tatăl tău este vreun șef pe la vreo asociație de vânătoare? Mă gândeam ca femeile sunt mai sensibile la anumite aspecte ce țin de protecția animalelor. By the way, la fel te consider și eu - inepta și spălată pe creier.


Musafir

#59

2016-10-13 17:27

Pentru ca are foarte mult adevar in ceea ce este scris. Din cunostinta de cauza. Sunt in mare iybitor de animale. VEDETI CE FAC BRACONIERII. Nu vanatoarea controlata.
Multumesc

Musafir

#60

2016-10-13 18:17


Vad permanent raul pe care l fac animalele scapate de sub control....
Deja, interzicerea vanatorii in Delta a dus la alte dezechilibre
La fel....cunosc ONG uri care dispun de milioane de euro iar firme din domeniul sanatatii nu pot accesa bani UE...:(((((

Musafir

#61

2016-10-13 19:09

....sunt si eu vanator vechi si cunosc "problema"...de urgenta trebuie combatuta prin pedepse CRUNTE..taierea padurilor..fenomen care a dus.duce si va duce la restrangerea habitatului ursului brun carpatin care prin lipsa hranei va deveni mai curios,mai agresiv si mult mai flamand ..toate acestea din cauza disparitiei hranei si stresului miilor de drujbe si utilaje care schilodesc in continuare padurile noastre..pacat de tara noastra condusa guvernanti lipsiti de profesionalism dar plini de interese obscure care pe deasupra nici nu cunosc ce inseamna VANATOAREA...si ce inseamna PASTRAREA ECHILIBRULUI IN NATURA...

Musafir

#62

2016-10-13 19:15

Sint speriat de ursi si lupi! Sint prea multi, nu mai poti face o drumetie in siguranta in padure!

Musafir

#63

2016-10-13 19:38

pentru ca pe linga teama de amerge in padure oricind, ursul mi-a ucis doi ciini foarte dragi.
mai mult toamna evit sa ies in curte seara de team sa nu ne intilnim. am filme cu ursi care vin la merele din curte fara nici o teama.
de acum in colo probabil ca oamenii vor pune laturi si vor ucide ursii cu bita. unul dupa altul pina la disparitie.
deja este o practica comuna la stinile din creeirii muntilor.
nu va asteptati la reactii din partea MMediului. nu le sta in caracter.
poate ar trebui initiata o petitie in care sa cerem o lege care sa clarifice ca functionerii publici sint de fapt slugile, da slugile, platitorilor de impozite si taxe.
oare stiu acesti domni cit de important este efectul economic al intreprinderii lor? cu siguranta nu!
io

#64 Re: Re: Re: Re:

2016-10-13 21:54

#58: - Re: Re: Re:  

 Gluck Esti prea prost ca sa existi!

 

Musafir

#65 Si crezi ca braconierii de care pomeneai respecta vreun ordin de ministru?Re:

2016-10-13 22:00


Musafir

#66

2016-10-14 04:22

..Aceasta problema e iscata acum in preajma alegerilor pentru a distrage atentia populatiei saracite constant de guvernanti de la nevoile permanente de existentialitate !
In situatia aceasta periculoasa nascuta din neputinta conducatorilor , o sa avem surpriza ca animalele salbatice sa intre deoseori in habitatul nostru si viceversa , mai ales ca zilnic le micsoram spatiul si conditiile de viata a acestor necuvantatoare !
Si inca ceva pentru orice animal salbatic o conditie importanta de viata este linistea si hrana !
Dar se pare ca nu suntem in stare sa asiguram nimic din toate astea nici macar pentru oamenii care chiar au probleme de adaptabilitate sociala , pentru animalele salbatice nu mai zic.
Noi am invadat padurea si am distrus-o..., acum culegem roadele !
Exista un echilibru constant !
I.M.

Musafir

#67

2016-10-14 04:41

Mă regăsesc in cele prezentate, in petiție. La noi in România este cel mai ușor să închizi orce activitate, de cât să gândește! Ce fac ongiști, dacă pot să spun așa, Ieșim pe televizor manipulăm, aplicăm ordinele transmise!!! Vai de noi ca nației, capul sus teziti-vă români, totul este o minciună, lăsați televizorul. Sunt deacod cu recoltarea speciilor menționate, in cadrul cotelor alocate, in urma evaluărilor reale din teren. Vânătoarea a existat din todeauna, si va fi in continuare.

Musafir

#68

2016-10-14 06:41

Nu sunt de acord ca niste oameni cu 0 cunostiinte in domeniul cinegetic si care nu au fost niciodata in padure noaptea, nu au hranit niciodata un animal , ma refer la cei care stau in mediul urban si habar n-au ce inseamna gospodarirea animalelor , nu inteleg lantul trofic , cotele de vanatoare, habar n-au cate specii de animale sunt in pdure si cum functioneaza acest ecosistem ... Pacat , daia suntem unde suntem, in loc sa sa isi vada fiecare de treaba lui , de domeniul lui , sa isi faca meseria din placere.. Vedeti-va de meseria voastra care va-ti ales-o ! Lasa-ti specialistii sa isi faca treaba! In domeniul ginegetic e nevoie de multe cunostiinte si multe studii , avand in vedere faptul ca suntem intr-o permanenta schimbare .. Specialistii cinegetiici , inginerii , paznicul de vanatoare, membrii vanatori toti ce din domeniul ginegetic protejam ecosistemul si il ajutam sa functioneze, intervenind in fuctionarea lui prin diferite moduri ...
CUCU-BAU

#69 Re:

2016-10-14 09:16

#63: -  

 ...adevar ai grait..vorbesc din experienta mea de vanator...repet TAIEREA PADURILOR care implica stres ptr.bietele animale salbatice prin zgomotul facut de drujbe si utilajele forestiere ,sa nu mai zic si de distrugerile facute cu efecte ireversibile ptr.intregul ecosistem,toti acesti factori determina bietele animale sa caute disperate hrana...vorbim de URS CARPATIN,pradator de Top in regnul animal...devin inevitabil curiosi,agresivi,stresati...toate acestea si pe fondul inmultirii lor...OPRITI TAIEREA ABUZIVA A PADURILOR ..NATURA STIE SA-SI REGLEZE ECHILIBRUL ATAT SINGURA CAT SI CU AJUTORUL VANATORILOR...VORBIM DE EVOLUTIE,DE EXPERIANTA A MILIOANE DE ANI A BIETEI NATURI PE CARE O DISTRUGEM ACUM SISTEMATIC PRIN LEGI CRETINE ELABORATE DE IGNORANTI,ORBI SI NESPECIALISTI...REPET SI CU INTERESE OBSCURE,DOAR CASTIGUL DE MOMENT PENTRU EI CONTEAZA, PE LANGA FAPTUL CA SUNT PLATITI DIN BANI PUBLICI,NU VAD DECAT INTERESUL DE A CASTIGA IMEDIAT SI MULT ,FARA VIZIUNEA DE ANSAMBLU A REALITATII CRUDE SI TRISTE CARE NE INCONJOARA....LASAND DISTRUGERE IN URMA LOR..SI CICLUL PRELUARII PUTERII CU ALTI PROSTI SE VA RELUA ...SI TOT ASA PANA CAND O SA RAMANEM O TARA CHEALA DE ORICE BOGATIE CU CARE NE-A INZESTRAT MAMA NATURA...NUMAI NOI VANATORII SI SPECIALISTII CARE NE DEPLASAM EFECTIV IN TEREN SI SIMTIM NATURA PUTEM SPUNE REALITATEA...NU DIN BIROURI OBTINUTE PRIN MITA DE CATRE INCOMPETENTI TEMBELI CARE DACA RAMAN IN VARFUL MUNTELUI NICI NU MAI STIU SA AJUNGA ACASA....CE SA LE MAI CERI SA ELABOREZE O LEGE BUNA PTR.VANATOAREA ADEVARATA PRACTICATA DE MILIOANE SI MILIOANE DE ANI DE CATRE EVOLUTIE...

CUCU-BAU

#70 Re:

2016-10-14 09:21

#68: -  

 adevar ai grait..vorbesc din experienta mea de vanator...repet TAIEREA PADURILOR care implica stres ptr.bietele animale salbatice prin zgomotul facut de drujbe si utilajele forestiere ,sa nu mai zic si de distrugerile facute cu efecte ireversibile ptr.intregul ecosistem,toti acesti factori determina bietele animale sa caute disperate hrana...vorbim de URS CARPATIN,pradator de Top in regnul animal...devin inevitabil curiosi,agresivi,stresati...toate acestea si pe fondul inmultirii lor...OPRITI TAIEREA ABUZIVA A PADURILOR ..NATURA STIE SA-SI REGLEZE ECHILIBRUL ATAT SINGURA CAT SI CU AJUTORUL VANATORILOR...VORBIM DE EVOLUTIE,DE EXPERIANTA A MILIOANE DE ANI A BIETEI NATURI PE CARE O DISTRUGEM ACUM SISTEMATIC PRIN LEGI CRETINE ELABORATE DE IGNORANTI,ORBI SI NESPECIALISTI...REPET SI CU INTERESE OBSCURE,DOAR CASTIGUL DE MOMENT PENTRU EI CONTEAZA, PE LANGA FAPTUL CA SUNT PLATITI DIN BANI PUBLICI,NU VAD DECAT INTERESUL DE A CASTIGA IMEDIAT SI MULT ,FARA VIZIUNEA DE ANSAMBLU A REALITATII CRUDE SI TRISTE CARE NE INCONJOARA....LASAND DISTRUGERE IN URMA LOR..SI CICLUL PRELUARII PUTERII CU ALTI PROSTI SE VA RELUA ...SI TOT ASA PANA CAND O SA RAMANEM O TARA CHEALA DE ORICE BOGATIE CU CARE NE-A INZESTRAT MAMA NATURA...NUMAI NOI VANATORII SI SPECIALISTII CARE NE DEPLASAM EFECTIV IN TEREN SI SIMTIM NATURA PUTEM SPUNE REALITATEA...NU DIN BIROURI OBTINUTE PRIN MITA DE CATRE INCOMPETENTI TEMBELI CARE DACA RAMAN IN VARFUL MUNTELUI NICI NU MAI STIU SA AJUNGA ACASA....CE SA LE MAI CERI SA ELABOREZE O LEGE BUNA PTR.VANATOAREA ADEVARATA PRACTICATA DE MILIOANE SI MILIOANE DE ANI DE CATRE EVOLUTIE...

CUCU-BAU

#71 Re:

2016-10-14 09:23

#68: -  

  adevar ai grait..vorbesc din experienta mea de vanator...repet TAIEREA PADURILOR care implica stres ptr.bietele animale salbatice prin zgomotul facut de drujbe si utilajele forestiere ,sa nu mai zic si de distrugerile facute cu efecte ireversibile ptr.intregul ecosistem,toti acesti factori determina bietele animale sa caute disperate hrana...vorbim de URS CARPATIN,pradator de Top in regnul animal...devin inevitabil curiosi,agresivi,stresati...toate acestea si pe fondul inmultirii lor...OPRITI TAIEREA ABUZIVA A PADURILOR ..NATURA STIE SA-SI REGLEZE ECHILIBRUL ATAT SINGURA CAT SI CU AJUTORUL VANATORILOR...VORBIM DE EVOLUTIE,DE EXPERIANTA A MILIOANE DE ANI A BIETEI NATURI PE CARE O DISTRUGEM ACUM SISTEMATIC PRIN LEGI CRETINE ELABORATE DE IGNORANTI,ORBI SI NESPECIALISTI...REPET SI CU INTERESE OBSCURE,DOAR CASTIGUL DE MOMENT PENTRU EI CONTEAZA, PE LANGA FAPTUL CA SUNT PLATITI DIN BANI PUBLICI,NU VAD DECAT INTERESUL DE A CASTIGA IMEDIAT SI MULT ,FARA VIZIUNEA DE ANSAMBLU A REALITATII CRUDE SI TRISTE CARE NE INCONJOARA....LASAND DISTRUGERE IN URMA LOR..SI CICLUL PRELUARII PUTERII CU ALTI PROSTI SE VA RELUA ...SI TOT ASA PANA CAND O SA RAMANEM O TARA CHEALA DE ORICE BOGATIE CU CARE NE-A INZESTRAT MAMA NATURA...NUMAI NOI VANATORII SI SPECIALISTII CARE NE DEPLASAM EFECTIV IN TEREN SI SIMTIM NATURA PUTEM SPUNE REALITATEA...NU DIN BIROURI OBTINUTE PRIN MITA DE CATRE INCOMPETENTI TEMBELI CARE DACA RAMAN IN VARFUL MUNTELUI NICI NU MAI STIU SA AJUNGA ACASA....CE SA LE MAI CERI SA ELABOREZE O LEGE BUNA PTR.VANATOAREA ADEVARATA PRACTICATA DE MILIOANE SI MILIOANE DE ANI DE CATRE EVOLUTIE...

CUCU-BAU

#72 Re:

2016-10-14 09:25

#63: -  

  adevar ai grait..vorbesc din experienta mea de vanator...repet TAIEREA PADURILOR care implica stres ptr.bietele animale salbatice prin zgomotul facut de drujbe si utilajele forestiere ,sa nu mai zic si de distrugerile facute cu efecte ireversibile ptr.intregul ecosistem,toti acesti factori determina bietele animale sa caute disperate hrana...vorbim de URS CARPATIN,pradator de Top in regnul animal...devin inevitabil curiosi,agresivi,stresati...toate acestea si pe fondul inmultirii lor...OPRITI TAIEREA ABUZIVA A PADURILOR ..NATURA STIE SA-SI REGLEZE ECHILIBRUL ATAT SINGURA CAT SI CU AJUTORUL VANATORILOR...VORBIM DE EVOLUTIE,DE EXPERIANTA A MILIOANE DE ANI A BIETEI NATURI PE CARE O DISTRUGEM ACUM SISTEMATIC PRIN LEGI CRETINE ELABORATE DE IGNORANTI,ORBI SI NESPECIALISTI...REPET SI CU INTERESE OBSCURE,DOAR CASTIGUL DE MOMENT PENTRU EI CONTEAZA, PE LANGA FAPTUL CA SUNT PLATITI DIN BANI PUBLICI,NU VAD DECAT INTERESUL DE A CASTIGA IMEDIAT SI MULT ,FARA VIZIUNEA DE ANSAMBLU A REALITATII CRUDE SI TRISTE CARE NE INCONJOARA....LASAND DISTRUGERE IN URMA LOR..SI CICLUL PRELUARII PUTERII CU ALTI PROSTI SE VA RELUA ...SI TOT ASA PANA CAND O SA RAMANEM O TARA CHEALA DE ORICE BOGATIE CU CARE NE-A INZESTRAT MAMA NATURA...NUMAI NOI VANATORII SI SPECIALISTII CARE NE DEPLASAM EFECTIV IN TEREN SI SIMTIM NATURA PUTEM SPUNE REALITATEA...NU DIN BIROURI OBTINUTE PRIN MITA DE CATRE INCOMPETENTI TEMBELI CARE DACA RAMAN IN VARFUL MUNTELUI NICI NU MAI STIU SA AJUNGA ACASA....CE SA LE MAI CERI SA ELABOREZE O LEGE BUNA PTR.VANATOAREA ADEVARATA PRACTICATA DE MILIOANE SI MILIOANE DE ANI DE CATRE EVOLUTIE...

CUCU-BAU

#73 Re:

2016-10-14 09:28

#66: -  

  adevar ai grait..vorbesc din experienta mea de vanator...repet TAIEREA PADURILOR care implica stres ptr.bietele animale salbatice prin zgomotul facut de drujbe si utilajele forestiere ,sa nu mai zic si de distrugerile facute cu efecte ireversibile ptr.intregul ecosistem,toti acesti factori determina bietele animale sa caute disperate hrana...vorbim de URS CARPATIN,pradator de Top in regnul animal...devin inevitabil curiosi,agresivi,stresati...toate acestea si pe fondul inmultirii lor...OPRITI TAIEREA ABUZIVA A PADURILOR ..NATURA STIE SA-SI REGLEZE ECHILIBRUL ATAT SINGURA CAT SI CU AJUTORUL VANATORILOR...VORBIM DE EVOLUTIE,DE EXPERIANTA A MILIOANE DE ANI A BIETEI NATURI PE CARE O DISTRUGEM ACUM SISTEMATIC PRIN LEGI CRETINE ELABORATE DE IGNORANTI,ORBI SI NESPECIALISTI...REPET SI CU INTERESE OBSCURE,DOAR CASTIGUL DE MOMENT PENTRU EI CONTEAZA, PE LANGA FAPTUL CA SUNT PLATITI DIN BANI PUBLICI,NU VAD DECAT INTERESUL DE A CASTIGA IMEDIAT SI MULT ,FARA VIZIUNEA DE ANSAMBLU A REALITATII CRUDE SI TRISTE CARE NE INCONJOARA....LASAND DISTRUGERE IN URMA LOR..SI CICLUL PRELUARII PUTERII CU ALTI PROSTI SE VA RELUA ...SI TOT ASA PANA CAND O SA RAMANEM O TARA CHEALA DE ORICE BOGATIE CU CARE NE-A INZESTRAT MAMA NATURA...NUMAI NOI VANATORII SI SPECIALISTII CARE NE DEPLASAM EFECTIV IN TEREN SI SIMTIM NATURA PUTEM SPUNE REALITATEA...NU DIN BIROURI OBTINUTE PRIN MITA DE CATRE INCOMPETENTI TEMBELI CARE DACA RAMAN IN VARFUL MUNTELUI NICI NU MAI STIU SA AJUNGA ACASA....CE SA LE MAI CERI SA ELABOREZE O LEGE BUNA PTR.VANATOAREA ADEVARATA PRACTICATA DE MILIOANE SI MILIOANE DE ANI DE CATRE EVOLUTIE...


Musafir

#74

2016-10-14 10:13

Am fost si sunt intru totul de acord pentru ca exprima adevarul si realitatea existenta in muntii fagaras , unde de doua decenii acelasi lucru il fac si eu !

Musafir

#75 Re: Re:

2016-10-14 10:15

#52: - Re:  

 Unde ai facut facultatea mai inginerule ?  La id ?  Se vede! Esti ungur?