CEREM DEMITEREA LUI VASILE BANESCU

CEREM SCHIMBAREA DIN FUNCTIA DE PURTATOR DE CUVANT AL PATRIARHIEI A DLUI

( TOV.) VASILE BANESCU, din urmatoarele considerente:

  1. A dovedit deseori ca are lacune mari in materie de teologie,necunoscand nici Sfanta Scriptura, nici Sf Traditie, nici Predania, nici scrierile sfintilor. Dl Banescu si-a exprimat  parerile proprii, in probleme teologice si nu numai, de importanta vitala, dar intr-o directie si maniera total eronate. In timpul pandemiei, cand autoritatile au incercat sa impuna reguli absurde in biserica, când aveam mai multă nevoie de pastorire, Patriarhia a tacut. Dar, a inceput sa vorbeasca dl Banescu. Si a vorbit prost...  Principala misiune a lui Bănescu pare să fi fost Relativizarea, pentru că punerea la îndoială a lui Hristos prin lingurița de plastic nu a fost decât începutul. ·   

    Bănescu, de pildă, este cel care a lansat o expresie ce a făcut înconjurul televiziunilor și deliciul mediilor progresiste: „avortul nejustificat medical”  dând de înțeles că ar exista și un avort JUSTIFICAT. ·      

Același Bănescu a relativizat unitatea Bisericii, vorbind despre existența a două tabere în sânul BOR: „fundamentaliști” și „pro-europeni”. ·   

      Imboldul de nestăpânit de a-l mușca de sutană pe cel pe care-l vede ca fiind marele său inamic, IPS Teodosie, l-a făcut pe dl  Bănescu să relativizeze un alt păcat, fumatul si sa relativizeze, deopotrivă,  înfricoșătoarea putere a Aghesmei Mari. Avem canoane care interzic femeii, in acea perioada, sa se atinga de cele sfinte. Se pare ca pt dl Banescu nu conteaza. ·  

     Dl Vasile Bănescu a admis căbinecuvântarea dată de papă cuplurilor homosexuale ar fi „un pas pe calea toleranței”.   Tot el afirma  că „homosexualitatea era și pe vremea lui Hristos și era și înainte de Hristos”. Asa este, dar oare nu pentru acest pacat, ca si  pentru altele, asemanatoare, Dumnezeu a ars Sodoma si Gomora? Oare dl Banescu are pauze de memorie? ·     

        Vasile Bănescu insistă că formula corectă nu e „creștinism, ci iudeo-creștinism, pentru că rădăcinile sunt importante.” Deci el e purtător de cuvânt la iudeo-creștinism! Adică la religia apostolilor și a fariseilor deopotrivă.   ·     

  Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu, critică tendința unor oameni de a amplasa icoane în birouri. Mai nou, dupa el, a saluta cu „Doamne ajută” trebuie „denunțat igienic”. Oricât ar părea de ciudat, frazele de mai jos aparțin purtătorului de cuvânt al Patriarhiei. Ne crucim citind: „A denunța igienic uzarea prin exces gol de trăire religioasă a invocației „Doamne ajută”, devenită frecvent doar un formal salut, li se pare unora scandalos. O impardonabilă hulă.” Dar, ceea ce uita sau nu stie dl Banescu este ca <Doamne, ajută!> este rugăciune.

2.  A atacat vehement si fara o baza teologica, mai multi ierarhi foarte iubiti, ai bisericii noastre,printre care pe PS Ignatie al Hușilor, IPS Calinic al Sucevei și Rădăuților si nu in ultimul rand pe IPS Teodosie, unul dintre cei mai iubiti si apreciati ierarhi, de catre milioane de credinciosi, care nu au uitat cum a aparat biserica si randuiala in timpul circului numit pandemie.   Intr-un răspuns neobrăzat pentru ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Vasile Bănescu îl categorisește nebărbătește, tot fără a-l  numi, ca fiind un „stahanovist ortodox” care pare „pătruns de un duh de ură și vrajbă care duce la surzenie și orbire duhovnicească”. Imbatat de puterea obtinuta, dl Banescu  a inceput să dea sfaturi și indicații dogmatice, să facă ordine în Biserică,să atace și să pună la punct ierarhi. Cum? De unde atata tupeu? Cu ingaduinta cui???

3.  Dl Banescu isi permite sa emita sentinte apriorice, fara a tine cont de mersul unui proces juridic.  In acest sens, mai multi avocati au semnalat acest lucru. Doamna avocat Irina Stanciu relevă cum Vasile Bănescu a încălcat legea penală antepronunțându-se cu privire la falsa vinovăție a Înaltului ierarh al Bisericii Ortodxoe Române, IPS Teodosie, încălcând cras unul dintre principiile de drept ale oricărei democrații - prezumția de nevinovăție. La fel ca si comuniștii. Dl avocat Cuculis explica si dansul: „Afirmatiile din spatiul public cum ca ar fi indicat ca IPS Teodosie sa faca un pas inapoi si discutiile despre pretinsele abateri savarsite si raspunderea pe care ar trebui sa o poarte, nu fac altceva decat sa atraga o raspundere civila delictuala asupra emitentilor unor asemenea afirmatii in contextul in care principiul ne bis in idem este aplicabil.” Dl avocat A. Pavelescu protesteaza, de asemenea, la imixtiunea dlui Banescu in procesul fabricat lui IPS Teodosie: „Nimeni nu are dreptul să aducă atingere integrității morale a celui supus judecății până la finalizarea procesului, interdicția fiind dispusă de legea supremă, garantul absolut al drepturilor și libertăților individuale.Prin declarațiile remise presei în 18.01.2024, domnul Vasile Bănescu a încălcat flagrant dispoziția constituțională. „

4.  Dl. Bănescu nu are autoritate morală, iar conduita și   viața personală nu sunt în acord cu morala creștină, fiind contestat de marea majoritate a creștinilor ortodocși.

 5. Dl Banescu se raliaza unor persoane controversate, care mimeaza credinta ortodoxa, dar, de fapt, fiind admiratori ai neobolsevismului, ai progresismului  cu toate smintelile care vin o data cu el ( vezi grupul Paleologu, Patapievici, Baconschi, Plesu, Papahagi) Imbatat de neologisme, pe care probabil nici nu le intelege, acest domn Vasile Bănescu, ca „purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române”, recte Patriarhiei Române, duce într-un ridicol iremediabil patriarhia romana si, prin asociere, BOR.  

6.  Dl Banescu devine brusc, in plandemie, stiutor de medicina, microbiologie, vaccinologie. La un interviu, la care a fost invitat, dl  Bănescu se plânge cum „s-a confruntat în timpul pandemiei cu „valuri de fake news” și „lucruri amuțitoare prin gradul lor de necredibilitate” pe care a trebuit „să le combată” „Și cu toate acestea am constatat că foarte mulți dintre oameni au crezut în ele. Un exemplu: vaccinurile anti-covid au fost fabricate sau au la bază și chiar conțin particule extrase din fetuși umani avortați. Deja avem două minciuni grave în această știre.”, spune Bănescu, continuând cu aplomb prin afirmația de fudulie sau/și ticăloșie că „e unul dintre fake-news-urile care a demobilizat o mare parte din societatea așa-zis creștină”. Apoi, Bănescu reproșează că unele „cercuri clericale, mai ales din mediile monahale”, au susținut - în mod fals - că vaccinul „va avea efecte devastatoare asupra noastră”. Realitatea l-a contrazis flagrant si dureros.

7. Cand a apărut filmul "Arsenie. Viața de apoi" au început jignirile la adresa creștinilor, miștocăreala, batjocura etc., dar purtătorul de cuvânt al BOR a tăcut mâlc. Nu a ieșit public să arate că Biserica dezavuează această "artă" execrabilă - fiind cea mai simplă și corectă mișcare. După puțin timp, Arhiepiscopia Sibiului a ieșit public cu o scrisoare în care cerea interzicerea filmului în județul Sibiu. Era doar o epistolă informală.  Și-a făcut apariția dl Bănescu, conturând imediat o postare în care critica mișcarea reprezentanților Bisericii Ortodoxe din Sibiu. Adica, tacit, aproba mizeria de film, care batjocoreste un preot al bisericii noastre, fata de care poporul are f multa evlavie si pe care spera, ca intr-o zi, sa-l cinsteasca drept sfant. Iar face cu de la sine putere, dl Banescu, alegeri, care se dovedesc gresite.

8. Nikita Poturaev, deputal al partidului lui Zelenski „Slujitorul Poporului”, șef al Comisiei pentru Umanism și Informație (!) din Marea Radă, s-a străduit să explice de ce o interzicere prin lege a Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOU) nu ar încălca libertatea religioasă, nici nu ar fi un amestec al guvernului în treburile unei Biserici. Purtătorul de cuvânt al BOR îi îndemna pe românii din Ucraina (în majoritate, membri ai BOU) să se resemneze în fața prigoanei, să se supună presiunilor autorităților, să-și abandoneze Biserica în care au fost botezați și să treacă la noua Biserică creată și agreată de regim. Ce propun Paturaev la Kiev și Bănescu pe Dâmbovița este o „convenție de Hristos”.

9. Tot dl Banescu a pretins, aberant, „autosuspendarea” Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sub pretextul, reluat din bucla lui Papahagi, ca a participat pentru un cuvânt duhovnicesc, la un moment festiv, susținut la Olimp de un partid tânâr din România: Partidul Republican.

 10. In schimb, acelasi domn, ginerele cancelarului personal al lui Ceausescu,  Silviu Curticeanu,nu vede hula, blasfemia publica: Mântuitorul și Maica Sa batjocoriți trivial într-o expoziție Art Safari care a  tronat în Palatul Dacia de pe Lipscani, peste 3 luni si nici ca in Centrul Vechi, pe capacele de canalizare este imprimata stema Bucurestiului, pe care este sf Dimitrie, ce tine in mana o cruce, pe care o necinstesc miile de oameni care calca pe ele sau cainii, care poate isi fac nevoile in zona.

 11. Dl Banescu NU a informat patriarhia nici că preotul-mason decorat, Cătălin Tohăneanu, este „Mare Secretar” la Masonerie. Recent,  preafericitul parinte l-a și decorat, împreună cu un alt „frate” de Lojă, „Pro Marele Maestru al Ritului York”, Claudiu Bocan, care a primit din partea patriarhului distincția Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru mireni, potrivit  agenției de presă Basilica a Patriarhiei, care a fotografiat fericitul eveniment.  

12. De asemenea, actualul  purtator de cuvant,participa regulat la emisiunea „astroloagei” Alina Badic de la B1 Tv, desi astrologia este asimilata cu vrajitoria. Deși din promo aflam că Vasile Bănescu are „o pasiune” pentru adevăr și că în emisiunea horoscopistei el „va dezvălui esența creștinismului”, pe parcursul transmisiei „astrale” am aflat doar esența mizeriei lui sufletești: să te mândrești că ești român este o formă de absență a lucidității” - a spus Purtătorul de Cuvânt al Patriarhiei, recte al Patriarhului Daniel.

13. Tot dl Banescu  a pus, cu nesimțire, in aceeasi oala,  propagandiștii homosexualiști anticreștini și bolșevici de la marșul homosexual din Capitală cu creștinii drept-mărturisitori care au venit a doua zi să sfințească traseul parcurs  pe Calea Victoriei, cu agheasmă și rugăciuni: românii credincioși, preoți și monahi. „În legătură cu recentele manifestații publice LGBT și contramanifestațiile provocate de acestea, a fost solicitat și un punct de vedere al Patriarhiei. Acesta este următorul: „Stilul e omul”. Creștinismul și Biserica evită cu discernământ ridicolul, grotescul, manifestările stridente și zgomotoase.”   15. Dl Banescu sustine unificare datei de celebrare a sfintelor Pasti ,o data cu papistasii, care sunt vadit eretici, adica au parasit biserica cea UNA, a lui Hristos, asa cum ne arata  sfintii, uitand ca lumina divina se pogoara la Sf Mormant DOAR de Pastile ortodoxe. Iata ce spune „uimitorul” domn Banescu: „Sărbătorirea comună (cu Occidentul) a Paștelui... este o problemă pe care o văd rezolvându-se treptat, prin impulsionarea oficială a preoților care, de-a lungul următorilor ani, să le vorbească credincioșilor pe tema calendarului și a pascaliei, să le explice adevărul istoric.” Propunerea lui Adrian Papahagi susținută de Teodor Baconski, de a se sărbători Sfintele Paști cu catolicii și nu după Paștele ortodox când se aprinde Sfânta Lumină deasupra Sfântului Mormânt al Mântuitorului nostru Iisus Hristos, de la Ierusalim, a fost considerată un „ideal dezirabil” de Vasile Bănescu care a apreciat și că această idee vine de la „intelectuali creștini, real și onest implicați în viața Bisericii” ( sic!).

14. Vasile Bănescu ca purtator de cuvânt al Patriarhiei a jignit  inclusiv pe milioanele de români din poporul ortodox, că ”ce-i unește…impostura prost camuflată,/gregarismul zgomotos,/putinismul mărturisit sau nu, viguros admirat pentru autoritarism viril și gesturi ctitoricești,/antioccidentalismul analfabet și vulgar,/ignoranța funciară ca fundament indestructibil al inculturii,/populismul aurit sau nu,/șmecheria și aflarea în treabă,/parazitarea vechilor simboluri și partide, a postumității realelor personalități agățate la butonieră sau la profilul virtual,/resemnarea mioritică, deloc poetică,/cârtirea lașă,/credința ritualistă, căldicică, festivistă”. Cu un așa limbaj de gazetă de perete și cancan, Vasile Bănescu nu mai poate vorbi în numele Patriarhiei Române și a BOR, el nu mai reprezintă milioanele de români ortodocși, care în Săptămâna Luminată s-au rugat și s-au bucurat de Învierea Domnului.

15. Vasile Bănescu, în postura purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, nu poate vorbi și nu are voie să vorbească într-un așa limbaj suburban și de dezbinare a Bisericii .dl Bănescu a devenit portavocea schismei, a dezbinării și a  zavistiei în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, un reprezentant al celor care au pierdut rațiunea și bunul simț în comunicarea intra-bisericească.

Unitatea, pacea și rugăciunea în duhul Sfinților Părinți și tradiției – asta este calea BOR.  

16. si o intrebare legitima: de ce lipsesc, de 12 ani, CV-ul și Certificatul CNSAS al civilului Vasile Bănescu? Este suspect că în 12 ani de când lucrează sub acoperișul Patriarhiei acesta nu și-a prezentat niciodată public CV-ul și nici Certficatul CNSAS. La fel de dubios este că CNSAS nu l-a cercetat până acum din oficiu având în vedere că este atât realizator Trinitas TV, cât și purtător de cuvânt al Patriarhiei de 8 (opt) ani.

Pentru aceastea si pentru multe alte motive, care probabil ca au fost omise, CEREM IMPERATIV SCHIMBAREA DIN FUNCTIA DE PURTATOR DE CUVANT AL PATRIARHIEI ROMANE a tov. Vasile Banescu, care NU REPREZINTA sub nicio forma marea masa de crestini ortodocsi, traditionalisti, care tin Predania si sf Traditie, care se ghideaza dupa sfinti si marii duhovnici si care isi iubesc ierarhii adevarati.

In incheiere, un fragment dintr-o predica a IPS Bartolomeu Anania, scrise parca cu referire la tov. Vasile Banescu: „Din nefericire, Iuda nu e doar personajul unui anume moment istoric, ci și un personaj al istoriei de după el, multiplicat peste tot, la scară planetară, în ipostaza sărutării care acoperă trădarea. Extras din Pastorala de Paști din 2005 a vrednicului de pomenire ÎPS Bartolomeu Anania

Cu speranta ca actualul patriarh va  tine cont de dorinta dreptcredinciosilor romani ( Vox populi, vox dei)  ....                      

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că DANA STEFAN va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...