Restricționarea traficului de mărfuri pe drumul național 42 între Berettyóújfalu și Ártánd

Petiție către

Ministerul Construcţiilor şi Transporturilor 
Secretariatul de Stat al Autorităţii de Transport
:

Restricționarea traficului de mărfuri pe drumul național 42 între Berettyóújfalu și Ártánd

          Noi, semnatarii acestei petiții, dorim să atragem atenția Secretariatului de Stat al Autorităţii de Transport asupra unei chestiuni importante legate de transportul rutier, care are un impact semnificativ asupra siguranței rutiere și a protecției mediului.

În ultimii ani, în România au avut loc dezvoltări infrastructurale semnificative, a fost inaugurat drumul expres (DEX16). Acesta leagă centura Oradei de autostrada A3 (România) - M4 (Ungaria). Aceast nou drum express facilitează transportul rapid și eficient între cele două țări și reduce semnificativ timpul de călătorie.

Prin urmare, solicităm autorității competente să ia în considerare restricționarea traficului de mărfuri pe drumul național 42 între Berettyóújfalu și Ártánd, mutând acest trafic pe porțiunea de autostradă A4 dintre Berettyóújfalu și Nagykereki. Această măsură ar avea mai multe avantaje:

  1. Siguranța rutieră: Traficul de mărfuri generează un trafic semnificativ pe drumul național 42, crescând riscul de accidente. Restricționarea ar ajuta la reducerea acestui pericol, sporind siguranța rutieră atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.

  2. Protecția mediului: Poluarea și zgomotul cauzate de vehiculele grele reprezintă o problemă semnificativă pentru mediul și locuitorii din regiune. Restricționarea ar ajuta la reducerea acestor impacturi negative, contribuind la protejarea mediului și la îmbunătățirea condițiilor de viață sănătoasă.

  3. Eficiență economică: Inaugurarea drumului expres (DEX16) oferă oportunitatea unui transport rapid și eficient între cele două țări. În consecință, reducerea traficului de mărfuri pe drumul național 42 ar ajuta la reducerea costurilor de întreținere și reparații al acestuia, precum și la îmbunătățirea generală al procesului de transport.

  4. Dezvoltarea relațiilor sociale, culturale: unctul de trecere a frontierei Ártánd-Borseste împovărat de un trafic semnificativ de pasageri și mărfuri în ambele sensuri din regiune. Acest trafic se realizeză pentru: afaceri, muncă, educație, cumpărături, activități socio-culturale. Tendința este întărită de faptul că tot mai mulți localnici își găsesc locuri de muncă în parcul industrial din OradeaAderarea iminentă a României la Schengen va consolida și mai mult procesul de mai sus.

           Prin urmare, solicităm autorității competente să investigheze această solicitare !

Această măsură ar aduce beneficii semnificative priviind: siguranța rutieră, protecția mediului, eficiența economică și dezvoltarea relațiilor sociale, culturale și economice.

Vă mulțumim pentru susținerea acțiunii noastre. 

Cu respect 

   membrii grupului de inițiativă Transfrontalieri-Határátkelők: Vincze Csaba, Tókos Fejes Béla

  Susținător: Dani Béla Péter - primar, Biharkeresztes
Béla Tókos-Fejes    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Béla Tókos-Fejes va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...