Fără mașini în Grădina Botanică Iași !

Vă rugăm apăsați butonul "Publică pe Facebook" din partea de sus a paginii pentru a distribui petiția . Spuneți-le cunoscuților să semneze petiția pe site-ul      www.pietonal.ro ( http://pietonal.ro )

 

Grădina Botanică din Iași este cea mai mare grădina botanică din România și un important loc de aer curat și relaxare pentru ieșeni. În zilele frumoase, mii de ieșeni vizitează Grădina Botanică, mulți dintre ei venind cu copii mici în cărucior și pe bicicletă, căutând un loc de plimbare și de joacă în aer liber.

Grădina Botanică aparține de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iași in timp ce Primăria Municipiului Iași are în administrare Șoseaua Munteni ce străbate Grădina Botanică în zona lacului și face legătură între Păcurari și Breazu. Anul trecut, strada învecinată, Podgoriilor a fost reabilitată asigurând astfel legătura între Șoseaua Munteni și Aleea Mihail Sadoveanu, devenind astfel un drum de tranzit între Păcurari și Breazu. Pentru o ușoară identificare am adăugat în attach o hartă cu tronsoanele de stradă A,B,C și D.

 WhatsApp_Image_2021-04-02_at_14.16__.16__.jpeg

Drept urmare, avem următoarea situație pentru Șoseaua Munteni, tronsonul ce străbate Grădina Botanică:

Nu este suficientă prezența Poliției Locale, vrem o soluție permanentă!

- Tronsonul A permite accesul pe strada Eudoxiu Hurmuzachi 

- Mănăstirea Podgoria Copou și cele câteva case din zona respectivă au acces prin tronsonul D, Strada Podgoriilor recent asfaltată.

- Strada nu are trotuar, iar mașinile parcate pe stradă fac drumul mult prea îngust pentru pietoni și mașini;

- Tronsonul marcat cu C are lățimea de 3metri, iar copiii și adulții trebuie constant să se ferească de mașini;

- Pe tronsonul B+C nu sunt construcții/clădiri rezidentiale;

- Semnele de "Oprirea Interzisă" nu se respectă;

- Semnul de "Acces Interzis" dinspre Păcurari nu este respectat;

- Șoseaua Munteni a devenit un drum de tranzit între Păcurari și Breazu.

- Strada este intens circulată de mașini, multe dintre ele mergând cu viteză chiar dacă sunt mulți pietoni care se plimbă pe stradă;

- Copiii se joacă în zonă și se întâmplă des să iasă dintre mașinile parcate în fața mașinilor în circulație, fapt extrem de periculos;

Toate aceste aspecte mai sus menționate fac imposibilă o plimbare relaxantă și în siguranță pentru noi și copiii noștri. Prin urmare, pentru siguranța noastră, solicităm Primăriei Municipiului Iași transformarea tronsonului B și C din Șoseaua Munteni în drum pietonal, astfel încât să ne putem bucura în siguranță de natură, departe de poluarea cauzată de mașini!

WhatsApp_Image_2021-04-12_at_01.22_.44_.jpegWhatsApp_Image_2021-04-11_at_20.08_.30_.jpegWhatsApp_Image_2021-04-12_at_01.22_.43-2_.jpegWhatsApp_Image_2021-04-12_at_01.22_.43-3_.jpegScreenshot_2021-06-26_at_10.19_.19_.png

Va rog să semnați această petiție pentru a păstra acest loc splendid doar pentru pietoni iar pentru ajutor suplimentar, trimiteti un email catre cabinet.primar@primaria-iasi.ro cu solicitarea de a transforma Strada Munteni in Pietonal, pe sectorul ce traverseaza Gradina Botanica.

 

Vă rugăm apăsați butonul "Publică pe Facebook" din partea de sus a paginii pentru a distribui petiția . Spuneți-le cunoscuților să semneze petiția pe site-ul      www.pietonal.ro ( http://pietonal.ro )


Cristian Petrescu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Cristian Petrescu va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...