“ Legământ pentru Pământ”-Adoptarea Autobuzelor Electrice în orașul Copșa Mică

În căutarea soluțiilor ecologice pentru combaterea schimbărilor climatice și reducerii poluării, energia verde devine din ce în ce mai importantă, oferind multiple beneficii prietenoase cu mediul înconjurător. Transportul ecologic presupune utilizarea energiei regenerabile și contribuie astfel la reducerea emisiilor de carbon din atmosferă. Astfel, noi, cetățenii preocupați de mediu ai orașului Copșa Mică, semnăm această petiție pentru a solicita autorităților locale și regionale adoptarea autobuzelor electrice ca mijloc de transport zonal, în vederea reducerii nivelului de poluare și îmbunătățirii calității aerului pe care îl respirăm. Orașul nostru se confruntă cu o problema poluării, iar una dintre cele mai mari surse de emisii poluante o reprezintă transportul rutier, în special autobuzele cu motoare tradiționale pe combustibil fosil. În timp ce comunitățile din întreaga lume trec treptat la tehnologii nepoluante, noi suntem încă angrenați într-un ciclu de poluare care afectează sănătatea noastră și a mediului înconjurător. De aceea, solicităm autorităților următoarele acțiuni: Achiziționarea și integrarea autobuzelor electrice în flota de transport public a orașului nostru. Crearea unei infrastructuri adecvate de încărcare pentru autobuzele electrice în întregul oraș și în stațiile principale. Implementarea unor politici și programe de promovare a utilizării transportului public, în special a autobuzelor electrice, pentru a reduce dependența de vehiculele cu combustibili fosili. Sensibilizarea și educarea comunității cu privire la beneficiile aduse de utilizarea autobuzelor electrice și impactul pozitiv asupra sănătății și mediului înconjurător. Prin adoptarea acestor măsuri, ne dorim să transformăm orașul Copșa Mică într-un exemplu de oraș curat și sustenabil, în care locuitorii să se bucure de un mediu mai sănătos și de o calitate superioară a vieții. Semnând această petiție, ne exprimăm sprijinul pentru o schimbare pozitivă și durabilă în comunitatea noastră. Vă rugăm să luați în considerare cererile noastre și să acționați în consecință pentru binele orașului nostru și al generațiilor viitoare.


Gruia Ramona Mariana, Liceul Tehnologic ”Nicolae Teclu” Copșa Mică    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Gruia Ramona Mariana, Liceul Tehnologic ”Nicolae Teclu” Copșa Mică va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...