Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #37298 Rotaru: Vinovaţi pt. situaţia extrem de delicată în care au ajuns Oltchim si CET sunt politicienii!

2015-05-08 07:19

#37297: - OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

"Nu directorii Constantin Roibu şi Mihai Bălan au adus cele două companii în pragul falimentului, aceştia fiind de fapt cei care le-au ţinut în viaţă, câtă vreme le-au condus."

Rotaru: PNL are o politică anti – CET Govora

08.05.2015 • PoliticaFii primul care comenteaza http://arenavalceana.ro/2015/05/08/

Rotaru este c urios cum au reuşit parlamentarii, în special cei din Vâlcea, să citească în doar două ore peste 1.500 de pagini (Noul Cod Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală). În opinia sa, doar dacă aveau puteri paranormale puteau reuşi această „performanţă”.

„Eu mă îndoiesc că au votat în cunoştinţă de cauză. Puneţi-le întrebări din Codul Fiscal şi vă veţi lămuri. (…) Nu mai avem nevoie de asemenea parlamentari. (…) Acest document a fost ţinut la secret, ceea ce nu e firesc. Trebuia pus în dezbatere publică”, a acuzat liderul PSR.
Rotaru îi găseşte vinovaţi pe politicieni şi pentru situaţia extrem de delicată în care au ajuns Oltchim şi CET Govora. După părerea sa, nu directorii Constantin Roibu şi Mihai Bălan au adus cele două companii în pragul falimentului, aceştia fiind de fapt cei care le-au ţinut în viaţă, câtă vreme le-au condus.
„Oltchim-ul a ajuns într-o situaţie delicată din cauza unor politici guvernamentale. Vinovate sunt partidele care au fost şi sunt la guvernare: PDL, PNL, PSD, PC etc..
Liderii acestor partide au urmărit şi urmăresc închiderea Oltchim-ului”, a spus Rotaru.
Totodată, el a avertizat că „ce se întâmplă acum la CET şi ceea ce urmează ne va afecta în mod direct”. „Încă ar mai fi timp să se rezolve problemele de acolo, dar nu se vrea acest lucru. Conducerea judeţului dă dovadă de o pasivitate incredibilă, condamnabilă. După ce, cu eforturi mari, CJV a preluat exploatările miniere din zona Berbeşti, trebuie găsite soluţii de rentabilizare şi pentru acea activitate. Îmi spunea un miner că, într-o lună, s-au schimbat 3 directori. Politicienii care s-au agitat să-şi pună directori la Berbeşti ar trebui daţi ei afară. (…) Din cauza celor care conduc judeţul, există riscul ca, la CET Govora, să se întâmple ceea ce s-a întâmplat la Oltchim – să se reducă activitatea, să asistăm la disponibilizări, la dezastru… În prezent, la conducerea judeţului, sunt liberalii. Semnele de instabilitate la CET Govora coincid cu venirea lor la Putere. În opinia mea, PNL poartă pe umeri răspunderea rezolvării situaţiei de la CET. Acolo, trebuie să fie linişte, să se lucreze”, a mai apreciat preşedintele Partidului Socialist Român.
Referindu-se la demisia managerului general Mihai Bălan, Rotaru a precizat că tot la PNL se găseşte cauza. „Haideţi să fim serioşi, directorul Mihai Bălan nu şi-a dat demisia pentru că îşi dorea să demisioneze. Şi-a dat demisia pentru că n-a mai suportat ca politicienii (n. red. – aluzie la liderii PNL Vâlcea) să se amestece în conducerea companiei.
Din păcate, aceşti politicieni au în cap numai politici anti-CET. De câţiva ani, PNL şi-a pus oameni în CA. Au fost eliminaţi pesediştii din CA… dar în locul loc cine a venit?”, a întrebat, retoric, liderul PSR. În ceea ce priveşte AGA şi CA, Rotaru aşteaptă schimbări rapide. „Dacă Petre Grigore (n. red. – din 2014, este membru în AGA la CET) nu poate rezolva problemele de la CET, n-are ce căuta acolo. Vedem că, la CET, lucrurile merg din ce în ce mai rău. Asta înseamnă că nu poate sau nu vrea să rezolve problemele de acolo. Bine, eu nu mă refer doar la domnia sa, că sunt mai mulţi. (…) Vâlcenii şi presa ar trebui să ia la întrebări conducerea CJV cu privire la CET. Cred, de asemenea, că noua conducere a CJV este de fapt marioneta altcuiva”, a conchis Constantin Rotaru.