Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #28260 Re:

2014-10-26 15:07

#25116: -  

 

Romania a intrat in RECESIUNE tehnica dupa 2 trimestre de scadere. Graficul in care "vestea buna" e ca suntem pe ultimul loc

http://stirileprotv.ro/

RECESIÚNE, recesiuni, s. f. (Rar) Retragere. (Astron.; în forma recesie) Îndepărtare a obiectelor extragalactice de sistemul solar. ◊ Recesiune economică = stadiu al ciclului de afaceri în care activitatea economică se află în declin; stagnare temporară a afacerilor; p. ext. criză. [Pr.: -si-u-. – Var.: recésie s. f.] – Din fr. récession.

RECESIÚNE (‹ fr., lat.) s. f. Retragere. ◊ (EC.) R. economică = stadiu al ciclului de afaceri în care activitatea economică se află în declin. Se caracterizează prin diminuarea producției și investițiilor, a produsului intern brut, creșterea șomajului. Mulți economiști consideră că economia se află în r. atunci când s-a realizat diminuare produsului intern brut pe parcursul a cel puțin două trimestre consecutiv; stagnarea temporară a afacerilor. Definirea termenului a fost introdusă în 1947, într-o lucrare de specialitate de economiștii americani H. Burns și W. Mitchell.