Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei

iohana

#76 greu la deal

2014-07-02 10:00

Ma uit pe site COPSI si cele mai multe oferte de formare le au cei pe munca-transporturi-aparare si ma intreb dece?! fara o colaborare ferma cu o clinica medicala sau o scoala de soferi esti mort iar cei de la Colegiu cred ca stiu.Astazi m-am intalnit cu un grup de colegi din filiala COPSI, cu care discutand despre aceasta petitie, isi faceau griji de eventualitatea obligativitatii inscrierii la un masterat desi sunt autonomi, absolventi de facultati de tip muncitoresc(unii) si care, dupa finalizarea cursurilor au urmat faimoasa formare complementara. Acum inteleg de unde retinerea unor colegi de a protesta sau de a se semna pentru ca stiu cat ..... stiu si cati bani au investit. numai gandul de a o lua de la capat ii ingrijoreaza. Poate vacanta ii va ajuta sa reflecteze si sa ia deciziile cele mai potrivite. Si mai sper ca nu a fost doar o furtina intr-un pahar cu apa.
PSY

#77 Comunicat al Colegiului Psihologilor

2014-07-02 12:42

COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA A EMIS URMATORUL COMUNICAT, cu precizarea ca persoanele interesate pot obtine informatii suplimentare de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

COMUNICAT

privind situatia judiciara a directorului juridic al Colegiului Psihologilor din Romania

Directorul juridic al Colegiului Psihologilor din Romania, domnul Stefan Iulian Laurentiu isi desfasoara activitatea in cadrul institutiei din data de 1 noiembrie 2005.
In data de 3 februarie 2012 domnul Stefan Iulian-Laurentiu a fost victima unui eveniment nefericit, avand legatura cu viata sa personala, dat publicitatii de catre mass-media, in urma caruia a fost deschis un dosar de urmarire penala, aflat in solutionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), din subordinea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In toata aceasta perioada domnul Stefan Iulian Laurentiu nu a avut calitatea de suspect, invinuit sau inculpat in dosarul de urmarire penala.
In toata aceasta perioada domnul Stefan Iulian Laurentiu nu a fost cercetat, retinut sau arestat pentru comiterea vreunei infractiuni si nu a fost dispusa impotriva sa nicio alta masura asiguratorie.
In prezent, in dosarul de urmarire penala sunt invinuite mai multe persoane, altele decat domnul Stefan Iulian Laurentiu, asupra carora se realizeaza cercetari in vederea identificarii autorilor infractiunilor si trimiterii lor in judecata.
Domnul Stefan Iulian Laurentiu nu are cazier judiciar, nu este cercetat intr-un dosar de urmarire penala si nu a consumat substante stupefiante. Prezenta domnului Stefan Iulian Laurentiu in cadrul cercetarilor realizate a fost doar in calitate de martor.
Evenimentul nefericit din data de 3 februarie 2012 nu are legatura cu activitatea profesionala a directorului juridic si nu a implicat activitatea Colegiului Psihologilor din Romania.
Mai multe informatii legate de dosarul de urmarire penala puteti obtine de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), din subordinea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Totodata, ne exprimam dezamagirea cu privire la unele informatii vehiculate de catre unele persoane neinformate, aparute si in mass-media, cu privire la punerea sub acuzare a directorului juridic in acest dosar de urmarire penala.
In acest sens, va informam asupra faptului ca vom solicita mass-mediei publicarea unei dezmintiri in legatura cu cazul prezentat, iar la finalizarea urmaririi penale in dosarul respectiv, vom solicita persoanelor vinovate de dezinformarea opiniei publice daune-interese.

Multumim tuturor psihologilor care in aceasta perioada grea pentru directorul juridic au transmis acestuia mesaje de incurajare, pentru calitatea morala si profesionala a acestora, dovedita cu prisosinta in aceasta situatie de viata.

Prezentul comunicat a fost transmis in urma solicitarii mai multor membri ai Colegiului Psihologilor din Romania.
Miki Nedumeritul

#78 Intrebare

2014-07-02 14:14

Am inteles ca il apara dar am si eu o nedumerire. De unde stie Colegiul nostru ca o persoana nu trage pe nas sau nu baga in vena? De ex. ma vede pe mine dom'Anitei ca trag pe nas in club sau dupa blocurile gri? Se fac analize de urina si de sange la ei acolo?
Discriminare și abuz în CPR

#79

2014-07-02 15:00

Despre ce vorbim? Are vreo legătură petiția cu activitatea privată a dlui. Ștefan? Noi cerem demisia dlui. Ștefan pt. că este CORUPT, nu drogat.
psiholog sictirit

#80 nu mor de grija d-lui jurist

2014-07-02 15:35

Ce are comunicatul postat de COPSI cu nemultumirea noastra? Habar nu aveam de "situatia judiciara a directorului juridic", sa fie sanatos, sa se duca.Si nu singur din COPSI daca-l jelesc. Ce? Nu se gaseste alt jurist?! E pe viata?! Eu vreau sa stiu de ce COPSI nu face mai nimic pentru profesia de psiholog, de ce cresc darile, ce se fac cu banii, de ce dureaza asa de mult eliberarea avizelor si nu se schimba sistemul de obtinere a acestora(s-a inventat internetul, dam copii scanate dupa documente pe DVD deci pot fi transmise membrilor comisiilor iar daca le este prea greu sa alegem altii, nu-i tinem cu forta). Si eu sunt pentru pregatirea universitara (3+2 ani)si spun NU FORMARILOR COMPLEMENTARE! Sunt impotriva deciziei prostesti cu privire la obligativitatea unui absolvent de 5 ani de a urma o formare complementara (cel cu 3 ani ce mai face?!, unele de toata jena (astea nu stiu pe cine ajuta dar banui pe cine avantajeaza). Cel putin pe munca, aparare si transporturi,nu le vad sensul (indiferent de numarul de ani de facultate). Cred ca formarile punctuale (formarea continua)dar bine structurate sunt suficiente pentru absolventii de facultate, de lunga durata. Daca unii profesori au mustrari de constiinta in legatura cu prestatia la catedra nu trebuie sa ne sacrifice pe toti obligandu-ne sa urmam fel de fel de cursuri ca sa-si termine materia. Au avut ocazia sa predea ce trebuia ca baza pentru un psiholog pe timpul facultatii. Daca dl jurist are un amestec in aceasta hotarare atunci sa ne lase ca nu o sa-i simta nimeni lipsa. Garantat.
Carmen M.

#81 Frustrati si nefericiti

2014-07-02 17:05

V-a spus cineva stimati colegi ca ati semnat protestul ca sunteti niste frustrati neimpliniti profesional si probanil nici familial? De ce scrieti mizerii frustratilor si invidiosilor? Ce e rau ca se fac formari si ca suntem profesionalizati?Rusine sa va fie! Nici nu meritati sa aveti atestate la comisiile Colegiului!!!
psiholog

#82 3ani inseamna mai putin decat 5 ani

2014-07-03 03:34

ce facultate ai terminar, Carmen M? Vezi? Asta-i motivul pentru care nu intelegi. Una este sa te formezi si alta este sa te complaci.
Mihaela Sarpe

#83 Stimata dra Carmen

2014-07-03 06:49

Cand taticul Dvs. nu va va mai da bani sa alimentati furnizorii de formare si cand le veti da furnizorilor cerceii Dvs. de aur din urechi, spre a-i plati, ce-o sa mai ziceti? Nici credit la banca nu veti putea face pentru a obtine miile de euro necesare "profesionalizarii". Nu veti castiga atat de pe urma clientilor! Si inca o chestiune: vedeti ca "profesionalizarea" de care vorbiti nu inseamna si lectii de scriere/gramatica/exprimare, care se fac in clasele I-IV. "Profesionalizati" un pic si pe-acolo...
musafir

#84 Re: Frustrati si nefericiti

2014-07-08 17:15

#81: Carmen M. - Frustrati si nefericiti

Frustrați și nefericiți când vedem cum amatori precum „expertul” Ștefan are tupeul și nesimțirea să se numească PSIHOLOG! Și nimeni din conducerea CPR nu ia nici o măsură!


Musafir

#85 Re: Re: Frustrati si nefericiti

2014-07-08 19:11

#84: musafirf- Re: Frustrati si nefericiti

Din modul de exprimare a drei Carmen reiese ca este o adevarata "profesionista" in ale psihologiei. Maine poimane va deveni si dansa doctor in psihologie si de ce nu "expert"? Ca doar nu-i mare lucru! Bani sa ai ...... in rest nimic nu mai conteaza. Sa aveti cati mai multi bani dra Carmen!

mira

#86 mai sa fie!

2014-07-09 05:46

Cat trebuie sa asteptam eliberarea unui aviz pentru un cabinet? De ce nu este posibila o colaborare pe net intre membrii comisiei? Cele mai multe dintre documentele solicitate sunt in baza de date (daca exista o astfel de baza de date, acum documentele sunt scanate nu au decat sa si le trimita unul altuia iar pentru semnatura s-a inventat semnatura electronica. La cat se ridica taxele ar putea sa se miste mai repede.
"frustrata si nefericita"

#87 sâc !!!

2014-07-09 05:50

Vacanta placuta, stimati colegi "frustrati si nefericiti"!

Musafir

#88 Carmen M.

2014-07-09 21:13

exact asa suntei!Am fost azi la Colegiu si am aflat despre voi . Nu numai ca loviti pe dl. Stefan un profesionist tare in medicina legala ci vreti sa loviti prin el in dl Profesor Mihai Anitei. Vioi lamentabililor care n-aveti opera nu pregetati sa-l atacati pe toate caile pe dl Profesor care v-a facut oameni !!!!!Cel mai mare psiholog roman in viata este dl Profesor. De ce il ocarati?!?! De ce sa -i duceti la Parchete frustratilor pe cei din Colegiu? mergeti in vacante si reveniti inapoi cu Gandul cel Bun.
PANAIT, Amsterdam

#89 Jenant

2014-07-09 21:20

PSIHOLOGII DIN DIASPORA SUNT ALATURI DE PSIHOLOGII AGRAMATI DIN TARA! LUPTATI STIMATI COLEGI!DNA CARMEN M., POATE VA ANGAJEAZA DL. PROFESOR CA MENAJERA. UNDE ATI TERMINAT FACULTATEA?

Musafir

#90 Re: Jenant

2014-07-09 23:05

#89: PANAIT, Amsterdam - Jenant

Dna Carmen este noua femeie de serviciu de la Colegiu ?!

 

rita

#91 multi, Doamne! multi!

2014-07-11 05:37

Problema nu este Carmen M ci numarul de "Carmen M". Constienti de neputinta lor nu vor spune nimic, aliniaiti pompeaza banii in fel de fel de formari impuse de COPSI, iar COPSI stie si exploateaza acest lucru. Am intalnit, de exemplu, o d-ra cu studiile la o facultate mult contestata cu ceva ani in urma,particulara, deja SUPERVIZOR.Am vazut in CV postat ca dupa absolvire si-a continuat studiile de 3 ani cu o formare complementara (Trascaian + Hera) si in virtutea inertiei s-a trezit ca are toate atuurile sa devina supervizor. Culmea, pentru buna pregatire a supervizatilor le cerea sa invete (cred ca ii si asculta) din manualul de psihologie cls X. Posibil ii era familiar pentru ca terminase un liceu pedagogic si uite asa, avand girul COPSI, este specialist pe foarte multe domenii. Daca COPSI crede ca voi accepta bataia lor de joc se inseala. Cu studii de lunga durata consider si eu, ca si alti colegi care au mentionat acest lucru, ca este un abuz obligativitatea urmarii unui astfel de formari. Am toata convingerea ca nu am de ce sa urmez o formare complementara daca am studii de lunga durata. Am si dovezile ca nu se merita o astfel de formare.Si sincer, nu as accepta sa fiu supervizata de o astfel de caricatura agreata de COPSI. Or fi si cursuri de formare complementara bine structurate dar cum, numai cine nu vrea nu posteaza pe site, tind sa cred ca nu sunt selectate de COPSI dupa calitate ci "sa fie .... multe". Si uite asa ai cele mai mari sanse sa dai bani pe niste porcarii. Acum sper sa gasesc sprijinul unui avocat ca sa-mi recuperz banii dati. Sau ajutorul presei.
musafir

#92 nedumerire

2014-07-21 08:03

sa-nteleg ca este posibil ca, unii dintre supervizori sa fie absolventi de Bolognia + 2 ani formare complementara? asa este?! atunci cei cu masterat si doctorat ce mai fac?!COPSI, revenirea urgenta la 5 ani studii universitare de lunga durata sau, 3+2 ani masterat si apoi atestatul.formarea complementara este o cacialma. dar sa mergem in vacanta si .....revenim!
Gelu, Galati

#93 Rusine!

2014-07-21 19:07

Rusine sa le fie! Discrediteaza aceasta profesie vanzand diplome pe bani!
Anca Maria

#94 Un raspuns de toata jena!

2014-07-21 19:16

Un raspuns de toata jena pentru o plangere bine intemeiata! Cand va fi lapidat in piata publica Armand Veleanovici, colegul nostru, domnule Mihai Anitei? Cand ii veti exclude din organismul dvs. si pe "turbulentii" Zivari si Duvac? Cand ne veti lasa si pe noi toti ceilalti fara paine excluzandu-ne unul cate unul? Nu va dati seama ca ati sarit deja calul? Cand veti inceta bataia de joc la adresa universitatilor si a universitarilor neafiliati organismului dvs.? Pana cand veti spolia studentii si absolventii sub pretextul unor formari scumpe, dar de fapt de doi bani? M-as bucura ca Justitia sa va ia si pe voi in vizor asa cum sunt luati acuma atatia in puscarii!
Ceausescu reloaded

#95 PARTIDUL, CEAUSESCU, ROMANIA

2014-07-21 19:22

PARTIDUL, CEAUSESCU, ROMANIA! PARTIDUL, CEAUSESCU, ROMANIAAAAA!
Anitei se bucura in comunicatul propriu ca l-a dezbracat pe Veleanovici in piata publica si i-a dat doua nuiele pe spinare. Nu va bucurati pt.ce patit Veleanovici. Maine urmam noi la cafteala tatucii.

Musafir

#96 Re: PARTIDUL, CEAUSESCU, ROMANIA

2014-07-21 20:27

#95: Ceausescu reloaded - PARTIDUL, CEAUSESCU, ROMANIA

Eram sigur ca raspunsul dat de Colegiu dlui Veleanovici va avea o formulare ambigua din care nu reiese nimic. Au o  experienta  vasta "iubitii nostri conducatori" in a formula astfel de raspunsuri. ADEVARATA DICTATURA!!!!!!!!!PANA CAND DOAMNE??? Probabil ca se mai si amuza pe seama noastra.

Musafir

#97 Intrebari

2014-07-21 20:44

As vrea sa stiu:
1. daca reprezint un element unicat sau fac parte dintr-un grup minoritar, atunci cand afirm ca mi se intampla frecvent sa raman cu o stare de confuzie in momentul in care lecturez "elaborari oficiale" ale Colegiului. Am drept ultim exemplu raspunsul adresat d-lui Armand Veleanovici.
2. cum ar putea fi "invitat" Colegiul sa detalieze in mod public modalitatea de utilizare a banilor incasati de la membrii sai, precum si activitatile concrete efectuate pentru apararea intereselor membrilor de la care incaseaza aceste sume.

Musafir

#98 Re: Intrebari

2014-07-21 21:50

#97: Musafir - Intrebari

Nu esti unicat. Si mie mi se intampla acelasi lucru:  in cuprinsul  aceleiasi "elaborarii oficiale" ceea ce se afirma initial, se infirma la final. Sa fie din cauza faptului ca nu am urmat cursul de "psihologie judiciara" ?????!!!!!!!

rita

#99 si eu, si eu!

2014-07-22 04:48

Exista vreun raspuns dat de COPSI d-lui Armand Veleanovici? Vreau si eu sa-l citesc/cunosc. Sus formarea universitara! Micsorarea taxelor! Diminuarea duratei supervizarilor pe munca-transporturi-aparare-educational, informatizarea (am inteles ca deja se pune la punct, sa vedem ce o iesi) datelor fiecarui membru (date personale + documente), formari continui/punctuale organizate de persoane care au ceva de spus ... nu doar de incasat. Propun din taxele platite organizarea unui curs de comunicare pentru reprezentatii departamentelor. Nu aveti voie sa raspundeti? Nu suntem demni de raspuns? Nu stiti sa o faceti? Atunci propunerea mea pica foarte bine.
Armand Veleanovici

#100 Re: si eu, si eu!

2014-07-22 06:56

#99: rita - si eu, si eu!

Raspunsul CPR a fost publicat pe pagina https://www.facebook.com/experticpr2014 si pe mai multe forumuri de discutii.