Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei

PSY

/ #77 Comunicat al Colegiului Psihologilor

2014-07-02 12:42

COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA A EMIS URMATORUL COMUNICAT, cu precizarea ca persoanele interesate pot obtine informatii suplimentare de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

COMUNICAT

privind situatia judiciara a directorului juridic al Colegiului Psihologilor din Romania

Directorul juridic al Colegiului Psihologilor din Romania, domnul Stefan Iulian Laurentiu isi desfasoara activitatea in cadrul institutiei din data de 1 noiembrie 2005.
In data de 3 februarie 2012 domnul Stefan Iulian-Laurentiu a fost victima unui eveniment nefericit, avand legatura cu viata sa personala, dat publicitatii de catre mass-media, in urma caruia a fost deschis un dosar de urmarire penala, aflat in solutionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), din subordinea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In toata aceasta perioada domnul Stefan Iulian Laurentiu nu a avut calitatea de suspect, invinuit sau inculpat in dosarul de urmarire penala.
In toata aceasta perioada domnul Stefan Iulian Laurentiu nu a fost cercetat, retinut sau arestat pentru comiterea vreunei infractiuni si nu a fost dispusa impotriva sa nicio alta masura asiguratorie.
In prezent, in dosarul de urmarire penala sunt invinuite mai multe persoane, altele decat domnul Stefan Iulian Laurentiu, asupra carora se realizeaza cercetari in vederea identificarii autorilor infractiunilor si trimiterii lor in judecata.
Domnul Stefan Iulian Laurentiu nu are cazier judiciar, nu este cercetat intr-un dosar de urmarire penala si nu a consumat substante stupefiante. Prezenta domnului Stefan Iulian Laurentiu in cadrul cercetarilor realizate a fost doar in calitate de martor.
Evenimentul nefericit din data de 3 februarie 2012 nu are legatura cu activitatea profesionala a directorului juridic si nu a implicat activitatea Colegiului Psihologilor din Romania.
Mai multe informatii legate de dosarul de urmarire penala puteti obtine de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), din subordinea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Totodata, ne exprimam dezamagirea cu privire la unele informatii vehiculate de catre unele persoane neinformate, aparute si in mass-media, cu privire la punerea sub acuzare a directorului juridic in acest dosar de urmarire penala.
In acest sens, va informam asupra faptului ca vom solicita mass-mediei publicarea unei dezmintiri in legatura cu cazul prezentat, iar la finalizarea urmaririi penale in dosarul respectiv, vom solicita persoanelor vinovate de dezinformarea opiniei publice daune-interese.

Multumim tuturor psihologilor care in aceasta perioada grea pentru directorul juridic au transmis acestuia mesaje de incurajare, pentru calitatea morala si profesionala a acestora, dovedita cu prisosinta in aceasta situatie de viata.

Prezentul comunicat a fost transmis in urma solicitarii mai multor membri ai Colegiului Psihologilor din Romania.