Contactați autorul petiției

2023-12-29 03:15:53

Catre : DSVSA , IPJ Arad, Politia Animalelor Arad

Sesizari si petitii 2

Pe data de 14.12.2023 am gasit in camp , la marginea unei localitati, un caine Malinoa in stare extrem de critica. L-am dus, impreuna cu o prietena , la veterinar la ora 22 in regim de urgenta.

Avea CIP , a doua zi dimineata a fost sunat proprietarul si Politia Animalelor. Proprietarul a negat ca are caine, dupa care a recunoscut ca l-a abandonat pe camp pentru ca a costat prea mult tratamentul si s-a enervat,

Pe la ora 11 , merg sa vad de Bobby, era in stare de coma, nu trec doua minute si apare si proprietarul foarte nervos si agresiv verbal , sa isi ia cainele. A platit factura , l-a luat si l-a aruncat in portbagaj ca pe un sac de gunoi.

La 20 de minute apare si un domn de la Politia Animalelor . A spus ca doar daca nu platea factura putea sa ii faca ceva, ca este ora 12 Viner la amiaza si el a fost schimbul de noapte si pana Luni nu mai lucreaza, a refuzat sa scrie ca cainele era in stare critica sau comatoza, a spus ca mai bine scriem ca era in stare proasta. Nici macar caiet nu avea cu el, a cerut o foaie A4 de la medic.

In aceea zi , o alta prietena ingrijorata pentru starea cainelui, a sunat la 112 dar a fost luata la misto spunand ca 112 este doar pentru urgente.

Seara, pe data de 15.12.2023 am facut sesizare scrisa la DSVA si petitie la IPJ Arad. Luni , pe data de 18.12.2023 am fost sunata de DSVA spunandu-mi ca nu tine de ei si nu are rost sa mai faca hartii si numar de caz deoarece nu tine de ei ci de IPJ Arad.

Deci, DSVA s-a spalat pe maini, Politia Animalelor nu a facut nimic si de la IPJ Arad nu am primit nici un semn.

Aveti sesizarea mai jos. Deci, ce se intampla? Pentru ce exista Politia Animalelor ? Sau proprietarul este cu pile​ ? Cine sa faca dreptate ?

Astep raspuns cu rezultate !

Prima sesizare 15.12.2023

SESIZARE CATRE : Politia Animalelor Arad

DSVSA ARAD

Dreptate pentru Bobby !

Urmatoarele v-or fi direct la televiziune.

In data de 14.12.2023 am gasit pe Facebook o cerere de ajutor pentru un caine bolnav in stare critica abandonat intr-un camp din apropierea localitatii Vladimirescu , jud. Arad.

A fost gasit la ora 6 dimineata de un simplu trecator care l-a fotografiat in speranta ca cineva il v-a salva. In jur de ora 17 an vazut eu anuntul , abea pe la ora 21 am reusit sa gasesc transport sa merg dupa el. Era in stare foarte grava, avea afectiuni neurologice vizibile, nu se putea ridica pe picioare si nici macar sa isi ridice capul.

L-am bagat in masina impreuna cu o prietena si l-am dus in regim de urgenta la veterinar. Sa administrat un sedativ , dupa cum se vede in video, se zbatea incontrolabil. A fost observat ca a mai fost tratat recent la veterinar avand abdomenul barbierit, urma de branula si un pansament albastru.

S-a verificat de cip , avea cip . A doua zi dimineata a fost contactat proprietarul care initial nu a recunoscut ca are caine . La insistentele medicului a recunoscut ca l-a dus la veterinar, a avut mult de platit pentru el, s-a enervat, l-a externat si l-a abandonat pe un camp.

Dimineata am mers sa vad cum este catelul, un Malinois foarte frumos, l-a cateva minute apare proprietarul sa isi revendice cainele si reprosandu-mi ca nu era treaba mea sa il iau, spunand ca era in fata casei lui ,...ceea ce nu a fost adevarat. A luat cainele inconstient, in stare critica si l-a aruncat in masina ca pe un sac de gunoi.

A aparut la cabinet si un domn de la Politia Animalelor, a luat declaratie doar doctorului si a spus ca daca nu am dovezi ca l-a abandonat in asa hal, nu poate sa faca aproape nimic dar ca v-a merge Luni sa vada de caine. Era un caz de urgenta maxima, cainele nu cred ca mai supravietuieste la ora asta...sau e abandonat agonizand in alta parte, dar dupa atitudinea proprietarului , sigur l-a omorat.

Prietena mea a facut si ea sesizare fara rezultate, inclusiv a sunat la 112 dar tot de ea s-a luat ca 112 este doar pentru urgente….pai punerea in pericol imediat al unui animal, cruzime fata de animale nu este o urgenta???? Doar la noi in Arad se poate asa ceva. Pentru ce mai exista politia animalelor??!!!

Este ora 20 in seara de 15.12.023 si inca nu stim nimic de soarta cainelui.

Va rog sa va faceti treaba sau merg mai departe. Astept raspuns urgent !

Isabella Henderson

Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

• Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.