SA STOPAM REABILITAREA FORTATA CU POLISTIREN

Quoted post

salahor cu vechime

#12 orice piatra face valuri in apa

2015-01-12 16:29

Lucrez in Italia si exact asta fac de cativa ani buni,izolatii cu polistiren la exterior,fie ca sunt cladiri vechi sau noi,pt aceasta termoizolare statul italian ofera subventii proprietarilor,daca acestia opteaza pt un polistiren sau orice alt material izolator (pluta,fibra de lemn)de la 10cm grosime in sus.Lucrez intr-o zona de munte unde temperaturile sunt scazute pe timpul iernii aproape ca in Romania si n-am auzit inca pe nimeni sa se planga de condens sau igrasie.Cu atat mai putin izolatia propriu-zisa nu afecteaza cu nimic rezistenta structurala a cladirilor,este impermeabila la intemperii si daca finisajul decorativ e de calitate isi va pastra aspectul destul de mult timp fara a pierde tonalitatea culorii.Ma mir ca v-ati oprit la condens si la apa,poate trebuia sa va ganditi la sobolani,ca ar putea intra pe undeva si s-ar inmulti in nestire,la musuroaie de furnici,care ar putea tropai nestire pe sub izolatie,la o scurgere de gaz intre perete si izolatie,iar la prima scanteie multi dintre "norocosi" ar ajunge unde e cald fara sa fie nevoie de izolatie.

In concluzie,izolatia cu polistiren a blocurilor,caselor ajuta la confortul interior al locuintelor,daca se schimba si ferestrele externe  si o sursa de caldura adecvata.

Nu sunt de acord cu izolarea fortata,fiecare ar trebui sa decida asupra investitiilor ce trebuiesc facute,dar dupa um se vad deseori blocuri pestrite,deoarece lucrarile sunt facute pe bucati si dupa gustul fiecaruia,administratorii ar trebui sa gaseasca un acord intre proprietari si firmele care executa lucrarile.

Raspunsuri


Anonymous

#13 Re: orice piatra face valuri in apa

2015-01-13 11:11:51

#12: salahor cu vechime - orice piatra face valuri in apa 

 in ceea ce spuneti este alegerea PROPRIETARULUI, el este acela care decide ce doreste sa faca cu imobilul pe care il detine. In Romania este vorba despre o obligatie, prorietarul nu poate hotari ce face cu proprietatea lui daca locuieste intr-un bloc in care exista niste indivizi inconstienti care sunt interesati numai sa profite acum de ceva care este gratis. Nu are importanta ca instalatiile sunt sparte la bloc, canalul infundat care refuleaza, etc. Nimeni nu repara aceste defectiuni. Ei asteapta sa vina statul sa le faca gratis lucrari de o calitate mai mult decat indoielnica.  Este vorba de o isterie la nivel national. Ati vazut cum arata in Romania imobilele reabilitate acum 2 ani si la care s-au produs din diferite motive degradari ale termoiziolatiei? Focare de mucegai (mucegaiul apare de la umezeala!) sau sursa sigura pt gandaci. Gandacii de bucatarie (cei mai daraguti si cei mai frecventi in apartamentele din Romania) se simt extrem de bine in culcusul cald creat atunci cand apar sparturi in termoizolatie. Sparturile pot aparea chiar si taunci cand un mester priceput foarte cu foarte bune intentii repara spre ex. instalatia electrica la care cabluri si doze au fost ingropate sub izolatie. Nimeni nu mai repara, instalatorul nu are si echipa care sa repare zidul, aia sunt altii care nu vin pt o mica carpeala.  Repararea unei sparturi in sistemul termoizolant nu se mai face putin ipsos, dupa metoda traditionala.