Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#27280 Ponta, despre sechestrul la Lukoil: Procurorul este suveran. Nimeni nu fugea însă cu conductele

2014-10-06 15:06

http://www.mediafax.ro/

Procurorul este suveran şi independent în cercetarea cazului Lukoil, însă Guvernul speră într-o soluţie legală care să permită sancţionarea prsoanelor vinovate şi recuperarea prejudiciului, dar şi continuarea normală a activităţii şi plata salariilor către angajaţi, a afirmat premierul Victor Ponta

 

El a insistat asupra faptului că Lukoil are 3.500 de angajaţţi, iar activitatea acesteia este foarte importantă şi pentru alte companii din economia românească, arătând că nimeni nu fugea din ţară cu conductele companiei, indisponibilizate acum, şi exprimându-şi speranţa ca dictonul "Fiat Justitia Pereat Mundi" ("Să se facă dreptate chiar dacă moare lumea"-n.r.) să fie aplicat prin limitare la "Fiat Justitia", nu şi la moartea lumii.

"Procurorul este suveran şi nici nu cred că este foarte interesat că Lukoil are 3.500 angajaţi, că, de exemplu, Oltchim cumpără doar de la Lukoil, că au blocat combustibil pe la Oil Terminal şi la Conpet, că nu ştie procurorul şi nici nu cred că e treaba...sau mă rog, probabil că nu e treaba domniei sale. Ceea ce noi sperăm - nu avem niciun drept să intervenim în anchete şi nici nu ne dorim acest lucru - ne dorim totuşi ca vineri să poată să plătească salariile şi ca activitatea să continue normal, după care, sigur, în urma anchetei penale, să se recupereze prejudiciul şi să fie sancţionaţi oamenii care au încălcat legea", a spus Ponta.

El a precizat că a fost informat despre acest caz, fără a avea detaliile dosarului, şi a punctat faptul că acest dosar nu are nicio conotaţie politică, necontând faptul că este vorba de o companie din Rusia.

"Îmi exprim speranţa ca, fără a interfera în niciun fel în activitatea suverană şi independentă a procurorului, să avem grijă că e vorba de 3.500 oamni şi de nişte interese economice de funcţionare a altor companii extrem de importante şi sper doar în înţelepciunea şi responsabilitatea celor care anchetează de a găsi soluţia legală. Totuşi, aici nu e vorba că am prins pe cineva furând o maşină şi indisponibilizăm maşina, aici să indisponibilizezi conducte...bănuiesc că cei care au comis fapte penale nu fugeau cu conductele în Rusia sau nu ştiu unde şi nici rafinăria nu o mutau mâine din România. Dar justiţia este independentă îşi face datoria şi bănuiesc că, dacă se întâmplă ceva rău, cei 3.500 de oameni o să vină la mine, că aşa e cu justiţia. Eu doar sper şi ne dorim să se găsească soluţia legală prin care, pe de-o parte, să fie sancţionaţi cei vinovaţi, să se recupereze prejudiciul fără să aruncăm în aer acea chestie cu "Fiat Justitia Pereat Mundi" ("Să se facă dreptate chiar dacă moare lumea"-n.r.)...eu sper să fie doar cu "Fiat Justitia", fără să piară şi lumea numai din asta", a spus Ponta.

El a insistat asupra faptului că Guvernul nu are nicio competenţă şi nicio intenţie de a interveni într-un dosar aflat în atenţia justiţiei, adăugând: "Doamne fereşte, că asta ar mai lipsi !".

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a decis punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinăriei Petrotel Lukoil aflate în depozitele şi conductele Oil Terminal, până la concurenţa sumei de 1,039 miliarde lei.

Informaţia a fost transmisă luni de Oil Terminal Bursei de Valori Bucureşti.

"Ponderea tranzacţiilor Lukoil la 30.09.2014 este de 34,2% din cifra de afaceri preliminată a Oil Terminal. Conducerea Oil Terminal va analiza de urgenţă situaţia cu toţi factorii implicaţi şi va stabili un plan de măsuri pentru limitarea impactului acestui eveniment asupra activităţii sale", se arată într-un comunicat al companiei.

Procurorii au făcut joi percheziţii la sediile mai multor companii aparţinând Lukoil, inclusiv la rafinăria din Ploieşti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscală şi restul din spălare de bani.

Parchetul Curţii de Apel Ploieşti anunţa joi că au fost făcute 23 de percheziţii la sediile Petrotel Lukoil Ploieşti, Lukoil Energy&Gas România, Lukoil Lubricants East Europe, Agenţia Lukom-A-România şi TP LOG Services, toate din Ploieşti.

Procurorii au ridicat mai mulţi saci cu documente, iar la o zi de la efectuarea percheziţiilor Lukoil a oprit producţia rafinăriei din Ploieşti. Compania contestă măsura de blocare a conturilor, aducând ca argument problema socială.

Raspunsuri


Musafir

#27281 Re: Ponta, despre sechestrul la Lukoil: Procurorul este suveran. Nimeni nu fugea însă cu conductele

2014-10-06 15:11:50

#27280: - Ponta, despre sechestrul la Lukoil: Procurorul este suveran. Nimeni nu fugea însă cu conductele  Eu fac promisiuni pe care eu mi le respect, nu promisiuni doar asa ca sa ma aflu in treaba, pentru ca nu sunt politician..., VA POT GARANTA CA LA SFARSITUL LUNII AUGUST AVEM UN PLAN DE REORGANIZARE LA OLTCHIM... " => PIPEREA&CO 18 iun. 2014

 Ponta du-teeee baaaaa la lada de gunoi a istoriei negre a tuturor timpurilor, HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU .....

ASTIA NE IAU DE PROSTI RAU DE TOT SI EI SUNT NISTE NULITATI ALE ISTORIEI, CREIER LIPSA..

Cunoscutul avocat da ca exemplu, Arpechim si sectia de pvc, care sunt inchise chiar si de mai mult timp.

Care sunt avantajele insolventei in aceasta situatie? „In insolventa se pot obtine niste finantari imediate care sa reporneasca activitatea. De asemenea, se pot vinde rapid unele active excedentare pentru a face rost de cash. In fine, in insolventa se pot opera esalonari, reduceri sau chiar stergeri masive de creante. Spre exemplu creanta AVAS, de 250 milioane de euro, va putea fi stearsa, fara teama de a considera aceasta masura drept ajutor de stat”, mai spune Piperea.

De ce sunt finantarile mai accesibile in insolventa? Avocatul a explicat ca imprumuturile sau creditele acordate pe perioada insolventei au un statut special, platile fiind prioritizate, iar in cazul unui falimentul, cei care acorda aceste imprumuturi se situeaza ierarhic chiar si in fata creditorilor garantati, fiind primii care isi recupereaza banii.

Importante sunt, potrivit avocatului, si efectele imediate ale deschiderii procedurii - suspendarea automata a executarilor silite si a actiunilor contra debitorului, inghetarea valorii creantei, obligarea furnizorilor de utilitati la continuarea contractului, anularea actelor debitorului din perioada suspecta si asa mai departe.

Electrica Furnizare a declasat spre exemplu o procedura de executare silita impotriva Oltchim, iar primele licitatii sunt programate luna viitoare. Aceste executari, ca oricare altele deja demarate sau care se vor demara, se vor opri insa imediat ce se va deschide procedura insolventei.

http://www.wall-street.ro/

UNDE ASCUNZI TU CU DINTII PONTA SI NITA, IMPREUNA CU MITOCANII TAI, PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM????

DACA AVEAM PLAN DE REORGANIZARE APROBAT DE JUDECATORUL-SINDIC, NOI OLTCHIM, NU MAI AVEA CE SA NE FACA PROCURORUL DE LA LUKOIL.

ACUM SE LUCRA PE PLANUL DE REORGANIZARE SI TERMENE PRECISE, FARA INTRERUPERI SAU ALTE ABATERI.

 

Gheorghe Piperea:În ceea ce priveşte al treilea palier, noi pregătim în momentul de faţă nu doar schiţa planului de organizare. Nu orice visător poate să facă un plan de reorganizare la Oltchim. Există doar trei persoane care pot face acest lucru: administratorul special (Bogdan Stă­nescu), adică acţionarul majoritar, administra­torul judiciar şi orice creditor care are minim 20% din creanţe. În această postură sunt AVAS şi Electrica.

Judecătorul sindic este cel care are un cuvântul final în planul de reorganizare. Noi lucrăm la pregătirea acestui plan de reorga­nizare, dar şi la pregătirea privatizării. La pregătirea privatizării noi încercăm să încheiem nişte contracte care să ne asigure o precalificare a unui investitor.http://www.zf.ro/

 

a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014] . http://www.curierulnational.ro/