Susținem mutarea antenei DIGI din complex LA STRADA, Avantgarden - Bartolomeu

Este recunoscut științific faptul că expunerea îndelungată la radiațiile radio de înaltă frecvență afectează în mod indiscutabil sănătatea oamenilor, printre efectele nocive numărându-se: stări acute de oboseală și vertij (primele efecte); boli ale sângelui (ca urmare a modificărilor de structură celulară ale sângelui, apar diferite forme de leucemie, îndeosebi la copii și adolescenți); afecțiuni ale organelor genitale (infertilitate masculină și disfuncții erectile la bărbați, tumori de col uterin la femei); afecțiuni cerebrale (diferite forme de tumori cerebrale și AVC).

Atât timp cât nu s-a stabilit cu certitudine că antenele GSM montate în proximitatea locuințelor nu au nici un efect periculos asupra vieții și sănătății unei persoane ce locuiește permanent în preajma acestor dispozitive, locuitorii cartierului nostru trebuie să beneficieze de principiul precauției instituit de art. 191 (ex-art.174 TCE) din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene (fostul art. 130 R din Tratatul de la Maastricht), care s-ar traduce prin aceea că, în lipsa unor date certe referitoare la consecințele pe termen lung ale expunerii la câmpuri electromagnetice, autoritățile trebuie să protejeze cu prioritate individul contra riscurilor potențiale.

Plecând de la această stare de fapt, solicităm:

1. DEMONTAREA IMEDIATĂ a sistemului de antene GSM din locația complexului comercial „La Strada” situat la o distanță mai mică de 30 m de cartierul în care locuim, respectiv la mai puțin de 10 m deasupra solului și mutarea acestuia într-o locație nepopulată.

2. Determinarea autorităților locale, respectiv a Primăriei Brașov, de a emite o Hotărâre prin care să se impună obligativitatea montării unor astfel de dispozitive GSM la o distanță de minimum 300 de metri față de imobilele de locuit, respectiv la o distanță de minimum 500 de metri față de grădinițe, școli sau unități sanitare.

Vă rugăm să transmiteți această petiție către cât mai multe persoane interesate în a-și proteja sănătatea proprie și mai ales, pe cea a copiilor lor.

IMG_21772.jpeg

IMG_21758.jpeg

 

 


Asociația de Proprietari Panoramic 7    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Asociația de Proprietari Panoramic 7 va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...