Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40476 Romeo Rădulescu vine cu o genială idee – să plătim noi salariile de la Oltchim

2015-06-24 09:39

http://www.ramnic.ro/

Deputatul plimbăreţ de la un partid la un partid, Romeo Rădulescu ne uimeşte încă o dată, cu o idée năstruşnică, ori, pur şi simplu, face băşcălie. El încearcă o ultimă tentativă de salvare a muncitorilor de la Oltchim, printr-o scrisoare intitulată destul de amuzant: “Guvernul să plătească salariile compensatorii de la Oltchim din buget”   Iată textul în totalitate:     « Ii voi solicita Guvernului să includă în rectificarea bugetară şi alocarea salariilor compensatorii pentru angajaţii de la Oltchim. Asta pentru că tot ne lăudăm că avem încasări la buget. Oamenii nu mai pot îndura tergiversările de la minister şi aşteptarea care i-a adus la capătul puterilor. Chiar în aceste momente, pe scările Oltchimului sunt cinci persoane în greva foamei, iar altele intenţionează să vină din nou la Bucu_reşti să îşi ceară drepturile. S-a promis vânzarea societăţii, potrivit planului de reorganizare. În urma aşteptatei vânzări, s-au dat asigurări că oamenii îşi vor primi banii. Momentul este în continuare amânat, iar Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose nu ştie pe unde să se mai ascundă şi cum să evite întrebările despre acest subiect. Am la activ nenumărate cereri de audienţă respinse. Singura soluţie e acum includerea acestor salarii în rectificarea bugetară.                                           Deputat Romeo RăDULESCU               Circumscripţia electorală nr. 40               Colegiul uninominal nr. 1 – Judeţul Vâlcea”


Musafir

#40477 ba clănțoi salarial

2015-06-24 09:52

Ba CLĂNȚOI SALARIAL, pe tine nu te lasa avocatul sa faci greva foamei, nu??? 

Tu trebuie sa bei bere, ca doar ti a recomandat o doctorul, fu_tu_ti rasa_n c_ur de dobitoc ce esti!

Tu stai sa te maimutatesti si sa te certi cu toti, idiotul p_ulii ce esti!

Te prind eu si iti rup gura aia imputita.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40478 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-24 10:24

 

 #40477 <= BAAA IMPOSTOR GURU CARE STERGE CU_RUL SLEFUITOR SI LINGAU, LIPITOARE SI CAPUSA PAPUSOILOR SFORARI,  SI AI TAI SMIRGHELUITORI SI LINGUSITORI, LIBIDINOSI SI SUGACII SI SUGATIVELE DE SERVICI.  NU-TI DAM SFATURI, ITI ADUCEM LA CUNOSTINA, bai pipirelea si gasca lui de HOTI., te dai grevist ma acum, tu si greva..., paranoia schizofreniei de o detii...marsss maa ... mama ta de  nemernic,  scu_rsura a societatii astea Romania mai esti .... , tu pleava si morisca fecalelor de le ingurgitezi rontaitor si clantanitor de acadele sugaciule, prinzi fluturi, prinzi licu_ricii tai arsi de lasi mereu scris, prinzi aer sufocatule, macanitoare retarda si imputita. Te freaca ridighea si nu sti dobitocule cum sa te bagi tu in seama, vezi-ti ba de mucii tai si minte ciu-ciu, gol, vid, zero, lepra nenorocita. Clanta  stricata esti tu, la cate CLANTE DAI TU si esti de sugaci sugactiva de servici infecta, TRANTORE. HOOOO..., CA AVEM SI DE TINE LEAC, VINE SI PENTRU SCOSI DIN CONTEXT SI DEZINFORMATORI SI IMBARLIGATORI OTRAVITI, VA VINE SI VOUA LISTA..., SA VEDETI CUM DATI CU SUBSEMNATUL LA CE ATI CREAT SI CREATI, SCOPUL VOSTRU..., VA VINE SI VOUA RANDUL ... , ATAT SA VA MAI PERMITETI SA VA LUATI DE SALARIATII OLTCHIM SI DREPTURILE NOASTRE, VA VINE SI VOUA RANDUL SA NE EXPLICATI pana mai ieri ne injurati si porcaiti cu maimutareli si injurii si alte nemencii specifice voua, maaa nu te mai lua  tu de DISPONIBILIZATII 2013...., CA ITI INTRA TARUSII ACOLO UNDE TE DOARE MEREU PE TINE DE NOI!!!! IMBARLIGATOR SI DETURNATOR OBSESIV A VIETII DE O AI, SARI-TE-AI INFIPT PE LIMBA TA OTRAVITA SI NEMERNICA CUM CAZI TU IN HOITUL MISELESC SI TOXIC CE ESTI.


 

N-AM FOST NICIODATA IMPOTRIVA  ACTIUNILOR SI A FORMELOR DE ORICE FEL DE PROTEST A CELOR  DISPONIBILIZATI FOSTI SALARIATI OLTCHIM 2013, DACA FACI REFERIRE LA MINE, CEEA CE AR FIIII ABSURD CEEA CE AFIRMI TU...,  ITI SPECIFIC DE ACUM, AI TU O CLANTA SI O TRANCANITOARE DOVEDIT  SPURCATA SI OTRAVA CA FIIND TOTAL MORISCA VUVUZELELOR CERNEVUVUZELE STRICATE TOATE SINDICATELE ( TOATE ) SI RASNITA OLIGOFRENILOR CU CARE TE INFRATESTI SI SCOS DIN CONTEXT ASA CUM ESTI, O MIZERIE IMPUTITA, O LESINATURA A VIETII PE CARE O DETII PENTRU CA NU AI CREIER SI ASTFEL SUFERI DIN CAUZA LIPSEI DE OXIGEN, AER, PE INTELESUL TAU.


LIDERII  NOSTRI NE-AU  TRADAT PE TOTI (SI ANGAJATI SI FOSTI ANGAJATI) SLO, SVO, SUO, SSO,SRO LA NIVELUL OLTCHIM PE CCM SI ALTE LEGI.

JAF LA OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30922 (TOATE INCLUS SI VINCEA DE LA CARTEL ALFA ) SI STATUL ROMAN#31641SUNT IN CULPA.

 

JAF LA OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

 

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

 

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 


Musafir

#40479 Re: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-24 11:21

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40480 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-24 11:33

#40479: - <= BAAA IMPOSTOR GURU CARE STERGE CU_RUL SLEFUITOR SI LINGAU, LIPITOARE SI CAPUSA PAPUSOILOR SFORARI,  SI AI TAI SMIRGHELUITORI SI LINGUSITORI, LIBIDINOSI SI SUGACII SI SUGATIVELE DE SERVICI.  NU-TI DAM SFATURI, ITI ADUCEM LA CUNOSTINA, bai pipirelea si gasca lui de HOTI., te dai grevist ma acum, tu si greva..., parnoia schizofreniei de o detii...marsss maa ... mama ta de  nemernic,  scu_rsura a societatii astea Romania mai esti .... , tu pleava si morisca fecalelor de le ingurgitezi rontaitor si clantanitor de acadele sugaciule, prinzi fluturi, prinzi licu_ricii tai arsi de lasi mereu scris, prinzi aer sufocatule, macanitoare retarda si imputita. Te freaca ridighea si nu sti dobitocule cum sa te bagi tu in seama, vezi-ti ba de mucii tai si minte ciu-ciu, gol, vid, zero, lepra nenorocita. Clanta  stricata esti tu, la cate CLANTE DAI TU si esti de sugaci sugactiva de servici infecta, TRANTORE. HOOOO..., CA AVEM SI DE TINE LEAC, VINE SI PENTRU SCOSI DIN CONTEXT SI DEZINFORMATORI SI IMBARLIGATORI OTRAVITI, VA VINE SI VOUA LISTA..., SA VEDETI CUM DATI CU SUBSEMNATUL LA CE ATI CREAT SI CREATI, SCOPUL VOSTRU..., VA VINE SI VOUA RANDUL ...

 Nu mai ai dinti in gura la cat esti de sugaci si sugativa  clantanitorule, te capsezi singur, ai trauma ta nemerinicule in paranoia schizofrenica de o detii, marss... la lada de gunoi a istoriei negre Oltchim.

CAZI IN RIDICULIZARILE TALE SI-TI INFIGI TARUSII IN TINE SINGUR, DOBITOCULE. BABUINUL SUFOCAT SI FARA NEURONI SI LIPSA SINAPSE, ESTI PREA INDOBITOCIT DE PAPUSOII SFORARI DE TE ASMUT CA UN HANDICAPAT CE NE DOVEDESTI ZILNIC....., ASTA ESTI.

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40481 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-24 12:16

Piperea, piperea, piperea pipernicitule.... DRACU SI MAMA LUI DRACU SI TOT NEAMUL DRACILOR TE IA CU GENERAL MOTORS CU TOT SI VEI ZBURA IN BURKINA FASO, SOMALIA, KENYA, ZAMBIA, MALI , GANA ... PACHET TRANSAT SI PE RUTA DUS.

A TREIA ZI DE GREVA FOAMEI LA OLTCHIM

https://www.youtube.com/watch?v=11WMHY2-CkY  ;  https://www.youtube.com/watch?v=zb4te0ZkdP0

In timp ce trei fosti salariati ai combinatului Oltchim au plecat sa protesteze la Bucu_resti, alti sapte disponibilizati protesteaza pentru a treia zi consecutiv pe platforma chimica. Oamenii stau in fata pavilionului administrativ al combinatului chimic si isi cer drepturile salariale promise de conducerea societatii si reprezentantii Guvernului in momentul concedierii colective, in 2013. Protestatarii si-au petrecut noaptile sub cerul liber, pe spatiul verde din fata combinatului chimic.

Publicat pe 24 iun. 2015

Televiziunea VTV
http://vtv.ro/

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40482 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-24 13:28

Legea 85/2006

Art. 3, Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A. Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

 http://www.oltchim.ro/

Comunicat privind concedierile

15 Mai 2013

Obiectivul principal al consortiului de administratori judiciari este reorganizarea activitatii Oltchim SA pe principii de performanta si productivitate, concomitent cu mentinerea in stare functionala a activelor neutilizate. Pentru sectiile si fabricile oprite (de ex. Arpechim este inchis de 4 ani, Monomer de 4 ani, PVC de 2 ani etc), am decis revenirea la normalitate, respectiv pastrarea exclusiv a personalului necesar conservarii.

Reducerea de personal vizeaza 929 de salariati (602 in Vâlcea si 327 in Pitesti) si are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariati care au solicitat benevol sa fie acceptati pe listele de disponibilizari.

Atenuarea impactului social al planului de disponibilizare se realizeaza prin dispozitiile legale in vigoare si prevederile Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A, iar criteriile de concediere sunt stabilite prin CCM Oltchim, Codul Muncii si Legea 85/2006 - privind procedura insolventei.

In ceea ce priveste masurile de protectie sociala acestea se refera, in principal, la indemnizatia de somaj, venitul lunar de completare si nivelul salariilor compensatorii acordate conform Contractului Colectiv de Munca Oltchim.

Conform art. 39 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a)  6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b)  9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Conform art. 8, al. 2 din Ordonanta de Urgenta 36/2013, venitul de completare se acorda lunar pe perioade stabilite diferentiat, in functie de vechimea in munca a persoanelor concediate, dupa cum urmeaza:
-    12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;
-    20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;
-    22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;
-    24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;


De asemenea, conform art. 38, alin. b din Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A. salariatii concediati vor beneficia de o indemnizatie de concediere in functie de vechime, astfel:
1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

De exemplu, un salariat Oltchim cu un salariu de 1.500 lei net si 20 de ani vechime, va beneficia cu titlu de protectie sociala in urma concedierii colective, de urmatoarele facilitati:

  1. Primele 12 luni va avea un venit lunar de 1.500 de lei compus din indemnizatie de somaj in valoare de 525 lei si venit de completare de 975 lei,
  2. Urmatoarele 10 luni va avea un venit lunar de completare de 975 lei,
  3. La care se adauga 51.318 lei reprezentând salarii compensatorii.

Musafir

#40483 HAIDETI ALATURI DE COLEGII NOSTRI!

2015-06-24 14:38

HAIDETI LA OLTCHIM!
HAIDETI ALATURI DE COLEGII NOSTRI!
A TREIA ZI DE GREVA FOAMEI!
HAIDE DUMITRE! HAIDE PIRVULE!

CLICK: https://youtu.be/zb4te0ZkdP0

 


Musafir

#40484 Re: HAIDETI ALATURI DE COLEGII NOSTRI!

2015-06-24 14:41

#40483: - HAIDETI ALATURI DE COLEGII NOSTRI! 

 http://www.jurnalulolteniei.ro/vizualizare/greva-foamei

Greva foamei cotinuă la Oltchim. Protest și la Guvern.

Vera IONESCU, 24 June 2015 00:02
Vizualizari: 102
 
 

Șase foști angajați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au făcut și ieri greva foamei în faţa pavilionului administrativ al combinatului chimic. Oamenii sunt hotărâți să nu renunțe la protest și anunță manifestații în fața Guvernului. Disponibilizații Oltchim își cer drepturile salariale pe care ar fi trebuit să le primească din 2013. 

„Lipsa banilor şi faptul că suntem purtaţi pe drumuri de doi ani, deşi toată lumea ne dă dreptate, ne-au făcut să intrăm în greva foamei. Parcă avem ciumă, pentru toată lumea din ţara asta s-a găsit o rezolvare, doar pentru noi, nu! Încercăm să stăm în grevă cât mai mult timp, e ultimul nostru tren. Sperăm ca în următoarele ore să ni se alăture şi alţi colegi, să fim din ce în ce mai mulţi.

Azi-noapte a fost foarte frig, nu am avut cort şi am fost nevoiţi să ne mai plimbăm prin faţa pavilionului, să ne mai   încălzim”, spune, potrivit adevărul.ro Monica Subţirelu.

Protestul continuă și astăzi la Vâlcea, dar și în Buc_urești. Oamenii vor să protesteze astăzi în fața Guvernului

960 de angajaţi ai combinatului Oltchim care au fost concediaţi colectiv în urmă cu doi ani. Aceștia trebuia să primească până la 18 salarii compensatorii, în funcție de vechime. 

Administratorii judiciari ai combinatului susţin însă că Oltchim poate plăti banii doar dacă va avea capitalul necesar, plata urmând să se facă în tranşe lunare de maxim 1000 de lei /persoană.


Musafir

#40485 HAIDETI ALATURI DE COLEGII NOSTRI!

2015-06-24 16:51

#40483: - HAIDETI ALATURI DE COLEGII NOSTRI! 

COLEGII NOSTRI STRIGA - "AM RAMAS AI NIMANUI"!

HAIDETI LA OLTCHIM!

HAIDETI ALATURI DE COLEGII NOSTRI!
A TREIA ZI DE GREVA FOAMEI!
HAIDE DUMITRE! HAIDE PIRVULE!

CLICK: https://youtu.be/zb4te0ZkdP0

 

Disponibilizaţii Oltchim fac greva foamei la simultan

http://www.indiscret.ro/articol-disponibilizatii-

Reportaj | Numarul 500 | 24 Iunie 2015

 

Proteste extreme în faţa companiei din Râmnicu Vâlcea şi în faţa Guvernului.

de Marielena Popa
 
 

Şase dintre disponibilizaţii celui mai mare combinat chimic din România, Oltchim Râmnicu Vâlcea, dintre care o femeie cu grave probleme de sănătate, se află, de luni, în greva foamei, în faţa sediului administrativ al companiei. Motivul: neplata salariilor compensatorii, aşa cum au fost prevăzute în Ordonanţa 36/2013. Oamenii dorm sub cerul liber, îşi fac nevoile în tufiş şi, deşi Oltchim are la doi paşi un dispensar, nimeni nu le oferă asistenţă medicală, lăsând totul în grija echipajelor de la ambulanţă, care îi vizitează o dată la 12 ore. Greviştii şi susţinătorii lor au anunţat că, începând de mierc_uri, 24 iunie, un alt grup, similar numeric, va declanşa aceeaşi acţiune de protest în faţa Guvernului României; a doua în trei săptămâni. Combinatul Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie 2013 şi lucrază la circa 30% din capacitate, cu 2.300 de oameni.

 

Temeri de grevist al foamei: „Dacă ne fac analizele şi constată că am mâncat, ne pun să le plătim, şi nu avem bani”

Nonica Subţirelu, Constantin Sărăcilă, Traian Popa, Nicoleta Tudora, Maria Cobrescu şi Constantin Stroe sunt cei şase foşti angajaţi ai combinatului care, luni, 23 iunie, au intrat în greva foamei în parcul din faţa sediului administrativ, marcat cu plăcuţa „proprietate privată”. Ei fac parte din cei circa 950 de salariaţi disponibilizaţi în baza Ordonanţei 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare. Nonica Subţirelu este foarte bolnavă: „Nu mă întrebaţi ce am, mai bine întrebaţi-mă ce nu am. N-am nimic bun, rinichiul drept funcţionează la 40%, am un anevrism acolo, care trebuie operat de urgenţă, şi pe 24 septembrie sunt programată la operaţie. Mă opresc aici, pentru că lista e prea lungă”. Maria Cobrescu este cardiacă: „Iau tratament pentru inimă. Dacă nu îl iau, e de rău!”. Onoarea de grevist al foamei, dar şi teama de a da nişte bani pe care nu îi au, îi ţine pe cei şase departe de tentaţia de a gusta altceva, în afară de ceai şi apă: „Dacă mâncăm, o să se creadă că facem teatru aici şi nu e cazul. Dacă ne fac analizele şi se constată că am mâncat, ne pun să le plătim şi nu avem cu ce!”.

 

„Ce ni s-a dat până acum reprezintă 1% din valoarea pe care o avem de recuperat”

Majoritatea celor aflaţi în greva foamei a recuperat, conform spuselor lor, în jur de 50.000 lei (5.000 milioane lei vechi), salarii compensatorii, bani pe care, de trei luni, îi primesc eşalonat şi în sume prea mici pentru nevoile lor. „De trei luni, au început să ne dea salariile compensatorii eşalonat, adică, în primele două luni, câte 500 lei, iar în această lună, 1.000 lei. Majoritatea celor aflaţi aici avem de primit circa 50.000 lei. Ceea ce ni s-a dat până acum reprezintă 1% din valoarea pe care o avem de recuperat. Mulţi au peste 45-50 de ani, nu îi mai angajează nimeni. Încercăm, până la vârsta pensionării, să ne plătim dările pentru continuitatea în muncă, însă cu 1.000 lei pe lună, nu putem să şi plătim, să şi trăim.”

 

În toamnă ar putea fi daţi afară alte câteva sute de oameni. De unde bani şi pentru ei?

Oamenii au şi alte temeri: „Trebuia să ne primim salariile compensatorii la momentul disponibilizării, deci, în 2013. Eşalonarea care ni se aplică acum nu este stip_ulată în nicio lege. Dimpotrivă, şi Ordonanţa 36 şi Codul muncii fac trimitere către contractul colectiv de muncă, potrivit căruia noi trebuia să primim aceşti bani la disponibilizare, nu eşalonat”, susţin greviştii. În plus, afirmă ei, eşalonarea plăţilor compensatorii depăşeşte perioada aprobată a planului de reorganizare a companiei, prin urmare, nu au nicio garanţie că, după expirarea acestei perioade, li se va mai asigura diferenţa de bani: „Ar fi necesare cel puţin 51 de luni, fără să se întâmple nicio sincopă, pentru a ni se achita întreaga sumă. Or, reorganizarea este aprobată pe 36 de luni. Deci, se depăşeşte foarte mult perioada pe care firma de insolvenţă o are la dispoziţie să redreseze societatea.”

Perspectiva unor noi concedieri, în luna septembrie, le măreşte temerile: „Nu putem avea certitudinea că aceste plăţi, chiar şi eşalonate, se pot materializa lună de lună, având în vedere că, de la 1 septembrie, vor mai pleca între 500 şi 700 de oameni din Oltchim. Ei nu mai beneficiază de Ordonanţa 36, de care am beneficiat noi timp de doi ani, cu şomaj şi venit de completare. Ei beneficiază de şomaj, 9 luni-12 luni, plus plăţi compensatorii, De unde? Dacă Oltchim nu are bani să ne dea nouă, lor de unde le dă?”

 

Despre discuţiile cu ministrul Economiei – „un brăilean şmecher”

Ion Drăghici tocmai s-a întors de la Bucu_reşti, unde, alături de alţi disponibilizaţi, a făcut greva foamei în faţa Guvernului la începutul acestei luni. În zadar, spune! Însă asta nu i-a desc_urajat, aşa că pleacă din nou: „Grupul de şase rămâne aici, la Oltchim, urmând să se mărească puţin, iar un alt grup, tot de circa şase oameni va pleca mâine (nr. mierc_uri, 24 iunie) la Buc_ureşti şi va încerca să facă greva foamei la guvern. Eu am mai fost şi nu au făcut nimic altceva decât să mă înrăiască. La guvern, ne-a primit un consilier care nici nu ştia despre ce este vorba. Am refuzat dialogul cu el, pentru că am constatat că nu este de competenţa lui. Apoi, a venit cineva care ne-a anunţat că trebuie să mergem la Ministerul economiei, la ministrul Mihai Tudose, care ne-a primit în stilul lui caracteristic de brăilean şmecher. Ne-a vorbit despre o hotărâre de guvern care este de şase luni în lucru, potrivit căreia statul va prelua creanţele către noi, ne dă banii, apoi îi recuperează la cesiune de creanţă. În timpul discuţiilor, a ieşit să vorbească cu premierul, s-a întors, ne-a spus că a vorbit şi că a primit asigurări că acea hotărâtre va pleca imediat la semnat. Aşa cum dec_urg lucrurile, eu sunt sigur că nu a plecat nimic la semnat”, susţine Ion Drăghici.

 

Politica uşilor închise

Instinctul de autoconservare funcţionează perfect în cazul celor care au rămas angajaţi ai combinatului. Pentru greviştii „contra”, nimeni din cei de dinăuntru nu le întinde celor şase o mână de ajutor, politica uşilor închise fiind aplicată cu multă consecvenţă. „Grup social nu avem, mergem să ne facem nevoile în tufuşuri. Pleacă femeile pe partea cealaltă, noi pe partea asta, nu avem toaletă, nu avem nimic, în afară de asistenţa medicală, venită din oraş la 12 ore. Despre un cort, aşa cum ar fi normal să avem, ce să mai vorbim! Oltchimul are un astfel de cort, dar nu ni-l dă. Combinatul are şi cadre medicale, are laborator, nimeni nu trece pe lângă noi, măcar. Am rămas ai nimănui!”

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40486 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-24 18:09

S-a anuntat ca deja a ajuns la spital unu din grevisti si este acum pentru a i-se da prim-ajutorul necesar. Prefectura este absenta si guvernul nu exista iar OLTCHIM...

EU

#40487

2015-06-24 19:41

Nu stiu poate gresesc dar parca nu vad actiuni intreprinse de angajatii de la OL si DPB in sensul trageri la raspundere a celor care au furat si schimbarea managementului

in situatia actuala un DIR GEN care are nevoie de 10 DIR DE.... este total incompetent...

Parerea Mea............

EU

#40488

2015-06-24 19:56

DUPA MINE AR TREBUI SPLITATA CONDUCEREA ASFEL:

- UN DIRECTOR POLITIC CARE SA ASIGURE CONEXIUNILE CU CLASA POLITICA SI ALTE INTREPRINDERI DE STAT..... DIN PACATE IN ROMANIA ESTE NEVOIE DE ASTA

-UN DIRECTOR TEHNIC SA SE OCUPE DE PORNIREA FABRICILOR

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40489 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-24 19:56

JAF LA OLTCHIM 2012-2013-2015:UNDE SUNT BANII DE LA OLTCHIM PUSCARIASIULE???

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM 

 Un calau neindemanatic: Victor Ponta

 A început devreme, în septembrie 2012, cu Oltchimul. S-a hârjonit cu Dan Diaconescu într-o panaramă de privatizare ratată, după care a lăsat lucrurile să se rezolve de la sine. Nu s-au rezolvat nici până în ziua de azi. Combinatul încă se zvârcoleşte pe eşafod şi mii de oameni din industria orizontală umblă bezmetici cu căpăţânile atârnânde: nici să moară nu pot, nici să trăiască n-au cum.

Dar atâţia şi atâţia oameni cu ce i-or fi greşit lui Victor Ponta?

Citeste mai mult: adev.ro/ngqr2l

 

OLTCHIM si ARPECHIM!

 

Un calau neindemanatic: Victor Ponta 

Ansamblul "Liviu Dragnea" din Teleorman - VIORELE, VIORELE (pamflet muzical).

CLICK:    www.youtube.com/watch?v=BsxvBnlhQQk

https://www.youtube.com/watch?v=3I_F5rkGc7E < =Imnul angajatilor la Oltchim - Serviciul Roman de Comedie

 

VICTOR VIOREL PONTA

 

BUM,BUM,BUM, SUB CONTROL JUDICIAR SI NU MAI ARE VOIE IN GUVERNUL ROMANIEI LA PALATUL VICTORIA!!!!

 

 

http://www.pna.ro/comunicat  IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ  05 iunie 2015 Nr. 1026/VIII/3

 

COMUNICAT

În dosarul mediatizat prin comunicatul  nr. 494/VIII/3 din 13 martie 2015,

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40490 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-24 20:00

 Un calau neindemanatic: Victor Ponta 

IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ  05 iunie 2015 Nr. 1026/VIII/3

http://www.pna.ro/comunicat   IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ  05 iunie 2015 Nr. 1026/VIII/3

COMUNICAT

În dosarul mediatizat prin comunicatul  nr. 494/VIII/3 din 13 martie 2015, privind presupuse acte asimilate corupției săvârșite la companiile energetice Turceni și Rovinari în legătură cu încheierea unor contracte de asistență juridică, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

1.Procu_rorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

- fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni)
- complicitate la evaziune fiscală în formă continuată
- spălarea banilor

În ordonanța procu_rorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la cele două complexe energetice (Turceni și Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Șova Dan-Coman și a persoanelor din sfera sa relațională.
La data 6 mai 2015, în contextul documentării, de către procu_rori, a aspectelor privind relațiile contractuale ale societății de avocatură SCA „Șova și Asociații, s-a dispus predarea, de către autoritatea fiscală competentă, a tuturor înscrisurilor existente privind actele de inspecție fiscală efectuate la Cabinetul de Avocat „Ponta Victor Viorel”.
În urma analizării înscrisurilor, în raport de probele ce fuseseră deja administrate în cauză, a rezultat următoarea stare de fapt:

La data de 30.08.2007, între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a încheiat o convenție de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părți în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum și în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Convenția s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenție s-a prevăzut că pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare, onorariile să fie încasate de societatea de avocați, iar avocatul Ponta Victor-Viorel să primească o sumă fixă de 2.000 euro, pentru care va emite o factură lunară.
Prin act adițional, începând cu luna aprilie 2008, s-a majorat la suma de 3.000 euro/lună onorariul avocatului Ponta Victor-Viorel.

Convenția de conlucrare s-a încheiat în luna decembrie 2008, moment în care Ponta Victor-Viorel a devenit ministru.
Pentru presupusele activități efectuate în conlucrare, avocatul Ponta Victor-Viorel a emis în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei.

 Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societății de avocați SCA „Șova și Asociații” care a efectuat plata contravalorii lor după care le-a înregistrat în contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, având în vedere că, în realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare. Șova Dan-Coman a fost singura persoană cu drept de dispoziție în privința oricăror acțiuni de orice natură care implicau societatea de avocați.
Ulterior, pe fondul unor controale fiscale, desfășurate în perioada mai-octombrie 2011, Ponta Victor-Viorel s-a înțeles cu Șova Dan-Coman ca acesta să întocmească în cadrul societății de avocați, rapoarte de activitate juridică, pretins a fi prestată de Ponta Victor-Viorel, corespunzătoare celor 16 luni cât a durat convenția.
Întrucât specializarea juridică lui Ponta Victor-Viorel este dreptul penal s-a stabilit ca activitățile să vizeze asistența juridică în dosare de natură penală în legătură cu clienții societății de avocați.

Astfel, în cu_rsul lunii august 2011, s-au întocmit în fals, 16 înscrisuri corespunzătoare câte unei luni din intervalul septembrie 2007 - decembrie 2008.
Cele 16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda „copy paste” după modelul înscrisurilor privind activitatea juridică desfășurată de mai mulți avocați din cadrul SCA „Șova și Asociații”, avocați care au declarat că nu au conlucrat niciodată cu Ponta Victor-Viorel. În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici una din activitățile respective, nici măcar în parte.
Ponta Victor-Viorel a folosit o parte din sumele obținute de la SCA „Șova și Asociații” pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidențial situat în Bucu_rești.

În perioada 11.11.2008 - iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a mai beneficiat de foloase din partea societății de avocați, constând în transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. În tot acest timp, societatea de avocați a plătit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/lună) și alte obligații către firma de leasing, în total, 79.641,11 lei. În luna iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a preluat leasingul autoturismului fără să mai achite vreo sumă de bani societății de avocați.
Autoturismul a fost achiziționat de societatea de avocați SCA „Șova și Asociații”, la solicitarea expresă a lui Ponta Victor-Viorel.

Suspectului Ponta Victor-Viorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile anterior descrise, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

2.În aceeași cauză, procu_rorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru al României, având în vedere că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de prim-ministru al României, Ponta Victor-Viorel l-a desemnat pe Șova Dan-Coman, în luna august 2012, în funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcția de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor și în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condițiile în care Ponta Victor-Viorel a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Șova Dan-Coman, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) și dreptul de folosința gratuită a unui autoturism.
Probele administrate au relevat faptul că Ponta Victor-Viorel a beneficiat, lunar, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, de sume de bani cuprinse între 7.900 lei și 14.000 lei, în total 181.439,89 lei, în temeiul unei convenții fictive de conlucrare profesională în domeniul juridic încheiată între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel, iar în perioada noiembrie 2008 - iunie 2009 a beneficiat în mod gratuit de dreptul de folosință al autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10, achiziționat de SCA „Șova și Asociații” în sistem de leasing financiar de la Romstal Leasing (rate în valoare de aprox. 6.000 lei/lună), iar ulterior, în luna iunie 2009, de sumele de bani reprezentând avansul și alte cheltuieli aferente contractului de leasing în momentul preluării acestuia de către Ponta Victor-Viorel, în total suma de 79.641,11 lei.   continuare aici. COMUNICATUL INTEGRAL AL DNA 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40491 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-24 20:03

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

JAF LA OLTCHIM 2013-2015:UNDE SUNT BANII DE LA OLTCHIM PUSCARIASIULE???

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

 

BUM,BUM,BUM, SUB CONTROL JUDICIAR SI NU MAI ARE VOIE IN GUVERNUL ROMANIEI LA PALATUL VICTORIA!!!!

 

Informatii financiare

 www.oltchim.ro/index.php

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40492 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-24 20:06

Institutie  
 Cu_rtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO)
Tip Institutie internationala

 Cu_rtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) isi are originile in Conventia Europeana a Drepturilor Omului din 1950, semnata la Roma, pe 4 noiembrie si intrata in vigoare in septembrie 1953. Conventia a reprezentat primul efort colectiv in directia impunerii si respectarii drepturilor afirmate de Conventia Universala. In prima faza Cu_rtea lucra in tandem cu Comisia Europeana, dar, pe masura dezvoltarii activitatii din perioada anilor 1980-1990, activitatea Cu_rtii nu a mai fost atat de dependenta de Comisie.

Conventia statuta urmatoarele drepturi si libertati:

  • dreptul la viata

 

  • interzicerea torturii

 

  • interzicerea scalviei si a muncii fortate

 

  • dreptul la libertate si la siguranta

 

  • dreptul al un proces echitabil

 

  • nici o pedeapsa fara lege

 

  • dreptul la respectarea vietii private si de familie

 

  • libertatea de gandire, de constiinta si de religie

 

  • libertatea de exprimare

 

  • libertatea de intrunire si de asociere

 

  • dreptul la casatorie

 

  • dreptul la un recu_rs efectiv

 

  • interzicerea discriminarii

 

  • derogarea in caz de urgenta

 

  • restrictii ale activitatii politice ale strainilor

 

  • interzicerea abuzului de drept

 

  • limitarea folosirii retrangerii drepturilor
    • CEDO se compune dintr-un numar de judecatori egal cu acela al statelor contractante. Compozitia Cu_rtii numara 43 de judecatori in prezent. Nu exista nici o restrictie in ceea ce priveste numarul de judecatori de aceeasi nationalitate. Judecatorii sunt alesi de fiecare data pentru sase ani, de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. Totusi, mandatul unei jumatati din numarul judecatorilor alesi la primele alegeri va expira dupa trei ani, astfel incat reinnoirea mandatelor unei jumatati din numarul judecatorilor sa se faca la fiecare trei ani.

      Judecatorii isi exercita activitatea cu titlu individual si nu reprezinta nici un stat. Ei nu pot exercita vreo activitate incompatibila cu obligatiile lor de independenta si impartialitate sau cu disponibilitatea ceruta de o activitate exercitata pe timp complet. Mandatul judecatorilor expira la atingerea varstei de saptezeci de ani.

      Cu_rtea, in plenul ei isi alege presedintele, doi vicepresedinti si doi presedinti de sectiune pe o perioada de trei ani. Actualul presedinte al Cu_rtii este Luzius Wildhaber (Elvetia).

     



Link institutie http://www.echr.coe.int

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

"Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange, ca sa ai dreptul, sa nu fi de acord cu mine "

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40493 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-24 20:10

  Oltchim. Cu insolvenţa nu-i de glumit! Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

Art. 149:
Partile contractante vor chema in fata instantei judecatoresti partea care se face vinovata de activitatea impotriva intereselor salariatilor si ale societatii prezente in prezentul Contract Colectiv de Munca

Art. 158

Al3. Conflictele ce au ca obiect exercitarea unor drepturi sau indeplinirea unor obligatii decu_rgand din legi sau alte acte normative, precum si din Contractul Colectiv de Munca sau Contractul Individual de Munca sunt conflicte de drepturi.

JAF LA OLTCHIM 2013-2015!!!!!!!!!!!!!!!!!

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO SI ROSTOGOLIT CONTINUU CATE 18 MILIOANE EURO CREANTE CU_RENTE SALARII SI ALTE CREANTE SALARII= JAF, FURT, HOTIE!!!

RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT ACHITARI OLTCHIM!

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

Art. 13
Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

LEGEA 656/2002 REPUBLICATA 2012 PENTRU PREVENIREA SI SANCTIONAREA SPALARII BANILIOR, PRECUM SI PENTRU INSTITUIREA UNOR MASURI DE PREVENIRE SI COMBATERE A FINANTARII ACTELOR DE TERORISM

CODUL PENAL

JAF LA OLTCHIM; JAF LA OLTCHIM;JAF LA OLTCHIM;

UNDE SUNT BANII SALARIILE  DE LA  OLTCHIM IN INSOLVENTA?????

#38297 Re: Re: Codul Penal actualizat 2015

#37295 CODUL CIVIL (Legea nr. 287/2009) - Republicat si Actalizat 2015

LEGEA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA OLTCHIM!

LEGEA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA 2011-2014

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 #28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE

JOS CENZURA OLTCHIM!!!

JAF LA OLTCHIM 2012-2013-2015!!!!!!!!!!!!!!!!!

Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

 Principala modificare adusa textelor legale, cu un impact deosebit, consta in trecerea creantelor ,,salariale" intr-un rang de prioritate superior.

SUNTEM PRADUITI!!!!!!    

INSOLVENTA OLTCHIM 30.01.2013

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

 DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

UNDE SUNT BANII????  

SUNTEM PRADUITI!!!!!!   

INSOLVENTA OLTCHIM 30.01.2013 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

BREAKING NEWS ALERT , ALERT, ALERT, ROMANIA :

#40494 Realitatea TV: Victor Ponta a fost pus sub control judiciar cu interdicția de a mai fi premier

2015-06-24 20:24

Realitatea TV: Victor Ponta a fost pus sub control judiciar cu interdicția de a mai fi premier

Surse judiciare, citate de Realitatea TV, susţin că Victor Ponta a fost pus sub control judiciar şi a primit interdicţia de a-şi mai exercita funcţia de prim-ministru al României.

Victor Ponta ar fi acuzat de fals și spălare de bani de procu_rorii DNA.

http://www.stiripesurse.ro/realitatea

BREAKING NEWS ALERT , ALERT, ALERT, ROMANIA :

#40495 ANTICORUPTIE >> EXCLUSIV ROMÂNIA CU_RATĂ FRĂȚIA SEBASTIAN – GHIȚĂ și VLĂDESCU |

2015-06-24 21:38

ANTICORUPTIE >>


EXCLUSIV ROMÂNIA CU_RATĂ FRĂȚIA SEBASTIAN – GHIȚĂ și VLĂDESCU | Contracte umflate cu milioane de euro din banii europeni pentru spitale! Până când UE a spus ”STOP! AJUNGE!”


Sebastian Ghiță este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Victor Ponta (că doar nu pleci în concediu în Dubai cu adversarii). Prietenia lui Sebastian Vlădescu cu Călin Popescu Tăriceanu este, la rândul ei, notorie. Alianța politică dintre Ponta și Tăriceanu e de dată mai recentă decât alianța economică dintre Ghiță și Vlădescu. Mai ales atunci când e vorba împărțirea banilor publici (fonduri europene pentru spitale românești). România Cu_rată vă prezintă modul în care Ghiță și Vlădescu au colaborat pentru a pune mâna pe acești bani, până când UE a fost nevoită să spună ”STOP! AJUNGE!”. Și, din păcate, i-a blocat și pe cei care încercau să facă afaceri pe bune.

Astfel, în episodul de astăzi, veți afla cu, firma Teamnet, controlată de Sebastian Ghiță, s-a asociat pe ascuns cu firma Romanian Soft Company SRL, fondată de Sebastian Vlădescu, pentru a câștiga patru contracte extrem de bănoase pe fonduri europene pentru informatizarea unor spitale din România. Deficiențele și ilegalitățile constatate de un expert independent în derularea contractelor respective stau și la baza blocării de către UE a fondurilor nerambursabile pentru proiectele IT&C (detalii aici). Valoarea totală a celor patru contracte a fost de 14,4 milioane de lei (aproximativ 3,2 milioane de euro). Conform experților, valoarea acestor contracte ar fi fost umflată de 3,5 ori! Așadar, dincolo de problemele atribuirii acestor contracte cu dedicație (vezi mai jos), mai bine de 2 milioane de euro reprezintă prejudiciu!

Cele două firme din domeniul IT au în comun și sprijinul serviciilor secrete, după cum vom arăta în episodul al doilea. Mai mult, conform corespondenței electronice a lui George Maior făcută publică de hackerul Guccifer, fostul șef al SRI ar fi fost informat încă din 2010, de dinaintea încheierii acestor contracte, că Sebastian Ghiță făurise un sistem de câștigare a contractelor, bazându-se pe șpagă. În acele mailuri se face referire și la interesul lui Sebastian Ghiță pentru Republica Moldova și la ușa pe care i-ar fi deschis-o Sebastian Vlădescu până la nivel de premier al Moldovei.

Ce nu apare în SEAP

Asocierea dintre cele două companii a fost bine mascată de ochiul public, astfel că deși au lucrat în tandem la cele patru proiecte de informatizare a unităților spitalicești, pe SEAP nu găsim drept câștigător al licitațiilor decât firma Teamnet, ca și cum Romanian Soft Company n-ar fi existat în aceste contracte. Nu înțelegem resortul pentru care s-a optat pentru omiterea menționării împreună a celor două nume.

Cele patru proiecte în care grupul lui Sebastian Ghiță și cel din jurul lui Sebastian Vlădescu și-au dat mâna sunt:

Proiect POSCCE „E-sanatate: un serviciu in beneficiul cetateanului” – Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti

Proiect POSCCE „E-sanatate: un serviciu in beneficiul cetateanului” – Spitalul Judetean de Urgenta Buzau

Proiect POSCCE „E-sanatate: un serviciu in beneficiul cetateanului” – Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi

Proiect POSCCE „Sistem medical informatic integrat” –Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad

Fondurile au venit prin Ministerul Comunicațiilor condus în 2010 de Gabriel Sandu (PDL, acuzat de șpagă în scandalul Microsoft), iar 3 dintre cele 4 contracte au fost atribuite către tandemul Teamnet-Romanian Soft Company SRL cât timp Sebastian Vlădescu ocupa fotoliul de Ministru al Finanțelor în Guvernul Boc 2, ultimul contract fiind atribuit la o lună după aceea.

citeste mai mult aici http://www.nasul.tv/exclusiv-romania

BREAKING NEWS ALERT , ALERT, ALERT, ROMANIA :

#40496 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-24 21:45

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

JAF LA OLTCHIM 2013-2015:UNDE SUNT BANII DE LA OLTCHIM PUSCARIASIULE???

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

 

BUM,BUM,BUM, SUB CONTROL JUDICIAR SI NU MAI ARE VOIE IN GUVERNUL ROMANIEI LA PALATUL VICTORIA!!!!

 

Informatii financiare

  www.oltchim.ro/index.php

 

 

 

CE ZICI CA//CANARULE,MI O SUGI?

#40497 ba clănțoi salarial[CIOCUL MIC BOIER ,MOFLEA[GHIOCA]?

2015-06-25 05:37

#40477: - ba clănțoi salarial 

 FI ATENT LABAGIULE CA TE ASTEP EU FOTA,SA MI RUPI CLANTA SAU SA TI DAU O CLANTA,EU FOTA,OF CIT DE PUTERNIC ESTI BOIER MOFLEA,[ALUP IGUS CU MATA?]

DACA ESTI PENSIONAR ,ESTI UN CRA,CRA?

#40498 Re: CITA M..UIE SA TI TRAGEM LABAGIULE DE EU?CRA CRA SA O FU...T PE MATA?

2015-06-25 05:45

#40488: EU -  

 DA POTI SA MI SUGI PU..LA ,,MIE FOTAAA?....TIURE N MATA[SPIRCAIT],,,STI?.........NU MA INJURA DE FETE TIGAN BULGAR SI IMPUTIT,,TE PRIND TIGANEE,TE PRIND DE PU..LAAAAAA SI TI O BAG IN GURAAAAAAAA,D ZEU NU DOARMEEEEEEEEEEEEE


Musafir

#40499 Re: ba clănțoi salarial[CIOCUL MIC BOIER ,MOFLEA[GHIOCA]?

2015-06-25 06:25

#40497: CE ZICI CA//CANARULE,MI O SUGI? - ba clănțoi salarial[CIOCUL MIC BOIER ,MOFLEA[GHIOCA]? 

 Labar betiv, eu te-am mai chemat o data in oras, sa stam un pic de vorba si te-ai ca_cat pe tine! Te-n gat de betiv retardat, ca gura e de tine.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40500 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-06-25 06:43

#40499: - Re: ba clănțoi salarial[CIOCUL MIC BOIER ,MOFLEA[GHIOCA]? <= NOI AM FOST BA SI AM BAUT SI BERE LA TERASA, NA ..., SI MAI MERGEM SI BEM BERE CA NOI AVEM VOIE  SA BEM ALCOOL, TU AI LASAT SCRIS CA NU AI VOIE.

 PE ONOR DE PIONER CE ESTI CA NU STI LA CARE ORAS FACI REFERIRE, ASA CA...., LASA MA OAMENII IN PACE NEMERNICULE. ITI PICA TRESELE DE PIONER (am scris bine si stiu eu de ce..., las asa, hahahahaha) SI DUPA PLANGI CA MUCEA LA COLT DE STRADA SI O SA-MI FIE MILA DE TINE SI TE DUC LA COFETARIE SA-TI DAU SAVARINE DIN BANUTII MEI AIA PUTINI DIN PENSIOARA MEA DUPA 40 DE ANI DE MUNCA VECHIME ITI DAU EU  MA PRAJITURI SI SUC IN LOCUL LUI PICASSO, ITI PLATESC EU SUCUL SI PRAJITURA..., AI NEVROZA IN TINE, NE INJURI, NE SPURICI, NE AMENITI, NE DETURNEZI, NE IMBARLIGI, NE OTRAVESTI, NE INSTIGI, NE  ......., CE MAI URMEAZA..., ZI, ADUCEM PE RUSI SAU PE AMERICANI SA-I PUNEM LA DISCUTII, EU ZIC SA VENIM CU NEMTI, FRANCEZI, CANADIENI, AUSTRIECI, OLANDEZI, ITALIENI, ENGLEZI ...... TOATA LISTA AIA LUNGA ASA LA DISCUTII...., PREA NE IEI PESTE DISCUTII ASA... ESTI DIN ALT FILM, TI S-A RUPT FILMUL SI IL AI VOALAT SI ALB-NEGRU  SI ESTI LA ANII '60 BLOCAT. LASA TU OAMENII IN PACE..., MACAR APUCI SI TU PENSIA AIA DE  NE-O BLESTEMI TU.