Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#33676 Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-02-10 18:50

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.www. oltchim.ro

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 

 

Şedinţe

25.03.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    

28.01.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:
Document:    

 

 A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE, INCLUS SI VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

Comunicat privind concedierile

15 Mai 2013

http://www.oltchim.ro/

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#33677 Preţ de pornire pentru „Oltchimul bun“: 307 mil. euro

2015-02-10 22:54

2015

http://www.zf.ro/burse

Preţul de vânzare al Oltchim Râm­nicu Vâlcea va fi de cel puţin 307 mi­lioa­ne de euro, din care circa 230 milioane de euro reprezintă datoriile pe care vor să le recupereze creditorii, iar restul de 77 milioane de euro sunt de fapt va­loa­rea activelor, potrivit planului de re­dre­sare propus de administratorii judiciari ai companiei.
 
Banii obţinuţi din vânzarea Oltchim vor fi folosiţi pentru a stinge o parte din datoriile combinatului chimic, aflat în insolvenţă din ianuarie 2013. Pe bursă, unde acţiunile Oltchim sunt suspendate de doi ani, com­pania avea o valoare de 105 milioane de lei (23 mil. euro) la 30 ianuarie 2013, iar Dan Diaconescu a cum­­părat pa­che­tul majoritar de acţiuni de la statul român cu 45 mil. euro în septem­brie 2012, tran­zac­ţia fiind ul­te­rior anulată.
 
Preţul de por­nire apare în pla­nul de reorganizare a companiei, depus de consorţiul de administratori judiciari la Tribunalul Vâlcea şi obţinut de ZF. Principalul sce­nariu luat în calcul pentru redresarea com­binatului rămâne sepa­rarea acti­ve­lor de producţie ale com­binatului într-o entitate nouă, Oltchim SPV, care ar urma să fie vândută unui investitor strategic. Soluţia a fost încercată de mai multe ori în ultimul an, însă niciun investitor nu a depus o ofertă angajantă. Oltchim este acum administrată de firmele BDO Business Restructuring şi Rominsolv SPRL.
 
Datoriile vor rămâne la „vechiul“ Oltchim, la fel şi terenurile şi clădirile fără rol în producţie, care vor fi lichi­date. Totalul creanţelor împotriva Olt­chim înscrise la masa credală depăşea 3,4 miliarde de lei (766 mil. euro) în ia­nuarie 2015, anterior de­punerii planului de reorganizare. Planul prevede însă că da­toriile vor fi achi­tate în limita a 215-230 milioane de euro, după dedu­cerea din preţul de 307 mi­lioane de euro a da­toriilor curente şi res­tante. Creditorii ga­­rantaţi şi bugetari vor avea şi opţiunea de a converti crean­­­ţ­ele în acţiuni la com­panie, fie după vân­zare, fie ca o soluţie alter­nativă de redre­sare a combinatului.
NU CRED CA TREBUIE SA MA RECOMAND

#33678 PINA ATUNCI TRADATORUL DE TALPASANU SA PLECE LA PENSIE DUPA CERNEV.

2015-02-11 06:28

#33677: BREAKING NEWS OLTCHIM: - Preţ de pornire pentru „Oltchimul bun“: 307 mil. euro 

 AM INTELES CA ALT BORFAS SI ESCROC ZIS POPESCU VAL. AR FI IESIT LA PENSIE,DUTE ACASA TALPASANULEEE,CA TU I AI LASAT PE CERNEVISTI IN FRUNTE CU TAMBALAGIUL SA CREEZE HAOSU,DEBANDADA ,TOATE MINCIUNILE SI TRADARILE PETRECUTE IN ULTIMI 2 ANI.....DE CE SPUN ASTA?  PT CA AI STIUT CA NU E BUNA ACEA ORDONANTA,AI TACUT CA UN MISEL CU CERNEV,DE CE?   ACUM PLECI CA SE INGROASA GLUMA MAI TALPASANULE,LASA OAMENI TINERI[INGINERII]SA SI POATA FACE DATORIA FATA DE NOI MUNCITORII CARE INCA MAI LUCRAM,NU MAI MERITI IN OLTCHIM,DUTE CU POPESCU SI CERNEV UNDE VRETI VOI,NUMAI IN OLTCHIM SA NU MAI CALCATI TRADATORILOR.


Musafir

#33679 Rotaru de la PAS: Guvernul distruge Oltchimul!

2015-02-11 07:14

Marţi, 10 februarie 2015, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Partidului Alternativa Socialistă, Constantin Rotaru, a vorbit despre situaţia de la Oltchim. Domnia sa a precizat: „Ce se întâmplă de trei ani încoace, la Oltchim, este condamnabil. Sunt deranjat de actualul guvern, că duce această politică de distrugere a Oltchimului, o companie de talie europeană şi mondială. A dovedit prin fapte că este o companie foarte bună şi una mai mult decât profitabilă. Am înţeles că în data de 5 februarie au pus un plan de reorganizare al Oltchimului, aşa pe ascuns. Cum este posibil să ai un plan de reorganizare şi să nu ştie nimeni? În primul rând, acel plan de reorganizare ar fi trebuit discutat cu salariaţii din Oltchim. Toate privatizările făcute, până astăzi, în România, au fost făcute cu încălcarea Constituţiei, cu încălcarea oricăror legi. Guvernul, Parlamentul, Justiţia şi Preşedintele reprezintă cele trei puteri în stat, dar aceştia nu au o calitate, aceea de proprietari. Proprietari ai bunurilor din România sunt românii, suntem noi. Douăzeci şi cinci de ani au trecut, ne-au luat totul, ne-au înstrăinat totul, dar nu ne-a întrebat nimeni. Este ca şi când o companie multinaţională pune pe unul director şi acesta, în loc să se ocupă de bunul mers al companiei, o vinde. Poate directorul respectiv să vândă compania fără să îl întrebe pe proprietar? Cred că a sosit momentul să luăm atitudine. Nu mai sunt multe lucruri de vândut. Dar şi acestea, care mai sunt, nu trebuie să le lăsăm la mâna unora, care sigur peste puţin timp se vor dovedi că sunt infractori de drept comun, aşa cum sunt colegii lor care au ajuns deja după gratii. Nu se poate să vii cu un plan de reorganizare a Oltchimului, din care nu rezultă nimic. Se spune că se vor da salariile compensatorii peste trei ani, că se va privatiza Oltchim SPV cu un minim de 370 milioane de euro etc. Oare acesta este un plan de reorganizare? Asta o poate face oricine. Nu trebuie să iei pe unii, să le dai 50.000 de euro pe lună, ca să îţi închidă un asemenea combinat. De altfel, râmnicenii tac. Închiderea combinatului chimic înseamnă un atentat la bunul nostru nivel de trai. Există soluţii pentru salvarea Oltchimului. Din păcate, primii care nu înţeleg ce ar trebui să facă sunt salariaţii de la Oltchim, care sunt speriaţi că vor fi daţi afară. Şi, atunci, ei fac tot ce pot să mai lungească boala, un an, doi, trei şi poate ies la pensie şi în acest fel şi-au rezolvat problema. Şi ei trebuie să înţeleagă că Oltchimul nu este numai al lor, este şi al nostru şi, în special, ar trebui să rămână şi al copiilor noştri”.

scz. la virgule dar vreau sa i enumar mai puternic.

#33680 se alege praful si pulbera de noi,magarii astia, de pliticienii, mai vin peste noapte,

2015-02-11 08:08

#33679: - Rotaru de la PAS: Guvernul distruge Oltchimul! 

 MAI VIN PESTE NOAPTE CU ALTI BORFASI GENUL;PIPEREA,CERNEV,TALPASANU,POPESCU,SPIRII,COCLETII SI LISTA POATE CONTINUA PT. CA ASTA I  ROMANICA NOASTRA,O TARA DE HOTI,LASI ,TRADATORI SI MINCINOSIIIII.


Musafir

#33681 Negocieri la Oltchim. Oamenii spun că nu şi-au primit nici până acum salariile compensatorii.

2015-02-11 09:02

VIDEO. Click:

http://s2.digi24.ro/onedb:transcode/54d9f41e682ccf3e67a9f60c.iphone.mp4

Oamenii spun ca isi vor da foc ... 


Musafir

#33682 Negocieri la Oltchim. Oamenii spun că nu şi-au primit nici până acum salariile compensatorii.

2015-02-11 09:08

#33681: - Negocieri la Oltchim. Oamenii spun că nu şi-au primit nici până acum salariile compensatorii. 

 VIDEO. Click:

https://www.youtube.com/watch?v=gZ1xuhQB-o0

Oamenii spun ca isi vor da foc ... 
Singura solutie inca o revolutie!

VENITI CU TOTII MAINE (JOI) LA OLTCHIM!


Musafir

#33683 Si acum ... luati de la Piperea, avocatul MINCINOS, gogosi. Cam piperate, nu!

2015-02-11 09:19

#33682: - Negocieri la Oltchim. Oamenii spun că nu şi-au primit nici până acum salariile compensatorii. 

GHEORGHE PIPEREA:
 

"Disponibilizaţii de la Oltchim îşi vor primi banii cu prioritate, conform planului de reorganizare".

BURSA 11.02.2015
A.T.

Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim, ne-a declarat, în urmă cu puţin timp, că datoriile combinatului către salariaţii disponibilizaţi în anul 2013 se ridică la circa 9 milioane de euro şi că reprezintă creanţe care vor fi plătite cu prioritate, conform planului de reorganizare finalizat recent.

Domnia sa a dezminţit informaţiile potrivit cărora aceste creanţe sunt chirografare şi ne-a explicat că, fiind datorii generate în timpul procedurii insolvenţei, legea stipulează că trebuie achitate cu prioritate.
 
Avocatul ne-a spus că salariaţii disponibilizaţi vor începe să-şi primească banii după aprobarea planului de reorganizare.

Presa locală scrie că, potrivit tabelului creanţelor publicat, în ianuarie, de administratorii judiciari Rominsolv şi BDO Restructuring în Buletinul Insolvenţei Oltchim Râmnicu Vâlcea, combinatul, aflat în insolvenţă, înregistrează datorii totale de 3,45 miliarde lei (800 milioane euro). Dintre acestea, sunt garantate 900 milioane lei, bugetare - 1,28 miliarde de lei, iar chirografare - 1,25 miliarde lei.

Mass media locale susţineau atunci că, potrivit procedurilor de insolvenţă, cel mai probabil creditorii chirografari nu vor mai putea recupera nimic din ce li se cuvine, iar statul are şi el prioritate la recuperarea creanţelor, la fel ca foştii sau actualii salariaţi. 

Musafir

#33684 Re: Si acum ... luati de la Piperea, avocatul MINCINOS, gogosi. Cam piperate, nu!

2015-02-11 10:32

#33683: - Si acum ... luati de la Piperea, avocatul MINCINOS, gogosi. Cam piperate, nu! 

 decat sa iti zic domn mai bine iti zic toanta. Daca ai fi disponibilizat ai intelege ca de 2 ani esti bataia de joc a guvernului roman , a institutiilor abilitate ale statului roman (justitie, DIICOT, prefectura, etc) si a unui nemernic pe care tu il intitulezi avocatul gheorghe piperea.

Ori esti prost, ori ne crezi prosti subliniind cu litere cu caractere mari si boldate , ca" disponibilizatii OLTCHIM isi vor primii banii cu prioritate , conform planului de reorganizare"

Care plan bai nemernicule , tu nu ai vazut ca ala e de fapt un scenariu, ce dracului ca doar ai lucrat la Buftea. Te-au platit astia sa le iei apararea? Faci scenarii cu noi?

De pe care scenarii iti vei lua tu banii? A, B? Cand? Tot ca pana acum?

Il mai si apelezi cu "domnia sa" cand el e un hot ordinar si un criminal in serie pentu ceea ce a facut, o mizerie de om , dar sa nu uite mizeria asta ca nimic nu ramane neplatit pe lumea asta.

Stii ce inseamna la el prioritate?

"Avocatul ne-a spus că salariaţii disponibilizaţi vor începe să-şi primească banii după aprobarea planului de reorganizare."

Da aci a vut dreptate , dar a omis sa spuna (cu intentie) data cand . Dupa aprobare poate sa fie si la 3-4-5......ani , sau cand noi nu vom mai fi din cauza ca ne-au mancat ei si bruma de sanatate pe care o mai aveam.

Presa valcean sustine..........sustine dupa ureche la cat de prosti sunt. Pai valcea are presa? Poate de balotat.

Mizeria voastra Cacatule Piperea , nici sa nu ai tupeul sa vii maine la cat m suferit si suferim noi din cuza ta.

Iar tu nemernicule de postezi asemenea minciuni esti un cacat asemanator lui piperea

CREANTELE OLTCHIM.

#33685 Re: Re: Si acum ... luati de la Piperea, avocatul MINCINOS, gogosi. piperea este HOTUL.

2015-02-11 10:40

#33684: - Re: Si acum ... luati de la Piperea, avocatul MINCINOS, gogosi. Cam piperate, nu! 

 

in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA


Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

 

http://portal.just.ro/

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

 

 

EU RE.RE.RE.REPOSTEZ, POATE TE PRINZI SI TU....:

Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

5 februarie - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

 

9 februarie - publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

 

2 - 10 martie - votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia. 

CREANTELE OLTCHIM.

#33686 Re: Re: Si acum ... luati de la Piperea, avocatul MINCINOS, gogosi. piperea este HOTUL.

2015-02-11 10:51

 

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

https://www.youtube.com/watch?v=wtng11JJaac La Piovra SC. OLTCHIM SA.

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE, INCLUS SI VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006 #33684

SUNT DISPONIBILIZAT CA SI TINE.

 1. Ti s-a comunicat si s-au publicat, legile, actele, documentele, decizile, evenimentele si multe alte informatii, ....CHIAR FOARTE MULTE INFORMATII... pe care tu nu numai ca nu vrei sa le detii dar le si iei in deradere si scoti mult din context creand o stare total confuza si isterica de om prost si inapt al nivelului la care esti.

2. Da. Conform cu actele si decizile si Legea insolventei, Codul Muncii, Contractul Colectiv de Munca si multe altele..., SALARIILE SUNT PRIORITATE SI PRIMII PENTRU ACHITARE CONFORM TABELULUI DE CREANTE.

Creditorii salariaţi primesc 100%.

CITEZ DIN PLANUL DE REORGANIZARE:

" CREANTELE DIN RAPORTUL DE MUNCA (SE ACORDA INTEGRAL) "

"Creditorii salariati primesc 100% din valoarea creantelor acestora"

"Plata in proportie de 100% a creantelor salariale"

"Categoria creantelor salariale Conform Programului de plati prevazut in cuprinsul Planului de reorganizare, creditorii cu creante salariale urmeaza a fi platiti prin Plan intr-un procent de 100%"

 CREANTELE OLTCHIM.

3. Planul de reorganizare, NUMAI JUDECATORUL - SINDIC DECIDE, ACESTA FIIND PORNIT, PAI PORNIT ESTE......, NU MAI FACETI VOI COMENTARII PE LANGA SUBIECT.

4. Intr-un PLAN se iau in considerare si variante de lucru, e treaba celui care foloseste acest PLAN, eu ti-am scris ca dupa aprobare o sa fie si schimbari in acest  plan in Oltchim, NU SE FAC MODIFICARI SLA CREANTELE DE ACHITARE TOATE CARE LE VEDEM SI TOT CE ESTE CREANTA NEACHITATA DIN 2013-15 OBLKIGATORII DE ACHITARE LA ZI SUMELE INTREEAGA/PERSOANA APAR DUPA DECIZII ESLE ACUM SUNT EXISTA SI LE-AM VAZUT, JUDECATORUL-SINDIC DECIDE.

SALARIILE SUNT PRIORITATE SI PRIMII PENTRU ACHITARE CONFORM TABELULUI DE CREANTE.

5. Piperea & Sindicate si statul roman a incaierat si ne-a incaierat DE MANA CU AVOCATII LUI, ATENTIE, CU CARE STATI VOI BOT IN BOT SI SINDICATELE HOATE TOT CU CARE STATI VOI BOT IN BOT, pe principiul voi nu stiti iar  el/ei au lucrat in justitie, iar unii din noi prin deruta sindicala ati fost ba la prefectura, ba la guvern, ba la Consiliul Judetean, ba la Oltchim  MINTITI CONTINUU....si..., SINDICATELE SI-AU BATUT SI-SI BAT JOC DE NOI, EI NU SE AFLA IN PROCESUL INSOLVENTEI OLTCHIM IGNORAND ACEST PROCES AL INSOLVENTEI TOATE SINDICATELE, LASAND SALARIATII ... IN HAOS SI MINTINDU-I, HULINDU-I, INCAIERANDU-I...

6. Presa a relatat, voi ati dat total aiurea si faptele confirma ceea ce presa a relatat.

7. De acord cu tine ca Piperea a fost si este UN MARE  NEMERNIC IN FRUNTE CU TOTI DERBEDEII LUI SI STATUL ROMAN.

8. NU TE-AM MINTIT, NUMAI CA EVITI SUBIECTUL SI SCOTI MULT DIN CONTEXT....PENTRU CA NU INTELEGI NIMIC, RESTUL TE EXECUTA PE NESTIINTA SI NAIVITATEA TA.

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 

 

EU RE.RE.RE.REPOSTEZ, POATE TE PRINZI SI TU....:

Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

5 februarie - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

 

9 februarie - publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

 

2 - 10 martie - votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia. 


Musafir

#33687 luati si de la talpasanu disponibilizatilor,ca va promis repornirea MONO.lui si PVC lor.

2015-02-11 11:00

CREANTELE OLTCHIM.

#33688 Gheorghe Piperea = MINCIUNA, DEZINFORMAREA, INCALCAREA LEGII SI HOTIA

2015-02-11 11:03

#31410: SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO. - Gheorghe Piperea = MINCIUNA, DEZINFORMAREA, INCALCAREA LEGII SI HOTIA 

 

#25621: - Re: Gheorghe Piperea = MINCIUNA, DEZINFORMAREA, INCALCAREA LEGII SI HOTIA 

 

http://www.zf.ro/

Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

 SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.:  www.oltchim.ro

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE, INCLUS SI VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

OLTCHIM INCHIS, SA MULTUMESTI SINDICATELOR SI STATULUI ROMAN.

CU INSOLVENTA NU-I DE GLUMIT.

PARTIEEEEEEEEEEEEEE.........CONCEDII PLACUTE, aveti bani de bilete, de avion, aveti bani de plinul la autorurisme, va ajung si de cadouri la amante sau familie...etc.


Musafir

#33689 Re: Re: Si acum ... luati de la Piperea, avocatul MINCINOS, gogosi. Cam piperate, nu!

2015-02-11 11:58

#33684: - Re: Si acum ... luati de la Piperea, avocatul MINCINOS, gogosi. Cam piperate, nu! 

1. Nu este Toanta.

2. Inainte de a comenta citeste tot si vei vedea si "ironia", nu a mea ... a "sortii": Si acum ... luati de la Piperea, avocatul MINCINOS, gogosi. Cam piperate, nu! 

3. Faptul ca am boldat o parte din textul scris de ziarul BURSA, marcheaza MINCIUNA.

4. Ai dreptate: multi vad, putin pricep. Multi stiu sa citeasca, putin inteleg.

CREANTELE OLTCHIM.

#33690 Re: Re: Re: Si acum ... luati de la Piperea, avocatul MINCINOS, gogosi. Cam piperate, nu!

2015-02-11 12:05

#33689: - Re: Re: Si acum ... luati de la Piperea, avocatul MINCINOS, gogosi. Cam piperate, nu! 

 1. TU FACI IRONII SI MORI PE LIMBA TA.

 2. PLANUL DE REORGANIZARE NU ESTE APROBAT. CE  ESTE APROBAT, ESTE TABELUL DE CREANTE SI SUMELE CARE TREBUIESC ACHITATE IN INSOLVENTA, NU S-A DEFINITIVAT CUM SE ACHITA zi, luna..etc., IAR ASTA PIPEREA A SPUS CA INCEP DUPA APROBARE PLAN DE REORGANIZARE LA CEI DISPONIBILIZATI ACHITARILE. CE VORBESTI TU???? LASA IRONIA PROSTULUI PE CARE O DETII.

3. POTI SA BOLDESTI CAT VREI DACA NU INTELEGI NIMIC.

 

EU RE.RE.RE.REPOSTEZ, POATE TE PRINZI SI TU....:

Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

5 februarie - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

 

9 februarie - publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

 

2 - 10 martie - votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia. 

CREANTELE OLTCHIM.

#33691 "Disponibilizaţii de la Oltchim îşi vor primi banii cu prioritate, conform planului de reorganizare

2015-02-11 12:11


BURSA 11.02.2015
 
GHEORGHE PIPEREA:
Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim, ne-a declarat, în urmă cu puţin timp, că datoriile combinatului către salariaţii disponibilizaţi în anul 2013 se ridică la circa 9 milioane de euro şi că reprezintă creanţe care vor fi plătite cu prioritate, conform planului de reorganizare finalizat recent.
     Domnia sa a dezminţit informaţiile potrivit cărora aceste creanţe sunt chirografare şi ne-a explicat că, fiind datorii generate în timpul procedurii insolvenţei, legea stipulează că trebuie achitate cu prioritate. Avocatul ne-a spus că salariaţii disponibilizaţi vor începe să-şi primească banii după aprobarea planului de reorganizare.
     Zeci de disponibilizaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, ieri, în curtea întreprinderii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii, potrivit mass media locale. Protestul a avut loc la câteva zile după ce administratorul judiciar depusese, la Tribunalul Vâlcea, planul de reorganizare a combinatului. Documentul stipulează că Oltchim va plăti creanţele salariale, în proporţie de 100%, în termen de 5 zile lucrătoare de la data vânzării Oltchim SPV, respectiv după privatizarea societăţii.
     Presa locală a mai scris că, potrivit tabelului creanţelor publicat, în ianuarie, de administratorii judiciari Rominsolv şi BDO Restructuring în Buletinul Insolvenţei Oltchim Râmnicu Vâlcea, combinatul, aflat în insolvenţă, înregistrează datorii totale de 3,45 miliarde lei (800 milioane euro). Dintre acestea, sunt garantate 900 milioane lei, bugetare - 1,28 miliarde de lei, iar chirografare - 1,25 miliarde lei.
     Mass media locale susţineau atunci că, potrivit procedurilor de insolvenţă, cel mai probabil creditorii chirografari nu vor mai putea recupera nimic din ce li se cuvine, iar statul are şi el prioritate la recuperarea creanţelor, la fel ca foştii sau actualii salariaţi.
     Pe 15 ianuarie, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit cu o delegaţie a salariaţilor de la SC Oltchim SA, condusă de Cristian Cornescu, preşedintele Sindicatului Victoria, şi Dumitru Marin, preşedintele Sindicatului Unirea. Reprezentanţii salariaţilor i-au solicitat ministrului informaţii privind perspectiva de privatizare a combinatului chimic vâlcean şi planul de dezvoltare a societăţii pentru anul în curs, posibilităţile de recuperare a restanţelor salariale apărute înainte de începerea procedurii de insolvenţă, precum şi stadiul soluţionării problemelor privind plata salariilor compensatorii pentru angajaţii disponibilizaţi. În replică, demnitarul le-a declarat salariaţilor Oltchim că susţine în continuare soluţia privatizării combinatului, dar prioritară este reorganizarea societăţii înainte de vânzare, pentru creşterea interesului unui cumpărător capabil să susţină activitatea întreprinderii. 
 
CREANTELE OLTCHIM.

#33692 Planul de reorganizare al Oltchim include vânzarea combinatului. Preţul: 307 milioane de euro

2015-02-11 12:22

Planul de reorganizare al Oltchim include vânzarea combinatului. Preţul: 307 milioane de euro

Planul de reorganizare al Oltchim, depus săptămâna trecută la Tribunalul Râmnicu Vâlcea, include vânzarea combinatului pentru 307 milioane de euro, sumă din care 230 de milioane de euro vor ajunge la creditori, iar 77 de milioane o reprezintă activele, scrie Ziarul Financiar.

Combinatul are datorii de 3,4 miliarde de lei, respectiv 766 de milioane de euro, cele mai mari fiind către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) - cu 250 de milioane de euro şi Electrica, cu 150 de milioane de euro. Potrivit planului, datoriile vor rămâne la „vechiul“ Oltchim, la fel şi terenurile şi clădirile fără rol în producţie, care vor fi lichidate, potrivit sursei citate. Creditorii garantaţi şi bugetari vor avea şi opţiunea de a converti creanţele în acţiuni la companie, fie după vânzare, fie ca o soluţie alternativă de redresare a combinatului. Oltchim este în insolvenţă din ianuarie 2013. Mai multe termene-limită au trecut fără ca vreun investitor să depună ofertă. „Adevărul“ a scris încă din decembrie că statul a revenit la soluţia conversiei datoriilor în acţiuni. Anterior, Ministerul Economiei anunţa că de preluarea combinatului sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical şi Junlun Petroleum, care acţionează în cadrul unui consorţiu. Acestea ar fi dorit operarea Oltchim la pachet cu Arpechim. De asemenea, omul de afaceri Ştefan Vuza ar fi fost interesat de preluarea Oltchim. Vuza a participat şi la tentativa de privatizare din 2012, prin intermediul Chimcomplex Borzeşti. În fine, şi SIF Transilvania ar fi dorit părţi din combinat. Si grupurile energetice MOL şi SOCAR au mai anunţat că sunt interesate de achiziţia Oltchim, dar fără a mai face ceva. În fine, traderul rus Oil and Gas Trade (Neftgazsbyt în rusă – n.r.), despre care se spunea că acţionează în numele Gazprom, era interesat, dar după evenimentele din Ucraina acesta nu a mai apărut la consultări.

Citeste mai mult: adev.ro/njlszb


Musafir

#33693 Re: Re: Re: Si acum ... luati de la Piperea, avocatul MINCINOS, gogosi. Cam piperate, nu!

2015-02-11 12:29

#33689: - Re: Re: Si acum ... luati de la Piperea, avocatul MINCINOS, gogosi. Cam piperate, nu! 

 Imi cer scuze , am vazut mai tarziu titlul si am luat motamo. Intr-adevar era o ironie. In rest nu vreau sa mai comentez iti spun doar ca te contrazici

CREANTELE OLTCHIM.

#33694 Re: Re: Re: Re: Si acum ... luati de la Piperea, avocatul MINCINOS, gogosi. Cam piperate, nu!

2015-02-11 12:34


Musafir

#33695 CE BINE CA LASATI BANI LA EI

2015-02-11 12:40

Pana nu veti veni 200-300 sute de oameni sa ramaneti postati in fata la pavilion si la Prefectura nu veti face nimic si bani nu ii puteti lua.NU VA MAI LASATI PACALITI SA MAI PLECATI RAMANETI IN PAVILION ,CLADIREA E MARE SI INCAPATOARE . SA NU UITAM CA ACELE ACTE DE LA ANAF IN CARE SCRIE NEGRU PE ALB SUNT LEGALE,DOVEDIND SI FAPTUL CA S A FACUT PLATA , IMPOZITUL FIND ACHITAT DIN TVA RECUNOSCUT GHIAR DE  CONDUCEREA SOCIETATI. DE CE AU FOST AMENDATI DE ITM .Sa vedeti DOMNILOR DISPONIBILIZATI si sa va minunati cum toata conducerea vine si pleaca cu masinile de lux fara sa fie intrebati de cineva ce activitate presteaza domniile lor pt. ca societatea e pe pierdere nu pe profit .SA FACA NAVETA CU CE VOR EI PE BANI LOR NU PE AI NOSTRI.SA NU MAI SPUNEM DE SALARILE FFFFFFFFF MARI PE CARE LE INCASEAZA (DECLARATII DE AVERE INTERESANTE 2012-2015) .OARE DE UNDE SUNT PIERDERILE ASA DE MARI ? 


Musafir

#33696 D LE,NU AU CREIER MUNCITORI DIN OLTCHIM

2015-02-11 13:23

 

 EI NU INTELEG CIT AU FOST DE MINTITI SI DEZBINATI,NICI IN ULTIMUL CEAS NU CONSTIENTIZEAZA CIT DE GREU NE VA FII,NU INTELEG CA TREBUIE SA FIM UNITII,PT.CA SI AU BATUT PREA MULT JOC DE NOI POLITICIENII......VEZI;PONTA,TARICEANU,VOSGANIAN,PIPEREA,CERNEV,ETC

CREANTELE OLTCHIM.

#33697 Re: Re: Regimul juridic aplicabil creanţelor salariale potrivit dispoziţiilor Convenţiei OIM nr. 173

2015-02-11 13:31

#33647: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Regimul juridic aplicabil creanţelor salariale potrivit dispoziţiilor Convenţiei OIM nr. 173 (19 

 

#30343: - Convenţia instituie obligaţia pentru statele care ratifică documentul internaţional de a plasa creanţele salariaţilor la un rang de privilegiu superior majorităţii celorlalte creanţe privilegiate şi, cu prioritate, înaintea creanţelor statului.

Aceste obligatii au fost transpuse in CODUL MUNCII, in CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA LA NIVEL NATIONL, IN CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA LA NIVEL DE OLTCHIM SI IN LEGEA INSOLVENTEI.

- Codul muncii, respectiv: art. 156 („salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorului”);

- Legea nr. 85/2006 : art. 123 din Lege şi anume:
   - taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea şi administrarea bunurilor din averea debitorului, precum şi plata remuneraţiilor persoanelor angajate în derularea procedurii;
   - creanţele izvorâte din raporturile de muncă;
   - creanţele reprezentând creditele, cu dobânzile şi cheltuielile aferente, acordate de instituţiile de credit după deschiderea procedurii, precum şi creanţele rezultând din continuarea activităţii debitorului după deschiderea procedurii;
  - creanţele bugetare;
 - creanţele reprezentând sume datorate de către debitor unor terţi, în baza unor obligaţii de întreţinere, alocaţii pentru minori sau de plată a unor sume periodice destinate asigurării mijloacelor de existenţă;
 - creanţele reprezentând sume stabilite de judecătorul-sindic pentru întreţinerea debitorului şi a familiei sale, dacă acesta este persoană fizică;
  - creanţele reprezentând credite bancare, cu cheltuielile şi dobânzile aferente, cele rezultate din livrări de produse, prestări de servicii sau alte lucrări, precum şi din chirii; alte creanţe chirografare; precum şi creanţele subordonate.

La OLTCHIM s-a procedat altfel: intai au fost achitate creanţele bugetare (impozite, CAS, CASS, somaj, pilonul II de pensii, etc.) iar creanţele izvorâte din raporturile de muncă :

Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

5 februarie - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

 

9 februarie - publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

 

2 - 10 martie - votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia.

Creditorii salariaţi primesc 100%.

CITEZ DIN PLANUL DE REORGANIZARE:

" CREANTELE DIN RAPORTUL DE MUNCA (SE ACORDA INTEGRAL) "

"Creditorii salariati primesc 100% din valoarea creantelor acestora"

"Plata in proportie de 100% a creantelor salariale"

"Categoria creantelor salariale Conform Programului de plati prevazut in cuprinsul Planului de reorganizare, creditorii cu creante salariale urmeaza a fi platiti prin Plan intr-un procent de 100%"

 CREANTELE OLTCHIM.

 


BURSA 11.02.2015
DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

#33698 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

2015-02-11 13:36

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

DECIZIA NR... DIN DATA DE 15.05.2013.

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

ATENTIE!
Prezentra Lege a fost abrogata de noua Lege a Insolventei: Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi Legea 85/2014 raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 359 din 21 aprilie 2006

  • OUG nr. 86/2006
  • OUG nr. 173/2008
  • OG 1/2010
  • Legea nr. 25/2010
 

 S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013.

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

#33012 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) 2011-2014

 

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

 

 DECIDE:

Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

#28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].

Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE


Musafir

#33699 ghiocaaaa,ce faci,pe cine mai pupi in drum spre MONACO?

2015-02-11 14:26

CREANTELE OLTCHIM.

#33700 Au aparut amanunte despre planul de reorganizare al Oltchim

2015-02-11 14:40

Au aparut amanunte despre planul de reorganizare al Oltchim

"E totul facut pe genunchi, mergem spre faliment!"

• sindicalistul Mihai Diculoiu a rasfoit dosarul si spune ca materialul prezentat de administratorii judiciari este "subtire si vag"

 

 

La doi ani distanta de la intrarea in procedura de insolventa, administratorii judiciari ai SC Oltchim Râmnicu Vâlcea au depus la Tribunalul Vâlcea mult-asteptatul plan de reorganizare. Pe scurt, dosarul are aproximativ 350 de pagini si contine restructurarea operationala si corporativa precum si conversia partiala sau totala a actiunilor creditorilor bugetari in parti sociale sau modalitatea de acoperire a pasivului precum si programul de plata a creantelor. Termenul de executare a planului a fost stabilit pentru 36 de luni de la data confirmarii acestuia, cu posibilitatea de prelungire, conform legii. Termenul de judecata este fixat pentru data de 25 martie. Pe intelesul tuturor, combinatul chimic a ajuns la un  moment zero si se indreapta fie spre salvare, fie spre faliment.

 

 

"Trebuie reluata procedura de insolventa, e singura solutie"

 

 

Liderul de sindicat de la Oltchim, Mihai Diculoiu, a studiat materialul prezentat, si concluziile sale sunt cât se poate de sumbre. "Eu chiar am avut sperante cu acest plan de reorganizare. Din pacate, nu are nimic nou fata de tot ce am tot auzit de doi ani incoace. Achitarea creantelor salariale care consta in platile compensatorii pentru disponibilizati si plata salariilor restante de trei luni se va face, conform planului, in termen de trei ani. Nu se vorbeste de esalonare, de nici un fel de termen. Pentru plata aceasta si, partial, a celorlalte creante se merge pe trei variante de lucru. Varinate I se refera la vânzarea acelui mult-discutat Oltchim SPV la o licitatie care sa porneasca de la 307 milioane euro suma minima, asta in conditiile in care s-a dovedit ca nu exista investitori interesati de asa ceva. Au fost cinci licitatii esuate, ce sa mai speram? A doua varianta este reconversia creantelor in actiuni, in asa fel incat societatea sa devina bancabila, sa se atraga fonduri si sa se mareasca cifra de afaceri. Nici la aceasta varianta nu este nimic concret, doar niste dorinte expuse acolo. In fine, in a treia varianta de lucru se spune despre vânzare de bunuri, active, imobile, fier vechi... La aceasta varianta nici nu este mult de comentat, fiecare intelege ce inseamna. In fine, sunt si variantele de functionare a combinatului pentru perioada urmatoare. Culmea, insa, in urmatorii trei ani se spune ca un an o sa fie de revizie pentru Sectia de Oxoalcooli, eu asa ceva nu am mai auzit in viata mea. Se mai spune si ca se poate reporni Sectia AF DOF, dar toate variantele duc la o pierdere anuala de 20 milioane de euro. Cum sa accepti asa ceva? Ca o concluzie, acest plan de reorganizare este unul in ceata, facut fara specialisti. Eu cred ca Adunarea Creditorilor si chiar judecatorul sindic il vor respinge. Nu se poate sa accepti ceva facut pe genunchi si atârnat in cui. Eu cred ca e nevoie de interventia premierului Victor Ponta care sa duca la reluarea procedurii de insolventa, cu alti administratori judiciari. Daca se merge pe acest plan, se umfla conturile administratorilor cu câte 50.000 de euro in fiecare luna, iar combinatul merge spre faliment. Nu va mai spun ca in prima luna se prevede o economie de 480.000 euro, chiar sunt curios de unde, poate prin noi disponibilizari... Trebuie sa fie si o interventie a oficialitatilor locale, dar de la prefect nu ma astept la nimic, iar cei de la Consiliu Judetean vad ca s-au instalat in posturi caldute si nu-i mai intereseaza. Domnul presedinte Pasat mi-a spus ca nu e treaba lui problema Oltchim. Cum, oare, nu e treaba lui, când presedintele CJ trebuie sa fie garantul functionarii in parametri buni a intregului judet?".