Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-10 03:18


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-10 06:33


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-10 07:07



Musafir

#33629 ?????

2015-02-10 07:19

Multe MIZERII mai rabda si pamantul asta .Doamne fereste.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-10 07:31



Musafir

#33631 Petitie monitorizata. Atentie la limbaj! Sa nu aveti surprize. http://www.petitieonline.com/a/3

2015-02-10 08:38

#33235: - Petitie monitorizata. Atentie la limbaj! Sa nu aveti surprize. http://www.petitieonline.com/a/37559 

 11. Autorul comentariului este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate. 

In data de 23 si 30 ianuarie 2015, petitia a fost blocata cateva ore si a fost luata "la citit" de catre cei in drept sa o faca.

 

CREANTELE OLTCHIM.

#33632 Declaraţie şoc a lui Mihai Diculoiu Planul de reorganizare a Oltchim duce spre... faliment!

2015-02-10 08:43

Declaraţie şoc a lui Mihai Diculoiu Planul de reorganizare a Oltchim duce spre... faliment!

Aşa cum v-am mai informat, pe data de 5 februarie 2015, administratorii judiciari ai Oltchim au depus la Tribunalul Vâlcea, în mare taină, planul de reorganizare a combinatului vâlcean. Asta după doi ani de la intrarea în insolvenţă a societăţii. Dosarul depus la Tribunalul Vâlcea are aproximativ 350 de pagini şi conţine restructurarea operaţională şi corporativă, precum conversia parţială sau totală a acţiunilor creditorilor bugetari în părţi sociale sau modalitatea de acoperire a pasivului, precum şi programul de plată a creanţelor. Administratorii judiciari au stabilit un termen de executare a planului de reorganizare de 36 de luni de la data confirmării acestuia, cu posibilitatea de prelungire, conform legii. Termenul de judecată este fixat pentru data de 25 martie. Numai că, iată, liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, a reuşit, la câteva zile după depunerea planului de reorganizare, să afle ce scrie în el şi ce propuneri au făcut administratorii judiciari. Ce a citit acolo, nu i se pare deloc un plan care să aducă salvarea Oltchim, ci mai degrabă, în opinia sa, o cale sigură spre falimentul combinatului vâlcean.

Nimic nou în planul de reorganizare

Mihai Diculoiu spune că îşi pusese mari speranţe în planul de reorganizare, chiar dacă el a întârziat să apară timp de doi ani, însă, după ce l-a parcurs, a rămas dezamăgit: “Eu chiar am avut speranţe cu acest plan de reorganizare. Din păcate, nu are nimic nou faţă de ce am tot auzit de doi ani încoace. Achitarea creanţelor salariale, care constă în plăţile compensatorii pentru disponibilizaţi şi plata salariilor restante de trei luni, se va face, conform planului, în termen de trei ani. Nu se vorbeşte de eşalonare, de nici un fel de termen. Pentru plata aceasta şi parţial a celorlalte creanţe se merge pe trei variante de lucru. Prima variantă se referă la vânzarea acelui mult discutat Oltchim SPV, la o licitaţie care să pornească de la 307 milioane euro sumă minimă, asta în condiţiile în care s-a dovedit că nu există investitori interesaţi de aşa ceva. Au fost cinci licitaţii eşuate. Ce să mai sperăm? A doua variantă este reconversia creanţelor în acţiuni, în aşa fel încât societatea să devină bancabilă, să se atragă fonduri şi să se mărească cifra de afaceri. Nici la această variantă nu este nimic concret, doar nişte dorinţe expuse acolo. În fine, în a treia variantă de lucru se spune despre vânzare de bunuri, active, imobile, fier vechi... La această variantă nici nu este mult de comentat, fiecare înţelege ce înseamnă. În fine, sunt şi variantele de funcţionare ale combinatului pentru perioada următoare. Culmea, însă, în următorii trei ani se spune că un an o să fie de revizie pentru Secţia de Oxoalcoli, eu aşa ceva nu am mai auzit în viaţa mea. Se mai spune şi că se poate reporni Secţia AF DOF, dar toate variantele duc la o pierdere anuală de 20 milioane de euro. Cum să accepţi aşa ceva?”, afirmă liderul SLO, Mihai Diculoiu.

Un plan făcut pe genunchi

Aşa că, în final, concluzia trasă de preşedintele Sindicatului Liber Oltchim este că planul este făcut de nespecialişti, nu aduce nimic nou decât ceea ce s-a spus până acum, iar aplicarea lui duce spre falimentul Oltchimului: „Ca o concluzie, acest plan de reorganizare este unul în ceaţă doi ani, făcut fără specialişti. Eu cred că Adunarea Creditorilor şi chiar judecătorul sindic îl va respinge. Nu se poate să accepţi ceva făcut pe genunchi şi atârnat în cui. Eu cred că e nevoie de intervenţia premierului Victor Ponta care să ducă la reluarea procedurii de insolvenţă, cu alţi administratori judiciari. Dacă se merge pe acest plan, se umflă conturile administratorilor cu câte 50.000 de euro pe fiecare lună şi apoi mergem spre faliment. Nu vă mai spun că în prima lună se prevede o economie de 480.000 euro, chiar sunt curios de unde, poate prin noi disponibilizări... Trebuie să fie şi o intervenţie a oficialităţilor locale, dar de la prefect nu mă aştept la nimic, iar cei de la Consiliul Judeţean văd că s-au instalat în posturi călduţe şi nu-i mai interesează. Domnul preşedinte Păsat mi-a spus că nu e treaba lui problema Oltchim. Cum oare nu e treaba lui când preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să fie garantul funcţionării în parametri buni a întregului judeţ?”,

CREANTELE OLTCHIM.

#33633 Despre mărirea şi decăderea Oltchimului (VII)

2015-02-10 08:45

Despre mărirea şi decăderea Oltchimului (VII)

Odiseea Oltchimului se apropie de final. Aici am rezumat numai etapele, aşa cum le-am gândit în chip personal, dar istoria de zi cu zi o puteţi găsi, evident, în colecţia ziarului Viaţa Vâlcii şi nu numai, din perspective diferite. Sigur că putem să dăm şi un pronostic. Acţionarul minoritar, care a investit atât de mult în decursul celor aproape şapte ani de când a preluat pachetul de acţiuni şi l-a îmbogăţit, nu-şi poate permite să piardă bătălia. Capacităţile sale manageriale par să fie uluitoare, dar resursele financiare sunt problema, pentru că acesta nu pare interesat de asimilarea fabricilor petrochimice. Efortul de a le pune în funcţiune ar fi enorm, iar reintroducerea pe piaţă a producţiei oferite de această zonă i-ar costa foarte mult. Circulă în acest moment ideea că cei doi polonezi, cel de la Sodă şi cel de la Oltchim, vizează cumpărarea împreună a CET-ului, pentru a-şi asigura utilităţile de energie şi apă. Aşa că nu e de mirare că stagnează încă realizarea Complexului Energetic CET Berbeşti. Poate fi şi asta o cauză. Până la urmă, mi se pare că era bun planul managerial iniţial al directorului general Constantin Roibu.

Apele se vor linişti, cu siguranţă, în momentul în care se va pune punct, cu pierderi irecuperabile ale statului român, odiseei industriei vâlcene. Pierderea tuturor şanselor pe care le-a avut Oltchimul a ţinut, după opinia mea, nu atât de managerii companiei vâlcene, cât mai ales de atitudinea absolut inexplicabilă a guvernelor României, dar şi a politicienilor locali. Ca să încheiem acest episod, aş da un simplu exemplu. În urmă cu doi ani, în octombrie 2012, dacă liderul local Ion Cîlea ar fi refuzat categoric să dea energie Oltchimului (prin aceasta Ion Cîlea credea că îşi protejează electoratul!), Guvernul României ar fi trebuit să urmeze calea firească şi poate că acum, cu toate capacităţile funcţionale, Oltchimul ar fi fost şi privatizat şi în altă poziţie pe piaţa naţională şi europeană.


Musafir

#33634 Disponibilizaţii de la Oltchim ameninţă cu proteste

2015-02-10 08:58

Disponibilizaţii de la Oltchim ameninţă cu proteste.

Persoanele diponibilizate de la Combinatul Chimic din Râmnicu-Vâlcea ameninţă cu greva foamei şi cu proteste în capitală, pentru că nu şi-au primit plăţile compensatorii până acum.

Persoanele diponibilizate de la Combinatul Chimic din Râmnicu-Vâlcea ameninţă cu greva foamei şi cu proteste în capitală, pentru că nu şi-au primit plăţile compensatorii până acum. 

În plus, planul de reorganizare a societăţii, depus la Tribunalul Vâlcea, nu prevede cum şi când le vor fi acordaţi aceşti bani. 
 
Depus de către avocaţii administratorilor judiciari, planul de reorganizare nu prevede o dată exactă de acordare a plăţilor compensatorii sau o modalitate de acordare eşalonată a acestora, fapt ce nu a făcut decât să îi nemulţumească şi mai mult pe foştii angajaţi ai Oltchim. 
 
Aceştia îşi aşteaptă plăţile compensatorii de aproximativ doi ani de zile.  
 
"În fişele fiscale scrie clar că 'a primit banii', salariile compensatorii. Nu am primit un leu. S-au oprit şi impozite pe ele. În ce ţară trăim?   Noi, disponibilizaţii, stăm de doi ani de zile prin tribunale, pe la DIICOT, la ITM şi nu ne găsim dreptatea. Drepturile noastre salariale trebuiau achitate o dată cu plecarea noastră din Oltchim şi noi nu ar trebui să facem parte din planul de reorganizare. 
 
"Aşteptările noastre au ajuns la limită şi vom avea până pe 15 o întâlnire cu ministrul economiei. Dacă nici în urma acestui plan nu se va rezolva nimic, noi suntem dispuşi să intrăm în greva foamei chiar în faţa Guvernului României", spun disponibilizaţii.
 
Planul de reorganizare a societăţii Oltchim are ca dată de judecată 25 martie anul curent.
 
 

Musafir

#33635 O alta realizare PSD + Puie Monta: Oltchim se vinde la fier vechi.

2015-02-10 09:07

NU STIU CIT TE MAI RABDA D ZEU PE FATA PAMINTULUI, MAI CRA,CRA.

#33636 MAI MIZERIE CA TINE CINE MAI POATE FI. NEMERNICULE?.

2015-02-10 09:14


Musafir

#33637 Se intampla acum. Noi proteste la Oltchim. Disponibilizatii ameninţă ca vor intra in greva foamei.

2015-02-10 09:15

 

Noi proteste la Oltchim. Disponibilizatii ameninţă ca vor intra in greva foamei. 

10 februarie 2015, 11:02 de Irina Rîpan

Noi proteste la combinatul din Râmnicu Vâlcea. Foştii angajaţi ai Oltchim s-au strâns în faţa pavilionului administrativ pentru a-şi cere salariile compensatorii.

Zeci de disponibilizaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează în curtea societăţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit nici până în prezent salariile compensatorii. Protestul de astăzi vine la câteva zile după ce administratorul judiciar a depus planul de reorganizare a combinatului.

Potrivit documentului, Oltchim va plăti creanţele salariale, în proporţie de 100 %, în termen de 5 zile lucrătoare de la data vânzării Oltchim SPV, respectiv dupăprivatizarea societăţii. 

Citeste mai mult: adev.ro/njjv1j

 

Veniti la OLTCHIM in numar cat mai mare!


Musafir

#33638 O bila alba de la mine pentru Fota.

2015-02-10 09:21

in cazul OLTCHIM vinovati mai sunt; PIPEREA [adm.judiciar.] si el tot prieten de fam. cu acest individ periculos, care a iesit la pensie fortat CERNEV CORNELIUS, toti acestia cu stirea lui PONTA au vrut sa ne vinda polonezului ZAREMBA, cu respect FOTA.

 

 

PIPEREAAA,DUTE N MATA BA DE BORFASI ORDINAR.

#33639 NISTE NENOROCITII,ASTIA PE FATA NE BAGA IN FALIMENT

2015-02-10 09:23

#33632: CREANTELE OLTCHIM. - Declaraţie şoc a lui Mihai Diculoiu Planul de reorganizare a Oltchim duce spre... faliment! 

 CRIMINALI OLTCHIMULUI SUNT IN PRIMUL RIND POLITICIENII,IN FRUNTE CU PONTA,VOSGANIAN,CHITOIU,TARICEANU ,VULPESCU,TALPASANU SI CERNEV,ASTIA 2 ULTIMII SUNT ESCROCII DE FRUNTE AI OLTCHIMULUI,CUM VA MAI RABDA D ZEU PE FATA PAMINTULUI TRADATORILOR DE OAMENII.

CREANTELE OLTCHIM.

#33640 Proteste la Oltchim Râmnicu Vâlcea

2015-02-10 09:50

Proteste la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Zeci de disponibilizaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează în curtea societăţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit nici până în prezent salariile compensatorii. Protestul de astăzi vine la câteva zile după ce administratorul judiciar a depus planul de reorganizare a combinatului. Potrivit documentului, Oltchim va plăti creanţele salariale, în proporţie de 100 %, în termen de 5 zile lucrătoare de la data vânzării Oltchim SPV, respectiv după privatizarea societăţii.


Musafir

#33641 Proteste la Oltchim Râmnicu Vâlcea

2015-02-10 09:52

Proteste la Oltchim Râmnicu Vâlcea


acum 1 minut


Zeci de disponibilizaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează în curtea societăţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit nici până în prezent salariile compensatorii. Protestul de astăzi vine la câteva zile după ce administratorul judiciar a depus planul de reorganizare a combinatului. Potrivit documentului, Oltchim va plăti creanţele salariale, în proporţie de 100 %, în termen de 5 zile lucrătoare de la data vânzării Oltchim SPV, respectiv după privatizarea societăţii.
CREANTELE OLTCHIM.

#33642 Re: Se intampla acum. Noi proteste la Oltchim. Disponibilizatii ameninţă ca vor intra in greva foame

2015-02-10 09:53

#33637: - Se intampla acum. Noi proteste la Oltchim. Disponibilizatii ameninţă ca vor intra in greva foamei.  

 DREPTURILE SALARIALE DIN TABELUL DE CREANTE MASA CREDALA PANA IN ULTIMA ZI DIN AN 2012 TOT COMBINATUL CHIMIC OLTCHIM  SUNT CONFORM PLANULUI DE REORGANIZARE CATRE ACHITARE CONFORM DECIZILOR LUATE IN INSOLVENTA 2013..., CE ESTE IN TIMPUL INSOLVENTEI 2013 .... SALARII PLATI COMPENSATORII SI ALTE SALARII SUNT  PENTRU ACHITAT IN ANUL DESCHIDERII INSOLVENTEI SI  PLATILOR DIN PLANUL DE REORGANIZARE 2015 DEPUS LA TRIBUNAL  LA CARE AGA SI JUDECATORUL-SINDIC DECID. ATENTIE MARE!!!!!!!!!!!!


Musafir

#33643 nu suntem uniti si organizati de un cap luminat,ar trebui sa iasa si salariatii.

2015-02-10 10:11

#33642: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Se intampla acum. Noi proteste la Oltchim. Disponibilizatii ameninţă ca vor intra in greva foame 

 DACA SE VREA SE POATE,DAR CINEVA TREBUIE SA IA MASURI IMPOTRIVA ACESTOR NEMERNICII CARE NE AU TRADAT,SA SPERAM CA POATE VINE DL RARES BOGDAN LA VALCEA,APROMIS CA NU VA LASA CAZUL OLTCHIM .

CREANTELE OLTCHIM.

#33644

2015-02-10 10:16

SALARIILE SUNT SUVERANE SI TREBUIESC ACHITATE, SALARIILE PLATI COMPENSATORII SUNT URGENT DE ACHITAT SI TOATE SALARIILE DIN TIMPUL INSOLVENTEI, NU NE INTERESEAZA DE UNDE AU EI SUMELE, SUME AU FOST, EXISTA ATATA TIMP CAT CONDUCEREA ISI PRIMESTE REMUNERATIILE ... SI LEGEA SPECIFICA ORICE INTARZIERE, ABATERE, OPRIRE PLATI ACHITARI SI ALTELE.... JUSTITIA TREBUIE SA ISI FACA TREABA FIIND CONSIDERATE ILEGALITATI. SUNT LEGILE TARII SI LEGI INTERNATIONALE.


Musafir

#33645 ce justitie ,noi avem justitie in ROMANIA?...vezi cazul GREBLA si atit

2015-02-10 10:46

CREANTELE OLTCHIM.

#33646 ROMANIA

2015-02-10 10:58

#33645: - ce justitie ,noi avem justitie in ROMANIA?...vezi cazul GREBLA si atit 

 JUSTITIA CARE TREBUIE SA O AVEM, PENTRU ASTA  AM VOTAT SCHIMBAREA SI RESTARTAM ROMANIA SA O PUNEM PE DRUMUL CEL BUN, DERAPAJELE, ILEGALITATILE, MINCIUNA, HAOSUL, HOTIILE... SI TOATE CATE S-AU INTAMPLAT, TREBUIE SA INCETEZE. STOP. SI DE LA CAPAT!!!

 

CREANTELE OLTCHIM.

#33647 Re: Regimul juridic aplicabil creanţelor salariale potrivit dispoziţiilor Convenţiei OIM nr. 173 (19

2015-02-10 11:16

#30344: - Regimul juridic aplicabil creanţelor salariale potrivit dispoziţiilor Convenţiei OIM nr. 173 (1992) 

 

#30343: - Convenţia instituie obligaţia pentru statele care ratifică documentul internaţional de a plasa creanţele salariaţilor la un rang de privilegiu superior majorităţii celorlalte creanţe privilegiate şi, cu prioritate, înaintea creanţelor statului.

Aceste obligatii au fost transpuse in CODUL MUNCII, in CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA LA NIVEL NATIONL, IN CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA LA NIVEL DE OLTCHIM SI IN LEGEA INSOLVENTEI.

- Codul muncii, respectiv: art. 156 („salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorului”);

- Legea nr. 85/2006 : art. 123 din Lege şi anume:
   - taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea şi administrarea bunurilor din averea debitorului, precum şi plata remuneraţiilor persoanelor angajate în derularea procedurii;
   - creanţele izvorâte din raporturile de muncă;
   - creanţele reprezentând creditele, cu dobânzile şi cheltuielile aferente, acordate de instituţiile de credit după deschiderea procedurii, precum şi creanţele rezultând din continuarea activităţii debitorului după deschiderea procedurii;
  - creanţele bugetare;
 - creanţele reprezentând sume datorate de către debitor unor terţi, în baza unor obligaţii de întreţinere, alocaţii pentru minori sau de plată a unor sume periodice destinate asigurării mijloacelor de existenţă;
 - creanţele reprezentând sume stabilite de judecătorul-sindic pentru întreţinerea debitorului şi a familiei sale, dacă acesta este persoană fizică;
  - creanţele reprezentând credite bancare, cu cheltuielile şi dobânzile aferente, cele rezultate din livrări de produse, prestări de servicii sau alte lucrări, precum şi din chirii; alte creanţe chirografare; precum şi creanţele subordonate.

La OLTCHIM s-a procedat altfel: intai au fost achitate creanţele bugetare (impozite, CAS, CASS, somaj, pilonul II de pensii, etc.) iar creanţele izvorâte din raporturile de muncă astepata.

 

talpasanuleee,nu esti scapat, ti o spune unul GERULA

#33648 se stringe latul ba pipereaa,auzi cerneveee,se stringe latul la gitul prietenului vostru vosganian.

2015-02-10 11:19

GHICI CINE VINE LA VALCEA CERNEVEEE

#33650 SI O SA AJUNGEM SA VORBIM DESPRE NEPOTISME,MITA,SANTAJ,DENIGRARI,ETC.

2015-02-10 11:42